CRAP!

Jag är fruktansvärt, arg, irriterad och känner för att klippa till mig själv. Fattar inte hur jag kunde vara så klantig som jag var idag. 

Tidigare idag åkte jag till stallet och jag och F skulle rida på ridbanan var vår plan. så vi red lite och sen hade jag tänkt att prova på galoppen och träna på den. Då var min plan att jag skulle rida Indie och F longera henne så att Indie på F´s kommando började galoppera och jag skulle mest bara sitta på ryggen och berömma henne för att slutligen lägga på galoppskänkeln. Men det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Ingenting fungerade. Indie lyssnade inte på F, så vi bytte. Men det slöt med att det inte fungerade och jag trodde jag förstört allt arbete jag gjor med henne då hon inte lyssnade på mig när jag bara skulle longera henne. Man såg verkligen hur hon tappat tilliten till mig och inte längre var helt säker på om hon kunde lita på mig eller inte.

Så allt kände skit, hon var trött, jag klantig och gick för fort fram i arbetet med henne och satt för mycket press på henne för tidigt. Var  nära att bryta ihop för jag trodde jag förstört allt arbete med henne inom longeringen. Jag lyckades iallafall avsluta med att få henne longeras i trav i båda varven och sen gick vi en promenad på 20 minuter.

Så vad ni än gör med era hästar, gå inte för fort fram i utbildningen med dem. Låt de ta tid på sig, det är mycket bättre! Så jag var riktigt besviken på mig själv att jag begärde för mycket, för tidigt av Indie. Det hjälpte ju inte heller att jag är sjuk, ont i halsen och helt slut i kroppen, förrutom det har något väldigt konstigt hänt med mina fotleder/vrister som gör att det gör ont för varje steg jag tar nnär jag går. Otrolikt konstigt. Det känns som att fotlederna är överbelastade och det gör sjukt ont. Så promenaden och ridningen var en plåga. :(

Dock är jag riktigt stolt över att Indie gick förbi huset (det läskiga) utan att ens blinka under vår promenad. Jag borde väl också tillägga att innan allt gick kasst och jag klantade mig i longeringen. Longerade jag henne med endast lina utan pisk. INte för att jag brukar få använda den annars  men trodde inte hon skulle öka om jag inte drog med den mot marken bakom henne, men det gjorde hon!

Så en hiss till Indie idag och en stor Diss till mig. (Om man kan halta med båda benen samtidigt, så gör jag det nu) Sjukt konstigt med mina fotleder och inte okej. Har redan haft det i 5 dagar nu och har ingen aning vad det kommer ifrån...

Ullared

Emma i stallet mittemot oss skall till Ullared eller Gekås eller vad det nu heter nästa helg. Så jag hade tänkt att skicka med henne en lista på grejer hon skall få köpa åt mig. Jag har aldrig varit där och har ingen aning om vad det finns för hästgrejer där. Inte så ofta man har vägarna där förbi när man bor på Gotland ;) Men jag har då iallafall gjort en lista på vad jag skulle vilja ha. Vad tror ni som varit där, finns grejerna och är det något annat man bara måste ha när man är där? inom hästväg alltså :D Skulle varit jättetacksam för tips och råd.

Här är min lista:

Någon som vet vad ett bett kostar där?

Ridhjälm

Jag har nu bestämt mig (med mycket övertalning utav pappa) att jag skall ta och satsa på att köpa en bra hjälm. Nu har jag en som duger men som är för rund för mitt huvud och glappar ganska mycket den är inte heller särskilt skön. Det känns som att den sitter huvudet om ni förstår vad jag menar. Huvudet är ju väldigt viktigt att skydda och som ni vet är jag ju ett säkerhets freak. Men helt ärligt så tror jag inte hjälmen jag har nu skulle hjälpa så mycket om jag ramlade av.

Jag ramlade ju faktist av på riktigt en gång (läs om det HÄR) och  då kände jag även där att den inte var något vidare bra. När jag träffade marken blev det ett "tjong" och sen "doff" när huvudet träffade hjälmen :P Haha man kanske inte kan förklara det så men, men.

Men det jag försöker komma till är att jag tänker satsa på en klok hjälm som kommer vara lite dyrare. Jag och Sandra var i hästaffärn och provade en John Whitaker och OJ säger jag bara den satt som en smäck. Helt sjukt att det kan vara en sån skillnad! Man kände verkligen att den gick ned och skulle skydda och hade ordentlig stötdämpning i "kuddarna" på insidan. Sen fick Sandra även testa min hjälm och hon kunde inte förså hur jag ens klarade av att ha den på mig. Men vad skall man nu skaffa för någon hjälm? Jag tänker inte lägga ut allt för mycket bara för att det skall vara något speciellt märke, utan jag vill att den skall skydda och sitta bra. Självklart skall jag även tycka att den ser bra ut.
Några tips?

Tror det var en sån här jag provade, otroligt skön men väldigt stor?
(John Whitaker)

Hampton Ridhjälm från Charles Owen
(Charles Owen Hampton)
Är mycket billigare men vet inte hur den känns. Ser ut att vara mycket "längre" i formen.
Der är det här jag inte förstår. Det här en en Charles Owen Wellington Classic. VAD är det för skillnad mellan denna och John Whitaker Charles Owen?
Eller är det samma? Det är ju samma bild?

Förstår inte om jag tror att samma hjälm är två? Någon som kan förklara för mig? Vilken är då bäst? Eller har ni förslag på andra hjälmar?

Tror det mest står mellen JW och Charles Owen vilken rekommenderar ni?
(
Kommer ihåg när jag för några månader sedan tyckte det var sjukt att folk köper hjälm för över 1000 spänn och nu är jag där själv?)


Youtube

Nu har jag även en Youtubekanal. Där kommer det bla dyka upp ridfilmer, longeringsfilmer och allt som har med hästarna i mitt liv att göra. Meningen är att jag kommer använda kanalen som ett sammarbete med bloggen. Men vill ni inte missa någåt får ni väl bli prenumeranter ;) Förhoppningsvis kommer det massor av roliga filmer. Har redan några ridfilmer klara men vi får se när de dyker upp. Håll utkik :)

Vad tycker ni om ridfilmer osv, roligt tråkigt? Vad vill ni se? Kom gärna med förslag :)

Ingen ridning

Jag var i stallet igår och skulle rida, men insåg att jag inte orkade. Jag har blivit förkyld, ont i halsen och bla bla. Men måste plugga på som bara den idag så inlämningar och allt är klart till imorrn. Sen blir det RIDNING. Får hoppas att jag blir bättre. Är det något jag avskyr så är det att vara förkyld jag blir klen och gnällig ;)

Så nu gäller det att kämpa på med inlämningarna och jag ser fram emot en helg med massor av häst. Har stallet hela helgen. Snart är det faktist också dags för en ridlektion igen. Känner att det hamnade lite på sidan när jag närmade mig långritten och det hade inte varit snällt att köra på en några dagar efter heller. Men snart så.

Lamm

Var då som jag sa hos Emma och i hennes stall igår. Hennes hovslagare kom också och två hästar skulle skos. Efter det så hjälpte jag henne och hon som äger gården med att slå ner stolpar till en ny lammhage så att hästarna skulle få en större. Så tror jag att det var iallafall. Men jag passade även på att fota de små lammungarna så här får ni några bilder även om det inte är hästrelaterat ;)

Cyklade en sväng förbi vårt stall innan.. (Indie)











Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing

Jag är med i en tävling HÄR!
Sponsor är : www.ryttargarden.com

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing

Jag är med i en tävling HÄR!
HÄR är bloggen där tävlingen hålls, hälsa gärna på dem.

IndieBus

Här kommer en lite film från när jag tvättade Indie i måndags. Såklart hade jag varken videokamera eller kamera med när man kan få dom bästa bilderna. Mne här kommer ett kort videoklipp när hon busar lite. Tyvärr ser man inte heller när hon kommer bort till de andra hästarna, för det är där hon skuttade runt so en treåring. Första gången jag lägger in eget klipp så får väl se om det fungerar. Skriv gärna om det fungerar eller inte. Har varit massor med krångel :P

(Dålig kvalité filmad med mobilen)




Vilodag

Idag har då Indie en välförtjänt vilodag. Så hon får bara ta det lugnt i solen och mysa.

Jag däremot skall eventuellt bort till Emma och hälsa på henne och hennes pålle. Han skall bli skodd idag. Vääldigt långt dit är det typ 700 meter ifrån "vårt" stall ;)
En bild jag tog igår samtidigt som jag cyklade hem ifrån stallet

Stövlar och Schabrak

Vad tycker ni om stövlarna och schabraket? Jaf vet att Hööks är wannabe kopia men jag tycker faktist att stövlarna var grymt snygga! Jag gillar Bocaj stövlarna men gillar inte den Tretornliknande flärpen på dem. Så de här från Hööks passar mig i smaken perfekt! Jag var faktist och provade ett par Bocaj stövlar, inte för att jag vet om jag skall ha ett par men det var otroligt sköna! Tror inte man kommer få skavsår ifrån dem även om de är nya! Men jag provade i en storlek för stora då jag inte hittade 36 men, men.

Sen gillade jag starkt det svart schabraket som är ganska nyinkommet hos Hööks också. Så vad tycker ni? Jag säger faktist godkänt på både stövlar och schabrak! :)
Men jag undrar bara hur Hööks tänkte när de satte priserna på schabraket 399kr för allroun och 449kr för dressyrschabraket. Hallå, man kan få ett äkta JW schabrak för de pengarena...

Airbagsäkerhetsväst

Som de flesta vet om har det kommit två nya varianter på säkerhetsvästar. Men vad tror ni, är de bra? Det är då som sagt en platt tygliknande väst som när man ramlar av, (ett snöre utlöser den) blåser upp sig som en airbag kudde. Det possitiva är att det blir en stötdämpande effekt och det förmodligen bästa är att den skyddar nacke vilket ingen annan väst säkerhetsridväst gör. Men den har fötsåss en hel del nackdelar också.

Som jag förstått är den konstruerad för MC/speedway/cross förare som inte faller så långt ifrån marken. Så man kan ju undra vad som händer om man ramlar med den typ på något vasst, går det typ hål på den då? Det är dessutom meningen att man skall ha en vanlig säkerhetsväst under, vilket gör att den inte blir lika intressant längre. Men samtidigt är det den enda västen som skyddar nacken!

Ett annat problem är ju att den ligger väligt högt i pris, 5895 kr för den ena varianten på Hööks. Samtidigt är det viktigt att förebygga skador men hallå 6000 spänn för en uppblåsbar tygbit..Lite väl att ta i kanske?

Point Two Pro-Air 5895 kr på Hööks....

Men för de som absolut inte klarar av att rida med en vanlig säkerhetsridväst borde det här ju vara ett perfekt alternativ. Även om de rekommenderar att ha en vanlig väst under borde endast airbag västen vara bättre än inget.

Förhoppningsvis kommer det att räcka att rida i en sån tunn airbag liknande säkerhetsridväst inom snar framtid, det hade varit så otroligt härligt att slippa en hård klumpig och ovig säkerhetsväst!


Själv tror jag att det här faktist är en början till en bättre, förnyad, lättare och säkrare säkerhetsridväst och de kommer utveklas i rasande fart i framtiden. Snärt är den perfekta ridvästen här! ;)


Galopp (Longeringsträning)

Longeringsträning
Idag blev det longering då och imorgon väntas en välförtjänt vilodag för henne. Jag började inte ens att "tömkörningslongera" henne utan drog direkt på med endast linan och pisk och hon förstod! jag är så sjukt överlycklig att jag lyckats:D Idag tog jag även steget och skulle testa galopp och dte fungerade super! Hon fattade galopp nästan med en gång i högervarvet. Så hon fick fatta galopp tre gånger i varje varv. Nu vet jag även att hon har mycket lättare att fatta galopp i höger än i vänster vilket jag faktist inte visste innan då jag lyckats i båda men det varit svårt. I vänstervarvet fick jag upp Indie relativt snabbt i galopp men hon drog på som bara den.
Däremot har hon ingen vidare balans när det gäller galopp på volt vilket jag förstår. Hon "ligger" inåt. Men jag är så otroligt glad att hon fattade galopp och förstod vad jag ville få henne att göra. Det här innebär kanske att jag genom ljudhjälper kan få henne förstå att hon skall fatta att jag vill att hon skall galoppera. Sen kan jag lägga på galopp skänkel och efter ett par omgångar skall den förhoppningsvis sitta någorlunda! :D Ååh jag längtar redan tills nästa longeringsträning. Men har bestämt att den inte får bli förens om två veckor. Vill absolut inte longera "sönder" henne. Jag longerar max en gång i veckan men nu blev det ju en och en halv den här veckan om jag kommer ihåg rätt? Men längtar redan till nästa!
Bilder ifrån tisdagen, det är därför hon har fel bett
Vi hade även lite träning i att bli ledd. Med lite ledövningar som uppvärmning före och efter utanför banan. Hon var väldigt offensiv när man gick och ledde henne när hon kom till mig men nu har hon lugnat ned sig mycket men ibland kommer hon och är lite för på. Så ledövningar blev det också och en ganska rejäl promenad som avskrittning.

Tvätta Häst

Kände att det var dags för en ordentlig dusch för Indie idag så det fick det bli!

Något jag älskar med Indie är att hon knappt bryr sig om att bli blöt/tvättad/duschad. Men klantig som jag är tänkte jag inte på att det var tryck i slangen i början så Indie bliev rätt. Så lite tveksam var hon i början men sen brydde hon sig inte. Det var bara att spruta med slangen och hon stod still och verkade tycka att det var riktigt skönt.

Jag hade även några varmvattenhinkar, vilket knappt behövdes men det var lika bra. Där gick det också hur bra som hälst att bara kasta på vattnet. Hon stod där med öronen spetsade och brydde sig inte. Pappa var snäll i början och kom och fotade lite. Tråkigt att det blev i början bara eftersom det var då som hon var lite rädd/tveksam till vattnet. Men bättre med lite bilder än inget alls :)

Det är riktigt varmt ute nu så det var perfekt tvättväder. Fast vattnet var ganska kallt brände de när man kände på henne efter 5 sekunder. Varma väder håll i dig!

Efter jag tvättat Indie som stått så lugnt så rullade hon sig och sen drog hon iväg som en treåring som precis blivit utsläppt. Full fart, bockningar, hopp stegringar och bakut och sen ner och rulla sig igen. Varför har jag aldrig kameran med vid såna tillfällen?


Dagens konstiga bild:


Ridturen igår

Det blev en ridtur på kvällen igår. Mest bara för att komma iväg och inte så mycket "jobb" F har som sagt skadat ryggen och kan knappt rida eftersom hon har så ont. Så det blev mycket skritt. Ridturen gick bra, indie kändes bra och vi red på varierande underlag.

 Det jobbiga är att hennes sår hon hade under magen ifjol när jag hämtade "hem" henne som var ganska stort och som flugorna käkade på så att dte bara blev större och äckligare. Under hösten vintern har det läkt fint men nu har de jobbiga flugorna börjat bita hål på det igen! Hur lyckas dom hitta det liksom? Så F skall införskaffa ett riktigt bra och dyrt flugmedel som vi skall dela på och förhoppningsvis kommer det vara bättre än de lite billigare.

Annars, har ni några tips på bra flugmedel eller hur man kan hålla flugor borta ifrån sår? Hade verkligen uppskattat det! :(

Idag

Idag skall inläggen komma promise ;)

Info

Som ni märkt har det varit lite glest här. Har ett par färdiga inlägg men har saknat kamerakortet med bilderna på. Men nu är det funnet så de kommer upp imorgon.
Var ute igår ovh har även dygnat och inte sovit på (?) ett par dagar eller hur det nu blir så det kommer update om ridturen idag imorgon istället (Ja, jag red faktist idag ändå). Är sjukt trött nu så nu blir det sooova. Godnatt.

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing

Jag är med i en tävling HÄR!

Rida med mamma

Vet ni vad som händer nu??? Jag och mamma skall ut och skritta idag!! Återkommer om info :D (Hon har inte ridit på 30 år)

Långritten

Långritten blev inte som jag tänkt mig men det blev bra ändå.

Pappa körde mig då dit och väl där fick Indie träffa massor av gamla kompisar som var både hag och stallkompisar. Hon verkade faktist känna igen dem tror jag. Det var en riktig blandning på långritten kan jag säga, både fina långbenta hästar, westernhästar och travare m.m. Indies ägare var ju också där och skulle rida och hjälpte mig när det var dags för tränsning och sadling.

När det var dags för alla att bege sig iväg var det lite utav ett kaos, hästar överallt och ingen ville typ stå still, vi som tänkt lägga oss sist kom helt plötsligt iväg först så vi fick släppa förbi de andra lite längre fram. Indie var nästan genomblöt när vi kom till själva platsen efter bara transportfärden. När vi sen red iväg var hon jätte stissig och småtravade sakta framåt och ville inte skritta så då fick hon göra det. Det gick i samma takt som skritt och det gick att sitta ned i småtraven eller vad man nu skall kalla det. Efter första travsträckan lugnade Indie ned sig och det gick att skritta normal igen.

När vi sen kom till stället där man skulle välja antingen en eller två mil så slöt det med att vår lilla grupp som vi red i (tror  vi var fem) tog två milen fast jag bestämt att dte bara skulle bli en mil. Jag tror de andra ville rida två och på något sätt lyckade de övertala mig ;) Då hade Indiana lugnat ned sig och gick nästan normalt iallafall. Men i sträckorna som vi travade på så blev det lite travartrav likanande, jag brukar inte alls trava så fort. Några galopperade till och med när några travade.

Jag hade bestäm mig för att jag ville få upp Indie i galopp någon gång under ritten vilket kanske inte var sådär jättesmart av mig. Jag och Indies ägare lade os några hundra meter bakom de andra och så skulle jag få upp Indie i galopp, vilket inte gick. Så tänkte jag att nej nu försöker jag och sen för hon iväg när jag skänklat hene i den snabbaste trav jag någonsin ridit! Jäklar vad fort det gick och det övergick i sken, i trav och tillslut i galopp. Jag brydde mig inte ens om att försöka stanne henne efter jag provat då jag visste att det inte skulle gå. Sen kom det en ganska skarp kurva som vi nästan tog liggande. Jisses vad fört dte gick det var helt sjukt. När vi kom fram till de tre andra i vårt gäng saktade hon av. Men jäklar vad fort det gick. Inte så smart Mikaela.

Resten av ritten gick väl hyfsat. Jag är sjukt imponerad vilken kondis travarna har som de rider distans på. När vi kom tillbaka var dom knappt svettiga. Lilla Indie såg ut som att hon duschat från örontopp till tå. Men mycket av det berodde på att hon stressat upp sig så mycket. Hon var riktigt slut i benen i slutet av turen tror jag och det var riktigt långa sträckor vi travade. Smarta jag hade ju typ för långa stigbyglar också.

Men jättefint underlag och stigar var det överallt och jättemysigt att rida nya vägar. Det kunde ju ha gått bättre än vårt travartrav men det var första gången för Indie och vi lyckades ju faktist ta oss runt.

Imorgon väntar det en låååång skrittur för Indie antingen skall jag lyckas få med mamma(!)  på Ferdinand eller så blir den en lung tur med stallägaren. Tror Indie kommer vara grymt stel imorgon. Så vi får ta det lugnt. 

Jag skall försöka få tag i lite bilder som de tog på ritten också, men vi får se.


Hemkommen

Nejdå jag är inte trött efter 2 mil till häst..Jag är helt slut.

Långritt

(Tidsinställt inlägg)

Skall ju då som sagt på långritt idag, vilket skall bli superkul! Men samtidigt lite  väldigt läskigt. Jag kommer förmodligen rida med Indianas ägare + några andra i hennes stall så vi kommer förmodligen rida i en grupp på ca 5-6 stycken skulle jag tro. Jag har absolut ingen aning om hur Indie kommer hantera det så jag får bara hoppas att det kommer gå bra. Det är ju då också Indies gamla hag/stall kompisar hon kommer träffa så det skall bli roligt att se hur hon tar det.

Hon kommer ju inte heller ha "tryggheten" som hon har när Speed varit med på horseball träningarna, vilket kanske är possitivt. Tror faktist att hon mer skulle brytt sig om sina gamla kompisar än som Speed varit med, men man vet ju aldrig med hästar ;)

Vi kommer iallafall rida ca 1 mil, och sedan kommer det bli lite korvgrillning m.m så det kommer bli jättemysigt. Jag kommer förmodligen vara supernervös när jag väl kommer dit. Jag lyckas alltid med konstiga saker när jag väl skall på såna här "event". Jag kan ju dela med mig av lite grejer jag lyckats med:

-Första privata ridlektionen: För långa stigbyglar, vilket resulterade i att jag inte kunde rida klokt, och jag ändrade inte dem (?)

-Första horseballträningen: Indie kissade 7 gånger i rudhuset (jag skojar inte) och jag ramlade av för första gången någonsin.

-Första uteritten på en ponny(som ägdes av en ridskola): Efter ridturen mitt på ridbanan svimmade jag inför 8 vuxna personer jag inte kännde. Vaknade av att någon släpade mig av ridbanan sen svimmade jag igen.

Så vad kommer hända idag då?
-Första "riktiga" långritten: ? (fortfarande ett mysterium, men förhoppningsvis kommer det gå bra, men statestiken ser inte så possitiv ut) ;)



(bilder ifrån i tisdags)

Självklart får ni veta hur det gick antingen i kväll eller imorgon :)

Skrittur med MAMMA!

(Skulle egentligen ha blivit publicerat i Lördags)

Nu ni! Har jag lyckats få upp mamma på Ferdinand(det tog bara ett halvår att övertala henne). Det blev en lång skrittur på nästan två timmar! Men det var riktigt bra för Indie. Hon behövde få ut och röra på sig idag. Hon var lite stel men ärligt så var jag inte så koncentrerad på henne utan mer på mamma och Ferdinand. Det var då första gången på ca 30 år som mamma red. När hon var i tonåren red hon runt barbacka typ varje dag och blev avbockad i buskar hit och dit. Ändå har jag inte lyckats få med henne till stallet förrens nu.

Det blev då en uteritt på ca 2 timmar och pappa följde med på cykel och tog sitt jobb seriöst med att föreviga mamma på häst. Han både filmade och fotograferade ofta! Så han släpade sin cykel över åkrar och grusvägar. Men han tyckte det var roligt (?) Konstigt nog.


Ferdinand skötte sig galant och Indie fick lära sig att ta det lungt och skritta lite sakta. Till och med pappa är nu taggad på att få prova rida någon dag. Haha. Helt sjukt. Men viss inga problem för mig inte. Tillslut kanske vi blir en liten ridande familj? ;) 



Mamma ville inte vara med på bild här så det fick bli lite beskärda bilder på mig istället. Lite tråkigt bilderna var grymt fina och hon var verkligen jätteduktig!

Nu är då min plan att mamma skall bli såå intresserad av hästar igen att hon vill köpa en fin häst tillsammans med mig. Men vi får väl se hur det går med den planen ;)


Förberedelser

Förberedelser inför imorgon har även stått på schemat idag. Har plockat fram endel grejer till imorgon och skrubbeliskrubbat Indianas ben, hennes otroligt vita strumpor kommer förmodligen ändå vara gråbruma imorrn, men jag har försökt iallafall. Tvättade hennes svans också så nu är den fux och inte svart ;) Jag har till och med tvättat mina ridbyxor! Smart nog insåg jag att jag skulle ha mina beiga istället som jag hade på mig när jag tvättade Indie så de är nu svartfläckiga. Härligt.


Jag tycker faktist Indie har varit väldigt lugn, de senaste dagarna och skött sig bra så jag hoppas det kommer gå bra imorgon också! Vadå att jag förstorar hela den här grejen med långritten?;) Men det är ju faktist första gången jag och tösen skall iväg på någon grej själva där vi kommer vara tillsammans med andra hästar. Så önska oss lycka till ;)


Dagen

Eller egentligen var det ju på  eftermiddagen som jag red ;) F hade med sin kompis till stallet och skulle rida ut, så på något sätt lyckades de lura med mig trots att jag hade planer för ridbanan. Hon och hennes kompis skulle bara skritta så jag travade lite fram och tillbaka utan de andra.

F lyckades också övertala mig om att jag skulle försöka mig på galopp. Så när jag skulle rida iväg ifrån de andra och försökte fatta galopp gick det inge vidare. Sen skulle jag prova på tillbakavägen och jises vilket bocksprång + bakut hon gjorde men sen blev det galopp iallafall och det var ju huvudsaken. Annars så skötte hon sig jättebra och var överlycklig av att få vara i täten hela ritten.

Fullt upp

Har varit upptagen hela dagen fram tills nu och då har jag ändå inte varit i stallet. Så nu skall jag bege mig dit och rida. Det har ju nästan varit för vamt för att rida mitt på dagen! F kommer även till stallet snart så förmodligen får vi slåss om ridbanan. ;)

Hade ju tänkt ha lite skogsmulleridning en vecka ungefär, men eftersom vi skall iväg på långritt imorgon med massor av andra folk får vi träna lite lyssna övningar m.m. och få henne uppmärksam. Så mot ridbanan nu!

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing

Jag är med och tävlar hos http://www.AnkihhC.blogg.se om ett shabrak i valfri färg och storlek. var med du också ! Gå in på hennes blogg för mer information om tävligen eller för att anmäla dig.

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR
Little shop of horses www.sadel.se

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en Tävling HÄR


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Uteritt

Ingen hade tid att följa med och rida med mig idag så det fick bli en uteritt själv. Vi skulle även gå förbi det "läskiga" huset och jag kan ju säga er att det sitter nu lika mycket i mitt huvud som i Indies. Jag känner hur jag börjar spänna mig, föröker tänka på något annat men det går inte..

Men som tur var fungerade det jättebra idag! Vi hade ingen fight, hon var lite tveksam men gick snällt förbi. Härlight, härligt. Då kanske det hjälpte att vi gick förbi det läskiga huset typ tusen gånger igår.

Resten av ridturen gick bra. Hon var lite tveksam på endel ställen, typ vid de tre broarna men det gick bra. Hon var riktigt taggad när det var dag för trav så jag fick lugna ned henne lite. Sen var dte det där med lastbilen. Det gick ju bra men tänk om något hänt? Inte så smart att vråla förbi en häst som inte kan gå in på någon vägkant eftersom det är dike på ena sidan. Speciellt inte när lasbilen har sjukt mycket las med sand på. Härligt sandigt dammoln hamnade vi i efter den kört förbi.

Även på hemvägen gick det bra vid huset så kanske är det "problemet" äntligen över?


Hur svårt kan det va?

Jag blir så irriterad på folk som inte kan sakta ned sitt fordon när de möter en häst, herrgu så jobbigt är det väl inte att trycka på bromspedalen. Vi är också fordon, sure, det köper jag. Men våra "fordon" kan faktist bli rädda och på några sekunder kansta sig över vägen och framför det mötande fordonet. Visst hästar räknas som ett fordon när man rider, men folk får ta och acceptera att det faktist är ett djur också! Som kan gjöra oberänerliga saker även om det är en lugn trafiksäker häst.

Och vad jag vet är det inte svårare för en lastbilschafför att trycka på bromspedalen än vad det är för en bilist. Så käre lastbilschafför som mötte oss, vrålade förbi oss och lämnade oss i ett moln av sand damm idag. TRYCK PÅ BROMSPEDALEN! (Det är den i mitten)

Ridning+Hjälpreda

Idag blir det mycket häst på schemat. Först skall jag rida själv. Jag har även bestämt mig att jag skall släppa alla krav på Indie och inte kräva så mycket av henne under ca en vecka. Utan bara ut och rida like skogsmulle ridning och få tillbaka känslan. Eller det är väl mest hon som skall få tillbaka känslan. Förhoppningsvis kommer hon bli lite mer possitiv då. Jag kanske har krävt för mycket av henne så vi backar några setag och tar det lungt i en vecka. Så hon får också "påsklov" vilket innebär lite skogsmulle ridning utan några större krav.

I eftermiddag kommer M ut och skall för första gången på 5-6? månader sitta upp på sin pålle. Hon har varit skadad och skulle därför inte få rida förens eventuellt i maj. Vad jag vet är det ännu april. Men har hon bestämt sig så har hon, hon är vuxen så jag kan ju inte bestämma över henne. Men däremot skall jag vara med och hjälpa henne och även rida hennes häst innan hon hoppar upp för att se om han är pigg osv. för det kommer verkligen inte vara så bra om hon ramlar av igen. Nu när hon lämnat både rullstol och kryckor så får hon ta det lungt. M skall bara sitta upp och skritta lite på ridbanan men vad som hällst kan ju hända och det är dock 172 cm ned till marken...

Nu blir det skogsmulle ridning för min del! :)

Problemet löst?

Tyvärr blev det ingen shopping idag, jag hade tänkt köpa ett par likadana ridbyxor som jag redan har då jag älskar dem och det är en utgående modell. Men de var redan slut :'( . Men jag tror ändå jag och Sandra gick runt i den lilla butiken i en timme :P

Senare var det dags för lite ridning, eller för mig iallafall. Sandra fick mest vara paparazzi och hjälpare till mig. Jag hade tänk att det var dags att ta tag i problemet med det "läskiga" huset idag. Så sandra skulle följa med och hjälpa till.

Vi började med en kort promenad med Indie som uppvärmning, sen lite longering. Äntligen kan jag nu meddela att hon kan longeras! Det gick super vilket betyder att det inte var en lyckogång sist vi longerade hon har verkligen förstått det nu. Men galoppen är förståss ännu kvar.


Sen var det dags för lite "ridning" vi skulle egentligen bara skritta till traktorgrejen hon blev rädd för igår och gå förbi den. Den blev en "fight" sen var det okej. Nästa steg blev då det rackarns huset. Såklart kom det två traktorer när vi var påväg till huset så vi fick vända och vänta. När vi skulle förbi huset på tillbakavägen kom det även en tredje traktor. Så är det att bo på landet...Det otroliga var ju att det faktist gick bra idag. Vi hade bara en fight vid huset sen gick hon förbi! Så vi red fram och tillbaka förbi det "läskiga" huset ganska många gånger och tillslut fungerade det riktigt bra. Hon spännde sig knappt sista gången.

Traven idag fungerade doch inte så bra, vi höll till på fältet en bit bakom stallet så hon ville hem men fick inte, så det blev lite travartrav med huvudet uppe i skyn, men det fick gå eftersom jag var så stolt över henne vid huset! Egentligen är det ju så typiskt när man har med hjälp, fungerar det. Men det gör absolut ingenting. Hoppas bara att det kommer fungera lika bra nästa gång!

Sandra fick även skritta Indiana hem och det gick toppen. Så jag är grymt stolt över Indie idag! Har även ca 300 bilder som Sandra tog idag, sen var minnerkortet fullt! Är ni sugna på lite bilder? :)

Shopping

Mot hästsportbutiken tillsammans med bästa Sandra! :D

Sandra och Indiana förra lovet, det var liiite kallare då ;)

Spån

Nu skall jag till stallet, vi stallfolk skall samlas för att lassa/hämta spån.Ciao.

Psykisk träning

Idag blev det psykisk träning för Indie. Låter kanske lite konstigt, men det var vad det var. Det blev en lugn skrittur (fast det slöt med att det blev lite trav ändå) vi skrittade till alla de ställerna där vi "bråkat" låter kanske som många men egentligen är det bara ett.

Första testet blev att vi skrittade till kohagen där vi bråkade häromdagen. Lät henne skritta runt där inne och det gick toppen. Hon var lite tveksam och försökte öka en gång annars gick det bra. Efter det skrittade vi in en sväng till vårat änge bara för att hon skulle ensam utan de andra hästarna få möta något nytt även det gick bra.

Nästa test var att gå förbi infarten till stallet, jag la på lite mer skänkel och hon brydde sig knappt om att vi gick förbi gårdsplanen. Super.


De nästa testet hänger lite ihop, först red vi förbi där folk brukar såga (alla hästar hatar det huset och är alltid rädda där) det gick helt okej, hon var på sin vakt men vi tog oss förbi. Sedan var det dags, sluttestet. Huset på grusvägen där vi alltid bråkat de senaste gångerna. När hon märkte att vi var påväg di tvärstannde hon, jag manade på henne vi gick en bit sen började det. Fläng hit och dit ich snurr och skutt. Det som är det jobbiga som jag hatar är att det är ett otroligt djupt dike på ena sidan som hon inte bryr sig om när hon håller på. Så jag är alltid rädd att vi skall komma för nära kanten. Så jag fick slutligen motvilligt hoppa av och gå med henne, då var det lite bättre tyckte hon och även om hon gick och spännde sig och frustade när vi gick förbi huset.

Sen satt jag upp igen och skulle bara skritta en 500 meter extra en liten runda och då blir hon plötsligt "rädd" för två traktorgrejer som ligger vid en åker som hon gått förbi förut. Men grejen är den att jag tror att hon inte är rädd, för när jag väl hoppat av så bryr hon sig inte så mycket om det "farliga" längre. Så antingen driver hon med mig eller så är hon rädd/osäker. Resten av vägen gick jag hem med henne.


Ridvantar

Nu har alla mina älsklingar gått sönder, så nu är det förmodligen dags att börja laga dom. Eller? JAg kan ju säga er att det finns inga bättre ridhandskar än dessa. Älskar dem. Man kan tränsa med dem, man kan lägga på täcken med dom. Man får grymt bra känsla när man rider i ddom och dessutom är de faktist varma. I vintras red jag med två par ovanpå varandra och det fungerade jättebra, även om det blev lite kallt ibland ;)

Men som ni ser så har jag ett litet syndrom, jag lyckas alltid få hål på pekfingrarna på handskarna,och då menar jag verkligen alltid. Värt eller ovärt att laga får man bestämma själv, de kostar ju bara tio kronor, men kastar man dem med en gång de går hål på dem är det lätt att komm upp i en ganska hög summa tillslut. Så nu skall jag göra mitt första försök till att laga alla dessa handskar. Sen får vi se hur länge de lever efter lagningen.


Ja, till och med alla vänsterhadskar är det hål i på pekfingrarna, men det brukar faktist dröja en längre period innan det går hål på vänsterhandsken.


Men även om jag alltid lyckas få hål på hanskarna rekommenderar jag de otroligt mycket. Magiska vantar är en del var ridsportens bästa uppfinning. Jag säger bara det, kärlek till magiska ridhandskar ;)


Magiska ridvantar


Rigt now @ Gotland



Pappa och jag har precis cyklat till stallet en sväng och tillbaka. Vädret är ännu underbart.


Dagens Uteritt

Dagens uteritt gick faktist riktigt bra! Jag red med Emma och bestämde att jag skulle bestämma allt idag. Dvs var vi ökade hur länge, hur vi skulle rida och vart. Jag bestämmde mig för prova att rida först med Indie hela tiden, eftersom travhästar brukar gilla att ligga först, även om det inte varit något problem med att liggla efter eller brevid någon med henne förut.

Det verkade faktist som att det hjälpte. Traven gick underbart, hon lyssnade super och jag läte henne i stort sett bara vara. Lät henne gå som hon ville utan några större krav. Hon hade ett bra stöd i bettet och tog det riktigt lungt och fint. Även om hon försökte bitvis öka lite snabbare så att jag inte skulle märka det ;)

Mobiluppladdning: Indie och hennes röda hink, innan uteritten

Vi bestämde oss för att rida till dammen, som är en gigantisk damm som ligger lite upphöjd och där det även är ca 2 km runt den med ganska bred, fint gräsunderlag. Men innan man kommer dit måste man rida förbi en hästhage med små gotlandsruss, Indie och Emmas pålle var helt fokuserade på russen och blev galet rädda när det plötsligt flög upp två fåglar från diket på andra sidan en 40 cm brevid. För mig och Indie var det värst eftersom vi red först. Jag kan lova er att man typ nästan flög ur sadeln. Det kändes som att hon låg ned platt fast hon stod på benen! Och sedan kom min kommenar "coolt att jag inte ramlade av! vad grym jag är" sedan går vi ett steg till och en till fågel flyger upp och hon blev lika rädd igen. Men jag satt kvar, det hade ju varit lite roligt om jag ramlat av efter min kommentar ;)

Resten av passet gick riktigt bra förutom att Indie var rädd för en blå pinne, livsfarlig tyckte hon. Vi klätrade även i lite backar och det var så otroligt härligt väder ute. Våren är här! Vi red och njöt verkligen, speciellt när man kom till de ställena där det var lä, kändes som om det var sommarlov istället för påsklov.

Jag både ryktade, sadlade och sadlade av utanför stallet och då är det verkligen vår! Lite blåsigt var det men härligt. Lite jobbigt att stallägarna höll på attgräva med en grävmaskin i trädgården typ 5 meter bakom oss men det är ju samtidigt riktigt nyttigt för hästarna. Sen kom även en gigantisk traktor in på gården och de höll på att greja med den (Dvs. gasade och vrålade ;) )

Jag passade även på att tvätta Indianas ben och svans då hon ändå var blöt eftersom vi gick i vatten på ridturen också. Tror seriöst jag skrubbade dem i en timme. Men sen var de riktigt vita och fina. Men förmodligen lär de inte vara det länge till då jag släppte ut henne i vår leriga hage. F var ute på en ridtur själv och kom tillbaka när jag var klar med Indie så jag satt på vårt fina räcke och bara myste med Indie som stod och sov med sitt huvud i mitt knä. Så en riktigt lyckad underbar och mysig dag i stallet med Indie blev det idag.


Mobiluppladdning: Se vad vita bakfossingar Indiana fick, dessutom gör mobilen alltid bilderna gulare och det var i skuggan så de var ännu vitare! Vill även passa på att rekomendera er hästägare med häst med två strumpor, börja alltid tvätta de först. Annars om du gör som jag har man kramp i handen när man kommer till den sista vita strumpanoch det resulterar i att man har en vitare strumpa på hästen och en smutsigare ;)


Ridning med Emma

Nu blir det ridning med Emma, tror det blir en kortare tur för att se hur allt fuungerar, dessutom skall hon ha med sin hund. Så update om hur det gick kommer sen! :D

Psst..

..har lite nyare design tryck f5 :)

Långritt???

F kunde inte rida med mig på långritten på långfredag då hon har fått problem med ryggen och det verkar inte vilja lösa sig..M ansåg att varken hon eller hennes häst är i tillräckligt bra kondition. Så A skulle kolla om hon kunde, hade varit jätteroligt då vi inte rider så ofta ihop. Det är ju bra att man har lite alternativ att välja på ifall ingen kan följa med :D

Men jag vet inte om det är så smart att bege dig iväg på långritt med massor av hästar när typ ingeting fungerar mellen mig och Indie, no connection känns det som nu. Eller hon är bara anti allting. Jag får rida lite i veckan och se om det blir bättre och hur hon känns. Kanske skall passa på att kolla tempen på henne också. Men hon verkar inte direkt sjuk..Speciellt inte i förrgår. Antar att jag får se hur det fungerar nu i veckan. Jag och A skall eventuellt rida ut imorrn så får se hur hon känns då.

Fin hjälmfrilla :D

Ridning

Jag har faktist varit i stallet från kl 10.00 ända tills nu, och det har varit riktigt underbart. Jag skule som sagt rida med M och A men även C dök upp. Det blev mestadels ridning på banan då det blåste sjukt mycket och vi skulle hålla C sällskap som annars skulle få rida efter oss. Det får inte plats med 4 hästar på vår lilla ridbana.

Jag skulle träna lite galopp men Indie visste precis vad jag ville få ut av henne och hon satte sig på tvären, stannade och var riktigt svidig. Till slut fick vi lite draghjälp utav A och hennes häst och vi kom upp i galopp! Med lite flängtrav och bakut innan. Men galopp blev det. Jag kan säga er att hon var tiktigt svidig och gjorde allt vad hon kunde för att slippa! Så jag begärde av henne galopp två gånger en i varje varv. Men även i det andra varvet fick jag ta draghjälp utav A.

Glada Indie ville till slut inte ens trava då blev hon as förbannad. Vad kan det bero på? Jag har varierat min träning, båda bana och ute, ridhus, barbacka och longering. Kanske är det brunst på G?

Tillslut slängde A av sin sadel och red barbacka, jag blev också sugen förståss så Indies sadel åkte också av. Men hon var lika svidig ändå...Hon ville inte trava, ville inte gå dit jag skulle och ville i stort sett ingenting. Jag tror faktist jag skall ringa Indies ägare och be henne komma ut och kolla och höra om hon vet vad det beror på, eller om det bara är dumheter och testning, Indie är ju väldigt bra på att testa mig. Hon varierar sig när jag vunnit över henne. Då hittar hon istället på något annat. Med lite peroder emellan där det mesta går bra.

Det blev förresten lite klippning på Indie också hennes svans blir så lerig längst ned och omöjlig att borsta igenom så den blev en ganska bra bit kortare. Jag försökte iallafall klippa den kort, men som ni vet så är kort för mig max 2cm ;)



Självklart blev det fika efter all ridning ;)

Planer

Imorgon Idag blir det ridning på ridbanan tilsammans med M och A skall bli roligt får höra om vad man kan förbättra osv, lättare för de andra att se än en själv som sitter på hästen. Så det är vad som står på schemat idag. Lite uppvärming och avskrittning blir det utanför banan såklart :)

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing

Jag är med i en tävling HÄR!

Snabbt Kladd igen

En bild som jag ret en dag när jag var sjuk 2009. Så ytterligare en gammal bild.
Tog ca 15-20 minuter om jag minns rätt att rita :)

Clinic med Tobbe Larsson

Tänkte passa på att tipsa er på fastlandet att det kommer att vara en clinic med Tobbe Larsson som jag tror helt klart kommer vara värd att se. Så ni som har möjligheten passa på väl! Jag tror att man kan lära sig mycket under den clinicen, och hur coolt är det inte att se hans hästar live?
Dock tyckte jag priset var lite väl högt? Det blev ca 450:-  Den håller på ca 2h med paus. Dessutom har jag ingen aning om hur mycket clinicar brukar kosta, så kanske är det billigt, dyrt eller normalpris. Men för den som åker dit tror jag får en riktig upplevelse. :)

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Kasst

Ridturen idag gick bara inte. Jag hade planerat att rida till en kohage som ligger mitt emot där jag bor. Vägen dit gick bra men sen fungerade ingenting. Indie bestämde sig för att hon ville hem och satte sig på tvären försökte på alla möjliga sett få igennom sin vilja. Så min gamla busschaffis fick snällst stå och vänta tills jag fått henne in i den förbaskade hagen. Väl inne i hagen ville hon inte slappna av. Hon försökte hela tiden öka och halvt studsade runt. Så tillslut bestämmde jag mig för att jag bara skulle få henne att sktitta normalt i hagen. Det var det enda jag krävde av henne. Efter ett tag så bestämde jag mig för att jag var nöjd och hoppade av och tösen var otroligt svettig. Hon hade stressat upp sig så.

På hemvägen gick jag som sagt med henne och varje gång hon försökte gå före mig stannade jag henne och hon fick backa två steg. Även hemma i boxen höll hon på och snurrade runt och halv skuttade (?) Men hon fick hålla på hon skall inte få sin vilja igenom bara för att hon fjantar runt.

Grymt tråkigt att jag inte ens kunde få henne att skritta klokt idag. Vet inte varför hon bestämmer sig för saker som att försöka ta sig hemåt och stressar upp sig själv :(

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Crap

.....

Dagens vill ha

Riktigt läckra benlindor fån JW, ger en extra liten touch med rutorna. Tycker att de kan lätt liva upp en annars vanlig vardaglig marinblå outfit. Kul att se lite nyheter från JW.

Lyrisk!

Longerträningen idag var gick helt sjukt, otroligt, grymt bra! Allt bara lossnade idag! Körde som vanligt med longergjord, tömmar och grimskaft, men när det var dags för trav så bestämde jag mig för att prova med endast lina och pisk. Och det gick superbra! Det kundre inte ha gått bättre. Till och med i början av träningspasset förstod Indiana vad jag villa att hon skulle göra och gick ut på en volt med en gång, vilket hon aldrig gjort förut. JAg har altid fått gått ett två varav med henne och sedan bitvis gått in mot mitten av volten.

Traven gick så otroligt bra, jag var riktigt imponerad utav henne att hon klarade av det och gjorde som hon skulle när jag bara använde longerlina. Till och med när det var dags för varvsbyte gick hon ut på volten igen vilket annars inte brukar fungera. Då brukar det vara som att börja om från början igen, men inte idag, hon var bäste helt enkelt. Även i trav på det varvet gick det toppen och hon tyckte det var roligt att hon fick springa lite fortare.

Duktiga, fina Indiana

Så jag är så otroligt stolt och lyrisk ännu av att det gick så bra. Jag är faktist lite stolt över mig själv också att jag varit så envis och lyckats få henne förstå vad hon skall göra helt utan pisk på träningarna innan. All longeringsträning i vintras verkar ha gett resultat. Jag var trött, hade träningsvärk i hela kroppen från igår och frös händerna av mig när jag longerade, men det var det helt klart värt. Nu hoppas jag att det fortsätter så här och att det inte var en lyckoträning som bara fungerade idag. Kom även på mig själv att jag gått runt och bara hoppar för mig själv och tänker "Yees!" för mig själv eftersom det gick så bra idag. Duktiga Indie! Wiihu! :D






Någon som inte gillade all blåst i slutet av passet...

Longering

Snart bär det av mot stallet och longering står på schmat idag, pga att jag är helt slut i kroppen ifrån träningen igår ;) Men det skall bli riktigt spännande att se om det kommer fungera lika bra som sist går det bra blir det trav den här gången också! Skall bli spännande att se hur det går. Kameran följer med idag så var förberedda på bilder ikväll! :)

Bjuder på en bild på vår galna katt :)

Förmodligen på fotbollsträning

Just nu är jag förmodligen på fotbollsträning, skall ju provträna för ett lag som ni bla kan läsa om HÄR. Så imorgon kommer det inte bli någin uppdaterin förrän på eftermiddagen då jag skall sova över hos en kompis där i närheten också. Jag har ingen aning hur det är för er men vi har påsklov nästa vecka och man kan ju inte mer än längta. Då kommer det bli MASSOR av ridning och en ridlektion också. Så nu gäller det att ta tag i de sista dagarna och köra på och fokusera på skolan.

Finast VS Fulast?

Vilken färg tycker ni är snyggast, respektive fulast på ett schabrak? Jag kan ju säga att jag har väldigt svårt för färgen rosa i vanliga fall och på hästen är det inget undantag. Tycker att det gör att hästen ser ut som en leksak. Men gillar när endel svarta hästar har rosa, det kan se riktigt coolt ut :D

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing

Jag är med och tävlar om ett par tretorn stövlar från SKRH.blogg.se

Tävlingen hittar ni HÄR!

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiing

Jag är med i en tävling HÄR!

Stort på G?

Nu ni, nu har jag kanske något stort på gång. Vad kan det vara tror ni? Någon som vågar sig på en chansning? annars får ni förmodligen vänta tills nästa vecka ;) :D

Vår!

Jag kan nu härmed meddela att det är vår.

Pälsfällning: Check



Lerig häst: Check

Solsken: Check

= Våren är här!

Morgon + Kväll

Jag hade både morgonen och kvällen i stallet idag och när jag väl kom till stallet ikväll vid ca 20.30 tiden bestämde jag mig helt plötsligt för att jag skulle rida ändå. Så det blev ett kort litete impulsift barbacka pass på ridbanan. Det blev inte så intensivt träningspass utan jag red mest bara för att det var mysigt, lite sådär i skymmningen och allt :D

Men lite träning blir det ju alltid ändå, mest skänkelövningar och en del trav. Dock stannar Indie varje gång hon känner att jag kommer ur balans i traven och tillslut stannade hon även om jag gjorde kommandå åt henne att fortsätta. Men jag skyller defenetivt inte på henne då jag förmodligen gav olika signaler för henne att trava. Jag är inte så bra på barnackaridning på henne, men man måste ju träna för att få det att fungera :D

Annars var det ett mysigt litet impulsivt pass som jag red.

Krångel

Tydligen är inte jag den enda som blivit drabbad av blogg.se´s krångel, men nu verkar allt vara okej igen, förrutom att jag inte kan se statestiken. Så det får bli lite inlägg om vad som hänt osv. :)

Det var planerat att jag skulle iväg och rida på banan i blåsten idag men när jag ryktat färdigt insåg jag att jag inte alls skulle hinna rida då vi skulle iväg och äta middag. Annars hade vi planerat att pappa skulle komma och fota :D Rackarns att det inte blev av, men det kommer snart nya ridbilder, I promise :)


DEL 2 (How the story begun...)

Så jag sprang framåt i full fart och vinkade åt bilen som förmodligen trodde jag var någon konstig blåst person, men saktade ned gjorde de så att M´s häst sprang förbi oss och hem mot stallet i full fart. Jag vände och sprang efter och medans hästen travade fram och tillbaka utanför hagen med alla kompisarna fångade jag in honom och lugnade ned honom. Jag hade absolut ingen aning vad jag skulle göra ingen var hemma i huset brevid stallet så jag stod där och funderade på vad jag skulle göra ett bra tag. Tänk om M hade skadat sig och låg med hjärnskakning någonstanns! Hon hade ridit ut helt själv. Tillslut såg jag att M kom springande längs den vägen där hennes häst tidigare skenat. Hon såg mig och började ta det lungt. När hon väl kom fram frågade jag hur det hade gått och om hon slått sig, men hon svarade förbannad "Jag hoppas du har skällt ut honom riktigt
ordentligt!"
Det visade sig då att en av våra nya grannar hade provridit honom lite och sedan hade han blivit rädd för något, den nyinflyttade grannen hade ramlat av och han skenat hem. Tur i oturen fick jag då en chans att ställa alla de där frågorna jag kommit på eftersåt och jag fick hennes och stallägarens telefon nummer. Det så det hände när jag började vara i stallet. M´s häst var även den som jag nu ridit och pysslat med i 1 och 1/2 år plus att många av de andra i stallet också passade på att låna ut sina hästar till mig så jag red ofta två stycken ibland och det var även jag som red stallägarens häst när hon var gravid och inte kunde rida längre. Så från att ha noll hästar hade jag plötsligt möjligheten att välja mellan fyra olika!
En ganska sjuk men sann berättelse till hur allt började i det här stallet för mig. Tidigare var jag i ett annat. Så det var vekligen ödet att det skulle hända just den kvällen då jag var ute och joggade och precis vid den tiden så jag kom tillbaka lagom för att fånga in honom.

Hö hämtning

Idag skall jag och F iväg och köpa och hämta hö. Annars har hästarna ju fri tillgång till ensilage. Men vi skall köpa lite hö att ha som färdkost till dem när vi skall iväg på träningar och även om de sover inne någon natt. Det blåser grymt mycket idag så jag hoppas det fungerar att köra transporten osv.
Stallägaren och jag hade planerat att tvätta hästar idag men det lär nog inte bli av då det blåser ganska kallt, så typiskt.
Förmodligen blir det lite longeträning och barbackaridning för Indies och min del idag. F och hennes kompis skall rida på banan idag så vi får väl planera in så att det inte blir fullt. Tre hästar samtidigt på banan varav en longeras är lite för mycket på vår lilla ridbana.
Saknar sommaren!

Hoppsan

Har ju aldeles glömt bort att berätta att det inte är någon horseball ikväll och inte heller nästa vecka. A är nämligen på Mallorca, inte ett dugg avundsjuk;) Lite tråkigt vi hade ju kunnat haft träningar ändå tycker jag, vi har ju ett par som hållit på med horseball ett tag. Men A is the leader så han bestämmer.

Speciellt tråkigt eftersom jag och Emelie planerat att byta pållisar, men så kan det gå... :/

How the story begun... DEL 1

DEL: 1 av 2
Tänkte berätta för er hur allt började, eller kanske inte riktigt allt men hur det kom sig att jag började rida i det stallet där jag är nu. Jag hade ju då varken en foderhäst eller någon större koppling till de i stallet.

Det började faktist som en helt vanlig sommarkväll, jag tror det var i april eller något liknande. Jag hade inte varit i ett stall på lite mer än ett halvår och jag saknade det otroligt mycket, till och med det simpla som att kratsa ur en hov saknade jag, den känslan liksom. Jag vet, det låter konstigt men det är faktist sant. Ja det var då en aprilkväll och jag var ute och joggade (jag hade då också slutat med fotbollen) jag joggade förbi stallet som bara ligger knappt en kilometer ifrån mitt hus och mötte då en tjej som red på en stor brun häst jag saktade in och började gå och tog ur en hörlur ur örat. Hon började prata om att jag var så duktig som var ute och sprang och jag kommenterade att hon hade en fin häst och om jag fick klappa den och vad han hette osv. sedan kom vi väl in lite på att jag ridit men inte gjorde det längre och hon bara erbjöd sig sådär poff att jag kunde få komma till stallet och pyssla lite med hennes häst då han behöver det och hon inte hade så mycket tid för att hon var sjuk os.v och så gick det till.

Hon red vidare och jag joggade vidare åt andra hållet och smilade som ett fån och fick plötsligt sån ork att springa som aldrig förr, men så började jag så fundera att oj, jag visste ju inte vad hon hette! Eller när jag kunde komma till stallet och när hon skulle vara där och om det var okej för stallägaren som jag visste att det inte var hon. Hur skulle jag nu få tag i tjejen igen för jag ville verkligen börja pyssla med hennes häst!
Hur som hälst sprang jag min runda och utan att tänka på det var jag på hemväg igen och då springer man förbi stallet ytterligare en gång och det är då jag ser det. M´s häst kommer skenande i full galopp med tyglar och stigbyglar flygande, utan ryttare! Men det tog inte stopp där. Han kom galopperande längs en lång infart där det är träd längs ena sidad och på stora vägen komer en bil körande i ganska hög fart och jag såg hur de skulle exakt samtidigt mötas på vägen i en krock! Då bilen inte kan se hästen pga träden, de hade perfekt timing för att krocka...
Min otroligt fina karta som jag ritat över händelsen (det syns verkligen att jag har både MVG och stipendium i bild)

Inlägg

Håller på med ett lite längre inlägg så det kommer upp ikväll! :D

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!

Vad är viktigast?

Har precis varit nere i stallet och bara stått och myst lite med Indie i hagen och varit inte vid stallägaren och pratat lite. En viktig egenskap som jag tycker en häst borde ha är att tycka om att bli ompysslad, både i hagen och inne. Dvs ryktning och flätning osv. Det är inte så jättekul att hålla på med de sakerna om hästen snurrar runt i boxen hela tiden eller tex försöker bita en, eller helt enkelt inte uppskattar en.

Jag har själv varit med om de ovanstående egenskaperna hos hästar. Därför uppskattar jag otroligt mycket att Indie gillar att bli ompysslag och man känner att hon upskattar en tillbaka. Hon kommer till en i hagen och kollar efter en i boxen och njuter av att bli ompysslad. Hon har absolut ingenting emot att jag står och flätar hennes man i en timma. För mig är bara såna små saker otroligt viktig. 

Eftersom jag vet hur det känns att inte bli uppskattad av en häst. Läter skumt va? Men det är faktidt sant. I förra stallet var det en häst som jag ganska ofta red som liksom inte brydde sig. Hon lyfte knappt på huvudet när man ropade i hagen, men lät sig fångas in om man gick till henne. Stod hon med baken emot öppningen i boxen och man ropade och nuddade henne, så brydde hon sig inte. Visst var hon fin att rida och gjorde allt vad man bad henne om men det hände ingenting vilket var tråkigt. Man kände sig liksom inte uppskattad. Därför tycker jag det är viktigt attb hästen uppskattar en, vilket jag känner att Indie gör. Visst var den andra hästen (fin rashäst) betydligt lättare att rida och gjorde det man bad om och var en bra ridhäst, men hennes temerament var liksom inte det bästa. Indie däremot är det tvärt om visst är hon inte den bästa ridhästen som finns och vi har mycket att jobba och kämpa med inom ridningen men därmot uppskattar hon en i vardagliga situationer och blir glad när man kommer. Det är viktigt för mig, att känna att hästen inte bara är ett verktyg att arbeta med eller ta sig fram på, utan att dom även är ens vän.
Vilken egenskap tycker ni är viktigast hos en häst? Det jag beskrivit är en av de viktigaste enligt mig, men självklart finns det andra som går före...

Backar och Kullar

Tänk att galoppera i de här backarna! Ser verkligen ut som en dröm eller som det brukar se ut i filmer so fort det är någon häst med.  Det ser inte verkligt ut, tänk om man hade fått rida där, rena paradiset eller vad säger ni? Snacka om att det varit en bra träning för hästarna och ett bra sätt att träna ryggen och få upp lite ryggmuskler. Vi har det inte så backigt här på Gotland och antagligen är det därför jag är så lyrisk över backar och kullar. :D Men erkänn hur härligt ser det inte ut att vara? Speciellt med vatten och hela kitet.


Bilden är tagen utav BEXX och kommer ifrån hennes blogg som ni kan hitta HÄR! (Tack så jättemycket för att jag fick låna bilden. )

Brukar ni rida i mycket backar/kullar för att träna hästen rygg?

Det här är väl ganska komiskt, jag har precis skrivit ett litet inlägg om...backar/kullar...Normalt liksom ;)

Äntligen snart ridning igen

Det var ju grymt länge sen jag red nu, var det i söndags? Hela fyra dagar sedan. Men imorgon blir det äntligen av igen. Härligt längtar verkligen. Blir som sagt lite halvtråkiga inlägg när man inte rider något och har fullt upp hela dagarna men så är livet ;)


På fredag blir det horseball om allt går englig planerna och eventuellt blir det även en ridlektion på söndag men vi har änu inte bestämt något. Vi får se :D

Flaggor

Jag gillar verkligen flaggor har jag märkt! När jag var i england kom jag hem med ett linne, en tunika och en penna med storbrittaniens flagga på (och det höll på att bli mer grejer). Inom hästvärlden verkar det inte heller vara ett undantag att jag gillar flaggor :D

Här är några exempel på hätgrejer som endel är lite finare och andra lite mer speciella:

Det här schabraket toppar defenetivt listan, finns det något snyggare?


Fleecetäcke, kanske inte ser sådär jätteståtligt ut på bilden, men föreställ er det på en mörkt brun ståtlig häst. Då kan det bli riktigt coolt tror jag.

Benlindor med Sverigeflagga, lite lagom diskret och en grymt fin tävlingsoutfit tror jag! :D

Bildkälla Okej det här var kanske att gå lite för långt, men visst ser det ändå ganska coolt ut? :D

Är ni sugna på en ridfilm?

Jag har pysslat ihop en film ifrån den senaste ridlektionen, meen den lektionen gick det ju inte så jättebra på så jag håller just nu på och grubblar på om jag skall slänga upp videon så ni skall få se ändå eller inte. Kanske inte det bästa att visa sin dåliga sida som första intryck på video...


Annars så får jag väl eventuellt bara visa en kortis av lektionen. Men vad tycker ni? Är ni sugna på att se en film från ridlektionen?

Och vad är i så fall bäst, youtube eller videofyme?

Pannband

Dagens vill ha:
Ett pannband, lite bling,blingakitgt men med en svart kant vilket gör att det mer liknar ett "vanligt" pannband och ramar in stenarna eller vad det nu råkar vara. Det är ju ganska konstigt hur man blir påverkad av att börja blogga och läsa andras hästbloggar. Innan hade jag knappt brytt mig om någon hade ett annorlunda pannband eller inte och nu vill jag själv ha det! Men jag tycker fortfarande att det är sjukt att många köper ett pannband för 800kr som ändå inte gör någon mer nytta än glittrar (om det är sol) jag är väl lite "lantis" och tänker inte överdrivet mycket på just såna saker. Själv hade jag hellre lagt de pengarna på något mer användbart som t.e.x. ett täcke, träns+bett, benskydd, säkerhetsväst, hjälm, transportskydd eller vad som nu kan tänkas som användbart :D
 
Såna här pannband är det jag försöker beskriva ;)

Det är ju trots allt hästen man vill se har jag alltid tänkt men man kan väl inte annat än gilla det här pannbandet? :)


Veckan + Byte

Den här veckan har jag fullt upp med skolan 2 prov och UF mässan. Är inte så taggad. Så för Indianas del kommer det förmodligen bli ganska slappt, igen. På torsdag kommer det bli ridning och fredag så blir det horseball.

Jag och Emelie har planerat att vi skall i slutet av horseballträningen byta häst så att hon får prova på att rida Indie och jag skall få prova hennes hopphäst. Det skall bli spännande att se hur det går för henne och Indie, hon som annars nästan bara rider hopphästar.

Det skall också bli riktigt spännande att se hur det kommer gå för mig på hennes stora hopphäst. Den är lite knäpp säger hon men, är inte alla hästar det ibland? Så är det ju för oss också. Jag har bara tidigare ridit en av hennes otroligt många små D ponnier som jag hoppade med lite hemma hos henne så det skall bli spännade att se hur det kommer att gå med den stora hästen. 

Vi hade egentligen tänkt att prova ett "byta" häst i fredags men så blev det som sagt inställt såklart.
 

NI väljer

Jag tänkte att NI skulle få välja vad jag skall skriva om. Här är några exempel och så får ni självklart komma med egna ideer om vad ni skulle vilja läsa om.

- Hur det gick till under provridningarna med Indie, och varför jag valde just henne.
- De andra hästarna i stallet.
- Mina tidigare erfarenheter av hästar.
- Det förra stallet.
- Mina framtidsplaner ( inom kategorin häst såklart)
- Utrustning, nyheter inom utrustning och mina åsikter och erfarenheter av dem.

Vi får väl se om ni är intresserade av något av det ovanstående, annars kom gärna med andra ideer.

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiing

Jag är med i en tävling HÄR!

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiing

Jag är med i en tävling HÄR!

Tävliiiiiiiiiiiiiiiing

Jag är med i en tävling HÄR!

Tävliiiiiiiiiiiiiiing

Jag är med i en tävling HÄR!

IT Girl

 
Här får man föjla Jenny Humphrey (från Gossip Girl) som lämnar New York bakom sig och flyttar till en internatskola.

Gossip Girl tjejen Jenny Humphrey ger sig ut på egna äventyr. Här får man följa henne på sin internatskola som hon beger sig till. Waverly. Även här är det rikebarn som håller hus. Men med en internatskola blir den -föräldrarna vilket ger ungdomarna ännu större chanser att göra vad det vill. Även här är det kärlek, kompisar svek och fester som gäller.

Den här serien håller inte riktigt samma klass som Gosssip Girl men är ändå ganska nära. Den är dock lite mer lättläst vilket drar ned åldersgränsen en ganska bra bit. För de omkring 13-16 år möjligtvis. Annars så skulle jag rekommendera den då den är bra.

Här kan ni läsa baksidan:


Även här får man komma ihåg att det är Jenny Humphrey karaktären från Gossip Girl bokserien och inte tv-serien. 
 

Håller inte samma klass som Gossip Girl böckerna, mer lättläst men defenetivt underhållande. HISS för serien. Men inte på samma nivå som Gossip Girl.

(Jag har läst de fyra första)


Uteritt

Red ut med C,F och F´s kompis idag. Vi tog det ganska lugnt då C är gravid. Men när vi väl skulle trava var Indie inte på humör. Jag vet faktist inte vad som hände.. Hon var all over the place. Alltså framåt och åt sidan slängde sig och for och höll på. Vi provade igen genom att jag och F låg brevid varandra men det gick inte så bra då hennes häst är galen och det förmodligen smittade av sig på Indie. Så tillslut bestämde vi oss för att jag och Indie skulle trava iväg själva och de andra skulle skritta. Resultatet blev att det gick galant! Vi travade iväg i lagom takt och hon lyssnade och travade på normalt och snällt som om ingenting hade hänt. Det känndes super. Men innan gick det verkligen inte att trava tilsammans med de andra.

Jag har ingen aning om vad felet är. Känner hon sig tvingad att ligga först eftersom hon är travhäst? Ingen aning hon har aldrig brytt sig om det så mycket tidigare så det borde inte vara det. Kanske var det en blandning mellen blåst/många hästar/ och F´s häst som höll på och bråkade som smittade av sig på henne. Men det har varit en riktigt down period nu då inget fungerat. Tråkigt, tråkigt men vi borde väl komma ur den snart?
Att gå förbi det läskiga huset gick jättebra! :D Även om hon var spänd som bara den och när jag berömmde henne när vi gick förbi det så ryckte hon till och blev rädd. Lilla Indie då.. Förbi huset hem gick ännu bättre men då gick hon inte först men var rikigt avslappnad faktist även om hon var lite skeptisk till om huset skulle överfalla henne eller inte.

HÖGSKOLEPROV OCH TÅRTA ;)

Högskoleprovet tog verkligen slut på mig igår, så tyvärr var det därför det inte blev några inlägg. Jag hade förberett ett men det kom såklart inte upp.

Igår hade vi även en stalldag som vi kallar det, det innebär att alla som har häst/rider i stallet samlas och vi fixar hagar, stängsel, kör skit och pysslar med grejer som behöver fixas, har ett litet "stallmöte" med fika såklart ;) och disskuterar aktuella frågor i stallet osv. Jag skulle då bjuda på min avramlingstårta men som sagt var jag och skrev högskoleprovet så det blev ingen tårta eller stalldag för min del.

Jag har precis varit ute med F, F´s kompis och C och ridit nu och C´s dotter (5 år kanske) hade gått runt hela dagen igår och frågat efter tårtan som Mikaela skulle bjuda på. Haha så gulligt, men stackarn fick ju ingen tårta av mig. C visste tydligen inte att jag skulle skriva provet.

C´s dotter hade även sagt att man skall inte bjuda på tårta när man ramlar av hästen utan då borde man åka till doktorn. Så C fick förklara att när man ramlar av hästen i stallet så får man bjuda på tårta och att jag inte hade slagit mig så att jag behövde åka till doktorn. HAha. Får bjuda på tårtan snart antar jag. :D

Bildkälla

Nehej

Tyvärr blev det ingen horseballträning idag. Har ingen aning om varför, jag visste trots allt minst 5 stycken som skulle dit. Jaaja så kan det gå. Så nu får det bli det som jag egentligen borde göra istället. Nämligen lite pluggande inför högskoleprovet imorgon...Wiiihu

Onödigt inlägg

Är hemma nu, nu blir det stress. Mot horseballträningen, tagga, tagga! E och stallägaren skall eventuellt med och titta så då kanske det blir lite nya bilder. Vi får se :D
Vill inte ha den här synen när jag kommer till stallet nu!

Dagen

Förresten blev det ingen longering igår, jag var helt enkelt för lat. Som endel av er vet kommer förmodligen det bli lite halvkass uppdatering idag. För idag kommer det vara stress, stress, stress när jag kommer hem ifrån skolan. Det blir stallet direkt och sedan kasta sig iväg mot horseballträning. Förhoppningsvis kommer det att gå bättre än sist, jag hoppas. Det tråkiga är att verkligen inget fungerar längre. Inte i ridningen. Jag vet inte vad det är men Indie har inte varit på min sida den senaste veckan. Hon brukar alltid vara sammarbestvillig när det gäller att lyssna på övningar (normala övningar och inte horseballövningar som ger henne flashback travet tankar ;) ) men hon har verkligen varit tvär och faktist svidig i en vecka nu under ridningen. Det återstår att se vad som kommer hända ikväll, jag hoppas att allt bara lossnar och att hon sköter sig och att vi kan börja arbeta tillsammans igen.
  

Träns, pannband och blingbling

Vad tycker ni om det här tränset?


Själv tycker jag att det hade varit helt okej om det inte varit massor av blingbling stenar på nosgrimman. Det är lite FÖR mycket tycker jag. Visst är det helt okej att ha det som ett pannband men både och blite lite too much ;) Det är ju hästen som skall synas och det gör den ju inte om man blir bländad av massa glittrande stenar ;)

Jag tror att swarowski är lite utav en "fluga" och att folk kommer att tröttna på det efter ett tag. Men jag kan ju själv erkänna att jag älskar lite bling på pannbanden :D Dock får det inte gå för långt som sagt, det är hästen man vill se :)

Swarovski pannband är så otroligt vanligt nu att jag själv tycker det är coolt när man ser en häst på tävlingar som har ett "vanligt" läderpannband. Vad tror ni är det en fluga men blingbling eller kommer det att hålla i sig?


RSS 2.0