Snart så

Snart är det allt dags att hoppa upp på ryggen på Filur och ta sig en första ridtur hemma. Funderar på att antingen ta det i morgon. Men funderar på att ta det den 1a istället då det alltid är nån som skall prova sina raketer på under dagen istället för att vänta till 12 slaget. Tror det var ifjol jag och F var ute och red och påväg hemm när en jäkla massa raketer for upp och smällde när vi var på hemväg. Tur vi har snälla häster!
 
Fick även ett mail av Norra Gotlands Ridklubb att de skall försöka få igång hoppträningarna igen nu på torsdagar igen efter nyår och F och jag är så sugna! Det skulle även vara nån mindre klubbtävling och cm-hoppning i slutet av januari. Kanske något att satsa på? ;) Så härligt med såna mail nu igen när man har häst! Man blev ju lite mindre glad när man fick massa mail om roliga aktiviteter och träningar förrut när man inte hade häst, men nu jäklar! Så taggad :D
Snart tillbaka i ridhuset igen med en lite större vit häst :)

Dagens

Idag var Filurs matte och hennes mamma ute och hälsade på. Förhoppningsvis tyckte de att allt var okej ;) Vårt stall är ju aningens mindre vackert om man gämför med deras fina. Men men. Man kan inte få allt.

Stallägarens man och deras tvåriga dotter kom in i stallet och hälsade på Filur. Så fick hon borsta den "lilla" hästen. Men hon tyckte att han var snäll för det hade hon allt sagt till mamma stallägare. Så söt. Det är ganska sjukt hur hästarna känner av att det är ett barn i närheten. Filur stod helt blixtstilla när pappan lyfte upp henne så att hon fick borsta ett tag. Kloka djur det där.

Har fortfarande ont i halsen och nu är min röst nästan helt borta. Huhu, kom hem efter stallet idag och var helt slut i kroppen igen. Bläh, varför skall sånthär alltid komma när man inte har tid med det. Får hoppas att det är bättre i morgon.

Nu blir det att se slutet på sammandraget på världskuphoppningen, svt1 för alla er intresserade ;)

Lite bilder

Var ute och hade morgonpasset idag. Filur kom och mötte mig vid grinden när jag kom med bilen, nyfiken eller bara social? ;)              
 
 
Provade Indies gamla täcken, lite små. Trots att Filur bara är 3-4 cm högre så är han ändå grövre än henne. Men de funkar i värsta fall. Får väl ta och köpa ett vintertäcke till, antar att det lär komma lite mer snö igen..
 
I morgon kommer hans matte ut och hälsar på lite! :)
 

Kvällsmys

Var ute en sväng i stallet idag och pysslade lite med Filur, ryktade lite och provade ett av Indies gamla täcken, som faktiskt fungerade! Möjligtvis en anings kort i ryggen men funkar som reserv, skall prova Indies tjockistäcke i morgon också så får vi se.

A kom också ut till stallet så hon var snäll och hjälpte mig bombadera sadelkammaren med med mina fodertunnor. Fick dessutom en stor tunna med foder av min faster häromdagen med dyrt foder som jag kan använda till filur längre fram. Rätt sort också! Var för mycket energi i för hennes småttingar. Så vi får väl se, kan säkert komma till användning längre fram.

Ville verkligen inte lämna stallet och åka hem, trots att jag är helt slut i kroppen nu. Men får försöka satsa på att ta det lugnt och bli frisk istället så att jag kan ut och rida snart istället! :D

Blanka och Filur


Filur

Här har vi den nya gossen i stallet. Filur, ca 168 (?) i mankhöjd, 11 år och svensk halvblod. Gått upp till 1-1.10 ihoppning tror jag. Lugn och stabil och supersnäll är det första intrycket jag fått av honom.

Så nu hoppas jag på att det kommer att fungera jättebra med honom i stallet. Så roligt att ha en häst här i stallet igen, så nu återstår det att se om det kan vara min drömhäst jag fått tag i. Har honom på prov/foder i ett halvår sen får vi se vad som häner! Så spännande :D

Häst!

Då skall vi se om man kan få igång denna bloggen igen! I förrgår anlände nämligen en ny häst till stallet! Som jag skall ha på foder/prov. Presenterar honom lite senare.

Allt gick bra när vi släppte ihop hästarna och det var lugnt hela kvällen och natten.

Igår däremot så lyckades jag såklart bli vrålsjuk. Vinterkräksjukan? + ont i halsen och feber. Den allrs största fobin jag har är att kräkas, så inte ens med en ny häst i stallet lyckades jag trotsa det och ta mig ut. Natten till idag har varit sådär härligt mysig med sjuka feberdrömmar och vaknade i morse helt genomblöt av svett. Idag mår jag dock bättre även om jag får käka ipren konstant för att inte få feber.

Så idag har jag försökt mig på att komma igång igen. Åkte till granngården för att köpa ett nytt täcke till pållen, hittade dock inget jag ville ha, åkte till Dahrves. Då hade de såklart sålt det sista Rhino täcket igår i storlek 155. Tänkte då köpa ett fleecetäcke med hals, tror ni inte att 155 var slut? Det är min vanliga otur när det handlar om att köpa något där. Det spelar ingen roll om jag har en häst med storlek 135, 145 eller 155. Det jag skall ha är alltid slut. haha. Nu är dock ett fleece i 155 beställt.

Var och shoppade lite fodertunnor till fodret och tar nu en paus för att vila mig lite innan jag skall bege mig ut till stallet. Helt galet slut redan.

Tänkte att jag skulle ta med mig mina gamla täcken i 145 och prova och fytta ut lite av alla mina hästsaker i stallet igen. Det känns riktigt härligt. Känns så jäkla bra! :D

Glad tjej

Åååååh, glad tjej har varit och köpt lite hästmat sådär dagen före julafton!! Får se om bloggen dras igång igen eller inte. Får höra med ägaren först. Men kanske, kanske.

Alltså en ny häst är på ingång!


En fin konversation mellan min mamma och mig


Snö på ö

Nu har vintern och snön kommit till Ön också. I lördags var jag iväg och provred hästen igen för 3e gången. Red i ett ridhus och hoppade lite. Han är verkligen tväremot de hästar jag är van att rida, lugn och stabil ;) Lite smått seg och lat men med en hel del andra positiva fördelar istället.

Imorgon kommer jag förmodlingen ha träningsvärk som en galning, för det var länge sen jag red "ordentligt" och man fick kämpa lite för att få igång honom, och de musklerna har jag inte använt på länge ;) Lite trött var jag även då det blivit lite sent kvällen innan, men, men.

Förresten innan vi började rida i ridhuset var det en annan tjej som red där och oj säger jag bara, hästen hon red! Det var nog den snyggaste hästen jag någonsin sett i hela mitt liv. En sån där riktigt gråspräcklig skimmel, men kritvitt nätt huvud och kropp och mörka ben och mörk man och svans. Hade jag fått välja exakt hur min drömhäst skulle se ut så är det exakt som den! Herregud säger jag bara!! Verkar som jag snöat in mig på skimlar den senaste tiden ;) Så tydligen är det där mitt inne i skogen som alla snygga hästar är gömda! Haha. Skulle nästan kunna köpa en sån häst bara för att den var så jäkla snygg, om den sen skulle visa sig vara en dåre så får det gå ;) Fick även hålla henne (jupp det var ett sto också ;) )medans hennes ryttare mockade i ridhuset, helt lyrisk!! haha jag är pucko.

Peace!

RSS 2.0