2års kalas och ridning

Lite snabb update bara, red en sväng med F idag. Hästen jag red var riktgt seg, men kan nog ha berott på värmen. Men wiiie vad jag älskar alla åkrar som går att rida över nu!

Hästskokastartävling!

HAHA! Har ju alldeles glömt bort att berätta en grej. F hade redan i Februari sagt att vi skulle boka in en dag i slutet av Juli, vi innebär hela stallgänget. Klockan 08.00 i stallet fick vi veta att vi skulle vara med i en "sport". Tro det eller ej, hästskokastning är nämligen registrerat som en sport. Så vid klockan 08.30 var vi framme. Det hade kommit 30 fastlänningar till Gotland bara för att vara med i den här tävlingen. Sen kommer vi där, helt flamsiga 5 brudar i shorts och linne och möter resten av gruppen som har lagtröjor poch grejer med fastlandslag osv. De frågade om vårt lagnamn...Stall Kullingbos svarade vi då!
 
Ojoj, vi hade såklart ingen aning om hur man gjorde och de andra hade träningar och grejer varje vecka. Det roliga var ju att det gick rätt bra! Två stycken från stallet kom 1a och 3a i damklassen och hela gänget kom 2a i lagklassen! Inte riktigt vår sport. Vi gillar att ha skorna på hästarna och inte kasta dem. Men en rolig engångsgrej! 
 
  
Banorna

Kan ju även nämna att jag var riktigt trött, hade sovit 3 timmar på natten
Fint pris vann vi också
 
 
 
 
 
 
 
 

Höst race

Riktiga höstkänslor i luften idag. Det är sådär riktigt kallt i luften och frisk vind. Tråkigt men ändå lite halvmysigt på något sätt. Det känns som att alla i stallgänget kommer närmre varandra på hösten.

Jag och F tog oss ut i blåsten och försökte hitta en ny väg. Det gick nästan. Det tog stopp vid en lammhage, men frågar vi bara om lov är det nog inga problem att rida där igenom. Annars fick jag känslan av ännu mera höst när vi racade och galopperade över hur många åkrar som helst. Riktigt med fart blev det idag. Även om hösten är påväg då det finns stubbåkrar så slår inget känslan av frihet när man drar fram där i full fart!


-50 kilo?

Red ut med F igår. Slöt med att jag tog Blanka efter en massa velande och jäklar vad fin hon blivit. Nu efter hon haft fång. Minst 50 kilo har försvunnit från henne och hon ser fräshare och är piggare än någonsin. Hon har blivit som en helt annan häst! Riktigt, riktigt kul. Någonting positivt i det tråkiga. Galoppen är heelt annorlunda. Mer framåt och luftig. Riktigt kul. Så jäkla fräsh hela ridturen igår och då hade hon ändå varit uten och skrittat en kortis på morgonen. Riktigt skoj! Jag får ta och fota henne bjuda på en bild på hur hon ser ut nu. Sån skillnad!

Provridningen nu då

Det började såklart ösregna precis när jag skulle hoppa upp på hästen. Ägaren kunde tyvärr inte visa upp hästen då hon nyligen fått barn, men skall jag vara ärlig börjar jag bli van nu. Det är otroligt många ägare som inte vill/kan visa upp sina hästar pga av diverse orsaker, men så är det, bara att acceptera. Det här var ju dessutom en acceptabel förklaring.
 
Tyvärr hade dom ingen ridbana (?) så vi gick ut i skogen och red istället. Lite tråkigt då jag tycker det känns bäst att få känna igenom en häst på ridbana eller öppet fält första gången för att känna hur böjbara och smidiga hästarna är. Här var det tyvärr bara rakspår.
 
Hästen var superfin, trevlig modell och fin stam. Otroligt luftig fin trav. Tror dressyrstallfolket hade gillat honom. Men kan ärligt säga att JAG tror att han kommer bli mer åt dressyrhållet, både pga. stam, kroppstyp, gångarter och exteriör. Han kändes nästan som att han var lite "för" fin för mig, mycket gångarter och steg att jobba med. Ungefär som Valter kändes att rida. De nästan travade mig ur sadeln.
 
Sen var det då dags för galopp, och tja...7 bocksprång i rad, sen satt jag på halsen framför sadeln i tre bocksprång och sen flög jag av! Jag var verkligen inte berädd på bocksprången men kände att han var väldigt taggad under ritten. Så pang sa det sen låg jag på marken. 5 e avramlingen på 10 år med hästar. Hade ont i revbenen och tummen men det var bara att hoppa upp igen efter jag hade hämtat mig. Efter ett tabörjade han stegra och dra och hålla på och ställde sig konstigt så jag hoppade av i farten. Det MÅSTE ha varit något under hans mage, flugor, något stick eller liknade! Väldigt skumt. Ägaren bestämde sig trots att hon nyligen fått barn att hoppa upp och känna på honom på ett fält. Han hade nog ingen bra dag den dagen. Men så är det ibland precis som hos oss.
Liknande som jag gjorde bara att "min" häst bockade i varje steg i rad :P
 
 
Så tyvärr, superfin häst, fina gångartet men pga av att han bara var 5 år och redan rätt grov, tror jag han kommer biffa på sig mycket mer och bli en anings tung och grov för hoppningen. Han hade däremot redan jättelätt för samlad trav. Tror att någon kommer att bli riktigt glad som köper honom för allround/dressyrhäst. Eller så överraskar han och blir en grym hopphäst. Men tyvärr inget för mig..
 
Idag 3 dagar senare, kan jag ännu inte böja eller räta ut min tumme klokt! (är det det som kallas stukning?) revbenen känns ännu lite skumma, men nu gör dte bara ont när man tar ett djupt andetag. Och lite blåmärken och mörbultad i axeln osv. men sånt får man väl ta.

Någon intresserad?

Massor av pollux böcker och hästböcker hästfaktaböcker och lite ungdomsböcker till salu. Någon som är intresserad av att köpa nåt är det bara att slänga in en kommentar med ett bud. Finns MÅNGA fler, hör av er om det är nån specifik bok ni letar efter. Rensning i biblioteket pågår;) så böcker säljes billigt.


Blåslagen

Stukad tumme, ont i revbenen och lite blå är resultatet från provridningen igår. Det läskiga är revbenen, gör typ ont när man andas..men mer om provridningen kommer senare. Med andra ord 5e avramlingen på 10 år med hästar.


Provridning nr 3 för i år

Om ca 2 timmar åker jag och F iväg för att provrida en häst. Tror tyvärr att den kommer att vara över budget men det återstår att se. Skall prata och rida när jag väl kommer dit. Så skall bli riktigt spännande. Kan ju avslöja att den är 5 år.


Long time no see!

Igen.
 
Det har blivit en anings svårt att försöka hålla igång bloggen när jag inte har någon häst som jag rider seriöst, eler kontinuerligt för tillfället. Även motivationen har varit försvunnen ett tag om jag då skall vara ärlig också. Men jag har även haft en hel del saker för mig. Så nu kommer en liten "Catch up".
 
Har ridit lektion för självase Madde Stiwing. Kan väl mer kalla det rodeo men otroligt vad mycket man kan lära sig på en lektion av henne även om det mest kändes som att jag snurrade runt och försökte hålla mig kvar på hästen.
 
 
Har ridit på ett tag hos Marléne med Tibbe. Men har nu inte varit där på hur länge som helst och vet inte ens varför! Nej nu får jag snart ta mig dit igen!
 
 
Hjälpte till på ett 2dagars ridläger hos Marléne.
 
 
Varit och tittat på en häst som var till salu.
 
Ridit på i "hemmastallet"
 
Jag och F åkte införbi en gård med 3 hästar och frågade om någon av dem var till salu. Har dreglat över 2 av dem varje gång jag kört förbi deras hage. Hon ägde inte hästarna och den jag var intresserad av hade perfelkt ålder och dessutom samma pappa som Cinnamon och kanske eventuellt var till salu. Men tyvär var han superliten ca 152. Så tyvärr blev det inget av mer med den, så nu kan jag sluta dregla över den.
 
Blankabus har fått fång! Men mår nu riktigt bra igen och se fräshare och tunnare ut än någonsin. Riktigt fit for fight!
 
Stallägaren fyllde 40år så vi busade lite och gjorde en ommålning av hennes hästtransport.
 
Bjöd även henne på en överraskning, tog båten över till fastlandet i fredags. Hon var helt övertygad om att vi var påväg till Ullared. Men det slöt istället att hon och halva av oss i stallgänget hamnade i Barcelona! Grattis grattis till henne.
 
Sen har jag även bokat in en provridning här på Gotland nästa vecka!! Får se hur det går. Tror dock att hästen kommer vara alldeles för dyr pga att den har en superfin stam. Men vi får väl se vad ägarna säger när vi väl är där och hur det känns. Spännade.
 
Så det här är vad jag har hållit på med inom hästväg hela sommaren. Sen har jag såklart gjort allt det där traditionella inom hästväg som man bara måste göra. Kollat på travet i Visby, Varit i Vänge och tittat på Western hästshow men stallgänget, ridit barbacka i sommarkvällarna, haft rundbalsrace på åkern med hästarna osv.
 
Nu får vi se om jag kan vara duktig och hålla igång bloggen eller om det får bli en nystart när jag väl hittar en häst. Otroligt att många ännu är kvar här och kollar dagligen.
 
See ya :)
 

RSS 2.0