JOHN WHITAKER

Misslyckades med bilderna på sporrarna, men tyckte att de blev så coola så slänger upp dem här ändå :D
Och en lite bättre bild på sporrarna.
ÄNTLIGEN, efter 3 (?) år har jag äntligen fått tag i mitt älskade John Whitaker Union Jack schabrak. Bläddra tillbaka i arkivet till 2010 så kommer det upp i några inlägg där och sedan återkommer det då och då när jag suttit och googlad och dreglat över det. Nu är äntligen ett mitt!

Jag köpte det begagnat och fick det för 300kr inklusive frakt, så tycker att det var helt okej! Så fint, så fint.

Hoppträningar och avramling

Segt var det här. Så blir det när man har mycket att göra och jobbar hela tiden. Filur har även varit halt några veckor så då har det vart vila och inte så mycket har hänt.
 
Förra måndagen blev första hopplektionen för hösten. Den gick kasst. Jag var, trött, Filur var seg och ingen fungerade. Plus att han snubblade till och gick ner på knä/ eller gick omkull, vet inte riktigt, men ner på marken kom vi båda två och jag ramlade av.
 
Denna måndag, gick det mycket bättre på hoppningen. Han var framåt och fin, men jag får fortfarande in rätt galopp efter hindrena. Bara att jobba på..
 
 
 
I tisdags flyttade jag Filur till (nymera) ex- matte ;). Så där har vi stått hela veckan tills idag, skall hämta hem honom ikväll. Så det har blivit lite uteritter och en hoppträning för henne. Imorgon är det dags för klubbtävling, så vi får väl se hur det går. Första gången jag hoppar "tävling" inomhus. Så det kan ju bli intressant. Josefin följer i alla fall med mig och eventuellt A ifrån stallet också.
 
Har även köpt världens snyggaste schabrak som jag skulle inviga på tävlingen imorrn, meen kom nu på att mina röda benskydd ligger i min bil, som är hos bilverkstaden tills på måndag om dom får ordning på den. Så nu går ju det inte.. Så då blir det nog en svart outfit istället. Trååkigt och har inte ens svarta benskydd. Världsproblem man har. Bild på nya schabraket kommer i alla fall!

I väntan på uppbehåll

Idag hade jag och Filur lite ensamtid ;) jag var ute vid stallet till 11.30 och lämnade det 18.30.
 
Det jag hann med var:
- Städa stallägarens skåp (så att man kan stänga det och jag äntligen kommer in i mitt eget skåp)
- Storstädat mitt skåp
- Provat Cinnamons gamla grejer på Filur för att se vad som skall säljas och vad som kan användas
- Klippt manen
- Tvättat svansen
- Provat sadlar med Josefin (ingen som passade tyvärr)
- Förberätt inför hopplektion imorgon
- Förklarat för stallägarens dotter (hon är 3) vad alla mina flaskor med flugspray och schampo var för något 
- Gjort kväll för hästarna
- Ridit
- Tvättat schabrak
 
Effektiv dag!
 
Red runt på en stubbåker med Filur och jäklar var pigg han var, när man bara fått honom att fokusera på sig själv och inte de andra hästarna så gick det jättebra! Red väl ca 30-40 min. Sedan var vi ganska så dränkta av regnet.
 
Invigde även mitt *host*  fina  schabrak.
 
 

Gult

Har en kompis som var på Falsterbo horseshow i somras, hon hittade ett schabrak på rea som var så coolt. Limegrönt med mörkblå och glittrig passpoal så jag bad henne köpa det åt mig. Tyvärr hade hon glömt bort hur det såg ut så jag fick dethär istället. Nog för att jag sagt att jag skulle vilja ha ett schabrak i varje färg. Men ljusblått och lysgult borde vara olagligt att matcha ihop :P 

Den som hon skulle köpa
Den som jag fick istället 

Menmen, det var en snäll tanke iallafall :) 

Ut till den fina

Nu är det BARA Filur tid hela veckan lång. Väggmålningen jag kämpat med nu i 2-3 (?) veckor är ÄNTLIGEN klar. Så nu skall jag ut till stallet för pyssel, klippning, borsta och putsning, sadelprovning av finkillen och såklart lite ridning också!
 

R.I.P

Idag har stallets fina guldiga fux lämnat oss. Fina varmblodskillen blev 24 år. Det började med att han inte kom med de andra hästarna när jag skulle fodra dem i söndags. Så jag hoppade upp barbacka på Filur och började rida runt i sommarhagen och leta efter honom. Jag hittade honom i mitten av hagen ståendes med ett ben i luften som han inte ville sätta ned.

På måndagen kom veterinären ut och trodde att det var en ordentlig muskelbristning.

idag blev det kontstaterat att det var lårbenet som var trasigt.

R.I.P Mini. <3

Rummet blir till stall

Tror att mitt rum sakta men säkert håller på att förvandlas till ett stall...
 

Hästägare!!

Jo mina damer och herrar. DET har nu äntligen faktiskt hänt! JAG har blivit hästägare! :D

Tycker om honom så otroligt mycket ♥


Mot Filuris

Idag skall jag ta ut och longera Filur och se om han ännu är halt. Skulle förbi stallet igår men när jag skulle ta bilen från jobbet var den stendöd. Precis hämtad från service och så är den helt död när den är klar. Då hade batteriet dött. Men nu är den fixad, igen, så idag blir det stallet. Hoppas, hoppas han är bra i benet nu..


Två steg

Två travsteg på hoppträningen, sen kände jag att Filur gick orent. Bara att packa sig hem med halt häst. Kan ha hänt nåt när han busade och skuttade omkring i skogen med mig igår.. Vila i 3 dagar sen får det bli longering och se hyr han ser ut..lilla Fille då :(


På höjden av söthet

Den nyblivna treåringen har nu officiellt blivit en av oss i stallgänget.


Picknick och randiga strumpor

I fredags skulle jag F och L egentligen iväg till stranden och rida. Meeen stallets transport var lite trasig så det blev inte så. Istället blev det picknick under äppelträdet med filt, muffins hästar och äpplen. Hehe. Hade finkameran med mig så jag och F fotade lite mot kvällen innan vi åkte hem också. Här är lite bilder.
 
 
 
 
Avslutar med den vackraste bilden på oss:
Jo, och jusste dagen efter så åkte F och L och spontanshoppade en egen hästtransport! (galningar) men den såg faktiskt ut att vara riktigt fin för det priset.

Smutsiga hästar och löshoppning

Igår var planen att vi skulle rida lite innan vår minsta stalltjej skulle fira sitt treårskalas med fika. Precis när vi kom till stallet rullade sig våra hästar i all lera. SÅ.. det slöt med att vi gick en promenad med dem, longerade, byggde upp en löshoppningsbana löshoppade dem och tillslut hoppade upp lite barbacka och travade, galopperade och jag och F HOPPADE barbacka! Det är nog första gången jag till och med galopperade barbacka!
 
Men Filur skötte sig bra, han har varit riktigt pigg de senaste dagarna så jag var lite orolig men det gick bra. Han drog ned huvudet lite i galoppen men annars skötte han sig galant! Så underbart att kunna göra just sånthär med sin häst! Det betyder så mycket mer för mig än placeringar i tävlingar och höga klasser.
 
Det är så jäkla lätt att trava och galoppera barbacka på Filur, har varit med om många hästar som det knappt går att sitta ned i traven på. Med sadel. Kan däremot inte säga att det var det lättaste att hoppa barbacka. Det var dock ändå 60cm!
 

Lite EM

Lite chill med fälttävlan hemma efter en blåsig ridtur.


RSS 2.0