Sadlar och hoppning

Tror ni att sadeln passade? Nääästan, men tyckte inte att den verkade så skön så det blir nog att försöka hitta en annan modell.


Hoppningen igår då. Har inte varit iväg på 2-3 veckor nu. Var så taggad och vägen var helt ok, backen var sandad och allt lugnt. Bör jag förberett allt och skall koppla på transporten, vad tror ni hänt? Ja, det dumma stödhjulet har frusit fast. Ordentligt. Provade med allt! Till slut testade jag till och med att slänga på varmt vatten, inte ens det fungerade. Ledsen tjej. Blir bara att försöka satsa på nästa måndag istället. Skall iaf försöka ta mig upp till ridhuset nu i veckan. Får se hur det kommer att gå. 



Provridit häst

Ja, idag har jag faktiskt vart och provridat en häst. Inte åt  mig men åt en i stallet. En 11årig travarherre. Väldigt snäll och stabil i psyket och vid skötseln. Har inget emot travare, men gillade inte honom i ridningen tyvärr, han kändes lite låst i kroppen på något sätt och drog sig hela tiden åt höger med bogen. Väldigt känslig för skänklarna och fin i munnen. Men forstod honom inte riktigt i ridningen med takt och rytm och hur han egentligen var i psyket i ridningen. Svårt att rida på det hårda underlaget också. Jag tyckte tyvärr inte att han var tipptopp. Men får se vad C bestämmer sig för. Kul att få vara stuntman och hoppa upp på provridningar igen.
 
Förstår inte riktigt det där med provridningar och hästägare ibland. När jag provrider en häst vill jag själv gärna se ägaren eller en annan ryttare rida hästen först, för att se hur hästen går osv och är i psyket. Men på de flesta av alla provridningar jag varit på har ägarna själva sagt att "JA, den här hästen är så lugn och snäll" men när jag ber dem sitta upp först så säger de väldigt ofta Nej? Det har vart allt ifrån "Nej jag sätter mig inte på dendär hästen, han har inte blivit riden på 6 månader" "Nej jag har lite ryggskott" Nej jag har inte ridit på 3år" "Nej jag har inga ridkläder/ridstövlar/skor med klack på mig idag". Jag förstår det inte riktigt, är hästen så lugn och snäll så spelar det väl ingen roll om man har klack eller inte på skorna? Jag vet inte om det är jag som har haft otur eller om det allmänt är så på många provridningar. Jag har lyckats med att kliva ned i diken, bockat med unghästar, blivit avsläng och både det ena och det andra. Har även en vän som aldrig ramlat av/blivit avslängd så ofta som när hon var ute och provred hästar. 
Med Filur var det dock inga problem med det på provridningen.
 

Living on the edge

Jg var ju lite lagom intelligent när jag red i fredags. Efter ca 15 min på ridbanan insåg jag att det var en mössa jag hade på huvudet och inte en hjälm. Hoppsan. 
 
 
 
Försökte brodda på Filur i lördags, det gick ju sådär. Skorna hade hunnit blivit riktigt slitna så lyckades bara få i 3 brodd så det var ju inte heller någon idé. Ur med dom igen, hoppa över ridtur och ringa herr hovslagare imorgon. 

MacBook

Nu har min MacBook air fått en vän. Mr kortläsare. Jag tror att de kommer ganska bra överens. Nu skall bara jag och Mr Mac bli vänner så lär det komma massvis med bilder här i framtiden! 



Julmys

Tror aldrig jag visade mina fina julklappar till Filur för er. Här är dem. Kladdade ihop några "otroligt" vackra ;) etiketter åt honom också. Hästar vill väl också ha små julkort?
 

JAAAAAA!

Skulle kolla in Hööks lite snabbt för att kolla en grej till bloggen. Va tror ni att jag ser!? JO, inget mindre än mitt finfina träns som varit slut, ja, det som jag ringt land och rike för att få tag på, I LAGER. I RÄTT FÄRG i RÄTT STORLEK! Dessutom på REA! Halelujah! Istället för 479kr kostade den 239kr! Slängde mig över mitt visakort och beställde det och det gick! Direkt efter jag köpt den gick det inte att välja färg längre och inte storlek, en halv minut senare står det att den kostar 0kr. Vilket betyder att jag fick tag i det sista exet! GLAD TJEJ! (som sitter fast på en ö och inte kan göra som alla andra normala folk och åka till en Hööksbutik och handla)
 
WIIIIE!
 

Uppdatering

En liten liten lista på det som hänt sedan min lilla "Julpaus"
 
- 26 December: Jag och Filur firade 1år. Ja det har faktiskt nu gått mer än 1 år sedan han flyttade till Källunge. Tiden går snabbt!
 
-28 - 29 December: Ottoträning: Faktiskt inga höjdarträningar. Får komma igång ordentligt snart så skall det nog ordna sig. Filmer kommer.
 
- 1 Januari:Invigde året smått bakis och med att bli avslängd i bocksprång av en glad Filur. (Har nu insett att hur mycket jag än flaxar med armarna i luften så komer det aldrig bli en mjuklandning)
- 3 Januari: Min födelsedag, vilket betyder hälften av alla presenter till Filur ;) Inte riktigt men några. Fick bl.a. 2 sadelgjordar, så en bytte jag mot ett fleecetäcke med hals. fick även en ny rumpvärmare i ull. Den här var faktiskt bra! Så nu skall jag försöka sälja min gamla.
 
- 6 Januari: Årets första hopplektion. Övertaggad Filur, riktigt rolig träning. Filur var så pigg och gjorde lyckosprång efter varje hinder. Har några filmer från den  träningen som skall läggas upp.
 
Annars har allt rullat på som vanligt. ridit, tränat, hoppat, borstat, pysslat.

Bruntbruntbrunt!

Tog 11dagar för detta att ta sig till Gotland! Hade helt glömt bort att jag beställt benskydden! det var under Hööksrean som jag och min faster shoppade lite. Rikigt bra pris för skydden, schabraket under 100lappen (tror den kostade 70kr) och sen ridtrumor för ca 30kr. Är däremot riktigt orolig för stiglädrena. Pratade med några som jobbar på Dahrves och de sa att jag borde ha 135, dessa fanns bara i 125 (inte rea) så tog en chansning. Annars skulle jag vara tvungen att köpa ett par andra för minst 200kr mer.
 
Hela anledningen till att jag skulle beställa från Hööks rea var att jag ville ha detta träns:
och jag blev överlycklig när detta träns kom ut på rea! MEN då fanns det bara såklart cob kvar... har sedan dess försökt med alla kompisar på fastlandet (tyvärr alla killar) att få dem att köpa dethär åt mig. Har till och med erbjudit min bror 100kr extra bara för att gå in på Hööks för att köpa det.Tror ni hab antog erbjudandet? Nej..
 
 

Dressyrsadel

Jag saknar ännu EN sadel i min samling. Det är såklart dressysadeln jag menar. Jag har funderat och nu kommit fram till en plan. Det är att jag köper en billigare variant av dressyrsadel nu, för att senare (när man har lite mer pengar) kunna skaffa en klok, bra, välsittande sadel (dvs dyr ;) ). Visserligen vill jag ju att den jag köper nu skall sitta bra också. Men är inne på att skaffa en syntetsadel som oftast är lite billigare. Har idag lånat hem en Tekna dressyrsadel. (ja, ni som hängt med ett tag har ju hört mig tjata om just den sadeln här tidigare) En brun till och med. Skall prova den imorgon så får se hur den ligger är bomvidd 33 som jag även har på min prestige, men det kan ju skilja sig mycket mellan märken. Tyvärr är den 17,5" i sätet. Vilket betyder att det till största sannolikhet är för stor för mig, men vill som sagt se hur den ligger på Filur. Man kan ju hoppas att den ligger bra. Skulle verkligen vilja ha en dressyrsadel.
Klicka för att stänga fönster
Denna är det. Längtar till imorgon då jag får testa!

Äsch

Hade tänkt, och gjort, en ny header. Nästan varje gång jag "trillar ifrån" bloggen försöker jag alltid att göra en nystart genom att fixa en ny header/design osv. Har precis gjort en ny. Men insåg att den faktiskt egentligen inte blev så bra. Så ni får stå ut ett tag till med denna. Skall ha en liten photoshoot med mig och Filur på tisdag eller onsdag nästa vecka. Tvingar en ny kompis att fota så det kan ju bli intressant. Känner att jag vill ha lite "in action" bilder. Dvs. typ i trav eller galopp. I snö. Så det kan ju bli intressant! Får försöka ställa in kameran så gott jag kan innan jag hoppar upp och rider.
 
Hade ju haft värsta planen på att uppdatera min systemkamera på mellandagsrean och köpa en nyare vesion som går att filma i HD med, tror ni att den kom ut på rea? Nej. Så nu får min väl hålla sig ett år till iaf.
 
Skall även försöka få igång det här igen då. Träna lite hårdade, lägga lite mer tid och energi på bloggen, satsa mer, vara mindre rädd i ridningen och bara köra på. 

 Nytt år nya tag!

Lets do this!

Storleverans

😀


RSS 2.0