Once upon a time..

Det var en gång en theh som hette Mikaela. Hon letade efter en häst. En dag hittade hon en häst på internet som var till salu, hon blev lite intresserad av den hästen men tänkte sen inte mer på den. Samma dag ringde hennes moster. Hon sa att hon trodde att det fanns en häst som kunte passa Mikaela. Hon länkade en hemsida åt Mikaela. Det var samma sida som Mikaela tittat på, till och med samma häst!

Mikaela väntade några dagar och pratade med några andra hästintresserade kompisar och de tyckte att hästen verkade passande.

Hon kom till och med på att hon till och med träffat hästen ett par gånger.

Mikaela mailade ägaren.

Ägaren svarade inte.

Mikaela kollade på annonsen några dagar till. Men en dag när Mikaela skulle kolla annonsen igen var den borta. Mikaela blev väldigt upprörd, hon var säker på att det här faktist var hästen hon ville ha! Mikaela kollade efter annonsen flera gånger den kvällen, men den var borta. Hon skulle precis kolla en sista gång och inse att hästen var borta, såld, när plötsligt..Annonsen var där igen! Det måste ha varit ödet!!

Mikaela var väldigt glad igen, ödet hade hjälp henne. Hon kunde knappt sova den kvällen.

Dagen efter skulle hon ringa ägaren.

Mikaela vaknade nästa dag, kollade att annonsen var kvar. Det var den. TACK, TACK, TACK!

Mikaela Ringde ägaren med dunkande hjärta.

Ägaren svarade.

Hästen var såld.

Det var början och slutet på den perfekta hästen(?)

The End

Mys med hästarna + provridning

Älskar att bara åka till stallet för att pyssla och mysa med hästarna. Det är quality time. Tyvärr är det ju svinkallut ute men, sånt får man ta. Hälsade på alla hästarna i vanliga stallet.

En eventuell provridning är också inbokad på Söndag. Jag känner mig jätte negativ inför den här hästen. Har ingen aning varför! Jag har ju inte ens sett den. Bara pratat med ägaren. Ändå känns det som att jag vet att jag inte kommer tycka om den, även om jag inte ens har en anledning till att tro det. Men endel som jag provridit innan har jag ju haft en bra känsla innan men sen har det ju inte varit något, så kanske har jag bara en otroligt dålig magkänsla och jag hittar en perfekt häst nu?

Vi får väl helt enkelt vänta och se. En fuxdam på 9år 162 i mkh och tävlad i hoppning. Så det låter ju lovande. Det är en provridning här på Gotland.

Vilka ridstövlar??!!

Nu behöver jag lite hjälp och tips av er! Jag skall till Stockholm i övermorgon (stor grej för en gotlänning, haha, eller inte.) Men det betyder att man får massor av möjligheter som man inte kan göra här på Gotland. Som tillexempel köpa ett par ridstövlar. Visst det går att göra här. Men de har bara hemma de vanligaste storlekarna vilket tyvärr inte innebär storlek 36. Så jag skall ta möjligheten i Stockholm och prova ristövlar i rätt storlek och sen även köpa ett par. Så frågan är bara vilken sort man skall köpa.

Jag hade egentligen tänkt köpa ett par bocajridstövlar. Har provat dem här hemma (fast i för stor storlek då) och det verkade jättesköna. Men sen har jag hört att endel har haft Bocajristövlar och ridskor med snörningar och Quickoutstigbyglar och ramlar av, men fastnat med snörena i säkerhetsstigbygeln eftersom de öppnar sig och ÄNDÅ släpats efter hästen. Och det är typ min värsta mardröm att släpas efter en skenande häst. Så min plan om Bocajridstövlarna ligger nu på is och jag skall försöka hitta ett par andra ristövlar.


Den sista bilden kommer Härifrån

Det jag söker är:
-En bra hopp/allroundristövel
-Hellst inte allt för dyra utan i samma prisklass som Bocajridstövlarna
-Svarta och höga i skaftet
-Jag skall använda dem på vardagen så alltså inte för "exklusiva" och dyra

Så har ni några tips på ett par inte allt för dyra ridstövlar så tipsa mig!

Sen är jag vääldigt svag för dessa ridstövlar


Men känns väl mycket att lägga ut på en vardagsstövel.

Så har ni tips på ridstövlar är det bara att kommentera, börjar få lite panik då jag skall till Sthlm i övermorgon!


Tävlllllllllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävllllllllllllllllllllllllllllllllllllllling


JAg är med i en tävling HÄR!


Tävlllllllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävllllllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävlllllllllllllllllllllllllllllllllllling


JAg är med i en tävliing HÄR!


Tävllllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling här: http://pascal.blogg.se/2012/january/tavling-1.html

Tävlllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävlllllllllllllllllllllllllllllllling


Är med i en tävling HÄR!


Tävllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävlllllllllllllllllllllllllllllling



Sponsrar gör www.chevalridsport.se
Jag är med i en bloggtävling som ni kan hitta HÄR!


Tävllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en  tävling här: http://stockholmsjenna.se/?p=5419

Tävlllllllllllllllllllllllllllling


Vill ni också vara med kan ni klicka HÄR!

Seegt

Jag trodde aldrig att det skulle ta sån lång tid att hitta en häst att köpa. Känns som jag hittade hästar hela tiden på blocket och hästnet förut när jag inte ens skulle köpa en häst. Då kan jag säga att jag inte har hittat en enda som jag känner att WOW den måste jag åka och provrida! Visst finns det ett par som man känner att man gärna skulle vilja åka och prova. Kanske hade man då fastnat för en av de där hästarna. Förmodligen.

Men man är lite fast här på Gotland. Man känner inte att hmm det är en häst jag skulle kunna tänka mig att provrida men man åker liksom inte bara ner till skåne för att prove en häst som man tror att man är intresserad av. Bläh, min häst kommer jag väl att hitta frågan är ju bara när.

                                                                             Bildkälla

Men jag har lovat mig själv att skynda långsamt, och jag skall försöka hålla det också.

Rekord

Ojojoj vad kass jag känner mig när statestiken har varit så bra. Speciellt när jag blev länkad av ponnysanning. Då kan vi prata om stort rekord på antal besökare här.

Jag har även planer på att försöka få färdigt den nya designen snart. Så allting blir lite enklare och stilrenare. MASSOR av foton från Stockholm kommer också upp. Bättre sent än aldrig ;)

Valter

Har varit iväg och ridit Valter (dressyrhästen) idag. Känns som att det går bättre och bättre för varje gång samtidigt som jag känner mig så dålig. Alla andra i stallet är superduktiga och alla dressyrinriktade. Sen kommer lilla jag där liksom.

Valter skötta sig bra idag (som vanligt) jag börjar få fram framåtbjudningen mer och mer. Annars flöt allt på. Avslutade med att träna lite lydnad med honom. Något som jag störde mig på (en sak som jag faktist kan lära honom och han inte lära mig) det är iallafall att när man går med honom och man stannar då går han aningen in i en eller fortsätter att gå. Det är något vi är supernoga med i "det vanliga" stallet. Stannar jag så skall hästen också stanna. Bakom en. Så det tränade vi lite på när jag hoppat av honom och skrittade av honom. Hästen skall ha respekt och vara lyhörd på ryttaren även när vi är på marken.

I brist på andra bilder får det bli den här

Galoppen var UNDERBAR idag helt galet vilken galopp han har. Helt galet. Tror jag aldrig kommer vänja mig. Samtidigt har han så otroligt stora gångarter så det känns nästan som att man skall flyga av honom i traven. Tror aldrig jag kommer lära mig att sitta ned på honom.

Jag börjar också få lite tankar om att ta hjälp av tränare. De har tränare som kommer dit till deras ridhus och håller lektioner då och då. Antingen haka på där eller höra om min gamla tränare skulle kunna komma. Hon var så otroligt bra. Iallafall i hoppningen. Trivder riktigt bra med henne. Men jag kan nog behöva liite mer erfarenhet av valter så jag har lite mer koll på var jag har honom och hur han fungerar. Men det känns som vi har tagit ett stort steg sedan första ridturen på honom. Kändes som att han och mina skänklar var överallt. Haha. VIlket vi förmodligen var också.


Hittat häst!

Åååh, jag har hittat en häst som gillar och skulle vilja ha. Utifrån annonsen och mailkontakt och video på hästen. Tyvärr är det ju alltid någonting som sätter stopp (känns det som) och den här gången var det priset. Så jäkla synd. Verkar vara perfekt. Men som sagt en bra bit över min prisklass, även om det änte är galet mycket över. Men ändå tillräckligt. Attans....

KONTAKTA MIG?



Vill du komma i kontakt med mig? Maila då mig på [email protected]
Kommentera även gärna med en kommentar att ni mailat mig då jag inte kollar mailen regelbundet, så återkommer jag med ett svar så snarast möjligt.


Nystart

Håller på att göra en ny design till bloggen så att det blir en liten "nystart" på bloggen. Står ju lite uppgifter och sånt som inte stämmer längre. Håller på att jobba så att det skall bli lite enklare att få lite mer överblick över hela blocggen och så att det inte blir så plottrigt som det är just nu.

Skall försöka få den stilren, men tror jag redan misslyckats med det ;) Men som sagt så at bloggen skall stämma lite mer och det skall bli enklare för nya läsare att hitta information.

Så då vet ni vad som är på gång om det kommer upp osammanhängande inlägg eller presentationer.


Lilla ponnyn

Har ridit stallägarens lilla ponny tillsammans med L idag. Och vad tror ni inte jag gör då? Jo, gör så att cå rider vilse. Som vanligt. Det är helt otroligt hur dåligt lokalsinne jag har! Tur ibland att man bor på Gotland. I en storstad hade jag varit helt lost. Så det slöt med att vi fick vända och rida tillbaka samma väg. Vi tog även en härlig galopp (för mig iallafall) L hade däremot fullt upp med att gålla häst medans jag galopperade på en kutande ponny brevid och skrattade. Haha, jäklar vilken fart det kan bli i den lilla hästen ibland! 

Ridit!

Jäklar alltså, idag har jag ridit HÄST. Red i stall nr 2. Alltså dressyrhästen. Idag fick jag fart på honom. Fick tips från en i stallet när vi red tillsammans och JÄKLAR vilken trav och vilken galopp jag fick till tillslut. Där snackar vi DRESSYRHÄST med GÅNGARTER. Som ni märker är jag ännu helt uppe i varv. Haha. Men det var helt sjukt vilka gångarter den hästen har.

Jag har redan träningsvärk i benen, så vi får väl se om jag ens kan gå i morgon.

Svar på Fråga

Fick en fråga längre bak i arkivet om jag inte saknar Cinnamon eller Indie. Så jag tänkte svara på det här.

Självklart saknar jag dem, ibland mer och ibland mindre. Saknar Indie för att hon var "min" första häst som jag tog hand om helt själv. Vi hargått igenom så mycket tillsammans, gjort så mycket tillsammans och jag visste tillslut hur hon skulle reagera på olika saker kunde henne utan och innan kändes det som. Hon var en väldigt speciell häst som jag saknar otroligt mycket. Hon gick från att inte kunna longeras till att efter ett par månader till och med få upp henne i galopp i longeringen.

Från början kunde jag inte ens få upp henne i galopp på ryggen, men efter många månader så gick det också! Nej vi har gjort så mycket och gått igenom så mycket tillsammans att hon alltid kommer att vara speciell för mig. Hon var en otroligt snäll häst. Hon hade bara lite hyss och påhitt för sig ibland.






Cinnamon, saknar henne också ibland. Inte lika mycket dock då jag insåg att det inte skulle fungera. Eller det skulle fungera att köpa henne men, hade några problem med henne som jag tror var för stora för mig att lösa ensam. Otrolig häst i hoppningen och vill hitta en häst med precis hennes hoppkapacitet vilja och teknik. Litade på henne till 100% i hoppningen. Iblland undrar jag om jag gjorde fel i att inte köpa henne men det kändes inte 100% rätt så därför avstod jag. Trots att jag många gånger funderar jag på om jag är helt pucko som tackade nej.





Dressyrkungen

Ridt V idag. Precis när jag och en till skulle gå ut i ridhuset så började det smälla ute. Då var det någon som sköt en jäkla massa raketer. V hade varit lite spänd när jag höll på att sadla och greja och han trampade runt på gånget vilket stallägaren tyckte var konstigt då han alltid brukar stå still. Sy kanske hade han hört några raketer innan vi hörde det. Så vi fick vänta med att gå ut i ridhuset och släppa in hästarna i dina boxar igen. Jag hade ju ingen aning om hur deras hästar reagerar och tänkte först inte på raketerna då hästarna i mitt "vanliga" stall är stencoola med raketer. Vi red ju till och med ut på nyårsafton och grannarna började skjuta när vi var påväg hem. Inga problem där inte. Men som sagt det är ju så olka mellan alla hästar.

Tillslut kom vi in i ridhuset iallafall. V var riiiktigt spänd, även när jag skulle gå med honom till ridhuset var han superspänd och ungefär 3m hög och frustade. Han höll på och fjompade sig vid ena dörren där han drog förra gången. Han skuttade till och höll på en gång sen blev han mer och mer avslappnad. Fullt rihus blev det iallafall vi var 4 stycken. Och jag fick träna lite på trafik i rihuset och inte krocka med någon. Gick rätt bra idag faktist. ;)

Det känns som att jag börjar "rida in" mig mer och mer på V nu. Han var riktigt framåt idag vilket var roligt. Dock hade jag svårt att få upp honom i galopp. Det bara gick inte. Vet inte om det är jag som gör något fel men förmodligen. Kanske gör för stora hjälper? Vad vet jag. Jag lär mig väl mer och mer om hur han fungerar. Fick tips från stallägaren men hade ändå svårt att fatta galopp. Känns som att jag liksom inte kommer runt eller så med dressyrsadel. Men det är väl en vanesak. Sen fick jag till galoppen och kunde ta den flera gånger. Kanske jag inte samlar ihop honom ordentligt eller något liknande förmodligen. Annars gick det rätt hyffsat. Känns bättre och bättre för varje gång.

Träffade även "ny" tjej i stallet som jag aldrig träffat förut, så imorgon skall jag rida med henne. Det blir nog bra det!

10 i topp: schabrak just nu

Jag älskar schabrak, det är något man aldrig kan ha för mycket av. Tycker det är roligt att variera lite med olika färger på hästen. Så här kommer min 10 i topp lista på shabraken jag vill ha just nu. Alltså schabrak 1 John whitaker union jack har jag tjatat om i mer om ett år nu och jag SKA köpa det. Tänkte köpa det i stockholm på horseshowen, men var där på söndagen och då fanns det inte. Så vare sig jag har häst nu eller inte så skall jag ha det!




Jag älskar alla john whitaker schabrak, de har inte gjort ett enda shabrak som jag inte gillar. Eller det skulle i sådana fall vara de i sammet. Annars älskar jag alla från JW. Likadant med poloinspirerade schabrak. Gillar dem eftersom de ser lite sportiga ut, även de med siffror (gammal fotbollspelare och fotbollsnörd som jag är). Älskar 4é schabraket på min lista. På andra sidan om det schabraket är det nästan ännu snyggare skulle kunna ha bara det schabraket i de olika färgerna. Haha. Nej jag älskar schabrak, ändå har jag inte så många. Har köpt 2st själv som jag äger.


Planer för idag

Idag bär det av mot det andra stallet. Skall rida "V" superhärligt väder ute kommer att rida tillsammans med ägaren av hela stallet så om det blir inne i ridhuset eller ute har jag ingen aning om. Men jag känner att jag är supertaggad. Känner att jag kan få ut så väldigt mycket genom att rida den här hästen. Jag kommer kunna lära mig hur mycket som helst!
    

Jag tänkte fel

Som många upplyste mig om på mitt inlägg om Rolf-Göran Bengtsson,  så tänkte jag fel. Det är ju såklart 2011 års jerringpris han fick. Även om det inte hade den största betydelsen i inlägget. Men jag är bara människa, tänkte fel i all min ilska över vilket liv de har som sitter och ändrar i Wikipedia någon timme efter han fått prisat att hästan borde fått det.

Undrar vilket liv det borde ha blivit i Tyskland eller något liknande "hästland" om deras tidning skrivit och betett sig som aftonbladet gjort om rolf göran bengtsson.

Här hittar ni även SJÄLVASTE Lasse Anrell ridande på en häst och skulle hoppa en häst som en utmaning dagen efter hans artiklar.

FOTO: Mia Törnberg/Travronden

"15 centimeter i skritt. Högre vågade inte Anrell hoppa." Läs hela inlägget HÄR!

Så som sagt, tänkte fel, grattis Rolf-Göran Bengtsson till 2011 års Jerringpris. Vi hade varit lika stolta om det varit Jerringpriser för 2012 ;)


Nya ridbyxor

Var i vår hästbutik här på Gotland för någon vecka sedan och hittade min favoritmodell i ribyxor. Egentligen var jag där för att köpa ett par ridstövlar men var tvungen att ha ett par ridbyxoe när jag provade stövlarna och då hittade jag tree crown horseline´s gamla modell! Den som jag har i mina blåa. Älskar de eftersom de har låg midja. Annars har jag ju ett par till beiga men i deras nya modell med hög midja. Mindre skönt. Men hittade de här och blev överlycklig.

Tror inte det finns några skönare ridbyxor. Tyvärr fanns de bara i beige, och jag hatar begie. Men vad gör man inte för att få ett par sköna ridbyxor ;) Dessutom är det riktigt bra att kunna köpa från barnavdelningen fast jag nu är 20år. Blir så mycket billigare och de i dam passar inte. Kommer ihåg att jag köpte mina blå för 200kr och likadana fast på damavdelningen kostade 350kr eller något. Gasnska sjukt med tanke på att anal meter tyg är ju densamma?

Jaja, får bara hoppas att jag kan fortsätta handla från barnavdelningen ett bra tag till ;)


Det där med att söka häst...

För ett tag sedan la jag ut annons om att jag söker häst och jäklar. Trodde aldrig att så många skulle svara som det faktist är! Här är bara några urval från min mail.




Jag försöker att svara på alla mail, eftersom jag anser att det är det man bör göra. Jag tror att jag hade velat ha ett svar om jag mailat någon som var intresserad av att hitta en häst även om h*n bara tackar nej.

Sen ytterligare en sak som är lite smått irriterande, när man väl tackat nej till endel hästar så ger sig inte "försäljaren". Tex så var det några häst till salu, de beskrev just den som en rätt het häst som var väldigt framåt och mycket fart i.

Jag mailade tillbaka på en bra sett och sa "tack men söker en häst som har ett lugnare temerament och som inte är allt för het"

Sedan får man tillbaka ett mail som säger "Synd att du upplever hästen som het och framåt, h*n är verkligen inte det"

Då känner man lite att, aha, men det var ju precis det du skrev i det första mailet? 

Många mail har jag fått om hästar som från att varit heta till "vips" ha blivit stencoola efter en dag, eftersom jag skrev att jag sökte just det. Ganska sjukt.

Ibland önskar jag att bara pangbom att jag hittat min häst. Samtidigt som jag för några år sedan bara DRÖMDE om att ens få den här möjligheten och sitta och titta på annonser på hästnet och ens kunna fundera över att "den där hästen kan faktist bli min".

Nu har jag ju faktist alla 5 hästarna i stallet som jag kan rida när jag vill och jag har "dressyrkungen" själv som jag kan lära mig hur mycket sin helst på. Så nu kan jag skynda långsamt, med att hitta häst. Men samtidigt är det något speciellt att ha en helt egen häst som man sköter om själv. Dessutom saknar ja hoppningen. Men en sak i taget. Förhoppningsvis hittar jag min häst, gärna snart också.

Ibland funderar jag på om jag gjorde fel genom att inte köpa den här donnan...


Härliga Svergie...?

Först av allt Grattis Rolf-Göran Bengtsson som förtjänade Jerringpriset. Vilket vissa personer inte kan förstå eftersom de inte i insatta i ridsporten, så varför ens klaga över något man inte vet? Enligt vissa härliga Svenssonare som finns på bla. Aftonbladet och resten av Sverige är det inte så svårt att köpa en häst sätta sig på den, styra den över några hinder och VINNA diverse mästerskap. Så kära Aftonbbladet, kan ni inte bara ta och köpa en häst och göra som vår kära Rolf-Göran Bengtsson och vinna ett par OS, VM och EM och dessutom lägga sig etta i världsrankingen?

Här kommer några utdrag från vårt kära svennson folk som har så svårt att glädjas över andra:

Till och med folk som skrivit på WIKIPEDIA, snälla hur pinsam kan man vara?

Det viktiga var att få med att hästen inte kunde medveka på galan, men årtalet, att det var i år 2012 som han vann, det är väl små bagateller?

Detta är bara ytterligare ett bevis på hur svårt det svenska folket har att glädjas åt andra. Vad är det som gör det så svårt för dem att uppskatta ridsporten? Varför skall det alltid klankas ned på den?

Det som gör mig mest mörkrädd är att det är folk som är 30-50+ som sitter och skriver sådana omogna saker på Aftonbladet (Yngre också för den delen) men vad gör det nu om ridsporten för engångs skulle får 5 minutes in fame? Låt oss få vara glada och snälla hjälp oss att glädjas åt det för engångs skull? Eller bara häll tyst om ni nu inte kan glädjas att ridsporten för en gångs skull vann pga. RÄTTVISA? Så moget av vuxna personer.

Wooups, visstja, glömde att vi var svenska och svenskar kan inte glädjas åt andra. P.g.a. avundsjuka. Pinsamt.

Svar på fråga



Eftersom det inte är jag som äger hästen så har jag varken avslöjat namn eller publicerat bilder på "V" som jag kallat honom. JAG hade inte blivit glad om jag hittat några bilder på en blogg på MIN häst utan att personen som publicerat bilderna frågat om lov.

Däremot så har ju bloggen då handlat om Indie och Cinnamon som jag faktist inte heller ägt men jag har frågat om lov och fått godkännande att skriva/fota och visa bilder här. Det är ju rätt roligt för dem att kika in nångång och se vad som händer med deras häst. Speciellt Indie som jag hade så länge.

"MITT" stall som jag oftast hänger i som jag hade Cinnamon och Indie i har jag faktist inte frågat om lov att få visa bilder och sånt på deras hästar. Så det är därför det varlite lite halvmystiskt med mina "kodade" namn. ;) Stallägaren, M, F, A, C, E och E och Mr M som varit med lite då och då. Så de vet inte ens att jag har den här bloggen (vad jag vet iallafall). Skall jag vara ärlig så vet jag faktist inte varför jag inte frågat dem. Kanske för att jag inte vill att de skall läsa bloggen eller kanske för att jag tycker att dte skulle vara pinsamt eller något liknande. Nej, jag vet faktist inte varför jag inte frågat, kändes som att jag inte vill det bara.
__________________________________________________________________________________

Men jag vet inte, kanske frågar jag "V"´s ägare om det är okej att skriva/visa bilder på hennes häst och fortsätter som jag gjort med Indie och Cinnamon, men har inga direkta planer på det just nu. Visst hade det varit roligt att göra det, likadant med hästarna i mitt vanliga stall. För det är så lärorikt att tänka igenom vad  man gjort, vad som gick bra, vad som inte gick bra. Sedan att kunna gå tillbaka och kolla igenom allting, minnena, känslorna och viktiga saker så som symptom på skador osv.

En sak som ni faktist inte visste var att jag från början hade bloggen låst, så bara jag kunde se den, det behövdes lösenord för att komma in på den, som bara jag visste om. Eller om man skall gå tillbaka ännu längre sedan så började jag i ett word dokument och skrev om mitt och Indies ridpass. (kan försöka leta reda på den nångong) Men jag saknade designen, älskar färger och design. Så jag gjorde en låst blogg. Som jag senare låste upp. Vilket faktist är rätt bra, man får respons, både positiva och negativa saker. Man blir mer motiverad och inspirerad. Men jag glömmer inte att anledningen till att bloggen finns är för min egen skull. Och jag ångrar det inte. Jag kan klicka tillbaka till mitt första inlägg, leta reda på första ridturen med Indie själva ute, till den gången vi skenade, till bilder på när vi barade, känslor och minnen. Första hopplektionen med Cinnamon, känslan med Cinnamon då jag verkligen lärt mig henne i hoppningen. Sy många minnen och bilder och allt finns sparat för mig att kunna gå tillbaka och titta igenom. Jag tror att det är bra. För då kan man förbättra saker och fundera på vad man verkligen vill.

Lite halvflummit inlägg blev det med tanke på att du ställde en helt annan fråga men jag hoppas att du fick ditt svar. Alltså, det jag själv kommit fram till är att jag egentligen borde fråga om det är okej, i båda stallen men svaret är kanske. Ni får helt enkelt vänta och se. :)


Ridning på dressyrhästen

Red V idag, en liten kortis då jag var allmänt seg med sadling och ryktning och grej. Så när jag väl kom ut till ridhuset var nästan de andra färdiga. De funderade om vi över huvudtaget skulle rida då det blåste så mycket och lät. Annars så skulle P lära mig longera med pessoasettet. Men nu blev det ju ridning iallafall. :)

Red mest för att "lära känna" V då han är heeelt anorlunda gämfört med alla andra hästar jag ridit. Han är stor och hans gångarter är ännu större och mjuka. Fick lite tips från I om att jag skulle få fram honom mer så tränade mest på att få han mer framåt så att han inte går och latar sig.

Jag blev även lämnad ensam i ridhuset då de andra skulle iväg. Det gick rätt bra, jobbade honom bara i skritt och trav. Han blev rädd vid en dörr och drog iväg ett par språng men sen var det inte mer med det. 30 min blev det ungefär innan jag gick in till stallet eftersom jag ville fråga P om lite saker innan hon åkte iväg.

Man blir ju helt rädd när man kommer till nytt stall, jag är livrädd att jag skall göra något fel eller glömma någonting. Tror jag kollade 7 gånger att boxdörren var till och att hästen verkligen stod där inne. Haha. Sen börjar man fundera, GAv jag verkligen honom rätt mat? SKULLE jag verkligen ge honom höet nu? SKULLE han verkligen ha foder över huvudtaget redan? osv.osv. Men man kommer väl in i det med tiden.

Annars kändes det MYCKET bättre i ridningen idag, känns som att man börjar komma in i hans rörelser nu och lärt sig lite mer hur han fungerar. Så förhoppningsvis skall det bli bättre för varje ridpass när man lär känna V.

Dressyrkillen

Idag skall jag iväg och rida dressyrvallacken. Skall bli roligt, får hoppas att det går bra. Jag skall även lära mig hur lunchfodringen och det fungerar i det nya stallet. Det får väl komma ett litet inlägg om hur det gick ikväll. 

Förresten har vi fått snö, som för första gången på den här vintern ligger kvar på marken, man kan ännu se gräset men det är ändå rätt mycket snö. Tänkt att det inte kom någon "första snö" förrns in mot mitten av januari. Dessutom blåser det rätt mycket ute idag och då tackat man att de har ett eget rudhur 10m från stallet!

Igång

Känns som bloggen har varit lite off på sistonde. Kan 1. bero på att jag tappat bort mitt objektiv (VART ÄR DET LIKSOM?!) Kan 2. bero på att jag inte har någon häst. Kan 3. bero på att jag rider hästar som jag inte presenterat här på bloggen och som jag förmodligen inte kommer göra. Eller så kanske jag gör det.

Men dagen skall gå ut på att jag hittar mitt objektiv så att jag iallafall kan fota lite. Jakten på objektivet kan börja NU.

St George

Sådär då, lyckades komma på en annan rubrik en den vanliga rubriken "häst" som jag nästan alltid väljer ;)

Men lite om igår då. Jag var och "provred" en häst som jag skall hjälpa till att rida lite då och då. Altså ungefär ett par dagar i vecka, inte riktigt bestämt hur många än. Det var min faster som kom med förslaget då en häst som stod i samma stall som där jag ifjol red lektioner med Indie behövde en medryttare.

Det är en riktigt, riktigt fin dressyrhäst. Jag har faktist ridit honom en gång för nästan 6 år sedan! Men nu är han såld sedan ett par år tillbaka men står fortfarande kvar i samma stall. En herre på 168 som är en 100% dressyrhäst. Den här riktigt maffiga dressyrhäst typen. Han har gått dressyr upp till St George. Så han kan sina grejer.

Jag var ju absolut tvungen att ta den här möjligheten då jag får en sån otrolig chans att rida en sån fin häst och LÄRA mig massor. Jag kan ju ärligt säga att jag har noll koll på allt med dressyr, eller man har ju alltid koll på dressyr lite men de i det här stallet snackar vi om dressyr på hög nivå. Och då har jag noll koll. Så jag tänker ta vara på den här möjligheten och försöka lära mig så mycket som möjligt. Det är ju det som är perfekt med en sån här välbildad häst. Gör jag rätt så gör han det han ska.

slänger upp en bild från globen i brist på bilder

Som sagt var jag då och red hästen igår, och efter att ha ridit lilla B i ett par veckor nu var det verkligen skillnad kan jag säga, hennes trippsteg mot den här pållen på 168. Upp i dressyrsadel med mig, vääldigt ovant. JAg hade svårt att få ihop honom kände mig som en dålig nybörjare. Men det brukar ju ta ett tag innan man hittar "knapparna" på endel hästar. Jag kommer verkligen ihåg AHAupplevelsen efter första hopplektionen på Cinnamon, så mycket lossnade på den lektionen.

Men tillbaka till igår då, red som sagt, jusste kanske borde nämna att de även har ett EGET ridhus sådär 10 meter från stallet, heeeelt okej. Men som sagt sjäva ridningen var väl ingen höjdare igår, han har väligt stora gångarter, så måste vänja mig vid honom. Dessutom fick jag för mig att jag liksom inte kommer åt honom med skänklarna (?) Men vi får väl se sen. Hans galopp var UNDERBAR, helt SJUKT fin! Hela han kommer förmodligen kännas superfin när man lär sig honom mer och får honom att gå iallafall någorlunda bra.

Så riktigt spännande skall det bli och jag kommer kunna få uut hur mycket som helst av den här hästen, nu är det jag som skall lära mig istället för jag som skall lära hästen som det varit de senaste åren (förrutom med Cinnamon då). Riktigt spännande och riktigt roligt men lite läskigt då jag är så osäker på just drssyren. Men det här kommer definitivt gynna både mig och min framtida häst!

Wohoo är så taggad, blev sugen på att rida stora "V" just nu, även om jag har sjuk träningsvärk från igår, på lördag skall jag dit och rida honom igen! :D

Ojoj

Börjar bli nervös, varför vänjer jag mig aldrig?

Hästmöte

Ikväll skall jag iväg på ett möte. Kommer ni ihåg att jag skrev i början av januari att jag fått ett erbjudande som jag förmodligen kommer att ta? Det är iallafall det erbjudandet jag tackat ja till och imorgon skall jag träffa lite follk och få information och se vad som händer. Vi kommer att testa först för att se om alltin fungerar som det ska, men det borde det göra. Liite spännande va? ;) Ni kommer förmodligen få reda på vad som är på gång efter ett tag. Men det gäller att ta en sak i taget. Erbjudandet har såklart någonting med hästar att göra.

Och tyvärr är det inte så att jag hittat en häst att köpa om ni tror det. Nu blev ni allt lite nyfikna va? Men håller på det lite till.


Magic Brush

Jag har ju inte visat min enda julklapp jag fick i hästväg än så här kommer den:


Magic Brush borstar fick jag av min faster. Jag har hört att de skall vara väldigt bra. Egentligen hade jag tänkt spara dem tills jag har hittat en egen häst men sen insåg jag att alla tre borstar var likadana. Så jag tog en och tog ned den till stallet och provade den på stallägarens häst. Var ju bara tvungen att testa ;) De var faktist mycket hårdare än jag trott men tyckte att de fungerade rätt bra att ta bort lera från hästen då hon var helt täckt av torkad lera. Men har bara testat dem en gång så jag får återkomma och berätta om dem sen när jag testat dem ordentligt.

Hihi snällt att jag får borstar när jag inte ens har någon häst nu. Men hennes motivering var "Jag vet ju att du kommer att skaffa häst någongång så jag tänkte att då kan jag lika gärna köpa borstar, så nu får du allt hitta en häst att köpa".

Firat

Ikväll har hela stallgänget firat mig och A som fyllt år nu i veckan inne hos henne. Imorgon kan ni se den fin,fina födelsedagspresenten jag fick av dem! :D

Trion igång

Ridningen flyter på, har under veckan både ridit stallägarens häst och L´s häst. Iadg blev det en lite längre ridtur med L och F i den fiiina skogen. Älskar att rida i den. Men tyvärr ligger den ganska långt bort.
Dagens roligaste var ju när vår fina trio kom i skogen och skulle över en "bäck". Först kommer F som hoppar över hela med världens språng. Sen kommer jag framåt trippandes genom den på ponnyn som stannar mitt i och börjar skrapa med hoven och tänkte rulla sig. Sen L på stora häästen som tvekar, tvekar och sen hoppar....Rakt ned i vattnet med världens plask. Bra avståndsbedömning där ;)
Gårdagens miss av mig då:
Jag och F red, jag skulle släppa ut hästarna på kvällen (går på lösdrift) men GLÖMMER det! F tyckte innan att vi kunde väl ha de inne hela natten tills förmiddagen dagen efter men jag sa att dte blev för lång tid då vi hade ridit färdigt på eftermiddagen. Och vem glömmer att släppa ut hästarna då? Jo jag.
Vem ringer på morgonen klockan 11.00 och frågar om hästarna i stallet skall vara inne? Jo, stallägaren. Vem skulle ha ridit vid 10.00 samma morgon? Jo, jag och F. Vem hade lyckats öppna boxdörren och tagit sig ut i stallet mitt i natten? jo, L´s häst. Vem hade vänt hela stallet upp och ned? jo, L´s häst. Vem hittade en lös häst i stallet när han öppnade stalldörren? Japp, stallägarens man. Och vem försov sig för att de satt uppe till 05.00 på morgonen för att se JVM finalen i ishockey? Jo, Jag, F och L. Vem försov sig? Allihop. Vems fel var det mest?
Mitt.

Gina Tricot Borås Grand Prix

Redan ifjol släpptes för första gången en egen häst och ryttar kollektion av GinaTricot i samband med Borås Grand Prix som GinaTricot är huvudsponsor i. Redan då var jag helt såld på kollektionen, kommer ihåg att det var rätt många som blev det och de sk. "storbloggarna" gjortde allt för att få dem att sälja den vi Ginatricots hemsida eller dyligt. Men det gick ju sådär. Så i år borde de väl ha tänkt på det att yumyum, här finns pengar att tjäna! Men neej, inte i år heller gör dem det. Så typiskt. Är helt kär i munktröjan och schabraket som dessutom har en bra prisklass. Men tyvärr, jag skall inte till Borås och det ligger ju sådär en biltur, en båtur, en busstur, en tunnelbanetur, och en busstur igen härifrån för att ens komma dit. Så nej, jag råkar inte ha vägarna förbi.

Förra veckan såg jag dock den här informationen på deras HEMSIDA.

"Årets gina tricot Grand Prix kollektion säljs endast under tävlingsdagarna, men ta en titt redan nu!"

Så jag försökte eller hade ett liitet, litet hopp om att de kanske skulle sälja de under tävlingsdagarna på deras hemsida också. Så jag skickade iväg ett mail för att fråga om de bara skulle sälja de på plats under tävlingsdagarna. Och så var det.



Synd, för jag vill verkligen ha schabraket och tröjan och hade köpt det NU, pang bom, om det gick. Inte heller känner jag någon i Borås...
             
                                    
 Jahapp...Riktigt surt..och de hade kunnat tjäna pengar. Men, men, det är väl som det är.

The provridning

Okej, till er nyfikna kommer du lite info om provridningen. L följde med mig och vi åkte till hon som äger hästen. Det första jag ser är att hon är stor, riktigt stor. Alltså både hög och allmänt stor. Haha allting på henne var liksom stort, men hon var propotionerlig i exteriören och sånt. Hon var också efter ingen mindre än BRIAR.
                                       
                                       Papi, Briar.
Hon hade varit tävlad upp till 1 m felfritt men det var ett tag sedan. Jag frågade om ägaren kunde sitta upp och visa henne lite och att jag kunde provrida sen men det ville hon inte. Hon själv hade inte ridit på ett tag och hästen hade stått ett par månader. Så istället visade hon upp henne genom att tömköra henne.

Gångarterna var riktigt fina, eller hela hon var riktigt fin, hon verkade härlig i munnen och hade tackfasta gångarter. Det vra bara det att hon blev lite uppspelt av att komma ut och tömköras. Hon kunde till och med skänkelvikningar från marken. Imponerande!  Sen bestämde vi oss för att provrida. Så jag bad L sitta upp först, gillar att kolla på hästen först och få en uppfattning om hur hon ser ut innan jag hoppar upp. Vi gick då till ett änge istället, som var väldigt lerigt så vi fick ta det försiktigt eftersom underlager var kasst. Så L satt upp. Hästen hade kommit upp i varv då hon som sagt inte varit ute på ett tag. Men ändå var hon rätt lugn. Det var bara det att hon trippade hela tiden.

Sen var det min tur att sitta upp och hon var verkligen STOR, hon hade fina gångarter som jag misstänkte så kändes det även jättebra. Hon kunde verkligen samla ihop sig trots sin storlek. Dock kändes det som att hon var så uppspelt och ville vis allt hon kunde tat hon inte lyssnade på mig. Hon gick hellre på sidan än framåt, så jag försökte få henne framåt utan att hon skulle kasta sig framåt. Men jag hade riktigt svårt att få henne dit jag ville kändes som att hon var svårtstyrd på något sätt? HAHA. Men hon var superkänslig och härlig för skänklarna. Och trots att jag inte ville tog hon något galoppsprång och jag tror den hade varit super.

Sen avbröt jag rätt snabbt då jag kände att jag inte kunde få ut mer av ridpasset.

                              
Håller på att rida lätt därav min fina hållning plus att stiglädrena skilde sig på tio cm eller något. Men visst liknar hon pappa lite i teckningen?

Lite utvärdering då:
-Härlig häst, men tyvärr för stor, hon trodde hästen var 165 i manken men kom sen på att hästen var högre än henne och hon var 168 så jag tror den var runt 170 i mankhöjd.

-Fina gångarter.

-Mysigt temperament, dock lite bufflig då hon blev så glad över att få komma ut.

-Ändå lugn för att ha stått så pass länge och sen komma ut.

Men tyvärr lär det nog inte bli någonting för mig då hon var för stor, och mer en dressyrhäst än en hopphäst. Jag tror att hade man satt igång henne försiktigt och bantat ned henne så hade hon blivit en PERFEKT dressyrhäst. Eller allround mot dressyr, för gångarterna och exeritören för dte hade hon definitivt och även känsligheten för det. Men tyvärr ingen hopphäst för mig.

Egentligen fick hon ingen ärlig chans eftersom hon inte var igång, men tror som sagt att dressyr, det passar hon perfekt till!

Jag får fortsätta mitt letande, tror jag varit och tittat på alla hästar som är till salu på Gotland nu..

Summering av 2011-Del 1

Med ett litet kollage tänkte jag summera året 2011 vad som hände osv. Enjoy.

Januari, otroligt mycket snö. När skolan drog igång läste jag Engelska C 4 dagar i veckan i hela Januari, vilket betydde sjukt mycket läxor och mindre tid med Indie. Det hjälpte ju inte heler att jag blev så jäkla skoltrött att jag fick kämpa som en dåre med högen av engelska C läxor och inlämningar.

Jag och Indie kämpade på så gott vi kunde trots vädret och det gick rätt bra trots att hon var en pigg liten häst. Men så fort jag fick en stund och slapp undan läxorna låg all fokus på Indie och vi trotsade på vädret och mörkret.

Jag blev kontaktad av tidningen Equipage som hade blivit tipsad av någon om min blogg. Dock ingen jag känner då ingen visste att jag hade min lilla blogg. Så en liten fin kommentar av Equipage fick jag. Var verkligen jätteroligt då det enligt mig är Sveriges absolut bästa hästtidning.


Februari, hade klarat av engelskan vilket var en enorm lättnad, det blev mer tid för Indie och skolan var lite softare. Jag mailade Equipage och ställde några frågor och gav några förslag, nämnde även deras kommentar i mailet. Mest för att få en bekräftelse på om det verkligen var de som skrivit kommentaren. Och det var det. Fick även en mindre chock när delar av mitt mail var med i tidningen när jag började läsa det senaste numret. Men det var roligt fast jag inte hade en aning om det. I samband med att Equipage skulle lansera deras nya hemsida skulle jag även få en direktlänk från deras hemsida till min blogg, då de gillade min blogg. Men allt går ju inte som man tänkt sig, deras lansering blev försenad och jag fick inte min länk. Men det gör inget.

Jag fick låna Stallägarens longergjord när jag ville och jag började longerträna Indie mer seriöst och mot slutet av februar med mer framsteg.

Jag vann även en bloggtävling jag var med i och vann inget mindre än ett John Whitaker schabrak! Ett rött fick det bli efter lite funderande och är ett av mina absoluta favoritscchabrak.

Mars nu då, på sportlovet kom Sandra till öjn igen och vi fotade massor av fina vinteridbilder på mig och Indie. Bla. den som är huvudbilden här på Mars kollaget. Indie var inne i en liten trotsperiod, men vi klarade oss igenom den rätt bra.

Började ta några ridlektioner igen. Jobbade lite på galoppen men utan större framgång, hon var  inte tillräcklig bärig för att orka bära upp sig själv. Lektionerna gick lite upp och ned både framgångar och motgångar.

Jag och F åkte ett par gånger över halva Gotland för att börja med HORSEBALL, riktigt roligt. Men tyvärr ingen hit för mig och Indie så hon trodde att det var voltstart på G när alla hästar red i bredd och vände i ridhuset på kortsidorna, jag kämpade på men hon ville inte riktigt lyssna i övningarna. Är otroligt stolt över henne med själva bollövningarna, kunde kasta och studsa bollar mot henne utan någon reaktion, ingen bollrädd häst där inte. Tyvärr dog horseballträningarna ut i sanden eftersom vi var så få.

Jag ramlade av för första gången I MITT LIV! Inte en gång utan två gånger under samma månad!

Indie fick fnatt en dag i hagen och hade förmodligen vårkänslor, spprang runt som en dåre och rullade sig 10 gånger racade runt i hagen bockade sparkade och var full med lera från topp till tå!

Mot slutet av Mars kände hon verkligen vårkänslor och rullade en hel del. Men snön var nästan borta så det fick gå, den "riktiga" ridningen kunde snart dra igång.


Våren var här på riktigt, ridbanan ridbar.

Longeringsträningarna började bli riktig longering! Tack vare longergjorden kom vi framåt i longeringen med stormsteg, vi lyckades till och med få in en galopp i vissa träningspass! Var så stolt över pinglan. Dock kom det ett stort bakslag i slutet av April när jag gick för fort fram. 

Jag började kräva allt mer av Indie och hon började få allt mer muskler och snart var det dags för galoppträning på riktigt. 

 Jag och Indie drog iväg på långritt tillsammans med bla. hennes gamla stallkompisar och även Indies ägare.


Maj, en månad som flöt på rätt okej. Vi kämpade på med longeringen efter bakslaget i April. Dock började det kännas som att jag krävde för mycket av Indie än vad hon klarade av, jag blev väl negativ och Indie kunde inte svara på det jag bad henne om. Jag avbröt allt arbete med henne och red ett tag bara för att få tillbaka känslan och Indie skulle bli mer positiv.

Jag var på mi allra första ponnytävling och tittade och fotade lite. Visade sig vara rätt många bloggare som var där. Många bad om fotona som jag fotade och de uppskattade dem vilket var roligt. Lyckades även knäppa några bilder på de som numera har sin blogg som ett föetag och tjänar pengar på dem. Alltid kul.

****** försökte lura på mig en annan häst, en välutbildad halvblodsvallack som gått bra klasser i både hoppning och dressyr. Men jag valde att inte ens titta på den då jag tyckte att den var gammal. ***** kom några veckor senare och försökte också lura på mig en annan häst, jag följde med och tittade på den. Även här ett halvblod. Men efter att ha pratat med ägaren och hört allt om hästen så bestämde jag mig för att inte ens provrida hästen. Då var Indie allt bättre! ;) Det var väl även här som de andra fick mig på att fundera på om jag ville ha en annan häst osv. Tankarna började gå men jag behöll fina Indie ett tag till.

I slutet av månaden fick jag och Indie tillbaka känslan och hon kändes bättre. Kanske behövde hon bara en viloperid utan krav för att smälta allt?


I Juni kämpade jag in i det sista med skolan, Matte C blev tillslut änligen avbockat och klart. Jag och Indie började galoppträna regelbundet och galoppen satt bara bättre och bättre.

Jag hann även ta studenten, gå på bal och såklart mösspåtagning och annat studentgrejs som man gjorde.

Jag stegrade med Indie HÖGT för första gången i mitt liv, då snackar vi liksom rakt upp, i slow motion. Jag skenade även med Indie för första gången i mitt liv, och då var det till 100% FORT gick det.

Det konstiga är att trots allt galet jag och Indie hittat på tillsammans har jag aldrig varit rädd med henne, Trots att vi var  men än 2 meter rakt upp i luften med henne och stegrade var jag helt lugn. Trots att jag skenade med henne i över 50-60km i timmen och ögonen tårades av vinden så stod jag visserligen och tänkte fan men ändå var jag helt lugn, till chaken kom förståss.

Så Juni innehöll en massa nya händelser som jag aldrig upplevt förut bla. studenten och skena fram i 50-60km/h.


20



Idag fyller jag 20 år!

Prvridning

Ja ni folket, nu åker jag och tittar på häääst. Får se hur det blir, om det blir provridning eller bara kika lite. Kommer upp lite mer ikväll eventuellt om hur det gick osv.

Erbjudande

Jag inviger då året med rejäl träningsvärk (från barbackaridningen igår), eventuell provridning i morgon och ett riktigt intressant erbjudande. Som jag är riktigt intresserad av och förmodligen kommer att ta. Mer än så avslöjar jag inte just nu ;) 

Tydligen missade jag att F var ute och red idag vid lunch, men det fick väl gå eftersom jag sov. Nu är jag ledig i 8 dagar! Så då kommer det förmodligen bli en hel del ridning. Tror jag skall ut med stallägarens häst rätt mycket, var riktigt skoj att rida barbacka på henne så de måste jag göra igen. Trots all träningsvärk jag har idag.





RSS 2.0