2012

Som alla andra tjatar och skriver om 2012 nytt år nya möjligheter och bla, bla, bla. Men visst de har en poäng med det hela, men inte behöver man väl ett nytt år för att få nya möjligheter och börja om med vissa saker? Nyårsafton är bara för folk som inte kan börja om och ta tag i saker nästa dag utan måste ha ett nytt år för att "börja om" eller "göra något nytt" eller förändra något. Inte för att jag anser att det är fel att "börja året som en ny männska" och allt vad folk pratar om. Jag anser bara att att man inte behöver vänta till nyårsafton  för att skapa mål åt en eller göra någon förändring i sitt liv. Men det är bara vad jag tycker.

Nu till hästarna då, har ridit en barbacka tur med C och A idag på stallägarens ponny. Så otroligt härlig pch det var sådär riktigt smällkallt och vindstilla ute. Blev härliga barbackagaloppsträckor idag också så mysigt! Men kommer förmodligen vara helt död i benen i morgon.

Sen tillbaka till 2012snacket då. Jag kommer inviga året med att jobba, skoj, skoj. Jag börjar vid 22.00 i kväll och slutar vid 06.00 i morgon. Då det blir min nyårsafton. Men vad gör man inte för att få pengar till den kommande hästen som jag skall köpa. Som jag förhoppningsvis skall köpa om jag hittar någon.
                                  
Det är väl det största målet för mig 2012 att hitta MIN häst, min EGNA häst, helt sinnsesjukt att det faktist snart kommer att hända och köpa den och jag skall känna att Det här är min häst, och det känns så jävla bra. Jag skall känna att den här hästen är vekligen PERFEKT för mig och det skall kännas så jäkla bra. Det är en av de stora sakerna jag vill uppnå 2012 och gärna rätt snart också. Men jag har även lovat mig att jag skall take it eazy, som min gamla idrottslärare alltid sa. Ta det lungt inte stressköpa något, utan VÄNTA och ha TÅLAMOD så att jag får den där känslan att det här känns SUPER. Men vad som väntar är bara att återstå och se.

Slutligen ett tips fråm mig som jag skrev i fjol:
"Ha reflexer på hästarna i kväll om de går ute, ifall de skulle bli rädda och rymma ut på vägen så att folk kan se dem"

Blir inte alltiid som man tänkt sig..

Nej ibland går inte allting som man tänkt sig. Preliminär provridning den 2 Januari istället? Tycker att det låter rätt långt till Januari 2012 men det är ju bara 4 dagar dit. Så jag får börja inviga året med en provridning eller vad det nu blir. Spännande, spännande.

Häst

Nej men vi får väl se hur det går, den verkar lovande. (höhö såklart, annars hade jag ju inte åkt och tittat på den..)Däremot är den inte igångsatt så har ingen aning om jag skall provrida eller bara kika och prata lite. Jag letar verkligen en häst som det skall klicka med till 100% nu och verkligen skall känna att det känns rätt. Kommer förmodligen vara ganska kritisk då jag vill att allt skall kännas bra. Så det är bara ut och provrida och titta som bara den. Har jag sån tur att jag hittar hästen på Gotland är det ju bara en fördel. Men får se jag vill gärna provrida måånga hästar för att se hur allting känns. Men, vi får väl se hur det går idag.  
   

Tralalala....

.....någon som skall åka och titta på häst idag.

kall ridtur

Red en gansla lång runda idag tillsammans med F och L. Och jäklar vad kallt det var! Men en härlig runda blev det och rätt mycket galopp. Härligt var det att rida ut med F och L igen. Känns som att det var ett tag sedan vi alla red ut sist. Nu får hästarna stå inne och mysa lite och sen skall jag släppa ut dem ikväll innan jag skall iväg och jobba :)

Sto VS Vallack

Nu när jag letar häst är det ganska många som har sagt köp nu en lugn vallack istället för ett svidigt och tvärt sto. Vallackar är mycket lugnare. Trots att så många påpekar det för mig hela tiden slutar det alltid med att jag fastnar för ston iallafall. Det har aldrig varit så att jag fastnat och ridit en vallack under en längre period. Eller det var ju i såfall M´s gamla häst som numera L har som jag red i ca ett år rätt konstant som jag tycker otroligt mycket om.

Annars har det alltid varit ston hela bunten, jag verkar dras till dem på något sätt. Jag vet inte varför men det blir alltid ett sto. Innan jag kom till det här stallet har jag ridit och fastnat för tre ston och sedan har det varit Indie och Cinnamon. Så nu får vi väl se hur det blir när jag hittar min häst. Om det antingen blir ett sto eller en vallack. Jag gillar ston, det gäller bara att ha tålamod och vara envis ibland.

Vad säger ni vallack eller sto och varför i sådana fall?


Kompis var är du?

ååh, vad jag längtar tills att jag hittar en häst som bara blir min, vill komma tillbaka till tiden som jag hade med Indie, vi hade så jäkla roligt ihop. Trots att vi hade våra tokstunder ibland. Jaja, bara fortsätta att leta. Någonsanns där ute finns nog min blivande häst.



Fina pinglan och jag

1 sak du kanske inte visste


Det är jag som gjort bilden här under:

Den håller på att vandra runt på både diverse bloggar och facebook, trots att jag har högerklick lås på. Från början använde jag bilden till vår förbandslåda i stallet.
Så sure, folk tar ens bilder även om man skriver rätt ut att "snälla ta inte några av mina bilder" men thats life och man får väl skylla sig själv när man lägger ut bilder såhär. Lite tråkigt att man skall behöva sätta vattenstämpel på alla bilder för att folk skall låta bli dem. Men, men då vet ni iallafall, det är faktist jag som gjort bilden och nu är den känd ;) hah


Tävllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Lucka 15-Adventskalender 2011


-Lucka 15-

Hjälmar är alltid bra att byta då och då, ifall de blivit tappade i stallgolvet eller fått några smällar vid någon avramling. Det kan även vara skönt att ha flera att bya imellan ifall en är blöt. Att rekommendera är även att ha en lite "varmare" hjälm att ha på vintern och en med lite mer ventilation i att ha på sommaren.


Lucka 14-Adventskalender 2011


-Lucka 14-
 
Bokstöd, att ha i sadelkammaren mellan alla träningsböcker, eller kanske att ha hemma i bokhyllan. Detaljerade bronsfärgade bokstöd.



Finns att köpa hos BUTIKQUSE för 425kr


Lucka 13-Adventskalender 2011


-Lucka 13-

Ett armband åt den hästtokiga, ett läderarmband med ett bett som dekor. Finns att välja mellan färgerna Svart/silver, Svart/guld eller Brunt/guld. Varför inte matcha med färg på sadeln?
Finns att köpa hos BUTIKQUSE för 199kr.


Klantigt x2

Jag och L red ut en sväng idag. Det är så tråkigt att det blir mörkt så fort bara. Jag tog stallägarens ponny. JAg lyckades ävem med att inviga och förstöra hennes nya utrustning, som jag tog utan att fråga..Wups.

Stallägaren hade varit i Ullared för några veckor sedan och köpt benreflexer till hennes häst. Jag försökte ringa henne idag och fråga var de var och om jag kunde låna dem. Men hon svarade inte och jag hittade dem, så kom jag fram till att jag borde kunna ta dem trots att hon inte öppnat de då det började bli riktigt mörkt ute och det är ju en säkerhet både för hennes häst och mig. Så jag öppnade dem och skulle inviga dem så drar jag i fel "stropp" och drar sönder hela reflexen. Så himla klantigt. Den fungerar ju, men den är ändå trasig. Så jag fick tejpa den. Och så glömde jag berätta det när jag pratade med henne i telefon idag. Klantigt nr 2. :/

Det som är så typiskt är att hon betalade ca 20-30kr för fyta stycken på ullared, och skall jag köpa lika dana här kostar de 79kr för två stycken. Och nej, det är inte bättre kvalité, har använt båda.. Så får väl se hur jag gör, men tror inte att hon kommer bry sig så jättemycket men ändå, surt liksom..


Wow

Vi borde uppskatta vardagen lite mer, tänka till en extra gång på hur bra vi egentligen har det! Att även om det går kasst i ridningen en period så är vi ändå ganska lyckat lottade. Här är en grym tjej som förmodligen fått kämpa en hel del för att ens kunna lyckas rida. Förmodligen har hon fått kämpad dubbelt så mycket som oss.

Vi borde vara glada och upskatta vardagen mer, ta det lite lungt och tänka på hur lyckligt lottade vi är, hur enkelt allt i vår vardag är att göra för oss. Ta det lite lungt och inte gnälla över att vi inte får de där matchande lila lindorna från HW polo i julklapp eller inte gnälla över att hästen rev ett hinder på träningen. Utan tänka på hur lyckligt lottade vi är över att ha hästarna i vår närhet och hur enkelt vi bara kan slänga på en sadel skutta upp i den och sen rida iväg.

  
Bettina Eistel heter den här tuffa tjejen som måste ha en otrolig kämparglöd inom sig. Är säkert en förbild för många och jag tycket att hon är stentuff. Bilderna kommer HÄRIFRÅN där ni även kan läsa lite mer om henne. Hon har även skrivit en bok, men jag är dock inte säker om den finns på svenska.

Så påminn varandra om hur lyckligt lottade vi egentligen är.


Stallet som FB grupp

Här kommer ett litet dagens tips från mig.

Jag blev så himla trött på omkringskickande sms mellan alla tjejer i stallet då vi skulle försöka bestämma en dag då vi skulle ha myskväll med middag och grej. Så jag gjorde en  sluten facebookgrupp för bara oss i stallet. Jättesmidigt! Eftersom vi är sex stycken blir den annars en jäkla massor sms mellan personer hit och dit och missförstånd och tillslut tröttnar någon på att försöka styra upp allt. Så nu har vi en facebookgrupp istället! Där har vi även ett stallschema som man kan skriva in sig på morgon och kvällspass och alla kan redigera om schemat om två personer skulle byta pass eller så kan man gu ut där och tala om ifall man behöver byta något pass.

Där samlar vi även allt ifrån fina bilder på våra de andras egna hästar och filmer på dem och annat kul. Vi bestämmer möten eller disskuterar problem och lösningar och annat som behöver fixas.

Så en riktigt bra samlingsplats för oss när man är lite fler personer, dessutom blir våra telefonräkningar betyyydligt billigare!

Här får ni en liten inblick i hur det kan se ut i vår stalletgrupp på facebook! :)


Och om ni undrar varför alla ser ut som tjockisar på den suddade bilden är det för att det var ifrån vår luciaritt, svinkallt var det så vi tryckte på oss så mycket kläder vi bara kunde under våra luciakläder.

Men riktigt smidigt fungerar vår grupp och vi har även då ett stallschema där. Jag rekommenderar det verkligen!

Angående hästannonser

Något som jag inte riktigt kan förstå med hästannonser är sättet som endel är utformade på. Som tillexempel utrycket "perfekt mor och dotterhäst". Jag menar, hur är en perfekt mor och dotterhäst? Det skiljer sig ju mellan familj till familj. Ett uttryck som jag kan tycka är väldigt svårtolkat. Vadå är en mor och dotterhäst väldigt lugn och trygg? I sådana fall varför är just det en "perfekt" mor och dotterhäst? Konstigt och svårtockat utryck tycker jag.

Sen det här med "lureri annoser" finns det fullt av på hästnet. Jag har bland annat sett samma annons ute ett flertal gånger. En som jag kommer ihåg såg jag för 4år sedan, nu har de samma annons med samma bild ute igen och det konstiga är att hästarna är fortfarande 8år. Konstiga hästar som aldrig åldras? Däremot den senaste annonsen hade de sänkt priset med ett par tusen och fortfarande samma bild som för 4 år sedan men den här gången hade hästen föryngrats till 7år. Vääldigt märkliga hästar de måste ha...

När jag ändå håller på..

Så kan jag lika gärna slänga upp ett foto på min senaste bild jag ritat.

En liten bild som jag ritat mindre än ett A5 så det var riktigt klurigt för mig då jag oftast arbetar i A3. Det gällde verkligen att hålla pennorna vässade.

Girlsnight

Förresten igår hade vi middag och grej alla stalltjejer. Så in till stora staden Visby och hem till A där vi hade trerättersmiddag. Jag, A och C stod för huvudrätten. Riktigt roligt och mysigt hade vi! Sen hade vi även den årliga traditionella julklappsutdelningen som vi gör via en lek som säkert många känner till. Där man antingen kan sno en annans öppnade julklapp eller ta ett inslaget och ungefär så håller man på. Men man får aldrig ta tillbaka något man redan "haft" jag snodde L´s öppnade julklapp 2 gånger men varje gång snodde stallägaren dem av mig. Men tillslut när jag fick öppna det sista paketet var jag nöjd ändå! Temat i år var spa och skönhet. I fjol blev det inget men då hade vi även då samma tema. Jag och några till hade faktist sparat fjolårets julklapp till i år. För två år sedan hade vi temat "häst" men eftersom jag inte hade någon häst så fick jag bara vara publik.

Deet blev rätt sent och speciellt för mig då jag gick upp 04.35 i morse för att bege mig mot jobbet. Men sånt får man ta! :D

När man bor mitt ute i ingenstanns

Så här blir det när man bor lite off.

Oftast när man skall beställa något via internet kan man alltid lägga till några dagar extra än vad det står som antalet leveransdagar. Riktigt bra av Hööks att faktist skriva ut att man måste beställa tidigare. Speciellt på ett ställe som förstasidan och inte minimalt i finstil text någonstanns där man inte ser det. Så riktigt bra Hööks!


Tha little pownie

Har ridit stallägarens lilla häst idag. Red ut en sväng i skogen och my god vad pigg den ponnyn var! Tog det rätt lungt då hon var lite stel i början men det gick över. Tur att lilla B har koll på vägen för väl inne i skogen var jag helt lost men hon lyckades hitta ut. Lokolsinne på hög nivå.
Tog en samlad galopp på en raksträcka och jäklar vilken power det var i henne idag så. Det gick ju nästan uppåt. Men svinroligt var det och lilla B blev sur på mig för att hon inte fick sringa på med. Haha. Sötnöt.
Jag har även varit duktig och tagit hem mer hästgrejer och tvättat lite uppe i badkaret idag. Snart så är alla grejer hemma rena och instaplade i väntan på nästa gång de skall användas.
Här får ni en fin öronbild på skogen idag (grym kvalité)

Häst sökes!

Söker häst. Och jag bor på Gotland, Sveriges hästtätaste län men ändå känns den som att det inte finns några hästar till salu? Jag tycker att jag faktist har rätt många "hästkontakter" och de känner andra hästfolk o.s.v. Men var är alla hästar?

Alltså jag känner hästfolk på norra gotland och längst ned på södra gotland och har hästkontakter överallt känns det som men ändå hittar jag inga hästar? Jag kommer väl snart bli känd som "hon den där tjejen som letar häst men aldrig hittar någon" över hela gotland också.
Jag ringde faktist på en idag, (hatar att ringa okända personer det är absolut det värsta jag vet) som jag faktist tror skulle ha passat perfekt. Lagom ålder, lagom hög, lagom utbildad och trygg och säker. Men tyvärr var den såld. Så typiskt. Bara att leta på. Varje gång man hittar en annons som man känner att den där kanske är perfekt och hästen sedan blir såld osv. tänker jag alltid att okej, det kanske inte var meningen då det kommer kanske en som är bättre, har finae trav eller är lite lägre i mankhöjd osv. Men nu börjar jag bli en anings rastlös. Sedan jag började rida har jag allttid varit den som fått hoppa runt på olika hästar och ridit en massor av olika hästar och aldrig haft EN som jag kunnat fokusera på. Alltid omkringhoppande bland 5-6 olika hästar i båda stallen jag varit i. (Förrutom när jag hade In die och Cinnamon då)Har jag väl fastnat för en häst har den antingen fått avlivats eller blivit såld. Men samtidigt skall jag se det positivt jag har förmodligen lärt mig en hel del genom att rida så många olika sorters hästar. Men ändå. Jag börjar bli trött på att lägga ned massor av energi och arbeta på olika hästar för att de sen skall säljas eller avlivas osv.
Jag vill ha EN häst jag vill hitta MIN häst så att jag bara kan arbeta med den och komma någonstanns inte hoppa runt mellan olika hästar för att träna på grunder hela tiden. Den lyssnar inte klokt i galoppen, den jobbar inte korrekt, den måste ha mer framåtbjudning osv. Jag vill komma vidare inte bara tragla på grunderna hos massor av olika hästar. OCh med det menar jag inte att jag inte är tacksam över att ha fått ridit så många olika indvider utan jag menar att jag börjar bli trött på det efter 10 år av omkringskuttande på olika hästar. Jag vill ha en, en som jag kan lägga ned all tid på, en som jag kan hålla på att arbeta med och en som jag kan känna att jag hör ihop med.
Det är b.la. även därför som svar till anonym jag inte vill ha en allt för gammal häst, för jag vill inte att den skall dö eller få avlivas när jag väl fått kommit igång och jobbat med den.
Så har någon en häst till salu får ni jättegärna maila till [email protected] och "anonym" om det är så att du råkar ha en häst som är 16 så sure maila och berätta om den, det skadar aldrig liksom.

Häst tvätt

Idag har jag varit duktig och tvättat alla mina det mesta av mina hästsaker. Alla schabrak har jag tvättat och regntäcket som jag hade på Cinnamon då. plus Indies dressyrskydd. I morgon skall jag städa ur HELA stallskåper så det blir helt rent förrutom då hjälmarna och säkerhetvästen. Alla lädergrimmor och annat som är läder skall smörjas in och packas ned i lådor och så skall jag ta hem det.
Låter nästan lite deprimerande ju, och det kommer nog kännas konstigt att kika in i mitt kära tomma hörngarderob i stallet. Men så är det. Nu får vi väl se hur länge det kommer att vara tomt där. 
Såhär tomt var skåpet när jag hade Indie, och då hängde även E´s hjälm och väst där. Nu har det blivit en anings mer fullt.

Så många möjligheter

Alltså det är ganska sjukt at jag, JAG sitter här och letar häst. En EGEN häst.DET trodde jag aldrig och då menar jag aldrig, skulle vara en möjlighet för 5 år sedan, hade jag vetat det när jag 12 hade jag ju svimmat av lycka. Mina föräldrar har alltid blivit arga varje gång jag börjat prata häst när jag var yngre. Det blev liksom ingen disskussion alls, för det fanns inget att diskutera. En häst fanns inte på kartan, alls.

Men ändå sitter jag här nu och letar häst. Jag tror inte riktigt att jag förstått att jag verkligen gör det. Att det är på riktigt. Det har ännu inte gått in liksom.

Nu när man väl letar häst känns det som att det finns så otroligt många olika valmöjligheter. Hopphäst, dressyrhäst, allround kanske western? Sto, vallack, halvblod, en arab kanske? Jag blir nästan lost i smeten och är så öppen på förslag så att jag tillslut nästan inte vet vad jag vill längre.

Som en arab, tja, varför inte liksom? Jag tycker de är rätt tuffa, synd att de är så små bara och de ser ju ut som porslinshästar nästan! Hade de varit runt 163 och en GROV vallack fast med samma nätta utseende och härliga gångarter hade jag kanske varit såld. Dessutom är dom ju supercoola för att de finns i så många olika fäger. Haha tuffingar.

Nej det är bara jag som läst lite för mycket hästannonser och blivit snurrig av alla olika sorters hästar det finns där ute. Det jag söker är nog en allroundhäst med kapacitet för lättare hoppning. En som man verkligen känner att "den här känns det rätt med" en som man kan ha kul med och känner sig uppskattad av, en vän. Sen skall man gärna kunna hoppa med den 1 gång i veckanoch den skall tycka om det och det skall flyta på. Men ändå känner jag att man skall ha roligt de andra 5-6 dagarna också och de skall fungera och de dagarna överväger mer (tror jag) än den där 1 dagen i veckan när man hoppar. Det är det som fått mig att fundera på en allroundhäst istället. Så en hopp eller allrounhäst så får det nog allt bli.

ojoj, flumminlägg, nu får jag allt sluta läsa hästannonser ett tag ;)

Svar på kommentar

Häst sökes!

Alltså vad för häst man söker är en ganska svår fråga att svara på (tycker jag). För hittar man kanske en allroundhäst som man verkligen fastnar för fast man egentligen söker en hopphäst skulle iallafall jag göra ett undantag.

Men det jag söker är en häst på ca 160-165, sto eller valack. En hopphäst eller en allroundhäst mot hopp. Det som är viktigast för mig är att är att jag skall känna att jag passar bra ihop med hästen så att man kan ha kul tillsammans. Åldern skall hellst vara mellan 7-11.

Något som också är viktigt är att hästen är 100% trafiksäker och man skall kunna lämna hästen ensam i stallet och i hagen utan att få panik. En häst som jag kan lita på i hoppningen och känna mig trygg på så att den kan lära mig. Alltså gärna en läromästare i ridningen så att jag kan utvecklas mer som ryttare. Sen vill jag gärna ha en häst med lagom GO i, alltså ingen seg häst men att skena har jag gjort tillräckligt med gånger nu tycker jag.

Sen kan kan man alltid göra undantag för jag tror det är väldigt svårt att hitta en häst som är perfekt på alla punkterna. Så skulle jag hitta en häst som är 167 eller 157 och är 12 år och en allroundhäst utan någon större kapacitet inom hoppningen men jag känner att dte fungerar och att vi passar bra ihop så kommer jag definitivt att köra på den. Fast det är mest hoppningen jag egentligen skulle vilja satsa på. Så undantag kan göras :) Men en häst som man kan känna sig trygg på i hoppning och starta några mindre hopptävlingar på hade varit roligt!

Så drömhästen är som Cinnamon i hoppningen och traven och hennes lagom mycket motor och exitören, Indies galopp, och Indies humör (när hon var på bra humör alltså) och sen lite blandning av någon annan häst inte är rädd för lastbilar och traktorer ;)
För mig är dte viktigt att jag och hästen fungerar ihop och inte bra i ridningen, då menar jag i vardagen också, för mig är det viktigt att hästen skall tycka om att bli ompysslad och ryktad i stallet osv.

Det är så svårt att skriva på papper vad man söker för häst anser jag för alla hästar är individer och olika, ingen är prefekt, precis som vi människor. Så det är svårt att rita upp en bild på en individ för att sedan försöka hitta den. Så därför är jag ändå rätt öppen på förslag när det gäller att hitta rätt häst. Det är alltid värt att prova, funkar det så har man ju hittat den, vare sig det var en allround, hopp eller travhäst.
     

Lucka 12-Adventskalender 2011

-Lucka 12-

Biljetter till Göteborg Horseshow. Ge bort en upplevelse! Jag har aldrig varit där men vad jag har förstått är det mycket större och roligare jämfört med Stockholm International Horseshow. Så varför inte ge bort en upplevelse?
Ca pris 219kr/person beror helt på vad man vill se!

Glöm inte bort..

Glöm inte bort FRÅGESTUNDEN
Har redan fått några frågor om vad jag skall göra nu när jag inte har någon häst och vad som kommer att hända. För att komma till frågestunden kan ni klicka HÄR!

Lucka 11-Adventskalender 2011

-Lucka 11-
Coolaste schabraket någonsin ju ;) Dessutom är det ju sant också. Vi ryttare gör ju våra egna stunts :D Haha. Finns hos exklusiv.se måste ju bara skaffa ett sånt i framtiden!

Fråga till anonym (Eller någon annan)



Men det finns ju även yngre hästar ca 5-8 åringar som har rätt mycket svank även om de rids (men man vet ju inte om de rids korrekt förståss) är inte det lite konstigt? Då måste ju hästarna vara född rätt svankryggiga och då kan man väl inte räta till de allt för mycket genom korrekt ridning?


Hästars rygg

Alltså när jag kollar på hästannonser så är hästar med svankrygg ett stort "NO,NO" men egentligen har jag ingen koll, har hästen däremot en väldigt  rätt så rak rygg har jag ingenting emot det. Men egentligen kan jag ingeting om svankhästar. HAr hästen svank går det då att bygga upp muskler så att den får en mer "normal" rygg? Eller jag antar att dte går men jag tror att det är väldigt svårt och att det inte fungerar på allt för svankiga hästar.

Men sen att jag mer gillar hästar med rakare rygg  är säkert inte så mycket bättre det heller?

Någon med erfarenhet av svankryggiga hästar som byggt upp musklerna i den så den blivit "rakare"? Eller någon som har något annat att säga om svankryggiga/rakryggade hästar?
Indie hade en rätt så rak rygg

Lucka 10-Adventskalender 2011


-Lucka 10-

Benskydd kan vara rätt bra att ha om man har en häst som "slår ihop" eller för säkerhetsskäl. Vid hoppning tycker jag att det kan vara rätt bra att ha skydd på hästen. Annars brukar dte ibland vara en delad fråga om det är nödvändigt eller inte.

Benskydd finns i måna olika varianter och sorter men de här är de snyggaste skydden jag sett! Men smakar det så kostar det.

849kr för framskydden som ni kan köpa HÄR!


Tävlllllllllllllllllllllllllling

JAg är med i en bloggtävling HÄR!


Tävllllllllllllllllllllllllling


Är med i en tävling HÄR!


Tävlllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävllllllllllllllllllllllling

Jag är med i en tävling HÄR!


Tävlllllllllllllllllllllling

Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävllllllllllllllllllllling


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävlllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävllllllllllllllllllling


Jag är med i en en tävling HÄR!


Tävlllllllllllllllllling

Jag är med i en tävling HÄR!


Tävllllllllllllllllling

Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävlllllllllllllllling

Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävllllllllllllllling

Jag är med i en bloggtävling hos Lina http://sallberglina.blogg.se/2011/november/jultavling-i-samarbete-med-smeagardens-hastsh-1.html


Vill du också vara med klicka HÄR!


Tävlllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


-Luciaritt utan häst-

Idag hade vi vår årliga Luciaritt. Jag har varit med en gång tidigare i fjol blev det ingenting när jag hade Indie då det var storm snö och IS gick inte att gå på vägen ens. Vår Lucia som alltid är Lucia kunde inte komma idag så istället blev det jag som fick vara Lucia. Eftersom jag inte hade någon häst var F snäll och tog vagnen på hennes pålle så att vi båda lunde åka och jag kunde följa med. 

Det roligaste är såklart att pimpa hästarna med massor av glitter rosetter band julgransprydnader, tomtemössor och renhorn. Älskar det sen det där att man måste skunga också är vi inte sådär jättebra på. Vi brukar rida runt i vår socken och vi brukar minst vara 6 stycken ryttare med hästar. Men i år blev det fyra ryttare och två hästar med vagn.

Pappa tog massor med kort med min systemkamera och jag var så glad att äntligen få några kloka luciabilder. Annars brukar det bara bli mmobil bilder och digitalkamerabilder (som man nu tycker ser värelöst fula ut då man blivit bortskämd med systemkameran) jag hade även varit duktig och ställt in en bra manuell inställning och allt. MEN vad ser jag nu när jag kommit hem och skall titta på korten då? Att det inte finns några! Inte ett endaste kort! P.g.a minneskortet som glappat eller något och inte suttit i kameran klokt! Hur surt är inte det?! Och vi som ställde upp oss så fint och allt. Bläh på det, då får det bli suddiga mobil och andra bilder som vanligt då....Så irriterande....

Lucka 9-Adventskalender 2011


-Lucka 9-

Skrittäcke med ett foder utav fleece, nödvändigt att ha om hästen är klippt inför upp och nedvärmning. Även ett plus med reflexer på båda sidorna. Finns att köpa hos myone.se för 395Kr


Nu kör vi!


Lucka 8-Adventskalender 2011



-Lucka 8-

Något som jag tycker är en bra julklapp är en prenumeration på en tidning. I fjol önskade jag mig en prenumeration på tidningen Equipage. Den abolut bästa hästtidningen enligt mig. Det bästa med en sån julklapp är ju att den räcker hela året! ;)


Så en prenumeration på en hästtidningen är en väldigt bra julklapp enligt mig. Sen vilken av alla hösttidningar får man bestämma själv men rekommenderar starkt Equipage


Wupsi

Det var egentligen meningen att jag skulle rida lilla B idag, men vaknade 15.10 idag och då var det nästan mörkt ute. Hade jobbat natt så så konstigt var det kanske inte. Dessutom jobbade jag över en timme så gick inte och la mig förrens vid 08.00 i morse. Nu taggar vi sista jobbnatten sen är jag ledig i 8 hela dagar :)

Lucka 7-Adventskalender 2011


-Lucka 7-

Ett nytt sätt att spänna upp din häst säkrare på. Med hjälp av eqi-pings. Här kommer lite information om dem taget från Ridsport-online


Equi-Ping är ett nytt säkert sätt att binda upp din häst.

Användarinstruktion:
Fäst Euip-Ping i metallringen i stallväggen, boxen, spolspiltan eller transporten. Fäst därefter grimskaftet i Equi-Ping.

Om din häst eller ponny får panik och kastar eller slänger sig, öppnas Equi-Ping när ett visst motstånd har uppnåtts, för att undvika att hästen skadas.

Equi-ping kan användas om och om igen.

Equi-Ping har fyra "taggar" som gör att du kan reglera hur mycket kraft som behövs för att den skall öppnas. Den är konstruerad för att användas med alla fyra taggarna stängda, men om du ex har en mindre ponny eller om du vill att mindre kraft skall tillämpas för att öppna den, så föreslår vi att du endast stänger tre taggar. Säkerhetsmekanismen är lätt att öppna och stänga.

Equi-Ping finns i flera härliga färger - Välj den som passar dig bäst!

Equi-Ping fick BETA 2011 års innovationspris som årets produkt.



Finns för 79 kr hos http://www.ridsportonline.se

Jag tror själv att det är ett rätt bra sätt att spänna fast hästen i tex. transporten eller om man står ute. Jag vågar tillexempelt aldrig binda fast hästen klokt när jag skall ducha dem ute i bommen för jag är rädd att de skall få panik och dra och iinse att de sitter fast och få ännu mer panik.
Här är vår uppbindningsbom som jag är rädd att binda fast hästarna vid ifall de skulle få panik.


Lucka 6-Adventskalender 2011


-Lucka 6-
Repgrimma med tyglar. Kan vara roligt att ha och träna lite NH eller att få hästen lyssna bättre vid ridningen. Eller att ha när man rider hästen barbacka till och från hagen. Så slipper man att ha alla tjocka grimmskaft som tyglar.


179kr från hööks.se


-----

Inte ridit på två hela dagar. Men just nu har jag lite andra spännande saker som jag håller på med där deadlinen är idag så jag får jobba på. Sen får vi se om det blir någon ridtur på lilla pownyn i morgon eller något.

Och så måste jag tvätta och städa ur hela mitt stallskåp. Känns hur konstigt som hellst.


Lucka 5-Adventskalender 2011


-Lucka 5-

Rumpvärmare. Rätt nödvändigt iallafall under våren och hösten. Sadeln bukr vara iskall när man skall hoppa upp i den och rida och det tar lång tid innan den blir varm när man väl rider. Under själva vintern brukar jag rida med thermoridbyxor så då behövs den inte men skall man rida i ridhus eller i ridbyxor kan det vara skönt.
Edel har haft dåliga uppleveler genom att det blivit halt att sitta eller att "ullpaden" glidit men det har aldrig den gjort som jag ridit med.

Den här finns hos ridmedoss.se i äkta lamskinn för 369kr. Jag har även sett en budgetvariant hoss Horze.se för 99kr men vet inte om den finns kvar.


Frågestund

Fråga mig vad ni vill



Tänkte köra på en frågestund. Fråga mig vad som, något ni funderat på som jag skrivit eller något annat som ni undrar över? Något med hästarna eller bara min åsikt? Fråga på bara. :D

Svarar bara om jag fått tillräckligt med många frågor.


Cinnamon har åkt

Idag har Cinnamons ägare varit och hämtat Cinnamon och hon har åkte hem. Tyvärr blev det ju inget köp av henne. Men så är det. Synd att det inte fungerade, det hade varit skönt att hittat sin drömhäst. Men det gäller bara att fortsätta att leta och se om jag hittar en häst till mig snart. 

REd en sista tur på Cinnamon idag tillsammans med F och A och M och C. En rätt lugn skogsritt med en sista galopp på det överfina fältet.
     
   

Just nu känns det riktigt tomt. Jag har ju inte varit "hästlös" på över 1 och 1/2 år nu. Utan att det egentligen var meningen tog alla andra i stallet mina stallpass den här veckan och nästa så nu har jag inga stallkvällar eller mornar att sköta om. Mitt skåp skall jag städa ut och plocka hem de mesta av alla sakerna. Det känns lite som om jag blivit utsparkad men så är det verkligen inte. Jag vill bara inte att mina schabrak och andra hästsaker skall bli uppätna av möss. 

Jag har "paxat" en stallplats i stallet så att stallägaren inte tar in någon annan och jag har den sista boxen paxad tills jag nu hittar någon häst när det nu blir. Men eftersom jag paxat en plats måste jag i utbyte rida stallägarens häst minst en gång i veckan sa hon ;) 

Så nu blir det att hoppa runt och rida alla hästarna i stallet igen. Men det känns faktist tomt som sagt.  
Och så får jag fortsätta leta häst. 

Någon som har en häst till salu? 


Lucka 4-Adventskalender 2011


-Lucka 4-


Lädergrimma, alla borde ha en lädergrimma till sin häst. Speciellt vid transportåkning om man skall iväg med hästen. Endel försäkringar gäller faktist inte om det sker en transportolycka och hästen INTE har en lädergrimma. Så det gäller att tännka på det. Här är en lite annorlunda flätad lädergrimma som jag tycker är riktigt snygg. Finns hos Ryttarshopen för 569kr.


Lucka 3-Adventskalender 2011


-Lucka 3-

Rosa reflexset.
Lite annorlunda men ändå lika nödvändigt. Varför inte piffa upp med lite roligare reflexer än de vanliga gula tråkiga? Har jag rätt färg på hästen så kommer jag köpa ett rosa set nästa gång. (Lovar inget då jag egentligen inte är så mycket för färgen rosa.

Allting här nedan är i rosa reflex då. "paketet" innehåller:
-Reflexbrösta
-Reflexridtäcke
-4 st benreflexer
-1 par reflexdamasker
-1 par reflexboots
-Reflexgrimma


 

Allting och lite mer finns att höpa hos HÖÖKS.SE om jag köper setet skulle jag även lägga till en rosa reflexväst :)

Däremot tycker jag att reflexerna kostar på tok för mycket! Går ju att få allting fast gult till hälften av priset hos Börjes.se. Men samtidigt är reflexer en viktig utrustning att ha för att synas ute i trafiken. Så det kan ju vara värt det.

Hela 1223kr går "mitt" reflexset på. Så passa på att köp det innan den 11/12 för då är det 10% rabatt på hela butiken. Ojoj, vad duktig jag är på att göra reklam nu då ;)


Pigg häst!

Wihoo säger jag bara pigg häst och lite till idag. Men vi kan ju skylla lite på att det blåster som F*N och att lilla Cinnamon vilat hela helgen när jag var i Estockhomo. Men jäklar idag låg hon på och jag var trött vilket = mindre bra kombination. Men det fungerade rätt bra ändå. Red då som sagt ut med F och hennes pålle var också pigg. Så vi skyller på blåsten.



Förresten hade F varit i Ullared och hittat just den ullpadden jag skickat som bud att köpa via två kompisar. Det slöt ju med att jag fick NÄSTAN den jag ville ha. Och så kommer F idag "Hej, nu kommer du att hata mig" så drar hon upp den ullpaden jag jagat som en galning. HAha. Men snäll som hon är tänkte hon faktist köpa en sån till mig men såklart var det den sista hon hittade.. Jaja så kan det gå. 


parampampam

Har jobbat eftermiddag och då hinner det inte bli så mycket skrivet här. Men allt har fungerat bra de senaste dagarna, har blivit rätt mycket jobb på ridbanan med Cinnamon eftersom jag har haft så bråttom varje morgon. Igår blev det rätt mycket travjobb och jobb i volter och serpentiner och grej.

Men idag struntar vi allt i ridbanan och får rida ut lite.

Cinnamon

Jag har bestämt mig.

Jag skall lämna tillbaka Cinnamon, alltså jag skall inte köpa henne. Känns rätt surt. Det hade varit perfekt annars att hitta hästen man skall köpa här på Gotland. Hon har ju lagom ålder, inriktningen som jag söker, lagom framåt och supertrygg i hoppningen. Jag litar på henne till 100% i hoppningen. Hon hade varit perfekt att lära sig hoppning ordentligt på. Men..Det bara funkar inte har jag kommit fram till.

Lastningen är inte direkt en hemlighet att den inte fungerat sådär jättebra, jag har gjort det jag kan, jag funderade på att ta hjälp av "experter" i latningslektioner men kom då fram till at jag ändå inte ville det. Cinnamon har ett otroligt strakt psyke vilket både är positivt och negativt. Men OM jag köper henne och hon får för sig något annat och beter sig på samma sätt som med latningen vet jag inte hur jag skall klara ut det.

I själva ridningen är det absolut inget fel på henne där är hon super! Älskar traven. Men sen kommer det också till att jag känner mig för stor på henne. Eller för lång. Typ alla säger att det inte är så men känslan är ändå där att jag faktist ÄR för lång för henne. Och ibland när vi travar så slår jag emot fötterna i hennes framben. 

Jag vet inte om jag hade köpt henne om lastningen fungerade. Jag var faktist under en längre period 100% säker på att jag faktist skulle köpa henne och både mamma och pappa tyckte det med och var positiva.  

Men när jag verkligen tänkt efter så har jag kommit fram till att hon kanske inte är min "drömhäst" iallafall. Jag har faktist aldrig kommit så dåligt överrens med en häst som jag gjort med just Cinnamon. Visst i ridningen fungerar allt som det ska men annars. I hagen, i boxen och annars allmänt. Så det känns inte heller sådär jättebra om det är henne jag skall köpa och som jag haft dåligast kontakt med av alla hästar jag träffat. Sen kan det bero på att hon inte gillar mig för att hon tror att jag skall dra fram transporten varje gång jag hämtar henne i hagen men ändå. Det känns inte 100% rätt och det är absolut inget fel på Cinnamon. Hon är definitivt en av de finaste, duktigaste hästarna jag ridit. Den absolut härligaste hästen i ridningen och hon har fått mig att lita på henne till 100% i hoppningen. 

Det känns så sjukt synd och tråkigt, för det hade kunnat fungerat och allt hade kunnat vara perfekt och det är  tråkigt att det inte blev så.










































Hon hade kunnat vara min blivande häst, tyvärr blev det inte så.
Jag vill att allt skall kännas 100% rätt när jag köper min häst, att man VET att man absolut inte kommer att ångra sig.
Det är inte så roligt om man får köpa en häst och sen sälja den igen för att det inte fungerar.

Jakten efter min drömhäst får fortsätta...


Regn

Smått irriterad. Jag avskyr regn och lera i hagen. Var i stallet för några timmar sedan för att rida, men någon hade tagit av Cinnamon täcket i morse eftersom det inte regnade, då. Så jag möttes av en häligt genomblöt Cinnamon som jag inte kunde lägga på schabrak på och rida. Så jag fick ta in henne och pysslade lite med henne och ryktade. Målade även ett stallskåp (nu är allting 100% klart!)

Nu skall jag ner igen och se om hon torkat så att jag antingen kan rida (om det inte regnar allt för mycket) eller lägga på henne regntäcket så att hon kan gå ut igen.

Idag hade annars varit en typisk rida i ridhuset dag, men, men vågar inte chansa...

Lucka 2-Adventskalender 2011


-Lucka 2-


Ariat Heritage III Steel Toe Boots jodphurs. En nättare rid/ stallsko men som ändå har stålhätta. För mig är stålhätta i stallskorna ett måste. Tyvärr är de flesta skorna med stålhätta både klumpiga och fula. Men nu har jag äntligen hittat några i en nättare modell. Har själv aldrig testat dem, men de kommer absolut att bli mitt nästa köp av stallskor! De finns både i brunt och svart. Ariat är även kända för deras sköna sulor i skorna så det skall bli spännande att testa när det blir dags.


Ariat Heritage III finns att köpa b.l.a. HÄR för 1535 kr och HÄR för 1495 kr


Lucka 1-Adventskalender 2011



-Lucka 1-



Ridhanskar, man kan aldrig få för många par med ridhanskar. Här har vi ett par Poloinspirerade ridhanskar. Rekommenderar de speciellt för hoppryttaren. Dressyryttarna brukar oftast vilja ha någon enklare och stilrenare variant. Men hanskar är definitivt en julklapp man kan satsa på. De slits alltid ut och man är alltid i behov utav dem. På bilden ser ni ROECKL POLO LYCRA HANDSKE den svartröda är min favorit men den finns även i andra kulörer och kombinationer.
279 Kr hos Hedmans Häst finns även i andra hästbutiker.

Supersnygga!


Adventskalender 2011

Vi kör en favorit i repris! Varje dag fram till julafton en lucka att öppnas. I luckan kommer det att finnas tips och ideér på julklappar till hästägare och för hästälskare. Ni får tips på vad som kan vara nödvändigt att ha, eller bara snygga saker som man kan önska sig i julklapp eller ge bort till någon annan. Så nu kör vi 24 julklappstips ända fram till julafton!



I år får två av hästarna som var med i 4spanns tävlingarna i Globen stå som modeller för julkalendern. Ikväll kommer lucka 1 att öppnas! Håll utkik ;)


RSS 2.0