Segsegseg

MÅSTE verkligen skaffa en kortläsare till denhär datorn. Köpte min brors gamla Macbook Air och det är ju så irriterande att den inte har minneskortsläsare. Så film från hoppningen i måndags kommer. Nångång ;) 
Idag har herr häst fått vila så imorgon är det dags igen. Skall rida mes stallägaren både torsdag och fredag. 
 
Åkte hem till gamla matte Josefin och red med henne i tisdags och red även förbi sadelprovaren och kollade till sadeln jag lånat av henne. Den var okej, även om jag tycker att den är trång. Men hon vet förmodligen bättre än mig. Ridturen gick bra även om det var så jäkla kallt! 
 
Hittade en bild på Indie, Hon ser ju större ut än Filur, eller är det jag som blivit längre?

Två i rad

Kan inte riktigt tro det. Nu har jag flugit av Filur 2 dagar i rad! Ursäkta men WTF. Igår, hade han visserligen stått i två dagar men ändå. La mig först när jag var ute och red med några från stallet. Vi travade på en stig där vi väldigt ofta rider och han tvärnitade (blev rädd för en stubbe) och jag flög av...

Idag, var seg i början när jag skulle ligga först så lade mig tvåa i ledet. När det senare var dags för lite galopp så låg jag tar i vårt lilla fyra led. Och han bockade som f*n. Och sen drog han till med en ordentlig bakut medans han var i luften och då flög jag av. Blev så jäkla arg.

Men sen var han faktiskt riktigt framåt och fin resten av ridturen. Dagen innan lyckades han även med att, fråga mig inte hur, men bocka i en ganska brant UPPFÖRSBACKE. Hela vägen upp! Så tänkte att jag skulle klara av den där backen i normalt tempo utan bockningar idag. Så Anna red först upp med Winnie och jag sen med en ganska laddad, men dock skötsam, Filur. Lotta filmade allting med min mobil, men inte så rolig film då han skötte sig. Vilket jag är väldigt tacksam för. Men precis när hon stängt av filmningen så drar han i väg ett jäkla jämfotaskutt rakt upp i luften sen bockningar framåt till Annas häst som var kanske 5 meter framför oss och skrittade lugnt. Herre gud. Får väl se hur han är nu på hopplektionen imorgon, skall bli intressant. Skall även säga tack för rekommendationerna av ändrig av foderstaten, den har resulterat i 2 avramlingar på en vecka så bäst för dem att det är lagom framåtbjudning på honom imorgon.

Tror även jag har hittat en filmare tills imorgon så film kan nästan till 100% utlovas!

Lite Fart

Igår var det faktiskt lite fart på Filuren på hopplektionen. Nytt foder plus lite större mängd kanske gör susen. Nu skall vi prova att ge han lite mat på både morgon och kväll och se vad han säger.
 
Jag ha funderat och tror att mycket kan hänga på att han går ute på natten. Som Josefin säger så kanske han behöver sin skönhetsömn. Han är mycket piggare av att få sova inne. Får fortsätta klura på det där.
 
Tillbaka till hopplektionen så var det lite fart i honom. Tränade på att komma rätt över hindret på mitten (som jag är kass på) ochäven raka svängar. Riktigt rolig övning. Väldigt låga hinder för att vi skulle kunna hoppa många hopp. Filur har ju en tendens till att nästan ignorera hindrena när de är så låga och halvkliva över demi sista stund. Men igår gick det faktiskt riktigt bra! Red även i den utprövade sadeln. Jag blev väldigt mycket stabilare i sätet, sistsen och skänkeln med den mindre sadeln. Riktigt skön, men både jag, tränaren och en i hoppgruppens förälder tyckte att den låg och tryckte väldigt mycket fram, på gränsfall mot bogbladet. Så får nog hoppa över den ändå. Nån som vill öppna ett Sadelmagasin på Gotland?
 
 
 
 
 

17e Augusti

Får aldrig nån koll på filmerna från alla pay and jumps och klubbtävlingar. Som om man kommer ihåg nu hur det kändes då? Inte direkt.
 
Vi missade iallafall det näst sista hindret samt glömde att rida i mål i första klassen. Hehe. Hoppsan.
 
Men här kommer en film från mina andra pay and jump i Visby. Kommer ihåg att Filur kändes fin och glad i andra klassen.

Hoppelihoppdags

Skall allt försöka få lite fart på hoppträningen ikväll!

Ridstövlar

Har länge varit sugen på ett par nya ridstövlar nu då mina sjunkit ihop lite. De var på gränsfal korta när jag köpte dem och tycker det är riktigt irritestat lite stövlarterande nu när jag rider att de är så korta. Har varit på Dahrve och provat och mätt lie och det visade sig såklart att jag hade lite konstiga ben :P För att få perfekta så måste jag måttbeställa. MEN vi hittade dock ett par från Equipage som skulle fungera. Tror att det var de här:
 
Equipage Napoli. Men är inte helt säker.
 
Var lite anti dem då jag fått för mig att Equipage är ett B-märke och att de inte skulle vara sköna och snygga nog. Men nu när jag kollar på dem igen så är de ju inte så farligt fula. Tyckte att de var lite enkla pch tråkiga. Men om de bara sitter bra och är långa så tror jag att de kommer bli jättesnyggt!
 
Några andra som jag varit sugen på är dessa från Hööks.
 
Gillar verkligen den bruna färgen men, vad skall jag med ett par bbruna till? Har däremot hört att det inte varit sån tipptopp kvalité på dem. Sen finns de inte heller i storlek 36. WHY? 36 räknas ju som en dam¨storlek så förstår inte varför det inte finns? Riktigt snygga är de iallafall.
 
Har nu kommit fram till att jag vill ha några enkla stilrena ridstövlar efter mina Bocajstövlar.
 
Dessa två frin DiNero är ju inte helt fel. Därmot kostar de en hel del.
 
Någon som har några tips på några billigare smala ridstövlar som finns i storlek 36? Gärna stilrena, men med någon liten snygg detalj.

Sommar kom tillbaka igen

Nästa sommar är ett MÅSTE att åka till havet och fota en jäkla massa fina bilder med Filur. Så roligt att han älskade att vandra runt och plaska omkring i vattnet. Helt självmant. Måste göras om! Jag och Filurs gamla matte Josefin badade lite i slutet av sommaren. Så mysigt.
 
 

Kungen klar

Nu är kungen flätad, matad och nedbäddad med pyjamasen på. Redo för sin skönhetsömn och redo att kliva över hinder imorgon.


Stallet del 2

Snart är det dags att gå ut i stallet igen. Var ute och red förut i eftermiddags. Det gick väl helt okej. Har så galet ont i armen sedan avramlingen igår. Kan röra den litegrann. Så funderar på på att lyssna på råden om ett bad och senare voltaren och liniment. Sen är jag förhoppningsvis fit for fight till klubbtävlingen imorgon.
 
Nej nu skall jag ut och fixa boxen till Filur. Han slipper undan stormen och får sova inne i nat. Myspys.
 

I Slitebladet

När jag vaknade i morse och skulle kolla facebook hade jag en jäkla massa händelser och undrade vad det nu kunde vara. Det visade sig då att jag var med på en liten bild på första sida av Slitebladet. Det var från klubbens dag när vi hade maskeradhoppning. Hade ingen aning om att det var någon där som fotat. Kommer bara ihåg att det var en jäkla massa folk som fotade mig hela tiden. :P
 
Men Filur var söt på bilden iallafall.
 
Kan säga att jag fått en himla massa sms, bilder och kommentarer på facebook skickat till mig idag :P Men roligt att det blev en rätt bra bild iallafall.

Stora lastbilar och stenar

Jag hade egentligen tänkt berätta att ridturen idag gick väldigt bra. Men sen började jag fundera och tror inte att jag kan placera den i kategorin bra trots allt. Tog en uteritt på 1,5h helt själv. För att komma till den finaste skogen måste man korsa en av Gotlands mest trafikerade 80 väg. Det brukar inte vara några problem då Filur är väldigt trafikvan..Men idag på hemvägen, när vi då skulle rida de 10m som man måste göra på stora vägen kom en stor lastbil bakifrån i väldigt hög fart. Jag funderade då på att låta Filur gå ned på ena vägkanten ned på en åker. Är dock en kanska brant och hög lutning från vägen. Men flyttade honom lite ändå, samtidigt som han då fick se lastbilen komma bakifrån i en jäkla fart så att han blev rädd. Började galoppera på stället och var nästan påväg mitt ut framför lastbilen då man måste korsta vägen för att komma hem, och hem var det nog han ville just i den stunden. Men lyckades hålla in honom, snäll som han är så lyssnar han på en. Men det var riktigt läskigt. Kan säga att det hade varit perfekt timing om Filur skulle ha sprungit över så hade vi blivit knockade av den stora lastbilen. Så det var faktiskt riktigt läskigt. Hoppas att han fick sig en tankeställare att det inte räcker med att sakta ned till 70 och flytta sig en halvmeter in i körbanan och fortsätta när man skall köra förbi en häst.
 
Kom att tänka på alla andra händelser med de hästar jag haft som varit mindra trafikvana. Så skönt att Filur är så pass stabil som han är i trafik. Med undantag från idag då. 1 gång på ca 1 år, det kan man acceptera.
 
Inte nog med det. Red på ett gammal järnväg som är perfekt för galopp och tränade på övergångar mellan trav och galopp. Nästan i slutet såg jag en sten och en grövre pinne ligga mitt i vägen. Jag tänkte att Filur förmodligen skulle bli rädda för det och satte mig stabilt och var förberädd med fortsatte i galopp ändå. Och ja, mycket väl stannade han, men aningens tidigare än jag var berädd på så jag flög av honom och landade på ena armen axeln! Vad är dethär, innan Filur hade jag sammanlagt ramlat av ca 4 gånger på 10 år! Jag tror att jag nu har blivit avbockad/avslängd och idag ramlat av Filur ca 5-6 gånger. Börjar nästa blir lite pinsamt dethär.
 
Annas så gick ridturen bra iallafall.

Sofie och Filur

Det blev ju en hel del fotande när min vän Sofie för första gången red förra veckan. Filur skötte sig riktigt bra och Sofie med. Trodde att hon skulle vara väldigt mycket räddare men hon både travade och galopperade på longerlina. :D
 
 

Nygammalt

Här är lite mer grejer som fått flytta in i mitt skåp. Man och svanspray, putservetter och ett flugpannaband. Köpte allt av C som sålda av lite hästsaker nu när hennes häst gått bort. Lite bra att ha saker helt enkelt.

Gekås ullared

Här är lite nya hästsaker som jag inte visat. Mamma var på Ullared så skickade med en beställning med henne.
2 schabrak. Kan ju inte låta bli ;) Det blåa är med räfflad insida för att transportera bort svett bättre. Får väl se om det är bra.

Det rosa...Ingen kommentar tack. Avskyr sjäv färgen rosa. MEN det hade varit coolt att ha ett knallrosa schabrak. Men kanske inte ljusrosa till en vit valack. Menmen, har ju sagt att jag vill ha ett schabrak i varje färg ;)

de bruna benskydden är bra. Gillar att de endast kostar 129kr. Precis likadana som alla andra märkesbenskydd minus deras påsydda märke då såklart.

Lite bra att ha flaskor. Flugmedel, skimmelshampoo och biotin (order från hovslagaren, får väl se om det hjälper)

Uppspännigs grimskaft till min finfina transport.

Bad om ett svart grimskaft och fick dessa tre. Hon tyckte tydligen att de var billiga.
Kan rekommendera det knallblå. 3 meter långr och PERFEKT att knyta fast i grimman och rida barbacka till och från hagen. Älskar det.
Det beiga och petrolblå var däremot ingen hit. Visserligen snygga men galet hala. Går ju knappt att binda upp hästen med dem. De är så hala att de sakta glider upp hela tiden. Så en liten diss till dem.

Vanlig longerlina.

Det flyter på

 
Känns som att jag och Filur är på gång nu! Red ut med C idag. Gick hur bra som helst. Är riktigt sugen på att rida en lektion för Otto igen. Tyckte att den kändes så givande. Tänker ännu på alla smågrejer som han sa som hjälper så mycket!
 

 

Knopp

Provade igår att knoppa för första gången någonsin. Tyckte inte det blev helt fel för att vara första gången och dessutom utan beskrivning. Men aningens kortare man skulle behövas för att de skulle blivit ännu bättre. 




Dagens

Red upp till Källungeskogen för första gången själva med Filur idag. I typ storm. När det blåste som mest. Men han var jätteduktig. Jobbade massor på övergångar från skritt till trav. Så han blev riktigt laddad tillslut. 
 
Blev aningens besviken när det ENDA hindret (ett nedblåst träd) som nyligen blåst ned över en ridväg blivit avsågat och bortplocket. Men ridturen gick bra ändå. När han var väl uppvärmd tränade jag på några övergångar från trav till galopp och skritt till galopp också. Riktigt nöjd med denhär ridturen. Det känns som att vi är pågång nu.
 
 
 
 

Vita hästar och vita staket

Ibland önskar jag att jag var lite äldre och lite vuxnare. Hade ett fast jobb och hus. Med stall såklart. Fick den känslan idag när jag var ute och red Filur. 




Drömmen om en riktigt, riktigt fin häst eller två. Som går i sånahär fina hagar med vita staket. Hur underbart hade inte det varit? Blir så avundsjuk varje gång jag rider förbi dessa hagar. Tänk er stora såna hagar och en riktig SNYGG drömhäst som tagen ur en sagobok. En sån häst som blir snygg ur vilken vinkel som helst som man fotar i. Ungefär som Tyras alla hästar ( www.tyrashästar.se ) 

Keep on dreaming ;) 

Hopplektion

Första hopplektionen på vääldigt länge nu. Det gick faktiskt helt okej. Tycker fortfarande att allt går lite knackigt i ridningen från min sida. Men känns tydligen mer än vad det ser ut. Vi körde ÄNTLIGEN lite övningar där Filut fick trampa på mellan hindrena och öka på ordentligt framåt. Det blev bara bättre och bättre och han blev finare och finare. 
 
Ridläraren tyckte att han såg mycket piggare ut idag än vanligt. Har ökat på maten lite extra och han har gått bra nu den senaste veckan så kan nog bero på det. Det blev en ganska lugn lektion då varken Filur eller den andra ponnyn i min grupp hoppat på länge och varit skadade.
 
Så är sammanfattningsvis nöjd med gårdagens lektion. Inte super bra men inte superdålig. Normal nivå och godkänd helt enkelt. 
 
Fick även förfrågan om jag skulle vara med på klubbhoppning på söndag. Så får väl vara med och låta Filur kliva över några hinder ;)

Hela veckan lång

Måndag- Åkte iväg med Filur hem till gamla matte Josefin. Han longerades och kollades att han inte längre var halt. Sen körde vi ett hästbyte. Hon red Filur och jag red hennes gigantiska galning. Som faktiskt skötte sig fint :) Kul att prova på att rida nån annan häst som man inte ridit tidigare.
 
 
Det blev även en klippning för Filur så nu är han fin inför vintern. Han var såå duktig! Brydde sig inte alls om klippmaskinen trots att den lät väldigt högt och vi klippte honom i ansiktet. Jag har hittat ett riktigt kap jag ;)
Tisdag- Red ut en kort tur med C i stallet hemma, liten lugn runda. Och i stort sett bara snurrade runt i skogen lite. 
Onsdag- Red ut en längre tur med C, 8km mätte vi upp. Lite mer fart. Jobbade med Filur ganska mycket, inte springa iväg och massor av galoppfattningar och övergångar trav-galopp. 
 
Var även iväg med lilla Blanka till Visby och målade henne prickig och följde med C till hennes jobb på ett dagis. Hon var utklädd till Pippi och Blanka Lilla Gubben. Verkade vara riktigt lyckat hos barnen och av alla historier man fick höre efteråt. Riktigt kul! 
 
 
 
Torsdag- Tog en tur på Filur och red ut själv. Den rundan som han alltid bråkat med mig massor på. Men de 2 senaste gångarna har det gått hur bra som helst. Det gick bra även denhär gången. Han var lite pigg och blev lite tiddig. Men inget försök till bus och bock. Tror inte att han gör sån när han är själv har jag fått för mig. 
 
Däremot var det en jäkla massa vägarbete överallt! Red förbi sammanlagt 19 skyltar, 4 vagnar, baracker och lite allt möjligt.
 
 
Efter ridturen som jag var helnöjd med, så kom bästa Sofie, som aldrig ridit förrut och ville prova rida. Velade fram och tillbaka på om jag vågade slänga upp henne på Filur eller inte. Ifall han skulle få för sig att busa. Men eftersom han var så lugn så testade jag. Hon fick skritta lite ute med honom och jag förklarade lite snabbt grunderna. Sen tog jag Filur i longerlina på ridbanan och Sofie fick testa trava och galoppera och det gick så bra! Hon och Filur var så duktiga. Helt otroligt vad bra Filur lyssnar på en när man longerar honom.

Räckte med att säga galopp så galopperade han. Sen fick hon skritta av honom och vi gick en promenad och fotade lite. Jäkla snygghäst!
Fler biler på Sofie och Filur kommer. FOtade massor av fina bilder :D
 
Fredag- Vilodag för Filur och Josefin var förbi och hälsade på honom.
Lördag- En längre tur med 3 andra från stallet. Han var lite galen och bockade sig igenom halva ridturen bakom alla häster. Kände dock att jag hade bra kontroll så det fick gå. Lycklig häst om man säger som så. Rolig ridtur trots att han busade omkring rätt mycket uppe i skogen. OCh stannade på ett litet nedfallet träd som jag tänkte att vi skulle hoppa över.
 
På hemvägen var han däremot finfin och vi lyckades till och med göra några hyffsade skänkelvikningar.
Söndag- En lugnare tur med mycket trav. Han fick för sig något i början och vägrade gå framåt och backade och tvärnitade när vi skulle trava. Men tillslut så gick det bra. Red ut med A och låg både först och sist på några galoppsträckor och det gick hur bra som helst. Inte ett enda försök till bus och bock.
 
Imorgon blir det hoppträning för första gången på hur länge som helst!

2



Tryck på 2an nu. Är ungefär så det kommer se ut när jag och filur hoppar lektion imorgon. Höhö. 

Dag 6/7

Den här veckan har Filur fått gått! 6 dagar av 7. Red med A idag och det gick hur bra som helst! Så duktig. Liten lagom uteritt som förberedelse inför hopplektion imorgon. En fin dag på den fina vita hästen idag. Gick bra att både galoppera först och sist. 


Nu är det vinter





I stallet

Märks det att det är höst och det finns massor av godsaker att ge hästarna 


Snart så..

Ifall ni undrar varför det varit så dött här så är det för att lilla Filur har varit halt/oren så han har helt enkelt fått vila.
Sadelprovningen gick inte riktigt som jag tänkt mig. Vi hittade helt enkelt ingen sadel som passade så det var ju riktigt tråkigt. Får se vad man hittar på nu..
 
Snart skall jag upp och prova en lugn tur på Filur och hoppas på att allt är bra igen.. Läängtar :D
 

RSS 2.0