Senaste provridningen

Kommer ni ihåg den senaste provridningen jag berättade att jag skulle iväg på? Jag berättade aldrig hur det gick där. Men som ni säkert förstått är jag fortfarade hästlös.

Men själva provridningen så kändes det inge vidare. Men såg filmerna som jag fick för några dagar sedan och jäklar vilket steg den hästen har, steg, takt och känsla. Mums. Riktig snygging. Den var jättehärlig i ridningen också, dvs känslig i sidorna på vikthjäper och munnen. Även rösthjälper. Höll på att flyga av hästen när hon sa att jag skulle säga whoo och jag gjorde det. Hästen tvärstannade verkligen! Hoppningen, det lilla som var kan jag verkligen tänka mig att hon lätt flyger över 110.

Tyvärr var det så att jag kände att det var massor av andra saker som tog ned hästen lite på intresset. Skitfin i ridningen för mig är det viktigt att ha en hel frisk häst som klarar av att vara ensam och är lätthanterlig osv.

Men som sagt hästen på filmerna är så jävla snygg, mums. Nej dags att hitta häst?


hosthost

Så jäkla irriterande. Har haft ont i halsen i 2 och 1/2 vecka nu, blir inte bättre och inte sämre och hostar hela tiden. Bläh. Nu verkar det som att det är påväg att bryta ut då jag känner mig sämre idag. Skall man se det positivt eller negativt? Skall bli skönt att bli av med det sen iallafall. Mindre kul att knappt kunna prata på jobbet nu när det varit som mest.

Naj, snart sommar, det är då vi gillar den här ön som mest!


Härlig dag

Inget stall och inga hästar idag. Men har varit en underbar dag ändå! <3 Sweet. Härlig känsla.

Kontakter i Skåne

Idag säger pappa att han har kontakter i skåne som är insatt i hästar! De har till och med en egen uppfödning av hästar och det har han "bara" råkat glömt att nämna! Han fick till och med nummer och hemsideadress och grejer sist de träffades! Ofta han glömt att nämna det till mig. Riktigt spännande, får se vad som händer. Kan det bli bättre än att ha hästkontakter i Skåne? Även om man kanske inte hittar en häst hos de uppfödarna så känner/vet vem andra hästägare är och vad de har för rykte och om de är seriösa osv. Nu skall här letas hästar. Vem vet, det kanske blir en roadtrip till Skåne inom snar framtid?


Ridlektion

Marléne lyckades då att lura upp mig på lilla Tibbe och vara med på hennes lektion. Tror det är 4é gången jag red henne. Dessutom red vi för en westerntränare vilket märktes ibland. Tja lektionen gick väl ingen höjdare för mig direkt. HU vad dåligt det gick.

Vi skulle även galoppera i slutet och skall jag kanske tillägga att Tibbe är travare. Hon har inte heller blivit riden så mycket sen hon nyligen togs av banan vad jag förstått. Så efter lite SNABB trav ett par långsidor fick vi till galopp några varv och galoppen var väldigt speciell. Det kändes verkligen inte som galopp. Vet inte riktigt hur jag skall beskriva hur den kändes men inte som galopp direkt. Tror att hon galopperar väldigt kort och med väldigt raka ben som någon nämde. Men det skall nog gå att jobba på den och få den fin :)

Kan ju även tillägga att Tibbe är just nu som en liten virvelvind. Svår att hålla koll på och få dit man vill och i den gångarten man vill. Vi i stort sett låg ned i galopp på långsidorna.

Ser ni förresten den fina rundkorallen på vänster sida av bilden. De håller på att bygga den och det var läskigt på den sidan så Tibbeliten galopperade typ i sidled på den kortsidan. Nej hu, hela lektionen var bara bläh. Galoppen var Bläh och mitt humör var bläh. Nu glömmer vi den här lektionen bara.

Tibbeliten

Nu att efteråt ha ridit en massa olika travare får mig verkligen att tänka på hur grymt jäkla bäst Indie var! Fan vad duktiga vi var rent ut sagt.





Fika

Ont i halsen, mobilen på laddning, kameran på laddning. Åker till Marléne ändå. Måste ju se hur det går med runkorallen. Full fart på hennes gård idag. Får se om jag hinner måla några hinder också.

Nu blir det bort till "hemmastallet" några har varit ute och ridit. Blev bjuden på fika nu. såklart ;) Hörde även en gubbe skrika på sin hund som sprang mot hästarna när de var ute och red. Hmm..

Tävvvling


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävvling


Jag är med i en tävling om en hemlig present HÄR!


Ridit travare

Har varit vid Marléne och pysslat både i veckan och igår. I tisdags var jag med och kollade när hon chippmärkte en klapphingst. Så nu vet jag hur det går till.

Igår åkte jag till henne igen efter jobbet. Började grundmåla några hinder med Sofia. Tror det kommer bli jättesnyggt när allt blir klart! Mot kvällen tog vi oss en ridtur med Marléne. Jag red den lilla travaren Tibbe. Känns som det var riktigt länge sedan jag red travade och känner mig nästan lite ovan. Riktigt länge sedan var det jag red en typisk travartravare. Men det är så roligt att rida ny häst igen. Tror att hon kan bli riktigt fin om hon får jobba lite mer kontinuerligt och träna, träna.:)

Är riktigt sugen på att rida och träna henne mer kontinuerligt och se vad som händer. Tycker de få gångerna jag ridit henne att hon är en riktigt rolig häst. Får se om jag skall upp och rida henne idag. Tror det blir så.


Har ridit pownii

Lite om de senaste dagarna då.

Lördag. Var hos Marléne, gick och ledde en av ridlekisdeltagarna i skogen på en ritt. Sen kollade jag lite när de hade en instruktör ute för lasthjälp med en av hästarna. Sen blev det lite smörgåstårta. Trots att ingen egentligen hade lust så blev det en ridtur också. Jäklar vad kallt det var den dagen! Men mot kvällen hade vi hunnit värma oss lite så det blev som sagt en ridtur iallafall.

Söndag. Världens härligaste ridtur med F och hennes kompis här hemma! Red ponnyn och shit vad taggad hon var. Lilla Blanka. Släppte henne fullt och hängde på storhästarna som galopperade framför efter lite bakutsparkar så galopperade vi på den smala stigen i skogen jäklar vad roligt det var! Full fart på minstingen.

Idag blev dte även en häärlig tur uppe i skogen tillsammans med L. Njööt verkligen av vädret och galopperade långa sträckor. Hur mysigt som helst i skogen. Red plutten idag med.


Budget

Sitter och gör en ny hästbudget, det var ett tag sen jag gjorde någon nu så tänkte göra en helt ny. Det jobbiga är att så mycket hänger på vad det är för  typ av häst när det gäller försäkring och att jag inte har en aning om var jag skall ha hästen. Det betyder rätt mycket pga stallhyran som skiljer sig så otroligt mycket och även då transportsträcka och träningar och hur nära stallet ligger ett ridhus.

Så det går sådär, men jag får fortsätta och försöka komma fram till en hyffsad budget.


Tävling



Jag är med i en tävling HÄR!


Tävlling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Sista träningen med Valter?

Nu har jag bestämt mig. Det kan möjligtvis ha varit min sista träning med Valter idag.

Jag skall nu börja jobba dagtid ett tag framöver (tråkigt nog då jag älskar skift, men så är det) vilket då innebär att jag kommer få mindre tid för hästarna då jag jobbar hela dagarna och bara har kvällarna och vissa helger. Vill ännu hänga lite i hemmastallet. Har dessutom bestämt mig för att hjälpa Marléne med hennes hästar. Så, kommer inte hinna med alla tre. Fick lite ångest över att det blev så plötsligt med allting. Börjar dagtid redan på torsdag. Hörde av mig till Valters ägare igår.

Jag är jätteglag att jag fått chansen att hjälpa till med Valter och fått rida honom. Tyvärr blev det inte riktigt som jag tänkt mig, vilket är tråkigt men sånt händer. Hade tänkt att hjälpa till med honom och hitta en tränare och träna lite dressyr med honom då det verkligen är något jag behöver. Men det gick lite sämre med att hitta tränare och min lilla plan kraschade lite. Jag valde att hjälpa till med honom för jag ville lära mig mer dressyr, inte för att jag tycker det är roligt, utan för att utveckla min ridning. kanske där felet var?

Men misstolka mig inte nu, jag har inte tyckt att det varit tråkigt att rida Valter, absolut inte! Det har varit riktigt roligt att få rida en sån välutbildad dressyrhäst med såna rörelser och gångarter. Skönt att få rida en sån fin häst som liksom redan kan allt. Men sen kan jag ju inte lära mig själv något som jag inte kan. Jag tror jag har lärt mig mer än vad jag tror faktist med hjälp av Valter och alla tjejerna i dressyrstallet.

   

Det bästa av allt är nog att jag själv även insett att jag verkligen inte vill satsa på dressyr eller köpa en dressyrhäst. Haha. Nu är jag liksom 100% säker på att det är hoppning jag vill hålla på med. Jag är verkligen ingen dressyryttare och jag tycker att det varit riktigt svårt att få motivation till olika ridövningar inom 4 väggar. Har blivit mycket ridbana och ridhus pga. vintern osv. Men som sagt tiden jag haft med Valter har gett mig otroligt mycket!

Så nu är planen då att rida lite slappisridning hemma, typ bara rida ut osv. Sen jobba lite mer ordentligt med Marlénes hästar. Finns en hel del hästar där. Förhoppningsvis skall jag nog hitta någon som har en dold talang för hoppning hoppning där ;) Sen skall det såklart bli spännande att se vad som kommer hända med lilla Mathilda som har hoppstamm i sig och skall iväg på inridning om några månader. Nej men tror att det här är det som är rätt beslut och känns bäst. Så förhoppningsvis kommer det bli bra :) Hoppas jag hittar någon häst som jag fastnar för där.

Så med Valter vet jag inte riktigt hur allt kommer att gå, var det sista träningen idag med honom? Ingen aning, skulle jättegärna velat erbjuda mig att hjälpa till med honom tills hon hittar en ny ryttare att hjälpa till med Valter. Men jag kan liksom inte erbjuda det heller eftersom jag inte vet om jag kan hålla det. Så känns väldigt elakt att bara sluta med så kort varsel, men kan liksom inte ändra på det, tror jag? Tror även att jag kommer ha några kämpiga veckor framför mig genom att ställa om till dagtid på heltid igen. Har nästan jobbat skift i ett år nu, kommer nog ha några jobbiga mornar framför mig. Tidiga mornar är nog inte riktigt min grej. Men det kommer bli bra till slut.

Vet inte riktigt hur det kommer bli de närmsta veckorna men jag antar att vi väl får se vad som händer och vad tiden utvisar. Och ni kommer förmodligen få fortsätta hänga med mig på hästfronten här om ni vill.

Svettigt värre?

Jag var inne och läste lite på internationalshowjumping.se idag och börja fundera på en sak när jag såg det HÄR inlägget.

Något jag inte riktigt förstår är magplattor/sadelgjordsplattor för hoppning med lammskinn på. Visst har man en superkänslig häst som måste ha det för att den inte få skav osv, så självklart. Men annars?

Det måste ju bli supervarmt för hästen med ull på hela plattan. För alla som använder magplatta vet ju hur svettigt det blir under den när man använder en helt vanlig. Måste ju bli supervarmt och svettigt för hästen med ull. Speciellt på sommaren. Nej, det var faktist något jag inte allt förstårvitsen till varför man skall ha det för. 

Visst är det kanske en snygg detalj osv, men att ha en sån på hästen mitt i sommaren för att dte är snyggt? Nej då sätter jag hellre hästens välmående framför en designer grej. Någon som vill förklara en annan bra anledning till att ha dessa magplattor?


Bildkälla


MinStoradag, ponnyridning

Var ju då iväg i ridhuset men några av Marlénes ponnysar. Innan hade det varit show för barnen med westerninriktning. Så alla barn var ju supertaggade på att få prova rida ponny. Vad jag hörde var det ca 45 barn så vi hade fullt upp! Det var lite läskigt i början innan man kommit in i allting. Precis när vi kom in i ridhuset flockades det folk omkring oss, och det var kamerateam som filmade och massor. Blev lite mycket men tillslut kom man i i rutinerna och det bildades tillslut ett litet kösystem.

Barnen var ju jätteduktiga, endel var lite sjukare än andra och behövde hållas i mer pga. att de hade lite sämre balans. Men oj så kul de tyckte det var! Ingenting slog deras leenden, samtidigt som vissa tyckte att det var lite läskigt. Så skräckblanand förtjusning var det hos endel.

Det slöt med att vi började med att ta med två ponnysar, vi visste inte riktigt hur många som skulle vilja rida. Men jag tror att det räckte och blev riktigt bra. Förhoppningsvis blev det inte för lång väntetid. Alla barnen fick rida ett varv runt ridhuset. Så jag ledde hästen, en annan tjej som också rider hos Marléne som jag absolut just nu inte kommer ihåg namnet på, lyfte upp barnen och höll i dom och behövdes det ytterligare en som höll i barnet så sködde föräldrarna/medhjälparna det.




Ponnysarna skötte sig så otroligt bra! För det första hade de alrig tidigare varit i ett ridhus. Sen körde de omkring med fyrhjulingar utanför ridhusporten som var öppen, westernkillarna kastade lasson omkring oljetunnor i mitten av ridhuset och varje gång de träffade (typ varje gång) och drog åt med en snärt tjongade det till. Sen var det musik och speaker då och då, kamerateamen med mickarna och kamerorna och dessutom alla barn som var överallt. Så jäklar vad duktiga de var! Det är så såna ponnysar skall vara!


Valter + ponnysar

Igår var jag först iväg i dressyrstallet och red lille valter. Började på utebanan men jäklar vilken motvind det var! Så efter ca en kvart red vi in i ridhuset och fortsatte där. Känner att det går bättre och bättre att sitta ned i traven på honom nu. Han har så otroligt stora gångarter så i traven nästan flyger man ur sadeln om man försöker sitta. Men nu går det faktist rätt bra i samlad trav iallafall.

Mot kvällen åkte jag till Marlene och klippte och tvättade och flätade lite på hennes småhästar. Idag skall vi nämligen iväg med några till ridhuset. Där skall sjuka barn få rida lite. Det är ett sammarbete med MinStoraDag om jag förstått allt rätt. Så jag skall följa med och hjälpa till att leda ponnysar osv. Skall bli roligt. Däremot så skulle det komma rätt mycket folk. Så lite halvläskigt kanske? Så nu får allt ponnysarna sköta sig. :)



Innan det är dags för oss med ponnyridning skall Madde Stiwing hålla en Clinic. Marlene berättade lite om henne igår så förhoppningsvis skall vi hinna se lite av hennes Clinic. Har aldrig sett hennes clinics men har bara hört en massa possitiva saker om henne. Skall bli spännade det med.

Så nu är vi taggade så mot eftermiddagen bär det av till Marlene för sista fixet med ponnysarna, sen är det dags att åka till ridhuset. :D 


Varmt

Idag skall jag inte göra samma misstag som igår. Åkte till stallet med underställsbyxor under ridbyxorna och fleecetröja mm. Smart, såg sen att det var 24 grader i solen. En aningens varmt ;) haha, så idag får det allt bli ett bättre klädval.

Snart åker jag iväg till Valter! :)

Jag, pappa och varsin dator med hästar



Jag och pappa sitter och ser på hästar på varsin dator, haha. Nu skall jag bara få honom att inse att det är ridhästar som är intressanta. Men det lär ju kanske bli en aning svårare ;) 


Valter

Har varit i dressyrstallet och hängt idag. Red lite på Valter på utebanan tillsammans med en annan ifrån stallet. Båda hästarna var riktigt sega, kanske lite trötta i värmen? För jäklar vad varmt det var! Red i t-shirt. Helt underbart!

Sen kom veterinären och det var dags för koll av tänder, så 5 hästar blev kollade och fixade i munnen. Han sa att V hade riktigt fina tänder för att vara så gammal. Härligt det! Sen när alla var färdiga hade vi fullt med drogade hästar i stallet. Det är ju typ läskigt att se de när de är drogade, är typ rädd att de inte skall vakna till igen. Men det gick bra med allihopa.

I mrgon är det dags igen att rida Valter, skall även ta mig till Marléne och fixa hennes små ponnysar inför fredagen då vi skall iväg med dem. Men mer om det imorgon :D


Har varit lite tomt här på sistonde

Har varit lite tomt här på sistonde. Hela helgen gick åt att vara funktionär på hopptävlingarna och jobba. Så haft fullt upp från 08.00 till 22.30. Man blir så JÄKLA sugen på att hoppa när man står och tittar på hopptävlingar. Jag vill, vill, vill ha en egen liten hopphäst. Men tydligen skall det vara så jäkla svårt att hitta en.

Gillade förresten att vara funktionär, hade bästa platsen på banan för att se alla ekipage ;) Sista jobbardagen idag för det här passet sen är jag ledig i två dagar och då skall det ridas! Det var ett tag sen.

   

    Måste verkligen ta lite nya hästbilder!

RSS 2.0