2,28

Jag hade tänkt rida idag, meen, det blev bara transportträning. Jag började när det var ljust och slöt när det var becksvart ute. Haha. Cinnamon är en sån sjukt envis häst. Indie kunde vara rätt envis och "testa" en mycket. Men jag tror jag aldrig träffat en häst som är så otroligt envis som Cinnamon.

Två timmar och 28 minuter tog det innan jag tillslut fick på henne! Hon är envis men de kan jag med va ;) Under de där 2 1/2 timmarna så har stallägarens man varit ute och försökt hjälpa till, och en ifrån stallet och tillslut var det stallägaren som testade och tillslut fick på henne. Förutom de där stunderna då de andra försökte hjälpa till så var jag helt själv och höll på med henne. Hon går in halvägs sen stannar hon. Det som är irriterande är att hon går på direkt om vi tar på en annan häst innan. Och att hon varit på transporten 1000 gånger innan typ och att hon tidigare gått på den på första försöket.

Det ännu roligare var att bilbatteriet dog så att jag inte kunde starta bilden när vi var klara, förmodligen för att jag haft igång lamporna för att det skulla lysa i transporten.

Visst det tog nästan 2 1/2 timme men vi FICK PÅ HENNE! Utan att lasta en annan häst också. Imorgon taggar vi transportträning igen då.
     

Ridtur

Det fick bli ett rätt lugnt ridpass för Cinnamon idag med, får försiktigt börja rida igen. Hon kändes superfin, lyssnade jättebra, tränade på att ställa henne och lite sånt medans vi red. Helt becksvart dimma var det iallafall när vi red, men det gick rätt bra ändå tack vare pannlamporna. Tyvärr hann jag inte med transporträning idag, så MÅSTE verkligen börja med det imorgon, får hoppas att det kommer gå bra.

Snart är det dax..


Och så lite annat...

Jag och A har fixat ny tråd i hagen, duktiga som vi är ;) Sen tvättade L sin bil och jag tog över vattenslangen och tvättade Cinnamon. Sista tvätten inför vintern kanske? Så jag passade på nu när det var så varmt och soligt ute. Mamma kom förbi med en "handuk" som jag skulle ha till Cinnamon och seriöst, jag tror jag skall göra att täcke utav det. det var perfekt bredd och räkte ända från början av halsen till svansen. Super! Duktig  som jag var hade jag med kameran och båda objektiven och grej, men minneskortet var såklart inte men.

När jag höll på att lassa ensilage och grejer blev jag inbjuuden på fika hos stallägaren, så fika blev det såklart ;) Men börjar vänja mig nu. Skall ned ikväll ock fixa det sista för natten då jag har stallkväll sen skall jag iväg och jobba. 
    


Imorgon taggar vi transpotträning varje dag fram till torsdag.

Lördag- Nästan avramling

Mötte upp A och L i stallet, pysslade och borstade hästarna läänge innan vi red ut på dem. Cinnamon kändes helt normal i både skritten, traven och galoppen! :D :D :D Vi tog en lugn runda och vädret var underbart, sol, vamt och vindstilla. Först red vi en sväng till dammen, Cinnamon var lite fjantig och blev "rädd" för saker hon aldrig brytt sig om förut bara för hon fått vila och var glad att komma ut. Annars så var Cinnamon sjukt fin och rida i dag, lyssnade super och inte stressad av att ligga långt efter de andra eller nåt, vilket egentligen var konstigt då hon var pigg.

Vi skrittade även en sväng i skogen, en ny väg som A hittat, tyvärr kan man bara skritta den, men, men. Efter skogen skulle vi trava på en åkerväg. Jag la mig sist, Cinnamon lyssnade och var fin, men sen började de andra galoppera och jag tänkte eftersom Cinnamon lyssnat så bra under ridturen så skulle hon säkert göra det nu med, så jag tog en galopp. Hon lyssnade i början, sen gick det fortare och fortare för att knappa in på de andra. När vi kom upp jämsides med L tänkte jag lägga mig i hennes tempo, men vad händer då? Hihi, Cinnamon får nåt ryck och blir typ överlycklig sparkar bakut och tar VÄRLDENS bocksprång och jag landar på hennes hals (Börjar ju typ bli en vana nu ;) )hänger där, börjar glida åt sidan (hon fortsätter att galoppera och försöker komma ifatt A) och tänker att "nu åker jag av". Så jag hänger där på halsen försöker hålla mig kvar och ropar åt A att stanna.

När vi kommer upp snett bakom A lyckas jag kasta mig upp i sadeln mitt i ett galoppsprång, A stannar jag fortsätter och får sen stopp på Cinnamon som var supertaggad och överlycklig.

Sen gillade jag A´s kommerntar "Du måste säga till tidigare om vi skall sakta av så att jag hinner stanna" haha, hon hade inte sett någonting av allt som hänt, lite roligt.

Sen vände jag tillbaka med Cinnamon så jag kunde trava lite och ta en klok galopp som avslut. Snacka om pigg häst jag hade då, vad hände liksom. Så Cinnamon är definitvt friskförklarad i benet.
    
Så pigg blev Cinnamon av att typ vila i en vecka, har ändå då försiktigt ridit henne en gång och longerat henne en.


Ögonblickbild

Jag fick ett USB med ttre filmer från förra ridlektionen av L igår, så är kommer en ögonblicksbild på hur det kan se ut på våra hopplektioner.


Hmmmm

Red i mörkret med L idag. Tyckte faktist att Cinnamon inte kändes helt 100 i vänsterbakben i dag när vi började rida. L sa att hon såg stel ut men inget annat. Så fortsatte skritta för att se om det blev bättre. Och det kändes bättre efter ett tag. Travade lite kändes helt okej i början men efter ett tag som att hon inte var helt ren i gångarten. Annars är Cinnamon pigg och som vanligt, fattade även galopp av sig själv, men lät henne inte galoppera. Så vi fortsatte med skritt hela rundan och det var becksvart ute. Hoppade av och kollade henne i skritt men jag ser fan inget fel? Kanske, kanske, kanske att hon håller ett bakben i marken liiite längre men det kan lika gärna vara inbillning..

Ingen svullnad inget ömt, pigg och glad häst...

Men imorrn blir det ridbanan en stund så skall stallägaren kolla om hon ser nåt när jag rider, eller så får hon allt hoppa upp på Cinnamon så att jag får se hur hon går. HMMMMM...

Återkommer i morgon.

.,.,.,.,.,.,,

Har förresten precis varit i stallet och målat ;) Som vanligt. One more garderob to go, sen är jag klar! Men skall ännu göra två tavlor till som vi har på skåpen, men, men det blir säkert jättebra! Plamerar att bli färdig med dem i helgen, tveksamt men vi får se. Jag tog även in Cinnamon och pysslade lite med henne.

Ojoj, nu skall jag iväg och jobba, sista dagen  idag, sen ledig tors-fre sen jobbar jag hela helgen.


Indiana

L la upp de här bilderna på Facebook igår och jag hade helt glömt bort att vi ens tagit de här bilderna. Haha. Fina Indie <3








Måste åka och hälsa på henne snart!


Sammanfattning

Cinnamon har fått vilat. Varit nere och kollat till hennes ben och pysslat lite varje dag, men inte heller då något som varit svullet eller ömt.

Igår bestämde jag mig för att longera henne lite försiktigt för att kolla om hon var halt i traven. JAg började med att gå en promenad i 30 min med henne som uppvärmning, ingenting som syntes då. Sen longerade jag henne i skritt och trav på ridbanan i 15 min i båda varven och ingent fel syntes! Hon gick rent i traven i båda varven. Så det var riktigt skönt. Men provade som sagt inte i galopp. För att vara på den säkra sidan får hon vila idag också. Imorgon blir det ingen hoppträning, vill inte börja "överbelasta" henne med en gång. Istället får ddet bli en lugnare tur med L imorgon.
Mobiluppladdning:



Tre av hästarna låg på rad i hagen som sov en morgon när jag skulle ned och kolla till Cinnamons ben. Jag trodde faktist inte att jag skulle få gå fram till Cinnamon och att hon skulle ligga kvar men det gjorde hon, ett tag iallafall. Sen rullade hon sig och sen reste hon sig.




Ute på promenad


Tävliiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävliiiiing


Jag är med i en bloggtävling hos Catago.blogg.se
Vill du också vara med hittar ni deras tävling HÄR!


Tävliiiiiing


Jag är med i en bloggtävling HÄR!
Min favoritprodukt hos sponsorn: http://www.butikquse.se/hasten/schabrak/john-whitaker-union-jack-schabrak.html


Tävliiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävliiiiiiiing


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävliiiiiiiiing


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiing


Jag är med i en bloggtävling HÄR!
Sponsor är WEBBHORSE


Döda grenen!












Tror vi kan tolka det som ett misslyckande..


Vilaaa

Var och kände och klämde på Cinnamons ben idag, ingen reaktion, inte heller idag något som skiljer sig från det andra benet. Lite halvskumt. Det blev lite pyssel och ryktning och svanstvättning och mys för henne idag. Så sjukt mysig häst!

Jag fortsatte även idag att måla på våra stallskåp. Nu är det mindre än hälften kvar.

Svar på Kommentar

Förlåt, jag är lite smått seg på att svara på endel komentarer, men hoppas det är okej ändå.


Svar:

Jag vill inte hålla på och fota massor då det inte är jag som äger stallet och jag har inte heller frågat om lov så stallet läger jag inte ut bilder på, men du kan ju rota runt lite i arkivet för att få en lite uppfattning av hur det ser ut,  däremot kan jag visa några bilder där lösdriften råkat komma med. Här ser vi då lösdriften utifrån hagens håll.


   
För att beskriva lösdriften lite, så sitter den ihop med stallet, vilket jag tycker är väldigt smidigt. Så man kan gå ut till hagen genom att öppna en dörr från stallet och gå via lösdriften och ut. Lösdriften är då ungefär lite mer än halva av "plåtbyggnaden" på bilden, i lösdriften är allt byggt av trä. Sedan sitter lösdriften även ihop men typ ett "vindskjul" eller vad vi skall kalla det. Det av trä längst till vänster på bilden.

"Vindskjulet" tycker jag är riktigt bra då de kan stå under tak men ändå vara "ute" och det är faktist vindskjulet som är populärast. Ävn positivt då det blir skugga under sommaren.

Det negativa med vår lösdrift är att den gärna kunde ha varit större, ( allt kan ju alltid ha fått varit större ;) ) men det som tyvärr då är en miss med vår lösdrift är att dörröppningen från lösdriften ut till vinskyddet är för litet! Det får bara plats en häst att gå ut, de kan inte gå ut två samtidigt, vilket leder till att en häst kan stänga in alla hästar i lösdriften om hon bestämmer sig för att stå mitt i dörröppningen. Vilket tyvärr brukar hända ganska ofta på vintern då vi har en bitch som vägrar flytta sig. Så en stor dörröppning eller två öppningar är nästan ett måste.

Sen gäller det ju att bygga vinskyddet så att det inte blåser rakt in, då är det ju ganska vädelöst.

Hoppas det hjälpt och att svaret inte kom för sent och lycka till med stall och lösdriftsrenoveringen! :D

Typ, halt

Det var meningen att jag skulle rida ut med två från stallet idag, men det hann knappt bli en tur för mig och Cinnamon.

Jag kände redan på gårdsplanen att det kändes konstigt när jag satt upp och vi skulle skritta iväg, typ som att Cinnamon ömmade. Och hon brukar ju typ aldrig ömma, inte ens när hon blivit verkad och fått nya skor. Sen skrittade vi i allafall på vägen och inte heller då kändes det bra, det kändes som att hon var stel eller liknande bak. Tillslut frågade jag andra om hon haltade med vänster bak men de tyckte de inte. Jag hoppade av och L fick gå med Cinnamon medans jag kollade. Det enda som syntes var att hon var en aning stelare i vänster bakben och hade det i backen lite längre period än de andra, bara aningens, aningens. Jag hoppade upp igen, det kändes lite mindre stelt i bakbenen men ändå inte normalt. Vi fortsatte skritta medans jag funderade på om hon bara var stel eller om jag skulle vända hem, men när vi skulle trava började hon halta en aning, det liknade och kändes mer som att hon ömmade, men det var det ju inte. Så jag fick hoppa av och gå hem med henne. Hon "haltade" typ inte i skritten men ändå.

Tog in henne i stallet, spolade benen, kollad igenom dem och kände och klämde massor men hon reagerade inte något mer på vänster benet, inte heller känndes det någon tydlig skillnad. Jag lindade det och sen fick hon stå inne tills de andra kom tillbaka och sen tog jag bort allt och fick hon gå ut igen.

Jag får hålla lite koll och hon får vila ett par dagar, så får vi se om det blir någon skillnad och hur det ser ut. Stackars lilla Cinnamon.

Det kan vara nån stukning eller något och vi får hoppas att det går över snart och inte blir värre. Har funderat om det kan bero på att hon snubblade till på hopplektionen, men det kändes ju inget i fredags? Aja, nu är det som det är beroende på orsak och så får vi se om det blir bra.

   
Nu har den svarta grimman från ullared blivit bytt till rätt storlek, en röd blev det istället, är egentligen mycket rödare i verkligheten. Köpte inte den när jag var där för att jag tyckte den var rätt ful, men den blev rätt bra ändå

Ny testperiod?

Igår kändes ritten ungefär som träningen i torsdags, Cinnamon lyssnade inte alls på mig. Jag red ut en kort runda med A. I början av riduren var hon helt okej, men sen bara drog och drog hon. Vi skulle galoppera en sträcka och vi red efter de andra och Cinnamon bara drog och drog, jag kunde inte en s hålla avståndet bakom A! Cinnamon bara drog närmare och närmare.

Sen kan lite av det berott på att A drog i väg med sin häst i en sjuk jäkla fart, men Cinnamon skall ändå lyssna! När vi sen skulle sakta av var jag tvungen att rida förbi A för jag fick inte stopp på Cinnamon och jag drog verkligen, men hon lyssnade inte.....Hmm..Får se hur det går idag då..
   
    En bild på när Cinnamon ignorerar det tredelade och bara drar

Så på senaste tiden har jag kört på det tvådelade och då har det gått hur fins som hällst, men inte igår, får hoppas att hon bara hade en dålig dag.

Målar

Jag har nu tagit tag i målningen på gskåpen i stallet igen, nu skall de bli klara, det är namnen som nu håller på att målas dit, annars är de nu fina. Ni får väl se resultatet när de blir färdiga.

Snart blir det lite mys ridning med A, och imorgon drar transporträning igång igen.   
   

Hopplektion 3

------Hopplektion 3------

Lite annourlunda lektion , vi bestämde sist att vi skulle börja med lite mer markarbete innan själva hoppningen, vilket jag tyckte var bra, det behövs. Vi fick träna lite ställningar och få dem att arbeta rätt osv. Tror vi höll på ganska länge faktist.


Det gick faktist inte sådär superbra på den här lektionen för mig, jag hade svårt att samla ihop Cinnamon, det var rätt låga hinder, vilket gör att det blir svårare att få Cinnamon att koncentrera sig och hon mest typ drar iväg. Har jag fått för mig iallafall.

Alltså jag vet egentligen inte riktigt vad som var fel, hon hade kanske en halvdålig dag, har precis börjat gå på lösdrift, jag var rätt trött, jobbat 10 timmars pass på jobbet, jag var inte riktigt koncentrerad, vilket kanske ledde till att det blev som det blev. Cinnamon ville inte lyssna när vi skulle hoppa hinderkombinationer. Hon drog och blev jättelång i formen, ville inte jobba ihop sig och ville inte lyssna. Hon drog iväg i traven när jag skulle öka till galopp och ramlad ur formen totalt. Jag fick som vanligt höra att jag "är för snäll mot henne" "måsta korta upp tyglarna mer, mer, mer" osv.


"ta tag, ta tag, ta tag"



Men som sagt, alla har dåliga dagar, och både jag och Cinnamon råkade ha det idag. Dock tyckte jag att det gick riktigt bra på att följa med i hoppen idag. Hon hoppade av precis när jag ville, det var nåt språng som blev sådär stort och högt.

Fick även höra av en man på läktaren, som visste vem jag var, hade såklart ingen aning vem han var, det är förresten så himla typiskt mig, jag kommer aldrig ihåg ansikten och namn, men jag tror att det var ridlärarens man, som var med och kollade på min första hoppträning också. Ööh.. ja, jag fick höra av honom att han tycker att jag rider fint, sitter rakt och fint (han är också insatt i hästar och grej, men kommmer inte ihåg hur, tror han berättade om det på första lektionen) och han tykte att det var roligt att se en så himla fin häst och hon var så lugn. Jag pratade med honom när jag hoppat av och gick runt med henne. Och att han tykte det var konstigt att hon inte ville gå på transporten när hon annars var så lugn. Han försökte även lura på mig att vara med i nån klubbhoppning i november-december. Jag har aldrig varit med i nån tävling, svinläskigt ju, men det hade varit riktigt kul, det jobbiga är ju att massor av folk tittar på ;) Men vi får väl se vad som händer, känner mig inte direkt redo...



Lastningen hem gick *pip* typ, hon ville inte gå på. Det slöt med att vi fick ta på Indies ägares häst och efter några gånger gick hon på. Så, nu  blir det träning, tränning, träning med transporten varje dag, igen.


Stockholm International Horseshow

Jag och Sandra funderar på att gå på Stockholm international horseshow. Jag, som för en gångs skull varit ute i god tid och planerat det, tänk köpa biljetter jättetidigt (var förvånad att de släpptes så tidigt) för att få bra plater och hade allt planerat är ändå ute i sista minuten, hur hände det liksom?

Det var egentligen meningen, eller vad jag planerat, att vi skulle se den internationella hoppningen på lördagen. Men
Sandra kunde inte någon av dagarna denn helgen under dagtid. Så nu lutar det mot gala/showen på lördagkvällen eller finalen på Söndag kväll. Men vi får se vad som händer, och om det blir av över huvud taget.. Vi får hoppas det.

Jag tycker alltid att man får julstämning av att vara där av nån konstig anledning. Men supermysigt är det. Vi får som sagt se vad som händer.





SKALL NI DIT??


entimmeochtjugotvåminuter

entimmeochtjugotvåminuter tog det ungefär för mig och stallägaren att få på Cinnamon två gånger på transporten idag. HEHEHEHHEHHE. Snacka om envis häst, hon har varit på transporten så många gånger att jag tappat räkkningen, kastar man in B innan går hon direkt på. Är hon på bra humör går hon på direkt, utan B. Men, vi taggar ändå hoppträning imorgon och får se hur det kommer att gå, då menar jag med lastningen;)

Det blev även en ofrivillig "paus" i transportträningen med lite ridning på Cinnamon på ridbanan. För att förhoppningsvis få henne lite tröttare så att hon skulle gå på transporten och självklart lite daglig motion. Jag hade även stallkvällen ikväll. Alla 6 hästar är nu hemma och jag är verkligen ovan hur mycket det är att göra nu på hösten. Cinnamon och A´s pålle skall ha täcke nu på nätterna. Cinnamon sköter sig och står inte och äter hela tiden, men jag tycker dock att hennes mage bara växer och växer ;) Vi får se hur det går.


   
Peace.


Idag siktar vi in oss på.....

........transporträning! Och sen lite ridning.

Vilodag

Idag har Cinnamon vila.

Första dagen med lösdrift för henne också, så nu får vi se om hon kommer klara av det eller inte. Ägaren sa att hon var lättfödd och man behöver inte ge henne så mycket mat. Och det är hon verkligen! Vilket är positivt, då behöver man inte köpa så mycket mat ;) hihi. Men som sagt nu är det upp till bevis med hur hon klarar lösdrift och fri tillgång till mat, annars får hon flytta in i stallet.

En men enligt en update från stallägaren så har hon inte stått och käkat hela dagen och hon har inte heller varit utanför. Sweet. Jag kan ju även nämna att både mamma och pappa har blivit lite smått förtjust i den lilla hästen ;)

   
      Fintröjan på! ;)


Långritt på Cinnamon

Till att börja med, tror ni att Cinnamon gick på transporten på morgonen? ööh nej. Men hade förmodligen gjortd et om vi hållit på några minuter till, men eftersom vi hade tidspress lastade vi ponnyn och sen åkte iväg. Det blev då som sagt 4st från vårt stall vi åkte sen vidare, ganska långt till Mix Ranch, där vi samlades inför gemensam ridning.
   
                                                                  MIX RANCH
Väl där var det EN transport där och VI var sena! men det slöt med att vi blev ca 20 ekipage! Rätt många tycker jag. Det var rätt många nya som var med för första gången bla 3 från vårt stall och några fler så de skulle hålla ett ganska lungt tempo så att de inte skulle skrämma iväg de nya. Men, lugnt tempo för distansryttare var lite hårdare än typ alla i stallet var beredda på. Både ponnyn och A var i chock flera timmar efter :D Haha.



Egentligen var tempot riktigt bra, det som jag tyckte var lite "dåligt" var att vi kunde haft mer intervall travning och mer avbrytningar till skritt. Till och med Cinnamon som liksom är vältränad var jag rädd att hon skulle få det jobbigt. Eller det jag var rädd för var att hon skulle få mjölksyra i benen, vi travade liksom konstant flera kilometer, så några fler skrittpauser i de där kilomertrarna så hade det varit perfekt!

Annars riktigt fint väder och fina skogsvägar, slöt me´d att vi kom ut till Lickershamn, superfint var det. Där bla Cinnamon kickade till min jobbarkompis unghäst, wupsii. Vi skulle ta en gruppbild och vi stod för nära varandra. Vet inte om den nosade på Cinnamon eller om hon bara fick ett utbrott men hur som så får det bli röd rosett i svansen nästa gång för säkerhetskull. Det var bara det att ligga brevid och ha någon annan okänd häst bakom gick bra, men hon bara hatade den där Tinkern och han hatade henne tillbaka kan jag ju bara säga, vi red två meter brevid varandra den vänder huvudet mot Cinnamon och hon får nåt ryck och bara hoppar till. 
                      


Men annars gick både ritten och det andra jättebra. Ägaren till Cinnamon sa att hon inte var jättevan att gå i stora grupper med andra hästar men det var inga problem alls idag! Hon ville inte dra fram till de andra eller var nervös eller upstressad eller något. Riktigt duktig för att vara första (?) gången. Så jag är jättenöjd med henne, fick även "beömm" att hon var så fin i kroppen. Jag som tycker att hennes mage gärna kunde få vara lite mindre och ha lite mer ryggmuskler ;)

Sammanfattningsvis var långritten väldigt mysig med superfina ridvägar och är helt klart nöjd med Cinnamon, tror vi red drygt 1,5 mil.
    
                                                 Vi som bangade ur och tog 1,5 milaren

EDIT: Vi träffade även Cinnamons halvsyster, en distanshäst. Hon såg typ ut som en renrasig arab, tyckte jag. Ett distanssto som var flugskimmel, det var även hon som red som "höll" lite i långritten vad jag förstod.


Skritt

Det fick bli skritt idag så hästarna skulle få röra på sig och ta det lite lungt efter igår. Men Cinnamon var pigg och kändes som vanligt. Inga problem med 1,5 mil där inte. Jag red på det tre delade bettet idag och hon går jättefint på det...i skritt. Men så fort man rider med andra och skall trava så lyssnar hon inte på det. Inte så kul att man får sitta och dra. Så när jag rider med andra får det ännu bli det tvådelade.

Idaaag

Är just nu i stallet, så detta är ett tidsinställt inlägg. Det blev som så att både F och A var intresserade av att följa med på långritt idag. Men då jag halvt lovat A att hon skulle få följa med på nästa långritt och hon var snabbast på att svara fick det bli hon. F har även hon haft lite lastningsproblem och hon orkar inte bråka med sin häst så hon har sagt att hon inte vill åka iväg på saker. Men det visade sig att hon var rätt sugen ändå. Så även hon följer med idag och L´s kompis som skall låna hennes häst. Så en himla massa folk blev vi. Men som sagt vi får se hur måna som kommer iväg idag. Förhoppningsvis står Cinnamon redan nu i transporten och vi skall straxt åka iväg, men vem vet. Det här är ju ett tidsinställt inlägg.

Hoppas nu allt gått bra och vi kommer iväg. Är riktigt taggad och skall ha roligt, är rätt sugen på 2 milaren ändå, så vi får se vad det blir :D

5 små hästar..

5 små hästar, trippade på vägen, en skenade iväg, sen var de bara 4. Nej, skojar.

Men fem stycken blev vi idag när vi begav oss ut på en ritt i skogen. Jag och A red lite brevid varandra för att förhoppningsvis få hennes häst att acceptera Cinnamon lite mer då de förhoppningsvis om allt funkar skall åka tillsammans i transporten imorgon. Såg lite kul ut när hennes häst var helt pistoff med öronen bakåt och svinsur medan Cinnamon gick brevid som ingenting och vickade på öronen och var typ överlycklig ;)

Helt underbart väder idag, det gick rätt bhra för alla med sina hästar idag också, Cinnamon var pigg, men inte så där jobbigt pigg att allt bara blir jobbigt, utan så där roligt pigg som bara är roligt. Bra beskrivning där. Hon ville väldigt gära galoppera för att hänga med de andra när de travade iväg i rätt snabb trav, Med C´s häst först i tölt.

Cinnamon var skitfin idag jobbade riktigt bra, jag och A red en extra väg med mycket trav och några korta galoppsträckor medans de andra gjorde vad det ville på en äng och väntade på oss. Både A´s häst och Cinnamon skötte sig superbra och allt var bara perfekt- Lyckad ridtur!


När vi kom hem blev det lite fika, as always ;) Sen hämtade vi ett lass hö till. Jag och pappa har skruvat på transporten då lite grejer suttit löst och även fått igång så att alla lampor fungerar det blev glapp i dem i torsdags, lagom bra.. Men nu fungerar den så imorgon taggar vi långritt.

   
Från förra långritten med Indie, stackarn som hade stressat upp sig i transporten och var genomblöt


Långritt

På söndag skall jag och Cinnamon iväg på långritt. Eller lång och lång, vi lär köra 1 milaren. A skall också följa med så förmodligen lär det bli 1an då hennes pålle inte är i superkondition, trots att den hästen aldrig varkar bli svettig eller trött.

Indies ägare och massor av folk från hennes stall kommer + han som "lurade" på mig fina Indie. Han har lovat sart i 1år att vi skall rida tillsammans så att jag får se honom i ridhjälm, skall bli intressant :D Skall bli riktigt roligt iallafall.

Nya vägar är alltid roligt och lite nya saker utöver det vanliga. Sist jag följde med på långritt var ju på Indie.

Hopplektion 2

-------Hopplektion 2-------

Fick på Cinnamon på transporten HELT själv utan vare sig någon annan häst på innan eller någon annan som hjälpte till. PLUS att hon gick på direkt på FÖRSTA försöket! Lycklig tjej påväg mot hoppträningen igår kan jag ju säga.

Den enda nackdelen var ju att vi blev supertidiga och hon fick vänta i transporten länge. Men det fick gå.

Hoppträningen då:

Vi blev tre stycken, precis lagom tyckte jag, det var faktist roligt att vara fler än at rida själv som sist även om det var bra sist också då man fick privatlektion och hade blicken från ridläraren på sig hela tiden. Det blev jag Indies ägare och en till från hennes stall. Så vi började med lite travbomar och minihinder för att vänja de andra hästarna som också var nybörjare.

Jag fick vara lite utanför ibland för att jag skulle "Få hoppa lite högre hinder". Jag var ju lika mycket nybörjare som de andra om inte mer, jag råkar bara ha en häst som är överduktig.

Så när hon skulle höja lite så smackade ridläraren upp hinder som typ var sjukt höga! (enligt mig) Jag och L disskuterade hur höga de kan ha vart hon trodde runt 1 meter men jag tror de var kanske mellan 50-70cm. Ändå svinhögt. Men lika bra att köra på höga då jag fått för mig att det borde vara lättare att hoppa såna HAh. "Problemet" var bara som ridläraren sa att Cinnamon hoppade över de där hindrena som om de var 120. Hon kunde inte förstå att Cinnamon var tvunge att hoppa så högt över. hihi, galna häst. Det var iallafall ett språng som det verkligen kändes som att vi flög i luften hur långe som hällst innan vi landade!
Körde förresten på det tvådelade bettet på lektionen, fungerade bra och kommer fortsätta ha det på hopplektionerna


Sen höll det även på att bli tårta, alltså jag höll på att ramla av. Eftersom Cinnamon hoppade så högt över så bestämde ridläraren sig för att bygga en oxer åt oss, då skulle hon hoppa lite ländre och inte så högt sa hon. Meen, jag vet egentligen inte vad som hände, Cinnamon hoppade typ jätte stort och högt ändå(?!) och jag typ landade hennes hals. Så jag satt där på hennes hals och höll om hennes hals och asgarvade då det måste sett sjukt roligt ut, och efter typ ett halvt varv runt ridhuset kom jag på att jag kanske bortde stanna henne så jag låg där och tog tag i tyglarna satte mig upp på hennes hals, fysade tillbaka så att jag satt framför sadln och hoppade sen bak ytterligare ett snäpp så att jag hamnade i sadeln igen. Tadaa! Bara jag som lyckas med nåt sånt? Och sen ridlärarens härliga, "gick det bra?, ta allting EN gång till!" Man bara "Nej, tack" hah, så fick jag ta allting två gånger till. SYND att L inte filmade mig, jag hade såå gärna vilja sett mig hängandes där på hennes hals, stackars häst.

Sen efter lite tjatning som vanligt om att jag måsta ta tag i tyglarna mer och korta upp, korta upp. Så stannade hon mig och tog ett allvarligt snack med mig om att jag måste korta upp mer, mer mer och hon visade mig hur och jag fick skritta och trava runt henne på en minimal volt och ha superkorta tyglar, det känns ju som att man drar henne i munnen! Och att hon kan bli stum i munnen och förstöra hennes mun. Sure, efter typ några sekunder så gick Cinnamon i form och det kändes inte alls tungt i handen men ändå, lite läskigt att ha såå korta tyglar. Men tydligen så var det ett bra stöd på henne eftersom hon är i så fin form och så duktig att det är bra och hon då får mer bakbensaktivitet.

Sen till det bästa av allt:

Jag fick på Cinnamon på ttransporten hem, efter ungefär andra försöket klev hon på transporten! Fy fan vad härligt det var!! Kände att jag i bilden fick typ spänningshuvud värk då jag egentligen varit spänd hela lektionen och undrat hur det skulle gå att lasta hem.

Så GRYMT tack till L som följde med mig och satt och frös ihjäl på läktaren för min skull och för all hjälp jag fick av henne. Är grymt gald att jag inte behövde ha hjälp av henne vid lastningen, utan att det gick så bra ändå!


Longering

Stallägaren och jag har varit duktiga och kört hö idag. Som vi fått, helt gratis. Jättefins hö i småbalar. Men vi körde bara en hästransport full idag, och det är ännu mycket kvar. Intressant fakta ;)

Jag bestämde mig för att longera Cinnamon idag för att kolla att hon gick rent och så till imorrn efter hon kändes konstig i förrgår. Men det var inga problem. Däremot var hon väldigt otaggad. Eller något, verkligen ingen framåtbjudning alls, jag kunde knappt få henne i trav ungefär. Jätteseg. L kom som hade stallet ikväll och hon såg också hur seg Cinnamon var. Efter longeringen, som blev väldigt slapp var jag tvungen att ta febern på henne för att se om det var pga av det.  Men ingen feber som tur var. Hon var nog bara lite trött, eller hade en dålig dag.

Hon skötte sig jättebra på promenaden som vi hade som uppvärmning iallafall.

Efter longeringen pysslade jag om henne lite och tvättade bla svansen och flätade den. Så förhoppningsvis blev den lite mer ljusgul iallafall. Någon som har nåt tips på att få ljusa svansar ljusa igen? Cinnamons är gul längst ned och jag tror att den skall vara vit..


Tack..

Helgen efter vi stått och lastat  försökt lastat Cinnamon efter hopplektionen var jag barnvakt. Och när jag kom hem efter en ridur på lördagen låg den här boken på min plats i köket. Haha. Var inte direkt så jättetaggad då. Den har ett särskilt kapitel för lasträning.


Lydnansträning för hästan, av Tobbe Larsson och Ursula Wilby

Det var min moster som lagt den där, och jag kunde få låna den så länge jag ville..tack..? ;)

Jag har bara kollat i den lite snabbt och det jag läst var att man inte skulle börja på kapitlet lstning, utan det var det sista. Så nu har jag inte börjat på den alls. Men jag skall läsa den. Någon gång. :)

Åååh GLAD!

Transporträning med Cinnamon i morse, fick hjälp av stallägaren. Hon är guld värd. Och JAG fick på Cinnamon, helt själv! Utan vare sig hjälp av stallägaren eller hennes ponny. Hon hjälpte till att stänga luckan, annars fixade vi det själva! Och inte nog med det, jag fick på henne 3 gånger! Helt själv! Inom typ loppet av 10 minuter! Helt galet. Så nu är jag glad igen. Det kanske finns hopp trots allt att komma hem från hopplektionen imorgon?!


Wiiiie, duktiga, fina häst.


Reflexridtäcke



Jag måste bara säga att jag tycker reflexridtäcket från Hööks är jätte coolt! :D Som många vet har dte ju fått in en hel del rosa reflexgrejer. Det smarta med ridäcket är "ringen" som är runt halsen, fult tycker endel men egentligen är det ju bara smart. Det gör ju att bilarna kan se hästen framifrån också. Då slipper man ju ha reflexbrösta. Hiss till det rosa reflexridtäcket.


Ridit 2 hästar

Lycka till att orka läsa allt det här;)

Idag har det varit en jäkla massa som hänt i stallet men typ bara positiva saker.

1. Red Cinnamon på banan (vi tänkte köra på uttröttningsmetoden för att sen lasträna henne) problemet var bara att hon inte blev trött ;) Taggad var hon och var rädd för alla däck och bommar som låg längs långsidan i buskarna. Men hon var faktist riktigt superfin i större delarna av ridpasset, verkligen super. Så "vinglet" från igår var nog bara pga. regnet.

       
Ridbanan är bättre än någonsin, någon hade fixat den igen. Så den ser verkligen inte ut som på den här bilden längre. Härligt.

2. Transporttränade Cinnamon och vi fick på henne själv! Utan ponnyn! Wiiie!! Problemet var ju bara att JAG inte fick på henne, någon av gångerna. Bara stallägaren. Cinnamon hatar mig ;) Det gick faktist riktigt fort att få på henne idag även den första fången. Vi lastad på henne smällde upp luckan,gav henne lite godis tog ned luckan, ut och så på igen. Så höll vi på. Förutom när jag då skulle få på henne, då stod jag där i kanske 20-30 min, kanske längre. Sen kom stallägaren och efter ett tag fick hon på henne igen. Både hon och Mr M tror att det är min inställning som smittar av sig till henne. Maybe, maybe not. Jag vet inte, men det kan stämma.

3. Hovslagaren var där och skodde några hästar. Så jag bad honom kolla på Cinnamons sprickor i framhovarna som hon haft hela livet. Enligt den andra hovslagaren som skott henne sen hon var lite fölis. Men vår "vanliga" hovslagare sa att dte inte var några problem alls. Jag skulle bara fortsätta att alltid ha skor på henne, annars kanske de skulle kunna spricka. Men det var absolut inget jag skulle oroa mig över. Skönt. Annars så tyckte han att det var en riktigt fin häst fin kropp och fin bak och förmodligen en duktig hopphäst sa han. Enda nackdelen var att hon var sto enligt honom. Det är ju som att be om problem ;) OM man inte får de på sin sida sa han.

4. Tre hästar fick sina tänder kollade och raspade och allt vad de gjorde. Men den där "tandställningsgrejen" de sätter på hästarna ser ju sjukt läskig ut. Men alla de tre hästarna skötte sig super. Verkligen jätteduktiga, de brydde sig knappt. Det var en som rusade på huvudet lite mycket de andra bara stod där och skötte sig.

5. Red lilla B med L. Sjukt roligt var det. Snacka om att det var speed i den lilla ponnyn idag. Galet roligt. Annars har hon varit i en liten "down" period då hon verkligen inte haft nån framåtdrivining allt och varit väldigt seg och liksom otaggad. Men inte idag. Vi fick vänta in hästen som L red och han är 172. Vi red konditionsrundan. 2 varv travade första varvet och satan vad hon pinnade på jag satt bara och skrattade. Andra varvet körde vi galopp och juses vilken fart. Plus att det var rätt mörkt. Sjukt kul hade vi! Sen red vi lite på ett fält och sen begav vi oss hem igen.

6. Tänker förmodligen chansa på att åka på hoppträningen på torsdagen. L följer med. Stallägaren är hemma. Går allt skit åker vi hem och hämtar B. För dit lär vi ju komma iallafall. "peppar"peppar". Jag och stallägaren skall fortsätta träna imorrn. Jag fick även ett jättedulligt sms av Indies ägare som också skall på hoppträningen på torsdagen att hon har en häst med sig som är lättlastad. Så går hon hon inte på kanske vi kan få låna hennes och prova slänga på honom som "lockbete". Och hon skrev också att hon hjälper mig lasta och inte åker hem förän vi fått på Cinnamon. Supersnällt, hon vet inte vad hon gett sig in på ;)


       
Så nu får vi hoppast att allt går bra imorgon och att vi kommer iväg på torsdag, och hem!


Stackars gamla bettan

Hmm, dags för en plan B på torsdag (hopplektionen)...
Kommer att köra på med lasträningarna fram till torsdag. Men de kommer nog inte ge så jättemycket att vi kommer kunna lasta Cinnamon själv. Ponnyn kan inte följa med, eftersom vi inte har någonstans att ha henne. Vi får dit henne men hem lär ju vara problemet. Problem numero 2. Stallägaren lånade ut transporten, kom tillbaka med lapan spräck och trasig (den som är inne i transporten) och framrutan på transporten halvt öppen. Den går liksom inte ens att öppna?! Så vi försökte peta in den och själva listen. Stackars gamla Bettan. Såå, jahapp. Vill definitivt aldrig någonsin ha en sån kväll som sist vi var iväg. Som ni som hängt med säkert redan förstått.

Det lutar kanske mot att låna den där transporten som jag kunde få låna av stallägarens kompis. Hon köpte den ny förra hösten. Och att Cinnamon kanske, kanske, förhoppningsvis kommer gå på den för att den är en anings nyare och snyggare och rymligare och ljusare än vår gamla Bettan tranport. Vi får se. Jag får iallafall hjälp av L på torsdag om jag skall iväg på hoppträningen. Vi får se.

Miss U

--1 år tillsammans--

Ovisade bilder från andra provridningen:

 _____________________________________




















Saknar.


I regnet

Jag L och F red ut idag, i regnet och i mörkret. Men det var rätt mysigt ändå, till man blev genomblöt ;) Gick rätt bra förutom att Cinnamon typ var "vinglig" haha, jag vet låter as skumt men så var det. Hon drog liksom rumpan åt vänster i början och senare åt höger och gick typ snett.. Kan ha vart att hon inte villa ha regnet och blåsten i sidan på sig. Hon kändes varken stel eller öm och kände igenom henne senare och det var inget hon markrade på. Men får kolla hur hon är imorrn. 

Eftersom hästarna var både blöta och varma när vi kom hem och det ösregnade får de stå inne och sova ikväll. Mys pys för dem, nu är det verkligen höst!





Nu skall jag ned och titta till dom igen. Ciao.

Tävliiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling som sponsras av www.chevalridsport.se 
Bloggtävlingen hittar ni HÄR


TransportTransportTransportTransportTransport

En maasa tjat om transporten, transporträningar och lastning nu. Men som jag sagt det är det som ligger i fokus just nu.

De senaste planerna:
Jag och Cinnamon har nu klarat av steg 1. Hon går på transporten med en gång. Och hon är inte rädd för den, inte för att hon var det innan heller men.. hon går ju bara på om hon har sällskap

NU skall vi från och med i morgon satsa på att få på Cinnamon på transporten själv. Första gången lär förmodligen vara värst och sen skall det förhoppningsvis gå bättre och bättre. Det gäller bara att få på henne den där första gången. Som man skall göra när man INTE har tidspress. Alltså var idag inge vidare smart, men, men.



Grejen är den att jag förmodligen inte kommer hinna lasta henne i morgon när stallägaren kan, men jag kan måndag men inte hon. Så typiskt. Men jag skall iväg på hoppträning på torsdag. Jag skall då ringa höra och kolla om stallägaren kan följa med med sin ponny med på hoppträningen fast hon inte skall hoppa utan bara hålla sig lite ur vägen för oss andra. Grejen är bara den att jag vet inte hur många vi hommer att bli och hon är varken medlem i den ridklubben eller har betalt anläggningsavgift. Så får se om de gå med på det. Det gäller liksom 1 gång. På torsdag. Sen skall vi förhoppningsvis kunna lasta henne själv både till och från träningarna. Men who knows hon kanske kan lastas själv redan på torsdag men är skeptisk. Och jag är överförsiktig för jag vil INTE ha en sån kväll igen som torsdagen. Aldrig mer. Så hellre är jag över mesig och tränar 1000ggr.

Vi får helt enkelt se vad som händer och om stallägaren får följa med på torsdag, är lite tveksam till det, men kanske ställer de upp. Vi får hoppas det, annars är det dags att komma på en plan B snart...

Rååååååsa


A hade ÄNTLIGEN fått sin westernpad som hon beställ från Hööks, för 3 månader sen. Den hade funnits i lager stod det, men den fanns inte. Så tre gånger har det skjutit på ankomsten när paden skulle komma och sammanlagt 3 månader. Men som kompensation till den oväntade väntetiden fixk hon en rosa reflexgrimma. Rätt tuff. MEN om ni skall köpa den tänk då på att "spännena" är i reflex och av plast. Alltså de som håller ihop sidostyckena och nosgrimman. Det är i plast, så den såg rätt plastig ut. Och tänk på att den är svinliten i storlekarna! Annars var den rätt cool :)

Hiss till Hööks som gav en "present" som kompensation för väntetiden tycker jag!
På den här produktbilden syns det mycket tydligare att spännena är i plast, lätt att missa om man har ögonen på den rosa ;)


Mindre bra

Vaknade i dag av att mobilen ringde. Hade jobbat natt så kom hem vid 06.30 i morse, och lät halvt död när jag svarade. Typ

(Jag) "Mmmh hallå?.."
(F) Och sen Var det F "HEJ! VILL DU FÖLJA MED UT OCH RIDA VI ÄR I STALLET OCH SADLAR NU"
(Jag)"Mmmh, jag kommer..."
(F) "Du får nog skynda dig lite"
(Jag) "Mmmmh..Kommer.."
(F) "Vänta nu, SOVER du?"
(Jag) "Mmm"

Haha, men jag kom upp rätt snabbt och kom till stallet med en macka i handen efter kanske 15 min.
Det visade sig att A och L också var ute och skulle följa med och rida. Så tillslut kom vi ut och kännde oss som om det var ponnyridning när alla 4 hästar gick på ett led. Inte så ofta det är många som kommer ut och rider tillsammans. Oftast brukar vi vara runt 3st. Då brukar man hitta tider och dagar som passar. Men jättekul att rida ut många ibland.

A´s häst hade tuffat till sig igen när hon gått med grabbarna och bitchade mot Cinnamon, men annars gick det rätt bra. Cinnamon var taggad, men det var kul. Låg på ganska bra och gick superfint i slutet. Därmot ville hon inte lyssna klokt på bettet när vi låg sist och travade och galopperade. Hade det 2 delade. Annars gick det rätt bra. F hade lånat ett pelham av mig, det gick mindre bra på hennes häst.
_______________________________________________________________________________________________

Transportträning har vi ocså med idag. Jag och A. Eftersom Cinnamon gått på transporten 2ggr dierkt när B stått på och har åkt den typ 5 ggr efter förra ridlektionen så tänkte vi idag ta nästa steg och prova lasta henne utan ponnyn. Hon var typ inne men sen kastade hon sig bakåt, midre bra. Sen ställde hon sig halvägs inne i transporten och stod när med frambenen inne och bakbenen på rampen. Vet inte hur många gånger hon stannade där och där stod hon och halvsov.. En gång trodde jag att hon faktist skulle gå på. Jag skulle precis ducka under bomen då hon kastade sig ut igen. Så nära..

Jag tror vi höll på i 30-40 min. Sen började A få lite tidspress. Så vi lastade på B för att se vad som hände och då gick Cinnamon på med en gång! HMMM. Hon är definitivt inte rädd. Hon är bara envis. Men jag och stallägaren har nu gjort upp en plan på hur vi skall fortsätta ;)


Nytt Rekord

Transportträningen:
Kunde väl knappt ha gått bättre. Tidsrekord också. När jag skulle lägga på bomen i transporten bakom stallägarens ponny var Cinnamon redan halvt inne i transportten! Så det var att stanna henne gå före henne sen stod hon inne i transporten! Så nu är det snart dags för nästa steg och lasta henne själv. Kanske eventuellt redan imorgon.

Ridningen:
Red lite på ridbanan i stormen. Trodde typ att både jag och hästan skulle blåsa omkull. Det blev ett kort ridpass utan något större krav. Tog det rätt lugnt.


Höst

Nu är det höst. Dags att flytta hem alla hästar. Men innan vi gör det släpper vi ner alla i sommarhagen några dagar för att se att alla fungerar att gå med alla igen. Sen skall dom hem allihopa. Tycker det är riktigt mysigt när det är lite mörkt och alla hästar skall tas in i stallet på kvällen för att fodras osv.

Idag blir det förhoppningsvis transporträning igen och ev ridtur med F eller själv. Vi får se helt enkelt.


Dregel

Alltså man kan ju bara älska den här grimman. Dregel, dregel säger jag bara :D
Ja tack hade gärna velat ha en sån här.
Älskar den bruna färgen på lädret från alla HV Polo produkter.





Mums.


Downhill

My god, vad det blåser och regnar ute. Var nyss nere i stallet och titta till hästarna. De har ju lösdrift med fin bädd och allting men står de där inne? Nej. De skall stå mitt ute i hagen i blåst och regn. Gav de lite äpplen och kollade att de inte frös och det var lugnt.
Jag och Cinnamon på väg ned för en osynlig kulle, fint. *host*

Snart får de sällskap av alla de andra hästarna


-




Attans,saras blogg fungerar inte för mig.. Någon annan som har samma problem?

En Shopaholic i NEW YORK


En Shopaholic i NEW YORK

Läs om Becki Bloomwood, tjejen som har koll på det senaste inom ekonomi  mode. 
Även de här är en bok som jag "råkade" köpa när det var 4 pocket för 100kr. Men det här var tvärtemot Diana boken, värd det.

Som sagt följ Becki som är en modeintresserad tjej som bor i London som i den här boken flyttar till New York. Hon är tjejen med modekoll, hon är tjejen som har ALLT i garderoben. Hon är tjejen med utseendet, kläderna, gucciskorna, tv jobbet, killen och Ekonomin?

Definitivt en läsvärd bok! En såndär laglom lättläst bok som flyter på, men samtidigt som man bara vill fortsätta att läsa. Typisk "tjejig" bok som är väldigt underhållande och som innehåller mycket snack om mode, vänner, lögner och roande situationer.
Det här är du 2a boken i en hel SERIE om Becki Bloomwood, jag kommer absolut läsa alla de andra böckerna! Skall införskaffas snartast möjligt!
Ni kanska även känner till att den första boken filmatiserats? Jag har sett den, men det var ett bra tag sedan så kommer inte ihåg så mycket av den. Men jag rekommenderar vekligen böckerna!
Här är då filmen.

Så jag säger en solklar HISS om man vill ha en flytande lättläst bok som både innehåller humor och mode!


-------

Lasträning fick det bli idag i stormen. Sjukt vad det blåser. På med ponnyn först och sen Cinnamon, meen, Cinnamon var inte så taggad på att gå in i transporten. Jag tror det tog ca 10-15 min. Sist gick hon på med en gång, så hmm. Hn görl lite vad hon känner för, den damen.

Imorgon taggar vi inte hopplektion utan lasträning istället (Y)

Tvättat

Jag var även duktig förra veckan och tvättade 5 av mina 6 schabrak. Jag får ju tvätta dem för hand i badkaret också.. Och my god, aldrig så många på en gång iden säger jag bara! Träningsvärki i amen? Jaaadå. Men fina blev dem tillslut :)

Smutsiga, ofräsha schabrak


På tal om ingenting..

..Så gav jag Mr M (stallägarens man) en present idag då han fyller år. Han fick den här:

 Det låg även en flaska vin i korgen 

Inte bara som födelsedagspresent utan även som tack för att han hjälpt mig ibland med både Indie och Cinnamon. Speciellt då vid lastning av båda två. Eftersom han inte har velat ta emot några pengar och han tjatat om att han väntat på sina kanelbullar fick han dem idag på sin födelsedag. Och lite komiskt nog är det ju även kandelbullens dag. Men glad blev han iallafall. Hela 75 bullar var det han fick som vi bakat åt honom idag. Men det är han verkligen värd, så mycket som han ställt upp för mig.




Crazy

Red ut med L idag. Och hennes F var helt tossig idag. Han är den absolut lugnaste, lataste och snällaste häst jag någon sin träffat. En stor björn typ :) Han iallafall var helt tossig vilket kanske händer en gång vart tredje år? Jag är alltså seriös.

Han vägrade gå in på en gård där han gått kandke 100 ggr tidigare, han kastade sig, backade och struntade i vad som var bakom honom. Totalvägrade och studsade runt. Det kanske inte låter så ovanligt men med honom är det definitivt det! Så jag fick gå före med Cinnamon som såklart också då började trippa runt och spänna sig även om hon också gått där förut.


Sen när vi skulle trava höll dom också på att flamsa runt och Cinnamon travade som en pil framåt, typ swoooch. SÅ höll de på. Cinnamon var lite lugnare än L´s häst efter ett tag. Men tillslut fick vi rida in till en kohage som var tom och rida runt lite där. Cinnamon började typ med en gång och lyssna och var fin fort. Medans L fick kämpa för att hålla in sin häst. Jag tror jag aldrig under mina 3 år i stallet sett honom så. Då har jag ändå ridit honom i 1 år. Men tillslut fick hon lite ordning på honom med.


Gårdagen

Pappa fotade lite när jag red och filmade. Cinnamon insåd att varje gång jag stannade vid pappa kunde hon dyka ned och käka gräs, varför springa på maten när man kan äta den liksom? ;) Annars busade vi mest omkring lite på det superfina fältet som då numera blivit klippt. Grymt underlag. Tyvärr lyckades då pappa fota på typ alla galoppbilder i fel moment så de ser jätteflummiga ut. Så det blev inte så jättemånga bilder tyvärr...

Jag hade även "deep talk" med stallägarens man, typ. Om torsdagen efter hopplektionen och hur vi skall göra lite med transporten och transportträningar osv. osv. Vad jag skall tänka på och vad som hände. Usch. Vill aldrig mer ha en sån kväll igen. Aldrig. Det är även därför jag vill vara säker på att Cinnamon går på trabsporten där också innen jag åker iväg igen. Men det skall nog lösa sig. När transporten kommer hem igen blir det träning, träning, träning.

Det ligger även mycket i vad Mr M säger att jag och Cinnamon måste lära oss att lita på varandra. För vi gör inte det. Jag litar inte på henne, speciellt inte efter i den torsdagen. Hon litar inte heller fullt ut på mig. Så det är något vi också behöver jobba på. Som faktist är väldigt viktigt.


Ingen hopplektion

Det blev ingen transporträning igår då transporten var bortlånad till stallägarens kompis, och det lär int bli någon idag heller då den inte kommer tillbaka förrens ikväll. Så, det lär inte bli någon hoppträning för mig på torsdag. Det är inte värt att chansa. Hon kanske går på hemma men vi vet inte om hon går på där, efter hopplekionen. Varken stallägaren hennes man eller någon annan som kan tänkas hjälpa mig är inte hemma plus att jag har lite smått tidspress om hon inte går på transporten på hemvägen då jag börjar jobba vid 22.00 på kvällen.


Så tyvärr inte värt att chansa..MEN nästa torsdag så jäklar skall det fungera! Jag kom även på för någon dag sen att jag kan ju låna ridhuset och rida där när jag vill, så jag tänker åka dit och rida någon gång innan nästa torsdag och se att det fungerar bra att lsta henne där. Så ttråkigt att det inte blir redan nu på torsdag, men, men.

Idag

Här är det överfina fältet som jag skrev om för ett par dagar sedan. Det fick bli ett pass där idag med. MEr om det kommer lite senare.

Fina Cinnamon


What goes around comes around

Nu får vi se vad som händer imorgon bara, Jag vill ju lasträna men transporten är bortlånad, jag har ju en annan jag kan få låna men det känns lite dumt att blanda in en till transport nu. Så vi får se. Jag skall även försöka hinna med att lasträna henne i mörkret eftersom det är mörkt när vi åker från lektionerna på torsdagarna.

Det har blitt lite mycket transportsnack nu och det lär det fortsätta komma lite liknande inlägg om. Men som sagt det är transportträningen som är i centrum just nu. Sista kvällen jag jobbar ikväll, sen är jag ledig måndag tisdag, sweet! Älskar jobba skift! :D


Lastträning no.2

Lasträningen gick super(?) Vi slängde in B först och skulle sen på med Cinnamon och hon gick på med en gång! Nu skall hon bara göra likadant fast utan B. Hon skall alltså gå på själv. Idag fick de åka en lite längre sväng, det kanske tog 15-20 min.

Efter lasträningen blev det ett kort ridpass på ridbanan för Cinnamon, inget höjdarpass direkt med helt okej. Fick till några riktigt fina skänkelvikningar i traven :D

 Mobiluppladning:

Duktig häst som gick på transporten idag


Soft

Cinnamon skall få ta det lungt och softa idag då hon varit duktig och gått apå transporten. Så nu får hon smälta allt och så lär det bli nya tag med transporten imorrn. Med mamma som medhjälpare, får väl se hur det går. Men vi måste få på henne. Mamma har själv typ haft egen häst när hon var liten men kanske varit i stallet med mig sammanlagt 5 gånger under 1 år i stallet.


Lastningen

HAde då lasträning idag. Slängde in lilla B MEN ändå ville inte Cinnamon gå på. Eller hon gick på första gången typ nästan hela vägen sen kastade hon sig ut. Det lite smått irriterande är att hon är inte rädd. Hon vill bara bestämma. Men idag hade vi ju ingen tid att passa utan tog det bara lugnt. Hon fick gå in halväg och stå där och titta och klia sig mot väggen och nosa på B. Ingen press bara inse att transporten inte är farlig. Tillslut fick stallägaren prova att lasta henne då hon även lyckades få på henne sist när vi skulle åka till lektionen. Efter ett par "vägringar" och några minuter senare gick hon på! Så sammanlagt idag tog det ca 35 min. Det trappas nedåt ;) Men som sagt vi ville inte pressa henne och hon fick ta det i sin takt idag och då stod redan B i transporten innan. Men, men nu är det bara att träna och träna och förhoppningsvis skall hon nu tillslut gå in i den själv. Hon vill bara bestämma det syns på henne. Men nu skall vi allt vinna över henne.

Förresten så körde jag en kort sväng med transporten idag med hästar i. Lite smått stolt :D Sen tillbaka och och hästarna fick lite foder. Så körde kanske i 5 min sen tillbaka till stallet. Nu får vi se om det blir lasträning imorrn med eller inte. Men förhoppningsvis.


RSS 2.0