Skritt

Red ut med stallägaren en sväng, men hennes häst kändes inte 100% ren så vi red tillbaka till stallet och kollade av på ridbanan, kände igenom Filur lite försiktigt på ridbanan i skritt trav och galopp. Sen skrittade jag ut en sväng på honom själv. Så härligt! Varför rider jag nästan aldrig sjäv längre? Det är så otroligt mysigt, tror jag kan räkna antal gånger jag ridit ut på Filur själv på en hand, på ett helt halvår. Galet. Det får det allt bli ändring på. Skulle varit nyttigt för honom att gå själv också så att han blir lite mer självsäker.

Såret börjar se aningens bättre ut och läker sakta inifrån och ut, har blivit lite skorpa på det.

Smygstartar lite..

NYA TECKNINGSBLOGGEN

Min nya teckningsblogg, som jag tänkte försöka hålla lite vid liv och ta lite mer seriöst, även använda som bas för alla mina beställningar.

Sårigt

Filur har lyckats skrapa upp och fått ett sår. Han fick det i torsdags. Ser lite bättre ut nu..

Såg mindre trevligt ut i början..


Beslutsångest

Beslutsångesten som uppstår när det är dags att fatta ett beslut...
 
Något jag haft i hela mitt liv är beslutsångest. Svårt att bestämma mig. fatta beslut. Chansa. Bara köra på. helt jäkla omöjligt. I klass 3-4 så sa min lärare åt mig att hon skulle äta upp en bok om jag slutade svara "jag vet inte" en hel månad.
 
När jag skulle fatta ett beslut om Indie..flera månader men insåg tillslut att jag ville kunna satsa mer på en häst som gick att arbeta med och hoppa med. Jag störtgrät i 3 mil, lite mer när jag kom hem och sen var tårarna slut. Men det fortsatte ett par månader ändå. Trots att jag ändå hade Cinnamon väntandes hemma direkt efter.
 
Då var det dags igen nu. Snart iallafall. Fatta ett beslut. Kontraktet med Filur går ut snart och jag är den veligaste människan i världen. Vi har fortfarande vår fight om att gå fram. Men vi har också våra grymma roliga stunder. Tror jag pratade med stallägarens man i en timme efter hopplektionen igår, En timme med mamma i söndags, Hovslagaren en timme idag och stallägarens man en halvtimme igen idag. Men jag kommer ändå inte fram till något? Det är bara att inse att det bara är jag som kan bestämma mig.
 
ALLT är perfekt med Filur förutom att jag ibland gärna skulle vilja ha honom lite piggare, så att det blir lite enklare att jobba med honom på ridbana och slippa mana på, gärna aningens bättre hoppteknik. Men thats it. Annars är jag nöjd med allt. Smådetaljer, men ändå detaljer och ingen häst är perfekt.
 
Känner den där beslutsångesten och paniken att oj, kanske borde kolla lite hästannonser och och provrida sisådär 100 hästar och gärna idag, gärna just nu också. Dumma Gotland. Så mycket mer möjligheter på fastlandet. Min hovslagare säger att velar man och inte känner till 100% att det är den hästen jag vill ha, så är det inte den rätte. Det tror jag INTE ALLS någonstanns på. Delvis för att jag velar om allt. Skulle självaste Totilas stå framför mig med ett annat namn med ett bra pris så hade jag velat, bara för att jag är en sån person.
 
Tror även att allt omkringflyttande och bytandet och ridandet av massor av olika hästar har fått mig känslokall. Alla mina favorithästar jag hade när jag var mindre såldes, avlivades eller försvann på nåt sätt. Jag har alltid fått flytta omkring mellan olika hästar. Inte förrens Indie gick det en längre period då jag endast red EN enda häst.
 
Beslut är alltis svåra tycker jag, speciellt när det gäller hästar, man är nästan nöjd men funderar ändå på det där, "tänk om jag hittar en annan häst som bara är lite, lite bättre" men det kan även bli precis tvärt om. Fick höra om en som köpte en häst på fastlandet, tog hem henne till ön och nu vågar hon inte rida ut på henne för att hon är rädd. Vill inte att det skall bli så och vet att det inte blir så med Filur. Kan bara säga att allt snurrar 120 varv i huvudet just nu. Kan dock bero på att jag endast sammanlagt sovit 3-4 timmar på nätterna de senaste 5 dagarna. Hu. Pallarinte.
 
Så onödigt att ens skriva det här inlägget då det är helt intetsägande och ändå inte har nån mening eller poäng. Dessutom att det känns som att det blev ett deppigt inlägg fast det inte ens är det? Härligt att jag disskuterar med mig själv i textform. Jag förvirrar mig själv. Naj, godnatt.
Nästan ett halvår mellan bilderna..Galet
 

Midsommar!

Jodå, Filur har blivit riden och allt flyter på trots att det varit midsommar. 
 
 

Grym uteritt!

Invigde transporten i lördags och tog med Filur och åkte hem till hans hemtrakter. Hem till han stall och red ut på hans ägare Josefin. Jäklar vad kul det var!
 
Det märktes att han vad van vid att få gasa på lite på de vägarna vi red. Efter ett tag vaknade han till ordentligt. Galopperade rätt mycket och fort jämfört med det tempo vi brukar ligga i hemma. Så jäkla roligt! Att rida med en stor häst till gjorde att det blev ett jämnt tempo.
 
Hoppade vi även en liten "bana" med hinder som Josefin byggt upp i skogen av grenar, halmbalar osv. Filur blev så jäkla glad. Hindrena var även låga så jag var inte ens rädd för dem, otroligt. ;) Lite bus var det i Filur speciellt vid hindrena, men det var på en såndär perfekt lagom nivå så att det var roligt.
 
Grym tur helt enkelt som vi måst göra om!
 
 

Sadelprovar dagen

Både jag och L fick fnatt igår och skulle prova massa sadlar. Eller rättare sagt hon iallafall. Vet inte hur längre hon letat och provat massa sadlar på sin häst nu...flera år.

Jag hade även hämtat hem en sadel som jag lånat en gång. Provade lägga den på Filur och den låg faktiskt..bra?

Så det slöt med att både jag och L red i andra sadlar än de vi är vana med. Den som jag hade på Filur var en 16", rätt skönt med en mindre faktiskt, hade gott om plats för min rumpa ändå ;) Det kändes som att man fick lite mer känsla. Men saknade det sköna stödet man får vid knäna av hans andra. Den knarrade sådär vant som fick mig att tänka på Cinnamon. Tror dock att den kanske är aningens för bred för Filur.

Så lite ovant men skönt, får så ont av Josefins om man rider långt då jag typ sitter i mitten av sadeln då den är aningens stor och det blir rätt hårt efter ett tag :P Menmen.

Här ser man att sadeln är lite stor
Den högra var den gamla som jag hade till Cinnamon


Hopplektion

Josefin var snäll denna gång också och lånade ut sin transport till mig igår.
 
Sammanfattning på lektionen segt och otakt. Hade inga sporrar denna gång, och jag hade så svårt att få fram honom. Jag vet att jag måste säga till honom ORDENTLIGT en gång istället för tusen gånger lite halvdanat. Så kanske dags att börja göra det också...
 
Vi hoppade en bana och jag och filur kändes bara som att vi var i otakt konstant. Menmen, bättre lycka nästa gång. Skall ev få låna ett par snällare sporrar av Josefin som jag kan använda istället för mina 10kr sporrar :P Prova det och ett längre spö och träna på en jäkla massa övergångar.
 
Det känns som att jag tränade och red mer på ridbanan hemma med Indie och Cinnamon än vad jag gör med Filur. Bara för att alla i stallet liksom har "vaknat upp" och vill följa med och rida ut hela tiden. Jag red väldigt ofta själv förrut jämfört med nu. Det påverkar väl också. Jag tränar inte alls lika mycket som jag gjorde förr. Dags att ändra på det också kanske.
 
Sitter och skriver och somnar nästan.. dags att sova...
 
Här kommer lite skärmklipp från gårdagens lektion.
Godnatt!
 

MIN nya transport!

Wiiiiiie!
 
Nu är det mitt och bara MITT! ÄNTLIGEN har jag en alldeles egen transport! Så fint och så skönt att slippa åka fram och tillbaka över halva Gotland flera gånger varje vecka för att låna hästtransporter hit och dit. Ställa om bommar och lyfta i och ur mellanväggar, gummimattor osv.
 
Så nu hoppas jag på ett långt och lyckligt förhållande med min nya transport ;) :D
 
 
 
Det är ett Cheval Liberté 2002L -06. Lite småläskigt att köra när jag är van med mycket tyngre och bredare släp. Känslan  är nästan att om man kör på ojämn mark att det liksom skall välta när det är tomt. för att det känns så mycket smalare och lättare än vad jag är van vid. Men det skall det förhoppningsvis inte göra. Jag kommer förmodligen vänja mig efterhand med ett lättare och smalare släp.
 
Riktigt nöjd det få timmarna jag haft det nu. Har redan planer på att tvätta taket i helgen. Dra bort lite dekaler och inom snar framtid ev måla sidorna på släpet med en snygg häst. Har redan en grym idé och bild i huvudet!

Chill i solen

Jag skulle egentligen ut och rida. Men det slöt med att jag och Filur chillade i hagen i några timmar istället. Jag satt i gräset och han stod och sov över mig.

Jag kan ju vara så seriös ibland..


Hästtransport, longering och sommarbete

5 av 6 skulle uta och rida idag och precis när jag borstat och fått på Filur benskydden ringde mamma och sa att vi kunde åka och titta på en hästtransport som vi varit i kontakt med. Så det var bara att slänga ut Filur igen och åka in mot staden igen. Transporten var jääätte fiiin. Går allt som det skall så blir den till och med min! Hoppas, hoppas!!
 
Sen bar det av mot stallet igen. Ut med Filur och longerade honom lite. Hade lite tidspress då jag åkte med F ut och hon skulle på vollybollträning. 
 
Men lite fika han vi såklart med innan. Sen fick även Filur gå ned med de andra hästarna i den lilla "sommarhagen" han blev glad, men de andra som redan varit där var inte så intresserade av att springa med honom. Så han travade runt lite och kollade in hagen.
 

Töntig

Jag har inte varit ute i stallet på tv dagar nu. Satt och tittade igenom massa bilder och filmer på Filur igår och kom fram till att jag saknade och längtade efter honom. Haha. Kan man bli mer töntig? Idag skall jag iallafall ut och rida honom. Sötis Filur.


Ubåten Filur

Alla hästmänniskor, eller låt mig säga många hästmänniskor lägger upp bilder på Facebook nu när de rider i rapsåkern. När sedan stallägaren bad mig fota henne kunde jag ju inte tacka nej. Såklart ville jag ju också ha fina kort på mig och Filuren.
 
Men så är det ju såhär, Filur är ju Filur ;)
 
 
Först vägrade han gå ut i åkern. Så efter att ha haft en mindre fight men några svidiga kickar och skutt gick han ut i åkern. Då blev han helt mupp och drog ned huvudet till botten och började kliva på som bara den och frusta med huvudet där nere och sen tog han upp det, och sen ned igen och sen upp igen, samtidigt som han vandrade omkring. HAha. Stallägaren sa att det såg precis ut som att han simmade. När vi sedan gått ut från åkern (hade ju bara tänkt ställa mig i kanten) och jag fått andas lite efter alla skrattanfall så skulle vi gå ut igen och han traskade på bra när han sen helt plötslig HOPPADE rakt ut i åkern! HAHA. Jag satt där och hängde på sne utan hjälp och sadel, det var inget litet hopp heller. Funderade på att hoppa av men drog mig upp igen. Mupphäst <3 Tyvärr blev bilderna inte så bra men några fick vi.
 
Men efter att jag fotat 4 av 5 av de andra med sina hästar i stallet så ville jag också ha lite finare bilder. så då fick F fota lite istället då mina gamla bilder blivit så suddiga och då blev deti några riktigt, riktigt fina foton. Tyvärr blåsta det rätt ordentligt.
 
Så ledsen att jag blundade på det här kortet. Den hade vert heeeeelt perfekt annars.
Provade på lite konster också. Filur tyckte jag var lite pucko. Jag förstår honom.
Jag och Filur är ungefär lika duktiga på att blunda på foton....

Promenad

Idag tog jag Filur, F och hennes pålle en promenad på 4,5km mysmys. Galet var var det också och jag har fått världens fulaste bränna efter mitt linne. Men Förhoppningsvis lite bruna ben fick man.

Pay and Jump

Oooooj, vad nervös jag var inför pay and jumpen i lördags. Haha. Hu. Men jag är nöjd med min insats ändå. Jag lyckades ta mig dit.
 
Mötte upp Josefin på tävlingen. A från stallet var med och var min "hästskötare". Tyckte faktiskt att det gick riktigt bra på första framridningsbanan. Filur var rätt så taggad och tyckte att han kändes riktigt fin. Sen är jag som skogsmulleryttare riktigt stolt över att jag inte red ivägen eller krockade med någon! ;)
 
Första klassen var 60cm och när jag kom in på framhoppningsbanan så VÄGRADE Filur på första hindret, och andra, och tredje och sen igen. då kan vi snacka om att jag blev trippelt så nervös som innan! Han brukar ALDRIG vägra. Har hänt 2 gånger av alla gånger vi hoppat hemma och på ridlektionerna. Så då blev jag nervös. Jag kyckades dock komma över två av hindrena på framhoppningen innan det var min tur att komma in på banan.
 
HAde tänkt att jag skulle visa Filur några hinder innan starten men de ropade upp "Varsågod att rid" så snabbt så jag fick ju panik och började nästan rida på en gång. Efter några små kick/bock försök innan första hindret när jag manade på honom så stannade han på första hindret. Två gånger. Men eftersom det var en träningstävling sa de åt mig att försöka igen och så kom vi över. Sen stannade han på hinder nr 2 och när jag tagit mig över det och han stannade på nr 3 så gick jag ut. Men så kan det gå.
 
I 70cm klassen gick det lite bättre iaf. Vi kom till hinder nr 5, där stannade Filur. Helt MITT fel. Det fanns två hinder man kunde välja mellan. Ett lite "tittigare" hinder och ett enkelt men som man skulle rida ned och hoppa i en liten sluttning och sen upp igen (ingen aning vad det hindret kallas) hade tänkt ta titthindret men när jag närmade mig det kände jag hur han spände sig. Så bestämde mig för att ta det andra i sista stund och blev då lite veligt ohc snett och han stannade. När vi kommit över det stannade han på nästa hinder också. Efter att vi kommit över det så gick jag ut.
 
Så flytet på banan var väl inte sådär jättebra. Men jag är nöjd ändå. Att jag vågade mig in och faktiskt försöka! Nu vet jag hur allt går till och är riktigt taggad på en revanch till! Så nu är det bara att träna inför nästa pay and jump eller klubbtävling!
Är även riktigt nöjd med att Filur tog det så lungt på tävlingsplatsen. Inga problem att lasta av eller möta massor av andra hästar, han var riktigt lugn och fin. Så skönt att inte ha en häst som blir helt crazy på nya platser. Inte heller några problem att lasta och åka hem. Så duktig, pluspoäng för det!
 

Iväg ikväll också

Det känns som att jag kör mer med hästtransport nu för tiden än bara med bilen utan något släp efter. Men så är det väl när man kör fram och tillbaka och lånar transporter hit och dit hela tiden. Tacksam att jag känner så mycket snällt hästfolk som lånar ut sina transporter till mig hela tiden! Vill gärna ha ett eget snart.
 
Jag och pappa var faktiskt och tittade på ett igår. Men, det var inte så mycket att ha. Tyvärr. Hatar Gotland på den fronten. Sveriges hästtätaste län, men definitivt inte lika fullt med hästtransporter :(
 
Jag hade egentligen tänkt att skippa hoppträningen ikväll, men min ridlärare sa att det inte är några problem för Filur att hoppa både lördag och måndag igen så jag kör på som vanligt denna vecka. Ingen dressyrlekton dääremot. det skall han få vila från denna vecka.
 
Så nu är det dags att koppla på transporten igen och sen bär det av igen med bil och släp.

Ojoj

Nytvättad häst, nervös tjej och det regnar som fan.


Lite sommarbete

Släppte ned alla hästarna förutom Filur och Blanka i "försommarhagen" och dom blev överlyckliga.


RSS 2.0