Nytt schabrak

Köpte ett begagnat schabrak till Filur. Har velat ha exakt ett sånthär i denna färgen sen jag var 18 tror jag. Så nu har jag äntligen ett! Fin blev Filur i det också! :)


Lördag

 Ooooj vilken härlig tur jag och A hade idag. Filur låg först 80% av hela ridturen och efter jag sagt till honom ordentlig i början drog han på i ett jättebra tempo! Så duktig. Galoppen var riktigt fin och inget bus. Red på en rätt lång runda i ett rätt snabbt tempo. I slutet fick A ligga först med hennes häst och även då gick Filur jättebra. Så är riktigt nöjd med dagens ridtur!
 
Jag och A kom fram till att det här måste varit den bästa ridturen med Filur och hennes häst tillsammans. Annars händer det alltid något när vi rider tillsammans. Tex, bockningar, avramlingar osv ;)
 
Imorgon skall jag och F iväg med Filur och hennes kuse på en Prova på distans träningstävling. Riktigt spännande!
 
Det är en kort snitslad bana med gemensam start. Innan start skall hästen visas upp för funktionär. Sedan skall banan ridas 2 gånger med en obligatorisk vila och uppbehåll med visning och pulsmätning för funktionär. JAg har ingen aning hur allt går till så det skall bli spännande! :D
 
Men är lite rädd för den gemensamma starten då det är riktiga distansfolk som är med. Drar dom iväg i 180 i starten så lär väl jag och F hamna i backen redan i starten ;P Men vi får väl se. Vi tänkte bara ta det lugnt och se hur det går till.
 
Så idag har Filuren blivit tvättad och försiktigt flätat hans svans, som bara blir mindre och mindre :( Börjar få lite lätt panik över att den börjar bli så tunn och att manen bara det rasar hår ifrån, mer och mer :( Scaary! :( Får gärna bli tisdag NU!
  

Ojojoj vad jag inte hängt med här

Blir lite uppdate om det senaste nu då. Har varit sjuk och jobbat på in i det sista nu den senaste veckan så det har iinte blivit mycket ridning.

Tisdag blev det ridning med L. Filur hade stått en vecka så det blev en liten kortis, han var lite fjantig i början och ville inte gå på när han skulle gå först. Annars gick det bra.

Onsdag Blev det ridning med A. Samma tur som dagen innan. Gick mindre bra. Filur ville inte alls gå på och när vi låg efter A i galopp drog han till de två största bockningarna jag någonsin varit med om! MEN jag satt kvar ;)

Torsdag jagade jag veterinären heeeeela dagen då lilla Filur förmodligen fått besök av några löss/parasiter som gör att han tappar sin man och svans! Lilla killen :( Men på tisdag kommer de ut. Han lyckades även bli sparkad av en häst på benet så att han fick en rätt ordentlig svullnad och ett sår. :(

Fredag, svullnaden hade nästan lagt sig helt i benet, han markerade ingenting. Så efter jag tvättat såret blev det ridtur då alla 6 hästarna var med. Inte ofta det händer! Riktigt härlig lite längre tur och det gick jättebra, benet kändes bra och och var lite småbusig och drog två med två bocksprång i skogen. Han fick även ligga först av de 6 hästarna nästan hele turen och tillslut fick jag upp honom i ett bra tempo :)




Dags för en ny teckningsblogg kanske?

 
Funderar på om jag skall skaffa mig en klok teckningsblogg..som jag faktiskt uppdaterar. Blev lite inspirerad och sugen på det iallafall. Tror att det kunde ha varit rätt skoj.

Senaste bilderna jag ritat


Sjuk

Riktigt sjuk igen. Blääh :( Har massa feber. Får se om jag orkar ta mig ut till stallet i helgen.

Såå länge sedan jag hade cinnamon nu. Drömde om henne häromdagen. Hoppas hon har det bra i Stockholm

Luftigt

Om hopplektionen kommer ett inlägg ikväll :)


Ny grimma

Snälla A, från stallet har köpt en ny fin brun lädergrimma till Filur i helgen när hon var på Gekås. Tur man har snälla stallkamrater. Tror det är en likadan som jag redan har som Cinnamon fick, men i storlek full. Får se när jag går den :)


Dagens ridtur

Blev en sväng med F och L idag. Filur hade lyckats trampa upp ett sår på ena bakbenet i fredags, med brodden :( Men det har sett rätt bra ut ändå. Är precis vid kronranden. Har tvättat och hållit på. Så idag vågade jag mig på att rida. Och det var ingre problem, det är inte svullet eller något nu heller.
 
Idag fick Filur ta täten, han är lite kinkig med att gå först, det går mycket långsammare än F´s ånglok som drar fram. Så det är bara nyttigt för honom, han blir rätt försiktig och lite smått osäker att gå först. Så nu skall vi försöka hålla oss först mer så att han blir tryggare i det och F´s påller behöver lära sig att coola ned och inse att det faktiskt går att gå efter någon också ;)
 
 

Hopplektion Nr 2

Hopplektion Nr 2
 
Hopplektion nr två. Måste bara säga att guuud, vad skönt det är med en klok hästtransport! Lånar min fasters och är så nöjd med den. Så Filur får åka fint nu :)
 
Ja, mixtrar lite med havren, kan ju börja med att säga att det blev aningens för mycket på den senaste tiden. Jises. Han var riktigt, riktigt taggad. Tyvärr för taggad. Kunde inte vara med på hopplektionen den första 15min för Filur var så taggad att han började vrålbocka och gjorde en hel del luftkonster och reste sig NÄSTAN lite. Aningens för mycket havre och aningens för lite motion veckan innan. Ups, men måste erkänna att det var lite roligt. Kändes som gamla goda tiden med Indie och Cinnamon.
 
Jag var trött som bara den och lektionen gick väl si sädär. När det väl var dags var han rätt taggad i början sen, fick jag istället trycka på honom, för då hade han blivit trött efter sin lilla show. Hehe. Men han är ju så otroligt snäll och trygg på hindrena och sköter rätt galopp och allt helt av sig själv.
 
Nej mindre havre tills nästa gång. Gäller att hitta rätt mängd mat så att han blir som finast :) Fick beröm av ridläraren som var helt fashinerad att jag lyckats sitta kvar med alla hans bockningar, språng och konster han höll på med. Men som sagt det är ju det enda jag kan, hålla mig kvar på "galna" hästar, för det är typ det enda jag har gjort i mitt ridliv. Det är även därför jag vill ha en häst som är utbildad så att jag kan lära mig allt från grunden och komma längre än att vara nöjd om hästen inte sticker, stegrar eller bockar med mig eller faktiskt håller sig i skinnet under en hel ridtur. Och det känns faktiskt som att Filur kan vara den hästen som kan lära mig mer och få mig att komma någpn vart i ridningen och utvecklas.
 

Hopplektion Nr 1

Hopplektion Nr 1 Filur
 
Filur var riktigt taggad, hade fått lite extra havre innan också. Han var såå taggad och så gllad! :D gjorde några små bockstrång efter de första hindrena som vi hoppade, såå kul! Riktigt taggad var han mot hindrena också, men på ett bra sätt. Första gången som jag har hoppat honom på riktigt.
 
Är med i en nybörjargrupp och eftersom det var första hopplektionen för i år var det riktigt många som var där. Ca 7 stycken. Så det blev lite många, men nästa gång skulle det bli uppdelning i två grupper så det blir nog bra.
 
Filur var iaf jätteduktigt och tog till och med ett ordentligt bockstprång framför läktaren och busade lite. Riktigt skoj, trodde att han skulle kännas lite loj eftersom det är inomhus, men icke! Känns riktigt bra och får fortsätta med havren och se vad som händer.
 
Ridläraren tycket att det var så roligt att jag var tillbaka igen och verkade rätt impad av Filur och att han kunde ta jättebra vägar oh svängar för att han var så smidig. Blev dock lite hackig ridning tyckte jag då jag inte är van vid honom och är lite ringrostig. Ett år sedan jag hoppade ju!
 
Annars var det det vanliga "MIkaela, du är för snäll mot hästen, ta tag i tyglarna!" Känner mig alltid så elak när jag skall ta tag mer i tyglarna så att de går i en bra form så det känns som att man drar dom i munnen, men sen kommer man till det där läget då de blir jättemjuka och man knappt behöver ta nåt i tyglarna alls, menmen.
 
Jättenöjd för att vara första hopplektionen.

Lite catchup

Ojojoj vad länge sedan det hände nåt här då! Lite uppdate då..
Hopplektionerna har börjat. (kommer inlägg om dem senare)

Jobbar som en galning och har fullt upp. Kommer knappt ihåg när jag sov senast!

Blir tyvärr lite lite ridning nu när det är så mycket jobb, men snart har allt lugnat ned sig igen. :)

Annars rider jag på som vanligt, har haft några jobbiga ridturer med Filur då han försöker testa mig och jag börjar kräva mer av honom.

Äntligen!!


Taggade till 1000

Imorgon är det äääntligen dags för hopplektion. Så be till gudarna att det är bra väglag och inte blåser storm.

Var i stallet i 5timmar idag och då red jag inte ens. I fyra timmar borstade, klippte bort skägg, tvättade svansen, tvättade benen och pysslade om Filur. Myspys. Så nu är han snygg och redo för morgondagen. Får se hur vita hans ben är efter natten och dagen i morgon...


Nya benskydd

Provade lite nya benskydd igår på Filuren. Det får bli invigning av dem i helgen. 😊 Och på måndag är det hoppträning!!!😀😀


RSS 2.0