Gårdagens ridpass

Okej, i stort sätt under hela ridpasset igår var jag irriterad, en bil dånade förbi oss i hur hög fart som hällst, sjukt nära, HALLÅ ALLA BLÅSTA BILFÖRARE DÄR UTE, vi är ett FORDON. Men det jag rider på HÄST som räknas inom kategorin DJUR. Ett djur är ett levande ting som kan visa att de är nöjda, lugna eller bli RÄDDA och kasta sig. De kan faktist kasta sig ut på vägen, när en bil kör föbi, puckon. Alla hästar är inte stabila när en bil swoschar förb en i minst 50km i timmen med ca en halvmeter eller mindre breve en. Tur att Indie inte brydde sig men endel hästar kan bli RÄDDA.

Japp, så det var det första som hände under min ridtur så jag var svin förbannad, jag vinkade även till bilisten att sakta ned innan den körde förbi mig men det struntade den i.


Annars var ridturen sådär, Indie var sjukt taggad och vi red själva, överlycklig att komma ut på riktigt kanske? Än en gång har jag bevisat att många hästar som är "rädda" för saker och ting har egentligen bara för mycket överskottsenergi. Det är iallafall min teori, det gäller då inte alla hästar men många tror jag.

Det var sjukt varmt, jag hade ett par ridbyxor som jag knappt kunde röra mig i och satt helt klistrade på en gjorda av något konstigt material, aldrig mer dem när det är varmt alltså. Annars var det en mysig ridtur. Vi lyckades ta oss förbi kalvarna utan att dom kom springande, mest tror jag att det berodde på att det kom så många bilar när vi gick där förbi att de blev lite koncebtrerade på dem istället. Sjukt varmt var det och vi avslöt med barbackaridning i grimma tillbaka till sommarhagen. Mys.


Det händer

Det händer saker, hela tiden. Massor av grejer faktist. Jag är lite down just nu, men det blir nog bättre snart. Ni får ha lite tålamod för saker händer, hela tiden. Allt för mycket..

Dagens ridpass kommer imorgon! :D

Reg, regn, regn

Blööh, till och med för mycket regn för att ens jag skall ta mig ut och rida idag. :(

stallpyssel

Idag blev det lite stallpyssel. Jag har tagit hem en gummimatta som vi skall sätta upp i lösdriften, jag har skruvat upp en sadelhängare och fixat en hasp som jag drog sönder igår. Wupsi. Sen har jag också gjort rent ridbanan. Så jag har varit rätt duktig idag ;)

Det blev en riktigt lång ordentlig rykt av Indie som tog så lång tid att det fick avslutas med en barbacka skritt tur. Jag hann inte med något annat. Sjukt mysigt :D Sen flyttade jag även över henne till sommarhage nr1 igen där vi nu flyttat tillbaka hästarna.

Här kommer lite bilder från ridpasset igår (Mobiluppladdningar):





Indianas ridpass

Dagens då. det blev en kortis på ridbanan, men Indie var faktist riktigt seg idag. Inte så taggad, vi måste nog ut igen snart så hon blir lite gladare :D Vi körde lite bommar och några småskutt över ett par krysshinder. Riktigt skoj. Men något hon hade bestämt sig för var att INTE galoppera, jag provade typ allt. På volt, på hennes "bästa" varv där hon har lättare att fatta galoppen. Men..NEJ jag hade ett svidigt sto idag ;) Så jag provade andra varvet men nej,nej. Inte i dag. Tillslut gick det efter ett hinder på hennes svåra varv. Jiises vad svidig hon var. Alla har ju sina dåliga dagar..


Tyvärr har ridbanans underlag blivit riktigt dåligt nu. Alldeles för hårt och packat. Men jag pratade lite med stallägaren om det idag och förhoppningsvis blir det bra snart :D


Western show

Det var mysig som vanlig på wester showen ikväll. Visste ni förresten att stallägarens ponny var med och tävlade/showade där innan M köpte henne? Lilla B.

Bilder kommer imorrn! :D

Today!


Här kommer jag hålla hus efter jobbet tillsammans med stallägaren M och A + barn och hund som man får räkna med på köpet ;) det har blivit lite utav en tradition, annars är det väl i stort sett samma nummer varje år känns det nästan som. Men det är min åsikt.  Kameran är laddad och massor av bilder skall fotas :D


Avslöjar en hemlighet ;)

Jag har ju ett par gånger nämnt att jag har en del hemliga projet på gång. Ett av dem var att jag sökt ett jobb som designer :D Sjukt roligt. Och inte vilken designer som hellst utan som tränsdesigner! Tänk om man får jobbet, att rita ett träns och få det tillverkat i verkligheten något som man SJÄLV har ritat liksom och sedan få se det på riktigt. Ett träns som uppkom från ens eget ritblock penna och hand!
Mitt första träns jag någonsin målat, och jag kom på sjukt mycket saker som jag gjorde fel och lärde mig en hel del efter bara en teckning.

Tyvärr fick jag inte jobbet, men sjukt kul om det hade blivit jag, det var ett jobb på distans också och det var ok om det var ens första designerjobb. Bara att ha möjligheten var ju kul. Jaja, hade väl inte allt för stora förhoppningar direkt. :)


Stallet och sånt

Stallet och sånt gick bra idag, jag fyllde på lite vatten och sånt och pratade lite med M. Indies lilla sår läker bra och allt var fint :)

Röd/Vit/Marin/svart



När man hör på rubriken kanske det låter som lite för mycket blandning av färger, men gör man det bara på rätt sett så fungerar det jättefint ihop? Så vad tycker ni? Självklart skall alla vara i samma nyans alltså allt det svarta. Men svart kan se olika ut beronde poå blixt och ljus när man fotar grejer.

JAg hade inte tackat nej till allt det här :D

Vila

Vila för Indie idag!


Vill du ha bilder på dig och din häst?




Onsdagen den 20 Juli 2011 var jag inne på travet och kollade samt fotade. Så var du med och körde antingen ponnytrav eller stor häst på Skrubbs kanske jag har foton på just dig. Det var samma dag som gotlandslöpet och ringmurens lopp gick av stapeln.

Så är du intresserad av att få några bilder på dig och din häst under tävlingarna så kommentera hur din häst såg ut samt färg och nummer på nummerlappen på hästen så kontaktar jag dig, eller om du hellre vill maila så står min mail i vänsterkanten.


BILDER!!

Bilder från i onsdags då vi var och tittade på travet i Visby. Jag orkade inte redigera eller beskära bilderna så här kommer dem, direkt från kameran:

Bra underlag?

















LIVE ;)








Remmar, bett och huvudlag varierade väldigt mycket




Till och med en med swarowskipannband














Indies utsikt en gång i tiden


DAGENS SÖTNOS:

DAGEN SVÄVMOMENT: (kolla hovarna)

DAGENS UDDA:






KVÄLLENS VINNARE:














Longeringsträning

Det var sjukt länge sedan jag longertränade Indie, eller kan man kalla det longering nu? För hon försår ju nästan vad jag vill. Enligt arkivet var april sist jag longerade henne men tror det var någon gång efter det också.

Jag började med en promenad med henne som  uppvärming. Jag tog på longeringsglorden och körde med tömmar till en början men plockade av dem och körde med endast lina efter ett par varv. Efter några tveksamma varv till en början så förstod hon! Wiie!

Men när vi bytte varv igen så förstod hon ingenting. "vadå skall jag gå i en cirkel?" Jag tror att den hästen är lite för smart för sitt eget bästa, jag tror allt att hon driver med mig ibland. Men tillslut fungerade även det varvet bra. Vi  bytte igen och körde  ett par varv i trav, hon ville verkligen inte trava, så det gick åt en hel del tid och tålamod till att få henne i trav men sen gick det jättebra. Även andra varvet så tog det ett tag innan jag fick upp henne i trav men sen fungerade det.

Jag provade ingen galopp då jag var mer än nöjd efter att det gått så bra trots den långa "longervilan" ;)


Indie idag, hon har gått och blivit tjockis ;P Det lila på benet är blåspray, hon har gått och fått ett sår. Ser ni rutorna på bilden på hennes rumpa? :D HAha jag fick F´s julklapp som hon fick för 2 år sedan och aldrig använt. Efter att den legat i hennes bil i 2 år ansåg hon att hon nog aldrig skulle använda den. Det är en plastgrej som man gör rutor med på hästen. :P Väääldig nödvändig uppfinning ;)


ingen bra bild men, men


Naw :)


Det var ett bra tag sedan nu

Nu är det dax igen, longerträning står på schemat idag! Men jag har inte allt för höga tankar om hur dte kommer att gå idag eftersom det var sjukt länge sedan hon longerades nu. Men hoppas,hoppas att hon kommer ihåg vad hon skall göra.

Jag ångrar otroligt mycket att jag inte filmade när hon lärt sig longeringen på riktigt, hon var ju grymt duktig. Vi lyckades även få in galoppen tillslut! Men nu får vi se om det bara är att börja om igen eller om hon föstår.
OJ vilket lurv :P





Träns

Dagens vill ha



Älskar verkligen det här tränset annars är jag inte så mycket för pullarträns då jag tycker vanliga är snyggare, men älskar det här tränset. Tyvärr gillade jag inte det svarta lika mycket. Attans att man har svart sadel ;)


Stor fet mur mitt i vägen

Det blev lite arbete på ridbanan idag, jag testade även pelhambettet idag! Hon verkade inte ha något emot det (red med delta) men det är svårt att riktigt känna om det fungerar bra eller jättebra efter bara en gång ;) Det är mest ute som det var tänkt att jag skulle använda det. Men det kändes som jag satt i en hel järnaffär i munnen på henne :O

Ridpasset gick väl sådär, jag har kört fast mig ordenligt på galoppen. Det är som att det är en stor fet tegelmur mitt i vägen som vi måsta komma igenom för att få galoppen att fungera och muren är stark. Det som är problemet är att hon sparkar/bockar i stort sätt varje gång hon skall fatta galoppen.

Jag testade ägarens tips på att fatta galoppen på volt då hon inte skulle kunna vara i balans för att kunna kicka eller bocka. Men då fick jag inte till någon galopp alls, hon blev mest sur och tvär och hon lyckades ändå få till en sparkning..

Jäkla tegelmur som är ivägen, vi skall lyckas ta oss igenom den och fortsätta. Sätta de där galoppfattningarna och få det att fungera!


Ridit två hästar


Indiana:

Med henne blev det en uteritt med Emma och E. Skötte sig bra trots att jag inte ridit på tre dagar! Dock är Emmas häst lite kinkik och blir rädd för att när han går först och kastar sig och då gör Indie också det, suck. jag tänkte testa pelhamet men vågade inte då jag ionte visste om vi skulle iväg långt. Men det blev det inte. Så det får bli test imorrn istället.

Kalvar, är något av de värsta varelserna på jorden tycker våra hästar, de är orädda  och springer fram till en när man rider förbi. Jag hoppade av innan vi red förbi medans de andra red. Det slöt med att deras hästar slängde sig bakåt i allvärldens fart och Indie kastade sig lite bakåt med. Men tog det lugnast av alla tre hästarna. Så vi fick ta täten förbi kalvarna men det gick bra.

C´s häst:

Med gammelmannen (22) så red jag lite på ridbanan, skulle bara känna igenom honom om hon skulle ta ut vet imorrn eller inte men det blir det. Han var ännu stel i vänstern och vrider sin ena hov konstigt. Men är annars en UNDERBAR häsr grym galopp och ALLA som sett honom tror att han är ett halvblod, men icke ;) han är travare. Men han töltar också, vilket är ganska skönt men det är svårt att få upp honom i trav. Han var stressad första två skritt varven men den blev han sitt gamla vanliga jag igen, ingen stress inget kast med hividet som han höll på med förut när en tjej var och hjälpte till att rida honom. Skumt men skönta att han är sitt gamla vanliga jag igen i psyket, nu är det bara kroppen som skall hänga med också.


Inge vidarw glad häst ;)


Skrubbs



Lite bilder från travet kommer upp lite senare :D


Ridpass + provridning no.2

Innan provridningen blev det 30 min på ridbanan med stallägarens ponny. Det var sjukt länge sedan jag red henne! För 1 och två år sedan red jag henne minst 3-4 ggr i veckan. Det roliga var att trots jag inte växt någonting kändes det som att hon hade krympt. Förmodligen för att jag blivit van med Indie. Det kändes verkligen FÖR litet. Men ridpasset gick bra, kände mest bara igenom henne och guud, vad långsam hon är ;) Noll motivation till att rida på ridbanan själv men rider man ut på henne kan hon allt visa att det finns fart i henne.  

Direkt efter var det bara hem byta ridbyxor och vidare igen för Provridning av den lilla hästen som jag provridit förut. Väl framme fick jag hjälpa till att hämta, rykta och sadla henne. Vilket jag även ville, redan där kan det bli ett beslut om man vill ha just den hästen eller inte.

Ridningen:

Eftersom de inte har någon ridbana där hon står just nu blev det även den här gången uteritt. Hon var mycket mer taggad den här gången, vilket jag tyckte var bra, det är ju inte kul med en allt för seg häst ;) Jag  var jätte nyfiken på att känna mer på hästen speciellt i galoppen!

Traven känns jättebra, den känns absolut inte för liten eller för kort. Hon var lite irriterad på flugorna och bromsarna, inte så konstigt kanske, det var sjukt mycket bromsar! Men lite kan nog vara tix (?) kansek också då hons läger upp och ned med huvudet.

Galoppen, var verkligen så konstig som jag kommer ihåg! Eller konstig är väl fel ord, men annorlunda gämfört med vad jag är van vid. Den är stor, rund och luftig skulle jag väl vilja förklara den på. Det är jättesvårt att sitta i den, man flyger nästan ur den på något sätt och man måste verkligen RIDA i den. Där går det minsann inte att sitta och sova. Resten kändes jättebra.

Kände även igenom henne på ett fält där lyckades jag sitta och känna på henne lite bättre. Tjejen jag red med hoppade även upp och galopperade henne och det SER normalt ut! Det är förmodligen bara jag som inte är van. 

HMMM.... 

 


Idag

Idag, direkt efter jobbet:

Med gotlanslöpet, ringmurens lopp, Erik Adielsson, Johnny Takter, Fina hästar, Fart, spänning, Människor gemenskap, på ett och samma ställe där hästar är i centrum. MYSIGT!


Ojoj..

Hinner inte berätta allt jusst nu, om ridpasset med tallägarens ponny, om provridningen om tankar och funderingar. Så imorrn kommer det.

Lilla B

Idag skall jag iväg och provrida hästen som jag provred för två veckor sedan igen. Men innan tänkte jag försöka mig på ett kort ridpass på stallägarens lilla ponny för att sedan åka och provrida. Då kommer jag förmodligen inte vara så inne på att den hästen känns så liten. Men först skall jag kolla om det är okej för stallägaren ;)

Det var faktist ett bra tag sedan jag red ponnyn men kanske inte så konstigt då jag har egen  pålle att ta hand om nu. Nej jag är riktigt taggad och sugen att känna hur provridningshästen känns idag, skall fråga så att jag verkligen får känna igenom henne ordentligt :) Är nyfiken på hur det kommer kännas, speciellt efter ett ridpass på lilla B.

Kaos på landet

Alltid händer det något. Jag skulle ju då hämta hem Indie för att rida, jag skulle även ta med C´s häst då han skulle gå hemma med ponnyn. Vad händer då? Jo när jag skall ta ut dem så sticker F´s häst och drar rakt igenom översta tråden som jag inte helt fått fast. Så han stack rakt ut i en åker och började käka Indie och den andra jag höll i blev stressade och drog, jag ramlade omkull och Indie hoppade över mig eller något för att inte trampa på mig, eller klev, har ingen aning allt hände så snabbt.

Så jag upp igen L´s häst var ju inte så smart då han ännu stod kvar i hagen och inte förstod att den var öppen. Jag fick tag i F´s häst med grimskaft gick in med honom i hagen släppte honom skulle stänga och han och den adra hästen drog ut igen. Dumma idiotiska grindtrådarna låg i en trassel hög och jag kunde inte göra något. Så jag stod med två hästar i handen och två på en åker. Ringde stallägaren som själv hade kaos hemma och såg de lösa hästarna trava iväg en bit och där stod jag och hade panik. Jag fick tillslut tag i L´s häst med andra änden av INdies grimskaft. Och stod med tre hästar som snurrade omkring mig och tryckde upp huvudet emot mig för att klia sig och ville gå åt olika håll och allt var trassligt så där stod jag mitt ute i ödemarken och kunde inte göra något. Skulle jag prova att gå skulle det bara bli stress och ännu mer trassel.

Efter sjuuukt lång tid, mycket buffel, trassel och massor av hästflugbett och myggbett senare kom stallägaren och vi fick tillslut in alla hästarna. Jag gav upp ridningen och åkte hem istället.

Nu skall jag ner igen och titta till F´s häst att han inte fått fång eller något om en 30 min av att ätit massor av säd på åkern.

Hu, varför skaffade jag mig inte en liten ponny som var tvungen att gå på diet, hemma vid m´s ponny och slippa alla andra hagar, dumma tråd öppningar och alla hästflugor?

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


JAg är med i en tävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Och sjäva provridningen

Tydligen har inte det här inlägget kommit upp tidigare, så nu kommer det.

Jag var iväg då igår och provred en häst. Riktigt läcker var den! Fick se ägaren rida den och prova själv och även rida ut i skogen på den. Fin häst, fina gångarter och verkade ha riktigt bra psyke! Såg riktigt fin ut när ägaren red den. Ja, allt verkade väl egentligen possitivt! Perfekt ålder, välutbildadutbildad osv. :D

Meen, en sak som jag alltid gör när jag hoppar upp på en häst som är under 160 är att tro att hästen är förliten,superliten alldeles för låg. Jag har varit van sedan jag var 10år att rida superstora hästar så det är väl inte så konstigt. Men ändå, jag blir sjukt irriterad på mig själv då det är det enda jag fokuserar på. Så under största delen utav ridturen kändes det som att jag satt på marken och det var i stort sätt det enda jag tänkte på. Men överlag kändes hästen riktigt, riktigt bra! Traven var super. Men däremot tyckte jag att jag hade svårt att sitta ned i galoppen. Viket kan bero på att jag inte är van med just den hästens rörelsemönster? Verkar skumt att jag inte skall klara det, men hästen hade en väldigt stor rund galopp för att vara så liten. Eller ja,, skall jag vara ärlig så vet jag faktist inte varför, men vi galopperade inte heller någon längre period att jag riktigt hann känna på galoppen ordentligt.

Annars var hästen lugn trygg och stabil även när min "ridkompis" ;) häst försökte typ skena(?) Så hela hästem var i stort sätt tvärt emot Indie. Vet inte vad jag tycker om det? Så stor skillnad på allting! Hästen var van vid att ridas ut själv, och oj vad jag flummar med hela det här inlägget men det är så svårt att beskriva allting. Speciellt när man tittar på TV samtidigt. ;)

Vet inte vad jag känner riktigt, är förvirrad, svårt att veta efter en gång hur en häst är. Men ville redan när vi kommit tillbaka till stallet på provridningen upp och känna mera, prova mer och se hur allt kändes. Så det jag känner nu är att jag vill upp igen, prova igen. Kan inte riktigt glömma den.

Min beskrivning om hästen och provridningen enligt min stallägarens man är att jag har blivit lite kär i hästen. Kanske har jag det? Har ingen aning, mer än att jag vill testa igen!

BETT

Idag hade jag tänkt testa det nya bettet det blir med delta den här gången och nästa gång skall jag prova med dubbla tyglar och se hur skillnaden blir. Jag har ingen aning om hur Indie kommer att reagera på bettet men förhoppningsvis gillar hon det.

Det är ett tvådelat pelham som jag fick rekomenderat utav en försäljare i vår hästbutik när jag berättade hur allt låg till och vad hon rekommenderade för bett. Visserligen är det svårt för henne att veta då hon aldrig suttit på hästen själv, vilket hon även poängterade. Men tvådelat pelham var det hon rekomenderade och när jag nu fick chansen att köpa ett för 50kr istället för 315kr så tog jag såklart den.

Pelhambettet skall vara lite mildare än pessoat vad jag förstått och inte heller ge dubbla signaler som pessoat gör med hävstångseffekten plus tryck i nacken.

Så idag hade jag då tänkt testa pelhamet med delta förmodligen blir det på ridbanan tillsammans med M. Men vi får se.

Ville egentligen ha ett babypelham men, men man kan inte få allt ;)


Gårdagen

I går fyndade jag ett par lädertyglar för 20kr och ett pelhambett för 50kr! Riktigt nice :D Jag invigde lädertyglarna redan igår och jag förstår inte varför jag inte tog intiativet tidigare och köpte ett par kloka tyglar. De är så mycket mjukare, tynre och smalare än mina grova gummityglar som jag haft. Njöt verkligen av att ha ett par kloka tyglar. Haha.

Men till ridningen då. Det blev en ganska kort tur då jag redmed L och F och vi hade en handhäst med. Gammelmannen fick lite motion också. Men det fungerade ändå riktigt bra. Indie var fin och tyglarna underbara. ;) Gick fint men Indie var ofokuserad av att ha en häst travandes så nära bakom sig men det fungerade ändå bra.
I stallet lömnade vi av F som skulle vidare och hade brottom så till hagen fick vi ha varsin handhäst.


Pelham VS Pelham

Någon med erfarenhet som har lust att förklara vad den gillar bäst?

Pelham med delta

VS

Med två tyglar

Jag har min egna lilla uppfattning men det hade varit roligt att höra vad ni har hört och har för erfarenhet om de båda..Det gäller ju även ledat pelham VS rakt. Om det nu är så hemskt med edat pelham för att hävstångseffekten försvinner, gör det verkligen så mycket? Det finns väl på markanden utav en anledning?

(Vill även påpeka att jag i det här inlägget att jag varken säger att jag är för eller emot pelham, ledat eller oledat)


Ridtur

Det blev en väng med L. JAg skulle visa henne en ridväg hon aldrig ridit. Men jag var ju helt lost själv. Den skulle kanske ta en 30 min att rida i skogem men den gick op 10-15 minuter. Vet inte hur det gick till. Mitt lokalsinne är inget vidare kan jag säga. Annars så skötte sig Indie bra. sadlade och så vid sommarhagen och det fungerade jättebra.

Efter ridturen åkte jag och L iväg till en kompis,kompis som sålde bagagnade hästsaker, det var mest L som skulle ha men jag följde med ändå. Jag hittade ett par lädertyglar för 20kr och eventuellt ett bett beroende på vad priset blir. Jag skall höra med henne imorgon vad hon hon skall ha för det. Men jag tror det blir det.

Ni får se bilder på det imorrn:)

Om jag vågar

Jag tänkte att jag eventuellt kommer att lägga upp ett litet klipp ikväll  på när jag rider Indie. Men Jag skall bara samla lite mod först ;)

Flugmedel

Ge mig tips, kom med förslag. Bästa flugmedlet? Något som har någon dunderkur?
Det är sjukt mycket mygg, flugor och andra äckliga kryp som bits i nr2án. Det här med flugmedel kan man ju tycka vad man vill om, lureri eller inte? I stort sett omöjligt att få bort flugorna är det. Om man inte prayar dem en gång i halvtimmen dvs. Just nu kör vi på olika kurer i stallet. Bla M och A har ultra shield.

Jag, L och F Rensons.

C har Switch

Jag tycker inte det varit någon större skillnad mella hästarna. Men jag kommer ihåg att när jag och M red ut så hade hon sprayat med Ultra Shield och jag med Renons och hon hade flest flugor. Kanske inte beror just på flugmedlet men ändå. det borde ju ha verit tvärtom om man tänker på priset.

Jag kommer även ihåg att i förra stallet gjorde de något eget ihopkok, men det verkade inte heller fungera något vidare. Det såg bara skumt ut och luktade hemskt.

Ägare på besök

Var så sjukt trött igår att jag somnade med en gång när jag kom hem. Så här kommer gårdagen.

Indianas ägare Marléne var på besök tillsammans med hennes man och en till från hennes stall. Jätte trevligt. Så de fick se stallet, vilket de inte gjort förut och hälsa på Indie. Vi stod mest och pratade såklart om hur allt gick osv. Fick en hel del tips på hur jag skall försöka fixa galoppen. Så nu har jag massor av tips som jag måste testa :D Förhoppningsvis kommer det gå bättre. Jag vet inte hur länge vi stod och pratade men ett bra tag var det. Jag var så jäkla trött att jag babblade på om allt och ingenting. Som vanligt när jag är sjukt trött ;) Haha. Men trevligt att de kom och hälsade på. Jätte härligt folk :D

L red sin häst på ridbanan och det hade gått sådär, så när Marléne och de andra åkt hem hoppade jag upp på hennes käre pålle som jag hjälpte M med under 2år. Jag kände lite på honom och travade honom över lite bommar osv. Roligt att känna på honom igen. Bommarna gick faktist over förväntan bra. Annars har han noll koll på benen men det fungerade jättebra!

Indie skulle då få vilodag och flyttas till sommarhage nummer tre. Som jag inte hade en aning om vart den låg, då de inte använt den under de 3 år jag varit i det här stallet. Så den fick jag se när L och jag skulle ner med de tre hästarna som skulle flyttas. Jag hoppade upp på Indie barbacka i grimma och det fungerade bra. Hon undrade vad jag höll på med bara när jag gick förbi den vanliga sommarhagen. Det skulle ju bli vilodag men det blev väl nästan 1 1/2 kilometer barbaacka ändå. Men nr2 var verkligen en jättestor hage den med! Jättebra skydd också och rätt tät med träd. Så jag undrar hur vi skall kunna hitta dem sen bara.

Mobiluppladdningar:


Påväg till sommarhage nr 2

Indie i nr2




Indie och L´s pålle :)


Vårt otroligt fina grimmträd

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling: http://sallberglina.blogg.se/2011/july/i-samarbete-med-kyro-riding-gear-vinn-ett-cr-1.html

Ni hittar tävlingen HÄR


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Dagen

Just nu är hovslagaren i stallet och skor Indie, det är första gången någonsin jag Inte varit med när Indie skotts. Bäst för henne att hon sköter sig. Stallägaren är där och sköter allt då 2 till hästar skall skos. Men lite mammig känner man sig allt när man inte vet allt och är med om allt. Jag har blivit en liten hönsmamma ;) Japp och jag har skickat sms till M om vad hon skall fråga hovis osv. Indies hovar  har precis som de andras inte sett något vidare ut nu på senaste veckan. Torrt och jobbigt. Hoppas att det löser sig. Jag får eventuellt köpa hovolja eller hovfett som han rekommenderade sist. Men, jag har redan tagit slut på både fett och oljan i stallet. (Det var redan nästan slut från början)

Ikväll kommer Indies ägare och hennes man och hälsar på henne! Lilla Indiana Li. skall blir roligt att se hur Indie kommer att reagera. Och om ägaren ser någon skillnad sedan sist, hon har ju bara sett henne genomblöt på llångritten, så förhoppningsvis är hon lite torrare och lite lugnare ikväll ;)

Galoppfattningarna

Igår blev det träning på övergångar och galoppfattningar hela, hela tiden. (Indie hatade nog mig ;) ) Hon kändes riktigt fin i traven jobbade super och höll det samlat och i bra takt och allt det där. Galoppen, ja, den är som den är och den är inte bra. Galoppen är dei inget fel på men själva fattningarna.

I´ndie envisas med att antingen bocka, sparka eller båda delarna när vi skall fatta galopp. :( Så jag körde på med högergaloppfattningar tills de satt utan några bockningar/kickar. Det tog ett tag men den gick det! Mellan fattningarna körde jag övergångar i trav, skritt och halt. Dels för att få henne att tänka på annat än galopp vilket hon alltid gör nu för tiden. Som sagt efter lite skutt, bockningar och kickar gick det, så jäkla synd att hon skall göra så bara och jag tycks ju inte få henne att sluta med det heller :/ Men kvar i sadeln satt jag iallafall.

Sedan på vänstergaloppen fattade hon galopp med en gång, klockrent de två första gångerna. Men kände att jag var tvungen att rida igenom henne ordentligt på den sidan också ändå. Så det blev lite kickar där med. Till och med ett försök till en stegring nästan kändes det som. Eller som att hon hoppade över ett hinder på 50 cm utan att det faktist stod där. Det var faktist lite läskigt och jag flög lite, men inte av. Efter det konstiga skuttet satt galoppen även i vänster och jag beslöt mig för att börja lugna ned tempot och sen blev det avskrittning.

Hästmassör

Indie fick lite massage av en blivande hästmassör idag! Det var A´s kompis som kom ut och skulle massera A´s häst. Hon håller på att utbilda sig till hästmassör och de skulle då massera ca 20 olika hästar och hur det nu var. Har inte så bra koll. Så hon masserade A´s häst och jag tittade på. Sen provade hon även lite på Indie för jag var nyfiken på att veta skillnaden mellan A´s häst och Indie, Indie är ju rätt vältränad just nu och har gått som allra minst 4 ggr i vackan i ett par månader nu.

Slutsatsen var: (Som jag inte skulle ta allt för ordagrannt då hon inte är färdigutbildad )

Att Indie verkade vara en häst i fin form, inget fel på henne.
Hon hade rejäla biffiga muskler på två ställen (hon sa vad de hette på typ latin eller något, kommer inte ihåg)
Hon hade ett par riktigt hårda muskler (Tror att det inte var så positivt(?) Men det var inget ovanligt)

Sen frågade jag om halsen som jag ansett som "felmusklad" eller något, hon har ju en rejäl underhalsmuskel, men det var inget ovanligt. Den hade gärna fått varit grövre på muskeln högre upp, men det var bra att det inte var tvärtom då det kunde vara till en nackdel.

Hon kunde gärna skaffa lite större muskler på rumpan, de som de får när de har bra bakaktivitet och trampar under sig mer. (hon har svårt med det) Och på en liten del utav ryggen.

Men hon var jämt musklad och hade bra muskler på större delen uav ryggen, hon reagerade inget negativt medans hon masserade och stod lungt och halvsov.

Coolt var det iallafall även om hon inte är färdigutbildad och inte har så bra koll på just travhästar, hur de är uppbyggda och allt det där. Men någon sanning borde det absolut ligga i det hon sagt!


Regn

Idag skulle jag och L ut och rida, och det regnade och regnade. Men Det struntade vi i och red ändå ;) Blöta? JA!

Indie var väl inte på sitt bästa humör idag, redan när jag tog in henne så började hon stressa runt. Hon var ju helt själv inne i stallet, och vem vet stallet kanske äter upp henne! Så hon stressade runt och höll på.

Ibland förstår jag mig verkligen inte på hur hon tänker. Tar jag in henne själv ofta är det helt okej att stå ensam i stallet. Hämtar jag henne från sommarhagen 800 meter bort och tar in henne i stallet är det lungt. Men INTE idag. Nepp. Jag orkade inte bråka idag, hade sjukt ont i huvudet och tyckte att den andra pållen kunde få komma in från regnet ett tag också. DÅ var det helt plötsligt okej att snällt stå still i boxen.

Vi mötte upp L som sadlat vid sommarhagen, (tydligen har vi flyttat hästarna till den stora sommarhagen nr 2) men Indie går hemma med ponnyn. Så, på väg att möta upp L gick allting bra, brydde sig inte ett dugg att hon fick gå i regnet sjäv. Men blev helt överlycklig när hon såg L och hennes pålle. Vi red faktist en rätt lång bit ändån i regnet. Allt flöt på hyfsat, L hade lite problem med sin häst. Indie tänkte galopp varje gång jag ville samla henne mer. Wupsi, har visst gjort henne till galopphäst. Hon envisades med har snedda med huvudet hela tiden, pga av regnet kanske?


Väääldigt konstig bild

SEN kom vi till monstret. Ett bevattningsrör som låg rakt över vår ridväg, ca 5cm i diameter. Det stod även en skylt brevid röret. Livsfarligt enligt våra hästar. Vi testade att få över dem, men det fungerade inte, de stressade bara upp varann. Så L fick vara den duktiga utav oss och hoppade av och skulle leda båda hästarna över. Efter lite tveksamhet så gick hennes häst över och Indie var halvt över sen hoppade hon, på något honstigt sätt. L´s häst blev helt paff och slängde sig åt sidan Indie framåt och hej och hå. Men det gick bra iallafall. Överreagerade? Jupp. Sen ville inte Indie slappna av igen vi travade en bit men gick inte att få henne avslappnad. Tänkte även där galopp hela tiden och fattade galopp när jag samlade henne. Hon kan verkligen fatta galopp från låångsam trav nu.

Som ni kanske förstått inte vår bästa dag idag, hjälpte ju inte hellet att jag mådde som jag mådde från början, men dåliga dagar skall ju också finnas :)

Jaha..

Vad vill ni höra om nu då? ;) Jag hade ju planerat att rida Indie när jag väl kommit hem från provridningen. Det gick ju sådär, tydligen tar det ett tag att åka över typ mer än halva Gotland. Så när jag kom hem var det ganska sent och jag hade en sån jäkla spänningshuvudvärk. Galet.


Min "nya" utrustning

Om ni kommer igåg så var Emma på Ullared och köpte lite saker åt mig, så här kommer lite bilder på de. Bättre sent än aldrig, eller? :)














Så sammanfattningsvis blev det:
-Stallboken
-Delta
-Fleecelindor
-Vanliga elastiska benlindor
-Longerlina
-Paddar till benlindorna
-Hästschampoo


Provridning!

Oj, oj. Jag skall alldeles straxt iväg och provrida en häst! :D Varför och  allt det där har jag ju redan sagt, precis som den förra provridningen. Men oj, jag kan inte förstå varför jag skall bli så jäkla NERVÖS. Jag skall ju bara dit och känna på hästen osv, men jag kommer ju typ stå där och skaka om jag redan är nervös nu liksom.

Det är ju inte precis lugnande att veta hur grymt bra hästens ryttare/ägare är på att rida heller. Så, ingen press liksom hon har ju bara varit ute och tävlat lite då och då över hela Sverige. Haha. Nej men seriöst är hon sjukt duktig och så kommer lilla jag som aldrig någonsin tävlat. Bra där.

Även den här gången är det Emelie som hittat hästen, även om den förra hon hittade till mig inte en blev en provridning av. Det kom massor av andra saker emellan. Men så kan det gå.

Enligt det jag fått reda på så verkar ju allting vara perfekt med den här hästen. Perfekt storlek, perfekt ålder. Meen som jag lärde mig på den förra provridningen kan  det ju visa sig vara tvärt om.

Det jag är mest nervös över är att dom skall tycka att jag är jättedålig eller att jag kommer klanta till det som jag alltid lyckas göra när jag är nervös. Ägaren är jätteduktig och jag ligger inte riktigt på samma nivå som hon ;) Ha... Nej, men usch vad jag flummar. Är nervös som attan, usch,usch. Nu åker jag. Hejdå.

Photos

Här kommer några av bilderna från en av gångerna när jag red på ridbanan i veckan. Jag hade tyvärr glömt att ställa om allting till auto när pappa skulle fota så såhär blev det :( Ställde bara in autofokusering inte de andra som ison och slutartiden så tyvärr blev dem såhär och tror inte de går att fixa så mycket bättre i photoshop heller. Bara fägen lite men ljuset gör att det bara kommer se flummigt ut.. Synd.

Endel bilder ser lite konstiga ut, det kan bero på att jag red lätt :)







Efter lite bockningar och kickar fick jag upp henne i galopp iaf..



Alltid..

..Jag förstår inte hur mitt minneskort till kameran alltid försvinner.. Men när det är funnet så kommer lite bilder iaf. :) Måste hitta det..

Jag + Indie = Piff&Puff

Det blev en tur ute. Blev en hel del lyssna övningar, för att få henne mer uppmärksam. Hon blir så till sig och tänker på massa andra saker att man får ta ett helt pass då och då för att liksom påminna henne att ta det lungt och lyssna.

Men det fungerade rätt bra, i slutet fick hon till det igen och blev mer uppmärksam och skötte sig galant. Men jag och Indie tillsammans blir ibland Piff och Puff alltså. Jag hoppade av henne för att gå förbi hagen med kor i. Vad händer innan vi kommit fram tror ni? Jo hon lykas ställa sin ena framhov på båda    mina fötter! Allså på hälarna, så jag typ fallar raklång rakt ner i asvalten. HAHA!! Landade på ena knät och armbågen men ändå. Jag hade skrattat ihjäl mig och jag sett mig själv. Vet inte om någon såg mig, men det sjuder jag på isf ;)

När jag sen kommit på fötter igen så hade hon ju trampat så mina hälar stack ut ovanför skon, och under chapsen, så jag stod liksom på tå i båda skorna. Fråga mig inte hur vi lyckas alltså.


PIFF och PUFF

SEN såg ju hon då kalvarna i hagen och se kom ju såklart springade rakt emot oss. Så då bliev Indie rädd och höll på och snurrade runt och greja. Men det gick bra. Hon lugnade ned sig igen ganska fort igen. 

På resten av vägen hem blev det fler lyssna övningar och det gick bra. Men vad tror ni händer när vi går förbi huset som varit så läskigt enligt henne hela vintern? Hon går ju förbi där utan att blinka nu. Men såklar är folket där ute, självklart, inte så konstigt med tanke på att dom bor där ;) Men man kan inte se dem eftersom de har sjukt tät och höga buskar/häck runt hela huset. Då hade de tydligen en hund där som sprang fram mot oss från andra sidan. Det gjorde ingenting. Indie blev inte rädd eller något men sen då börjar de skrika på hunden så både jag och Indie hoppar till och blir rädda. Men hunden stannade iaf.

Så vi får väl se om hon kommer gå görbi det läskiga huset nästa gång då.. :O



....

Ikväll när det blivit svalare blir det RIDNING! Förvånande va?

Hästkartan.se

Enn rätt så ny hemsida är http://hastkartan.se/ som har som mål att "kartlägga häst Sverige". Jag tror att om de får ordning på hemsidan och lägger upp mer information och får de flesta företagen att visa upp sig via hemsidan att den kan bli riktigt bra! Hur smart är det inte att bara kunna klicka på Gotlands län och hovslagare och kolla en hel lista över olika hovslagare på Gotland? Hade ju varit suveränt om man vill jämföra priser testa andra hovslagare osv.Inte bara hovslagare heller utan även ridsportsbutiker (höhö, för det finns ju såå många på Gotland) eller karta över bokningsbara ridhus på Gotland. Vi vill se hästannonser och hästutrustning till salu i just våra (och andras) län. Hur suveränt hade inte det varit?

Så komigen nu hästkartan.se fixa till hemsidan, få personer och företag att visa upp sig så kan det nog komma en hel del besökare på hemsidan!


Ridbanan

Det blev ett kort ridpass på ridbanan idag. Pappa kom och filmade och fotade efter uppvärmningen. Passet gick inge vidare, jag var ofokuserad, trött efter dagen, krävde typ inget av henne. Vi travade lite bommar och tog några galoppfattningar. Men jag var tvungen att sluta med det ganska fort då Indie bråkade, kickade till innan nästan varje galoppfattning och mamma blev rädd. Men fick till ett par bra fattningar utan kickar. Såå, frågan är, är ni sugna på film?
Vet inte hur det blir, är lite rädd för kameran, vilket gjorde mig ännu mer okoncentrerad på filmen. Usch gillar verkligen inte att se mig själv på film eller höra min egen röst inspelat, Ha, men vi får se. Kanske lägger jag upp någon liten filmsnutt :)
Här kommer lite urklipp från filmerna:
Några mindre fina stunder idag..
och lite bättre..

Sjukt varmt

Ute är det inte direkt svalt så jag får vänta ett tag innan jag kan bege min ner till stallet och rida. Förhoppningsvis inte allt för sen, jobbar ju och skall upp 05.45 som vanligt imorrn. Mina planer idag är förmodligen ridbanan och övergångar/tempoväxlingar. Men M skulle eventuellt rida ut ikväll så kanske följer jag med henne och rider till en åker och tränar tempoväxlingar och övergångar där. Vi får se vad som händer, men rida blir det. Kroppen känns bättre idag men axeln har blivit värre. Men de får gå ;)


Mörbultad

Oj, säger jag bara. I morse när jag vaknade och skulle vända på mig skar det som en kniv i höften. Jag kunde knappt komma ur sängen! Saakta men säkert kom jag tillslut ned från trappen också ;) Kniven i min höft har suttit där hela dagen kan jag säga er. Sjukt ont har jag i höften. Speciellt om man sitter ner ett tag då haltar man rejält ett par steg innan man kan gå någorluna normalt och småhalta lite.

Första gången någonsin jag haltat! Jaja, vääldigt intressant ;)

Indie får vila idag, har ju varit hos min faster och kom hem rätt sent och jag vet inte om jag klarar av att rida idag. Börjar få ont i axeln nu också. Tänkte ta en kort tur och skritta lite men jag har släppt den idén nu.

Hos min faster kryllade det nu av småttingar. Hon har nu 7 amerikanska miniatyrhästar. Varav två är små, små föl. En var tre veckor och den andra knappt en vecka. De gick inte ens upp till knät på mig. Vi pysslade lite med dem och fotade och det blev en hel del dissksioner om häst såklart. Jättemysigt var det. :D




Jag och fölisen som var 3 veckor gammal, han har redan blivit biff

Mot nya hästar och föl

Nu skall jag bege mig vidare till min moster som har importerat två? Nya miniatyrhästar och har två hemma som fått föl i veckan. Så tänk vad sjukt små fölen är! Har självklart kameran med! Skall bli kul att se de nya hästarna också. Så det kommer ev en update ikväll då.

De röda ridbyxorna

MÅNGA har nu gnällt och tjatat om att få tag i de röda ridbyxorna från Hööks och nu finns dom i webbutiken! Vilket det inte funnits tidigare. Så alla som är sugna kan nu hitta dom där. De kostar 549kr, är det inte lite mycket för att vara från Hööks?

Kanske inte, har ingen vidare koll ;) Men nu vet ni att de finns där att köpa :)

Tanke

Den senaste veckan har jag:
-KÄNT VINDEN I HÅRET, på en skenande ostoppbar häst.
-TITTAT PÅ UTSIKTEN, från en stegrande häst.
-LUKTAT PÅ BLOMMARNA, när man blivit avslängd utav hästen.

Och ändå kan man inte låta bli att älska dem..vi hästmänniskor är nog inte så smarta

Sjukt

OJ!!!!! SJUKT mycket på G just nu, men förhoppningsvis possitiva saker. GALET! :O

Avramling no.3

Blev en uteritt me L. Jises vilka sega hästar vi hade idag, Indie sov i stallet, lunkade sakta på i skritten. Typ snigelfart. När vi väl kom fram till konditionsdungan som jag brukar kalla den piggnade de till lite efter lite trav.
"Konditionsdungan" är en dunge som man rider i som går runt, runt och inte är speciellt lång men perfekt för konditionsträning för hästarna. Vi travade två varv i den.

Första varvet red jag först, Indie var ganska spänd och ville inte riktigt jobba på ordentligt utav var koncentrerad på allt annat. Efter halva ungefär så slappnade hon av och jobbade på bra. Vi tränade en hel del samlad trav och det gick att sitta ned. det andra varvet låg L först och Indie blev lite mer stressad och okoncentrerad igen. Men efter ett tag gick det bättre. Mot slutet ptovade jag fatta galopp lite försiktigt bakom L och Indie fattade den! Bara gled in i den superfint. Men vi han inte hålla den länge då vi skulle ha kraschat in i L i sådanafall. vi bådra provade galoppen en gång till då L var lite mer berädd och det fungerade en bit tills hennes häst saktade ned igen.


Så vi besämde oss för att ta en riktig galopp ute på fältet utanför dungen. Det är verkligen perfekt underlag där och perfekt storlek!

Jag provade först och det gick efter lite surerier och hon gick då jättebra! Lagom takt, lagom tempo och reglerbar. La in ett par fina volter i olika storlekar och även där hade hon bra balans. Även vänstergaloppen satt som en smäck. Så jag var ju bara tvungen att avsluta nu när det gick så bra! Men precis när jag skulle ta ner henne i traven igen så börjar hon bocka och sparka och krumsprånga och hålla på. Jag satt var ett bra tag. Men när hon sen kastade sig åt sidan, då kände jag att jag var påväg av och tänkte "nu kommer jag ju typ ramla av." Och det gjorde jag...

Jag flög av på vänster sida av sadeln och landade mestadels på höften(ouch), knät och armen och lite,lite på huvudet. "Aj" jag ramlade av tänkte jag och låg kvar och sa till L att: "Det gick bra!" Sen kom jag ju på att jag måste ta tag i Indie. Men hon stod snällt kvar och tittade på mig och förstod nog inte riktigt vad som hänt, och började sedan beta. Tur att hon stod kvar iallafall. Jag stod och samlade mig lite och tänkte hoppa upp med en gång men det gjorde faktist ont i höften. så jag stod och vilade lite när mina ben började skaka! As läskigt jag kunde inte hålla dom stilla. Förmodligen chock antar jag? Men sen hoppade jag upp igen. Konstigt nog var jag inte rädd eller nåt, utan hoppade bara upp och sa att jag var tvungen att prova galoppen igen en gång.

Så jag fick upp henne i galoppen efter en bockning och lät henne galoppera en kort sträcka så att det var jag som saktade av. Sen begav vi oss hemåt och travade en bra bot brevid varandra utan större krav på hästarna och de gick jättefint hela tiden, ingen tävling ingenting. super.

Men kommer ha ett fett stort blåmärke imorrn på höften förmodligen :/ Men de kunde ju ha varit värre. Sånt får man väl ta ibland.


Träningsvärk

Har en juukt räningsvärk i mina ben, var kom den ifrån liksom? Har haft det i två dagar nu men idag var det otroligt mycket.

Ja, ja jag få försöka motarbeta den genom att rida lite mer;) Nu blir det stallet med L och M!

Dagens Ridpass

Idag blev det ett pass på ridbanan. Jag släpade ut alla mina bommar och det fick bli lite bomövningar. Indiana kändes väldigt anti i början när det var dags att jobba. Hon stannade och vägrade gå...Hon var även tveksam i början och tänkte mycket galopp och blev lite uppstressad. Inte så konstigt då det blivit galopp på banan typ de senaste 8-10 gångerna jag ridit där. Men efter att tag släppte det och hon insåg att hon var tvungen att jobba och  fokuserade bättre. Jag red även en hel del cavaletti. Ibörjan var hon lite ostadig och kom i otakt hela tiden men efter 3-4 gånger så flöt allt på. Både för mig i balans och för henne.

Så efter hon var anti allting så flöt ridpasset på rätt bra, men det kunde gått bättre. Som avslutning skrittade jag henne hem till mig, red runt på baksidan av vårt hus och Indie kikade in i vardagsrummet där mamma såg tv. Hon blev rätt förvånad ;) Som vanligt kom mamma då ut med knäckebröd och mutade Indie. Varje gång mamma hälsar på har hon något gott, så Indie älskar henne ;)

Mina fina bomar :D

Lite otaggad häst...



Häst som inte ville stå still


Rida häst

L och jag lyckades ta oss ut till stallet, vi hämtade hem alla hästarna och de fick byta hage.

En liten ridtur blev det idag, men den var lagom för oss. Är helt slut efter allt arbete idag! Det blev bara trav idag (uteritt) Indie kändes mjuk och fin. Jag lät bli galoppen så att hon skulle kunna ta det lungt. Inget galopptänkande alls idag.

Helt sjukt vad det blivit uteritter på senaste tiden. Jag har typ blivit trött på det nu. Haha :D Men nästa gång får det allt bli ridbanan och lite övergångar. Det kan behövas speciellt mellan galoppen och traven.


Storstädning

Idag hade vi vår "vår" städning i stallet. Vi skall måla väggarna i stallet och greja så idag tvättade vi hela stallet med högtryckstvätt. Betydligt renare blev det iallafall. Vi har skurat och skrubbat och städat som dårar men fint blev det. Så eventuellt nästa helg så skall vi börja måla.

Vi har även stängslat om den lilla provisoriska försommarhagen så att vi fick den ännu större. :D

Vi tvättade även av mina fina hinderbommar som jag gjorde förra året, de står ute på torkning nu så jag blev inte lite sugen på att dra ut dom på ridbanan och göra lite bomövningar ikvll och ev något hinder. Men vi får se vad jag och L bestämmer oss för.

Jag har även blivit två shabrak rikare idag. Jag fick två stycken av A. Ett rött (sååå fint på fux;) som hon använt en vinter och ett lila som hon aldrig använt. Jag fick dem eftersom hon bara har en västernsadel och inte så stor användning för vanliga allraound schabrak då. Så min schabrakhög i stallet växer trots att jag bara köpt ett schabrak har jag nu 7 plus en vojlock. Stallägaren lurade även på mig en westernfilt... Jag lär nog inte ha så jättestor användning för den, men men. Hon och A sa att de var jättebra att ha när man skall rida barbacka. Men är det barbacka så skall det väl också vara barbacka? Inte med filt. Men då kan jag kasta den när jag känner för det istället för att M skulle kasta den nu tyckte hon. Så mitt toma skåp börjar faktist få lite grejer i sig nu.

 
Den lilla hagen som vi stängslat om



Brännmärkt


Ja, wow, kan man väl fakist säga. Jag har läst en bok med en SVENSK författare! Det kan jag säga att det händer inte ofta frivilligt då jag inte gillar svenska författare då jag tycker det låter mesigt och töntigt och de oftast skriver om tråkiga Sverige och Stockholm väligt ofta.

Men, min käre vän Sandra gav mig 4 böcker i julklapp ett år där alla var såna böcker jag vanligtvis inte läser men hon tyckte att jag borde ge en chans, prova och utvekla min genre av böcker.


Brännmärkt, handlar då om unga Anne som lever på 1300 talets slut där även berättelsen utspelar sig. Hon är ung, är gravid och blir ensam när hennes dåvarande mycket äldre man dör i ett skeppsbrott. Som ung och gravid utan familj, ägodelar eller hem försöker hon ta sig till stockholm. Det är även tuffa tider för svenskarna då många städer håller på att rasa samman utav vitaliebröderna. Hon är ung, vacker och måste se upp och vara vaksam för allt, folk är ute efter henne, hon är jagad…

För att faktist vara en svenkskriven bok tyckte jag att den var hyfsat bra. Rätt lättläst med tanke på att kapitlerna ofta är väldigt korta. Men trots det förekommer den en hel del gamla ord och ”medeltida ord” som kan vara svåra att förstå för en som inte är så insatt i just medeltiden. Den är lite skriven på vad jag kallar ett gammalt sätt för att få känslan av att verkligen vara där.


Nu var det ett par månader jag läste den och kommer ihåg att jag inte gillade den överdrivet mycket. Lite seg även om det var mycket som hände i den. Men nu efteråt har jag börjat fundera på om den verkligen var så hemsk som jag kommer ihåg den.

 Det blir en miss till den från mig. Men trots det är den bra, bara inte min typ av bok. För de som är väldigt insatta och gillar medeltiden och gamla tider så tror jag att den här boken kan vara ett riktigt kap. Och tro mig det finns många som älskar medeltiden, jag bor på Gotland och är varje år med om folk som flyttar hit under medeltidsveckan. Så folk som denna boken skulle passa till finns det MÅNGA utav.


Oh my...

Oh my god alltså 1450kr för ett BETT?

Tja har man pengar så...? Hur skall man veta att ens hästen fungerar på just det bettet? Jag vet att man kan få "låna" hem endel sorter och prova men inte det här.


Någon som en äger ett sånt här?


Nu ni!

Nu har jag ett riktigt roligt projekt på G, som vanligt tänker jag hålla på det ett litet tag. Får se vad som händer och hur allt utvecklas. Sjukt roligt har jag redan haft iallafall! Nyfikna? ;)

Jag kommer att fortsätta att jobba med mitt projekt nu ikväll och det kansk leder till att det blir vila (igen) för Indie, lär förmodligen bli så men det kan det helt klart vara värt. Allt kommer bli färdigt imorrn sen får ni vänta och se vad som kommer att hända, det dycker upp här efter ett tag. :D

RSS 2.0