Världens bästa kväll

Jag; kramat sönder Filur ikväll
Filur; slickat sönder min icke stalljacka

Bästa kvällen med fina gosiga hästen. :-* ❤


Lite kvällsmys efter jobbet


Färgat träns

Passade på att prova ett distansträns som jag vann i en tävling en gång på Filur i helgen. Tycker inte det är vackert och tycker inte att det är värt 900 spänn. Men gratis är gott. Och det går att ta loss bettet trots att hästen har tränset på sig. Så att få loss bettet är väldigt smidigt och tyglarna är riktigt sköna! Men inte så vackert, för litet på Filur var det också. Stora herren.


Fight Mikaela VS Filur (Dag 2)

Igår var det då dags för fight mellan Filur och Mikaela nr 2.  Så även igår var Filur anti att komma överrens med mig och sammarbeta med mig. Var dok mycket bättre än lördagen men han försökte smita undan arbetet hela tiden.
 
Red med A för första gången själv med Filur och hennes häst. Det gick över förväntan. Även premiärturen för hennes sto sedan hennes ögonskada. PIGG var dock hennes häst.
 
Red upp till dammen, en bevattningsdam som är otroligt fint underlag som går runt och är ca 1km runt. Red först ett varv och det gick hur bra som helst, jag och Filur galopperade och travade medans de andra höll sig till trav. Hon övertalade mig att ta ett varv till men endast i trav skulle de hålla sig till. Men det sa ungefär ZOOM och sen var de förbi oss som galopperade i sin trav. Men, jag ville hålla kvar Filur i sin fina lugna sansade galopp. Men när A´s häst började galoppera framför så ville Filur ikapp och blev lite glad. Så han började bocka, rätt stort och jag var helt oförberedd. Tror att det var redan på första eller andra bockningen som jag hamnade på hans hals, hängde mig kvar där ett tag tills jag dunsade i backen med huvudet först. Han halvt hoppade över mig och det enda jag tänkte på var att jag var livrädd att han skulle dra ut på isen som fanns under snön som han aldrig sett förut då det alltid varit snö där sedan han kom! Eftersom jag ramlade på yttersidan sprang han på insidan mot vattnet och på kanten. Herregud, men som tur var så häll han sig på spåret och galopperade fram till A och stannade där tills jag sprang fram och fick tag i honom. PUH!
 
Lite smått irriterad då jag brukar vara rätt duktig på att sitta kvar på hästar som bockar men dethär kom så fort och så plötsligt att jag var helt oförberedd.
 
Sen var det bara upp igen, travade lite och galopperade lite och sen begav vi oss hem igen.
 
Fight Mikaela VS Filur (Dag 2)
                      0-1
 
Totalsumma Mikaela VS Filur
                                 1-1
;)
 
 

Fight Mikaela VS Filur (Dag 1)

Igår blev det en heldag i stallet, lite traktorkörning och upprensning i hagen och skitplattan. Även storstädning av sadelkammaren.

Filurs Matte Josefin var ute och hälsade på :) Skoj skoj.

Sen blev det en skrittur med F. Ca en timme och kanske 10 min trav. Detta underlag alltså :( Och oj vilken Fight jag och Filur hade. Han var helt okoncentrerad, stretade emot och fjantade runt. Shit vad han höll på med sina små "hyss". Tillslut fick jag honom något sammarbetsvillig, efter 55 min...

Sedan kom en liten tjej som F, skulle ut och skritta med och jag tänkte tja, varför inte haka på? Men då skulle Filur allt gå klokt hade jag bestämt. Så han och jag körde ett litet eget race. Travade och galopperade fram ooch tillbaka medans de andra skrittade och allt var "farligt" speciellt ett "jakt torn" som en jägare byggt, så han hoppade halvt ned i ett litet dike, tror det var ett dike, eller en åkerkant.

Men jag hade allt bestämt att jag skulle vinna få lilla "fight" så jag kämade på och han blåste upp sig och höll på när vi var långt ifrån de andra. Men tillslut så fick vi till det och han var jätteduktig och jättefin de sista 20 min. Tror jag aldrig haft ett så dåligt ridpass med honom som jag hade igår. Dock skall jag väl inte klaga då han varit så duktig annars. Ibland går det dåligt och så är det bara. Bara att hoppas att det går bättre nästa gång
 
Mikaela VS Filur
            1-0

Alla hjärtans dag

Hoppas att ni alla hade en trevlig alla hjärtansdag igår!

Blev överraskad och fick bl.a. dessa igår.


4/3

Då drar hoppträningarna igång! Nicenicenice. Förhoppningsvis är vägarna bättre och det fortsätter vara många små klubbtävlingar som det varit nu. Är redan den andra för i år nu i helgen. Så att man kanske, kanske kan våga sig ut på nån liten klubbtävling i framtiden :)

Design

Nej, nu får jag snart ta och uppdatera deignen lite till Filurdesign, har inga kloka bilder på mig och Filur än och vädret är ju inte det finaste nu att fota i. Dessutom var det ju inte så lätt att fota Filur när han följde efter mig hela tiden ;)
 
Här är några av mina gamla designer jag haft genom åren :)
 
Första Headern, Jag och Indie
Har haft en drös olika headers men den jag har nu och den här ovan hade jag ett bra tag
Provisorisk när jag hade både Indie och Cinnamon
Lite mer Fixad
En av de senaste headerna 

Snart hoppning?

Såg att det blivit uppdatering på ridklubbens hemsida att den nya hopptränaren fått förhinder och att den gamla hopptränaren drar igång hoppningen snart till att börja med innan den nya tar över. Wiie. Så taggad. Träffar förresten på den nya hopptränaren på jobbet imorrn så får väl se om han vet något mer om hoppningen.
söta Cinnamon

Barbackatur

Hela stallets karavan var på vägen idag. Väldigt fint tåg. Först 2 stora galna hunar som snurrade och studsade omkring, sedan lilla stallägaren, sen hennes son, med barnvagn och lilla 2 åringen helt lycklig i den och sen jag barbacka på Filur.

Finns inte många ställen att rida på nu så det fick bli en barbackatur istället på 40 minuter. Väldigt mysigt och jag kom fram till att det är tur att Filur är så snäll. Den "nya" tvååriga hunden (en lejonberger) är halvt galen när man skall gå promenad så hon sprang omkring Filur och studsade och sprang iväg och sen full fart tillbaka och hoppade upp och skulle nosa på honom i ansiktet och han bara stannade varje gång hon kom kutande och bara "suck, jaha". Snäll häst.

På hemvägen däremot, hittade vi en åker som gick att trava på, och det gick ett litet tag sen skulle Filur busa, tur att han inte gör så farliga saker men jises vad han vaknade till ;) Fick nästa hoppa av så som han höll på. Men tillslut lugnade han ned sig lite.

Däremot så hade han lite hosta idag, tog febern på honom men det var lugnt, ingen feber. Så får hålla koll att det inte är något annat. Får ta det lugnt med ridningen ett par dagar och se om det försvinner. Annars var han pigg och glad och inte hängig eller något så får hoppas att det inte blir värre och att det försvinner snart.
Som avslutning blev det lite mys. Borstade och pysslade och friserade honom lite vid benen. Skönt att bara vara själv i stallet och ha lite ensamtid. Lite flashback när jag i stort sett bodde granne med stallet och kunde stå och pyssla med Indie och frisera småsaker i flera timmar. Så mysigt.

2h skritt, men ut kom vi

Jag blir så trött på det här trååk vädret! Det han precis bli ljust ute när jag och F red iväg. Timing ;) Meen, sen blev det ungefär 1 1/2 timme promenad med hästarna, jäkla is! och kanske 30 min på hästryggen. Men som sagt dom fick komma ut iallafall. Vi hittade en åker som var hyffsat mjuk som vi kundre trava runt lite på men så mycker mer än det blev det inte. Dö is dö!
 
Kom hem igen vid kanske 10.00 tiden och somnade sittandes i soffan, så kan det gå när man inte kan sova, gymmar och sen sover 4 1/2 timme och sen upp tidigt och rider :P
 
Jag fick även reda på att hovslagaren skulle komma ut idag, C hade ringt honom igår. Så jag rinde när jag vaknade och frågade om han kunde ta Filur också och det gick bra som tur var :) Han hade skor till honom.
 
Så det blev verkning, nya skor och nya broddar. Jag har broddar som jag köpte ifjol, helt nya, men tror dom ligger i Marlénes stall i min gummisnodds låda. Hovslagaren gillade iallafall Filur, han blev väl äntligen nöjd att jag hittat en vallack efter mina två ston jag haft, oj vad han tjatat om det. Han fixade till hovarna och tyckte inte alls att han var innåttad, bara lite hög på insidad av en framhov som han fixade. Han skodde även Filur brett på en hov som han tyckte behövde bredda ut sig lite och som blivit lite flisig i kanten. Men han var nöjd och sa att nästa gång kommer hovarna bli ännu bättre. Så det blir nog bra det, jag är ingen hovexpert direkt. Han rekommenderade även några mineraler så att hovarna skulle bli lite bättre kvalité och starkare som även han provat på sin häst som faktiskt fungerar så det får jag väl kika lite närmare på kanske.
 
                           Första hoven för verkning
 
Han tyckte att jag kunde göda upp honom lite mer, det tycker jag med. Han behöver lite mer fläsk så att han kan bli riktigt biffig och musklad, stor rumpa skall det va ;) Framdelen tyckte han var mysklad och fin men att han var lite tunn bak. Så vi pratade lite foder också, han är helt anti oblötlagd pelletz och gav mig lite förslag på annat som han hade använt till sin häst som vart tunn och haft känslig mage. Men vi får se hur det går, skall exprimentera lite med fodret nu så att han fläskar på sig lite mer.
 
Annars tyckte hovis att Filur var väldigt trevlig och blev kompis med honom, fast han klagar alltid på att jag har så stora hästar ;) Men han gillade Filur så det fick väl gå om jag skulle hoppa med honom ;) Filur skötte sig exemplariskt och var superduktig och har kanske nästan blivit hovis nya favorit i stallet ;)

wiiihu

Påväg mot stallet nu!! Morgonpigg.se? Njah..F som tvingar med mig och nu skall vi ut och rida!!
 
 

Veterinärbesök

Åkte förbi stallet och pysslade lite med Filur då veterinären skulle komma och titta på en annan häst som vart sjuk.

Tänkte nämligen passa på att fråga om Filurs öron. Han älskar att man kliar honom i öronen (såklart inte idag dock) och han har väldigt mycket smuts i öronen. Så veterinären pillade lite och kollade, men det var lugnt. Han hade rätt mycket smuts dock sa hon och att man kunde rengöra de och förklarade hur. Men så länge klägget i öronen inte luktade sötaktigt var det lugnt. :) så nu har jag fått lite svar och info om det.

Riktigt bra veterinär var hon också, aldrig haft henne förrut.


Kalltkalltkallt

Såklart blev inte förra inlägget publicerat då det skulle. Menmen. Igår red vi en slrittur 2 timmar, endast skritt har bara en sak att säga om det SUPERKALLT!

Idag blev det betydligt mer fart och Filur har fått jobbat på ordentligt idag.


Hejhejhej vårkänslor

Segaste personen i världen här. Så som veckan oväntat blev så har Filur stått nästan en vecka, bara blivit lite mys och pyssel. Ganska bra då han nästan hade skavsår på gång av sadelgjorden som nu ser bra ut.

Igår var Filur superfin i slutet av passet efter lite fjanterier vid alla broar vi passerade och andra läskiga saker och en ordentlig bockning. Hihi. Lite överskotts energi kanske. Rätt skönt att han lägger det på att vrålstirra på saker istället för att vara mer i liften än på marken som jag varit van med annars 😀.

Idag var jag och Filur faktiskt ute på vår första ridtur själva! Det gick helt okej, var några saker som var läskiga och ett monster som gömde sig någonstans som bara han såg. 😉.

Härligthärligt väder så vi skrittade runt och hade lite miljöträning på slutet av ridturen.

Sen blev det även lite tvätt av svans och huvud. Det är en sv. Nackdelarna med vid häst och fri tillgång till mat. Hela huvudet skall tydligen stoppas in i bingen med mat så att han blir sådär härligt gul och kladdig i ansiktet 😉.

Nej nu får det bli lite bilder som visar dagen och imorgon blir det en längre ritt med F!

 


RSS 2.0