..


http://lovicious.blogg.se/2010/october/oktobertavlingen.html
 
Jag skulle hellst vilja vinna:

a) Ridstövlar (Pioneer, Tretorn, Mountain Horse etc.)


Har hittat massor av tävlingar så nu kommer massor av inlägg;)


Artikelnr. 600688

Ett sånt schabrak i full hade varit nice:D

Täävling:)


Jag är så taggad!

I morgon skall jag på mitt livs första ridlektion!:D:D jag är så taggad! Förstå mig inte fel nu. Jag har ridit hur länge som hälst, men endast privathästar + en ridskolehäst i skogen men inte via ridskolan utan några som kände ägaren. Så jag är endast självlärd, med hjälp av olika ryttare jag ridit med. Så det skall bli spännande! Jag vet redan att hon kommer klaga på min hållning och sits. Men det är därför jag är där:)

Jag var även ute en sväng på Indie idag det gick super tills vi kom 50 meter från stallet där grannarna eldade och det var grymt mycket rök. Vi gick förbi elden och allting men då kände hon röklukten så hon kastade sig bakåt och tillbaka igenom röken igen. Så det var bara att hoppa av och gå igenom den igen. Men det var inga problem. Det är inte så mycket man kan göra det är ju deras instinkt att tro att eld och rök är farligt. Så det blev en bra sväng idag också:)


Dagens vill ha

Dagens vill ha: Skydd Equi-Guard från Hööks.

Hade varit bra om dom kunde hjälpa till att skydda mot att hon slor emot sig, vilket jag inte tror att dom kommer, eller att stödja hennes böjsenor hon haft problem med.

Vill egentligen ha bruna men eftersom tränset och sadeln är svarta kommer det se lite konstigt ut. Dom svarta ser ju så "maskulina" ut haha:)







Vad tycker ni skulle passa bäst på fux med svart sadel och träns?


Galen Galopp

Har varit ute en lite längre sväng med M och M. Efter halva ridturen lämnade vi av M hemma och fortsatte så det skulle bli en lite längre sväng. Hade tänkt att prova galopp på Indie idag. Problemet var ju bara att precis när jag fått henne i galopp kommer ett lågt flygande flygplan vrålande och båda hästarna ökarde som bara den. Det kändes som om Indie galopperade mest för att hon var rädd inte för att jag fick henne till det. Annars var det en lyckad tur med fint och soligt väder.


Hovslagaren

... var här idag. Indie skötte sig jättebra men ville inte riktigt stå still när han skulle ta bakhovarna. Men det var något som tycktes störa alla hästarna idag för alla var lite halvbråkiga, vilket dom inte brukar vara. Hovslagaren tyckte att vi kunde använda skorna igen eftersom de inte var så slitna, vilket jag var lite tveksam till, dom kommer vara helt slut tills nästa gång hon skall skos (jag tyckte dom var ganska slita iaf). Idag fick Indie en vilodag så ingen ridning blev det.


Bild som jag tog imorse på väg till stallet

Invigning


Invigning av mina Kwick-Out sägerhetsstigbyglar


Det blev en längre ridtur på lite mer än 2 timmar, men det blev bara med E eftersom den andra E var tvungen att jobba. Det blev även invigning med reflexbröstan och kwick-out stigbyglarna idag. Kan vara så att stigbyglara är lite hala, eller så är jag ovan. Indie skötte sig bra men hade svårt att stå still och vänta på Blanka. Imorrn kommer Hovis och Indie och dom andra pållarna skall verkas. Så det blir upp tidigt imorrn även om de är höstlov, men så är det att vara hästägare...

Lys upp i höst och vintermörkret

 
Mitt senaste inköp man får inte glömma reflexerna nu i höst och vintermörkret

Idag har jag fått ett paket på posten. Det gäller att verkligen synas nu i höstmörkret därför är det jätteviktigt med reflexer. Så eftersom jag inte har någonting var jag tvungen att beställa lite grejer. Det blev: reflexländtäcke, två benreflexer, reflexbrösta, Svansreflex och en reflexgrimma. Efter mycket tänkande fram och tillbaka blev det även ett par qwick-out stigbyglar. Hoppas att dom är bra, jag är lite rädd att dom kommer att vara hala men annars är dom nog super. Och så blev det även en man och svansborste eftersom Indies man redan förstört två stycken.

Nu skall jag snart till stallet och prova mina nya säkerhetsstigbyglar och rida med E och E, solen skiner, det är höstlov och det kan knappt bli bättre.
Ciao Ciao

Perfekt


Var väldigt duktig idag och förtjänade en morot

Ridturen idag var perfekt, perfekt och åter perfekt. Idag blev det cykeln till stallet och påväg dit mötte jag E ridandes på Blanka. Hennes ridtur hade blivit inställd så hon tog en sväng till skogen istället. Det är så typiskt att man kommer ungefär en halvtimme försent, annars hade vi kunnat rida tillsammans. Men dagen blev bra ändån. Ryktade Indie i ungefär en timme idag! Det är en stor nackdel med hösten, all lera!
Men det blev som sagt en bra ridtur ändå, solen sken och Indie skötte sig utmärkt! Blev en uteritt själva igen. Det är så härligt när allting funderar som man vill. Allting känns mycket lättare då. Jag börjar verkligen tycka om den hästen!:):)


Första uteritten själva

På väg ut på vår första uteritt
Förberedelser inför vår första uteritt själva


Jag har nu haft Indie i ca två månader och idag blev det första uteritten själva. Det gick helt okej. Det var vid en avtagsfart hon ville in på som hon började bråka och reste sig. Hon lixom hoppar uppåt i lufetn som om hon är påväg att stegra sig. Jag förstår inte varför hon gör så... :( Hon var väldigt pigg idag vilket kanske inte var så konstigt eftersom hon stått i tre dagar. Annars så lyssnade hon på mig väldigt bra. Det var bara farligt att gå förbi en enorm gräsklippare (en sådan som klipperfotbollsplanar)som en man körde brevid vägen vi skulle in på men hon lugnade ner sig. Annars så travade vi och tog det lite lungt.


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0