Crazy Horse!

Jag tog en tripp till stallet idag för att byta plats på Indie och F´s häst så att F´s häst skulle få gå lite i försommarhagen. Men när jag väl bytt och Indie fått stallägarens ponny som sällskap i den stora vinterhagen var hon inte allt för glad. Hon ignorerade helt ponnyn och ville tillbaka till dom andra och sprang och gjorde slidstops och höll på som värsta vildhästen eller något! Jag kan säga er att hon KAN galoppera riktigt fort också. Hon blev till och med svettig i slutet. Jag stannade och väntade ifall hon skulle hoppa över staketet eller pringa rakt igenom det, hade inte blivit förvånad om hon gjort det. Så som hon höll på lilla glaningen. När hon lugnat ned sil lite åkte jag hem.

Nu har hon lugnat ned sig men står och gnäggar efter de andra sa M, tror jag skall ned igen och se hur hon är nu. Bjuder på några av alla bilder som jag tog idag. Såklart dog batteriet när hon fattade galopp :( Men en hel del bilder ändå blev det :)


























Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Vinn ett presentkort på 1000:- på ridresor! Du kan läsa mer om terränglägret här: http://hastsportresor.se/land/irland_portu_ungdomfakta.asp

Du kan vara med och tävla här: http://hastdiggaren.blogg.se/2011/may/bloggtavling.html#comment

Vill du vara med?Klicka HÄR för att komma till inlägget.


Design

Jag har ändrat headern lite iallafall, jag tycker synd om er som får stå ut med min mörka trista design. Men som sagt efter studenten är en hel del nya grejer på gång, inklusive inlägg, hehe ;) Men stå ut i en vecka till :D

Det sista?

Har idag köpt det sista inför mösspåtagningen som vi har imorrn, jag har även klippt håret men blev faktsit inte nöjd :( Så det var ju inte så roligt. Men kanske, har inte bestämt mig ännu, men kanske, kommer några bilder upp från mösspåtagningen, balen eller studenten upp här.. Vi får se.

Förmodligen ridning på torsdag!! Wiiie!

Trevligt

Härligt att det ännu finns några trogna läsare som hänger dig kvar här trots min otroligt dåliga uppdatering. Det är inte så mycket som händer nu i stallet Indie har ju en rejäl vila nu medan jag sliter som en dåre för att få klart de sista arbeta innan studenten och betygsättningen. Men så är det tyvärr. Riktigt skoltrött är jag också, usch, usch så ni som inte går i skolan kan ju skatta er lyckliga som har hela kvällarna lediga. Även om det innebär att man måste laga mat, tvätta ock greja.
Så trevligt att ni ännu är ett par trogna läsare som stannar :) Lovar er i sommar är det mycket på gång! Så då kommer uppdateringen vara på topp förhoppningsvis.
Elitloppet idag då, riktigt spännande och väldigt oväntat! Men riktigt roligt att någon som precis i sista stund kom med i elitloppet vann allting! Sjukt. Tyvärr var det ju inte en svensk häst men det var iallafall en svensk kusk, så roligt för honom och han blev ju riktigt hyllad. Så Grattis till Joakim Lövgren och såklart hästen Brioni.
Brioni och Charlotte Kalla innan Olympiatravet
Bildkälla Brioni, Joakim och Chalotte Kalla

Utkast: Maj 28, 2011


Idag är det dags! Elitloppet 2011! Jag är faktist inte så jätteinsatt i år då jag haft mycket annat att tänka på. Men har två favoriter: Arch Madness och Rapide Lebel, ingen aning om varför bara. Haha. Commander Crowe har ju blivit struken, men i spår 7 hade det kanske ändå inte gått något vidare för den finfina hästen som är Kung.

Vi får alltså se vad det blir av elitloppet i år, vi får hoppas på en svensk seger men jag är faktist vääldigt tveksam till det.


Jobbar ju just nu men jag hinner hem och se loppet!


9 Månader

Jag är mitt inne i den sista studentstressen och på hög nivå kan jag säga er ;) Håller på med de sista proven/inlämningarna samtidigt som jag letar skor och grejer till studenten, allt på en gång samtidigt som jag jobbar och skall hinna med och rida.

Så Indie har nu semester på hög nivå, sen drar allt igång och då skall hon allt få jobba på. Har massor med planer för henne.

Nu har vi släppt ut dem ett par timmar i den lilla hagen som förberedelse inför den stora sommarhagen. Men bara någon timme idag då det är sjukt mycket gräs där och dom måste ju vänja sig.




Mobiluppladdning: Från halvsommarhagen, fel grimma hade någon satt på henne också, den är
inte ens min, men så kan det gå. Fick spänna upp den bara.

Det här var det enda *host* vettiga jag kunde komma fram till samtidigt som jag ser på matchernas match, Manchester United vs Barcelona. Heja United säger jag bara!

Idag är det exakt 9 månader sedan jag åkte iväg nervös som fan och hämtade Indie! <3 Helt sjukt att jag haft henne så länge nu! Galet. Nu är det snart dags att spendera vår första sommar tillsammans :D


åÄQJt

#ÖJ#KM#MÖL#MÖLFÖLMDHJVWIÖVUF#MatteC!!!!!!

DISS

Något jag absolut inte tål att se är klippta manar, då menar jag så att det syns ordentligt. Men Det allra värsta man kan göra (enligt mig då) är att klippa pannluggen på en häst. Det ser verkligen ut som pottfrisyr på dem då. Jag tycker de stackarna ser så töntiga ut. Nu kommer jag säker få massor av folk emot mig som tycker tvärt om, då de flesta tycker det ser stilrent ut och frächare med klippt man.

Själv anser jag att manen skall se naturlig ut. Alltså inte avkapad. Så när jag själv klipper, för det gör jag, så ägnar jag mig minst en halvtimme åt det. Att rycka manen kan vara okej på vissa hästar, men djälv gillar jag inte det överdrivet mycket då manarna oftast blir myckt tynre.

Sist stoppade jag F när jag såg henne klippa hennes hästs man med en vanlig sax, försökte rädda situationen så bra jag kunde ped en speciell trimsax. Efter jag ägnat många minuter till att fixa till manen säger hon "Men luggen går ju att klippa med vanlig sax iallafall" och så tar hon hästens lugg i ett grepp och "tjoff" klipper av den. "Neeeej, skriker jag och sprang fram för att fixa till den. Så jag tar det väldigt seriöst, inga pottluggar på hästar vill vi inte ha. Jag fick lösa luggen så bra jag bara kunde, men det var riktigt svårt.

I förra stallet jag var var jag även där hästfrisören som fick fixa manarna. Nu skall jag snart hjälpa L också så hon INTE klipper så det blir fel ;)

En sån här sax är det man skall ha när man klipper hästens man för att allt skall fungera. Jag tvingade F att införskaffa sig en sån här. Det är helt enkelt ett måste. Den är guld värd!

Sen är det även bra att ha en valig sax. Men EDIT Den skall användas på rätt sett. den behövs mest till svansen och kan även användas lite om man skall korta manen mycket, då grundklipper man hästen. Jag tror jag får göra ett inlägg om hur jag klipper manar så ni förstår. Jag får göra det när jag skall hjälpa L.

Stor DISS till pottfrisyrer på en häst speciellt panluggen. Det skall se naturligt ut, men inte heller risigt/stripigt.

Indis är väl på gränsen till tunn där dere och skulle se mycket finare/fräschare ut om man kortade den lite,lite. För då hade den sett mer tjock och välmående ut.

Indies man börjar bli lite tunn längst ned men vågar inte klippa då den är så lång, men jag HAR faktist jämnat till den typ 0.5mm sedan hon kom till mig. Dessutom har jag snedklippat den korta biten av hennes avkapta (den korta) biten där fram, så att den smälter ihop med resten av manen så att det inte bara blir en rak kort bit och så poff jättelång man.

 

Om häästfrisör hade funnits som yrke hade jag helt klart blivit det! ;)

(Hittade såklart ingen ful pottfrisyrpannluggsbild på någon häst för tillfället)




Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


JAg är med i en tävling här: http://stockholmsjenna.se/2011/may/vinn-ett-schockemohle-schabrak.html
Sponsor är: http://www.ride-with-style.se/


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!

Sponsor är: http://faglasang.com/index.php


Ridturen idag

Jag rider ännu Indie för att få tillbaka känslan. Hon har ju varit så anti allting och det har känts fel. Så nu börjar hon bli lite gladare och mer possitiv igen så snart är det dags för ett "riktigt" pass på ridbanan igen.
Idag red jag ut med F och mysig runda och Indie skötte sig bra även F´s häst var duktigt idag. Men den största delen av ridturen bestod utav en seriös diskussion. Någonting att fundera över ordentligt.

Dagens ridpass

Det blev en ganska lugn uteritt idag tillsammans med stallägaren. Jag fick förresten även reda på att hennes ponny är en c-ponny, hade jag ingen aning om!

Indie har ju inte blivit riden nu på ett tag då hon saknat en sko så idag var hon överlycklig av att få komma ut och hade massor av energi. Som hon inte riktigt använde på det sättet jag ville ;) Istället var hon helfokuserad på alla andra saker än mig, hon tittade på ALLT. Hon var även "rädd" för allt. Jätteroligt tyckte hon. Men hon höll faktist på och fjantade sig och ville inte gå först på endel ställen osv.. Men annars fungerade det hyfsat för att ha en pigg häst. Hon var riktigt fin i traven i början och det gick att sitta ned i den. När vi travade på sista stället var hon dock övertaggad och det blev travartrav med huvudet uppe i skyn.

Jag hittade även liite gammal hovolja i stallet så jag tog det sista och oljade in hennes hovar. Hoppas de kommer bli bättre! Stallägaren hade även hovfett men vad är egentligen skillnaden mellan hovfett och hovolja? Visst jag ser skillnaden på konsistensen, men de är väl till för samma ändamål? Så vad är bäst och vad rekomnnederar ni?


At Work

Jobba,jobba,jobba seeen blir det stallet :D Äntligen.

Hästtäcketvättning= Översvämmning

Haha, sjuk dag idag! För det första är jag egentligen sjuk, femer/förkylning m.m. och har varit det ett par dagar nu. Trots det var jag tvungen att åka till skolan, skulle prata med en lärare och det var riktigt viktigt. Så när jag väl slutat så var jag HELT slut. Då skulle jag och farmor tvätta hästtäcken.

Jag har då aldrig gjort det tidigare, ny tvättmaskin och farmor visste inte hur man gjorde. Så det resulterade i kaos. För det första kom jag försent då jag skulle köpa tvättmedel och hittade då flytande hästtäckstvättmedel eller vad det nu hette. Där stod det hur mycket man skulle ha och anvisninger så den fick det bli.


Men sen hade jag ju ingen aning om program, vilket program man skulle tvätta i. Så till varje täcke blev det ett nytt program. Hah :) Första regntäcket blev inte rent...Nästa vinteräcke vi tvättade fick vi med en sjö med vatten ut när vi tog ut det. wupsi. (Inte det heller blev rent)  Sen det sista vintertäcket blev inte heller rent (förvånande?) och då märkte vi även att det var ett stört vitt fluffigt moln bakom tvättmaskinen. Det var tydligen skum. Hoppsan.

Sammanlagt skulle en knappt en fjärdedel av tvättmedlet vara slut efter tre tvättade täcken men burken var visst halvtom när vi var klara, kanske därav molnet med skum bakom tvättmaskinen?

 


Hovis igår

Helt sjukt vad rädd jag blev igår, trodde att Indie var halt! Precis innan hovslagaren kom skulle jag kratsa hennes hovar och en jättestor hovbit var borta från henes hov. Det var liksom en stor bit som bara försvunnit från ena kanten. snacka om att jag blev rädd, hoven hade varit hel kvällen innan och jag hade inte sett någon spricka ens. Det var såklart den hoven som inte hade någon sko.

Som tur var lugnade hovslagaren ned mig när han kom och sa att det inte var några problem alls. Så jag kunde andas ut. Hon var inte halt heller och belsatningen skulle bli bra med hjälp av skon. 

Men ändå, sjukt konstigt att det bara fattades en bit från hennes hov. Usch.

Något jag gått och funderat på ett tag nu är om jag skall börja olja in hennes hovar nu då dom börjar bli riktigt torra. Men jag har väntat med det för jag tänkte fråga hovis om råd. Precis som jag tyckte han att jag kunde göra det. Så imorgon hade jag tänkt göra det om vi har någon olja i stallet. Annars får jag skaffa det själv, var riktigt nära på att göra det idag faktist.


Kan man?

Jag är ännu förälskad i min drömhäst, diskuterar med mina föräldrar och försöker på något sätt luska ut hur jag kan ha råd och få allt fungera så jag kan köpa min drömhäst. Men det är ett stort gapande hål i framtiden som förstör allt! Jag vet inte vad jag skall göra om 4-5 månader. Eller jag vet egentligen, jag skall söka jobb, som bara den. På så sett kan jag då få in pengar, men som många vet är det svårt att hitta ett jobb och behålla det som nyblivien student, speciellt på Gotland (?) Jag kan även tänka mig att jobba på fastlandet.

Men då kommer nästa problem, att ha häst på fastlandet är otroligt dyrt. Sjukt. Om man jämför med vad jag har nu. Men det är egentligen ett senare problem.

Det STORA problemet är ju VAD JAG SKALL PLUGGA VIDARE TILL...För någon gång skall man ju faktist göra det också. Egentligen vill jag bara bli färdigutbildad så fort som möjligt, jag vill inte börja plugga när jag är trettio. Jag vill veta vad jag är ute efter att bli NU. Jag kan tänka mig att jobba ett max två år och sedan vill jag utbilda mig och det är där ett av problemen ligger. Har no clue av vad jag vill bli...



Nästa problem då, NÄR jag väl drar iväg för att plugga vidare lär jag förmodligen inte ha råd att ha häst med mig på fastlandet även om jag tar extra jobb. Så vad har man då för valmöjligheter? Eventuellt ta med den och skaffa medryttare, men livet som student är ju hårt och häst uppå det kommer ju bli ännu tuffare för plånboken. Så jag skulle ju kunna "hyra ut" hästen vilket jjag förmodligen inte kommer kunna då jag blivit för fäst vid den. Ett annat alternativ är att jag skulle kunna lämna den kvar här hemma, i stallet jag har Indie nu och höra med F om hon kan tänka sig rida/bli fodervärd under ett par år. (Haha, kul att hon inte vet om min lilla plan ;) ) Men även det kommer bli tufft att lämna den.

Så nu frågar jag er som pluggar/är utgångna studenter hur får ni allt att fungera? Har ni några råd och tips? Eller är det helt enkelt oerhört onödigt och dumt att skaffa häst vid just den här tidpunkten?

Jag är helt säker på att den här hästen är min själsfrände och kan absolut INTE släppa tankarna kring den. Har aldrig tidigare ens varit i närheten av att ha en sån crush/känsla av den verkligen är perfekt för mig! Den är alltså...bara.. en once in a lifetime chans känns det som. Och jag känner verkligen det!!

Nu på gymnasiet har jag även läst ekonomilinjen och vet vad som gäller när det handlar om ekonomi och vill absolut inte göra något dumt, men går det att få allting att stämma?


2003-05-17

Hur kunde jag glömma bort Indies födelsedag!
Lite komiskt nog var det då det var min farmor som påminde mig om det idag. Haha, hon pratade med mig i telefonen och sa att hon glömde ringa och gratta i tisdags då Indie fyllde år. Haha hon är bra söt hon och ändå har hon ännu inte ens träffat Indie.

image206
Bildlänk


Lilltösen blir ju faktist 8år!








Så ikväll när hovis kommer skall jag ta med något extra gott till henne.


Ponnyridning

Det blev trots allt en ridtur för mig igår! Men inte på Indie då förståss. Jag lånade stallägarens ponny och red med F och L. Så det var att helt sadla om till western. Innan jag skaffade Indie red jag stallägarens häst ganska ofta och under hela hennes graviditet (från den tiden då hon inte kunde rida längre) så red jag hennes ponny minst en gång i veckan men oftast blev det minst 3 gånger i veckan. Under den periden red jag även M´s häst. Så jag hoppade från D ponny till 172 häst i stort sett varannan dag. Även innan stallägaren var gravid red jag hennes lilla isabellfägade ponny.

Ridturen gick bra. Men det var helt sjukt vad länge sedan jag ridit hennes ponny. Det var ju galet vad när marken man satt! Det är också en ganska lugn och stabil häst så vi fick trippa på bakom de andra. Det kändes som att sitta på en liten leksak och man gungade fram och tillbaka. Smart som jag var råkade jag tappa den ena tygeln när jag höll på med något medans jag red. det resulterade i att hästen trampade sönder den! Det var såna delade westerntyglar som egentligen är två stycken. Rackarn, rackarns. Av alla gånger under de åren som jag ridit hennes ponny så lyckas jag just den här gången förstöra något. Den går att laga, det var skruven som håller ihop tygeln som ploppade loss, men även en dekormetall grej som vi inte kunde hitta. Attans. Men stallägaren sa att det inte gjorde något men skall ändå självklart försöka laga den!

Typ såna här tyglar var det som jag förstörde igår

Jag och L lämnade F som red hem och skulle jobba lite på ridbanan med sin pålle och vi tog ett extra varv och jag fick galoppera lite :D Härligt det var med en häst som hellre vill galoppera än trava. Jag provade båda galopperna och det fungerade fint. Lite tråkigt att hon är ganska tungalopperad bara. Men lägger man sig bakom någon annan brukar hon få lite fart. Härligt var det iallafall även om det inte gick så fort.

Ny hage

Vi skall nu fixa en ny hage då den som vi lånat tidigare är dåligt med gräs i och ägarna skall förmodligen använda den. Men vi har lyckats fått tag i en ny gräsplätt tyvärr inte så stor så hästarna får gå där i omgångar. Vi skall ha den som en liten övergångs hage innan vi släpper ut dom i den gigantiska sommarhagen. Så dom kan vänja sig och sånt.

Så idag när jag kom hem från jobbet var det direkt iväg och börja banka ned stolpar. De andra hade kommit ganska långt innan jag kom. Marken var stenhård och i stort sett omöjlig att få ned en stolpe i. Sjukt jobbigt.:( Jag lyckades till och med banka sönder en slägga! Den sprack i skaftet. Vi blev tyvärr inte klara med hagen men snart så. Lär behöva använda traktorn för att få ned stolparna, haha nu kännder jag mig verkligen som en lantis eller bonde!

Ikväll skall jag ned en snabbis till stallet F och L skall rida, men stackars jag kan ju inte då Indiana bara har tre skor och jag vill inte att hennes hov skall flisa sönder sig. Så jag får hålla ut till imorgon.


Skönt att vintern är över!


Hovslagare bokad!

Har nu bokat tid då hovis kommer ut, tur att dte var dags att ta ut honom när jag fick dra loss skon. Så snart kan jag rida igen :D


Våra Muppar

Kommer ni ihåg när våra kära dressyrmuppar hade en headertävling? Där läsarna skulle göra en vårig header med lite våriga färger? Här var mitt bidrag :) det översta då. Vad tycker ni? Med tanke på att jag typ inte fattar någonting i photoshop?







Till och med den mörka/gröna ramen är gjord utav delar ifrån ett foto på Claudia. Vad tycks?


Lurerier och hästannonser

Tja, som man typ sa förr i tiden "Lita aldrig på en hästhandlare" hänger faktist ihop lite med verkligheten. Jag har ju aldrig varken köpt eller tagit kontakt och fått en häst via en hästannons men jag vet att det kan ligga lurerier bakom dem.

Även om jag varken köpt eller provridit en häst som varit ute på annons så är jag ändå en stammis på både Hästnet och blocket med inriktning hästar försåss ;) Jag älskar att kolla på annonser och drömma mig bor och försöka "hitta" en häst som jag tror skulle passa mig. Med den erfarenheten kan jag säga att det är många bilder på samma häst och samma annons som förnyats och legat på annons i flera år och trots det har hästen inte blivit äldre för varje år som gått. Jag har alltså sett samma häst på annons med olika bilder som varit evigt 7år i tre år nu. Så lurerier finns det defenetivt.

Jag tycker att man borde införa på något sett ett "skydd" som kan stoppa lurerier. Det är ju faktiskt hemskt för de som faktist går på annonserna ohc köper eller betalar hästen och får det som inte utlovats eller inte får någon häst över huvudtaget. Så när man kollar hästannonser skall man alltid granska dem kritidkt tycker jag och tänka på allt som faktist inte  står i texten, som vad undanhåller dem och vad står det egentligen mellan raderna och varför är de så tysta och berättar så lite om hästen. Så tänk på att ta det lungt och granska kritiskt på annonser.


Tänkte att jag även kan passa på att förklara hur jag kommer över att dregla över en häst som jag hittat på annons som jag tycker verkar passa mig och är prisvärd. Jag tänker då att; När det är dags för mig att hitta min häst så kommer det kanske finnas en bättre, finare häst med bättre gångarter osv än den här hästen jag hittat just nu.
Det är mitt tips på hur man kan tänka för att känna sig bättre :)



När vi ändå då är inne på annonser kan jag tillägga att jag hittat min "drömhäst" :O <3 Helt sjukt, känner värsta dragningskraften till den och känner att den passat perfekt! Har gått runt och tänkt på den i en vecka snart, haha. Dessutom kollat youtubeklippen på den varje dag. Jag vet, ibland är jag allt bra konstig. Men kan helt enkelt inte släppa den. Tror det är ödet alltså. Meen.....vad är ödet?...finns ödet?..hur kan vi i vårt samhälle förklara och påverka ödet..? (Jag har läst alldeles för mycket filosofi)

Godnatt


Bilder från långritten

Bilderna blir lite konstiga och jag hamnar längst ut på kanten eftersom jag beskärt dom så mycket jag bara kunde. Så att inga folk som inte vill vara med kom med :) Men här har ni dem, bilderna från långritten som ni kan läsa oom HÄR





Hej fina stolsits, lilla stackars Indie var så här blöt och uppstressad utav att åka transport dit. Sen torkade hon upp lite och blev torrare under ritten.

Jag har fått hört hur många gånger som hellst på jobbet hur "fotografen" ångrar att han inte tog fler/bättre bilder, men trots det lyckade jag komma med på ganska många bilder. Jag ser ju så otroligt munter ut också. Förmodligen för att jag var så fokuserad. Det var ett par bilder till som jag kom med på, men är i bakgrunden och massor av folk framför så dom skippar jag här. "Fotografen" ;) lovade också att han skulle vara bättre på att ta bilder och ta fler nästa gång, jag har även fått honom att lova att han skall rida med en gång, så det ser jag verkligen fram emot :D


Vila

Idag får Indie vila, igen. Jag kan inte rida utan en sko. De andra i stallet skulle inte ta ut hovslagaren förrens efter den 25 men jag skall nog försöka få ut honom så snabbt som möjligt. Jag vill ju kunna rida utan att förstaöra hennes hov. Så jag skall nog försöka få tag i honom idag.


Antagligen kommer jag ändå inte kunna rida den här veckan. Bläh för slutspurten i skolan. Den känns oändlig.

Jag skall även in och boka en tid i stan för att tvätta Indies täcken, det skall göras idag.

Bilder från idag!














Haha, fråga inte!








Usch

Tror jag förstört ALLT. :( Nu pratar jag då om longeringen. 

Idag skulle jag longerträna Indie det började med att jag möttes utav en halvlös sko som vi var tvugna att dra bort, den satt hårt igår men enligt stallägaren hade hon fått fnatt och brallat runt i hagen som en dåre idag så det var förmodligen anledningen till att den nästan var av. Som tur var är det ändå dax att ta ut hovslagaren. 

Efter vi fixat skon värmde jag upp Indie lite med en promenad (på mjukt underlag då såklart) och hon var så jäkla duktig! Hon var inte alls på eller spände sig hit och dit. Utan gick snällt och avslappnad brevid mig. 

Sen skulle jag då longera henne med bara lina. Det gick bra i början men när jag sklle få upp henne i trav gick det bara  nått varv sen ville hon inte mer och backade ut ur cirkeln åt sidan. Efter jag försökt, försökt och försökt ville hon tillslut inte ens gå i en cirkel omkring mig! :( Usch, usch, usch. Anledningen till varför hon börjat göra så är för att jag tror jag "förstörde" ALLT arbete inom longeringen med henne sist, det kan ni läsa om här. Så jag sprang in och hämtade longeringsgjorden och tömmar. Jag tänkte tömkörningslongera henne som jag gjorde innan, knappt det fungerade heller! Så jag ville bara slå till mig hårt för att jag var så klantig sist. Oerhört frustrerad blev jag och släppte allt och började bara tömköra henne på riktigt sätt. Vilket jag kom på att jag aldrig gjort tidigare. Vi gick ett par varv på ridbanan får att få henne uppmärksam. Det blev hin också, att tömköras var tydligen jättespännande. Sen fick hon skritta ett par longeringsvarv omkring mig igen innan jag gav upp longeringen för idag.

Som avskrittning gick jag en ppromenad med henne hem till mig, jag ville inte slita på hennes hov utan sko. Hemma gick mamma och pappa ut och fotade mig och Indie utanför huset och i kohagen som jag brukar rida i. Jag hoppade upp barbacka :D Tyvärr var Indie jätte stressad och ville inte stå still, trots det lyckades pappa käppa ett par riktigt bra bilder! Sen blev det barbacka ridning tillbaka till stallet och det gick bra.


Bild från idag, kohagen som jag brukar rida i


Som ni kanske sett?

     

Var och såg på elitallsvenskan i ponnyhoppning (eller vad det nu heter  tredje omgången av elitallsvenskan) förra söndagen och tog en del bilder. Så var ni med och är intresserade av att få dom mailade är det bara att höra av sig med en kommentar eller med mail. Har ni tur så har jag kanske bilder på just er och er häst.

Tyvärr hade jag ett minneskort som nästan var fullt så det blev inte allt för många bilder, men lite blev det dock. Lyckades få in ett par riktigt bra fototräffar på ett par vita hästar och två fuxar som var med :D

Här är ett litet smakprov av några OREDIGERADE bilder.
BILDER FRÅN TREDJE OMGÅNGEN AV ELITALLSVENSKAN

Allså den 8 Maj 2011

Vill ni ha bilder på er maila till [email protected] och skriv gärna en kommentar här att ni mailat!


Ridning

Efter "provridningsbesöket" åkte vi tillbaka till stallet. Fast bara jag och L sen red vi en sväng istället. E följde också med. Indie har ju inte gått på 4-5 dagar så trodde hon skulle vara superpigg men hon var riktigt fin, speciellt i början. Jag jobbade lite på att få henne i form och jobba med ryggen i traven i början och det fungerade ganska bra stundvis. Sen klättrade vi i en liten backe upp och ned, gjorde lite halter och travade sakta och satt ned i den.

När vi väl kom till dammen var hon helt ofokuserad och koncentrerade sig på allt annat. Men då hade jag även släppt alla testgrejer jag gjorde i början. Resten av ridturen red vi bara skogsmulleridning. Hon blev som sagt ganska ofokucerad i slutet men för att ha stått så länge var det kanske inte så konstigt att hon blev lite glad av att se lite andra omgivningar.

När vi red i kanten av en åker fick hon nåt ryck och bara kstade sig åt sidan rakt ut i åkern. Wups, ledsen för det käre bonde som äger åkern. Men jag vat inte vad hon såg som gjorde att hon kastade sig så. Jag tappade då båda stigbyglarna och flög fram över halsen på henne, men kvar var jag.

Sammanfattningsvis gick ridturen ganska bra men hon höll på och töntade sig lite och var "rädd" för vissa saker och stirrade och vägrade gå förbi grejer. Sen när blev hon mesig liksom? Det var nog bara överskottsenergi som fick henne att hålla på att tönta/busa lite.


E tog ett par bilder på mig och Indie innan vi red iväg, men dom bliev inge vidare och kommer inte visas upp här, haha. Istället blir det den här konstiga bilden jag tog när vi kom tillbaka efter ridturen. Sjukt konstig inställning som gör att det ser ut som natt. Men se vad sommarljus hon har blivit :)


Provridning

Min "hemliga" grej var att jag varit iväg p en provridning. Varför? För att jag tycker att det finns otroligt mycket att lära sig av att testa olika hästar och lära sig om provridningar osv. Hästen jag skulle provrida var ett svanskt halvblod som de ville låna ut på foder, hon stod även nu hos en fodervärd. Men uppgifterna som jag fått av F (det var hennes kompis häst) var inte samma som fodervärdarna sa. Så vad hon fått endel saker ifrån har jag ingen aning om.

Men när vi kommiit fram, (efter att ha frågat en bonde efter vägen) och tittat på hästen och pratat med fodervärdarna bestämde vi faktist oss att inte ens provrida. Det var inte en sån häst jag letat efter, om jag nu letar efter en. Den skall isåfall vara välutbildad så jag kan få lära mig utav den och inte tvärt om. Visst var den här damen rätt så välutbildad men inte tillräckligt. Dessutom fanns det andra saker som behövdes jobba på som vägde över så pass att jag inte ens provred. Visst kunde jag ha skuttat upp på henne endå, men det känndes lite onödigt. Jag hade hört att hon skulle vara ganska ung men det visade sig att hon var 20 år så, inte direkt vad jag förväntat mig. Dessutom lastningsproblem och andra grejer. Så det slöt som det slöt. Dock såg hon ut att vara fin för sin ålder och otroligt söt var hon, men med en lite för stor mage ;) Så vi for hem igen utan att ens ha suttit på hästen. Kanske lite elakt men det är ju som det är. Känndes inte så värt att lägga ned så mycket energi på en häst i den åldern. Då (jag tycker) Indie verkar mycket bättre än henne enligt den informationen jag fick.

Bara onödigt att byta till en häst med mer problem bara för att det är ett svenskt halvblod och inte en travare. Då håller jag mig hellre till fina Indie.


Positiv tjej...

Ingenting vill och ingenting fungerar just nu. Min dator är kass (måste köpa en ny) alla ganska nytagna bilder ligger på en hårdisk som inte vill fungera. Läxor i oändlighet och ingen ridning på typ 5 dagar nu, okej fyra, skall ju rida ikväll. Så just nu får ni stå ut med gamla dumma bilder och glest med inlägg. Kul? Nej. Men nästa vecka skall förhoppningsvis bli en liten "nystart" skall få igång hårdisken, bli klar med lite läxor och rida,rida,rida vilket också betyder att ni får lite roligare saker att läsa om.





Men för att inte få er alla andra dperimerade har jag faktist lite roliga nyheter. Jag har fått alla bilder från långritten av en på jobbet :D Inte sådär jätte många bilder vi kom med på och där vi var med tittade Indie bort från kameran. Typiskt. Men självklart kan jag bjuda på dom bilderna ändå. :) Så dom kommer väl också upp snart.

Sen har jag ett litet "hemligt projet" på gång eller vad man nu skall säga. Det kommer ske ikväll och det avslöjas även för er såklart. Men även det blir ikväll. Verkar som det är en hel del på gång trots allt?

 


Jobb,jobb,jobb

Full fart men det är så det skall va :) Snart mot stallet sen ännu mer plugg.
Bild från dagen då jag och mamma red en tur.

Blir lite smått irriterad...

...på blogg.se för att ingenting fungerar trots de "fixat" problemet.
Annars har dagen varit fullspäckad, två prov fotbollsträning, en tripp förbi stallet och lite mer plugg. Imorgon blir det jobb och ännu mer pplugg på schemat, så Indie lär få en lång vila :( Tråkigt men det är sista rycket i skolan nu, speciellt mycket att göra den här veckan. Så kan det gå. Jag har stallet imorrn och då kommer pyssla lite mer med henne. Annars blir hon ju vildhäst ;)

Tävlingen

Ja, jag ligger ju lite efter med allting den här veckan så NU hade jag tänkt berätta lite om elitlagshoppningen som jag var och tittade på i söndags ;)
För er som undrade om jag hittade det, ja, det gjorde jag. Efter jag kört fel påsammanlagt 5km och fått vända tre gånger. Ibland är Gotland allt för stort :( Väl framme hade de gjort enn riktigt fin bana och målat alla hinder, det till och med luktade färg.
Riktigt fina transporter och ponnysar fick vi se. Ganska konstigt att vita hästar var ganska vanligt. Men så kanske det är ibland. Endel ryttare var riktigt bra medans andra lite mindre kanske. Något jag förvånades över var hur hårt de faktiskt fick pressa hästarna och hur mycket de fick använda pisken. Det hade jag ingen aning om!
En annan sak jag regerade på var att det var så pass stor skillnad på storleken på D ponnyerna. Visst de måste gå under ett viss mått men endel var rikigt maxade medans andra väldigt mycket mindre. Lite orättvist kanske? Men det kan ju även vara en fördel att ha liten ponny.
Tyvärr gick det då inge vidare för Team Gotland :( dessto bättre gick det för Rosanna Zimdahls lag som vann allting, så grattis till henne och "hennes" lag. Men något som jag skämdes lite över var de dåliga priserna de fick, jag menar en hink med gotlänska delikatesser? Men jo de är med i en hästhopptävling och vinner sparris, mums? Nja så i deras hink fick de bland annat sparris, honung, senap och annat mindre intressant. Ibland tror jag att vi Gotlänningar tycker att vi är lite för exotiska med allt som har med Gotland att göra. Men, jag tror nog de blev gladare för vinsten än för priset ;)
Lite hinder från dagen..Är det okej att publicera bilder på deltagarna utan tillåtelse?..
Jag har tagit en hel del bilder och endel blev riktigt fina! Är ni sugna på att se dem? Jag själv funderar fortfarande på om det är okej att publicera bilder på människor som man inte känner och när man inte har deras tillåtelse... Vad tycker ni om det?...

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing

Jag är med i en tävling HÄR!

Jag deltar i tävlingen om en Diamond-grimma från Horze.seYezzcorner.com. Tävlingen pågår till den 20 maj. Var med du också!”


Snart kommer det upp

Snart kommer bilder på det Emma köpta åt mig i Ullared upp. Alltså hästsaker förståss. Men först skall det bli lite  mer plugg. Härligt, härligt.

Uppe med tuppen

Nu iväg och jobba :D
(Ett väldigt nödvändigt inlägg)

Hopptävling

Skall iväg snart och titta på ponnytävling hoppning det är typ ponnyallsvenskan i lag eller något. Är inte så insatt men dit skall jag Emelie och Josefin. Problemet är att jag har otroligt dåligt lokalsinne och hittar inte dit. Ingien aning så jag får väl se om jag lyckas hitta dit på något sett.

Ridtur

Det blev en ridtur med F idag, jag red och hon körde sin häst. Efter den skritturen blev det lite abrete på banan. Indie var inte så taggad på det. Eftersom F inte red på banan kände hon väl sig ensam och drogs helat tiden mot hörnet mot stallet där hennes häst var. Annars var hon allmänt ofokuserad och sne. Haha hon var verkligen se. Hon liksom travade på tvären och ville inte rära upp sig. Så det var jättesvårt att samla ihop henne och få henne gå fint. Mem lite arbete blev det och alla dagar kan ju inte vara perfekta.

Jag fick även upp A på Indie och hin fick prova på att skritta och trava stor häst ;) Egentligen har hon ju stor häst men hennes är så sjukt liten. Hennes lilla nätta trippande pålle var ju lite skillnad gämfört med indie som är sådär 20 cm högre. Men det fungerade bra iallafall. A brukar annars aldrig hoppa upp på någon annan häst och brukar alltid banga ur i sånta tilfäälen så jag fick beröm av att jag lyckades få upp henne ;)
 

Emma har förresten ringt till mig ett par gånger idag. Hon är ju på Ullared och shoppar hästsaker till mig :D Tyvärr hade dom inte en röd svettskrapa och bettet hoppade jag då jag inte var säker på storleken men förhoppningsvis kommer hon hem med lite andra grejer :D Skall bli spännande att se vad det blir hon sa att jag nästan fått en hel korg själv :D

Massageborste med Citrondoft

Ja, det är faktist sant! En massageborste som man skall använda på hästen som doftar citron. Ibland undrar jag allt hur långt vi kommer att gå med konstiga saker till hästarna. Jag väntar fortfarande på en tanborstinnovation som kommer slå världen med häpnad.

En tanborste till hästan och en speciell tandkräm med morotsmak, gör hästens tänder friskare. Tillslut kommer vi alla väl ha en, vänta 10-20 år så får vi väl se ;)

Ps. Sno nu inte min tandborstidé och bli rika. d.s ;)


DEL 1. Indiana

Jag tänkte berätta hur det gick till när jag provred och tillslut fick hem Indie till "mig". Så det kommer bli en miniserie i ett par delar där jag berättar lite om hur allt gick till och varför det blev just hon som fick komma och inte någon annan häst. Jag provred faktist fler.

(Provridning 1)

Det var genom sommarjobbet som jag fick höra utav en att han hade en häst i ett stall där stallägaren hade många hästar men ville inte lägga ut annonser och sälja dem. Ägarna höll på lite med trav och hade en del travhästar. Men med en mamma och en pappa som var väldigt tveksamma såkte jag och min stallägare iväg en sommarkväll och följde en väldigt kladdig ritad karta på att A4. Spännande var det och jag förstår inte hur men vi lyckades hitta med hjälp av den handritade kartan.

Väl framme tror jag att jag fick hjälpa till att ta in en häst. Jag kommer verkligen inte ihåg mycket men sen antar jag att vi pratade lite och jag började borsta Indie. När det var dags för själva provridningen var jag grymt nervös och jag kommer ihåg att M som var med märkte det. Hon trodde att jag aldrig var nervös när jag hoppade upp på en häst. Men där hade hon fel. ;) Det var även första gången jag någonsin provred en häst och jag hade ingen aning om vad jag skulle göra. Men jag körde på och skrittade osv. Något jag kommer ihåg väldigt bra var att jag hade världens publik! Det är ett ganska stort stall så det var ju mycket folk. Vet att det var 7 personer som stod och tittade hela tiden när kag red och då blev jag ju inte direkt mindre nervös.

Jag travade lite i båda varven och kände lite allmänt på henne  i böjda spår osv. Jag var jätterädd att ägarna skulle tro att jag inte värmde upp klokt och skrittade typ hur länge som hällst innan? Men Indie började faktist bråka då hon var nära stallporten och hoppade och töntade sig. Men jag fortsatte och skulle få hennen gå klokt osv. I ett varv gick det bra men inte i det andra. Bara om man höll sig en bit ifrån porten. Annars hoppade hon och höll på. Det jag kommer ihåg mest var hur jag blev kär i hennes trav. Den var så mjuk och flytande på något sätt tyckte jag och inte alls som M´s häst. Sen var jag otroligt förvånad hur smidig hon var trots en mankhölj på 164 och hon var varmblod. Jag tror aldrig jag suttit på en smidigare häst. Hon kan vändra 180grader på stället bara hon vill. (Skojar inte) Så det var även något jag fastnade vid. Hennes smidighet och hur bra dte gick med voltar serpentiner osv på ridbanan i den sköna traven.

Sen skulle jag även prova på galopp och det gick inte. Provade ett antal gånger men det fungerade inte, det blev bara snabb trav och jag kommer ihåg att jag inte ville att hon skulle gå omkull när jag red så snabbt på kortsidan. Dessutom höll jag inte ut på ena kortsidan då det var höbalsplast där som hon var lite tveksom till. Jag ville inte heller försöka mig på allt för mycket på en häst jag inte kände och inte visste hur hon reagerade osv. Efter ytterligare lite trav och skritt och fighter vid porten hade jag ridit klart henne. Jag kommer också ihåg att jag red henne rätt så länge. Medans jag hade ridit Indie hade ägaren värmt upp nästa häst som jag skulle provrida direkt efter.

Mer om honom/henne (?) och hur det gick att provrida honom i nästa del...


Jobb

Är nu och jobbar vilket jag gillar, riktigt nice att få jobba på en lördag :D (har ju faktist fått en timmes sovmorgon så jag är väldigt nöjd)

Men för alla er glada har jag faktist fixat några förinställda inlägg. Har ju haft väldigt dålig uppdatering den här veckan men sånt händer när studenten närmar sig och man har allt för mycket kvar att fixa ordna och plugga och allt vad man kan tänka sig.

Ny häst?

******* försöker lura på mig en ny foderhäst, haha. Nej men det är faktist riktigt seriöst. En svenskhalvblods vallack. Väldigt välutbildad i både hoppning och dressyr men mest i hoppning om jag förstått det rätt. Men han har däremot inte varit så jättemycket tävlad. Men det är en sak som jag ser negativt. Åldern, det är en herre på 19år vilket jag anser är mycket.

Visst hade det varit superkul att få lära sig rida "klokt" eller lite mer avanserad ridning så att hästen utveckar ryttaren och inte tvärtom som det är nu. Det hade ju även varit jättenyttigt att liksom få ett sorts bevis på att man gör alla grejer rätt och därmed i framtiden kan utveckla en häst på rätt sätt. Så man vet att man lär hästen hjälperna rätt osv. Meen, det blir nog inget av med den hästen faktist. Lite för gammal tycker jag. Visst provrida är aldrig något jag tackar nej till. Skulle faktist iväg och provrida hästen då jag anser att man skall ta alla chanser man får att lära sig mer, prova andra hästar och få mer erfarenhet. Jag skulle egentligen faktist provrida den, men det är sjukt mycket nu både för mig och de som skulle med så det har inte blivit något med det.

Kanske är jag osmart eller blåst men jag håller mig till fina Indie. Iallafall i det här valet. Men man vet ju aldrig vad som händer i framtiden...


Dagens ridpass

Det blev en kort lugn tur idag. Är ännu inte frisk och ville även se hur mina fotleder klarade av ridningen och dessutom har F otroligt ont i ryggen stackarn, tänk att ha ont varje gång hästen tar ett steg :( Men ut kom vi iallafall. Indie var riktigt taggad men på ett bra sätt. Däremot var hon jättemesig och var tvungen att spänna sig och stirra på varje konstig grej hon såg däribland en pinne, en stor sten, postlåda m.m. Men när vi skulle in i en kohage och var tvungen att gå förbi en jättestor traktor med någon grej på släp och gå brevid den ca 1 meter var det inga problem. Den räknades tydligen inte som farlig ;)

Väl inne i kohagen så provade jag att trava lite. Fotlederna kändes helt okej (YES!) och Indie var faktiskt riktigt duktig! Hon var inte alls stissig och stressad uttan mest bara taggad. Vilket var superkul. Hon var otroligt känslig för hjälperna/skänklarna och jag kunde trava henne i serpentiner och voltar och vända med endast dom och ha en bra kontakt med tyglarna. Jätteroligt. Jag tror hon var riktigt glad att få komma ut igen.  Så hon skötte sig super och det var väl tur, vet inte om jag hade orkat att bråka med henne idag.

Jag pysslade lite extra i stallet efter ridturen och flätade Indiea man bland annat. Jag och F har även lyckats fixa en mindre extra hage. Eller rättare sagt en fin gräsplätt som skall bli en extra hage. Våra kära grannar tyckte det var okej att låna ut sin mark till oss i sommar. Så nu skall stängsel och tråd införskaffas :D


Ponnytävling


I helgen är det någon sorts elitallsvenska för ponnys eller hur man nu säger, här på Gotland. Emelie skall dit och titta och jag med till och med Josefin som inte är hästintresserad ville följa med. (Hon ville med för att se alla rika snobbar som kommer från resten av sverige, se deras utrustning och grej) Men vi fick med henne iallafall. Det var Emelie som lyckades övertala henne ;)

Men det är tydligen på både lördagen och söndagen om jag förstått rätt. Antar att det är hoppning då Emelie är intresserad men ärligt så har jag ingen aning vad som händer på såna tävlingar. Jag har ju noll koll på viktiga elittävlingar och grej. Jag lufsar ju bara runt på en travare i skogen. Men Gotlands laget skall tydligen vara bra i år enligt Emelie så vi får väl åka dit och kolla. Skall göra allt för att Josefin inte skall banga ur.

Hur som hällst skall det bli kul att se hur det går till på en riktig tävling.


EDIT!!

OH NO, kom precis på att jag skall ju jobba i helgen!!
Rackarns vad händer nu?

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!

Töntig

Har nu varit i stallet och fixat. Hade kvällen idag. Känner att jag börjar bli bättre med förkylnningen så jag satsar på ridning på fredag :D L Var i stallet idag och hade ridit så jag fick lite hjälp med hästarna. Jag kanske är töntig men oj vad jag saknat Indie. Haha. Gosade lite med henne i hagen och pyssladee och ryktade henne i stallet medans hästarna fick mat. Indie verkade tycka om att bli ompysslad och stod och njöt. Jag kanske är töntig men shit vad hästar är härliga, älskar dom :D


Black and White

Dagsens vill ha: Dressyrschabrak från Hööks



Riktigt snyggt schabrak tycker jag. Både det svarta och det vita var mina favoriter. Men priset var väl lita att ta i 449kr för dressyrmodellen. Inte för att jag ens har en dressyrsadel att använda schabraket till men vist var de fina? :)

Lista

Ha varit en kort sväng i stallet. Verkligen en supersnabbis mätte ett bett klappade Indie och for iväg igen. Sen åkte jag till Emmas stall och gav henne min väldigt fina Ullaredsönskelista. Jag har ingen aning om vad allt det kommer kosta ungefär så jag fick helt enkelt chansa på ett ungefär vad det möjligtvis kommer att kosta. Sen har jag inte en aning om det var för mycket lagom eller för lite pengar hon fick så jag får väl se vad hon kommer hem med. Skall blir riktigt spännande :D

Har ni lust att chansa eller kanske ni vet vad min ullaredslista kommer att landa på för slutpris? Ni hittar den HÄR om ni känner för att gissa. Hade varit riktigt intressant att få veta om jag var i närheten i samma prisklass som ni tror.

Jag satsar på att komma upp på hästryggen på Fredag-Lördag någongång och hoppas jag kommer må bättre då. Det måste jag.

Hjälp?

Någon av er kära läsare som vet var midjan sitter på en sadel? Jag har ingen aning, men får väl googla runt lite seriösare om inte ni redan kan svaret :)

Vill bli frisk!

Usch, usch för att vara sjuk. Lilla Indie kommer förmodligen vara supertaggad nästa gång jag rider. Jag har även lyckats skaffa extrajobb. YESSS! :D Vilket känns riktigt nice. Så skall eventuellt börja jobba på onsdag om jag blivit frisk. Idag skall jag till skolan, måste vara på en genomgång så jag får ladda upp med alvedon.

Hoppas jag blir frisk nu så jag kan börja rida lite. Jag har redan fått ridabstinens. Saknar lilla Indie.

Ponnyakuten 3

Det var ju första gången som jag såg Ponnyakuten i år. Alltså har jag inte sett första säsongen. Men jag tycker faktist att det verkar vara ett bra program som kan hjälpa både ryttarna som är med och de som tittar på programmet. Riktigt bra tips kan man få. Nu skall de även göra en säsong 3 där åldersgränsen höjs och därmed kanske det även kan komma med en häst i ponnyakuten. Vilket jag är riktigt sugen på att se. så komigen ni som ansöker jag vill se äldre ryttare och stora hästar.

Det är ju faktist en ganska stor skillnad mellan ponny och häst. Så det hade varait kul att höra "toppryttarna" ge tips som även vi som har häst kan ta till oss
.
Det hade varit roligt om de hade en "Hästakuten" också som många tycker men nu har det iallafall höjt åldersgränsen så de som är upp till 16 kan söka. Så jag hoppas att minst en häst kommer med :)

NY Utrustning






















Såhär kul kan man ha med en hjälm och en kamera när man är sjuk

Som ni förmodligen (hehe) sett så har jag införskaffat mig en ny hjälm. Det var faktist pappa som övertalade mig att lägga ut pengar på en "klok" hjälm. Min från Börjes var inte sådär jättebra. Den var allt för rund för mitt huvud och därmed för stor och jag fick ont i huvudet om jag spännde fast den så den skulle sitta. Valet stod då mellan en John Whitaker av charles owen och en Charles Owen wellington classic. Som ni sett så blev det en John Whitaker. Anledningen till det blev en JW var att vår risportbutik här på Gotland inte hade Chales Owen hjälmen och jag kunde inte testa den. Trots att jag faktist var nästan mer sugen på den ;)

Jag funderade faktist på att ta en tripp till Sandra i Sthlm och testa båda hjälmarna där men sen såg jag att butiken här på Gotland hade nedsatt pris på JW´n så det fick vara värt det. Jag sparade nästan 700 spänn om man nu kan säga så. Dessutom knep jag den sista i svart i min storlek. :D Wiie. Jag blev sponsrad med ett par 100 lappar av pappa då han verkligen ville att jag skulle köpa en klok hjälm.

Den är grymt skön men om den är värd pengarna vet jag inte riktigt. Jag får väl göra en utvärdering när jag använt den ett tag. Jag ser ut som jag har jättestort huvud i den, men det är det värt för den är så otroligt skön :D

Guess what

Gissa vad det här kan vara ;)

Sjuk

Nu har jag blivit sjuk ordentligt så det var inte så kontigt att jag var så trött i kroppen igår...
Så imorrn måste jag till doktorn skall även passa på att kolla mina fotleder samtidigt äöven om jag inte tror de kan göra så mycket åt det, men, men. Så ingen ridning idag :( Jag skall även försöka byta bort stallkvällen jag har. Orkar verkligen inte. Skall istället försöka förbereda lite inlägg här istället.


RSS 2.0