---

Red en uteritt med F och L pigg häst men det kändes bra. Vi stannade till en hel del på olika åkrar så fick alla jobba med det man ville.
 


Sen glömde jag såklart min nya pad hemma som jag skulle prova!



Sweet!

Den nya hovslagaren har varit här så Cinnamon har fått en ny sko, så nu är hon frisk och har alla skor. Nu kan vi äntligen dra igån och börja rida på riktigt igen. Nu skall tjockismagen bort :D


Bild från idag

Vi börjar redan idag, jag och F och eventuellt L skall ut och rida ikväll. Sall bli riktigt kul, känns som om jag inte ridit på hur länge som hälst. Cinnamon lär förmodligen vara supertaggad, men vi får se, måste skaffa ett tvådelat bett.


Gelpad




Här är padden som jag köpt, den ser lite skum ut i all plast men vi får se om den är bra :) Det var Cinnamons ägare som rekommenderade den. En specialpad som är till för den främre delen.



Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Tadaa!

Satt och lekte i photoshop igår, jag börjar ju bli grym (*host*host*). FINT VA?




LittleB,thewesternpownii

Ringde hovis idag, hon kunde gärna tänka sig fortsätta verka Cinnamon. Men hon var på fastlandet över dagen så jag skulle ringa henne imorrn och se när hon kunde komma ut och spika fast en ny sko. Så det blev ingen ridning på Cinnamon idag.

Däremot på stallägarens ponny. Jag red tillsammans med L. Men när vi var som längst hemifrån börjar det åska, typ jättenära. Så vi galopperade svinfort hemåt. Sen började det ös regna, fast typ ännu värre, det var helt SJUKT det bara forsade ner. Helt galet, och jag red i fleecetröja, bra där. Vi var genomblöta och kunde knappt se något för att det vrålregnade och vi var livrädda för åskan. I slutet var vi ju tvugna att skritta av dem så vi satt där på hästarna helt livrädda. Haha. Speciellt L.

Annars kändes B riktigt, riktigt fin hon var rätt framåt och hade sjukt fin galopp idag.

Försök no 2

Igår gjorde vi försök numer två att släppa ihop hästarna. Den här gången bara Cinnamon och F´s häst, i sommarhagen då har de lite plats att springa på (den är nån kilometer lång). Eftersom det inte är så jättemycket mat kvar där så får det gå, hon skall bara var där en dag ungefär. Det gick betydligt bättre när det bara var dem två, då hade Cinnamon ingen flock att "inkräkta" på och F´s pålle höll sig lugn. I början var det lite gnäll om vem som skulle bestämma men nu har Cinnamon gett sig.

Vi hade tänkt att ta hem Cinnamon igårkväll ifall hon skulle få för sig att hoppa över staketet igen. Men då skulle hon endast ha gjort det för att få komma hem till lilla B. Eftersom den andra hästen inte jagar henne nuu så trodde vi att det skulle vara rätt lugnt. Vi kolla flera gånger igår och eftersom det gått så bra fick hon stanna där över natten också. Men jag satte på henne reflexgrimma ifall hon skulle hoppa över i natt och springa hem i mörkret. Så att bilar skulle se henne. Men i morse kom de glada springande emot mig och allt var lugnt.

Mobiluppladdning:

I morse i sommarhagen


Dagens "Ridning"

Idag var jag absolut tvungen att ut och skritta Cinnamon eftersom hon fått springa så sjukt mycket i hagen och blivit jagad av de andra igår. Hu, stackarn. ALLA hästarna var verkligen slut igårkväll. Så för att mjuka upp henne igen var jag tvungen att ut och skritta eller gå en promenad med henne trotts att hon bara hade tre skor.

Det blev en rätt lång uteritt med F och L. Ganska sjukt men det var inga problem att rida brevid F´s pålle. Trots att han jagat runt som ett svart streck efter Cinnamon igår. Humörsvängningar på hög nivå? Jag tror att vi nästan var ute i mer än en timme och skrittade. Jättehärligt var det, trots att det typ var storm och jag hade en pigg häst som aldrig gått den ridvägen förut. Så hon var lite halvskeptisk mot endel saker, som tex en squasch odling. Men det är skönt att hon är så pass modig som hon är ändå. Ingen fegis direkt.

Men, jag har kommit fram till att jag måste byta bett när jag rider ut. Det fungerar inge vidare med tredelat när hon blir pigg och vill springa. Så jag får skaffa ett tvådelat och ha att byta med när jag rider ut. Imorgon blir det att ringa till hoslagaren, vågade inte ringa idag då det är en ny hovslagare jag skall ha och jag vet inte om man kan ringa till henne på helger. Så inge vidare första intryck att ringa om man inte brukar det ;) 
    


x2

Cinnamon hoppade över staketet igen igår. Såklart precis när jag skulle in till stan fixa en snabb grej och hem igen. Stallägaren och A i stallet var på spabehandling. Så Mr M var såklart där när man behöver honom som mest! Han hittade henne betande ute på en åker (det var en som ringde och sa att en häst var ute). Stallägaren och A hade hoppat skyndat sig hem (de var ca 10 min hemifrån, dock mitte uppe i ett fotbad) så de hade hoppat i skorna med blöta fötte :P Hu, det är ju så typiskt att allt händer när man inte är hemma. Men vi hade kollat henne jättemånga gånger innan och allt hade varit lugnt. Kollade även henne precis när vi åkte iväg. Så typiskt. Men som tur var gick allt bra. Hon hade "bara" hoppat över igen. Så vi tog hem henne och B som fick vara hemma natten till igår. Dock hade hon dragit av sig en sko så jag får ringa hovis imorrn...


...

Jag är världens veligaste person! Jag skall beställa ett av dehär regntäckena men kan inte bestämma mig för vilket :P Men det lutar mot ett rött med vit kant eller ett grönt/kakhifärgat :)


1 år sedan

Idag hade jag och Indie firat 1årsjubileum, men det blev ju inte så. :( Jaja, men jag får tänka på allat fint vi haft tillsammans eller vad man nu brukar säga. 22 dagar var det som fattades tills vi skulle ha firat 1år jubileum ;) Men för exakt ett år sedan skulle vi lasta henne och hon släpptes ihop med de andra hästarna i sommarhagen precis som vi gjort med Cinnamon idag. Men det gick lite bättre med Indie de andra verkade acceptera henne nästan med en gång.

Den hästan har iallafall lär mig otroligt mycket, speciellt att hantera olika situationer. Jag trodde jag var en fegis, men när det väl händer sånadär saker då man egentligen borde bli rädd, typ som när hon stegrade svinhögt eller skenade var jag sten lugn! Ganska sjukt faktist. det trodde jag verkligen inte om mig själv.

Så här kommer lite bilder på Indie från en av de första provriningarna tills att hon fick åka hem igen.
Det kommer imorgon..

Första bilden jag la upp på Indie på den här bloggen.



Hoppade över staketet!

För ett par timmar sedan tog jag och stallägaren ner ponnyn och Cinnamon till sommarhagen för släppa ihop alla ett par timmar. Så att Cinnamon träffat alla innan vi skall släppa ihop alla i höst. Det var bara det att när vi släppt ut alla så drog F´s häst efter henne som ett svart streck även C´s häst hjälpte till. Så efter ca 2 minuter kom hon galopperande på vägen bakom oss utanför hagen. Så hon hade hoppat över staketet som ligger på ca 105-110 cm i höjd! Vi såg inte när hon hoppade utan hon kom bara galopperande bakom oss!

Jag trodde ju att hon skulle dra hem till stallet men efter hon sprungit förbi mig så vände hon och sprang mot M och så höll det på kanske 3ggr innan M fick tag i henne. Så jag gick med henne på en åker för att hon skulle lugna ned sig och vi funderade på hur vi skulle göra. Men det slöt med att vi bestämde oss för att kasta in henne i hagen igen, det hjälper ju inte att försöka unvika det precis. Så jag släppte in henne igen. Då sprang dom lite fram och tillbaka men tillslut lugnade dem ned sig och när jag gick hem igen så betade de ganska nära varandra. Så tillslut blir det nog bra, Cinnamon skall bara inse att hon inte kan bestämma allt. Inte när det är 5 mot 1. Vi trodde det skulle vara ganska lugnt då hon redan träffat alla i stallet och då har det varit lugnt. Men, men.

Har varit nere ett par gånger och allt var lugnt, stallägaren kommer också kolla lite då och då. Så det blir nog bra. :)  
    
                                                      Random bild som jag fotat


Sadel

Någonting jag insåg i onsdags var..sadeln! Jupp, tror inte att jag har tänkt så mycket på den förut. Alltså Cinnamons sadel. Den ligger ju helt galet, typ bakvikt, för smal osv, osv. Nu kanske jag inte skall säga något innan jag verkligen kollat på den ordentligt igen men, så känndes det i torsdags. Jag sitter ju typ på bakvalvet. Det är ju inte heller hennes vanliga sadel, fick inte låna med den då de som äger Cinnamon använder den på fler hästar samt tävling kanske? Sjukt synd iallafall för det var otroligt skön att rida i. Så när jag var i hästbutiken idag impulslånade jag hem några sadlar. Hittade en jättefin begagnad Wintec cair dressyrsadel. 

Ja, så till att börja med dressyrsadel?hopphäst?wupsi. Men när jag väl börjat hoppa så hur många gånger i veckan hoppar man? Inte så överdrivet många och när man inte hoppar kan man lika gärna ha dressyrsadel plus att den var rätt/väldigt billig och typ oanvänd. 

Sen sadel? Du har inte ens en häst. Nej, precis. Just nu har jag ingen aning vad som händer i årskiftet. Men 4 månader är väl ganska länge ändå (?) och hon måste ju ha en klok sadel?  

Men såhär blev det iallafall. Jag lånade hem en wintec cair dressyr och en Globus Opal (den var nedsatt sjukt mycket)


Både dressyren och hoppsadeln låg rätt hyffsat men tyckte att de låg något i bakvikt. Dock har jag inte så bra koll på just hoppsadlar och hur de skall ligga, men ett någorlunda hum har man ju..

Tänkte hoppa upp i dressrsadeln men fick syn på en sadel som hängt i stallet sen L var inne i sin jag-skall-ha-en-ny-sadel-fas som hon lånat av en kompis. Så jag slängde på den lite snabbt och wow, den såg verkligen bäst ut av alla tre sadlarna. Denna typ nästan antika sadel låg definitivt inte i bakvikt. Så jag gjorde en fuling och drog på mina stigläder och stigbyglar, dammade av gamla bettan och provred sadeln. Snacka om skillnad mot den andra! Den här var även mjuk och det kändes jättebra! Tillräckligt hög i manke, som Cinnamon verkligen har riktigt tjock och härligbakvalvsgrej. (kommer just nu inte på vad det heter)

Det enda som jag sen märkte var att den kan vara för tigt i början av bossorna. :/ Så typiskt, skall kolla det lite mer immorrn när jag inte är så stressad och höra med de andra. Det var även en sjukt bra stötdämpning i sadeln. Galoppen på Cinnamon känndes inte så hård typ. Oj,oj vad jag babblar om en sadel, skulle typ kunna hålla på i oändlighet.

Så jag får kolla hur den är imorrn när jag inte är så stressad och kollar med de andra i stallet. Håller tummarna verkligen!

Ridning!

Gud vad jag har saknat att rida, känn som att det var sjukt länge sen (typ 2 dagar sen..) Nej men det var ju ett tag sen man riktigt red, på riktigt. Just nu har jag ju bara halvridit lite smått då hon varit förkyld. Idag var det upp till bevis igen.

Det blev sammanlagt ett ca 30 min pass inkluderat skritt, så jag skrittade henne mest och småtravade litegrann för att se om hon skulle få hosta. Hon hostade ingenting i stallet och stallägaren hade inte heller hört henne hosta i hagen. Dock började hon hosta ett par gånger i upp värmningen och en gång när jag provade galoppen. Så får fortsätta ta det lugnt ett tag till. Tänkte gå en promenad med henne imorrn och sen ev skritta ut någon lugnare på söndag.

Men hon är defenetivt inte snorig längre. Så snaaart. Får hon allt bli frisk. Jag lämnade även stallet i kaos då jag fick bråttom hem och var hungrig. Sen fastnade jag hemma, så jag skickade iväg till stallägaren att det var förbjudet för henne att gå in i stallet innan jag städat där imorrn..Mihihi. 
         
Vi har även en plan på att släppa ned Cinnamon och lilla B till sommarhagen en stund imorrn för att Cinnamon skall få träffa de andra hästarna. Jag fick höra att hon varit en riktigt bitch igår och att stallägaren och A typ blivit utshasade från hagen av henne. Stallägaren fick inte heller gå fram till sin häst och hästen fick inte gå fram till henne. Cinnamon hade sprungit runt och vallat och typ fått fnatt. Som jag sagt, hon tar sin roll som ledarhingst sto väligt seriöst. Så imorrn skall hon få träffa de andra och förhoppningsvis inse att hon inte äger världen ;)

Det sjuka är dock att hästarna i stallet aldrigt haft en tydlig ledare, så det är väl det som egentligen behövs. Men jag hoppas att hon blir lite nedsatt på jorden av de andra imorrn. ;)


Så typiskt......

Skulle beställa ett Amigotäcke till Cinnamon från Cheval idag, 1 täcke fanns kvar. Jag pratade med dem i telefon och de ringde t.o.m upp efter att de kollat att den fanns hemma och allt var lungt och grej. Sen får jag mail ikväll att det är slut? Vad gjorde de då under de 20 min då de "kollade" att dte fanns kvar? Blöh, sån jäkla otur, as usual.


Jaja, jag antar att det iaf är possitivt att de hörde av sig direkt och att man inte får ett mail om typ 2 veckor att det inte finns. Första gången jag skulle handla från chevalridsport också. Positivt. Meeen alla kan ju faktist göra fel.

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing

























Jag är med i en tävling HÄR!

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Tävlingen är sponsrad av: Fåglasång
Bloggtävlingen hittar ni HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Vila idag

Cinnamon har vila idag med, så imorgon gäller det. Hoppas, hoppas, hoppas allt kommer fungera bra imorrn!

Har varit duktig och putsat träns idag







Intressaaant va ;)


Pics

Meningen var att jag skulle till stallet och fota idag, vad tror ni då är det första Cinnamon gör när jag kommer med kameran?



Och på ridbanan av alla rena stellen i hagen. Nice, så idag får det bli lite foton på cinnamon skimmeln med en touch av sand.



NEW BFF´S

Såhär kaxig blev hon när den andra hästen kom för nära ;)



Sjukt snygg häst är det iallafall!


Dagens vill ha


Dreglar över den här sadeln alltså, tycker att den ser så otroligt skön ut. Den hade varit riktigt nice :D Den kostar "bara" 14.000, lite synd där...


Tha Bitch?

Det blev en luugn igångsättning för Cinnamon idag för att se om hostan gått över. Hon snorar typ inget längre. Hon var inte heller hostig i skritten idag oc inte heller under en under första travbiten. Sen hostade hon till lite efter i skritten och även när jag testade trava senare. Så helt frisk är hon inte. Så hon får fortsätta ta det lungt.

Jag, A och stallägaren bestämde även att A´s lilla pålle (som till och med är mindre än Cinnamon) skulle få gå hemma och lära känna Cinnamon i ett par dagar. A´s sto AKA The Bitch skulle då även sätta ner Cinnamon på jorden igen. Cinnamon har blivit ledare över ponnyn och tar det ansvaret väligt seriöst, det var ett tag då vi iinte fick gå fram till ponnyn då hon tillhörde "hennes" flock, men det har hon slutat med nu. Men hon försöker ännu ibland shasa bort oss från hennes "flock" Så vi tänkte när "the bitch" kommer in i hagen lär hon allt få sätta sig under. Men ICKE.

När vi släppte ut hästarna efter ridningen så ville ponnyn fram och hälsa på A´s häst men då skulle cinnamon emellan och beskydda ponnyn från fienden. Så det slöt med att båda ville ha ponnyn som inte visste vilket håll hon skulle gå och hon kom emellan och fick en spark av Cinnamon men det gick som tur var bra. Cinnamon blev väl lite halvtokig och stegrade och kickade mot den nya hästen för att visa vem som bestämmer och t.o.m. skrapade med hoven och muckade;) Hon vallade även ponnyn som absolut inte fick gå fram till "fienden", ponnyn själv fattade ju inte varför hon inte fick gå fram till sin kompis. haha ibland är dom för roliga alltså;)  Det sjuka vat att "bitchen" fick ge sig och vi stod där helt paffa. Det trodde vi verkligen inte! Men vi får väl se vad som hänt tills imorrn.
                   
Det gick ju sådär lagom bra att ta nya bilder idag då jag glömde minneskortet hemma :/ Då går det inte att ta en enda bild, så jäkla typiskt när det för en gångs skull är fint väder och allt...Så här kommer en "gammal" bild istället.


Slut

Igår var jag i vår hästbutik här på ön för att köpa:

En pad som lyfter sadeln fram
Transportskydd
Regntäcke

Men jag kom he tomhänt. Paden var slut så de beställde en åt mig. Regntäcke var slut i 135 så skall testa mina vintertäcken  i 145 på henne annars får jag köpa ett ganska tjockfodrat regntäcke. Transportskydd fanns, i ponny och full och jag lär behöva cob eller liten full och de full som var där var enorma eller vråltjocka. De lurviga skydden hade förmodligen passat men som sagt de var sjukt tjocka med typ jättemycket ull i. Men även där skulle de få hem en ny leverans snart så förhoppningsvis kommer det hem samtidigt som paden. Sen så skall allt det bli dags fö ridlektioner! :D Skall bli svinkul, längtar verkligen!

Men sen har jag ju även glömt att berätta om hur lilla Cinnamon mår, och det verkar vara bättre. Redan i lördags verkade hon bättre men hostade ett par gånger men inte snorig inte heller på söndagen. Hon har inte heller haft feber vilket ju är skönt. Så idag blir det upp till bevis. Skall ut och rida med A en kortis och se hur hon känns idag. Snacka om att hon kommer vara överpigg! Så vi får se hur det går idag.


Någon som vet?




Någon som har ett sånt här regntäcke? Jag funderar på att skaffa ett sånt då det är nedsatt men är lit skeptisk då kvalitén på just dte täcket fast i vinter intehade någon vidare kvalité. Så någon som har någon erfarenhet av dethär täcket? :)

Stallfixardag

Stallfixardag har stått på schemat idag. Eller på eftermiddagen. Jag började med att jobba så jag var helt slut när det sen var dags för stallfixet. Men det gick ändå. Vi har idag:

+Målat lösdriften utvändigt och invändigt
+Målat skåp och bjälkarna i stallet
+Skruvat fast en ny garderob i stallet
+Sågat ned låga grenar vid långsidan på ridbanan (Wiiiie nu kan man rida upprätt på den långsidan)
+Tvättat och spolat hästransporten
+Lagat en grind
+Slängt mitt och F´s rosa hinder (bodde 1000 myror och äckeldjur i den + att den var trasig R.I.P kära prickiga hinder)
+ Städat sadelkammaren

Så lite har vi hunnit med, nu är det inte många punkter kvar. Sen har vi även ätit smörgåstårta som jag bjöd på, jag ramlade ju av Indie två gånger och då är det smörgåstårta som gäller. Så rätt så suktiga har vi ju faktist varit idag :)


Lite blandat

Tänkte berätta lite blandade uppdateringar. Skrev ju tidigare att det kändes som att Cinnamon försökte kicka till mig när jag skulle kratsa bakhovarna men det är inga problem längre. Tror att det mest var för att jag var försiktig ohc uppmärksam som hon lyfte extra och under sig för att hon inte fattade vad jag höll på med. Men kör man bara på som vanligt nu så är det inga problem. :D

Hon kommer även och möter mig i hagen nu. Iblan kommer hon springande och ibland får man gå så att man är två meter ifrån henne då kommer hon, nice :) Men har ännu inte låtit henne gå utan grimma sen sist.

Så några vardagliga framsteg har det blivit.

:(

Har ännu hostig häst ibland hon får vila och sen får vi se vad vi gör om det inte blir bättre eller sämre. Men ingen feber har hon, har kollat (tre gånger idag även igår och i förrgår). Hon var frusen idag av regnet och blåsten så hon får ha regntäcke i natt då vädret skulle bli värre. Så typiskt att hon skall bli sjuk nu i början och allt. Men aningens snorig ochsta ibland och ingen feber och lika pigg som vanligt. Stallägaren har tittat till henne under dagen och jag har vart där 4-5 ggr i eftermiddags/kväll. Men jag är ju övernojjig (bra ord där;) ) också.

Nej, hoppas att det försvinner snart. :(

Sjuk häst?

Jag red ut på en åker idag tillsammans med L som tömkörde sin häst. Cinnamon var verkligen supertaggad, nästan het! Hon komcentrerade sig i stort sätt på allt annat än det hon skulle, hon hade kolla hemåt och på den andra hästen samtidigt som hon skulle lyssna på mig och allt blev bara fel. Dessutom var hon jätte segstannad, hon ville nästan inte lyssna på bettet och jag fick typ verkligen överdriva och verkligen ta tag i tyglarna när man skulle stanna. Det kändes inget vidare. Så jag har en plan på att testa ett tvådelat tränsbett istället för tredelat, iaf under en period när vi rider ute och se om hon blir känsligare. Hellre ett skarpare bett än att sitta och dra i munnen tycker jag. Bär jag var och provred så hade de dessutom pelham på henne så vi får se om det blir bättre med ett tvådelat ett tag :)

Jag fortsatte sen inne på banan där underlaget var bättre men även där var Cinnamon sjukt okoncentrerad och lyssnade inte och jätte HOSTIG. Jag tänkte att det säkert skulle gå över efter typ två hostningar men hon förstatte då och då att hosta. Tillslut så bestämde jag mig för att sluta då hon även hostade till i skritten en gång.

Väl inne i stallet så snorade hon inte vanligt snor utan verkligen segt slemmigt äckligt snor (härligt för er att veta va? ;) ) Så jag bestämde mig för att ta tempen på henne trots att hon annars i ögonen och i psyket verkade pigg och glad som vanligt. Så jag bad MR M som vanlig där när man behöver honom om hjälp att hålla i medans jag tog  febertempen. ( Självklart väntade jag ett bra tag efter ridpasset då de alltid blir varmare efter ett ridpass) Det gick jättebra och hon reagerade knappt, duktig pålle. Jag hade verkligeninte behövt hjälp, men det känns alldit bäst med ny häst och man inte vet hur den kommer reagera.
                                                            

Men som tur var hade hon VERKLIGEN INTE feber. Så det var bara lugnt allting, härligt! :) Så hon hade väl bara nogon konstig host/Snordag eller något. Bara lite småkrasslig kanske? Jag och MR M stod kvar och tittade till henne och hon hostade inget mer och allt verkade lugnt. Så allt är förmodligen lugnt. Stallägaren skall kika till henne lite extra imorrn bara fall i fall. För att jag alltid vill ha stenkoll på allt ;) Annars blir det ridning som vanligt imorrn och se hur hon känns.


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Säkerhetsväst

Jag har seriöst blivit sugen på att skaffa en ny säkerhetsväst då min, efter snart 10 börjat att nästan gå sönder och jag skulle vilja ha en med paneler. FAST jag testat panelvästar förut och hatat dem. För otroligt nog så gillar jag min säkerhetsväst sjukt mycket. Men sen har jag även, till skillnad från många andra i stort sätt ALLTID ridit med säkerhetsväst sedan jag började rida. 

Men sen är det dethär med skillnader, äkta och inte kopior och inte osv, jag har själv provat en liknande väst från Börjer och ursäkta men det var hemsk, klumpig, gigantisk och allmänt konstig. Så jag har fått för mig att kvalité och passformen hänger mycket på om det är äkta vara eller inte hög eller lågt pris.

Så någon med lite erfarenhet som kan ge lite tips om hur någon av dessa västar är? Och är det egentligen så stor skillnad mellan passform och kvalité som priset visar?


Vad är skillnaderna egenltigen och vilka rekomenderar ni coh inte? De jag hittat är:
Racesafe, Steeds, Riders Company Sport Flex. Jacson Safe och Horka säkerhetsridväst.

Trots allt gillar jag min väst riktigt bra:


Fast den är fyrkantig, gammal och snart antik.


Today

JO, till att börja med idag fick jag inte tag i Cinnamon! Nepp, hon kände inte för att komma eller när hon väl kom och man tog fram grimman så vsnurrade hon runt och vände baken till och såg allmäns sur ut, inte okej. Jag fick inte heller tag i stallägarens ponny då de snackat ihop sig och bestämt sig för att springa iväg från mig båda två.

Inte ens med mutor ville Cinnamon komma men däremot ponnyn, så efter ett bra tag och jag pratat lite med stallägaren så fick jag tag i ponnyn med lite mutor. Sen följde även Cinnamon med. Hm, jag har aldrig varit med om en häst som jag ridit inte velat komma och bli hämtad. Jag vet att emmas förra häst var sån ett tag men inte att hon snurrat runt och liksom hotat. Hmm, ja kanske lite testning på G?

Jag red mest och visade upp Cinnamon för min faster, blev väl inget överdrivet jobbigt ridpass utan vi körde på lite bara. Passet gick väl hyffsat, men nu känner jag att nu är det dags att ta tag i det där med att boka lektioner igen. Jag kan inte få henne i en fin form längre känns det som, och hon suger liksom ännu tag i bettet och blir inte mjuk eller lätt i munnen. Sen känner jag att nu känner jag henne lite mer ock set är dags att få lite hjälp med ridningen av någon som kan och ser lite mer än en själv när man sitter på hästen. Jag är även riktigt sugen på att prova hoppa snart :)

Det som jag borde ta tag i nu(inom hästfronten):

- Prata med min tränare och boka lektioner
- Köpa en pad att ha under sadeln
- Börja "provhoppa" Cinnamon lite (kanske i helgen?)
- Fråga runt i stallet och ta tag i det där med den nya ridklubben i höst + kolla träningar och ridhusavgifter där.



Min faster blev nog lite smått kär i Cinnamon, det första hon gjorde var att öppna munne på henne och kolla, man bara okej, varsågod ;) Det är hon som har alla American Miniature hästar så hon tycker typ bara om nätta hästar med fina små huvuden. Haha. Lite så är det iallafall. Hon har även planer på att bli medlem i samma klubb som jag för att få tillgång till rudhus och markträningar som hon tänkt börja med sin lilla hingst hon importerat in för ett par månader sen. Oj, oj vad jag hålle rpå och babblar om massa onödiga saker.
Peace.


Mot stallet!

Nu bär det snart av mot stallet. Min faster skall komma och titta när jag rider så hoppas att vi slipper regn!

Så fint ;)


Vill man ha den här härliga ryktboxen med borstar i den underbara färgen kan man få hela setet med:

x 2 borstar
                      x 1 man- och svansborste
 x mankam 
x  hovkrats

För 175 kr kan du få det här setet. Ja, vad man tycker om färgerna är väl olika, men jag kan ju säga att jag gillade inte färgerna sådär överdrivet mycket ;)


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR som sponsras av: http://www.cshast-fritid.se/butik/


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing

Stall Rustorp - Tävling 2
Jag är med i en tävling HÄR: http://www.stallrustorp.se/?p=1366

Härlig uteritt

Red en superhärlig ridtur med M och L idag. Så sjukt härlig var den. Jag och M började med att rida på banan medans vi väntade på att L skulle komma.

Sen när hon kom red vi ut. Det enda (?) positiva med hösten är alla åkrar som man kan rida på. Vi stannade vid en åker där de gjort stora rundbalar där fick dem som ville trava och galoppera runt. Så sjukt härligt att kunnagaloppera ute och sätta den där  galoppen som ingenting. Gjorde lite galoppombyten och allmänt njöt av ridturen. Sen travade och galopperade jag slalom mella höbalarna. Sen fortsatte vi till den stora dammen och red ett varv där sedan bar dte av hemåt igen.

Jag har ännu svårt att få ner henne och få henne leka med bettet. Det känns som att hon liksom suger sig fast i bettet och de sa även stallägaren att det såg ut som att hon gjorde.

Det gick förresten även jätte bra att rida ut tillsammans med en ny häst.

Hemma efter ridturen tänkte jag tvätta av Cinnamon lite ordenltigt då hon var rätt svettig. Jag fick hjälp av L, det gick väl rätt hyfsat, inte direkt Indie som stod och sov medans man slängde hinkvis med vatten över henne, men inte heller som lilla B som typ springer runt en. Stallägarens man kom fram och tog ett stadigt tag i henne sen höll hon sig rätt lugn medans jag tvättade.

Dte är rätt kul för han sägr att han inte kan någonting om hästar men det är alltid han som hjälper en vid problem, han är lugn, stadig, tålmodig, orädd och bestämd. Det var även han som hjälpte mig med att lasta Indie i början. Han är helt enkelt bäst! :)





Några ovisade bilder

Här kommer några ovisade bilder på mig och indie som är urklipp från ett par filmer :)



Det var från den gången i våras när jag lyckades få upp MAMMA på L´s häst och ut och skritta lite.


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!

Longering

Igår hade jag tänkt att jag skulle longera Cinnamon, eller iallafall försöka. Jag hade absolut ingen aning om hon kunde det eller inte. Så Jag tog in henne själv och det gick jättebra :D Lugn och duktig i boxen och allt. Hon fick även träffa L´s häst i stallet men de verkade inte bry sig så mycket om varandra.

Jag tog på henne longeringsgjorde ifall det skulle behövas men jag körde inte på inspänningstyglar och grejer. Jaghade absolut ingen aning om hur hon skulle reagera så jag tog ut lång piskan och tömkörningstömmar i förväg. Sen tog jag ut henne och gick med henne lite på ridbanan och gjorde lite lyssna och gåövningar med henne och det gick jättebra. Sen tog jag på henne longerlinan och hon gick ut och runt mig ju mer jag gav henne lina. Sjukt rolig känsla att hon förstod på en gång. HOn hade defenetivt gjorde det förut. Så hon fick skritta lite i båda varven sen skulle jag testa att få upp henne i trav även det gick toppen! Jätteroligt :D Sa jag lät henne göra lite tempoväxlingar och grejer och bytte varv. Jag behövde inte använda eller ens hålla i pisken. Nån gång fick jag ta upp den och bara lyfta upp den lite bakom henne när hon skulle komma upp i trav sen kunde jag slänga den på marken igen.



Mobiluppladning

Galoppen däremot kom vi inte riktigt överrens, antingen förstodd hon inte vad jag ville eller så ville hon inte. Jag har ju ingen aning vad hennes ägare brukade ha för kommando för galopp. Det brukar skilja väldigt mycket mellan olika endel behöver bara säga galopp, trav osv så gör hästarna det medans endel kör på smackljud osv.

Men jag fick upp henne i galopp tillslut i vänstervarvet två gånger sen fick jag vara nöjd med det. Vi höll inte på så länge, vilket man inte heller skall göra vid longering då det sliter rätt mycket på hästen max 30 min har jag hört men jag antar att det varierar. Jag tog även på henne Indies boots som är storlek M/L i ifall hon skulle trampa på sig och jises vad stora dem var för henne, de gick att spänna dem men det blev inte sådär superbra.

Efter longeringen var hon jättelugn när hon var ensam i stallet, hon börjar nog vänja sig :D

Mobiluppladdningar:



Dagens ridning

Nu börjar jag känna hur Cinnamon är och lära känna henne lite mer. Något jag inte gillar som hon gör är när man skall kratsa hennes bakhovar, är att dra upp benet och inåt och det känns som att hon försöker sikta mot en då hon liksom sen drar det lite utåt som att hon skulle försöka rikta en en spark mot en. Det är iallfall den uppfattningen jag fått, men det gäller att säga till henne ordenligt så lär hon väl sluta med det.

Ridningen då. Jag måste bara säga att jag tror jag aldrig träffat en häst som är så possitiv och framåt inne på en ridbana som Cinnamon är. Älskar det :D Men jag måste verkligen komma ut med henne mer så att jag inte tråkar ut henne på banan.

Sen är det ett stort steg att gå från Indie till Cinnamon då de verkligen är varandras totala motsatser i typ allt! Liten stor, lång, kort, lätt, tung. Ja, typ allt.

Ridpasset idag försökte jag att få henne i en bra form och jobba under sig, men det var så sjukt jäkla svårt! Det var sjukt länge sen jag la allt fokus på sånt här då jag annars hoppat från häst till häst och mest jobbat med det grundliga arbetet på dem. Så nu är det verkligen att plocka fram allt det där igen. Jag kämpade med att få henne i en bra form men som sagt, det gick inge vidare. Hon kändes även otroligt framtung. Helt tvårtemot Indie som helst gick med huvudet bland molnen ;) Sen känns det nästan som att hon suger sig fast i bettet, och blir något stum, hon vill absolut inde leka med bettet det bara sitter där det sitter och det känns en aningens stumt.
Bild från igår

Men det är svårt att klara allt redan efter en och en halv vecka tillsammans, men jag vill hitta knapparna på henne ooch få allt att fungera. Det hade varit riktigt nice med en ridlektion typ snart, det känns som att det hade behövts, så jag får allt snart ta tag i det.


Jagsaknardigsåsjuktotroligtmycket


Avslöjat

Nu skall jag sluta dryga mig ;) Här är några bilder på mig och den nya hästen som jag har på foder just nu, Cinnamon:D





Det här är nogra skärmklipp från filmen som pappa filmade första ridpasset när hon kommit hem till oss.


Ponnyridning?

Ikväll har jag ridit med två kompisar, eller jag vet inte om man kan kalla det ridning;) De hade aldrig ridit förut, de hade väl suttit på någon häst någon gång men aldrig ridit. Planen var att vi skulle rida förra veckan och att jag skulle ta stallägarens ponny, C´s häst och att jag skulle ha Indie och vi skulle skritta ut lite och seb ridbanan och avskrittning ute. Men, eftersom det inte blev av förra veckan fick det bli idag vilket innebar massor av omplanering. Det slöt iallafall med att jag tog stallägarens ponny och C. och vi höll oss enbart på ridbanan.

Johan fick ta ponnyn och Molly C medans jag ledde henne. Sen fick Johan prova trava lite och sen var det hästbyte. Molly var lite rädd för C ;) Haha, jag hade så sjukt roligt, kunde inte sluta skratta åt allt som de gjorde både vid borstningen och ridningen. Jag kunde inte låta bli. Det finns MÅNGA saker som vi hästfolk tar för givet att man kan. Molly fick prova trava och galoppera lite medans C stod i mitted och tog det lugnt. Johan provade även trava lite på C sen fick han prova på både travoch galopp på lilla B men det gick faktist riktigt bra, om man bortser från stilen och sittsen osv ;) 

Mellan hästbytena red jag C lite mer ordenligt och även ponnyn. C skötte sig jättefint men jag hade svårt att få henne att ssamla ihop sig. Annars kändes hon fin hon blev rädd en gång då det blåste sjukt mycket. Vi lyckades årecis bli klara med avskrittningen när det började ösregna. Snacka om timing.


Bildbevis finns från idag, men de behåller jag mig nog för mig själv ;) :D

Tournamentum+Red ut för första gången!

Igår var jag på turnéspelen i visby, gotlänning som jag är har jag aldrig varit inne på medeltidsveckan och sen tournamentum. Men igår var jag inne med stallägarens familj, A och F skulle med men för dem blev det ändrade planer.

Jag har ju faktist sett lite av vad "riddarna" kan eftersom jag såg dem på stockholm horseshow ett år. Men det var kul att se dem på hemmeplan lite närmare. Lite kul då jag typ "känner" fyra av de sex stycken, eller "vet vem det är". Alla känner ju alla på Gotland ;) Han som vann, var även han som jag hade som lärare och höll i horseball om ni kommer ihåg det.

Lite oredigerade bilder från igår:







Efter vi varit i stan bestämde jag och M oss för att bege oss och rida ut. Smart som jag är, vilade C  dagen innan jag rider ut för första gången. Hon var riktigt taggad  men lyssnade ändå. Det gick bra för att vara första gången ute på ny mark. Hon brydde sig verkligen ine om att allt var nytt och hade inga problem alls att gå först. Hon tyckte mest att allt var intressant och var nyfiken och ville springa lite. Hon var typ otålig när vi skrittade och typ slängde med huvudet. Men så fort vi travade var hon hur fin som hellst inget bråk med huvudet och jag fick henne jobba på i riktigt fin form. Vi red även förbi kalvarna, men hoppade av precis innan hagen, även där var hon Cool hon brydde sig tillochmed mindre än stallägarens häst! Men hon hade absolut kunnat tagit än längre tur. Hade det inte varit så mörkt när vi kom hem hade jag tagit henne lite på ridbanan också då turen var kort och väldigt slapp.

För att vara första gången ute var det helt klart godkänt, men hon får lära sig att ha lite tålamod och sluta bråka med huvudet när det går "för sakta". Men ingen är perfekt och jag är riktigt nöjd hur det gick :D


Tredje ridpasset

Igår fick Ci vila och jag tillbringade min sista dag med Indie.

Jag var då och lämnade Indie idag, det kändes inge vidare. Men jag vet att hon kommer att ha det superbra. Men nu till ridpasset med C då.

För det första kom hon och mötte mig i hagen! JAg tog även in henne ensam och hon var jätteduktig. Lite stressad i början men sen gick det bra.

Idag började vi dra igång och träna ordentligt. Mest fokus idag låg övergångar, från skritt, trav, halt och galopp. I början av passet var hon riktigt taggad, pigg från ledigheten igår kanske. Hon blev rädd för långsidan på ridbanan där "monstret" bor. Vi har då ett monster som bor där bland buskarna som bara hästarna kan se. Så hon var rädd längst den sidan och kastade sig ett par gånger. Det blåste lite idag och pga vårt kära aspträd som står längst ridbanans ena hörn som gör att det låder som världens storm. Så det blev en låång uppvärmning. Hon ville inte gå ifrån det farliga, då drog hon lite för att hon ville kunna se åt de farliga buskarna. Men efter en lååång uppvärmning gick allt bra.

Som sagt vi körde på ordenligt med lite övergångar osv och nnär vi sen tog högergaloppen kändes den helt underbar. Jag tycker annars att hon har en väldigt annorlunda galopp som jag har svinsvårt att sitta ned i. Men i högervarvet bara lossnade allt! Det kändes super! Efter en lång avskrittning så kom mamma och pappa och hälsade på.

Efter ridpasset stod hon igen ensam i stallet medans jag sadlade av och pysslade och då var hon också superduktig. Hon hade sällskap av mamma och pappa medans jag sprang omkring så kanske var det därför hon var så lugn. Men jätteduktig var hon, härligt :D

Efter jag svampat av henne och fixat så släppte jag ut henne och hon rullade sig, hon verkar vara en sån som rullar sig hela tiden, för precis när jag kom till stallet så rullade hon sig också i typ två minuter! :P

Ridsport ikväll

För alla de som är intresserade är det lite ridsport ikväll på Eurosport. Här är tiderna. Skall jag vara ärlig har jag ingen aning om det är nytt eller repris, men vad jag förstått så är det intre repris. När det gäller ridsport på tv brukar jag alltid spela in det lite då och då så att jag sen kan titta på det när jag får lust :) För det finns ju mycket viktigare saker att se på tv enligt min familj, som tex FOTBOLL ;) Men det har jag absolut ingenting emot att se :D





Andra ridpasset

Ridbanan igen blev det gjorde precis som första gången med att ta in stallägarens häst som sällskap. Men efter ridpasset tog jag in "C". Hon blev rätt stressad men hon fick ju komma ut till lilla Blankis sen.

Jag kände mest igenom henne igen, ett ganska lungt pass, jobbade på att försöka samla ihop henne och få henne gå iform, i skritten gick det riktigt bra, men betydligt svårare att få henne att gå iform i traven. Eller så har jag inte riktigt hittat knapparna på henne ännu. Det skall iallafall bli superoligt när vi skall börja gå lektioner, det känns som att det kommer att hjälpa till en hel del. Men först vill jag lära känna henne lite mer och se hur hon fungerar osv.

I helgen har vi då planer på att komma ut utaför ridbanan, men jag vill då ha sällskap av någon så att C kan få lite stöd från någon annan häst så att hon inte ser allt som farligt ;) Det allra bästa hade ju varit om stallägaren kunde följa med på B, för henne känner ju C redan och det verkar även som att det kommer bli så :D Längtar verkligen!

Jag vet att ni är nyfikna på att se den nya hästen, därför är jag dryg och håller på det ;) Men här är en ledtråd. Med den här bilden undrar jag vad ni tycker, ser jag ut att vara för stor/ lång som jag fått för mig att jag är?


Jag kommer snaaart avslöja allting :)

Snart

Under dagen kommer en bild på mig och "C". :)


Snart

Under dagen kommer en bild på mig och "C". :)


Första ridpasset

Nya hästen
Onsdagen den 3 Augusti, dag 3

Första ridpasset blev på ridbanan. Vi gick även in genom lösdriften så no problemo där:D Sadlingen och allt sånt gick jättebra, jag tog även in ponnyn så att "C" skulle få vara lite lugn. När jag då skulle ut till ridbanan blev "C" helt ifrån sig då henne nya kompis var kvar inne och hon inte kunde se henne. Så, vi tog ut lilla B så att "C" såg henne när hon betade i hagen.

Jag började med att gå ca 2 varv runt ridbanan med henne så att hon kunde få se allting. Sen hoppade jag upp, jag har varit lite anti sadeln då jag trodde att den skulle vara stenhård, men den var riktigt skön! Älskar den, eller gillar den iaf ;) Vi började med att skritta lite och värma upp och bla,bla provade lite trav och det gick fint.  Tog även galoppfattningar och hon tog dem, med en gång. Kanske inte så konstigt tycker ni, men jag är inte riktigt van med det, fungerar inte riktigt så lätt på lilla Indie. Inte så konstigt kanske. Hon är ju trots allt en rätt nyligen avtagen travhäst. 

Mamma och pappa var med och tittade på och även stalägaren kom ut, jag har ännu fått för mig att jag är för stor, men kanske är jag bara ovan? "C" var lite "rädd" för ett par staplade bildäck som stod på banan. Men det var nog mest bara överskottsenergi som hon ville ta ut på något då hon bara var rädd för dem ibland ;) Hon tog något extra skutt åt sidan.


Jag och "C", såna här bilder ger ju verkligen hästen sin rätta exteriör ;)

Jag tillochmed gjorde ett par skänkelvikningar åt båda hållen, det ni. Annars kännde jag mest bara igenom henne, det gäller ju ännu att lära känna varandra. Jag är ju inte van med hennes rörelsemönster så det blev lite obalanserat ibland. Det lär bli banan på torsdag också så jag lär känna hur hon fungerar mer. Mot helgen siktar jag på att rida ut, vill ha med någon de första gångerna. Det bästa hade varit om det var M då "C" nu känner hennes pålle. 

Annars kändes det jättebra, dock kändes det som att man satt på något där man hade noll koll på var alla knappar fanns. Det är stor skillnad mellan henne och Indie, bara en sån sak som att hon är så mycket kortare i ryggen känner man av direkt. Jag ser redan fram emot nästa ridpass! :)


Snart

Under dagen kommer en bild på mig och "C". :)


Dag två, stallet

Nya hästen
Tisdagen den 2 Augusti, dag 2

När jag kommit hem från jobbet träffade jag stallägaren som sa att det var helt sjukt hur "C"inte bryr sig om att hon fått ny kompis eller nytt ställe att bo på. hon har aldrig sett en häst som tagit det så lungt i ny miljö. Så allt hade varit riktigt lungt.

När jag kom hem från jobbet stod hon och lilla B brevid varandra och betade, kanske har de blivit kompisar nu då? ;)

Jag hälsade på dem och sen tänkte jag ta in "C" för att pyssla och borsta henne. Jag tänkte att hon skulle få smälta allt och sen blir det ridning på ridbanan dag tre. Men när jag skulle ta in henne till stallet, genom lösdriften ville hon inte, osmarta jag. Hon hade ju såklart inte varit där inne än. Så jag gick in normalvägen till stallet, som hon för första gången var i. Hon var liite nyfiken och stressad eftersom B ännu gick ute. Jag tog sen in lilla B och "C" blev lugnare och det slöt med att hon hallvsov medans jag pysslade med henne. Sen släppte jag även ut henne genom lösdriften, så att hon vänjer sig och förstår att man kan gå in där. Sen travade hon iväg och rulade sig. Skönt att hon känner sig tillräckligt trygg för att rulla sig:)

Tjejkväll

Nu skall jag snart iväg på en stallkväll, vilket innebär att alla stalltjejerna träffas och gör någonting icke hästrelaterat tillsammans. Sist var det bowling och restauranbesök och ikväll blir det gocart plus grillning! :D Det var verkligen jättelängesedan alla var samlade så det skall blir kul att träffa hela gänget samlat. Jag och L pratade även om att rida efter allting så jag hoppas verkligen att det kommer bli så.


bildkälla


Ihopsläppet

Nya hästen
Måndagen den 1 Augusti, dag 1

Vi bestämde oss för att släppa ihop den nya hästen "C" som vi kallar henne än sålänge med en gång. Istället för att ha en tråd emellan då det är större chans att de bara springer igenom dem. Men det hända faktist inte så mycket, vi släppte in "C" och hästarna hälsade lite med varsin kick mot varann, sen travade hon lite och sen gick hästarna i varsin del utav hagen. Redan efter 30 minuter hade "C" rullat sig! Jag var och kollade till hästarna säkert 4-5 gånger och stallägaren hade såklart koll resen av kvällen, natten, dag två åkte jag förbi redan vid 06.15 och tittade till dem. Då gick de ännu varsin del utav hagen och natten hade varit lugn.

Nyheter om bloggen

Jag kommer att fortsätta blogga, och det kommer att bli om den nya hästen som jag skall ha på foder ett tag nu. Så jag skall försöka samla ihop allt som hänt under den förra veckan och berätta lite mer om den nya hästen. Det första inlägget om henne kommer upp redan idag. Så håll utkik ;)


Yo!

Härliga senaste inägg jag gjort va? Men man kan ju faktist vinna och jag har ju gjort det en gång :D INget dåligt pris var det ju heller. Kommer ni ihåg?


Jaja, jag tror ni förstått vad priset var nu ;) Inget dåligt pris heller. Jag är ju lite kär i typ hela John Whiteker collektionen. Förresten låg det här schabraket som en smäck på den nya hästen jag har nu. På Indie var den lite för böjd och hade för markerad manke. Men på den nya pållern låg den som gjord för henne.



Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en bloggtävling HÄR!

Lite bilder











Fråga mig inte vad vi sysslar med här :P




Vill Inte!

Usch, transporten laddad och klar, alla sakerna framplockade. Imorgon åker Indie hem, hem till sin ägare. Jag vill inte lämna henne, gillar den hästen skarpt alltså. Men hem skall hon. Och det känns inte kul.

Jag vet ju att hon kommer att ha det bra osv. men det kommer att bli jobbigt att släppa henne. Visst vi har haft våra hög och långpunkter men vi har gått igenom det tillsammans och hon är nu lugnare än hon någonsin varit här. Känns tråkigt att hon åker hem just nu. Människor är fan hemska, vi säljer och lämnar ifrån våra vänner. Men jag ser inte det här som ett slut på min och Indies resa, vi kommer att träffas igen, herregud det är typ 30 min bilfärd härifrån..Men. Hon kommer inte längre vara kvar här hemma hos mig. 

Det känns som att mitt huvud håller på att explodera. Men det kommer bli bättre efter ett tag...Den jobbigaste tiden är förmodligen just nu.

Det är du som är hästen med gigantiskt huvud och stora öron, men för mig är du underbar!


Mot stallet nu då

Första ridturen på nya hästen!

Ja vad händer nu då?

....med bloggen (?) i dont know, Indie stannar ju till lördag iallafall så tills dess kommer den finnas kvar. Men sen när min nya resa börjar med ny häst, ingen aning. Jag har inte pratat med ägaren om att lägga upp bilder och grej, vilket jag tycker man bör göra när det inte är ens egan häst. Så vi får se vad som händer, jag kan ju säga att jag är riktigt glad att jag har bloggen som jag nästan strtade från det fillfälla jag fick Indie. Då kan jag gå igenom precis ALLT vi gjort tillsammans, positivt som negativt.

Kanske frågar jag om jag kan få lägga upp bilder och grej. Kanske inte, ingen aning.


Gårdagen

Haha, jag gillar verkligen alla mina "gårdagensinlägg" ;) Men igår var snälla Sandra hos mig och hjälpte till att fota lite medans jag red, massor med bilder! :D Taaack snälla. Vi får väl se när alla de dyker upp. Men annars så red jag lite på ridbanan och lite ute, man kan väl knappt kalla det ett ridpass då vi mest flummade runt och fotade vildet var själva huvudgrejen;)

Ny häst!

Pang, bom, tjoff och så står det nu en ny häst i vår hage...och det är jag som skall skall ha den och sköta om den! Jag vet, det hände verkligen med en gång. Eller rättare sagt i onsdags. Så nu står ett annat lite mindre sto i hagen. En liten hopphäst till och med! Så vad händer nu? Indie, ja allt?

Indie...är en häst jag älskar så sjukt mycket, en av två hästar som betytt mest för mig. Så kommer jag nu ha två hästar? Jag önskar verkligen att jag kunde det, så sjukt mycket. Men det kan jag faktist inte, jag betalar allting själv, när det gäller hästen och untrustning så, nej, den möjligheten finns inte. Så på lördag kommer hon att åka hem, till sitt riktiga hem. Och det känns hemskt. Jag förstod det inte själv förrens i torsdags. Jag hade ju såklart tänkt på det när jag provridit hästen som jag nu har här hemma i hagen. Men jag hade nog aldrig riktigt FATTAT att jag måste lämna tillbaka henne och att hon inte kommer stå här hemma i hagen som hon gjort i snart ett helt år!

Allt hände så sjukt jäkla fort. I onsdags skulle jag ner och prata med ägarna till den nya hästen jag har nu, prata lite om det skulle fungera att ha hästen hos mig och om vad jag kunde erbjuda hästen osv. När vi åkte hem hade det bara sagt pang, bom och tjoff och den skulle redan komma på söndagen! visst jag visste att jag var tvungen att lämna tillbaka Indie, men jag var verkligen inte mentalt förberedd på att det skulle hända så snart.

Så på torsdagen när jag skulle rida Indie själv insåg jag vad jag egntligen bestämt, jag började såklart störtlipa. Japp, jag är en tönt. Sen när jag så skulle ringa Indies ägare på kvällen räckte det med att jag bara tittade på mobilen så började jag lipa. Så, jag kunde inte ringa, jag försökte förbereda mig hela kvällen men det gick fan inte. Vid 22.00 gav jag upp. Hela fredagen var jag nere, sjukt jäkla nere, folk undrade vad det var med mig, jag kunde inte ens förklara. Jag är så klen.

På lördagen pratade jag med ägaren, det kändes åt helvete, varför gör jag ens något jag inte egentligen vill? Eller jo, jag vill såklart testa den andra hästen som jag fastnat för, men jag vill ju INTE lämna tillbaka Indie. Men det är ju det som kommer att hända. På lördag kommer troligen Indie åka hem, hem igen. Och jag är INTE redo för det, det kommer jag nog aldrig vara.


Så jag är sjukt förvirrad nu, har hemsk, jäkla huvudvärk och har nog inte riktigt hunnit förså allt som hänt på mindre än en vecka.. Så den här veckan kommer vara konstig, jag kommer vara sjukt, sjukt ledsen och nere samtidigt som jag är glad och förväntansfull över den nya hästen och hur allt kommer gå med den. Galen vecka och jag är förvirrad...

Fina <3






Nej nu är jag ledsen, förvirrad, glad och förväntansfull och har så sjukt ont i huvudet, och alldeles för mycket i huvudet än vad det klarar av ;) Dags att sova.


RSS 2.0