Ledsna ögon och 5år

Jag var med C, som i höstas fick ta bort sin häst, och provred en travare idag. En 5årig lurvig, tuffsig och alldeles för mager liten vallack. Han verkade riktigt trevlig i psyket. Kunde stå inne i stallet utan problem helt själv, lastas, ledas och inga problem med den vanliga stallhanteringen. Han hade blivit "inriden" i somras och han hade stått i en hage sedan mitten av november i fjol. Jag hoppade upp på honom för att provrida honom. Red ute på en väldigt blöt och stor åker. Han var inte ens hispig och pigg av att komma ut från hagen. Han gjorde alls som jag bad om. Skritt, stopp, trav, stopp, voltar osv. Hade lite svårt att stå still när man väl stannat men det är smådetaljer. Så allmänt en mycket trevlig och lugn travare som inte just då stressade upp sig iallafall.

Så nu skall C göra något av det svåraste. Bestämma sig för köp eller inte. Över en natt. För på måndag åker han på slakt annars. Hur hemskt är det egentligen inte? En fullt frisk och fungerande och trevlig häst. 5år. Till slakt. För att han inte gillade att ha vagn bakom sig och för att han inte sprang tillräckligt fort.

En häst som jag ridit. Sett titta så bedjande på en, mager, liten och tunn. Som egentligen inte gjort något fel. jag tycker att det är så hemskt.

En liten 5åring som jag spenderat några timmar med idag som man lärt känna. Alla uppgifter och pass nummer är redan skickat till slakteriet.

Stackars C står för ett stort och avgörande beslut ikväll. Är verkligen inte avundsjuk på beslutet hon skall fatta.

Blir bara ledsen och besviken hur orättvist livet, travvärlden och hästvärlden fungerar ibland...

Nytt täcke

En av födelsedags presenterna, bytte den ena sadelgjorden mot ett tjockare fleecetäckeed hals.


Tyckte han såg lite cool ut med halsen vikt, det tyckte nog han också. Ser ut som en luva. Hehe.

Let it snow

Ridit och det mesta har gått som vanligt de senaste dagarna. Har däremot inte vågat bege mig ut på vägarna med hästtransport. Så det har varit lugnt på hoppfronten ett tag nu. Det har även varit en liten viloperiod för Filur nu tills han fick på både ny skor med broddar och snösulor. 

Trots vilan har han skött sig så bra när jag varit ute och ridit själv. Inga bockningar. Kan förstås bero på att havren är borttagen nu när det är så isigt på vägarna. 


Körde på skor med 4brodd i varje. Får bara hålla koll så att han inte trampar på sig själv. Men än så länge har det gått bra. Blir det hoppning så får jag slänga på honom ett par boots för säkerhetskull.

En dag råkade jag ut för att välja fel väg. Kan säga att dethär var nästan när det var som bäst. Tur att Filur är så snäll som han är. På ett ställa blev vi båda nästan liggandes i en snödriva!


Men så har vi haft fina ridturer också!

RSS 2.0