Hopplektion 7

Hopplektion 7

Idag tränade vi på titthinder. Jag var livrädd och Filur var cool, det summerar väl ungefär hela dagens träning. Haha.

Jag har för första gången hoppat en grind. Sjukt läskigt. Plus plank. Också läskigt. Jag tyckte det var sjuukt högt men tydligen låg det på 85. Men jag svär, det kunde lika gärna ha varit 120 kändes ungefär så högt. Haha skraj var jag men hoppade gjorde jag. Filur också.

F tyckte det var så synd att vi inte filmade bär han hoppade planket första gången för då hoppade han galet högt över och det kändes kan jag säga. Jag fick släppa tyglarna så att jag inte drog han i munnen för jag var inte berädd på jättehoppet. F's beskrivning av vårt fina hopp var att där jag brukar vara i luften över hindret. Där var Filur och sen jag på honom ännu högre. Haha.

Annars hade Filur riktigt bra tempo idag och jag lyckades säga ifrån innan hans bockningar. Måste nog säga att det var nog det bästa tempot vi haft på en lektion. Känns som att jag vågar pusha honom mer och kräva mer av honom nu. Fick även honom gå och jobba i bra form i början och i slutet av lektionen. Inte mellan hoppövningarna för där kan jag erkänna att jag allt var lite skakis. Hindrena såg så höga ut och jag är egentligen riktigt hopprädd. Har någon skräckblandad förtjusning när det gäller hoppning. Jag vill, men jag är rädd och vågar inte riktigt på höga hinder men jag hoppar ändå. Ganska ologiskt men så är det.

Snygghästen med tjockis mage


Mysiga uteritter

Nu lördag söndag har jag och F varit ute på några mysiga uteritter. I lördags när jag tagit på mig och Filur all nya fina utrustning kunde vi inte låta bli att galoppera genom massa vatten så vi och utrustningen var helt dränkta i lera. Menmen. Kul hade vi iaf.



Igår blev det lite längre bit och vi tog oss hela vägen upp till "finskogen" sååå mysigt och underlaget är så otroligt fint där och öppna stora stigar. HÄRLIGT

Finskogen <3


Hopplektion nr 6

Hopplektion nr 6
 
Förra måndagen alltså, hur kommer det sig att jag alltid hamnar en vecka efter? :P
 
Stallägaren och hennes lilla dotter var med och tittade på oss och filmade. Filur var riktigt fin. Inget bus framför läktaren. Hade ett annat upplägg för uppvärmningen än vad vi brukade och då var det lättare att säga till honom.
 
Vi tränade lite på att hoppa bana. Filur var riktigt framåt och fin. Lite små skutt för sig i början och jag red riktigt dåliga vägar. Men de sista rundorna blev det rätt bra tillslut, lite korsgalopp ibland dock.
Kanske till och med kan lägga upp en film. Inte för att det ser bra ut, men det kan vara ganska kul att jämföra med nu och hur vi utvecklats (förhoppningsvis till det bättre ;) ) om några månader. Vi får se..

Göteborg Horseshow!

Hélt sjukt. Som ni kanske märkte så hamnade jag där tillslut! Har ju tänkt att åka dit hur många år som helst men det har aldrig blivit av. Men i år tänkte jag att nu skall jag allt ta mig dit! Men det slöt med att det blev inställt då de andra i stallet ångrade sig.
 
Men i måndags (en vecka sedan) Efter hoppträningen när jag kom hem sådär vid 23.00 bestämde jag och Josefin (Filurs ägare) att vi skulle åka till Göteborg! Nästkommande dag..
 
Sedan är det då detdär med att bo på en Ö. att boka en resa från Gotland till Göteborg är ungefär som som att boka en resa till USA. Haha. Nästan iallafall. Men runt 03.00 tiden på natten hade vi kommit fram till att Flyg, flygbuss, hotell var den enklaste och smidigaste lösningen. Så vid 03.00 satt vi och bokade flyg, och letade hotell som galningar. Vi kom även fram till att det fick bli hela onsdagen i Scandinavium plus hoppningen på torsdagskvällen.
 
Så vid 06.00 på morgonen efter hoppträningen så ringde klockan.
 
Tisdagen blev det lite shopping och försöka hitta vårt hotell. Med mitt otroligt bra lokalsinne ;) Men tillslut så kom vi fram.
 
Onsdagen var det schandinavium och mässan hela dagen.
Torsdagen gick vi på mässan och shoppade massor och mot kvällen var det hoppning.
 
Lite oredigerade bilder
 
Fredagen blev det ännu mer "vanlig" shopping och en sväng till scandinavium igen för att hitta mina nyköpta, borttappade ridbyxor. Helt otroligt att jag fick tillbaka dem!
 
Sen var det dags igen att ta sig till Flyget igen med våra övertunga väskor.
 
Ganska sjukt att jag och Josefin åkte iväg ensamma tillsammans, kände inte henne över huvudtaget innan jag kom i kontakt med henne och skulle åka för att provrida Filur. Men jag hade iallafall hur roligt som helst och Göteborg ver 100 gånger bättre än Stockholm horseshow! Så nu lär ju det inte bli nåt besök på Stockholm Horseshow igen på ett bra tag. Haha.

Äntligen här!!

Coolt coolt


Göteborg!

På plats i Göteborg! Imorgon blir det horseshow med Filurs ägare Josefin. riktigt taggade :D


Vila

Idag blev det vila för Filur. Hade morgonen och var där ute och pysslade och storstädade stallet en aning.

Ikväll skall jag och pappa iväg och titta på en hästtransport. Hos Filurs matte. Skoj skoj.


Dressyrträning

Dressyrträning 1
 
Duktiga Filur. Så skönt att ha en lättlastad cool häst. Riktigt ensam kände han sig dock när vi kom fram till ett tomt ridhus utan NÅGON annan häst där ;)
Nyharvat var det också! Lyx :D
 
 
Jobbade på som bara den att få honom i en fin form. Ojoj vad jag fick kämpa. Hade sporrar på mig idag också och är fortfarande lite rädd för dem och vågar därför inte riktigt peta till honom och han slänger lite med bakdelen för att försöka komma undan. Men jag jobbar på det. Jobbasde även själv på att sitta på rätt sittben, är så otroligt dålig på det.
 
Blev mycket arbete och fokus på volter, form och framåtbjudning. Kan nog även säga att han aldrig jobbat på så bra framåt som idag. Fick även ett dressyrspö i mitten av passet och bara genom att hålla i det så ökade han på bra. Svetten bara rann av mig idag. Shit vad jag fick kämpa. Är inte van med att behöva jobba för att få hästen framåt. Det har alltid varit tvärom på alla de andra hästarna jag haft. Sen kan det även bero på att jag hade 2 par trumpor och långkalsonger under ridbyxorna ich det var sisådär 20 grader i ridhuset och sen kämpa lite uppå det. Puh, kanske dags att inse att det är vår och lägga undan långkalsongerna iallafall?
 
Lyckades även få till en riktigt fin trav på fyrkanspåret när han slöt streta emot. Blev en fin taktmässig trav.
 
Ridläraren berättade även att jag red på ett helt annat sätt idag jämfört med på hopplektionerna och visst är det väl så. Nu när man är ensam kan man ju inte "smita undan" och måste skärpa sig lite ;) Men hon menade det positivt och det är ju alltid bra.
 
Skall försöka fortsätta att rida ett dressyrpass för tränare varannan vecka. Behöver det och hoppas att det kommer vara givande.
 
 

Svanslös

Hu vad Filur ser ut i sin svans nu :(
 

Dressyträning

Imorgon är det dags för dressyrträning för mig och Filur. Spännande. Får hoppas han är mer på hugget imorgon än han var idag när vi red ut.

Han var över rädd för precis ALLTING. Han har bara gått där 100 gånger förrut. Och jätte seg och loj faktiskt. Är väl förmodligen vädret.

Imorgonkväll blir det avlusning och han måste sova inne efter det på kvällen.


Dressyträning

Imorgon är det dags för dressyrträning för mig och Filur. Spännande. Får hoppas han är mer på hugget imorgon än han var idag när vi red ut.

Han var över rädd för precis ALLTING. Han har bara gått där 100 gånger förrut. Och jätte seg och loj faktiskt. Är väl förmodligen vädret.

Imorgonkväll blir det avlusning och han måste sova inne efter det på kvällen.


Avlusning

Var även på besök hos veterinären igår och hämtade lite avlusningsmedel för svansen och manen. Känns rätt så onödigt då dom liksom VET att det inte är några löss. Menmen 200kr fattigare. Allt för att lilla Filuren skall få sin svans tillbaka 😉. Skulle även maila bilder på svansen till veterinären och han skulle skicka den vidare till en hudspecialist på fastlandet. Hoppas vi får nåt klokt svar!


Hopplektion nr 6

Hopplektion Nr 6
 
Igår hade jag sporrar! Scary :P Haha fick be om hjälp av ridläraren då jag inte ens vet hur de skall sitta :P Bra där.
 
I början var det suupervingligt. Kändes ungefär som man precis lärt sig cykla och man vinglar fram och tillbaka åt sidorna. Men efter ett tag (när jag vågade nudda honom med sporrarna) så blev det lite stabilare. Jag fick honom att gå framåt riktigt bra.
 
MEn den där jäkla kortsidan mot läkteren alltså, med den läskiga soptunnan. DÄR får han oftast (nästan alltid) lite fnatt och skall börja bocka, iallafall de första trav/ galoppen i början av lektionen. Tydligen drog han till med några rätt så ordentliga igår då jag fick beröm för att sköta mig och sitta kvar så bra :P ups.
 
Annars handlade lektionen om lätt sits, och ge bra eftergift på "större hinder". Så vi hade ett hjälphinder sedan en rätt stor oxer och sedan ett kontrollhinder (som jag och Filur missade nästan varje gång)...
 
Blev inte sån lång lektion denna gången.
 

Hopplektion Nr 5

Hopplektion nr 5
 
Alltså FÖRRA måndagen ;)
 
Storpublik skulle vi ha haft. Filurs ägare var där, 2st tjejer som var inttresserade att titta på Filur plus att stallägaren och 2 av hennes barn skulle ha varit med men de hann inte riktigt med det.
 
Det första Filur gjorde var att hoppa till och börja småbocka när något rasade från taket. Bra att visa upp sig från sin bästa sida när matte och två ev intresserade köpare tittar på :P
 
Vi tränade iallfall på att att hoppa bana. Defititivt inte en av de bästa lektionerna vi haft, gick verkligen inte bra. Filur var jäätte seg men ändå busig så han drog till med några bocksprång i början. Fick honom inte att gå fram över huvudtaget. Han liksom segade sig igenom hela banan. Så ntillsa nästa gång bestämde vi att jag skulle ha sporrar.
 
Lite bilder från träningen.
 

Beach 2013

Lite sent men bättre än aldrig ;)
 
Förra lördagen åkte ju jag F och L iväg med våra hästar till stranden. Riktigt mysigt. Trodde att det skulle vara kallt men faktiskt inte!
 
Filur var riktigt skeptisk i början till sanden. Men sen gick det rätt bra. Men att gå för nära strandkanten var också lite läskigt. Vi tänkte att vi skulle ta lite fina bilder i galopp längs strandkanten. Men det låter lite bättre än vad det egentligen är. Jag och L började galoppera och Filur drog till med bocksprång, så den idén gav vi upp rätt snabbt ;) Annars fortsatte vi rida längs stranden och fortsatte sedan längs en jättefin stig övanför en lång å. Så mysigt. Måste verkligen göras om och även bada lite när det blir varmare.
 
 
 
såhär läskig var sanden i början ;)
 
 

Ny header

Inte vacker men lite mer uppdaterad med Filur iallafall. Nu väntar vi på vår och fint väder så att man kan få ta några kloka bilder!!

Sporrar

 
Ikväll är det dags för hoppträning igen! Wiie! Jag skall prova att ha sporrar på mig, scary. Har ridit med det EN gång tidigare och det var på Filur och då blev jag avbockad. Hehe.
 
Nej men skall jag lära mig använda det är det ju bra att jag har dem när jag rider inför en instruktör så att man lär sig använde dem på rätt sätt. Mina ben är alldeles för klena för att orka rida ihop Filur och få honom framåt på samma gång har jag fått hört.
 
Men lite läskigt är det, har alltid varit lite anti sporrar. Men mestadels för att jag sett folk som använt dem och hanterat dem på fel sätt. Det är även det jag är rädd för att jag kommer göra. Jag är inte van att hoppa så mycket, sakll jag även nu klara av att göra det med sporrar utan att peta in dom i Filur :P Menmen, förhoppningsvis går det bra.
 
Skall bli riktigt skoj att hoppa lite idag och förhoppningsvis går det bättre än det gick sist.

veckans update

Måndag- Hoppträning. Kommer inlägg :)
Tisdag- Lugn ridtur med stallägaren
 
Onsdag:
Filurs ägare kom och hälsade på med en av hennes andra hästar och vi red ut! Filur var jätteglad att se sin kompis igen och blev lite taggad i början. Sen red vi en rätt så lång skogstur och jag hittade! Wiie, höll bara på att rida vilse en gång! Måste nästan vara rekord!
 
Torsdag-Lördag- Har filur fått en ordentlig vila.
 
Söndag- Red en kort luuuuugn runda med F och hon tog gammelhästen i stallet. Sen tillbaka till stallet och hon bytte till sin häst och kopplade på vagnen på honom och jag red med på Filur. Filur var liite skeptisk till vagnen först och undrade vad det var. men sen skulle han springa bakom och nosa på den hela tiden.
 
Jag red lite fram och tillbaka med Filur medans F skrittade med sin pålle så Filur fick träna lite på att gå själv. Han var lite ofokuserad i början när vi travade ifrån de andra men sen när vi travade tillbaka och förbi de andra var det hur lugnt som helst. Men när vi skulle komma ikapp igen blev han riktigt taggad.
 
Så medans F höll sig på vägen så red vi på åkrarna bredvid och travade/galopperade. Sen kom vi till "konditions slingan" En jättefin lite skogsdunge där det går ett fint spår runt som man kan rida flera varv och träna konditionen på hästarna. Första varvet red vi framför F medans hon körde. Sen tog jag och Filur ett varv till innan vi begav hos hemmåt igen.
 
 

Tejp

Tejpat skavsår på fötterna och tejpat mitt vackra klämsår på min hand. Smidigt att få det mellan tummen och pekfingret när man skall rida..svider ändå liksom. Nu taggar vi hoppträning!

Ikväll kommer Filurs matte och tittar plus stallägarn och några av hennes barn. Nervöst! :P


Mot stranden!

Skön ridtur igårkväll med Filur.

Idag lastar vi tre hästar och åker till stranden och rider! Kommer förmodligen vara riktigt kallt och blåsigt men vi får se. Längtar tills sommaren då man kan bada med hästarna..
 
Systemkameran åker med och jag hoppas vi kan ta lite fina bilder :D

Hästig dag

Dagen började med att jag och L åkte till Dahrves och hon köpte lite grejer typ piggborste, kattborste och allt vad det nu var. Sen blev det Granngården och  hon köpte chaps och jag köpte en säck med mat till Filur. Vi hittade även världens snyggaste skottkärra och grep! Vi försökte få de andra att lägga ihop lite pengar för att köpa den men de var inte så taggade på det...Men vi skall allt bearbeta dem ;) Dessutom har alla våra skottkärror punktering på däcket.
 
 
Efter vår shopping åt vi lite mat innan vi åkte ut till stallet för att rida. Blev en lugnt rätt lång tur med mycket trafikträning kan jag säga. Filur är verkligen trafiksäker har jag kommit fram till idag! Red förbi en truck som körde i full fart med trälådor lästade på den. Sen även förbi en traktor som drog en sladdgrej i järn och sladdade grusplanen vi red på. Han stod lugnt ohc tittade på när den körde förbi oss två gånger och harvade grus och lät som bara den. Sen blev vi omkörda av 3 lastbilar innan vi kom in i skogen. Sen blev det som sagt lugn tur med en liiiten kort galopp en 15 meter ungefär.
 
Hemma igen var det dags att ta fram guldschampoot som vi nu kallar det. Schampoot som jag köpte igår för 150 spänn och är 200ml i ;) L frågade om manen och svansen blev till guld om man tvättade med det men tyvärr blev den inte det.. :(
 
Vi får hoppas att det hjälper till att lugna inflammationen istället så att svansen och manen växer ut istället. Det luktade linement och kändes lite linementaktigt efteråt på händerna så vi får hoppas att det hjälper.
 
Såhär ser svansen ut nu. Någon som varit med om något liknande?
Blev en heltvättning av man och svans med medlet idag, sen skall jag fortsätta på endast de utsatta ställena..
 
Såhär mycket tyckte Filur om sitt dyra schampoo ;)
Skäck? 

Mardröm

Drömde en konstig mardröm om Filur i natt. Drömde att jag hade honom i stan utanför söderport där jag lämnade honom hos en person som fick stå med honom några timmar. Senare kom jag tillbaka och frågade hur allt hade gått och skulle rida på honom i en westernsadel som snurrade runt innan jag satte mig upp.

Det var demonstration på södertorg så jag tänkte rida honom in där och upp till min lägenhet. Men jag visste att han var sjuk och sen började han hosta jätte mycket och jätte konstigt och de sa att jag var tvungen att ringa veterinären och ta bort honom! Jag började störtgråta och bara "Neeej, jag som äntligen hittat en häst jag gillar och vill köpa och så är han sjuk!" Och man såg hur dåligt han mådde.
Sen vaknade jag.

Jag och mina drömmar alltså! Hu, nu skall jag snart ut till stallet och krama om honom och tvätta med schampot jag köpte igår.


Veterinär, ridtur och rådjur

Jag och L bestämde oss för att rida ut i det fina vädret idag. Då hon var ledig kunde vi för engångskull ta det lugnt i ryktning och sadling. Så det blev en massa pyssel och en ordentlig ryktning av hästarna. Sen red vi upp i skogen.
 
Redan från början var Filur jättefin och fick han gå rätt bra i traven, annars brukar jag inte få honom fin förrens han kommit igång lite. Sen red vi upp i skogen travade lite och galopperade lite. SEN fick Filur för sig något i skogen. Det var nästan så att han reagerade som de andra hästarna gjort när de sett rådjur, spännde sig som bara den och upp med huvudet och långa dinosauriefrustningar som ekade i hela skogen ( och halvt skrämde ihjäl L ;) ) Sen var han sån hur länge som helst! Så jag och L tänkta att visst, det är fint väder och vi har inte brååttom. Vi kan skritta lite, det är bara nyttigt för dem.
 
Men säkert i  15 min höll Filur på och spände sig och frustade. Den fick L´s påller gå om och då blev han jättestressad också. Så han stackarn var helt genomblöt och skummig när vi kom hem och då skrittade vi i 40 min resten av ridturen! Filur höll på och spände síg men jag fick honom att jobba lite och guud vad mjuk och fin han var i munnen! Så himla fin!!
 
När vi senare skulle korsa stora vägen fick jag till och med hoppa av då Filur vart så taggad och spänd. Ingen aning vad det hände med hästarna. Så jag fick säga till honom ordentligt att lugna ned sig och inte gå på mig. Så jag och L gick med hästarna en bit och jag gjorde lite övningar med Filur. Han skulle stanna om jag stannade och backa om jag bad honom.
 
sen hoppade vi upp igen och jag fortsatte jobba med Filu, då hade han lugnat ned sig igen och var såå fin och villig att arbeta. Så riktigt, riktigt härlig ridtur!
 
Senare kom veterinären ÄNTLIGEN ut (efter att jag och L tagit en fika hos stallägaren, hehe, standard).
 
Filur har nämligen typ tappat halva sin svans och börjat tappa massor av manen också :(
Det som veterinären kom  fram till var att dte inte var några parasiter, det kunde vara eksem men svansen och en bit av manen hade blivit inflammerad och det hade den varit ett tag. Så svansroten har även blivit svullen och blivit tjockare och byggt på med hudlager? om jag förstod allt rätt. Inflammationen kunde bero på massor av olika saker men ha trodde mestadels på vädret. men det kunde även bero på smutsiga täcken (men som sagt mankammen var också inflammerad), solen, foderbyte osv. han kunde inte riktigt svara på vad eller hur länge inflammationen varit där.
 
Sen tog han hårstrån för analys av ringorm bla. (som handock inte trodde det var) och även skrapprov som skulle skickas iväg på analys. Sen sa han såklart att skimmlar är extra känsliga och har lättare att få sjukdomar och eksem. Så det var i stort sett bara att vänta på analysproven som kommer nästa vecka. Jag köpte även ett sorts shampoo som han rekommenderade och hade med sig som ävven kunde lugna inflammationen som jag skulle tvätta med dagligen nu. 150 kr så får hoppas att det hjälper något iaf. Veterinären skulle även ringa och prata med en anna veterinär som var inriktad på hudsjukdomar. Så nu väntar vi på provsvaren och ber om att Filur inte tappar mer man och svans nu! :( Lillkillen.

Tisdagens ridning

Blev en liten chill ridtur med stallägaren i tisdags. Inga större krav då jag hade galet ont i huvudet. Bara ut och softa lite för Filur efter både distansen och hopplektionen dagarna innan. Blev massa skritt och bara mys i solen.

Hopplektion Nr 4

Hopplektion nr 4
 
Jag och F kom för första gången i tid! Wiie. Så vi kunde ta det lugnt, mocka ur transporterna och sadla i lugn och ro. Skritta runt läänge i ridhuset och chilla lite. Hur skönt som helst!
 
Det var jag F och en tjej till på sin ponny i vår grupp. Tror det äntligen blivit snurr på rätt grupper osv nu. Vi började med lite markarbete och skulle få hästarna i fin form osv, lite ställningar osv. Filur var huuuur fin som helst! Känner att jag börjar hitta knapparna på honom nu. Han gick även 5 dagar veckan innan och det märktes verkligen att vi kämpat på hemma. Fick massor med beröm. Tex att han typ var en halvmeter kortare nu och inte sprang och hängde på better ;) hehe. Lyckades hålla honom kort och fin hela uppvärmningen.
 
Sen körde vi lite övningar på att "rama in" hästarna och landa i rätt galopp genom fyra hinder som stod i en cirlkel. Jag hade lite problem i början då Filur inte riktigt ville komma ut från väggarna i ridhuset utan att tappa fart men tillslut så gick det bra :) Han hade liite lågt tempo och jag fick käma på för att få lite fart i honom. Det var bara den övningen vi gjorde och i olika höjder och eftersom det gick så bra för alla på lektionen blev den rätt kort och vi slöt efter 45 min.
 
Härlig känsla och absolut den bästa lektionen av allihopa jag haft med Filur.
 

Ååååååh ut och rida i det fina vädret

I väntan på veterinären får det bli en ridtur med L. Häääärligt väder!

Taggar hoppträning

I tid för första gången!


Distans träningstävling

 
Igår Var jag och Filur iväg på en träningstävling i distans! Den var mest gjord för att lära funktionärerna hur det går till och vad de skall göra på en riktig distanstävling.
 
Först fick vi linte information om hur allt gick till på en tävling. Sen började det med en veterinärbesiktning med pulsmätning inan start och visa upp hästen i skritt och trav. Då skulle hästen vara helt utan utrustning och benskydd. Endast träns.
 
Sen var det start och oj vad Filur var taggad och pigg redan innan starten i ridhuset där vi värmde upp lite. Han fick ändå ingen havre dagen innan. Eftersom det bara var en lugn pröva på så skrittade vi alla iväg i starten. Sen red man en snitzlad bana i valfritt tempo. Jag och F höll ihop och alla låg i en rätt jämn klunga. Både F´s pålle och filur blev rätt taggade när de nadra kom en bit ifrån oss. Första travsträckan började Filur busa lite och gjorde några små bocksprång, men det var inga problem.
 
Sen var tillbaka till veterinärbesiktning igen, man hade 10 min obligatorik vila och man fick själv bestämma när man ville visa upp hästen och be om pulsmätning. Det är även där det blir lite tävling. För Hästens puls fick inte vara över 60 och då gäller det även att veta på ett ungefär hur fort pulsen går ned på sin häst och i hur bra kondition den är. Nu red vi ju så kort och lugnt så det var inga problem. Så det var bara att slänga av alla grejer och visa upp hästen och ta puls igen.
 
Sen på med alla grejer igen och iväg igen. På andra varvet låg jag och F för oss själva. Men när vi red iväg kom de första hästarna tillbaka och oj vad Filur visade upp sig som värsta hingsten! Upp med svansen och huvudet i vädret och bara flög i traven ovh svävade runt. Haha. Lillkillen. Sen fortsatte jag och F iaf. Red om en tjej och jag tänkte då lägga mig i galopp bakom F. Meen då blev Filur lite glad och började bocka. Så några språng satt jag kvar och sen flög jag av!! Rakt i en snöhög som tur var. Landade riktigt bra. Och Filur stod kvar som tur var. Upp igen och fortsätta, men i trav.
 
Sen tillbaka igen och av med allt och sen visa upp hästen och ta puls igen. Jag bad om att ta pulsen på Filur nästan direkt när vi kom tillbaka för att se hur hög den var då. Tänkte att det kunde vara rätt spännande. Då låg den på 48.
 
Sen kan man ju även säga att mycket av pulsen beror även på hur hästen tar all och har i huvudet. För blir hästen stressad även om den inte är trött så är pulsen hög. Så det gäller ju även att ha en cool häst med ett bra temperament.
 
Gott med mat var det när han kom hem igen
 
Har inget kort på vårt "kort" som vi fick med puls tid och namn och allt. Men jag skall leta reda på det :) Vi blev även inbjudna på distanstävling nästa helg 3 mil. Njaah tack. Så det hoppar vi över. Även om jag faktiskt både varit med på en sån långritt med både Indie och Cinnamon.

Storstädning

Lite pyssel och städning i stallet blev det idag. Ikväll taggar vi hoppträning!


RSS 2.0