Vårkänslor

Red så som sagt ut med stallägaren idag. HÄRLIGT väder minst sagt. Sol och 11grader ute! Det slöt med att jag tog L´s häst, wupsi måste komma ihåg att smsa henne om det. Det gick bra men han var PIGG lilla grabben på 170cm. Jag var dock smått irriterad då han inte lyssnade på nånting och förökte bestämma själv. Ännu jobbigare kändes det förmodligen eftersom jag ridit Valter rätt mycket så sistonde och han lyssnar så bra och är tvärtemot F+s häst kändes som att jag fick banka på honom och ändå lyssnade han inte. Men som sagt annars var vädret och allt härlig. Red utan både jacka och handskar!


Falsterbo?

Vad är bäst/roligast Göteborg Horseshow eller Falsterbo Horseshow?

Man kanske skulle satsa på Falsterbo i år istället för GBG nästa år? Jag har inte varit på någon av de så berätta vilken är bäst? Bäst upplägg, roligaste tävlingarna, bästa mässorna osv?

vs
Bildkälla                                                                                 Bildkälla


Ridtur med F

Red ut en kort runda på Blanka med F. Jo red barbacka också! Blev rätt mycket skritt på vägarna runtikring då det hann att bli mörkt ute så jag fick rida med pannlampa.

I morgon skall jag rida med stallägaren och funderar på att ta F´s galna häst som var galen idag. Men hon ansåg att Indie var tokigare än hennes häst. Eh, nja? Vi hade väl våra stunder ibland då hon inte riktigt ville lyssna på att stanna eller förstod vad jag ville *hostlångrittsturen* men hon kunde definitivt trava normalt och skritta hem uten problem, till skillnad mot hennes grabb ;) hihi.

Härligt att F dessutom disskuterade alla gånger de gått omkull och andra gått igull och skenat med honom, då blir man ju taggad att rida honom när han stått ett tag? Haha, men är faktist riktigt sugen på att rida honom så vi får se, antingen blir det honom eller L´s häst :D

MOUNTAIN HIGH RIDER II

Ny kategori "Till Salu" Först ut MOUNTAIN HIGH RIDER II ridstövlar

Skön allroundstövel.

Storlek 38, normal bomvidd. Säljes endast då de är för stora i storleken. Användna ca 8ggr. Oputsade på bilden. Nypris ca 1800kr. Säljes eller bytes mot ridstövlar i storlek 36 eller något annat likvärdigt, kom gärna med förslag! Kom med bud.


Produktbilder:


Tävllllllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en bloggtävling HÄR! Som sponsras av www.chevalridsport.se


Tävlllllllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävllllllllllllllllllllllllllllllllllllllling



Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävlllllllllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Vårkänslor!

Vaknade med vårkänslor imorse. För 5 dagar sedan var det fullt med snö ute. För 4 dagar sedan regnade nästan allt bort. Sen har det varit sol och lite varmmare ute. Idag hade vi sol och 5 plus ute. Det luktade vår och regn. Härligt. Så jag åkte till stallet och tvättade blankabus om benen, svansen och magen. Hon var helt brun och svart och ofräsch. Så det blev bättre, men långt ifrån perfekt. Hennes svans är iallafall nästan vit nu. Tror jag höll på och tvättade och gnuggade och flätade henne i över 1 och 1/2 timme, om det ens räcker.

Egentligen skulle jag ha ridit men eftersom jag blev tvungen att tvätta magen på henne ockkså ville jag inte slänga på henne sadelgjord. Så istället fick det bli en barbacka tur. Hur mysigt som hellst! Tyvärr hade solen försvunnit när jag tvättat klart men superhärligt var det iallafall. Småtravade lite men annars blev det bara skritt.

             
Fina Blankis <3

Jusst nu her hon ut som ett luddtroll så det fick bli en bild från nån sommar istället ;)


Göteborg Horseshow

Som jag skriver varje år:
Åh, vad jag är avundsjuk på alla som är på Göteborg horseshow. Jag har aldrig varit där men alla skriver att det är SÅ mycket bättre än stockholm. Vilket jag tror också. Nu SKALL jag verkligen försöka åka dit nästa år!

Alla ekipagen, ryttarna, mässan allt. Det känns som de lagt ned mycket mer tid och energi på Göteborg HOrse Show. 

Sen hade det juinte varit så dumt att köpa en lott och vinna förstapriset där. En HÄST! Jag kan ännu inte förstå att de faktist lottar ut en häst, och en biljett kostar typ 20 kr eller något. Den hade jag gärna vunnit ;)

 
Czardaz, åters lotterihäst 2012 Bildkälla

Bildkälla


No car

Jag skulle egentligen iväg och rida Valter idag. Men när jag kom hem i morse (hade jobbat natt) tog pappa bilen! Alltså hans bil, som jag alltid anväder. Så jag hade ingen bil. Lite ovanligt då jag nästan alltid har hans bil. SÅ jag var helt strandsatt mitt ute på landet. Attans pappa som liksom körde iväg med hans bil ;) 

Istället lyckades jag ta mig till staden och handlade de sista grejerna inför maskeradfesten imorgon. Nu har jag ätit lite och sen skall jag iväg och jobba!

Att vara på 3 ställen samtidigt

Det är något som jag verkligen skulle vilja just nu.

Jag vill vara i "dressyrstallet" och rida fina Valter för han är så otroligt duktig och kan lära mig hur mycket som hellst. Jag skulle kunna utveckas i min ridning enormt.

Samtidigt har jag fått erbjudandet att jag kan få komma och rida massor av hästar hos Indies ägare, som nu köpt ännu fler hästar. De har också börjat med "ridlekis" och lär små barn att rida och sköta hästar. Hur kul hade det inte varit att hjälpa till där med massor av olika hästar stoor ridbana ;) och lite nya ridvägar som man aldrig ridit. Alla personerna där är så himla härliga och snälla! Man blir så glad av dem. Sen har de även några unghästar, hur kul hade det inte varit att varit med och pysslat med dem från grunden?

Men sen har jag ju även stallet här hemma. Som också är HEMMA. Alla härliga personer här. (som säger att jag måste köpa häst NU så att jag kommer tillbaka till dem på "heltid" (vi hade inte setts på ca två veckor ;) ). Stallet här är ju som sagt "hemma" och kommer nog alltid vara det. Hemmastallet där man kan alla hästar utan och innan. Hemmastallet som har alla ridvägar som är så trött på att man bara vill kräkas (nästan). Det absolut tråkigaste med hemmastallet är att det INTE finns någonstans att rida när det är massor med snö och halt. Man blir galen. Då skall man trippa fram 1.5 kilometer på blankis över stora vägen (80 väg) för att sen komma in i skogen där man kanske kommer fram om man har tur. Sen skall man hela is vägen tillbaka också. men man kan ju inte få allt.



Men jag VILL verkligen vara på alla ställen samtidigt. Dte hade varit så otroligt roliga på olika sätt i alla stallen. Men jag måste iallafall upp till Indies ägare och kika på de nya hästarna och alla andra tusen hästar ;). Sen skall vi även åka till Indie och hälsa på henne!! :D

Häst och ryttareutklädningar


Nej nu skall jag sy och fixa lite med min utklädnad inför lördag. Jag kanske borde satsa på att ta med en av hästarna också ;) Här kommer några ryttare/häst kostymer.

HAHA, alltså hur kommer dom på allt??


Vill ni se fler häst och ryttarekostymer hittar ni det här: http://halloweenhorse.blogspot.com/


Klantigt

Igår tog jag en morgon i dressyrstallet helt själv för första gången. Det innebär alltså morgonfodring och utsläpp. Tydligen hade jag även lyckats med att GLÖMMA ge en häst sitt morgonfoder. Stallägarens häst. Hoppsan! Det läskiga är att jag var helt säker på att jag gett honom sitt foder tills hon sa det. Jag visste vart hinken stod vilken färg den hade osv.. Men fodret var kvar i hinken så tydligen inte!

Men kan även ärligt säga att jag inte riktigt var vaken. Jag hade sovit 3-4 timmar åkt till stallet, kommit hem, ätit fukost och sen gått och lagt mig igen.

Stackars pållen som inte fick någon frukost av mig.

Ibland är livet bara liite för bra...

..om 2 veckor får vi se om det kommer bli en häst eller inte i år. eller någonsin..

Ett tag trodde jag faktist att lilla jag, JAG äntligen skulle få köpa en häst. Men som sagt.. låter lite FÖR bra för att vara sant. Eller kan det fakttist vara så att jag, efter 10 år av väntan äntligen kommer kunna leta och köpa en egen häst häst? Hmmm..

Då var "Valterveckan" slut

Då var den här veckan slut. Var faktist i vanliga stallet här hemma och red ut på Blanka tillsammans med F. Och F som jag inte sett på HURLÄNGESOMHELLST! (typ 2-3 veckor) Så det var härligt att träffa henne igen vi blev typ nostalgiska, typ aww vad långt hår du har fått! Nej men seriöst, vet inte när vi sågs sist.

Har haft fullspäckat schema hela dagen. Verkligen fullspäckat in på varje minut. Börjar låta som F´s vardag ;)

På tal om ingenting så skall F och L (från stallet) tillsammans med en killkompis ha en födelsedagsfest tillsammans i helgen, och det är en maskeradfest. Tips på vad man kan klä ut sig till mottages gärna.

Mvh Otrött, flummig skiftesarbetare som vänt på dynget tillbaka fast ändå inte.

ps. komihåg att kommentera med utklädningsförslag (eller vad det nu heter) ds.

Blankabus

Endel verkar inte ha förstått det men, "B" som jag kallat stallägarens ponny är alltså Blanka. Den här lilla damen.

Så japp, efter ett år frågade jag äntligen stallägaren om det var okej att lägga upp bilder på hennes häst. Så nu har ni alla som tjatat och velat se bilder på "B"  äntligen fått er vilja igenom ;)


Såå

Det har blivit lite halvkass uppdatering här på sitonde. Det brukar bli så när man jobbar natt. Men så kan det va.

Allt har gått på som vanligt har varit och ridit Valter det har gått hyfsat, igår däremot var vi själva i ridhuset. Tror det tog 15-20 minuter innan han kunnde skritta förbi en dörr på kortsidan. Den har ju aaaaaldrig varit där förut, och den kan ju faktist hoppa på och äta upp honom.

Så helt ärligt blev det inte så jättemycket klok ridning eftersom han hade bestämt sig för att han inte kunde gå förbi den dörren. I traven gick det hyfsat eftter ett tag men i galoppen kastade han sig ifrån dörren hela tiden.

Idag skall jag för första gången ta ett insläpp själv i dressyrstallet. Lite läskigt, är inte säker på att jag har koll på allting men annars får jag väl ringa någon om jag funderar över något. Lyckades ju faktist ta in de tre grabbarna själv igår. Däremot vet jag inte vilken ordning jag skall plocka in stona i. Men det löser sig nog. Funderar även på att ta Valter på pessoan idag men vi får väl se vad som händer.

Ofokuserad häst

Var i dressyrstallet och red Valter igen. Han var rätt pigg för att vara honom, men la ut all energi på att fjanta sig vid dörrarna och försöka gena hela tiden. Traven kändes helt flängig, och han var allmänt stretig. Men alla dagar kan ju inte gå fint.

Men efter ett tag så gick det bättre, jag fick till en galopp med en gång, men sen gick det inte i andra varvet. Jag hämtade då en pisk och så fort jag bara höll i den när jag red så skärpte sig Valter med en gång. han jobbade på ordentligt och galopperna satt med en gång. I slutet krävde jag mer av honom så han fick allt jobba på lite idag. Avlöt med att jobba honom i lång låg form och efter det lite lydnadsövningar.

Nu skall jag iväg och spela badminton och sen jobba. Ciao.

Valter

Var i "dressyrstallet" och red Valter i ridhuset. Träffade på en tjej till i stallet som jag aldrig tidigare träffat. Men efter ett tag kom vi fram till att vi hade träffats när jag varit där och tagit lektioner med Indie. Tyvärr var jag på världens sämsta humör men när jag väl kom upp på Valter blev allt bättre. Tur det, så att inte tjejen trodde att jag hade något emot henne eller något. Var tvungen att säga att jag hade en vääldigt dålig dag idag.

Tränade mycket på galoppen som jag har så svårt med på valter, fick massor av tips av tjejen om hur jag skulle få honom att trampa under sig och få bakbenen att hänga med. Hon hade tydligen hjälpt till att ridit valter ifjol så hon vet ju hur Valter fungerar också.

Longering

Har varit ute vid Valter (dressyrhästen) idag. Den här veckan är början på en "Valter vecka". Skall till Valter alla dagar om allt fungerar som det ska. En i stallet visade mig hur jag skulle longera med pessoan. Har aldrig longerat med det förut. Men detgick bra. Valter var väldigt possitiv och glad. Tog några skutt/hopp när han skulle galoppera pigg liten grabb.

Det var jätteroligt att longera honom, han lyssnade hur bra som helst. Så planerar att lägga in minst en longering i veckan, jag tror på att det är bra att ha omväxlad och varierad träning för hästen och mycket markarbete. Så skall bli roligt att lägga in det som jag annars jobbat med hemma både med Indie och Cinnamon.

Det var ju bara det här som fattades just nu


Frågade 4ggr om jag skulle använda det här till mina nya ridstövlar och ja det skulle jag. Sen sprang jag runt i panik i ca en kvart och kunde inte få bort det vita! Trodde min stövlar som helt förstörda. Mina stövlar som jag ännu inte ens har invigt. Ser ju ut som någon målat dem med vit färg! Fick INTE bort den vita fägen, tack och lov lyckades pappa fixa det på något sätt. Jises vad jag sprang runt och inte hade nån aning om vart jag skulle ta vägen med dem eller göra för att få bort dem.


Allt och ingenting

Lite om igår:

Provridningen
- Blev ingen eftersom jag fik hoppa in och jobba extra istället.

Jobbet- Jobbade eftermiddag/kväll på lördagen och fick även hoppa in och jobba morgon/förmiddag igår. Så 4 1/2 timmes sömn. Trött? Ja.

Årsmötet NorraGotlandsRidklubb-

Cliniken- intressant men hade lite delade åsiker om vissa saker. Den handlade om unghästhantering och inridning. Indies ägare hade med sig sin unghäst som exempelhäst, den hade aldrig haft sadel och träns på sig och aldrig blivit sutten på. Efter ca 35 minuter hade den sadel träns och ryttare på sig och gick lite tveksamt runt några steg. Men en hel del tips och saker att fundera över fick man, även om jag hade några delade åsikter av endel av deras teorier.

Mötet- Flöt på som ett årsmöte brukar fungera. Fick träffa min hopptränare, Maria, Marlené och co vilket var roligt. Kändes som att jag hade drömt allting då jag var så OTROLIGT GALET trött igårkväll efter allt jobb och lite sömn. Kommer inte ihåg vad jag sa eller nånting.

Blev även ihopdragen med en annan tjej som hade en häst till salu. Så fick nummer och nu är det bara ringa för en provridning. En tjej på mötet fick reda på att jag letade häst så hon drag tag i mig och tjejen som hade häst till salu. HÄR, HON söker häst-HON har häst tillsalu...så..byt nummer! Haha, skönt med såna människor ibland.


Känner att allting är lite mycket kaos i mitt liv just nu. Då menar jag ALLT. Allting snurrar runt i huvudet. Det är kaos överallt och inte på ett positivt sätt. Tyvärr. Men hoppas allting ordnar ut sig till slut, men just nu känns det som att det är långt dit och det är jobbigt...


Jag var aldrig hon som som någonsin skulle få en häst

Jag har älskat hästar hur länge som hellst, men, jag var inte en av dem som började när jag var 6år. Jag och min bästa kompis som även råkar vara min kusin hängde i ett privatstall när vi var små. Vi drömde såklart om egen häst. Vi båda tjatade men utan större framgång. Så fort jag ens nämnde ordet "Häst" så slöt det i mindre trevliga diskussioner av den högre tonen, dörrar som smälldes och då och då i gråt.

Jag var den som läste hästböcker, tänkte hela tiden på att jag var inte en av dem som aldrig skulle få en häst men ändå slöt med att dem fick det. Jag läste insändare i tidningen "Min häst" hur endel av de barnen aldrig, aldrig trodde att de skulle få en egen häst men på något sätt ändå fått det. De skrev att det fanns "hopp" jag var aldrig en av dem. Inte en chans att jag någonsin skulle få en häst. Aldrig, aldrig.

Mina föräldrar sa att när du är tillräckligt gammal att du skaffat egen familj och hus då, då kan du skaffa dig en häst. När du kan betala för den själv. Inte direkt det man ville höra när man var 10-17år.

Men nu har jag kämpat mig hit jag är idag, alldeles själv. Jag har sommarjobbat sedan jag va 16år. När jag var 18år, kunde de ju inte direkt bestämma vad jag skulle göra, jag tog försiktigt upp det där med häst igen. Gjorde budget osv. (ekonomielev som jag var) Jag googlade runt, frågade runt osv. Kollade om det fanns tillgång till stallplats i stallet om det var okej osv. Men mamma och pappa gillade ändå inte min idé. Men jag ville ändå ha bekräftelse, jag ville veta att de skulle stå bakom mig, jag ville ha en sorts bekräftelse om att de ändå tyckte att det var okej.

Jag kom i kontakt med Indie´s ägare, jag sa att jag skulle åka och provrida, man LÄR sig något av att provrida förklarade jag, det MÅSTE inte betyda att man skall köpa hästen, det är en lärdom. Jag fick ett okej på det och åkte och provred. Sen vet ni ju lite av den historen. Indie fick följa med hem och stannade här nästan ett år, och med tiden tillsammans med Indie utvecklades även förståelsen från mamma och pappa att jag verkligen VILLE det här. De insåg vad allting kostade osv, de såg nog att jag var väldigt glad. Jag har Marléne, Indies ägare att tacka mycket, hon och Indie har bidragit till stor del. Mamma och tillochmed pappa smälte för Indie. Pappa av alla människor var den som följde med till nångång ibland när jag skulle fodra osv. Tillslut gick det så långt att pappa tillochmed tyckte att jag skulle köpa Indie!



Men sen åkte Indie hem och Cinnamon kom in i bilden, de var nu återigen lite anti att jag skulle köpa häst. Men det kunde ju inte skada att ha hästen på prov. Men med tiden med Cinnamon och alla hoppträningar insåg de att jag var envis och jag VILLE det här. Jag var övertygad att Cinnamon verkligen var hästen jag ville ha, men sen blev det ju en vändning och även Cinnamon fick åka hem till sin ägare.


Jag har varit på endel provridningen, men ingenting som passat, jag har ringt på hästar men som visat sig varit sålda.

Nu under tiden utan häst, tror jag att de tyckt lite synd om mig. Att det inte blev som jag tänkt och att jag verkligen vill ha en egen häst. Så från att gå fån "det finns ingen disskusion att disskutera med om ordet häst är med" till att mamma faktist lade upp det här på köksbordet igår morse.



Nu vill jag avsluta och påbörja nästa kapitel, jag vill hitta "DEN" hästen,  MIN häst. Mamma och pappa står nu bakom mig. Tack vare:
-Alla personer och hästar i stallet
-Marlene och Indie (som lät mig låna Indie så pass länge)
-Cinnamon och hennes ägare

Förmodligen även tack vare mig själv som varit så envis, som faktist lyckades komma in och få det där vikariatet på jobbet som de aldrig trodde jag, Mikaela 19 år, precis nybliven student och ingen arbetserfarenhet whats so ever, lyckades få det där vikariatet som ingen trodde, inte ens jag själv.

Tagga provridning imorgon

Dock är jag inte så taggad, vilket inte är likt mig. Har ännu den där känslan att den där hästen inte är för mig. Vilket är väldigt kostigt då jag varken ens sett den eller ännu mindre ridit på den. Men det blir väl bara att vänta och se.

Min mamma kan allt vara söt ibland. Igår när jag kom ned till köket låg det häär på köksbordet:



Sen är jag inte riktigt säker på att hon vet vad en quarter är, men det var ju tanken som räknas.

Från att för tre år sedan ha massor av mindre trevlika "disskusioner" så fort jag nämnde ordet "häst" som oftast slöt i dörrar som smälldes igen och högre disskusioner och mindre trevliga saker till det här.

Ny design

För endel av er kan ni se min nya design, för andra av er, ser det ut som vanligt och för vissa av er er det ut som min gamla design fast lite pucko.

Men OM det ser konstigt ut kan ni klicka F5 eller uppdatera era webbläsare så kommer den nya designen att synas!



För tillfället är inte allt länkat som skall, därför fungerar det tex inte för tillfället att klicka på respektive häst för att läa mer om just honom/henne. Men skall skriva lite informationsinlägg så att allt kommer på plats.

Då kommer även ni nya läsare få lite bättre koll på hur allt hänger ihop.

Blanka

Blanka är ett litet isabellsto som ägs av stallägaren. En C-ponny korsning. Jag har hjälp till att rida henne i ungefär 3 år snart och hon är en av de 5 hästarna som står i "Hemmastallet". Vissa perioder har jag ridit henne mer än andra. Jag hjälpte till mycket med ridningen av henne när stallägaren var gravid. 

Blanka är westerninriktad och har tidigare varit med i några av Westernshowerna som hålls här på Gotland 2 gånger per år. Dock rider jag alltid henne i "vanlig" engelsk ridning trots westernsadeln. Hon är hästen som man kan slänga upp vilken nybörjare som helst på och hon är alltid jättesnäll. Men rider man själv henne kan hon slänga in bådde ett och annat bocksprång när hon är glad. 

Med Blanka kan man i stort sett göra vad man vill på, hon har en envishet att hänga med de stora hästarna som heter duga, trots sin storlek hakar hon på de andra bra. Trots sitt lugna jag har även hon har sina stunder när hon tror att hon är en fri vildhäst. 



Det finns inget bättre än att släppa henne i full galopp och hänga med de andra hästarna. Även att rida barbacka på henne är superkul.















Blanka blev även Cinnamons bästa kompis som Cinnamon "beskyddade" så bra att vi under en period inte kunde få tag i henne.


Såld

Hur kan man ha sån otur HELA tiden? Vad tror ni att hästen som var i perfekt åler och perfekt höjd var? Jo, såld. Såklart. Men okej, fine, så kan det gå. Jag kan släppa den. Men ännu inte den andra som jag ville provrida men som också blivit såld. Den är jag ännu bitter över.

Förstår inte hur jag kan ha sån otur? Alla hästar jag fastnat för har antingen blivit sålda, innan jag ens hunnit provrida dem. Eller varit för dyra eller något annat som varit ivägen.

Men, jag skyndar långsamt, skyndar låångsamt. Men ibland är det riktigt surt. Undrar om jag någonsin kommer hitta en häst som jag blir nöjd med?

Nu skall jag deppa lite och ligga här och läsa Equipages senaste nummer och den här artikeln:


Börjar bli trött på mitt eget "positiva tänkande" att: Okej den här hästen är såld men...:"nästa häst kanske är lite yngre/äldre, högre/lägre, mer tävlad/utbildad snyggare/finare" osv. Kände att den motivationen försvann när "Den perfekta hästen" visade sig vara såld. Den perfekta hästen som passade in på alla övre punter och allt det jag vill ha av en häst..

Så nu skall jag då lägga på mig en extra filt läsa artikeln och försöka bli av med den här förkylningen och bli frisk snart.


Älskar att vakna till ljudet av ett sånt här SMS



(ignorera min hitech telefon, jag vet att du är avis)


Kvinnan utan egenskaper



Kvinnan utan egenskaper

Frågade en kille på jobbet om han inte hade några tips på böcker. Sen efter lunchen kom han tillbaka med tre stycken och jag var helt förvånad då jag absolut inte trodde att han var en person som läste böcker. Så jag kunde ju helt enkelt inte tacka nej när han hämtat tre stycken hemifrån. Så det blev den här boken som jag lånade.

Jag AVSKYR både filmer och böcker som handlar om något psykiskt sjukt. Klarar inte av att se det (och oftast är det ju såna filmer man får se i skolan) Som tex A beautiful mind. Visserligen var dte ett tag sen jag såg den men ändå..

Tillbaka till boken då som då såklart handlade om en psykpatient och en psykdoktor. Kan säga att de första 20 (?) sidorna undrade jag vad det var för jäkla sjuk bok och funderade på att strunta i att läsa den (fasst jag aldrig avbryter en bk jag påbörjat). MEn ju längre in man kom i den destå bättre blev den. Men ändå rätt sjuk. Men bra.




"En ung pojke i Skåne utsätts för ett fruktansvärt övergrepp. Femtio år senare är han ett psykiskt vrak och bearbetar det förflutna genom att skriva noveller. Hans psykiater My Bring är den enda som får läsa de märkliga berättelserna. Finns det någon sanning bakom dem eller är det bara fantasier i en sjuk mans hjärna?

När patienten blir mördad, och Mys tonårsdotter samtidigt försvinner i Oxford, dras hon in i en medicinsk mardröm från det förflutna. Tillsammans med sin närmaste väninna, polisen Johanna Tott, tvingas hon konfrontera krafter som har både vetenskapen, staten och kapitalet på sin sida.
"

Recension från BOKSIDAN.NET



Den hoppar väl egentligen mellan tre olika personer och handlar faktist inte om själva psykhemmet utan berättelsen utspelar sig på alla andra ställen förrutom just där.  

Så eftersom jag faktist var intresserad av att veta vad  som skulle hända hela tiden så får jag väl ge den en motvillig hiss. Eftersom jag egentligen inte tycker om såna böcker så får den vara värld en hiss.


Babbeldrottningen



Babbeldrottningen

Een av Meg Cabots få(?) vuxenböcker. Läste massor av hennes barn/ungdomsböcker när jag var liten.
Nu var det ett par år sedan jag läste den här boken (ca 3) så kommer inte ihåg så jättemycket.
Typisk, tjejig bok, känns som att hon lite försöker hålla sig inom samma ram som "EN prinsessas dagbok" fast för vuxna istället.

Här kan ni läsa baksidan:
 

Det är bara 309 sidor i den men jag kommer ändå ihåg att jag tyckte den var trög och tråkig. Kändes som att den var ganska platt och inget större hände. Däremot älskade jag Meg Cabots ungdomsböcker. Jag kommer ge den en andra chans och köpa bok 2. Det är en serie, men den står inte direkt högst upp på min lista av "Vill ha".


2 av 5 men ger andra boken en chans, bara för att det är Meg Cabot

Bokmiss


Svar på kommentar

Angående Travare är också en häst



Antar att du riktar frågan mot det här som jag skrev:

"Jag HAR faktist stött på människor som ser ned på travare, jag har mött människor som sagt rakt upp i mitt ansikte att travhästar skall springa på travet annars kan de lika gärna avlivas. Jag har mött männsikor som sagt så och värre saker rakt upp i ansiktet på mig när jag sa att jag hade en travare på foder. Då var de så kallade "hästmänniskor"."


Ja jag har faktist stött på männsikor som sagt så och mycket värre saker, trots att de visste att jag hade en travare. Då är det inte heller ungdomar eller barn vi pratar om. Utan det är vuxna männsikor som sagt så.


Blääh för att vara sjuk

Finns det något mer irriterande än att vara sjuk, lever på Ipren och sova just nu. Men känner mig rätt pigg för tillfället faktist. Skulle ju ha ridit Valter idag. Är ju bara att glömma. Räcker med att man går upp och hämtar ett glas vatten sen är man helt slut i hela kroppen.

Inte så roligt att läsa om kanske. Men tänkte presentera en häst till lite senare idag. Lite mer spännande va?!

Tävllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllling



Jag är med i en tävling HÄR!


Tävlllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllling



Jag är med i en tävling HÄR!


Travare är också en häst

Travhästar. Antingen värda hur mycket som hellst, eller redo att gå till slakt. Men allt det där är ju ingen nyhet. Däremot vill jag hylla ER, ER med ridtravare, er med en travhäst. Er med ett varmblod eller allt var ni kallar det. NI är grymma. Att ha en travare gör endel begränsade med hästen inom tävlingar osv, men tänkt efter, ni mår bra. Eller ni BORDE iallafall må bra. För ni har förmodligen räddat ett liv och en häst.

Så jag diggar alla er som har en travare, lägger ned pengar och tid på de underbara hästarna. Ni som har kunskapen om att sköta och äga en häst på bästa sätt och äger en travare. Dessa underbara individer som ofta utbringar så stor kärlek och har en sånt trevligt psyke. Som alltid försöker och gör sitt bästa. Travhästar, hästar som alla andra men ändå så olika och många ser ned på och inte vill ha.

Därför vill jag bara hissa alla er som äger en travare, som tar hand om dem. Ni som ger dem en andra chans och ni som ser på en travare som en häst, inte som en travare.

Jag HAR faktist stött på människor som ser ned på travare, jag har mött människor som sagt rakt upp i mitt ansikte att travhästar skall springa på travet annars kan de lika gärna avlivas. Jag har mött männsikor som sagt så och värre saker rakt upp i ansiktet på mig när jag sa att jag hade en travare på foder. Då var de så kallade "hästmänniskor".


Jag har bestämt att när jag väl blivit tillräckligt gammal och bosatt och har råd med hästar då skall jag ha två stycken. Ett svenskhalvblod eller liknande och en travare som ingen ville ha. Så skall jag ha det, jag skall rädda en travare som annars skall gå till slakt, eller leta upp fina Indie och köpa henne även om jag vet att hon har det bra.






Så alla ni med travhästar ni är bäst! Och ni har förmodligen räddat ett liv. Så låt inte folk se ned på er, ni skall vara stolta.

Usch. usch, usch

Är sjuk, vääldigt irriterande och tröttsamt. Höhö konstigt va?  Men skönt att det bryter ut då jag mått usch i flera veckor. Så låt det bryta ut och gå över.

Har varit i drssyrstallet både i Lördags och igår.

I lördags red jag med Valters gamla ägare, fick lite tips osv. Jag trör även att jag nästan förfrös mitt pekfinger! Jäklar vad läskigt det var! Det var sjukt kallt ute. Jag skulle inviga mina nya ridhandskar. Då är dom ju sådär härligt platta och oinridna och tighta. Gud vad läskigt det var stannade efter halva passet tog av mig vanten bara satt där i typ chock och försökte röra det. Var väldigt nära att jag var tvungen att avbryta och gå och värma mig. Men sen vaknade det till liv och jag fortsatte rida utan handske på den handen. Mycket bättre.

Annars flöt väl passet på så gott son det kunde. Jag lyckades halka omkull förrförra veckan och kunde knappt rida då jag lyckades slå i min svanskota så jag kunde liksom inte sitta ned i traven, knappt rida lätt och galoppera lite.  Det gör likson ont när man böjer sig, när man hoppar (typ av hästen) osv.osv.


Men i ridningen i går kändes den mycket bättre. Det blev ett kortare pass. Mådde inge vidare och orkade inte så mycket. Och idag är jag sjuk..Jahopp. Jag som är riktigt sugen på att hoppa upp på ponnyn och ut och galoppera i snön! Får väl vänta några dagar till...

Tävllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!

Den arrangeras alltså hos http://allroundhastarna.blogg.se


Tävlllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en bloggtävling HÄR!

Den är alltså hos http://moakauppila.blogg.se


Tävllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllling



Jag är med i en tävling HÄR!


Tävlllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllling



JAg är med i en tävling HÄR!


Back on the Ö

Nu är jag hemma igen från Stockholm. OCH blev det någon hästshopping då? Jo, faktist. Blev ett par ridstövlar till och med. Visar bilder i morgon så får ni se. :)


Tävlllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllling



Jag är med i en tävling HÄR!  Alltså hos http://sodressage.se/


Tävlllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllling



Jag är med i en tävling HÄR!


Tävllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävlllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävlllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag tävlar om ett Schockemöhleschabrak från Emmishopen inne hos Stalltjej.se!


Tävllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävlllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllling


jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävllllllllllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Sthlm idag!

Är just nu påväg till Stockholm. Skall träffa Sandra umgås med henne, se en konsär, köpa ett par ridstövlar (om jag kommer fram till vilka!) Köpa en ny säkerhetsväst (vilken rekommenderar ni?) och en Iphone 4s. Låter riktigt billigt och bra va?

Men får som sagt se vad jag hittar för något och om jag lyckas ta mig till någon ridsportsaffär överhuvudtaget, tunnelbanor liksom, jag som redan är vilse på Gotland utan dem! Men är fortfarande kaxig att jag lyckades åka SJÄLV och hitta på första försöket både från Sandras place och till Globen. 

Förhoppningsvis kommer min bror och hans flickvän och räddar mig och leder mig mot en hästbutik, om han slutar tidigt, och om han har lust. Sen kommer Sandra och hämtar upp mig.

Men har lite halvpanik över vilka ridstövlar jag skall satsa på... :/


RSS 2.0