Beredd på 2011

Nu är allting förberett inför nyårsnatten i stallet. Jag har pratat med stallägaren som kommer att hålla koll på natten, sagt vilket täcke jag vill att hon skall ha på sig och tagit på henne reflexgrimman(som förmodligen kommer bli förstörd pga solen idag, men det får gå ;))

Jag har även fotat,  men håller ännu på att lära mig mitt nya objektiv. Här kommer ett litet smakprov:

Här är reflexgrimman, som kommer gå sönder.. :P

Skall ni ha era hästar ute eller inne i natt?

Sista dagen 2010

Då var det den sista dagen på året. Fullt upp hela dagen har jag, vi skall ha alla hästarna ute inatt eftersom de andra 5 är vana med det och dom brukar inte reagera så mycket över fyrverkerierna. Jag pratade igår med Indies ägare, hon visste dock inte hur Indie reagerar eftersom de aldrig haft fyrverkerier pga alla deras hästar. Men dom brukade ändå ta in dom. Då är ju frågan hur man på bästa sättet förbereder hästen inför nyårsnatten. Såhär kommer jag att göra:

x Har inte bestämt om hon skall ha täcke eller inte, skall höra med de andra i stallet hur de tänkt göra.
x Skall hon ha täcke skall hon ha ett med mycket reflexer ifall hon skulle få för sig att rymma.
x Reflexgrimma på. Man vet aldrig om hon blir rädd och hoppör över/ springer igenom staketet.
x Rida idag så att hon inte är överpigg ikväll (om jag hinner, vilket är tveksamt :( )

Och så har hästarna ensilage i hagen att sysselsätta sig med. Förhoppningsvis skall det inte vara några problem. Det är ändå bäst för henne att vara ute så att hon inte börjar klätra på boxen eller något sådant.


Lite tips att tänka på:
- Fyrverkerierna börjar oftast för tidigt och kan hålla på sent. Tänk på att det kan börja några dagar innan nyår och fortsätta komma smällar några vekor efter.
- Bomull i öronen kör endel på.
- Står hästen inne kan man ha på radion lite extra högt och ha lamporna tända så att de inte ser ljuset.
- Ha reflexer på hästarna ifall de skall vara ute, de kan rymma ut på vägen!


Det var mina tips till er. GOTT NYTT ÅR!

Våra mål 2011

Tänkte lägga upp några mål för mig och Indie under 2010.
(Sedan vet man ju aldrig hur länge man har kvar henne)

x
Klara galoppen. Dvs få upp henne i galopp på kommando (inte springa in i den)
x Skänkelvikningar i skritt
x Hoppa 50 cm
x Få henne att inte rymma ur boxen om dörren är öppen!
x Klara av vänster eller höger galopp på kommando

Nu har jag stora krav nu. Vi får väl se vad år 2010 kan ha med sig!


Hhehe tidsinställt inlägg, jag har faktist ett liv ;)


Tävlingggggggg


Är med i en tävling här--> http://hastskotare.zoomin.se/blogg/20101229-401850-Tavla-och-vinn-benlindor-ifran-Schockemohle-hos-mig.html


Diss


Finns
det ens någon som skulle vilja ha den här saken på huvudet? Gräslif från hakband till knopp säger jag :O

Det ännu hemskare är att dom kanske kom på att okej, den kanske inte var så fin.. Vi tar två andra färger iställlet.

Tyvärr hjälpte inte ens en svart hjälm! Då har man nog misslyckats.

DISS till alla tre hjälmarna från Tattini vem vill betala 700kr för de här?


Dålig ridtur

Hade morgonen i stallet imorse, passade då på att tvätta F´s lilla pålle eftersom han har mugg. Tog även en promenad med honom eftersom F är bortest.

Red själv idag och Indie var båte pigg och orolig eftersom det blåste. Ridturen gick skit iallafall i början. Efter ett kort tag så blev hon rädd ock skuttade omkring och tänkte springa hemåt. Men fick tillslut henne att gå dit jag ville. Senare när vi skulle trava blev hon så glad att hon försökte öka hela tiden. Men resten av ridturen gick helt OK men den kunde defenitivt ha varit bättre.


Blåst

Tror inte riktigt jag förstod vad jag begav mig in på genom att fota alla täcken. Hhaha ;) Ett skåp kvar med täcken som jag får fota imorrn. haha :D

Idé

Haha, lite konstig rubrik kanske ;) Men jag hade iallafall stallet i morse och kom på en idé. Det var nämligen så att Indie hade fått en annans häst´s täcke, och jag vill inte att någon skall ta mitt täcke på deras häst. Det är inte för att vara bitchig eller något. Det är pga en häst i stallet hatar att ha på sig täcke och alltid biter sönder sina täcken. Undrar hur sjukt många täken han bitit sönder då hän även är gammal. Så det är pga att den hästen och Indie har liknande täcken och samma storlek jag kom på idén. För jag vill inte att någon skall lägga på mitt täcke på hästen som biter söner dom. 

Min idé är iallafall att ta kort på allas täcken och göra en liten täckeshandbok till stallet där det står vems täcke det är och eventuellt hur tjockt det är och sedan några rader där ägaren kan skriva tex när man vill ha på just det täcket. Här kommer ett litet försök till ett exempel:

INDIE

Mikaelas täcken kan man känna igen då hon
endast har täcken från märken Thermomaster

Det här är ett av mina tynre vintertäcken och kan användas när
det är ca -5 eller kallare ute och det inte känns så blåsigt.

Jaja det här var det enda jag orkade fixa iordning som exempel, hoppas ni förstår vad jag menar. (och nej jag vet att jag inte bara har täcken ifrån thermomaster, det här var endast ett exempel.) Nu skall jag iväg till stallet och fota täcken. Det lär bli en hel del när det är 6 hästar. ;)


Jul



Fint va? Blandar stora och små bilder ;P Jaja, orkade iallafall inte fixa iordning det..
Vad fick ni i julklapp inom hästväg?:)

Skitäcke!

Det har redan blivit hål i mitt nya Thermo Mastertäcke! Skitäcke. Nästa gång blir det ett horsewartäcke, amigo, rambo, rhino vad som hälst.
Får väl laga det snart innan det går ännu mer sönder :mad:

Visst det är väl inte bara täckets fel, de andra hästarna har kanske nafsat efter henne i täcket. Men herregud lite skall väl ett täcke iallafall tåla?!

Billister, ta ert ansvar!

Ojoj vad det har varit fullt upp idag. Jag och F hade tänkt att talka bakom hennes häst med pulka! Hon skulle rida och jag skulle få åka pulkan. Tyvärr blev det ändrade planer när veterinären kom och gav hennes pålle lugnande. Så efter Vet åkt så red jag ut själv. Det gick faktist bra dock mötte vi samma traktor flera gånger och Indie blev lite orolig. Vädret blev fint och det var riktigt kallt. Indie fick springa av sig lite.(dock bara trav :( ) Annars var det en mysig kort ridtur eftersom jag som sagt skulle iväg senare.


Hästen som veterinären åkte till igår hade fått så svåra skador att den fått avlivats! Lider verkligen med ägarna. Men det är sjukt lätt att blå påkörd när bilarna bara flygerförbi när man rider på vägen och det är så halt spm det är nu. Som tur var så klarade chaffören sig och det var ingen som red på hästen (tror jag :S ) Billister borde verkligen ta sitt ansvar och sakra ned vid hästekipage! Alla hästar står inte still om det kommer en bil körande som en dåre!
Just de här bilisterna kunde säkert ingenting göra, då hästarna rymt. Men jag menar under alla årstider. Hästar kan faktist bli rädda och dra!

Iväg

Skall nu ner i stallet och rida en sväng med F om vi hinner. Som sagt kommer veterinären idag. Jag skall även träffa en kompis som jag inte sett sen i somras i eftermiddag så vi får väl se. Hoppas det blir ridning iallafall!
Haha! Blundar, lilla sötnöt

Mina julklappar, nästan...

 

Nästan ett sånt schabrak utan Royal grejen och snyggare passpoal. Foto kommer lite senare! På allting :)
Ni får se imorgon lite mer exakt vad jag fick.. Fotar själv:D

Världens bästa hästtidning!

Jag har provat att köpa många olika hästtidningar men aldrig hittat någon som jag riktigt tyckt om. De flesta har 20 sidor i slutet med reklam eller annonser. Medan resten av halva tidningen består av ännu mer reklam och lite fakta om något hästställe i världen. Nu är jag kanske ganska hård... Men jag har iallafall haft väldigt svårt att hitta en tidning som jag tycker varit värd de ca 59-79 Kr som de brukar kosta.

Men i sommras hände det!

Equipage, tidningen som innehåller allt det man vill ha och är prisvärd.


Innehåller:
Roliga nyheter, mode, 1-2 veckors ridplanering(ibland, ganska ofta, kanske alltid, who knows), en kändis favoritövning, tips och fix, bra repotage, inspirerande ridning och lärorika artiklar. Det bästa är att det finns övningar för oss "vanliga normala" ryttare som inte tävlar på elitnivå.

Älskar verkligen den här tidningen, den är lite ungdomlig men änå inte. Helt klart den bästa ungdom/vuxentidningen än så länge toppar min lista på alla hästtidningar jag läst!


Härligt väder

Det var egentligen meningen att jag skulle fota massor idag eftersom det var så fint väder men det blev inte av... Däremot blev det en massa ridning istället. Jag red först en häst i stallet på banan då hans matte inte kan rida just nu. Sen red jag ocg F ut och då red jag Indie. Vi tänkte hålla oss i närheten av stallet då veterinären skulle komma och kolla på F´s häst.

Vi hittade ett jättebra ställe där en traktor hade kört som vi kunde trava på. Båda hästarna blev så sjukt pigga då. Indie blev så glad att hon tog några galopp språng och sparkade bakut. Buse. Sen fick vi tyvärr vända hemåt igen för att vänta på veterinären.

Men när vi sadlat av och allt så ringde Vet och sa att hon inte kunde komma pga en häst som blivit påkörd och behöve sys! Sjukt läskigt, hoppas att det inte var någon ryttare på hästen när den blev påkörd! Så Veterinären skall komma imorgon istället.

Det är riktigt mysigt när det är -10 och solen skiner och det är helt vindstilla. Då är vintern ganska bra egentligen och det är ganska skönt att ut och rida. Så det var en mysig ridut med F idag, även om den blev kort..


Glada färger till hästen och stallet

Lite förslag på häst/stall/ryttarsaker för att liva upp stämningen lite. Själv är jag dock tveksam till endel grejer. Haha:D

http://www.ridsportonline.se 





Vad tycker ni, fint met mycket färg och matchning, eller går det helt enkelst för långt ibland?


Julklappar

Igår hade vi en liten "extra" julafton eftersom de flesta var insönöade på julafton. Det jag fick inom hästväg.

- En almenacka, som jag kan ha och skriva upp dagarna då jag har stallet.
- Ett nytt alroundschabrak HANSBO♥ (också marinblått som mitt andra, men det går inte att förneka att det helt klart en av de snyggaste färgerna på Indie) 
- En Dandyborste att borsta avschabraket med, eller ha som hovborste (har inte bestämt mig riktigt)
- En spegel som min morbror gjort, den är gjord av gamla hästlokar (som man hade när man körde hästar förr i tiden), hästskosöm och ett tränsbett. Grymt fin! Grymt duktig morbror jag har!
- Pengar (kan väl räknas som en hästsak )
- ETT NYTT OBJEKTIV TILL MIN KAMERA! Det kan defenitivt räknas som en hästsak! Nu lär det bli mycket fotograferande!
- Ett års prenumeration på en hästtidning.
- Morötter till Indie, haha, från min morbror och hans flickvän.

Jag trodde att jag inte fått så mycket inom hästväg men det blev ju en lista ändå...
Vi skall iväg idag också så det lär inte bli så mycket uppdatering idag heller. Det kommer upp lite bilder på julklapparna snart någongång, kanske idag kanske imorrn. Who knows.. Så håll utkik

Nöjd

Är verkligen toppennöjd med mitt Thermo Mastertäcke! Lätt var det också. Så nu återstår det att se om det håller i längden.
Dock kan man väl bli lite irriterad att en vecka efter man köpt sitt täcke så rear dom ut det jag egentligen villa ha.. Ett 200gr från horsepower print. Så passa på ni som skall ha ett 200gramstäcke..
599 istället för 799.
Typiskt att man skall ha sådan otur. Men är fortfarande nöjd med mitt täcke (:
Lär inte bli så mycket uppdatering idag heller, är ännu inte klara med julfirandet.

GOD JUL

GOD JUL!

Och ha en mysig julafton!

Lucka 24-Adventskalender 2010

Lucka 24-December
Vinterridstövel. Fodrad med teddy så att man inte fryser om fötterna och benen i vinterkylan.
Funktionen är nog topppen. 599Kr hos hooks.se

Vinterritt

Var idag på en riktigt ordentlig vinterritt med F och det var jättemysigt. Älskar när allt går bra och man kommit in i skogen och det ligger pudersnö överallt. Men den långa och hala vägen upp till skogen är däremot inte något vidare rolig. Men skorna och sulorna fungerar toppen! Kan ännu inte förstå att det är julafton imorgon!

Lucka 23-Adventskalender 2010

Lucka 23-December
HANSBO SPORT, Schabrak detta är ett märke jag älskar, tycker de har väldigt snygga schabrak med bra vaddering snygg form och ligger bra på hästen.
Mitt Hansbo schabrak är helt klart mitt favoritschabrak. Kanske för att jag inte har så många, hehe.
Men jag rekommenderar i allafall dessa. Priset ligger runt 300 kr beroende på vilken modell ny/gammal/dressyr/hopp/allround du väljer.
Granngården brukar ha det bästa priset på  hansbo schabraken och brukar ha ett bra ordentligt utbud på dem.
(Jag har själv faktist önskat mig det reflexschabraket under)
Finns bla att köpa hos Granngården. Priset kan som sagt variera beroende på modell.

Vad Hände Här?

Vad hände här egentligen? :O
Diss till polostöveln med konstiga spännen och detaljer och en ficka på sidan. Man har ju ändå en ficka i ridbyxorna oftast så varför skall man ha en ficka på stöveln?
Ca pris 2000 kr
Helt klart en DISS
Det kanske finns en förklaring till fickan, skulle väldigt gärna vilja höra den, någon som vet varför?

Lucka 22-Adventskalender 2010

Lucka 22-December
TRANSPORTSKYDD
i lite mer budgetpris. Vet dock inte hur kvalitén är. För alla som inte tänker satsa så mycket pengar på transportskydd, men endå vill ha något mellanting som har någorlunda kvalité.
Transportskydd Show, 4 pack
Själv tycker jag att de är ganska snygga och de ser utt att ha okej kvalité med läderförstärkning där de annars oftast går sönder. Lite Sverige stuk över dom.
395Kr hos hastprodukter.se Finns dock bara i storlek full och cob.

Hjälp?

Jag hade tänkt att önska mig ett par boots, inte i julklapp utan i födelsedagspresent. Då min födelsedag är om 12 dagar. Men jag har absoulut ingen efarenhet av boots alls. Jag undrar då vad man skall satsa på för några...Vilka rekomenderar ni?

Tacksam för råd och förslag:)

Jullov!

Jag måste bara säga att jag känner en sån otrolig lättnad att det äntligen är jullov, det är verkligen välbehövligt. Det har varit så sjukt mycket plugg på sista tiden och jag tror att jag börjar bli skoltrött. :/ Men nu skall vi vara positiva för nu är det jullov! Jag verkligen ÄLSKAR julen. Min favoritårstid helt klart.

För att få upp julstämmningen lite så får ni ett litet julfoto som jag tog förra julen, ganska fin va?


Lucka 21-Adventskalender 2010

Lucka 21-December
STIGBYGLAR
Lite mer annorlunda, står ut lite grann och perfekt att matcha om man har mässingsfärgat träns och bett, som jag har:) Man kan själv få välja hur vilken färg man vill ha på stenarna blå,rosa eller vit.
<!--esparam:artikel:15-->
669 kr hos gladahasten.se

Guldskor, snösulor och brodd

Tänkte berätta lite om mina erfarenheter av vinterväglag och is och ridning. Som vi alla vet är det inte den bästa kombinationen med hästar och is.

Jag har ridit häst på vintern med:

Skor: Jag avråder er vekligen från detta då det är sjukt halt! Haha men det tror jag ni redan visste.

Barfota: Det fungerar faktist förvånandsvärt bra. Dock kanske ingen rekomendation till de som har lite hispigare och hetare hästar. Det kan bli halt om de snurrar runt och inte tar det lungt. Inga styltor bildas.

Skor med broddar: Alltså vanliga skor med två fastskruvbara broddar. Helt okej det var ett tag sen jag red med det men vad jag kommer ihåg fungerade det bra. Men det blir förståss "styltor" och då blir det ändå halt. Om man inte hoppar av och kratsar hovarna vilket inte är de roligaste precis. Rekomenderas i början och slutet av vintern då man kan skruva i och ur broddarna, så försvinner all snö är det bara att skruva ur dem!

Guldskor: Första gången jag sett och använt det i år. Riktigt bra skulle jag säga. Då är det sex broddar som sitter fast i varje sko. Men rekommenderas inte till hästar som har balltramp och råkar trampa på sig själv. Fungerar bäst mitt i vintern. Alltså inte så smart att lägga ut pengar på sådana när snön börjar smälta. Skorna är nog inte heller så bra när det bli barmark då dom biter väldigt bra och det kan bli lite hårt ´för hästens ben.

Snösulor: UNDERBARA rekommenderar de varmt till vanliga skor och till guldskor. De gör verkligen sitt jobb så att det inte bildas snöstyltor i skorna. Det kan vara lite annourlunda att kratsa hovarna och endel blir irriterade över sulorna. Men det är bara en vane sak tycker jag.


Just nu kör jag på guldskor och snösulor och är toppenöjd. Fast guldskorna är inte de billigaste precis... Men man får tänka på att det är en säkerhet.

All fakta i det här inlägget är baserat på min erfarenhet och mina åsikter. Alla kanske inte håller med.
Får hamna under Dagens Tips fast den kanske inte passar där

Snart

Håller på med ett inlägg som kommer lite senare ikväll så håll utkik. Ett svenskaarbete och Företagsekonomi B arbete som skall göras klart först!


Jättefint kort...Ser ut som att hon har horn


Lucka 20-Adventskalender 2010

Lucka 20- December
John Whitaker grimma.
Snygg, snygg snygg. Det är anledningen till att köpa den eller önska sig den. Eftersom det är av märket JOHN WHITAKER är priset förstås högre än vanliga grimmor. Men se på den! Suuck. haha ja jag är knäpp.
Hos ponnyprakt.se för 245 kr! Köp inte slut på dom bara! ;)

Finally

Äntligen börjar jag bli frisk! Jag har varit sjuk och förkyld och feber och hostat i flera dagar nu men nu känner jag mig verkligen bättre. Skönt att man kanske kommer vara frisk på julafton. Det är så sjukt jobbigt att gå i skolan och vara sjuk samtidigt, men vad gör man inte de här sista veckorna i skolan för att få in alla arbeten och skriva alla prov :)
Härligt!


Jag har blivit kär...

...i en kollektion om det nu kan vara möjligt.

Jag bara älskar John Whitakers kolletion! Ochär helt käär i transportskydden.


Drömma kan man ju.. Men jag vill helt seriöst ha de där transportskydden! Dels för att de ser ut att vara i lagom läng och speciellt för att de är läder med foder förstärkta bak vid hoven där alla tranposrtskador oftast sker genom att de trampar på sig själv!

=

Älskar färgerna i kollektionen!


Jag hade veerkligen inte haft något emot att få något av detta i julklapp, speciellt inte trnsportskydde, men det tror jag ni har förstått nu ;)

Tävlinggggggg

Är med i ytterligare en tävling. TÄNK OM JAG SKULLE VINNA TREDJE PRISET! WHAOO jag skulle blivit glad. Men vi får väl se, har ännu inte vunnit någon bloggtävling ännu...
Här är bloggtävlingen --> http://lovicious.blogg.se/2010/december/jultavling.html#comment

Tävlingggggg

Är med i en tävling här --> http://brusella.blogg.se/2010/november/jultavling.html
Tänk om man någon gång skulle vinna en tävling :P haha

Lucka 19-Adventskalender 2010

Lucka 19-December
LÄDERRENGÖRINGS SET
Perfekt när man vill hålla lädret i trim. Välskött läder lever längre! Det är alltid bra att ha ett läder set. Det håller också i stort sett hur länge som hälst.
Mitt iho pplockade läderset innehåller:
3  tvättsvampar
1  400g läderbalsam
1  Läder/skinn tvål
1  lädertvålsfodral
Rekommenderar verkligen 3 tvättsvampar då det är bra att ha en svamp till vare bur med balsam/tvål och Olja.

Mitt set plockade jag ihop hos hooks.se och slutpriset blev då 121KR som med alla mina andra set kan man ju själv få bestämma hur mycket pengar man vill lägga ut.
Vill man lägga till något mer så rekommenderar jag denna:
Ekol olja för smörjning och mjukgöring av läder 500 ml 49 kr också hos hooks.se.

Snöig ridtur

Det blev lite ridning på banan idag, dock gick det inte att trava, jag provade men det var för mycket snö. Det var väldigt djup snö då det snöat hela natten igår och hela dagen idag. Så det blev lite skrittövningar, vi tränade mycket på skänkelövningar så att hon lyssnar bättre på dom. Jag försökde även träna på att ställa henne, vilket dock inte gick så bra.
Annars hade jag stallkväll i dag igen, jag har några att ta igen.. Det blir ganska mycket att göra när sex hästar skall ha täckesbytning och täcken skall hängas upp och endel har inte torkat så skall man rota lite i garderober och så, men det löste sig till slut.
Har även tittat lite på hoppingen från london som egentligen gick igår på tv. Mycket roligare hinder!
Skvallra inte än vem som vann;)

Malin


Tänkte tjata lite mer om GUCCI MASTERS.
En hiss till Malin Baryard Johnsson som inte var en av de i mängden som bar en vanlig GPA hjälm. Man sticker verkligen ut ur mängden, vilket jag tycker är bra. Gör inte som alla andra utan gör som man vill! En hiss till Malin!
HISS till dig och ditt hjälmval!

Marco Kutscher

75 000 Euro i prispengar! Inte lite precis.
Marco Kutscher blev den lyckliga vinnaren för er som inte visste det. (Jag vet jag är seg, eftersom det var för flera veckor sen men endå) Tänkte berätta det för er som missade GUCCI maters 2010.
Det sista hoppet var verkligen gigantiskt, det så verklige ut som om de flög!
Här kan ni se det grymma sluthoppet av Marco, dock är det en ganska dålig vinkel som inte visar hur sjukt det verkligen var --> http://www.youtube.com/watch?v=cZo5nTYFHEs

Lucka 18-Adventskalender 2010

Lucka 18-December


GPA HJÄLMAR

Den stora hissen och den stora dissen!
Sjäv hade jag då inte haft någat emot att få en GPA hjämp i julklapp. Dock är det många dressyryttare som är emot dessa så jag rekomenderar de inte till en dressyr tjej/kille.
Dock är priset inte det billigase då de oftast ligger vid 5000 lappen :O!

Finns hos rytteriet.se



Det finns en mäng varianter och sorter men det är dock den här modellen de flesta menar nu när de säger GPA hjälm.

Själv tycker jag att de är helt okej men skulle föredra en helsvart eller en annan helfärg då jag tycker att de med silvrigt inslag gör att hjälmarna ser ut som flugögon. HAha. ja, de är väl min åsikt. HAde gärna velat ha en men tycker att priset är för hög. Men hade man haft mer pengar så kanske....

Lucka 17-Adventskalender 2010

Lucka 17-December

Hästgodis, en gasnka tråkig julklapp kan jag tycka, en som sagt det är bara jag. Jag själv använder inte hästgodis utan kör på morötter istället. Men använder man hästgodis är det alltid nåågot som går åt och kanske inte är så jättekul att lägga ut pengar på kan jag tänka mig. Det tar ju slut :)



Finns att köpa i stort sett vart som hälst i en häst/ lant inriktad affär.

Stallkväll

Jag hade även stallkvällen i kväll. Jättemysigt! Har verkligen haft dåligt samvete för att jag varit så lite i stallet och ridit så lite på sista tiden. Men nu är de 2 dagar kvar till jullov så härligt!
Då lär det bli hårdträning för Indie. Jag skall även sköta och rida en häst till i ett tag stallet eftersom ägaren är sjuk. Och det är min lille prins som jag älskar (172 i mankhöjd). Har ridit honom i ungefär ett år tills jag hämtade Indie.

Imorgon blir det även en ridtur eller två.

Har haft så sjukt mycket i skolan och nu är det 4 timmar långa nationella provet i matte C ÖVER!
ja, såhär possitiv var jag när jag pluggade under torsdagskvällen .haha.

Gucci Masters

Sitter just nu och tittar på mina inspelade repriser av Gucci masters. Jättekul att Rolf-Göran Bengtsson van en klass! Något som jag är lite esviken på är att det var väldigt tråkiga hinder. Lite mer kan de väl flasha till som så att hästarna får sättas lite på prov.

Glöm inte bort att nu pågår även horseshown i London som visas på Eourosport. Just nu faktist! Och ett par dagar framåt.

Alla hinser såg i stort sett ut såhär...

Lite tråkigt.

Lite av varje

Som jag redan sagt och som de flest tonåringar(och andra) så har jag ganska fullt upp nu innan jullovet äntligen börjar. De är de sista inlämningarna i skolan, mycket att göra och lite tid. På fredag skall jag ha Matte C prov så det lär bli mycket plugg nu. Så fram till fredag kommer det att vara väldigt glest med inlägg.

För första gången på väldigt länge har jag ingen aning om vad jag skall önska mig i julklapp, dvs icke hädtrelaterat. Skall man tänka inom hästvärlden finns det hur mycket som hälst man skulle vilja ha! Men man vet ju aldrig hur länge jag kommer ha Indie osv. Jag har även av någon anledning bestämt att jag skall önska mig saker till mig och inte till hästen och det börjar bli lite bråttom med önskelistan...


Vad önskar ni er i julklapp??


Lucka 16-Adventskalender 2010

Lucka 16-December


Lite träningstavla. Bra att lära sig hoppbanor och lägga upp träningar på. Hade gärna velat ha en sådan hemma. För mig händer det ibland att man skall rida på banan och efter ett tag får slut på ideer om att träna. Det kanske bara är jag. Jag försöker att alltid lägga upp ridövningarna på banan så att det inte blir enformigt för hästen. Så en planerad träning är alltid bättre!

Tavlan är i whiteboard och man kan då sudda och ändra hur mycket man vill.




45 Kr hos hooks.se


Lucka 15-Adventskalender 2010

Lucka 15-December


HÅRNÄT
Eller egentligen är det ett hårspänne med gårtnät i. Riktigt fin tycker jag. Väldigt billig också. Vet dock inte hur kvalitén är, men jag tror inte man får förvänta sig för mycket pga priset. Passar både till dressyr och hoppning tycker jag.

Jag hade då inte blivit ledsen om jag fick den här.

Endast 39Kr på Hooks.se!


Lucka 14-Adventskalender 2010

Lucka 14-December


HÅLTÅNG
Sjukt bra att ha i stallet till både träns, sadel, täcke gjordar mm. Det finns mycket att göra hål i;)
Är väldigt ofta användbar iställer för att försöka göra ett eget hål med kniv eller liknande och förstöra både det ena och det andra.

Finns bla hos emmi.se för 89Kr
men det finns hos andra också.

Lucka 13-Adventskalender 2010

Lucka 13-December


GLOBUS BOOTS. Det här är mina dröm boots. Tror de är lätta att sköta/tvätta/hållbara.
Pga de är klädda i syntet. En kompis har även rekomenderat de här. Priset är heller inte så jätte mycket. Bra om hästen trampar på sig själv. Eller balltramp eller slår ihop med hovarna. (Så Indie skulle verkligen behöva dessa ;)
Boots

140 Kr hos ryttare.com (har dock inte förstått om det är för ett par eller en "tratt")

Lucka 12-Adventskalender 2010

Lucka 12-December

Ridhandskar, nätta tunna med bra grepp! Man kan aldrig få för många
Par med ridvantar. De har alltid en tendens att gå sönder eller försvinna.
3-färgade syntetiska läderhandskar3-färgade syntetiska läderhandskar
Finns i två färger och hissar verkligen de svarta!
De här hittar ni hos horze.se för 149 Kr

Paus

En lite bloggpaus i två dagar, helt och hållet. KOmmer inte ha något internet och hinner inte skriva tidsinställda inlägg. Så det kommer upp mer på onsdag för att komma ifatt allting igen. Det är så mycket i skolan nu också

Gossip Girl



Senare kommer adventskalendern nu blir de lite Gossip Girl!

I paketet

Här kommer en bildbomb




Emelies schabrak som var mycket finare i verkligheten än jag trodde att den skulle vara.
Den verkar även ha en jättebra andasfunktion.



Helt klart godkänt täcke. (Har dock inte använt det ännu) Kanske var lite stor i storleken så att ni vet det. Jag är än så länge helt nöjd med Vintertäcke Outdoor Thermo Master® täcket. Både hästen och katten verkar också nöjda med det. Väldigt mjukt och inte så "klumpigt".
I veckan blir det väl upp till bevis för det.

Dagen

Det blev faktist en ridtur på banan idag, efter jag velat en hel del. Indie hade fått för sig att hon inte skulle följa med mig in från hagen idag och inte heller till ridbanan. Hon bara tvärstannade och vägrade. Knäppis.
Men på ridbanan gick det bra vi red i en låg ganska lång form jag provade även att fatta vänstergalopp och det gick bra. Dock fick hon inte galoppera så mycket. Vi tränade även på övergångar mellan skritt och trav och stopp. Annars tog vi det lungt.

När jag skulle skritta av henne hoppade jag av och hon fick gå efter mig utan att jag höll i henne. Men då var hon duktig och följde efter mig och stannade när jag stannade och gick i en volt när jag gjorde det. Så då var hon jätte duktig!♥






Nu bär det av mot stallet!

Luciaritten blev inställd idag pga vädret, det är blåsigt tö, is och halt. Men jag tror att jag skall bege mig till stallet och rida en sväng iallafall eftersom jag är den enda i stallet som har snösulor och guldskor så kan jag faktist rida. Dock lär det bara bli någon åker i närheten eftersom jag inte vill gå för mycket på vägarna idag. Så får jag ta ur alla hennes flätor som jag gjorde igår, då kommer hon bli fin idag då:)


Blöt men nyryktad och nyflätad Indie från igår
Senare idag kommer även bilder på täcket och shabraket upp. Så håll utkik.


Skynda på

Jag skulle ju uppdatera massor ikväll. Men nu är det ju nästan nästa dag ju. Så jag får skynda mig.
I paketet fanns ett täcke och ett schabrak. Bilderna får komma imorrn.  Imorgon är det även luciaritt så ikväll har jag flätat Indies man och svans så hon skall vara lockig imorrn:)

Vad jag gjoort ikväll:
Flätat                       (X)
Impregnerat täcke    (X)
Fixat rosetter            (X)
Plockat fram Lucia saker (x)


Gonatt!

Lucka 11-Adventskalender 2010

Lucka 11-December

Ett sommarpaket! Eller även kallat ett "antiflugpaket"

Gör en egen box med antiflugsaker bla Flyveil, Flughuvud, flugspray och ryktsten. Gå så långt tills du tycker att priset är lagom. Här är mitt exempel på antiflugpaketet:

Innehåll:
1 Flughuva
1 Flyveil
1 Flugmedel
1 ryktesten till att ta bort flugägg.

Summa på mitt antiflugpaket är ca 232Kr

Ett ihoplock från olika  onlineaffärer men mestadels från Hooks.se

Förbered förrådet inför sommaren!

Lucka 10-Adventskalender 2010


Lucka 10-December


Ett BUCAS vintertäcke! Det måste inte vara ett vintertäcke med det är vad jag skulle rekomendera om man skall köpa ett bucas täcke. Är ni en förelder som kanske inte vet vad ert barn vill ha för sortst hästvintertäcke? Eller är ni barnet som vill önska er vintetäcke?;) Bucas är kända för sina posetiva användare med slitstarka, snygga och tåliga täcken.

Så vill ni satsa på ett hållbart täcke skall ni satsa på detta. Dock har jag själv ingen erfarenhet av täcket men har hör många goda rekomendationer om det. Dock är de även kända för sitt ganska kraftiga pris runt tusenlappen oftast över.

1095kr /Vintertäcke 300gr

669Kr/ofodrat regntäcke ELLER 799 Kr/vintertäcke 300Gr

1095 Kr /Vintertäcke 300Gr

799 Kr/vintertäcke 300Gr

Många av Bucas täckena finns även i regntäcken vilket jag tycker är väldigt bra att man kan välja mellan olika sorters täcken även om de ser likadana ut.

Dock tycker jag att det är negativt att Bucastäckena inte har några bogveck, eftersom det brukar öka rörelseförmågan. Men som sagt jag har ingen erfarenhet av dessa täcken, men dock har de bra rykte.
Så vill ni köpa ett täcke till er dotter/son så kommer de inte att bli missnöjda med ett Bucas!

Alla dessa sorter finns hos filippasridsport.se


Jag skrev faktist...

...ett inlägg att det tyvärr inte skulle bli någon adventskalender igår. Men det blev aldrig publicerat. Dock kommer två luckor idag så var inte ledsna. Det kommer upp snart. Men nu är bloggandet igång igen!
Ikväll får ni även veta vad det här paketet innehåller och få se lite bilder på det. Lite spännande va?;) 
Det hemliga paketet, (not)

Så förbered er på massor av inlägg ikväll!:)

Guldskor

Efter mycket om och men så kom tillslut hovslagaren och verkade, stte på snösulor och guldskor. Jag har aldrig varken sett eller ridit med gulskor så nu är det verkligen upp till bevis! Verkligen tack till hovslagaren som åkte och köpte guldskor bara för att jag skulle ha det. Doch blev jag lite besviken eftersom jag trodde verkligen att skorna skulle vara gulfärgade!:D Haha. Jaja jag återhämtar mig nog snart;)
Såhär såg dom ut.

Jag hade förväntat mig något åt det här hållet:

Och trodde verkligen att de skulle se ut såhär:

HAHA!

Lucka 9-Adventskalender 2010

Lucka 9-December


Broddar något man aldrig kan få för mycket av enligt mig. Iallafall inte om man har olika sorter. Det är jättebra att kunna ha många olika set av broddar så att man bara kan byta beroende på vad det är för underlag. Hård is, mycket snö med is under, halvjock is osv.

Den understående brodden är till för användning vid medelhårt och hårt underlag.
BRODD L 3/8 VINTER 8 KR/st

(Bilden Under)
Brodd att använda vid mycket hårt underlag och isbanor. Lämplig vid träning och motion
BRODD TSEL 3/8 VINTER 6Kr/st


Det finns en uppsjö av olika brodder höjd mm. Här är de två vanligaste på vintern.

Finns hos Ridsportonline.se


Kvällspass

Har varit i stallet för ett tag sedan och fixat kväll för hästarna. Allting gick jättebra. Velade dock vilka hästar som skulla ha vilka täcken eftersom det började att bli ganska kallt ute. Men jag får väll hoppas att jag valde rätt. Idag har det blivit liiite shopping till Indie. Det blev en röd svansrosett inför luciaritten och 10 st brodar. Dock passade inte broddarna eftrsom skorna är så sjukt slita på henne. Så antingen får jag väl be hovslagaren att plocka av dom. Eller ta ut honom och verka och sko endast Indie och komma i otakt med de andra hästarna i stallet..:/ Något måste jag iallafall göra snart eftrsom luciaritten är på söndag och det går inte att rida med endast skor utan broddar.

Så de blir att ta ett snabbt beslu och så fort som möjligt få ut hovslagaren...

Lucka 8-Adventskalender 2010

Lucka 8-December

Longerlinor i olika färger från Hansbo. Perfekt om man vill longera i endast grimma och matcha ordentligt!

Härliga färger tycker jag!
Men själv hade jag inte varit så modig utan tagit de röd/svarta. Doch gillar jag det gula:)
139kr hos filippasridsport.se

Visst finns det billigare alternativ om man vill ha det, men dehäär är lite mer annorulunda och finns lite fler färger att välja mellan.

Morgonpass

Jag har redan varit istallet för några timmar sen och tagit morgonpasset. Så nu är det klart. Jag har även kvällspasset ikväll så då är de bara att åka ner till stallet igen:D Det var faktist riktigt mysigt att  ta morgonpass, jag kanske skall börja med det istället. Idag blir det även julklappshoppping med Josefin och Sofie och jag skall även hinna med att köpa BRODDAR. Det behövs verkligen speciellt eftersom vi alla i stallet skall rida luciaritt på söndag.
Japp, Min bil i bakgrunden! Eller tja pappas då, men jag använder den;)

Hej Läsare

Komigen och håll i statestiken som den har varit den senaste veckan. Jättekul verkligen!

Ritad av mig

Eftersom jag någon gång lovat att lägga in lite bilder jag målat så får jag väl göra det också. Här kommer den nyaste "seriösa" hästen jag målat.


Kommentera gärna vad ni tycker, förbättringar, att tänka på, vad
som är bra osv..:)

Och ja, jag ritade den 2009


Lucka 7-Adventskalender 2010

Lucka 7-December


Magiska handskarna. Grymt bra grepp. Billiga och helt perfekta att ha på sig även när man håller på men pilliga saker i stallet som tex sätter ihop ett träns. Jag skulle in kunna överleva utan dessa. Jag har 5 par i olika färger. Så ge mig fler vantar och fler färger. Dock slits de mina blir ofta hål på pekfingrarna eftersom jag har långa naglar. Men det är bara att sy ihop eller köpa nya. Verkligen Prisvärda!


Ge mig fler, Ge mig fler färger.
19 kr st. eller två pack 19 kr på hooks.se


Douglas Lindelöw

Tänkte bara berätta att jag drömde om Douglas Lindelöw inatt. HAHA! Sett lite för mycket på Globen Interna5tional Horseshow kanske?;)


Lucka 6-Adventskalender 2010

Lucka 6-December


Lucka-6 Bettvärmare. Jag har ingen aning hur de här fungerar eller om de är bra eller inte. Så jag kopierar texten rakt av från ponnyprakt.se
225kr

hos ponnyprakt.se

Det enda du behöver göra är att aktivera värmekudden som ligger i Bittenfodralet och sätta på fodralet på bettet och stänga med ett kardborreband. På några få minuter har du ett varmt bett. Efter att ha värmt bettet finns det mycket värme kvar och då kan du vända fodralet ut-och-in så att värmekudden är på utsidan för att hålla händerna varma, eller så hänger du den runt halsen innanför jackan för att värma kroppen.


Hästransport

Idag var pappa och jag i stallet och fixade hästtransporten. Den fick en ny dragkrok som pappade fixade. Tack pappa. Som ni kanske märkte blev det ingen lektion i tisdags. Det var pga transporten inte hade några dubbdäck på men nu satsar vi mot tisdag igen! Hoppas Hoppas verkligen att det blir av!:D Då lovar jag även att det kommer lite bilder.


Idag hade jag även planerat en ridtur men det gick verkligen inte. Måste verkligen skaffa brodd! vi är omringade av väg och det går inte att gå på vägenmed skor. Speciellt inte idag när det nästan var plusgrader.


Igår

Jag skulle ju ge er ett litet inlägg om gårdagens ridtur med E. Vet inte riktigt vad som hände med det inlägget men det försvann  iallafall. Vi provade att brodda Indie eftersom det är så sjukt halt ute och det går inte att rida på vägen med skor. När vi hade broddat en sko så hittade vi inte längre några broddar som passade! Så det var bara att dra ur dom igen och strunta i det. Vi red lite på en åker och en väg som går runt i en liten allé och det gick bra fast det var riktigt halt. Vi hade även me kameran för att ta lite bilder. Dock var det min värdelösa dåliga digitalkamera som inte ens är värt namnet. Men här kommer en bild iallafall.

Dessutom är det helt omöjligt att ta ett kort när man har reflexer på sig

Lucka 5-Adventskalender 2010

Lucka 5-December

RIDBANDAGE

 Elastiska lindor med inbyggd padd i. Som ger stöd för hästens ben. Säljes i 4 pack. Finns i svart och marinblått.

Säljes som 4 pack i en smart väska. Lindorna är tre meter långa.

Ridbandagen är från Catago.Finns att köpa vid filippasridsport.se för 100kr för ett 4a set. Helt okej pris tycker jag.


Tävlinggggg



Jag är med och tävlar här http://showjumper.blogg.se/2010/december/ny-tavling-vinn-poly-pad-fran-cavallionline.html

Dagens Vill Ha


Transportskydd från John Whitaker. Jag har blivit lite halvkär i John Whitakers collektion men de här transportskydden verkar ju vara grymt bra! Det bästa är att de är förstärkta längst ned där de oftast trampar på sig själv i transporten. Och så är de ju grymt snygga också. Dock kostar dom ju lite också...

Transportskydd från John Whitaker

Vad har ni för transportskydd?

Lucka 4-Adventskalender 2010


Lucka 4-December

Grimskaft med panikhake ifall något skulle hända och man snabbt måste få loss hästen. Och vad passar bättre än POLKAGRISFÄRGAT till jul?;)



Finns hos emmi.se för 57 kr.

Finns även ett blågult men är dock inte i min smak.

Tävlingggg

Här är det en smart tävling med reflexer som priser.

Tävlinggg

HIhi hittat ytterligare en tävling.   här ---- http://satilaryttaren.blogg.se/2010/november/nu-kan-jag-stolt-presentera.html#comment

Tävlingg

JAg är med i ytterligare en tävling hos http://mlidahlgren.blogg.se/2010/november/tavling.html

Tävling

Jag är med i en tävling om en hemlig julklapp hos http://mlidahlgren.blogg.se/2010/december/tavling-vinn-en-julklapp.html#comment

Nu

Blir det ridtur med E så jag skall skynda mig till stallet. Ni får en update senare hur det gick. Nu skall vi ut i snön.

Skor+Is= Halt

Jag har varit i stallet och hjälpt F att avmaska hästarna idag + täckesbytning och fodring. I natt skall även Indie få sova inne tillsammans med Ferdinand. Det blit varmt och mysigt för dom. Imogon blir det i alla fall uteritt. Jag vet inte vart jag skall ta vägen, jag VILL rida mycket men det är så sjukt halt överallt! Speciellt halt är det eftersom Indie har skor utan broddar.
Skor+Is=halt.
Vart man än skall måste man rida en bit på vägen och vägen är så sjukt HAL. Men imorgon bär det av någonstans så vi får se vart.


Lucka 3-Adventskalender 2010

Varje dag kommer det att öppnas en lucka, där det finns tips och ideer på julklappar till och hästägare och hästälskare. Ni får tips på vad som kan vara nödvändigt, eller bara snyggt som man kan önska sig i julklapp eller ge bort till någon annan.

Önskelista för hästtjej. En kalender där det varje dag ges julklapps tips för hästjej. Perfekt att läsa för föräldrarna eller för er som hästfolk som behöver ha lite tips vad man önskar sig till jul.


Lucka 3-December


Stigbygelplattor. Väldigt bra nu under vintern om man rider mycket ute och det alltid fastnar snö under stövlarna. Plattorna gör så att man inte hlkar igenom stigbygeln med foten och kan fastna.
De här plattorna finns i två färger
svart och vit.

Pris 129kr för ett par.
Dom här finns bla hos ridsportonline.se

De vita rekommenderas för dressyr, men man får såklart bestämma själv.

Natrual horsemanhip

Jag håller faktist på och skriver ett repotage om NH i mitt Svenska C arbete. Så har ni tur så kanske ni får läsa det;) Jag får väl se vad jag får för betyg på det först. Hah. Dock har jag inte lagt ner så mycket tid på det eftersom det är sjuuukt mycket i skolan nu. Men vi får väl se.


Håll även utkik efter lucka 3 i adventskalendern idag

PLUGG PLUGG PLUGG PLUGGGGGGGG

Jag har kommit fram till att hur mycket jag än pluggar kommer jag inte att överleva nästa vecka. Vi har så sjuuuukt mycket i skolan just nu. Plus att min dator har kraschat och jag måste göra OM massor av arbeten.

I onsdags såg jag iaf lite av Globen Horseshow som jag spelat in och jag kan verkligen inte fatta hur dom kan hoppa så jäkla högt utan sadel! Något jag är mest faschinerad av är när de skall landa. Man borde verkligen flyga framåt.


Coolt, coolt det är så sjukt höga hinde också!

Nej nu skall jag tycka synd om mig själv och det blir mer plugg, plugg, plugggggg

Lucka 2-Adventskalender 2010

Varje dag kommer det att öppnas en lucka, där det finns tips och ideer på julklappar till och hästägare och hästälskare. Ni får tips på vad som kan vara nödvändigt, eller bara snyggt som man kan önska sig i julklapp eller ge bort till någon annan.

Önskelista för hästtjej. En kalender där det varje dag ges julklapps tips för hästjej. Perfekt att läsa för föräldrarna eller för er som hästfolk som behöver ha lite tips vad man önskar sig till jul.


Lucka 2-December

Reflexer. Reflexer är en färskvara och måste bytas. En reflex goodiebag. Jag med mina ”påsar”. ;)



(2st) Benreflex till hästen 29.90

(2st) Benreflex till hästen 29.90

Hjälmreflex (Dock många som inte tycker det är snyggt) 24.95

Svansreflex till hästen (så att man syns bakifrån på vägen) 18.85

Reflexbrösta (så att man syns framifrån) 29.50

Ländtäcke (reflex)  178

Sammanlagt för  min reflexpaketpåse 311 Kr

                                Utan ländtäcke 133 Kr

Så det går att välja ett billigare set och ett dyrare, reflexer är till för säkerhet och uppskattas mycket!


Lucka 1-Adventskalender 2010

Varje dag kommer det att öppnas en lucka, där det finns tips och ideer på julklappar till och hästägare och hästälskare. Ni får tips på vad som kan vara nödvändigt, eller bara snyggt som man kan önska sig i julklapp eller ge bort till någon annan.

Önskelista för hästtjej. En kalender där det varje dag ges julklapps tips för hästjej. Perfekt att läsa för föräldrarna eller för er som hästfolk som behöver ha lite tips vad man önskar sig till jul.

Lucka 1-December




Stallapotek är perfekt att ha i stallet och borde finnas i alla stall ifall om det skulle dyka upp något problem. Stallapoteket skall hjälpa allt från stora skador till små sår.

Här är mitt stallapotektips till er.





Innehåll:
2 Absorberande kompresser
Gasbinda 20
5 pack Sterila kompresser
Febertermometer till häst
Sårspray Gentiana Violett Radital

Pris för "Mitt" Stallapotek: 273 kr
        Utan febertermometer  144kr

Blanda och mixa precis som ni vill, då ändras även priset så ni får bestämma själva hur mycket ni vill betala.

Ett ihopplock från Hööks.se


Adventskalender

Varje dag kommer det att öppnas en lucka, där det finns tips och ideer på julklappar till och hästägare och hästälskare. Ni får tips på vad som kan vara nödvändigt, eller bara snyggt som man kan önska sig i julklapp eller ge bort till någon annan.



Dagens lucka kommer att öppnas ikväll...Så håll utkik!


Beställt igår

Igår blev det här hemklickat!:





Vintertäcke 280 gr

Även det här schabraket blev beställt men det var min kompis som köpte, så vi beställde tillsammans för att dela på frakten:)

Så här ser hennes schabrak ut från sidan, dock köpte hon det brun/oranga.



Jag blir galen...

...på blogg.se Är det någon annan som har problem med att det inte går att ladda aupp foton ibland? :O Har massor av planerade inlägg. Men det blir lite tråkigt utan bilder!

RSS 2.0