Saaaaknar!!


Saaaaknar!!


T&T

Varit hos Marléne idag. Börjad med att rida ut med Sofia på en lugn skogstur. Eller lugn och lugn för mig var den lugn iallafal. Sofia hade lite mer häst att jobba med ;) Fick låna en av hennes hästar, känner mig lite smått hedrad då det bara var nån annan som hon låtit ridit honom innan. 
 
Lite senare så longerade jag Tibbe, även det gick faktist riktigt bra. Över förväntan faktist, så det var riktigt roligt. Tror jag har kommit på lite mer hur jag skall jobba med henne vid longeringen nu. Jag kan inte ha för stor volt än, då kan jag liksom inte ha henne under kontroll då hon ännu är rätt tittig av sig och försöker gena osv.
 
Men det jag körde på fungerade riktigt bra. I början var hon dock tveksam och hade inte riktigt uppmärksamheten på mig och lyssnade inte så bra. Men rätt så fort så började hon lyssna på mig och mina kommandon. Hade en liten volt som han fick trava på, stressade inte upp sig lika mycket då heller. Hon var riktigt lugn och stabil idag. Hon stressade inte heller upp sig efter ett varv av trav utan förstod att hon skulle ta det lugnt efter. Jag chansade även och provade med att ge henne galoppkommando... och vet ni vad? Det fungerade faktist riktigt bra!
 
Jag började med att endast låta henne galoppera ett halvt varv för att JAG skulle kunna säga åt henne att sakta av och för att hon inte skulle börja dra iväg och tappa balansen osv. Sen kunde jag till och med få upp henne i galopp 1 varv i både höger och vänster varv! Okej det blev några bakutsparkar men det fick gå.  Men oj vad kul det var idag verkligen! Hon var mycket mer balanserad i traven idag och lyssnade. Gick från klarhet till klarhet under hela passet. Riktigt kul! det får gärna fortsätta såhär.
 
Tuffing i röda benskydd, var riktigt sugen på att prova Cinnamons benskydd på henne då hon också är så liten, men Cinnamons skydd som är i storlek ponny/cob var faktist nästan stora på Tibbe, haha!
 
Det är förresten ganske sjukt också. Jag har alltid varit noga med att Indies och Cinnamons grejer är mina grejer och jag har aldrig använt dem grejerna på några andra hästar hemma i "hemmastallet" men på Marlenes hästar, eller Tibbe då så tycker jag plötsligt att det är helt okej. Ganska skumt egentligen. Jag kanske är schizofren? ;)
 
Ni skulle ha sett Tibbe när hon skulle gå med benskydden i början, gick som när hästar bruka göra när man satt på dem transportskydd. så söt.

tränare

Livet flyter på, lite tomt här, men har mycket att göra varje dag nu. Var kommer allt ifrån liksom. Fullt upp från morgon till kväll. Rider på lite halvt som halvt hemma och på Tibbe.

Något roligt/läskigt/spännande/pinsamt är att jag satt upp mig på kö att få rida för Madeleine Stiwing. Otroligt duktig westernryttare, har bla varit med som gästtränare i ponnyakuten ni som sett det. Tillhör Sverigeeliten i westen osv. Har faktist inte riktigt koll. Men har hört fråv varenda person som ridit för henne att hon är så otroligt bra och den bäste tränare som de ridit för. Fick senast höra det idag!

Så tam..tam..tamm... Vilken häst blir det då jag skall rida på?

Ingen mindre än Tibbelina. Det var Marléne som lurade på mig lektionen så får ta en av hennes hästar ;) Skall blir riktigt skoj, men känner att det är lite jobbigt då jag inte ens kan trava Tibbe på en volt, eller följa fyrkantspåret på ridbanan i trav, än. Får väl ligga i och hårdträna med henne fram tills vecka 28? Men måste erkänna att dte känns lite jobbigt, vill ju såklart göra så gott jag kan, hade varit superkul att rida för henne på en erfaren häst. Men Tibbe och hästarna här hemma är ju de enda som jag rider just nu så Tibbe får det allt bli. Kanske får jag hjälp och tips på hur jag skall göra när hon skjuter bog, eller börjar skutta omkring, eller så skämmer jag ut mig. Värre än så blir det ju inte ;)

Nej, men skall bli spännande men lite läskigt, tror Tibbe är en av de mest "gröna" travarna som verkligen är travartravare som jag någonsin ridit på och så blir det just henne som jag drar iväg med till värsta topp tränaren. Haha. Men så är det. Skall i vilket fall bli riktigt roligt, tror jag. Så nu får vi hårdträna fram till vecka 28, eller när det nu var. Så kanske vi klarar av att följa fyrkanspåret i trav.


Moving around


Lite om allt

Känns lite dött här, vliket möjligtvis kan bero på att jag jobbat 6 dagar i veckan och 11 timmars pass då och då. När man väl har kommit hem har man varit helt s.l.u.t. Men numera har jag då lediga helger igen. Vaknade av telefonen av telefonen för knappt en halvtimme sedan. Jag hade tryckt på ett avsnitt av Las Vegas. Somnat efter ca 15 minuter  och nu då sovit i 2 1/2 timme. På kökssoffan. Väldigt hård.

Så frågan är nu hur jag skall somna ikväll då? I morgon är det lite "after job"- aktigt med jobbet. Skall ha vara med i en kubbturnering så börjar redan 09.30 och kommer förmodligen hålla på hela kvällen.

Meen på söndag, blir det iallafall en sväng till Marléne och förmodligen lite ridning av denna hästen.

Vet dock inte hur jag skall arbeta med henne, lite knepig sådär är hon. Blir stressad och skjuter bog som bara den. Har aldrig varit med om det tidigare och hur man skall lösa det. Någon som har några förslag? Får höra lite med hennes matte hur jag skall arbeta med henne. Skitsvårt tycker jag. Men fin kan hon nog bli och det skall vi försöka lyckas med.

Annars har det inte varit något större hästaktigt här, därav har det inte blivit så många inlägg. Men i onsdags var jag faktist iväg på lite upptäcksfärd med folket här hemma. Blev en långritt till ett änge där folk mötte upp oss med massor av fika och filtar och äpplen och morötter. Lånade gammelmannen som var piggast av alla! Blev en anings jobbigt då han gått väldigt lite på sista tiden och inte lyssnade utan bara drog och drog. Men mysigt ändå var det. Här hemma har nu hästarna släppts ut i den stoooora drömsommarhagen. Nu är det sommar!!



Svettig hjälmfrilla!

hojojoj

Nu får vi se vad som händer. Två olika ställen till att kolla om det finns häst till salu på. Oddsen är emot det, men varför inte bara ta chansen och fråga?

Häst till salu?

Hoppas, hoppas, HOPPAS! Nu håller vi tummarna.

Troligen är hon inte ens till salu eller över budget men, men, nu håller vi alla tummar och hoppas på ett mirakel!


RSS 2.0