Nåt spännande på gång..?

Känns faktiskt som det kan bli nåt av det här...lalala. Mer info imorgon!

Man tager vad man haver

Beskydds reflexer till hästen fungerar lika bra till en själv när man inte har annat. Lite smutsiga och fulla med lera och hår. Nu skall jag ut och springa. Ciao!

 

Idag Igen!

Vi lyckades idag igen! Alla 5 hästar på en ridtur tillsammans. Det händer inte ofta det nej!

Blanka kändes faktist aningens bättre idag.

Jag var ponnyryttare idag igen.

Oren, nära döden upplevelse och lite ridning

Jag har ridit på som vanligt i "hemmastallet", jobbigt det där med massa stall hit och dit. För tillfället kallas min bil för det 3e stallet eftersom jag typ har två par stövlar, ridkor, hjälm, väst, handskar, jackor kläder och allt vad man nu skulle behöva i ett stall. Jo, förresten har till och med ett par benskydd till häst i bilen men har ingen häst..?

Iallafall i dag hände något ovanligt. ALLA hästarna fick komma ut på en tur samtidigt. Så fem hästar och ryttare blev det. Riktigt skoj, de tillfällena alla kommer iväg samtidigt är få.

Tyvärr kändes det inte bra, lilla Blanka har kännts stel och oren i vänster bakben ett tag nu. Har funderat om det kan vara från att hon höll på att slänga av mig i tisdags. Pigg häst som stått en vecka slöt med ett ordentligt bocksprång (typ en halvmeter extra högt nu när hon typ bantat ned sig 50 kg) och i bocksprånget fick hon till en ordentlig backutspark. Haha galna lilla ponny. Jag höll verkligen på att flyga av. Flög först rakt upp i luften sen framåt när hon sparkade, och kom jag ihåg att det finns knopp att ta tag i på en westernsadel? Neejdå.. Måste lära mig det snart.


Jag får ju nästan berätta min dramatiska nära döden upplevelse under den ridturen också. Red med två andra personer i stallet och deras hästar var också riktigt taggade. Så F tog en galopprunda runt ett fält. Sen tänkte jag då att lilla Blanka också skulle få springa av sig lite. Då C inte ville trava så tänkte jag galoppera ifrån dem och sen tillbaka igen. När jag väl kommit iväg och skall vända för andra gången så blir Blanka hel till sig och snurrar runt och far runt. Såklart draaas dom alltid åt det hållet där det är ett dike. Problemet var ju att det här inte var ett dike utan en kanal, sådär 3-4 meter djup. Och hon backar mer och mer åt det hållet, jag försöker få henne bortåt från diket och de andra två som var med skrek "Hoppa av, hoppa av!!!" men när vi stampat lite på kanten så fick jag bort henne. Riktigt obehagligt, fan vad jag hatar diken! Var helt berädd på att hoppa av om hon backat 20cm till..

Det var det, åter till dagen då. Lilla blanka känns alltså inte helt ren i vänster bakben, men det är inte svullet, inte varmt eller något och hon har framåtbjudning som vanligt men det känns inte rätt. Därför har hon vilat två dagar efter en skritt dag och en lugn rudtur men hon känns alltså ännu inte bra..

Som tur är kommer hennes ägare hem idag så får vi kolla hur vi skall göra. Det känns inte rätt med de andra kan knappt se att det ser orent ut men, får prata med stallägaren imorrn om hur vi skall göra.

Är dags för vaccination nr 2 om två veckor så får kanske kolla då. Kan ju vara fången som spökar igen..You never know. Åter står att se.
Otroligt vackert urklipp fråd idag. Om ni undrar varför jag ser fyrkantig ut är det för att jag har en säkerhetsväst under jackan ;)

Topp Tre- Bruna favoriter

Här är mina topp tre bruna favoriter i ridhjälmar för tillfället, i ospecificerad ordning.  
 
charles owen ayr8 leather look
Gillar den fortfarande, verkar skön och är riktigt snygg. Något som jag gillar mindre är nätet på framsidan. Måste det vara så genomskinligt. Men ändå, snygg färg och håller topplaceringen. 
 
GPA extreme
Har faktist aldrig sett denna tidigare. Vad jag förstått har den en bra ytteryta. Vilket är riktigt bra om man är ute i väder och vind året runt. Klarar både regn och snöstormar. Frågan är bara om den regnar in på huvudet mellan gallret? Eller om vattnet hamnar i hjälmen? Verkar vara mindre smart i sånafall. Ingen vill väl ha redn i hjälmen? Men måsta även tillägga att det här är nog en av favoriterna bland GPA hjälmarna.
 
 
GPA speed air
En av de populäraste "märkeshjälmarna". Har ännu inte riktigt bestämt mig för denna. Har velat lite fram och tillbaka om jag gillar den eller inte. Avskydde den i börjag pga den "flugliknande" designen. Speciellt de som är tvåfärgade. Men gillar dessa "ton i ton" hjälmarna bättre. Tycer att vissa passar i dem. Har själv provat en, men tyckte att det blev lite cykelhjälmskänsla. Men den får allt hamna på en topp tre. Även om jag ännu inte riktigt bstämt mig om jag gillar den eller inte. Det går lite i peroder om jag gillar denna eller inte..
 
 
 
 
 
 

Tävvvvvvvling

 
Jag är med i en tävling HÄR!

Tävvvvvvling

Jag är med i en tävling HÄR!

Tävvvvvling

 
Jag är med i en tävling HÄR!

RSS 2.0