Nervööös

Tävling imorgon!!

Red lite lungt ute idag med Filur. Fortfarande fight mellan oss. :( Menmen, får hoppas allt går bra imorgon istället. Upp tidigt och tvätta honom. Tagga! Nervös som bara den!

Här kommer ett kort klipp från för nån vecka sedan när jag och Filuris skuttade över ett 80cm hinder hemma.
 

Hästbytardag

Filur vägrade gå fram lite med Josefin också. Men tillslut gav han sig efter lite fight med matte. Konstigt att han håller på som han gör. The honeymoon är slut. Men han ger sig väl snart.

Josefin fick kämpa på lite. Jag red och chillade lite på hennes andra häst bakom dem :D


Någon mer än jag som lyckas?

Förstår inte, hur jag än gör. Med eller utan handskar. Får nästan ALLTID blåsor efter hopp/dressyrlektionerna nu. Rider jag då rätt eller fel? Galet ont gör det iaf. Har även lyckats få infektion på ena nu. Bläääh.


Lite bilder från hopplektionen den 13/5

Alla bilder är fotade av Filurs ägare josefin :)

Besök av Matte

Idag kommer josefin ut och skall rida Filur. Skall bli spännande och se om han "bråkar" med henne också, eller om det bara är mig som han håller på med. Hon tar även med en av sina andra hästar som jag skall få rida. Kul, kul.
 
Senare i eftermiddag skall jag fota A och C med deras hästar. Rapsåkern är ju standard när man har häst och det börjar bli sommar ;)
 
Fotade stallägaren och Blanka igår. Men gissar på att hon inte vill vara med offentlig så det får bli en bild på sötblankis istället.

Ny Design

Tryck F5 om ni inte kan se den.

-Ny Header
-Infobild om Filur (inte uppadterad än dock)
-2013 i arkiv i sidomenyn
-Sökrutan fungerar igen
-Ny "tumnagel" i sidomenyn. "Andra Hästar"

Ser lite pucko ut just nu med samma bild i infobubblan och headerbilden. Menmen. Headerbilder kommer bytas ut lite längre.

Anmält mig till en Pay and Jump!

Det är faktiskt sant. Nu när jag och Filur inte kommer överrens och allt. Förmodligen inte den bästa idén jag haft. Men nån gång får man väl ge sig ut på banan och skaffa lite lärdom och erfarenhet. Känner jag mig redo? Nej. kommer jag någonsin göra det? Förmoligen inte. Men det hade ju faktiskt kunnat fungera lite bättre mellan mig och Filur än vad det gör just nu.

Menmen, bara att se det som en träning för oss båda. har ingen aning om hur det går till på en "tävling". Så redan i övermorgon (!!!!) är det dags! Vi skall hoppa en 60 och en 70 bana. Jag, Filur på typ 167 och alla B-ponnysar. Kommer bli awsome!
 
Jag får väl återkomma med en nervösare inlägg lite senare..
Hu, hu. Vad har jag gett mig in på?

Smidigt

Lyckades sätta hälen i Filur när jag var ute och red med stallägaren. Båda hästarna blev rädda för en fågel som flög upp ur ett dike och hoppade till. Trodde först jag hade smutsat ned honom med lera. Men nejdå. Smidiga jag lyckades ju dra min häl mot honom så att set ser ut som att jag sporrat honom i 5år..

Perfekt till tävling och allt nu på lördag..

Så har sporrvägrat nån vecka nu så att håret verkligen växer ut!

Så typiskt mig att lyckas med något sånt.


Lite efter med allt. INTE bra

Så typiskt när man inte skriver vad som händer. Nu har jag ju ingen aning vad som hänt! Så bra är ju mitt minne då. Lite allmän update just nu då. Sen får vi ta alla ridlektioner lite senare. Ordning skall det allt va. 
 
Det får komma några inlägg allt eftersom..
 
Kan ju säga att jag har invigt ridbanan hemma och tagit några skutt över mitt hinder som jag byggde för några år sedan. (Kommer film lite senare)
 
 
(Jodå, han hoppade ;) )
 

Pay and Jump

Jahapp. Filurs ägare försöker nu lura in mig på en pay and jump. I Visby dessutom. Gillar hellre att gömma mig i skogarna ute på landet. Men vafan, det kanske är dags snart. Känner mig egentligen inte redo. Men när är man det egentligen?
 
Hade ju tänkt att jag skulle vara med på nån mindre klubbtävling i NGR som de har varje månad, om de nu har nån denna månaden? Vi får väl se hur det blir med den saken.
 
Pay and Jumpen är utomhus, ganska spännande har aldrig ens hoppat "riktiga" hinder utomhus. Så vi får väl se för tävlingen är nämligen redan den 1 Juni. Hej hårdträning! Men jag skall iallafall träna på som bara den och se hur jag känner när det börjar närma sig. Kunde ju faktiskt vara ganska kul att skämma ut sig inför lite stadsfolk också ;)
 
Nej men hade varit roligt, men läskigt. Men vi tränar på! Vi får se hur det blir!
Yeah..stjärnekipaget
 

Fight

Jag och Filur har nu efter 5 månader kommit in i en liten period då vi INTE är överrens. Tror att han testar mig. Vägrar helt att gå framåt om han skall gå om och gå först när vi rider ut fler. Stannar, backar, går åt sidan och gör det mesta för att slippa undan. Det hände en kort stund idag också. Men då fick jag honom dit jag ville rätt fort iallafall.
 
Så i helgen kommer matte och förre detta matte ut och skall rida med oss. Yeah, göra bort mig inför ägare och före detta ägare samtidigt. Haha. Bättre att acceptera att det inte fungerar just nu och få hjälp  med en gång än att låta det gå och kanske utvecklas så att det blir nån stor grej av det hela.
 
Tror inte Filur är en sån häst som håller på att bråka, utan försöker nu bara se om han kan få bestämma över mig. Det får han icke, så nu skall jag bara få honom att förstå det också.
 
Annars blevd det än väldigt lugn tur på 8km idag. Skrittade nästan hela, och ja, vi mätte faktiskt hur långt det var. Vi tänkte kolla nu hur långa våra vanlliga ridvägar som vi egentligen rider är. Ganska spännande faktiskt!

Hopplektion 7

Fick låna Josefins transport i måndags. Supersnällt! Så vi hade nästan lite storpublik i måndags på hoppträningen. Filurs ägare. Stallägaren var med med en häst och sen min kusin och min faster. Haha.
 
Fråga mig inte vad träningen handlade om eller hur det gick. För allt kändes bara blä.
 
Vi tränade på att ändra riktning mellan hinder osv. Filur kändes lite anti från början av passet. Kanske för att han endast blev longerad dagen innan? Han brukar kännas lite piggare och fräshare och mer sammarbetsvillig när man ridit honom ordentligt dagen innan.
 
Nej, hela lektionen kändes bara hu. Så vi får tagga om till dressyrlektionen på torsdag istället!
Höhö nejdå, jag har absolut iiiiinte skärmklippt de 0.1 procenten Filur såg fin och sammarbetsvillig ut ;)
Resten av passet såg ut ungefär såhär

15/4

Hatar det men tänkte att det kunde vara kul att lägga upp nån video där jag rider så att man sen kan jämföra med hur mycket man utvecklats. Så.. jag vet att jag har fel galopp ibland och att det inte ser så otroligt bra ut. Men istället för att klippa bort alla fel, så vill jag ha med dem för att senare kunna jämföra med nya filmer.
 
 

Dressyrlektion 2

Var på dressyrlektion i torsdags. Får beröm hela tiden att jag och Filur utvecklas så fort nu hela tiden. Sist var det efter jag vart iväg i Göteborg då hon frågade om jag tjuvtränat massor hemma och i torsdags frågade hon igen igen, men då hade jag ju varit bortrest i London :P
 
Jobbade mycket på att han skulle reagera snabbt på mina hjälper så vi jobbade väldigt mycket med övergångar. Från halt, skritt och trav.
 
I slutet jobbade vi på att han skulle gå i en fin galopp och tillslut mlev det riktigt bra. Han jobbade på bra och i en fin form nästan hela lektionen.
 
Nästa torsdag skall eventuellt min faster komma och filma lite. Skall bli kul då ridläraren säger att jag rider så mycket bättre och nogrannare när jag rider på hopplektionerna. Lite svårare att smita undan när man rider privatlektion och hon är på en hela tiden ;)

GBG horseshow

Här är vad det blev för shopping i Göteborg på Eurohorse. Fint, Fint.


Titta på hästtransporter

Nu skall jag fixa i ordning mig sen skall jag och pappa åka och titta på två hästtransporter!!! Hoppas, hoppas, hoppas att de är så fina som de verkar vara. Hoppas verkligen att en är så bra som den verkar.. En boggie. Hoppas, hoppas. Vem vet. Det kanske blir hästtransportköp inom snar framtid om allt går som det skall.
 
Lämnade tillbaka min fasters transport i fredags, känns lite elakt att ha lånat den i två(?) månader nu och hon inte orkar be mig komma med den de tillfällena hon vill åka iväg med hennes hästar. Så en egan transport hade underlättat så mycket.
 
Nu skall vi straxt åka. Ciao!

Fladdrande Mantlar och Filminspelning

Det gick (förhoppningsvis) bra igår på filminspelningen. Jag kan ingenting om film och sånt menmen. Förhoppningsvis blev de nöjda med min och F och våra hästars insats.

Vad det hela handlar om är då en kortfilm som vi nu medverkat i som sk. "Stuntmans"

Filmarna förklarade vilka samarbeten och allt de hade med olika filmrelaterade linjer, skolor och bolag osv. Men sånt kommer jag inte ihåg. Som F sa; vi är bara glada att få rida lite i ny miljö.

Dagen började med att vi fixade hästarna och hästtransport. Sedan blev vi sminkade, jag fick mustasch och F fick skägg.

Sen åkte vi iväg med hästarna, vi var tvungna att parkera transporten en bit ifrån filmplatsen då det var riktigt dålig väg in till platsen vi skulle vara på.

Väl på platsen var det riktigt stenigt men hästarna var uppvärmda iallafall. Vi travade runt och värmde upp hästarna mer. Sen fick jag på mig en mantel och skulle se hur Filur reagerade. Men det var inga problem.

När de fixat kameror och ljud och mikrofoner så galopperade vi emot dem ett par gånger. Tillslut förstod Filur. Skritta bort. Galoppera tillbaka. Tillslut blev det bra fart på honom.

 



Några såna scener fick vi göra. Även några när vi skrittade emot dem på en annan väg.

Sen red vi till ett vattenhål och gjorde några scener där. Riktigt roligt men Filur fick inte riktigt upp någon klok galopp tyckte jag. Men filmarna var nöjda så då fick det väl gå.

Riktigt rolig, spännande dag. Lite vardagsäventyr.

På måndag skall även jag och F få den gamla filmen som jag och F och en tjej till var med och red i. Då var vi inte sminkade så de har klippt bort våra huvuden på alla scener. Haha. Tyvärr var jag sjuk när de visade upp den på bio. Menmen. Det skall bli kul att få se den nu. Det var som sagt ett tag sedan.


Mot filminspelning

Nu skall jag, F, hennes pålle och Filur snart borstas och sminkas och sedan åka iiväg till en filminspelning. Har vatit med en gång tidigare för några år sedan, då var jag riddare. Får se vad det blir i år. Men tror att det är riddare nu med. F som har koll. Vi får helt enkelt se vad som händer! Hoppas att Filur sköter sig ;)

RSS 2.0