Tävlinnnnnnnnnnnnnnnnnnnng


Jag är med i en tävling här--> http://jessiejump.blogg.se/2011/january/bloggtavling.html
Här har ni henner blogg-->      http://jessiejump.blogg.se/

Det bästa med hennes blogg är alla fina bilder och intressanta inlägg.

En sån här i storlek S hade varit trevligt att vinna.

Maharajah

På tal om mitt tidigare inlägg i veckan så gick ju Prix D'Amerique av stapeln igår. För första gången på ett ganska bra tag så var ju Sverige faktist väldigt nära en seger! Riktigt surt att det skiljde så pass lite som det gjorde.
Maharajah gjorde bra ifrån sig och jag tycker helt klart vi borde vara nöjda. 
Maharajah
Vet inte om ni har hört det men Stefan har en egen liten svart kalender för Maharajah. Där har han skrivit alla förberedelser och vad hästen skall göra just det datumet. Riktigt coolt tycker jag och tror även att programledarna för V65/75 var lika fascinerande när dom satte Stefan Hultman på prov och frågade ut honom om vissa datum och vad Maharajah har för sig. Haha, riktigt roligt att se någon man kan förvänta sig av Stefan Hultman :D
Stefan Hultman

Babyrosa/babyblå

Skall jag berätta det roliga? Allt finns i storlek FULL förutom möjligtvis luvan och schabraket där vet jag inte då bara ponny fanns kvar. :D

Inte min stil av outfit, men jag kan faktist säga att en i stallet har det blå/rosa täcket till sin häst (som är stor) även om hon inte direkt är så förtjust i det. Så berätta gärna vad ni tycker om den här outfiten :)

Klickat hem

Igår klickade jag hem lite ifrån Hööks. Men vad det är får ni vänta med att se :) Har jag tur kommer det den här veckan men när man bor på Gotland får man inte förvänta sig för mycket när något skall fraktas hit. Man kan alltid lägga till några dagar på fraktiden. Jaja, förhoppningsvis blir det jag beställt bra.

Ridschema

Sitter just nu och planerar den kommande veckans ridning. Vad jag kommer fram till är att jag vill vara klar med mitt engelskaarbete på minst 7 a4 sidor och våren borde komma eller så får något flygplan gärna råka tappa ett sånt här utanför stallet:

Mitt täcke

Jag satt och kollade runt lite och då hittade jag mitt fleecetäcke! Så här ser det ut. Lite tråkig bild tycker jag där färgen inte framgår och både häst och täcke ser grått ut.
Täcket är bättre än det framgår på bilden och jag är supernöjd med det.
Jag hittade också vad jag tror är mitt täcke fast i stalltäckemodell också. Inte så fin färg kanske men det är kanske bixten som busar till det lite. Väldigt dyrt tyckte jag då priset ligger på 1165kr
Här är en bild på mitt täcke (den riktiga färgen)

Tävlinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnng



Jag är med i en tävling här-->
http://elevating.blogg.se/2011/january/tavling-1.html


Stalldagen

Igår på stalldagen fick vi en hel del gjort. Vi har ju fri tillgång till ensilage till alla sex hästarna och då blir det en hel del som ramlar ned på marken och tillslut har det nästan blivit en liten kulle så då fick vi hjälp av C´s man som skrapade nästan hela hagen med sin lastmaskin. Otroligt bra blev det! Men när vi skulle släppa ut hästarna stod alla där som fån och fattade inte riktigt vad vi gjort. Hela hagen såg ju annorlunda ut. Sen fick Indie och två andra hästar fnatt och bara for iväg i galopp och skuttade höll på. Sedan såg man 16 par ben i luften när alla rullade sig. Dom kan väl vara för söta ibland? :D
Nu vet jag inte riktigt vad jag skall göra, jag behöver rida min lilla tös men vill inte rida själv då hon hittat på ett nytt hyss. Och så har Sandra kommit till ön då hon annars pluggar i Stockholm så vi skall på bio senare och funderar på att träffas innan och gå lite på stan. Så nu står jag inför beslutet Sandra VS ridning idag... Vi får se vart det leder :)

Wow, överdrivet?

Jag är en sådan person som tycker att hästar är hästar och borde behandlas därefter. Självklart skall man ta hand om sin häst på bästa sätt men jag anser att vi ryttare ibland kan gå till överdrift. Visst är det bra att vi tar det säkra före det osäkra men ibland kanske vi går för långt...
Det här är inte vilket valigt täcke som hellst, vilket ni säkert lagt märke till. Det här är nämligen ett sorts massagesystem. Den ger massage på 14 olika punkter på hästen och skall hjälpa till att antingen värma upp hästen före träning eller kyla av hästen efter en träning. Här har dom nog gått lite för lång och endast försöker lura oss hästmänniskor på pengar, eller vad säger ni?
Hästarna har klarat sig utan den här grejen innan så varför skall de inte klara av det nu?
Sjävklart finns det vissa undantag som den här grejen kanske är den perfekta lösningen för, men jag är fortfarande skeptisk. Något ni skulle kunna tänka er att ha?
Den kan bli din för endast ca 20 000kr! Namnet på detta "specialtäcke" är Cyclo-ssage Pro Equine Massage system.

Prickigt schabrak

Har hittat ett prickigt ponnyschabrak. Vet inte vad jag skall tycka riktigt? Haha.

Ponnyschabrak GP Jack Lami


Stalldag!

Idag skall vi ha stalldag, vilket innebär att alla samlas i stallet och vi går runt och fixar det som behövs. Tex. dra tråd, fixa en kran som droppar och kolla stängsel. Sedan blir det ju det viktigaste av allt FIKA. Alla i stallet är verkligen fika beroende, helt sjukt så nu börjar jag väl snart också bli de ;) Men det blir nog en rolig dag, brukar vara en sån rolig och härlig stämning när alla för engångskull är samlade. Jag skall ner nu med en gång sedan blir det såklart lite ridning efter så jag återkommer om hur det gått :D
Det lär förmodligen bli lite uppdatering idag men jag har lagt in lite tidsinställda inlägg så det får duga.

Oerhört viktigt!

Nu kommer det som ni förmodligen redan sett, ett lite längre inlägg. Som ni förmodligen vet så har jag då en foderhäst. Något som jag tycker är oerhört viktigt när man har en foderhäst är kontakten mellan sig själv och hästägaren. Jag tycker det är viktigt att ha en bra kontakt så att både hästägaren vet vad man gör med hästen och man själv vet att man gör allting rätt och det som är bäst för just den hästen.

Jag har verkligen den underbara kontakten till Indies fina ägare. Jag känner att jag kan ringa till henne och fråga precis vad som hellst gällande hästen, hästens utrustning och hästens beteende. Med henne kan jag fråga i stort sett vad som hellst utan att känna mig dum. Hon svarar alltid ärligt tycker det är kul att få reda på hur det går och vad som inte går och precis allt jag känner att jag behöver prata av mig om.


Något som jag tycker är väldigt viktigt är att man känner att ägaren har förtroende för en. Att man känner att ägaren inte ringer varje dag frågar och kritiserar. En bra kontakt skall ske genom förslag och uppmuntran, man skall inte behöva känna sig dålig och nedstämd efter ett samtal med ägaren. Att behålla kontakten under perioden man har hästen tycker jag är viktigt så att när man tillslut kommer fram till att man måste ringa ägaren en dag inte känner att man vill/vågar.

Det är inte bara ägaren som skall sköta allt. Det är även fodervärden som skall hjälpa till med kontakten. Det skall inte bara vara ägaren som skall ringa och fråga hur det går. Fodervärden tycker jag skall också kunna ta intiativ att ringa till ägaren och prata även om det bara är possitiva saker.


Men jag själv har telefonskräck, jag avskyr att ringa personer jag inte känner även om jag vet vad jag skall säga. Så varje gång jag skall ringa Indies ägare har jag lite,lite panik men det börjar gå över och det är inte bara Indies ägare det gäller utan även när jag skall ringa andra personer. Då mår jag faktist ännu sämre. Men min lilla telefonfobi är något jag jobbar på. Jag ringer alltid hovslagare och veterinär själv. Även när jag sommarjobbar så ringer jag massor dagligen men då brukar det flyta på utan att jag får panik. Väldigt konstigt egentligen...

Sammanfattningsvis tycker jag att det är viktigt att både fodervärden och ägaren bygger upp en kontakt tillsammans där båda parterna känner sig säkra och känner att de kan lita på varandra och hjälpa varandra. Jag hoppas verkligen att alla andra fodervärdar känner att de har en lika bra kontakt som jag har med Indies ägare, för det fungerar verkligen toppen för mig.

Tävlinnnnnnnnnnnnnnnnnnnnnng






Jag är med i en tävling här --> http://brusella.blogg.se/2011/january/vinn-ett-horsewear-underblanket.html


Nästan John Whitaker

Har man inte råd får man väl ta det näst bästa? Som ni säkert vet så är jag ett stort fan av John Whitakers kollektion. Den är i de engelska färgerna Röd, Vit och Blå. Jag har själv plockat ihop en liten kollektion som påminner lite om just John Whitakers kollektion, i färgerna. Alltså en liten "fejk Whitaker" kollektion.



Vad tycks? Fina saker tycker jag, trots att det inte är Whitaker ;)


Ridbyxor


DISS till de här ridbyxorna helt baserat på utseendet, inte något jag skulle ha tagit på mig!

Inte skulle jag heller betala över 700kr för dem. Så vad tycker ni fina eller fula?


Tävlingggggggggggggggggggggg


Jag är med i en tävling här --> http://stallekekullen.blogg.se/2011/january/tavla-om-hemligt-pris-fran-goteborg-horse-sho.html

Tävlinggggggggggggggggggggg


Är med i en tävling här --> http://lamiamichelle.blogg.se/2010/january/bloggtavling-lindor-fran-jumpers-horseline.html

Travsport

Vad tycker ni egentligen om trav? Jag tycker travvärlden egentligen är ganska hemsk, om man skall tänka på vad som händer "bakom kulisserna". Om man tänker på hur många hästar som inte fungerar som travhästar, "går sönder" eller helt enkels slaktas. Men egentligen är trav lika hemskt som galopp. Så jag tycker det är väldigt konstigt att det inte är lika många som klagar på galoppen... Men från negativa till det lite possitiva.

Det finns faktist possitiva saker med trav också. Hästar som älskar och njuter av att få springa. De som regerar travbanan som Going Kronos, Superlight, Legolas, Maharadja, Commander Crowe och självklart konungen själv Järvsöfaks. Som ni kanske märker är jag ganska insatt. Vilket mycket beror på pappa som inte missar travet en enda kväll. Han spelar inte, bara på helgerna ibland men han missar inte travet en enda kväll. Så på grund av honom är jag lite av en hemlig travexpert. 

Jag har koll på när det börjar även på vardagarna 21.39 förrutom på onsdagar då det är lite av en "specialdag" och det är extra långt program, och även direkt (tror jag). Så jag är uppvuxt med trav kan man säga. 

När jag var liten brukade jag sitta och skriva upp alla fina namn, men jag kom ganska snabbt fram till att det var ganska många och gav upp. 

Jag har ganska bra koll på vilka stall och kuskar som ligger högst upp på listan. Jag har inte missat Elitloppet eller prix d'americ på de senaste 4-5 åren. 

Jag gillar Björn Goops lugna sätt, Erik Adielssons vana, Stefan Hultmans mysighet, Peter Ingves energi och lutfi kolgjini sköna stil att oftast säga vad han tycker. 

Fråga mig vad som, jag kan det mesta inom trav! (Hehe, nästan iallafall :D) Det finns oerhört mycket att kunna, men jag kan iallafall säga att jag kan ganska mycket. 

Här kommer lite egna bilder jag tagit under åren :) 
2010

Commander Crowe och Peter Ingves

Alltid lika glad och full med energi 

2006

Visby, Björn Goop och Erik Adielsson

Glad kusk i ett mindra lopp, upskattas alltid!

Min kärlek, Superlight (Tror det är han iaf? )

Superlight min favorithäst inom travet

2009

The power of Commander Crowe
--





Kollar fokusen och ljuset lite..

Tävlingggggggggggggggggggg

Bootsen finns att köpa för de som är intresserade här -->www.chevalridsport.se
Här hittar ni tävlingen --> http://carlssonpataket.blogg.se/2011/january/bloggtavling.html

Stallkväll

Är redan hemma då vi fick sluta tidigare och fortsätta jobba hemma. Senare ikväll blir det stallet då jag har stallkväll. Kommer snart upp ett lite längre inlägg jag skrivit. Så jag hoppas ni uppskattar det. Sen kommer det även upp lite ny tagna bilder om ni har tur, tyvärr så tog batteriet typ slut direkt när jag skulle fota så det blev inte så många. Men bättre lite än inget :)

- - -

To give it all up  (?)


RIDA

Nu skall jag ner till Indie och rida lite solen skiner, vädret är toppen men underlaget kasst. Vi får se hur det fungerar. Det lär även bli lite fotografering så nya bilder kan ni vara berädda på :)

<3


Beslutsångest

I lördags hade jag bestämt mig, jag skulle spara ihop pengar för att slutligen köpa mina älskade John Whitaker tranportskydd. Meen, nu börjar jag få beslutsångest... Det är ändå ganska mycket pengar det hanlar om även om de flesta med kvalité ligger runt det priset. Vi får väl se. Men det lär nog bli dom ändå :) Hoppas jag :)

John Whitaker transportskydd
Hellånga transportskydd i stadigt och tåligt nylonmaterial. Transportskydden ger maximalt skydd för benen vid transport av häst. Väl tilltagen förstärkning längst ned för att undvika skador och för lång livslängd på skydden. Fästes med stadig kardborreknäppning.

Färg: Marin med rött kantband och vit passpoal.

Storlek i höjd:
Ponny: fram 49 cm och bak 73 cm.
Full: fram 54 cm och bak 90 cm


Ursäkta

Tänkte bara förvarna er lite nyare läsare (och gamla) att jag förmodligen kommer ha massor av stavfel nu eftersom jag har Engelska C varje dag i 4 1/2 vecka. Då försvinner svenskan lite ;) Har idag varit ganska duktig och avslutat några halvfärdiga läxor. ( 8 närmare bestämt!) Så tyvärr blev det ingen ridning idag. Även imorgon skall jag jobba på men Engelskan. Men nu är det snart bara 2 veckor kvar med engelska.

Jag har nu förberett lite inlägg som kommer dyka upp under morgondagen. :)

Rosa coolt täcke

Vi fortsätter väl i temat rosa när vi väl börjat ;) Hittade det här rosa täcket på en onlineaffär och tyckte faktist att det var ganska snyggt! Då skall jag nämna att jag defetetivt inte är den "rosa tjejen"
Sedan beror det ju på vilken färg hästen har för att det skall fungera bra.Utetäcke rosa med hals
 Täcket finns att köpa för 1125kr vilket jag  inte skulle ha betalt för det, så mycket tycker jag inte om det :)

Vad tycker ni fint/fult?

Diana, bografin


Biografier är något jag har fått lärt mig se upp för. Både självbiografier och bara biografier. Här är en bok som jag nyligen läst.

Något du bör tänka på innan du börjar läsa en biografi är att det kommer (oftast) att nämnas otroligt mycket namn där du förmoodligen inte ens vet vem en tredjedel är. Jag har faktist funderat på att läsa den här boken ganska länge då jag tyckte den lär intresant när man läste på baksidan. Jag ville veta hur prinsessan Diana egentligen dog i bilolyckan. Hur det gick till lite mer beskrivat än det som jag visste. När jag sedan hittade den här boken i en 4 pocket för 100 tvekade jag inte att ta den.

Efter 7 sidor insåg jag att boken var värdelös. Men pga av mina konstiga tvångstankar jag har så var jag ju tvungen att läsa ut hela fast jag inte gillar den. Problemet var bara att den hade 479 sidor. Med sjukt mycket text och ord som jag knappt hört någongång. Det var fullt med "kungliga ord" kan man kalla det.

Här kan ni läsa baksidan

I boken nämndes säkert 500 olika personer varav jag visste vem 5 st var. Helt omöjligt att kunna komma ihåg vem alla personer är. Speciellt när de inte förklarar vem det är. Det slöt med att jag tyckte boken var så dålig att jag läste 100 sidor. Tog en paus, läste ut en annan bra bok, läste 100 sidor igen och å fortsatte det tills den rosa boken äntligen var slut. I det näst sista kapitlet beskrev de under 5-7 sidor vad som hade hänt natten då hon dog.
Väldigt liten text och små mellanrum tyvärr syns det inte på denhär bilden...

Så sammanfattningsvis blev jag väldigt besviken på boken. Speciellt efter alla goda ord från aftonbladet. Det var en riktig MISS jag gjorde när jag började läsa den.


Tävlinggggggggggggggggggg


Jag är med i en tävling här -- >    http://stockholmsjenna.blogg.se/2011/january/tavling-vinn-ett-tm-waffle-wave-tacke.html


"Ledig"

Lediga är vi inte direkt men hemarbete har vi, tyvärr är det typ ett gigantiskt arbete på engelska som minst skall vara 5 a4 sidor... Men jobbar jag på som bara den kanske jag hinner att hitta på något med lilla Indie. Jag har blivit väldigt trött på vädret då det knappt går att rida någonstans längre. Vägen är full med is och alla ridvägar är hårda med en tjock skara. Inte heller ridbanan är på min sida. Men någonstans borde jag väl kunna ta mig, trots att både jag och stallägaren har slut på ideér....
Här var det pudersnö och då är det ju ridbart.


Ponnyakuten

Jag har aldrig sett ponnyakuten förut, så igår tänkte jag prova då det varit många diskusioner kring programet. Känslan som jag fick var att det kan komma bra tips och information som man kan dra nytta och lärdom av även för oss med större häst. Endel anser att det är ett barnprogram, och kanske går den in uder den kategorin  men med gästtränare som rider på hög nivå tror jag alltid et finns något att snappa upp. Vi får väl se hur programmet utvecklar sig men jag väntar spänt på att se ponnyn som inte förstod longering och hoppas på tips som jag kan använda på Indie i longerträningen.


Endel ponnysar ser ju ut att vara helt galna! Jag tror det kan vara nyttigt för barn att se och vara med och få lära sig många nyttiga saker, som de förmodligen inte tänkt på förut.


Paket igen

Fick för några dagar sen hem min lilla bok beställning. Så fler Bok HISSar och Bok DISSar kan ni vänta på.


 Det här var ett av de tre paket jag fick hem.


Tyvärr får ni inte se vilka böcker det är då de kommer att komma upp i Bok HISS/DISS när jag läst de. Men en sak som jag blev väldigt besviken på var den ORANGA boken. Den är ORANGE! Vem vill ha det? Dessutom är det mitt i en serie som inte har någon kantfärg så vet inte riktigt vad som hände där... Förmodligen råkade jag välja någon konstig specialutgåva eller något.

Här är alla böcker jag beställt, nyfikna? (lägg märke till den muppiga oranga boken) Som om ni inte redan gjort det.. ;)


Tvättahäst

Nu skall jag snart till stallet och träffa F och då blir det lite tvättning av hästarna :) Det är verkligen välbehövligt. Benen är nästan gula på dom, så vi får väl se hur allting går.
Jag kommer ihåg när jag tyckte Indie var smutsig på den här bilden...


Lädergrimma=Säkerhet

Lädergrimma har jag alltid tyck varit snyggt förut men onödigt etersom de är ganska dyra. Något jag läste idag fick mig dock att ändra den åsikten.

Jag var inne på agrias hemsida och de rekommenderar där att man använder lädergrimma när man skall åka iväg med hästen. Alltså att ha på hästen lädergrimma i transporten. Anledningen är att om hästen skulle få panik så går lädergrimman sönder och hästen kommer loss. Har man däremot en nylongrimma går den inte sönder och man kanske inte får ut hästen. Nylongrimman kan även ge allvarliga brännsår på hästen, något som ingen vill ha.

Så tänk på det nästa gång ni skall åka transport med hästen, ta på den en lädergrimma om ni äger det. Det skulle jag defenetivt gjort.


Mina planer idag

Mina planer idag är att rida, efter det att jag pluggat lite. Men jag har inte bestämt mig om jag skall rida med F eller inte då hon kommer rida ganska sent.. kanske får höra med någon annan.

Mot kvällen skall jag och F tvätta hästarna, de är så otroligt smutsiga och det behövs verkligen.

Förbereda stallet då tre hästar skall vara inne i natt så att de torkar.

Självklart är det läxor också på schemat och det är där allt blir lite jobbigt...förstår inte hur jag skall hinna.

Sammanhängande bild va? ;)


Tävlingggggggggggggggggg


Jag är med i en tävling här-->http://stockholmsjenna.blogg.se/2011/january/tavling-vinn-ett-par-ec-hand.html


Fodrade skinnhandskar


Dagens vill ha är ett par fodrade skinnhandskar från hooks.se Någon som äger, eller provat de här?

Tävlinggggggggggggggggg


Jag är med i en tävling här -> http://ciajonasson.bloggplatsen.se/2011/01/12/4350517-blogg-tavling/#kommentarer

Tävlingggggggggggggggg


Jag är med i en tvling här -->http://fridaviktorssons.blogg.se/2011/january/bloggtavling-vinn-en-groomingbag.html

Lördag

Nu har jag kommit hem, duschat och ätit. Inde var på topphumör i början. Stod och sov när jag ryktade och pysslade med henne medans vi väntade på F. Till slut gick det tillockmed att dra en kam igenom svansen. I vanliga fall (förutom i början när jag hade indie) brukar jag tränsa henne med grimman på. Så jag tar av grimman efter att jag tränsat. Men eftersom jag tyckte det gick så bra i onsdags tänkte jag att hon äntligen gett upp och jag kan tränsa henne som vanligt igen, så jag provade att tränsa utan grimma och det gick på första försöket! :D Duktiga troll. Jag hoppas att hon äntligen gett sig neb jag vågar inte riktigt tro på det ännu. Men hoppas kan man.

Kines?

Jag och F bestämde oss för att prova rida en väg i närheten som men det gick inte rida där för att det var så hård skara på snön. Rackarns. Vi red även förbi det "läskiga" huset vilket fungerade ganska bra faktist. Vi hittade en väg där vi kunde trava så vi bestämde oss för det. Jag la mig bakom F eftersom jag tänkte att Indie kanske skulle bli lite överglad när hon får springa ibland och det var tur att jag gjorde det. Ibörjan gick det jätte bra sen tog hon ett skutt framåt och sparkade bakut! En riktig spark verkligen! Hon blev förmodligen så glad att äntligen få springa igen. Men jag tycker det är fel att hon gör så, hon skall inte göra så. Vi travade lite fram och tillbaka och hon fortsatte sparka lite mindre bakut då och då. Rackarns häst. Tillslut var hon så pigg att hon typ "skuttade" fram  när vi skrittade så jag bestämde mig för att göra som F och hoppa av och gå hem. Och då blev det lite gå träning för Indie. Hon vill gärna vara brevid en, men det vill inte jag eftersom om hon skulle halka så ramlar hon över mig. Men tillslut förstod hon vad jag ville och gick snällt och lungt bakom mig.

Vad tycker ni man borde göra om en häst sparkar backut?

Uteritt

Nu åker jag ned till stallet, jag och F skall ut och rida, en längre tur tror jag. Så jag återkommer hur det gick.

Fredagsmys

Nu kör jag snart till stallet och skall ha lite "fredagsmys" med Inde. Det är så skönt när en hel vecka gått och man har varit stressad och sedan åka till stallet pyssla och bara andas ut. så snart blir de stallet :)


Totilas

Har just nu blivit färdig med ett arbete om Moorelans Totilas. Imorgon skall jag prata, och analysera en artikel om honom, på engelska. Så mina kära kompisar får plåga sig igenom att lyssna på mig när jag pratar om en häst. Men de är ganska vana ;) Även läraren tycker inte om djur, eller hästar så vi får väl se hur det går. Hon får stå ut. Jag tycker inte hennes saker hon berättar om alltid är så intressanta.. :D
Här är han iallafall, kungen av hästarna och en av de få som klär i guldboots:



En av få hästar som ser värdig ut i guldboots!

Och oj, vad konstigt det känns att skriva på svenska efter att ha läst, skrivit och tänkt på engelska så mycket som jag gjort nu på den sista tiden. Så förmodligen är det massor av konstiga stavfel.


Jag förstår inte..

..Vad man använder fleecelindor till. De kan ju inte användas för att ge stöd. Någon som har en förklaring till det här fenomenet som jag inte förstår? När använder ni fleecelindor eller använder ni det? :S

Ridlektion, snart?

Snön smälter, vägen börjar bli ganska okej. Kanske är det dag att äntligen få fortsätta med ridlektioner igen? Vi får se om det kanske skulle fungera nästa vecka om vädret och dagarna passar. Jag vill verkligen, det hade varit så skönt att bara få arbeta av Indie lite. Det blir ju inte samma träning som när det är bra väder. Jag kommer inte ihåg när jag galopperade på riktigt senast! Längtar och längtar, väntar och väntar. Jag får köra vägen via ridhuset och se om det är mycket is på vägen där! :D

Fin transport jag hittade va? Även om den är cool
 så skulle jag aldrig vilja ha en sån. Ser ut som en
 barbie leksak.


Problemet är att när man skall till ridhuset skall man upp för en backe. En av Gotlands få backar. Haha. Självklart vill man inte ta några risker och chansa när det är halt. Det är helt enkelt inte värt det. Även om man verkligen vill. Man får tänka på säkerheten och hästen först.


Schabrak, Många!

Dagens vill ha är massor av schabrak i varldens alla färger.




Benskydd

Tänkte bara berätta lite vad jag tycker om benskydd.
Benskydd tycker jag är bra att använda om det behöv eller om det använs i ett syfte. Det kan alltså vara i förebyggande syfte. Någon som jag inte gillar med benskydd är vissa som är gjorda av plast. Jag tycker inte att det är fint med grejer som ser plastiga ut. Som tex de här:
 
Jag tycker inte plast passar in på en häst, det skall se ut som hen häst inte en robot! Men vissa skydd är okej som inte ser så överdrivna ut som tex de här:

Jag vet inte varför, kanske är jag gammalmodig men jag tycker att hästutrustning skall smälta in inte göra att den ser ut som en utrutad robot redo för strid. Men de snyggaste benskydden tycker jag är de i läder. Som de här:
Inte de snyggaste som finns men helt okej.

Här kommer de snyggaste och de mindre finare skydden enligt mig:

Fula:

Fina:

Hellst av allt skulle det vara svarta sömmar.

Sedan är det ju en helt annan fråga om vilka som är bäst för hästen.


Skrittur i mörkret

Idag har jag faktist varit duktig fast det inte blev som jag tänkt mig. Vi skulle som sagt till skolan vid 13.00 idag och när vi kom dit var inte läraren där. Utan en annan som läste upp två mail vi redan läst. Det tog 20 minuter sen fick vi sluta! Helt onödigt speciellt med tanke på att det tar  en timme och 20 minuter att ta mig till skolan och sen skall man hem igen och inga bussar passar såklart!

Det slöt med att jag och Emelie på förmiddagen var vid Josefin. Åkte sedan till skolan var där i 20 minuter Fick skjuts av Emelie till bussen  och hann precis. Sen var jag hos Josefin igen. Sen slutligen bussen hem. Men det possitiva var att jag och Josefin pluggade engelska både på för och eftermiddagen. Riktigt duktiga var vi.

Nu till hästdelen ;)

F och jag var faktist ute och red i mörkret i dag. Eller lite skritt blev det. Jag har aldrig förr provat rida Indie med pannlampa i mörkret förr, men det gick utmärkt. Endel hästar brukar ju bli rädda för sin egen skugga när man rider med pannlampa men det fungerade som sagt toppen. Men hon stannade en gång och vägrade gå av någon konstig anledning, spöken i buskarna kanske? Riduren blev dock inte så lång eftersom F skulle in och jobba igen men det är nyttigt att ta korta turer ibland också.

Massor av reflexer åkte på idag. (gammal bild)

Indie var grymt duktig idag då hon accepterade att bli tränsad med en gång. Jag blev helt förvånad då jag inte hade henne uppbunden som hon brukar vara. Det var bara *foff* den var det på och jag var helt förvånad. Bra om min tålmodighet äntligen börjar visa resultat. Hoppas att tösen fortsätter vara så duktig nu.

Jag är nu till och med färdig med resten av Engelska C läxorna till imorgon så nu kan jag ta det lungt. Nu blev det lite onödig fakta men det får ni stå ut med. Det kommer ett till lite hästigare inlägg senare ikväll så håll utkik.

Såklart inte

Självklart bestämmer vår käre lärare att vi skall komma till skolan idag, (har annars hemstudiedag på onsdagar) jag som har längtat som en dåre till att få ridanär det är ljust  ute i dag och snön håller på att smälta och man kan äntligen rida en väg i närheten av stallet. (tror jag) Det bästa av allt är att han väljer en tid mitt på dagen. Så man hinner varken rida innen eller efter. Tack så mycket! Självklart kommer skolan fört och det är väldigt viktigt. Men jag avskyr när man planerat något länge och sen måste ändra det. Jag, E och E som planerat att rida.. :( Jaja har jag tur fungerar ridbanan underlagsmässigt och jag kan longerträna Indie ikväll med pannlampa eller något. JAg har stallet ikväll så vi får se hur det ser ut. Det hade varit jättekul att prova den "nya" gjorden :D

Lite tråkig

Jag vet, jag har varit lite tråkig på sista tiden meen precis som alla andra klagar och tjatar om är det mycket i skolan. Men det kommer upp ett literoligare inlägg lite senare idag :)


Fint täcke

Hitade ett grymt fint täcke :)
Rhino ® Plus Thurnout
Vad tycks? det är från horseware :)

HISS ELLER DISS


Gräslig blandning av två färger. Två grisöron och ett tryne?

DISS säger jag. Jag skulle inte vilja ha det här på någon häst, inte ens en ponny. Det är min åsikt. Vad tycker ni hiss eller diss?


Sommartips?

Jag har aldrig sett något liknande. Den beskrivs som "flughuva i nät med pannband" påhittigt namn va? ;)
Jag tycker defenetivt att det vore värt ett försök på denna istället för att köra på en full nätflughuva, eller bara flugpannbandet. Dom slipper grimma och också den hela "nätmasken". Om den här är bra har jag ingen aning om. Det enda jag skulle kunna tänka mig är att den kanske lossnar lätt?

Men för de hästar som älskar att dra av sig de här(*hostIndietillexempel*) :


Så är kanske den "nya" varianten är bättre där de inte behöver känna sig så instängda. Helt klart värt ett försök eftersom priset nästan är en tredjedel i jämförelse med hela flughuvor. Priset på denna är 69kr.

Wiee :D

Äntligen börjar jag se resultat! Som jag nämnde för någon vecka sen hade ju lilla Indie fått mugg! Usch och blä. Det var enligt mig ganska mycket också, Defenetivt mer än vad F´s häst hade. Så jag har tvättat och fixat efter veterinärens rekomendationer och i förrgår kände jag att jag började få panik! Det försvinner ju verkligen inte. Men igår märkte jag att, oj det har ju försvunnit väldigt mycket. Idag såg jag verkligen att det är inte mycket kvar tills det helt är borta! Snacka om att få en slutspurt och bli av med det. Det känns oerhört skönt då jag verkligen började tvivla på veterinärens metod och funderade på att köpa just något mugg medel i all panik. Det kan verkligen skada hästen ordentligt om det blir mycket mugg som tränger sig in i benet. Det är väldigt viktigt att sköta om det så att man blir av med det.


Mugg är extra lätt att få när hästen står i fuktigt eller lerigt underlag

Harry Potter


Ja, nu är den här, som jag en gång pratat om. Bok hiss eller bok miss. En liten sak som ni förmodligen inte visste om mig är att jag älskar att läsa. Jag läser varje dag. Så jag tänkte ibland lägga upp lite fakta om någon bok jag läst som varit en hiss eller en miss. Jag har även någon sorts av tvångstanke, när jag väl börjat på något så måste jag avsluta det. Te.x. en bok. Jag kanske läst en värdelös bok o
ch efter 7 sidor inser jag att den är kass. Då tvingar jag mig att läsa igenom de resterande 450 sidorna iallafall. Fråga mig inte varför bara något tix jag har fått för mig.

Själv tycker jag det är speciellt svårt att hitta bra böcker när man är i 17-19 års åldern och inte riktigt vet vad man vill läsa. Så det är mest kring den åldern jag tänker fokusera på men även yngre och äldre årsgrupper.

På olika boklistor ligger Harry Potterböckerna under böcker för barn vid 9-12 år. Det tycker jag är helt fel. Harry Potter kan defenetivt läsas av alla åldrar. Även vuxna. Jag tycker det är väldigt fel att de står på barnavdelningen i bokhandlar.

Det är ganska svårt att undgå vad Harry Potter handlar om, men här kommer lite fakta om första boken:

När föräldralöse Harry Potter visar sig vara trollkarl öppnar sig en helt ny värld för honom. Han får börja i Hogwarths skola i häxkonster och trollkunskap och råkar ut för en rad spännande äventyr. En klassisk berättelse för hela familjen!

(taget från Adlibris.se)

Jag brukar nästan aldrig läsa böcker två gånger men dom här skall läsas igen någongång! HElt klart bättre än filmerna. Tyvärr är de ju inte så resebehändiga då bla den 5e boken väger 1kg. Men värda att släpa på är dom faktist.

För de äldre läsarna som tycker att de vanliga Harry Potter böckerna ser töntiga ut finns det nu en "vuxenutgåva" där omslaget ser lite vuxnare och inte så "barnsliga" ut. Här kommer några av de exemplen:
Harry Potter och De vises stenHarry Potter och Hemligheternas kammareHarry Potter och Fången från AzkabanHarry Potter och Den flammande bägaren
Och inte nog med det, Harry Potter böckena är även bra till andra saker! Jag använder mig alltid av dem när jag skall lägga någonting i press, tex något jag har limmat. Så kom ihåg att de kan vara till användning för andra saker också! :D En solklar HISS.


Kanske

Förmodligen lär det inte bli någon tolkning med pulka efter häst idag. Vi är alla i stallet bortbjudna vid klockan ett och vi kommer inte hinna innan som vi tänkt. Så kanske blir det tolkning på eftermidaggen men det är väldigt tveksamt. Tråkigt men det skall bli av innan vintern är slut! Det  har jag bestämt. :)

Stallkväll

Nu bär det av till stallet igen, jag har kvällen så jag skall fodra och slänga på dom täcken och fixa lite annat. Jag och F och E har bestämt att vi skall tolka efter F´s häst imorgon så det skall bli riktigt kul :D Lite svårt om man är tre bara. Men jaja på något sätt går det nog. Det blir tolkning med pulka efter eller en snowracer :) Skitkul skall de bli. Vi får se om det blir några bilder:)

JAG VILL HA VÅR!!

Ridtur

Det blev ridtur lite tidigare än jag och E bestämt. Jag F och E red lite i deras stora sommarhage men underlaget var lite sådär, senare blev det lite ridning på en åker och tillslut hittade vi ett ställe där en traktor kört och man kunde trava. Helt underbart!  Indie skötte sig riktigt bra jag fick henne till och med gå ned på tygel och arbeta under traven lite då och då. Och E ramlade av idag! Hihi men det gick bra, hon red stallägarens lilla pålle som fick för sig att börja bocka hah. Som tur var andade hon mjukt :D När man ramlat av så måste man bjuda på tååårta! :D
Chocolate Cake
(Googlebild)

Synd att jag inte tycker om tårta bara :P :D


Vem, när?

Skall nu snart ut och rida lite, jag hade bestämt med E att rida vid 12.30 och när jag frågade F kunde hon 11.30. Så just nu vet jag inte riktigt vad som händer..Men ridning blir det! så nu skall vi försöka lösa det här :) Stoora problem kan man ha iblend ;) Det kommer upp ett tidsinlägg medan jag är ute och rider så håll koll :D

Vilka?

Jag känner att det borde bli dags att bestämma sig för vilken modell av chaps jag skall välja! Färgen kommer att bli i svart. Hellst vill jag ha en så hög modell som går och då blir det nr 2 men jag har även en ganska stor crush på nr 5.

Vilken färg och modell skulle ni satsa på?

Dyraste grimman!!

Här är den dyraste grimman jag någonsin hört om!
Grimma från Dyón - Working Collection
949kr

Helt sjukt, kan det verkligen stämma? :O Inte värt enligt mig. Denna grimma finns att köpa i storlek FULL för den som är intresserad här --> http://cheval.shop.textalk.se/sv/grimmor/grimma-fran-dyon-working-collection.html

Dåligt!

Red idag...det gick riktigt dåligt...Får se om jag berättar lite senare är så sjukt arg, irriterad och vill slänga någonting hårt i väggen. Trevligt va? Det låter värre än vad det är.

Snabbt kladd

Blev grymt sugen på att måla lite med akvarell en dag lite snabbt och så här blev slutresultatet. Nu är det ganska länge sen jag målade den här antingen ifjol eller året innan. Who Knows :P Ca 20-30 min tog det att kladda ihop den här. Grymt konstig tycker jag den blev och inte nöjd. Men ganska kul var det att kladda lite med aqvarell som jag aldrig använder annars :D
 

(Vill bara säga att alla mina bilder är målade på fri hand och inte kalkerande)


Morgonpass

Har då för ett bra tag sedan varit i stallet och haft morgonpasset. Allt flöt på som vanligt. Idag är jag så som sagt ledig, men såklart inte helt ledig. Vi har fått en hel hög med läxor från Engelska C kursen, så det skall bli ridning eller logerträning idag. Men också massor av pluggande.

Så nu blir det lite English sen lite ridning :D

Hemma

Har nu kommit hem igen efter att ha blivit firad i efterskott av tre kompisar idag. Dom hittade på hemliga aktiviteter vi skulle göra och jag slapp att betala :D Det blev bland annat bowling och restaurangbesök. Men det bästa av allt var att bara ta det lungt tillsammans och ha roligt.

Jag = grym på bowling?Njaa

Lite gamla bowlingbilder, då vi inte hade kameran med idag, har faktist uppgraderat mig till ett 8a klot
(gjorde det idag)
:P


Imorgon skall jag ut och rida eller longerträna Indie, på ett eller annat sätt måste det bara göras!  Jag var så snäll och sa att jag kunde ta stallet imorgon morgon då jag ändå var ledig. Så C får sovmorgon ända till 06.00 imorgon! Snällt av mig va? :D

Besatt?

Hittade ett grymt snyggt grimskaft. Det var lite John Whitaker känsla över den :D Japp jag är verkligen besatt av hans collection. Men den är så grym!

55kr hos emmi.se
Grimskaftet är från catago. Helt klart snyggt. Älskar de brittiska färgerna, har alltid gjort.


Stallapotek

Här är mitt lilla stallapotek som jag pysslade ihop i söndags. En riktigt bra sak att ha i stallet så man vet var alla saker är när olyckan är framme. Så har man även koll på att inga grejer blivit gamla och oanvändbara.


Det behöver inte alls vara svårt att fixa ihop ett litet stallapotek. Det är bara att ta en låda, köpa lite grejer om ni inte redan har det och sedan lägga i det. Det här är vad vårt stallapotek innehåller:
 
En ren svamp är en av de viktigaste sakerna att ha så att man kan tvätta rent såret med en ren svamp. Tvål har jag inte med i vårt apotek eftersom alla i stort sett har en egen tvålflaska till hästen. Jag rekomenderar er även att ha i en rulle med papperstejp eftersom det ofta kan vara användbart.

Lätt som bara den att fixa ihop själv och ändå så viktigt.

P.S. Fin logga jag gjorde på backen va? D.S. ;)

Rymt

Vet ni vad som hände medan jag skrev det förra inlägget? Stallägaren ringde och hade lite panik. En häst stod utanför hagen och tråden låg på backen och en häst fattades. De andra försökte ta sig ut och hon hade lite panik och hennes lilla baby var inne och med storebror 6år. Så jag fick kasta på mig alla kläder och åka iväg. Det visade sig som tur var att det inte var så farligt som det lät.

När jag kom hade M fått in alla hästar förutom en som visade sig vara ute och reds av E. Hästen som rymt hade klarat sig bra. Hans ena framben var lite varmare och en  liten aning svullet. Men det lär försvinna om 1-2 dagar. Så jag fick sysselsätta hästarna medan hon sprang in. Så jag gjorde kväll för hästarna, det var ändå min kväll. Sen kom Mr M och lagade tråden och stolpen som plöjts ned vid grindöppningen.

Så allt löste sig ganska bra. Det gäller bara att hålla koll på en ena hästens framben så att det blir bra.

Började såklart snöa när jag tidigare idag skulle fota :(

Stallapoteket

Ni skall även få se mitt lilla stallapotek som jag fixade i söndags. Det kommer en bild på imorgon:) Så kika in då.

Hööks

Igår hittade jag Hööks katalogen i brevlådan. Kände mig faktist inte så inspirerad när jag tittade i den(?!) Kanske var det för att jag varit besatt och kollat på hööks.se och redan visste massor av saker som skulle vara i katalogen. Men självklart hittade jag massor av grejer jag skulle vilja ha ;)

Jag blev väldigt inspirerad av att köpa nya chaps. Mina gamla är både för små och helt slut, dom stackarna;)
En knapp går inte att knäppa pga hela grejen är metallgrejen är vikt av någon konstig anledning. Jaja, de här var mina favoriter som jag hittade i katalogen :)

Men vill då ha ett par svarta. Gaiters, heter dom. Jag har aldrig förr hört det ordet. Så jag var tvungen att slå upp det :D Damasker betyder det. Men jag antar att de har samma funktion som chaps? Men jag är lite tveksam pga av att de är fån CRW har hört att deras grejer är lite sådär i kvalitén, men kanske bara ett rykte? Själv tyckte jag att de var lite dyra för att vara chaps, eler är det bara jag som inbillar mig? 529kr...

Jag gillade verkligen de bruna men jag har svarta skor så....

Dumma, dumma väder

Ja, då har jag varit i stallet. Det är min stallkväll så jag började med lite mockning. Sen kollade jag ridbanan den var gaanska okej men lite vatten under all snö. Men så tänkte jag att det är ju ungefär som hagen dom går i så det kan ju inte skada. När jag sadlat färdigt Indie och skulle gå in på ridbanan bärger jag att det var is  där. Det blev vassa kanter när hon sjönk igenom och det gick verkligen inte. Så jakla besviken jag blev. :( Attans dumma väder. Så det var bara att ta in henne och av med alla grejer igen.

Av med alla grejer igen...

Nu är jag riktigt trött på all is, det går ju inte att ta vägen någonstans!

Så klart började det ramla ned massa blöt snö från himlen när jag skulle fota så skit gick det också.
Positivt humör, positiv dag :D

Tävlinggggggggggggggg


Jag är med i en tävling här --> http://warnmark.blogg.se/2011/january/tavling-vinn-palsglans-fran-eskadron-nici.html#comment


Ridbanan

Nu blir det alldeles straxt stallet och lite ridning på ridbanan. Jag ber och hoppas om att underlaget är någurlund bra. Idag blir det så som sagt lite övergångsträning. Jag skall även ta kort på mitt stallapotek som jag gjorde i söndags så får ni se det och få lite tips :)

Nu blir det stallet :D

Längtar till vårstädning

Är det bara jag som längtar efter vårstädning i stallet? Få alla lädersaker putsade, (nu har jag ju precis gjort det men ändå) spola alla boxar och speciellt tvätta alla vintertäcken. Jag vill verkligen få alla täcken rena och fina, jag stör mig på hur de ser ut varje gång. Men om jag förstått det rätt så slits de även när de tvättas och mister lite av sin vattenavisande "yta". Men de borde de göra i reg också. Vi får väl se hur det blir med tvättningen. Så jättesmutsiga är de ju inte. (kanske, nästan inte, lite kanske) :P
 
Smutsigt täcke, fin Indie :D:D

Nu är den här

Nu är den redan här igen. Vår och sommarkatalogen från Hööks. Jag älskar att bläddra i den och kan hålla på att titta och bläddra i den i flera månader. Haha. Jag älskar helt enkelt att bläddra i hästkataloger nu när jag äntligen även kan få kolla på saker till en häst! Jag och min käre vän S har alltid älskat att bläddra i Hööks katalogerna och drömt oss bort vad vi skulle ha köpt om vi hade häst. Ibland till och med gjorde vi en liten "budget" för att räkna ut hur mycket alla saker skulle kosta som vi hade köpt om vi hade häst.


Nu är den här igen och jag skall försöka att hålla mig ifrån hööks.se tills den här dimpat ned i brevlådan. Hehe får väl se hur bra det kommer att gå :D

Ledig!

Härligt, härligt, härligt. På fredag är vi lediga från skolan! Då blir det antingen longerträning, med den finfina longergjorden eller så blir det helt enkelt ridbanan.

Så här kommer min ridvecka se ut från och med idag:



Hur brukar era veckor se ut med ridning?

Ridbyxor som inte är så smarta?!

Här är ett par ridbyxor som jag inte skulle rekommendera.




Varför ha dragkedor på bakfickorna på ett par ridbyxor? Det kan ju repa och förstöra en lädersadel i förtid?! Jag fick faktist chansen en gång att rida en riktigt fin, stor och grymt duktig dressyrhäst en gång, helt oväntat. Men jag kom då på att jag hade jeans med dragkedjor bak och ville inte riskera att förstöra deras sadel. (Och tur var väl det, för den var helt ny)

Så varför sätter man ett par dragkedjor på bakfickorna på ett par ridbyxor? Inget smart drag enligt mig. Ridbyxor ser ut som dom gör p.g.a en anledning...

Svart och röd outfit


En liten svart och röd outfut som jag pysslat ihop till både häst och ryttare. Såklart är det meningen att den röda skall vara i samma nyans om man skall köpa sakerna :D :P
Så vad tycks? :)


Som många lagt märke till..

.. så rider ofta Luciana Diniz sin häst utan träns, eller hur man nu skall förklara det. Hon har bett på hästen med tyglar och en rem under hakan på något sätt. Första gången jag såg hästen utan träns var när jag kolla de på Gucci Masters. Idag har jag även kollat på tävlingarna fån London som var under julhelgen. Där fick man först se henne rida "utan" träns och sedan med ett pullarträns i omhoppningen.
 
Men med trönset på verkade As-Taro ofokuserad och irriterad på tränset hela tiden och det blev inte en sån lyckad omhoppning för dem den dagen. Kanske berodde det på tränset? Jag tycker det är väldigt häftigt gjort av Luciana som verkligen bryter normerna och även endel fördomar inom hoppningen att rida både utan massor av remmar och hjälptyglar och dessutom utan ett "riktigt" träns. Häftigt, fascinerand och verkar fungera bra för hästen.


Skola

Nu har vi börjat skolan igen, så det kommer kanske inte alltid komma upp lika mycket inlägg som nu under lovet. Men däremot skall jag försöka göra mitt bästa :) Har faktist inte mått så bra idag så jag fick faktist åka hem ifrån skolan. Så kan det vara. Men nog om det. Snart kommer lite roligare inlägg upp :)
Smutsiga pållar

Tur?!

(Tidsinställt inlägg)

Jag pratade lite med stallägaren igår om hur det gick med longerträningen med Indie och förklarade att jag förmodligen behövde köpa en longer gjord för att det skulle fungera bättre. Då  säger hon att hon har en i skåpet! Jag blev verkligen förvånad eftersom hon har en ponny (hihi hon är ganska kort) och hade en longergjord i storlek full. Så den får jag låna när jag vill!:D

Det var också precis en sån longergjord  jag pratade om igår. En sån här:

Den hon hade var till och med snyggare. Tror jag, den var blå/svart om jag kommer ihåg rätt. Jaja, det är funktionen jag är ute efter och jag längtar redan efter att pröva! 
 
Jag skall nog fråga F om jag kan låna hennes tömmar eftersom de är i väv istället för M´s som är i läder och är ganska hårda och luktar konstigt. Men jätteglad blev jag och nu skall det tränas. :D:D Vi får se när det blir med den här veckan iallafall. :)


Tävlingggggggggggggg



Jag är med i en bloggtävling här --> http://onceagaiiin.blogg.se/2011/january/januari-tavlingen-1.html#comment

Hehe jag ger aldrig upp, någongång  måste jag väl vinna? :D:D

Longerträning

Nu är jag föresten klar med allt i stallet. Städning av hyllan med alla flaskor och så har jag gjort en liten stallapoteklåda, så att man hittar alla saker när man behöver det och vet att ingenting är gammalt. Det blev även lite lite longerträning för Indie. Jag skulle prova och se hur det fungerade med all longerträna henne i grimma men det fungerade ungefär som på samma sätt som med träns och delta.

Stackarn hon förstår verkligen inte att hon skall gå runt mig eller varför. :( Men jag skall försöka ha en longerträning i veckan för jag har bestämt mig för att jag skall få henne att förstå. Jag skall få henne att klara av longering i alla gångarter det är ett av mina viktigaste mål jag kommer att satsa på just nu. Det kommer bli segt och man får ta allting i lugn takt. Men vi skall klara det!


Så här ser vägarna ut, och det är is. Helt sjukt. Så jag fick utesluta ridning.

Någon som en ett sånt här?

Jag har en svag fundering på att skaffa en sån här:

En longergjord alltså. Den här kostar 198kr och här är lite kort fakta om den:

Longergjord/Körgjord
Tillverkad i kraftig bomullsväv och med stoppade läderputor (däckel).

För jag skall verkligen satsa på att få Indie att förstå vad jag vill med henne när hon skall longeras. Förmodligen blir det enklare när man har en longergjord eller vad tror ni? Just nu kör jag bara med träns och delta och longerlina.

Det jag vill är att hitta någon kanske billigare eller snyggare?

Jag vill inte direkt köpa en sån här anläggning för 299: 
När jag bara vill ha själva gjorden... Någon som vet var man kan hitta en billigare longergjord?

Annars får jag säkert låna en körgjort i stallet men det känns lite jobbigt om man skall ställa om alla remmar hela tiden. Jag får väl börja med det iallafall och sedan se vad som händer.

Tävlinggggggggggggg


Jag är med i en tävlig här --> http://ridboken.aenn.se/tavling-1/  :D

Idé

Nu är det dags igen, jag kar en idé.. :P
Igår så fick ju en häst i stallet då ett rejält jack och blödde och det behöver tvättas/läggas om och vi hade lite svårt att hitta alla grejer. Eller vi visste var dom var men vi hade inte koll på vad som var gammalt och inte. Så idag hade jag tännkt att gå igenom vår hylla med flaskor och grej och göra en liten "stallapoteklåda" där vi har fräscha rena grejer. Ifall något skulle hända. Så att man slipper att rota runt som en dåre och hitta gamla salvor och smutsiga svampar.

Så det skall jag roa mig med idag och förståss rida en sväng :)


Grimma

Dagens vill ha en glittergrimma från hööks.se :D

Discogrimma kallas den. Haha :D 89kr


Kort eller lång?

Det är så sjukt mycket diskussioner krin lång eller kort man. Som vi alla vet har lilla Indie väldigt lång man. Många i stallet säger "klipp av den det ser så ofrächt ut" och "jag tycker inte om lång man, speciellt inte på varmblod" det är ju deras åsikter och alla får tycka som dom vill. Jag tycker det är fint med både lång och kort man, men gillar inte när den är föör kort eller när det ser klippt ut. Jag tycker att den skall se naturlig ut. Det som jag inte tycker är fint med på lång man är när den blir lång tunn och stripig...Är Indie på grä'nsen?, kanske, tänker jag göra något åt det? Nej.

För det första är det inte min häst, så jag vill inte klippa av den. För det andra säger några ååh vad fint, vad du än gör klipp inte manen på henne. Och det är dom jag verkar lyssna på ;)

Iallafall här kommer några photoshopade bilder med Indie med kort, lång och kortkort man ;) Och jag vet inte de bästa photoshoppningen men jag kan inte photoshop och orkade inte lägga ned någon större tid och energi på det heller.
Kort

VS

Lång

Kort

VS

Lång

Halvlång

VS halvkort

 VS kortkort


VS Lång
 
Jag tycker om henne precis som hon är. Men när utväxten nästan kommit ikapp de andra så kanske, kanske, kanske jag putsar till det lite ;)

Var tyckte ni var finast, kort eller lång? :)


Dagens ridtur...

... var hal, blöt, kall och underbar. dagen började in eå bra bara. När jag kom till stallet för att ta in hästarna såg lag att lilla B hade ett djupt jack/sår mitt på nosryggen och det hade runnit blod hela vägen ned till mulen. Inte så nice. Men det var dock inte så att det behövde sys. Så när F kom fick jag tvätta rent och fixade till det så gott vi kunde, sen får ägaren bestämma vad hon vill göra. Det var inte så farligt att veterinär behövde inkallas så vi får de hur det blir av saken. För övrigt var såret rent och frächt.

Det blev tillslut en ridur iallafall med E och F. Det var som sagt halt och det tog ett tag på vägen innan vi kom in i skogen. Väl där inne är underlaget ganska bra. Dock var vi tvugna att korsa ett ganska öppet fält och där var det ordentligt högt med snö så pållarna fick arbeta. Det var verkligen härligt att äntligen få komma upp i skogen.

Indie skötte sig otroligt bra och jobbade på bra och gick på tygel och tuggade lagom på bettet och höll sig oerhört lugn och lyssnade på bra. Så grymt stolt är jag över henne idag! Tyvärr blev det ingen trav ens i skogen pga det dåliga underlaget och djup snö men hästarna fick arbeta ändå. 

Just nu står de och myser i stallet och har fått mat och är förmodligen väldigt nöjda. Imorgon blir det någon form av lugnare ritt i trakterna, eller tömkörning funderade jag faktist på, eller en mysig liten barbackaritt. Något blir det iallafall få de fick jobba på ganska så hårt idag.

ikväll kommer det "roliga" inlägget upp. Ha inte för stora förhoppningar bara för såå roligt är det inte. ;)

Det kommer snart ett roligt inägg

Snart kommer det ett roligt inlägg :D:D Får se om det kommer snart eller om jag sparar det till lite senare.

Uteritt idag

Äntligen blir det uteritt idag med E,E och F. Så vi blir ett helt gäng verkligen. Man får bara tänka på att ta det extra försiktigt då det är så sjuukt halt ute. Men idag blir det av iallafall. Mot stallet bär det av vid 11.30. Sen kommer väl förmodligen en update hur det gick :)


Idag hände det något speciellt!

Jag skulle som sagt rida idag och när jag kom fram till stallet såg jagg at Indie låg ned i hagen och sov så sött. Så försiktigt gick jag in i hagen och tog lite kort (såklart har man ingen kamera med sig!) med mobilen. Sen provade jag försiktigt att närma mig och jag fick gå fram till henne när hon låg ned och klappa och mysa med henne! Det var en sån härlig känsla att hon tillät det. Sen när jag reste mig och tog lite kort bestämde hon sig dock för att rulla sig. Sen reste hon sig. Jag trodde inte att hon litade på mig tillräckligt för att jag skulle få gå fram till henne men det fick jag :D

(Mobiluppladdning)





Så här låg hon och sussade när jag kom, så jäkla söt..Blev så arg på mig
själv att jag såklart lämnade kameran hemma..Jag funderade till och med på att
åka hem och hämta den
;P

Ett tag blev jag lite rädd att hon var sjuk eller nåt eftersom hon låg kvar.. Men det var hon såklart inte. Hon var nog bara glad att få slippa ha på sig täcket.

Tyvärr kom jag fram till att det inte gick att rida idag, vägen gick knappt att gå på för det var så halt och ridbanan var jättetung av all tö snö. Så jag fick hoppa ridningen...Igen :(

Istället fick det bli en promenad med stallägarens hund. OCh jag kan säga det var nästan omöjligt att gå! Höll på att halka hela tiden. Men mysigt var det.


hehe, syns att jag hhar gummistövlar och raggsockor :D
Sen fick det bli lite pyssel med Indie. Flätade hennes man och svans lite och ryktade och sådär. Medan hon stod och sov. Så imogon kommer hon ha krull :D


Men hallå?

Har gjort ett inlägg, har publicerat det, men det kommer inte?! Jag har väntat i typ en timme men det kommer inte? Overbelastning på blogg.se kanske? :O

Fina Schabrak

Hööks har fått in jättefin schabrak på sista tiden. Här kommer några av mina favoriter.





Hag verkar ha blivit besatt av brunt på sista tiden (?!) Men det är ju fint :)


Snart

Det kommer snart upp ett inägg. Skall bara få in bilderna :)

Header

Saknar ni den gamla headern eller gillar ni den nya bättre?

gammal

VS

ny

Idag blir det stallet

Idag skall det bli en ridtur. ag skall bara försöka få med mig någon som sällskap också så hade allt varit på topp. Vi får väl se hur det går med det. Det hade varit riktigt härligt med en lägre ritt och komma in i skogen som ligger ganska långt bort, och eftersom det är vinter känns det extra långt dit. Ut och rida skall jag iallafall så jag återkommer hur det gick :D
Massor av reflexer åker på idag då det är ganska disigt/dimmigt ute

Gillar

Jag är verkligen besatt av att kolla hööks.se lite då och då. Här är lite produktnyheter som har ramlat in hos dom :)

Den så kallade "discogrimman" pga glittret på nos och sidostyckena. Av någon konstig anledning tycker jag att den var jättesnygg ? :S :P
Finns även i andra färger, jag tycker faktist att den ljusblå var helt okej också.

Och alla färger fanns faktist i storlek full också. 89kr.

Armband, men kvalitén kanske inte är den bästa?   Gillar inte färgade nosludd så mycket, men den här var                                                                                        ganska rolig :D

Fin grimma en ligt mig, finns dock bara i Ponny. 139 kr så passa på ;)



Bestämt mig

Jag tror jag har bestämt mig för att köpa ett par ridstövlar. Någon som har förslag på några med bra kvalitét? Dom måste vara ganska smala och speciellt i foten. Någon som har några förslag?
Svarta är ett måste :)

Equipage NAPOLI läderridstövel




Födelsedagspresenter

Det här var vad jag fick i hästväg av en tjej i stallet :)

· Tvättsvamp
·   Nylonviska
· Mansnoddar      
· Gummiskrapa 
· Ryktsten
· Hovborste          



Hon måste ha varit och kikat i min lilla rykthink eftersom hon bara köpt saker som jag inte hade. Och det gillas :D


Dagens vill ha


Schabrak från Eskadron, tyvärr kostar det 879kr. Men snyggt är det älskar rött och marin :)

Gummiboots

Lovade ju igår att ja skulle berätta varför jag köpte mina boots på blocket. Anledningen var att jag inte visste vad Indie skulle ha för storlek i sina boots, och jag visste inte om det skulle hjälpa när hon smäller ihop. JAg har varit väldigt tveksam till om det skulle hjälpa eller inte eftersom hon smäller ihop skorna, hon trampar inte på sig själv utan det säger bara kling.

Så istället för att köpa ett par boots här som kostar 150 (eftersom det finns efterfrågan och inga konkurrenter blir priset så högt.) så bestämde jag mig för att köpa ett par begagnade för en tredjedel av priset. Det känns väldigt onödigt att åka långt för att köpa ett par boots för 150 och kanske är i rätt storlek och annars åka tilbaka och byta, sedan prova att rida i dom utan att det hjälper och det inte går att lämna tillbaka dom. 
 

Så nu sparade jag båte pengar prismässigt och för bilfärden till affären och tillbaka (som är väldgt långt och man har aldrig "vägarna förbi") Så hjälper bootsen vet jag att jag kan satsa på ett par såna nästa gång och då kan jag även beställa billigare från internet eftersom jag vet storleken. Vist är jag ekonomisk? jag går ju ekonomilinjen så något borde man väl ha lärt sig? ;) Eller så är jag bara snål :D

Svar från Equipage!

I tisdags när jag kikade in på bloggen som vanligt, så blev jag så väldigt förvånad! För i en kommentar stod det föjlande:
 


Det är så sjukt stort för mig att få en sådan kommentar eftersom jag typ dyrkar alla som på något sätt jobbar med den tidningen. Jeanette Holm jobbar på självaste redaktionen för tidningen Equipage. Först kunde jag inte fatta att dom överhuvutaget hade svarat... Haha.

Precis det här är det jag menar med Equipage, dom är ingen vanlig tidning. Jag har då aldrig sett någon få ett svar via en kommentar ifrån en hästtidning! Det här gör att jag gillar tidningen ännu bättre och jag ser verkligen varmt fram emot ett år som nybliven prenumerant på tidningen (fick det i julklapp av mamma). Det kanske låter töntigt att prata såhär om en tidning, men det är så jag känner. Jag tycker om tidningen så mycket att jag till och med försökt att hitta begagnade tidningar eftersom jag bara har de 5 nyaste (misslyckades dock). 

Men det är även nästan så att man skäms att dom läst min blogg/blogginlägg som man bara slänger ihop och publicerar. Det kanske är dags att börja tänka på att läsa igenom det man skrivit och rätta till de felen man ser och bokstäverna som blivit tappade?

(Och ja, jag har läst igenom det jag skrivit tre gånger för att se om jag skrivit något fel)

 


Bilder?

Igår fick jag lite hästsaker i present. Är ni intresserade av att se vad det var? Lär förmodligen komma bilder ändå :P 
Här är en ledtråd till vad jag fick :)


Hade morgonpasset i stallet imorse och allt flöt på som vanligt. Det har inte hänt så mycket annat idag, det lär förmodligen inte bli någon ridning idag. Jag har lite annat för mig som skall göras. Men man vet aldrig, det kanske blir tid över så att man hinner med en kort ritt.

Utnyttja

Något som ni som bor i lite större städer (och i närheten) skulle kunna tänka på är att utnyttja det. T.ex. när ni skall köpa något till hästen. Vi vet ju alla att det kostar en hel del med all utrustning till hästen och alla har vi någongång tänkt "oj vad dyrt". Det jag försöker komma fam till är tänk ekonomiskt.

De flesta vet ju vad blocket.se är... Eller hur? Utnyttja blocket! Man kan tjäna massor på det. Varför köpa ett nytt täcke till unghästen när du kan köpa ett som varit använt på en annan unghäst ca 4-5 gånger och är i topp skick när din häst ändå kommer växa ur det om en månad? Det finns ny  och oanvänd hästutrustning på blocket som endast varit provat på hästen. Man kan tex få ett Rambo eller Rhino vintertäcke som varit använd ett par gånger som ser precis ut som nytt till mindre än halvra priset på ett nytt.

Mitt första blocket köp (dock lite smutsiga pga jag använt dom idag) (Kommer ett annat inlägg imorgon om varför jag var så snål och köpte de här på blocket, eller var jag ekonomisk? ;))

Jag vill säga det här speciellt till er som bor i stora städer eftersom ni har möjligheten att gå ett kvarter titta på saken och köpa det ni vill ha. Och ni slipper fraktkostnader. Ni har även möjligheten att se hur skicket är på utrustningen, vilket inte alltid syns på bild.

Som gotlänning och fast på ön har jag inte de möjligheterna som ni har. Och jag tycker att ni borde tänka över den möjligheten och utnyttja den. För jag har inte den möjligheten. Vill jag köpa ett vintertäcke på blocket som kostar hälften av orginalpriset så blir ändå pga fraktkostnader det inte värt det.

Så tänk på att utnyttja er position :D

Longeringsträning + barbackaridning

Efter jag blev färdig med putsandet av tränset och sadeln åkte jag iväg till stallet. Det blev lite longerträning för Indie på ridbanan och hon skötte sig hysat bra. (Det är svårt att sköta sig bra när hon inte förstår vad jag vill att hon skall göra) Men det gick faktist bättre än vad det gjort förut. För att inte tråka ut Indie så blev det  lite barbackaridning på ridbanan. Det var verkligen jättehärligt! Det var faktist första gången som jag red barbacka på henne, nu när hon fått liten vintermage så var det jättemysigt! Under barbackaridningen tränade vi mest på skänklar och få henne att lyssna och min balans såklart. :D 

Nu har jag förberett här hemma lite eftersom alla i stallet skall komma och fika lite eftersom jag fyllde år igår, så det blir nog mysigt.

Jag visste inte...

...att det finns bruna dressyrsadlar! Jag har aldrig tänkt på om det varit någon som haft en brun dressyrsadel på en tävlig. Får man ha det?

Jag tycker det iallafall är ganska coolt. Själv tycker jag sadelt är riktigt snygg. Hade inta haft något emot att ha en sån ;) Men jag erkänner att det hade kännst konstigt att köpa en brun dressyrsadel  :O


Klicka för att stänga fönster

Klicka för att stänga fönster

Vad tycker ni om dressyrsadlar, svart eller brun?

Hur tänkte jag?

Förstår inte riktigt hur jag tänkte när jag tog stallmorgonen efter min födelsedag..När jag gick och la mig var klockan 03.30 och min klocka ringde 08.25. Ingen smart kombination jag skulle rekommendera. Men till stallet kom jag, det var inte så mycket som skulle fixas då det inte behövdes något täckesbyte. Så nu är jag hemma och försöker vakna till så att jag kan ut och rida lite. Funderar på hur jag skall göra, antingen blir det en liten kort ridtur (om jag inte hittar någon som vill följa med) eller så blir det lite longeringsträning. Som kan vara vääldigt nyttigt för Indie.

Nu blir det sadel och tränsrengöring iallafall!

Dagens Tips

Kontakten med hästens mun

Att få rätt kontakt med hästen är väldigt viktigt. Att vara precis lagom mjuk i handen och få den rätta "känslan" mellan handen och bettet.

En sak som kan påverka otroligt mycket som jag själv märkte förra veckan är tyglarna. Fel sorts tyglar kan orsaka att man inte får bra kontakt mellan handen och bettet vilket kan leda till att man bli för hård i handen och inte känner bettet. På Indie har jag ett par gummityglar som är väldigt breda, grova och ganska hårda. I början när jag red henne tyckte jag inte alls om tyglarna men vande mig efter ett tag. När jag förra veckan red en annan häst med vanliga ribbvävstyglar  fick jag verkligen känslan mellan bettet och handen. Därför tycker jag att man borde tänka en likten extratanke på vad man egentligen har för sorts tyglar.

Har man väldigt små händer (som jag) skall man inte ha för breda och grova tyglar. Tyglarna kan faktist hjälpa till oerhört mycket i ridningen.

Lädertygel                                                           Gummivävtygel

Vävribbtygel                                                            Gummitygel

Lädertygel                                                                                    Flätad lädertygel

Men komihåg att det ointe är tyglarna som gör allt, att få mjuka händer och bra kontakt med hästen kan ta ett bra tag all lära sig då alla hästar reagerar på olika sätt.


Nu har dom väl gått för långt?!



Vem skulle vilja rida omkring i den här?
Inte jag iallafall. Diss till designen, men vet ju inte hur den är på hästen , kanske jättebra? Men jag tror inte det här är sadeln som OS ryttarna kommer att använda :P


Rekord

Igår slogs det besöksrekord på bloggen. Härligt alliopa. :D

Idag däremot kan det se lite glest ut på inlägg då jag fyller år, mycket som skall fixas och ordnas. Men jag skall göra mitt bästa. Mitt mål idag är att jag skall rida Indie. Men man vet aldrig, först skall det bakas. Så skall försöka bli av med alla förberedelser så att jag kan ut och rida lite. Nu är det bakningstajm :)
Så kommer det en bild på en häst liksom? Borde ha varit en tårta eller nåt..:)

Jag är finalist :)

Jag har blivit utvald och är 1 av 5 som kan vinna ettpar reflexboots här--> http://sofiajoanna.blogg.se/2011/january/finalisterna.html

Så snälla gör så att jag kanske för en gångs skull vinner en bloggtävling! :D Rösta på min vinterbild som jag tagit som då som sakt finns här --> http://sofiajoanna.blogg.se/2011/january/finalisterna.html

Skulle verkligen uppskatta det! :D
 


Första ridturen i år

Ridit en stund på ridbanan idag, tyvärr börjar det bli en "skorpa" på all snö på marken vilket kan göra det typ omöjligt att rida. Det finns inget värre än när det blir en jättehård skorpa på snönn så hästarna knappt brakar igenom även om det är en halvmeter snö under. Var med om en sån mardrömsritt ifjol och vill verklligen inte göra om det..

Lilla Indie skötte sig iallafall bra på banan trots att det som sagt var ganska mycket snö. Vi får väl se om vi kan komma ut på en riktigt ridtur imorrn.


Jag har blivit finalist :)

Hjälp mig att vinna ett par reflexboots genom att rösta på min vinerbild här -->
 
http://sofiajoanna.blogg.se/2011/january/finalisterna.html

Det hade varit jätteroligt att verkligen vinna en tävling någongång! Och nu har jag chans på 1/5. Så snälla rösta på min vinterbild :D
En på 5 är ganska lite iallafall :)

Brun ryttaroutfit


Här kommer den bruna ryttaroutfiten. Jag är dock lite tveksam till stövlarna inte så snygga tycker jag. Förresten är det ett sånt spö som jag har :)

Men kom ihåg, det finna något som heter för mycket. Jag tycker inte det är snyggt när man matchar tröja/väst med samma färg på ridbyxorna. För att göra en outfit så snygg som möjligt tycker jag att man inte skall ha samma färg på ridbyxorna som schabraket heller. Jaha, det var mina tips. :)

Brun hästoutfit



Det viktigaste när man matchar en outfit, tycker jag, är att man har samma nyans i färgen. Så att man inte har t.ex. orangeröd, vinröd och rödröd. Om ni förstår vad jag menar :P (och jag vet att luvan inte är i samma nyans)

Den här outfiten landar på ca 2000kr. Men erkänn, visst hade den varit snygg? Älskar verkligen tränset! Någongång i framtiden kanske jag har den? Outfiten går förståss att göra billigare utan att det syns något större men så här blev min iallafall. 

Senare idag kommer även en brun ryttaroutfit...

Vad tycker ni om outfiten?


Äntligen klar!

Hela förmiddagen har jag suttit och försökt fixat min dator. Om ni kommer ihåg så "krachade" min stora dator. Så nu är jag äntligen klar med allting! Det är sjukt mycket program som skall installeras osv. Så nu, (när jag äntligen har word igen, tyvärr på engelska, så får ni snart en brun outfit till både häst och ryttare) So check it out :)

Tävlingggggggggggg


Jag är med i en tävling här --> http://sjacobsson.blogg.se/2010/december/bloggtavling-vinn-ett-markesschabrak.html?_tmp=faff28e54aa808bc4a7f6819af136a217807a7e1


Tävlinggggggggggg


Jag är med i en tävling, här--> http://sofiajoanna.blogg.se/2010/december/tavling-finaste-vinter-bild.html


Tävlingggggggggg


Är med i ännu en tävling:) Denna gången här--> http://atigas.mittspejs.se/blogg/20101230-402325-Vinn-ett-Thermo-Master-landtacke-fran-Hooks-hos-mig.html


Tävlinggggggggg


Jag är med i en tävling här ->http://ronda.blogg.se/2010/december/an-ar-inte-julen-slut.html


VILL HA SOMMAR!

Nej nu är jag grymt trött på det här vädret! Blåst och snö. Det gick knappt att ta sig till stallet med bilen, eller till fots!

Jag vill ha vår nu. Kunna rida precis när man känner för det och det är ljust långt in på kvällarna. Kunna bada med hästarna. Galoppera. Röra sig! Slippa fleece, jacka, halsduk, mössa, thermobyxor. Slippa känna sig som en biffig michelingubbe. Känna solen värma. Ja, jag tror ni alla vet vad jag menar.
Ge mig sommar! (eller vår ;) )

Liten undersökning

Lägg gärna märke till den lilla undersökningen till vänster under bilden på Indie.
Vad tycker ni är snyggast färg på tränset till fux?

x Svart
x Brun
x Spelar ingen roll
 VS

Nu skall jag ta en tripp till stallet :)

Väst

Dagens vill ha är en väst från Pizarro HV Polo. Tycker den är grymt snygg. (även om den inte är svart ;) )Tycker faktist att den bruna är snyggare än den svarta. Problemet är ju att man rider med säkerhetsväst och då går det ju inte att ha en äst over västen :S
Då lär man se ut som en klump!


Grymt snygg är den iallafall och kostar 1049kr.



Trött

Har nu äntligen kommit hem, men är trött, konstigt. Haha. Nyår spenderades tillsammans med några kompisar. Varav en har 17 hästar som hon rider in och tävlar med själv tillsammans med sin syster. Helt sjukt! En annan kompis som vi firade med har även hon har hästar (vet inte hur många) och hon går på Flyinge.  På tal om Flyinge så varkar det sjukt häftigt att plugga där, fast dom har grymt mycket läxor! Ja resten av allihopa är inte så intressanta för er att höra något om då dom inte är så hästintresserade, hehe <3
 
Bild lånad från google

Hästarna här hemma verkar ha skött sig helt ok, har inte pratar med stallögaren ännu, bara smsat.  Men en häst hade haft söner sitt täcke och fått ett sår på benet. Får kolla till det ikväll då jag har stallet. Men det verkade inte vara så farligt som tur är.

Jaja nu har jag berättat massor av onödiga saker. Men kika in lite senare under dagen så kanske det kommer upp något vettigt inlägg ;) Ciao

RSS 2.0