En cirkel har sex kanter

Igår var det dags för årets första dressyrträning! Äntligen! Har känt ett tag nu att jag bara vill komma igång med allting igen. Träningarna alltså.
 
Var lite halvnervös hela dagen igår då det var dags att köra hästsläp upp och ned för stora okända backar som jag inte är van vid plus att det var isigt och halt. Men ganska så snart insåg jag att jag under dagen hade förstorat upp backarna som jag skulle ta mig upp för ungefär dubbelt så mycket än vad de egentligen var. Körningen flöt på tills det var dags att möta lastbilar och sandbilen som såklart skall köra mitt i vägen. Dte var lite obehagligt.
 
Det var bara jag som red lektion så sent igår så tränaren kom dit bara för mig och lilla Filur. Så vi körde igång med en gång och jag fick cochning genom uppvärmningen också. Vi började med att jobba lite i skritt för att sen övergå i trav och få upp ett bra tempo och en bar form. Körde lite 8-volter och fortsatte sen nästan hela träningen med endast voltarbete. 
 
Huvudregeln igår var "En volt har massa kanter" så vi överdrev det lite och jag red volter med sex kanter. För att överdriva just de raka linjerna i volten. Rakställa flytta inåt, rakställa, flytta inåt osv. Jag har nämligen en tendens att bara rida cirkeln som rund och då blir Filur längre och längre och det blir tyngre och tyngre för mig och tillslut är allt bara kasst. Men med hjälp av kanterna så påminner jag honom att tänka på annat och påminner honom att vara kvar i den korrekta formen.
 
Fick stundtals till riktigt magiska ögonblick då allt bara flöt på och vi dansade fram! Vill ha den känslan oftare! Vi jobbade även mycket i galopp och fick till några riktigt dansande varv där med. Såå härligt.
 
Årets första dressyrpass fick helt klart godkänt!
 


Hade dock problem att ta mig därifrån. Gasade med bilen och bara framdäcken snurrade runt. Inget annat rörde sig. Provade svänga vänter, höger, backa men det rörde sig inte en millimeter framdäcken bara sparrade. Kändes som hela hästtransporten var en stor handbrom som låg i. Trodde att något gått sönder på bilen eller släpet eller både och. Så ringde min pojvän som skulle iväg och jobba precis såklart, men han gav förslaget att lägga sand framför däcken. Så in i ridhuset med en påse (tur man har allt i bilen) och börja ösa ridhusunderlag och sen slänga framför däcken. 
 
Det hjälpte inte mycket, sen blev jag så jäkla irriterad, att det skall FAN gå och då jäklar! (efter att bilen dött en gång) lyckades jag till slut preciiiis sparra mig loss så att jag kom iväg!

Allting rullar på

Det har inte skrivits så mycket här på ett tag nu. Varför? För att allt egentligen bara har rullat på i vardagen. Varken dressyr eller hopplektionerna har börjat än. Hoppas däremot att det blir dressyr på fredag. Har än så länge bara ridit ut som vabligt med Josefin, och inget märkvärdigt har hänt.
 
Det enda som skett är väl att Filur i all storm och oväder blivit lite jobbig att ta in från hagen på kvällarna. Han har blivit bufflig och "gåpåig" lite arg och travat halvbångstyrigt breve en när man gått osv. Han har väl insett (nu efter ett halvår typ) att det är matdags när han kommer in. Hehe.
 
Så ikväll när jag och min pojvän (som är livrädd för hästar men har börjat bota honom lite) skulle ta in hästarna ikväll gav jag förslaget om att han kanske kunde ta Josefins ena häst istället för Filur, eftersom jag inte ville att Filur skulle skrämma livet ur honom så att han aldrig mera skulle följa med till stallet. Men då var det som om världen gick under x2 ungefär. Hennes häst (Den snällaste av de alla att leda) tolkade miin pojvän ungefär som att jag skulle låta honom gå och leda en levande, utsvulten, eldsprutande drake. Visserligen tror Josefins Darth att han kan spruta eld genom munnen, men han kan liksom inte det. Så på ett försiktigt sätt försökte jag övertala honom om att ta Darth, utan att förklara HUR jobbig Filur blivit för att skrämma honom för det också, ifall han skulle totalvägra ta in Darth. Som han gjorde. Försökte övertala honom att om han väl tagit in Darth från hagen en gång, skulle han aldrig vilja ta in någon annan häst än Darth igen för att han är så snäll.
 
Efter ca 1 timme så beslöt han sig för att motvilligt, men eftersom han ändå litade lite på mig, att ta Darth. Så mycket disskution för att ta en en häst 50min från hagen. Hehe, men,men får väl hoppas att han tillslut blivit fullärd  tills man skaffat hus och eget stall ;)
 
Nu var tydligen båda Josefins hästar mycket snällare att leda än Filur enligt honom. Hmpf!
 
 
Darth och Filuris!

Ridning vs Ritning

Tyvärr har det inte blivit så mycket ridning på sista tiden. Vädret har inte varit det roligaste. Men någon tur hit och dit har det blivit.

I helgen blev det lite ritning. Det var nästan ett år sedan jag höll i skisspennan sist. Såhär blev resultatet 14x14cm. 



Schockemöhle Sports

Jag kan inte låta bli att tycka det är så otroligt roligt med hästutrustning. Jag kan sitta och googla runt i timmar bara för att se vad som finns. Det är egentligen ganska sjukt vad det har utvecklats och vuxit de senaste åren, eller är det först nu som man upptäckt allt? Fanns det ett 50-70-tal olika märken på schabrak för 10-15 år sedan? Eller är det något som dykt upp nu på senare år och det har blivit "mode" med hästar? man kan ju undra.
 
Här är en jäkligt snygg outfit från Schockemöhle Sports som jag slängt ihop. Tycker allt att Schockemöhle gör allt bättre ifrån sig. Nästan så de gått förbi mitt älskade John Whitaker.
 
 
 
  Skulle dock aldrig köpa en tröja för 750kr, (den ovan) och skulle det mot förmodan ske, vill man verkligen ha den i stallet så? Jag får väl satsa på att bli rik så att man kan göra så kanske.

Stormigt

I flera dagar i rad nu har det blåst storm på ön. I dag trotsade jag och Josefin vädret och red ut ändå. Filur har ju inte gått på gandka länge nu pga av min rygg, jul, nyår och födelsedag. Men nu har farbror naprapat bankat tillbaka mig igen så nu är det bara att köra på.
 
Filur var då ganska pigg från början pga av att han stått, sen lägger vi till lite blåst på det så blev han lite mer på tå än vanligt samt lite mer power i än vanligt. Trots att han var lite spänd och tittig och stundtals inte lyssnade alls är jag ändå nöjd med turen. Även om jag hänge löst ett par gånger så lyckades jag hålla mig kvar.
 

Året 2014

En liten kort årsresumé för 2014.
 
JANUARI & FEBRUARI
 
Invigde året med att bli avbockad den 1 januari. Hehe.
 
Tillbringade många korta ridturer själv ute i snön med Filur.
Ibland valde vi lite fel vägar.. 
 
MARS & APRIL
 
Bestod mest av jobb på Cementa med storstopp, jobb 6 dagar i veckan och en massa 10 timmarspass. Beslöt mig för att vila lite med ridlektionerna då jag i stort sett endast hann att rida 1 dag i veckan.
Började sedan på ett nytt jobb där jag även blev fast anställd!
 
Vi hann att åka en sväng till Åminne för att rida lite vid havet. Jag hade en vision om att ta fina bilder. Det gick bra. Tills jag skulle bli fotad och de andra hästarna gick iväg och Filur trodde att han var en vildhäst. Inte en endaste fin bild lyckades vi med.
MAJ & JUNI
Lyckades tillslut hitta en dressyrsadel som låg bra på Filur. Dressyren började flyta på bättre och bättre och såg stundtals riktigt bra ut.
Tog även fina vår bilder med blommande tynnbuskar.
Började hoppa 90cm på klubbtävlingarna och känna mig lite säkrare i hoppningen trots att hopplektionerna brukade gå sådär.
 
Red även mycket själv i skogen och Filur började bli säkrare i sig själv och vi kom lite närmre varandra.
 
JULI & AUGUSTI
 
Var ute på så många Pay and Jumps och klubbtävlingar som fanns. Flyttade även Filur fram och tillbaka mellan Stenkumla och Källunge. 80 cm började kännas som ingenting och det började bli lite mer flyt i hoppningen än tidigare, dock fortfarande några växlar för sakta.
 
Hoppade i Stenkyrka för första gången, Filur kändes mer säker och stannade inte på något! Väldigt halt i marken, påminnelse till mig själv brodda nästa gång!
Tog fina bilder i en vallmoåker i Bäl
Provade på Cutting i Sanda. Filur var hur cool som helst.
 
 
SEPTEMBER & OKTOBER & NOVEMBER & DECEMBER
 
Dressyren började flyta på väldigt bra, kunde till och med börja jobba på i galoppen. Trots framstegen i dressyren var fortfarande hopplektionerna pest och pina.
 
Flyttade Filur till Stenkumla och Josefin för en längre period. Började även hoppa för samma tränare som hon och skillnaden går knappt att beskriva! Det blev en helt annan häst, jag har fått hur mcyket hjälp som helst. Mer fart, bättre hopp och allt har blivit så mycket roligare i hoppningen igen. Gjorde även min första och bästa rundor i Visby i november. Ridit mer än någonsin hos Josefin med sällskap varje dag. Filur har bockat mindre och jag börjar lita på honom mer.
Hoppade även KM och var uppklädd och fin1
Nu får vi se vad 2015 har att bjuda på! Hoppas på ännu mer utveckling med den fina vita :)

23

Då var man tydligen ett år äldre. Här är bilder på de två hästiga presenterna jag fått idag.

Hej Mr Canon!

Efter 2 års av velande har det nu faktiskt hänt. Jag har beslutat att köpa en ny systemkamera, en aningens dyrare än vad jag planerade för ett år sedan, men, lika bra att slå på stort. I nästa vecka kommer denna skönhet hem till mig och jag hoppas att vi skall komma bra överrens.
 
Jag skulle verkligen vilja gå en fotokurs så att jag kan lära mig fota "på riktigt" nu snurrar jag och vrider lite på inställningarna tills jag tycker det ser bra ut men har egentligen ingen aning om vad jag pysslar med. Vet inte hur utbudet på fotokurser är på Gotland men skall försöka ta reda på det. Längtar såå tills den kommer!

Hej 2015!

Hittade några mål som jag hade skrivit 2010 för mig och Indie lite längre bak i arkivet. Vilket faktiskt var otroligt roligt att gå tillbaka och se på. Så tänkte nu skriva några åt mig och Filur. Jag tycker det är roligare att sätta lite högra krav än vad man tror för att sedan kunna jobba sig så nära som möjligt. Här kommer de iallafall:
 
x Få ett snabbare grundtempo, speciellt i hoppningen. Eller snarare få honom att lyssna på öka på ett känsligare och kvickare sätt.
 
x Skänkelvikningar i trav.
 
x Hoppa en klass på 1 meter.
 
x Hoppa en "riktig" hopptävling
 
x Starta en Pay and Ride (wuupsi, vad ger jag mig in på)
 
x Få till bra galoppombyten
 
Når jag bara ett av målen är jag nöjd. Nu får vi se vad 2015 har att erbjuda!

RSS 2.0