Just doing to much and thinking to little

 
Overthinking....
 
 
 

Parampampam

Lite snabb update. Igår blev det en kort ridtur ute med Filur och Blanka och stallägaren. Blev rätt mycket galopp och både Filur och Blanka var busiga. Skoj, tyckte jag ;)

Tog massa bilder igår också men Filur skulle ju följa efter mig hela tiden så de blev ju sådär bra. Får se om jag kan lägga upp några.

I natt så får Filur sova inne också. Riktigt kallt ute och en av hästarna i stallet skall stå inne då hon har problem med ett öga och veterinären varit ute och pillat på det.

Hade stallkvällen idag, skulle egentligen ha ridit men det kom annat emellan så istället blev det lite mys och pyssel med Filur. Så nu är han flätad och fin!

Nej, sova lite kanske?
Godnatt!


Finally!!


Your mind is playing tricks with me my dear

Dagens ridpass blev med F. Ny väg igen. Filur har ännu inte gått samma väg 2 gånger, och jag som klagar på att vi har så lite ridvägar? Kanske borde fundera på det där igen.
 
Kallt som bara den var det idag, men duktig häst hade jag och vädret bör man ju nästen inte klaga på. Riktigt fint. Är det dethär som kallas livskvalié?
 
Jag och Filuren
 
 
 
 

yesterdej

Galet rädd blev jag igår när jag stod och borstade på Filur inför ridturen. För när jag tittade upp såg jag något litet svart sticka ut ur munnen på honom. Sen insåg jag att det var min supertjocka fodrade VANTE och ett finger som stack ut!! Då blev det fart på mig kan jag säga! Herregud, i stort sett hela vanten hade han i munnen förrutom ett fingertopp, och de vantarna är tjocka kan jag säga!

Lyckades få ut min (nya dessutom) vante som var helt full med hästdreggel och söndertuggad. Men herregud, tänk om han svalt den! Inga vanter i rykthinken i boxen hädanefter. Jises.
RIP 2013-01-03 - 2013-01-19

Annars blev det en lång ridtur med F och L med många fina galoppsträckor. Rikttigt härligt. Filur skötte sig hela tiden galant tills vi red på stora vägen och i en hästhade bredvid stod det två personer på en is och skyfflade bort snö med en snösläde/ skyffel och det lät tydligen riktigt läskigt. Red ned på åkern bredvis och F galopperade lite och både Filur och L´s pålle blev galna och fick nåt fnatt. Filur kastade sig runt och halvskuttade/stregrade (!) vad hände där liksom? och L´s pålle höll också på så hon fick hoppa av.

Resten av turen var det hur lugnt som helst.
 

Gina Tricot Grand Prix 2013

 
Alla som hängt med här vet ju att jag varit lika svag för Ginas, Grand prix kollektion varje år. Detta år är inte heller något undantag. Här är mina favoriter:
 
Tröjorna, har ju en från fjolårets kollektion, blev ju superglad när Ginatricot insåg att dom faktiskt kunde sälja dem på deras hemsida. Oj vad jag letat folk som bott i närheten av Borås innan!
 
Ett extra PLUS för den höga halsen på luvtröjorna, älskar när det är så på luvtröjor! Mums. Gillade dock baksidan på fjolårets tröja bättre, men den höga halsen får väl kompensera upp allt ;)
 
 
 
Pikéerna, snyggare i år. Köpte en ifjol, tog en i storlek S, vilket jag inte skulle ha gjort, för stor :( Kanske borde satsa på en ny i år istället? Mössan var rätt cool den med.
 
             
Sen till några saker jag halv gillar men är tveksam till, schabraken; Liiiite för stor logga för min smak. Läggeer man dessutom på sadeln kommer ju halva loggan att försvinna + för stort och nytänkande - för inte riktigt genomtänk kanske :)   
 
Ridbyxor, fine snygga, ginna gör bra modeller på jeans så varför inte ridbyxor? Är dock skeptisk till modeföretag som sedan poff gör ridbyxor. Då är det skoningen jag är skeptisk till, vissa verkar inte förstå att den faktiskt har en funktion och inte bara finns där för att det skall se "snyggt" ut. Är även skeptisk till de rätt saftiga 700kr de tar som pris. John Whitaker VS GinaTricot, känns som att man väljer JW.
 
Fjolårets VS årets luvtröja
 
2012
2013
2012 VS 2013 Schabrak
 
Den nya kollektionen kommer även i år att säljas på Ginatricot´s hemsida! Wihuu.
Den börjar säljas den 4/2. Vill ni se resten av kollektionen hittar ni den HÄR! 

Hmmhmmhmm

Galet fint väder, funderar på om jag för första gången skall bege mig ut på en ridtur själv med Filur..

Bild från i tisdags


Mörkt

Ytterligare en ny väg för Filur blev det under uteritten idag. Han har ännu inte fått gått samma runda nån gång än.

Klädde både mig själv och Filur som en trafikskylt. Reflexer från topp till tå. Tog även på mig pannlampan och tur var det, för halvvägs hem behövdes den. Det han att bli riktigt mörkt.


Segt

Filur viskade till mig igår att han vill ha sitt nya täcke snart. Hur lång tid skall det ta? 8 dagar har det gått nu.. Får hoppas på att det kommer ikväll :)

Snart skall jag och F till stallet och rida lite :D

Glittrigt

Är galet trött nu. Hade stallet i morse och var ute på en ridtur med stallägarn och red en sväng på Filur.

Och vinterlandet som var idag var ju helt magiskt. Riktigt kallt, frostigt och solsken och allt bara glittrade.

Allt blir så fint med frost på, gräset, träden, staket, stängsel, allt!

Ny ridväg för Filur idag också och han skötte sig galant. Red ett varv runt stora dammen som det var is på idag. Mysigt, mysigt och Filur var duktig.

Har hållit igång sedans i morse och nu blev jag så trött. Tror nästan jag skall gå och lägga mig och sen blir det nog lite gym med stallägarn vid 08.15 i morgon, tidigttidigt.

Godnatt


Ny Hopptränare

Såg att från och med i slutet av Januari, då hoppträningarna drar igång igen, kommer det att vara en ny hopptränare. Lite tråkigt tycker jag. Gillade verkligen hon som jag hade förrut när jag hoppade med Cinnamon.
 
Vet dessutom vem den nya tränaren är då jag jobbat (när jag sommarjobbat) ihop med honom för några år sedan. Var faktist och tittade på några av hans hästar i somras som var till salu och åt dessutom middag med honom när vi var ute på lunchen med några arbetskamrater och åt lite mat.
 
Har ingen aning om vad han kan om hoppning och liknande, då det enda jag vet är att han har hållit på med hästar och uppfödning länge och haft fina hästar som han fött upp. så lite tråkigt att det inte är samma tränare som jag hade med Cinnamon, men vi får hoppas att den nya är lika bra.
 
Bilder från några hoppträningar med Cinnamon
 
*LÄNGTAR*

Lördagens äventyr

Hu vad Filur är en duktig häst! I lördags blev det ett lite mindre äventyr för mig och F. Red iväg och hade en bra plan på vart vi skulle ta vägen, men sen blev vi hungriga så vi red förbi Foleaffärn och köpte lite Wienerbröd och lite Mer. På sommaren brukar vi ta ett stopp utanför affärn och köpa glass och alla turister tycker det är hur coolt som helst att vi ridit till affärn och sen står på den lilla gräsplätten vid parkeringen med våra hästar.
 
Även om det nu var snö is och vinter så tycker folk som handlar att det ser så mysigt ut när vi är där, så det är alltid kul! :) Träffade även på en arbetskollega som var och handlade med din son så det var skoj.
 
 
När F väl kom ut med vårt winerbröd så var Filur såå tiggig och han skulle bara ha, så den showen fick alla folk på parkeringen se. Jag fick göra ninjakonster för att han inte skulle äta upp den! När jag sen tillslut hade en torr kant kvar så tänkte jag äh, han får väl smaka då. Och OJ vad han tyckte det var äckligt! Han kastade med huvudet och försökte spotta ut det och slickade sig som en galning om munnen. Haha! Så hela hans försök att tigga åt sig den i 20 minuter var i onödan så han ändå inte gillade det ;)
 
Svart och vit
I väntan på F som shoppade fika
 
Red sen vidare inne i en granskog, så fint med all snö på alla granar! Mindre mysigt att få all snö från granarna på sig dock...
 
Det blev tillslut en rätt lugn tur på två timmar och lite galopperande i snön fick hann vi också med och OJ vad hästarna gillade det! :)

Fluffigt

(Blev tydligen något fel detta skulle ha blivit publicerat i Lördags)

Nu blir det invigning av min nya rumpvärmare och en ridtur på filur

Tänk Livet som en fluffig rumpvärmare, vilka många länder och plater man får besöka. Min fina fluffiga sadelvärmare har först kommit från;

Holland till

Tyskland Lubeck

Malmö Sverige

Stockholm Sverige

och sist men inte minst....

GOTLAND

 

Nu återstår det bara att se hur bra den är, tyckte den var lite stor men får väl se om den sitter kvar, fungerade ganska bra i lördags.


Galen häst och dubbelpulka

Wiiie, Gud vad kul vi haft idag! Låter bilderna tala.

De kan gå riktigt fort om man har en häst som heter Speed! Fick hoppa upp och rida token så att F också fick åka lite pulka. Haha, så skoj!

Här rider jag lite :)


Trotsade vädret

Jag och F trotsade vädret och begav oss ut i snön och blåsten i eftermiddags. Filur var PIGG, han var så glad att komma ut så han visste nog inte riktigt vad han ville. Gick han först stannade han hela tiden för att allt var så läskigt. Gick han sist så småtravade han hela tiden.

Slöt med att vi travade lite och e det var dags hemåt gick vi zick-zack för att han var så pigg och små studsade framåt.

Småjobbigt när man är klädd som en uppstoppad Michelin gubbe och stigbyglarna hade jag bytt till mina säkerhetstigbyglar som var svinhala och jag blev galen på. Så dagen var mindre lyckad.

Men Filuren har jag bäddat för inne i natt då de är så tråkigt väder ute och hans halstäcke var blött. Så de blir nog skönt för honom bäddade på rejält med spån så att han kan ligga och mysa.

Imorgon blir det tolkning bakom häst med snowracer och miniskidor. Får se vilken häst vi tar. Hade varit kul att prova med filur och det kanske inte går i 180 då. Men med tanke på hur pigg han var idag så kanske det blir så ändå ;)


Presenter

En hel hög med födelsedagspresenter låg i stallet till mig från alla stalltjejerna. Så himla söta! Jag och A skulle ju fira på hennes födelsedag i lördags och bjuda in stallgänget men var ju sjuk då..

Men ändå roligt att få födelsedagspresenter sådär 6 dagar efter sin födelsedag. :)


Broar och sånt

Hostandes och snorandes (jättesynd om oss) tig jag och stallägarn tillslut oss upp på hästarna. Sen var vi helt slut.

Tog en kort ridtur ute kanske på en 30-40 min eller liknande. Ny väg för Filur igen och han är så cool! Gillar den hästen mer och mer för varje dag verkligen.

Red över tre broar, varav en jag hatar, så lät Blanka gå före där då den är lite läskig och även hästarna brukar tycka det. Filur var lite tveksam till alla broar, kan ju bero på att det blåste rätt ordentligt och forsade vatten under och lät som bara den. Men det gick rätt bra. Han skall bara lära sig att hålla sig längd kanten på de stora broarna som är på vägen. Men första gången ju, så han är förlåten ;)

Sen en otrolig sak han lyckades med. Filur där på 168 och lilla blanka med sina små steg (c-ponny) han lyckades galoppera bredvid henne bär hon travade! Och då har hon småsmå steg, har ridit B ponny som har större steg än henne! Ganska coolt.

Nu skall jag snart tillbaka till stallet igen och förbereda lite inför kvällen. Ciao


Shopping igår

Jag slog till på täcket iallafall. Hade egentligen tänkt köpa ett likadant Rhino täcke som Filur redan har, men kom sen på att det hade varit rätt smart att köpa ett täcke med "vanlig" hals som som fäster på vanligt sätt eftersom jag då kan använda det till min andra två vintertäcket också. BLING, ibland händer det att jag är smart faktiskt ;)
 
Låt oss nu hoppas att det är hyffsad kvalié och att det passar och sitter bra på Filur :)
 
Här är en annan bild på ett likadant täcke:
BILDKÄLLA
 
Nuuu bär det av mot stallet!

Liite surt

Det känns lite surt att alla i stallet skall dra igång och rida som galningar nu när jag vart sjuk. Hade kunnat fått sällskap Lördag, sönda, måndag OCH tisdag! Småtråkigt att missat alla de gångerna.

Men nu skall jag allt tvinga alla folk rida med mig och jag vet nu vart L´s kille bor så kommer hon inte och rider med mig åker jag allt dit och drar med henne! Höhöh, jag är så snäll ibland ;)

Någon som har ett sånt här?

Har lite planer på att skaffa ett sånt här täcke när jag hittade det på rea si sådär 600kr billigare än orginalpris och i rätt storlek och allt. MEN det jag undrar över är om någon haft ett sånt och vet om det är nå klok hållbarhet på det?

Vet att i stort sätt alla bloggläsare försvunnit nu under mitt år utan häst men vi provar iallafall...

Fredagens ridtur

Nu börjar jag faktiskt vakna till liv igen! Härligt, härligt. Så imorgon skall jag och den andra sjuklingen (stallägaren) ut och rida en kort sväng! Jag är så taggad!
 
Kan ju nu berätta lite om ridturen i fredags med F och L. Red en längre men lugn runda. Filur var pigg i början och väldigt nyfiken på den nya vägen. Kändes lite spänd och så o början så när vi skrittat några kilometer kom vi till en gammal inhägnad hage där jag ville känna igenom honom lite och se hur han skulle reagera om jag krävde lite trav och sånt av honom. Men det gick hur bra som helst! Så tydligen är han nog bara så pigg och alert i sitt sätt (iallafall nu i början) men samtidigt lugn och samlad när man skall öka. Efter lite trav och uppvärming på volt och allt gick så bra. (Trodde inte att han skulle vara så lugn) så tog jag faktist galopp på volten också. Kändes bra att han var så lugn innan vi skulle ut på stora vägen. Som förresten också gick hur bra som helst.
 
Bild från ridturen i fredags
 
Red lite i skogen på några fina stigar, red även först en stor del av rituren som också gick hur bra som helst. Love it. Så Josefin (Filurs ägare) din pålle sköter sig galant! :)
 
Han blev lite småledsen när F´s häst drog iväg i traven så att han kom långt efter och försökte galoppera ikapp men han lyssnade med en gång när jag sa åt honom att ta det lugnt.
 
På hemvägen krävde jag lite mer av Filur och ville få honom att jobba lite och gå i en fin form tillslut så hittade vi varanddra och han gick riktigt fint. Har ju själv de senaste året "slöridit" de andras hästar och inte brytt mig om form osv så mycket då ingen annan gör det men nu skall det allt bli ändrig på det. Nu skall Filur få riktigt stora muskler, sen skall vi iväg på hoppträning!
 
 

Bläh

Hu, att man aldrig kan bli frisk! Men idag har jag faktiskt orkat starta upp datorn. Små framsteg ;)

Såklart att alla istallet skall rida som galningar när jag är sjuk. I lördags två sms "rida idag?" Söndag 2 sms "hänga med och rida?" måndag "frisk och sugen på att rida?" Imorgon skall jag dock förhoppningsvis lyckas ta mig ut till stallet och rida med stallägaren. Låt oss hoppas att jag blivit hyfsat frisk då.

Min röst är iallafall tillbaka sedan ett par dagar sedan så nu kanske Filur kan vänja sig vid den istället för mitt tidigare; "eej, Filur ur är et med ej?

Jag som precis skulle börja rida igång ordentligt. Jaja, låt oss hoppas att jag blir frisk en gång för alla nu. Tänker ligga här i min säng nu tills jag blir ordentligt frisk! :(

Filurs dag

Filur verkar inte ha haft något emot lite vila idag. Men han skulle allt behöva bada sina ben lite. Får bli när jag frisknat till.

Fick dessa bilder av A precis. Han har fått mysa inne lite idag.


Myser

Fick precis den här bilden skickad till mig av F. Skönt att veta att han har det bra och blir ompysslad fast jag inte är där.


Sjuk

Är riktigt sjuk. Helt värdelöst är det. Red ut på Filur i förrgår på en lång men lugn ridtur med två av de andra tjejerna i stallet och det gick så jäkla bra!

Nu skall jag vila ut ordentligt så att jag blir frisk snart.


Dagens ridpass in tha Ridhus

Ja, som ni såg i inlägget innan höll jag ju på att klanta till allt. Tog på Filur Indies gamla lädergrimma (som pappa var så snäll och köpte för nåt år sen) hade fixat iordning allt, började bli lite smånervös sådär med lastningen. Lite smått flashback Cinnamon när han stod där vit och allt i Cinnamons gamla täcke.
 
Gick ut gick och och gick med honom på transporten och trots han är såhääääär stor och transporten endast såhäär stor ;) så gick han på utan att tveka. Fråga mig inte vad jag hade i huvudet men jag tänkte att jo, hennes matte brukade ju lasta honom själv så jag band fast honom och skulle gå bak och lägga på bommen. Då han såklart börjar backa, vilket gick bra, tills det tog stopp och sen "POFF" var grimman sönder och han gick in i stallet.
Vad i PIP tänkte jag med? Gick såklart med som jag alltid gjort in i transporten men Filur är ju så duktig och väluppfostrad så han går ju in av sig själv, bara att släppa in honom och sen lägga på bommen. Och jag tänkte inte ens på det förrens stallägaren nämnde det! Alldeles för mycket minnen som snurrade runt i huvudet blandat med nervositet?
 
JAg trodde inte att det skulle gå men spännde man ut Cinnamons gamla lädergrimma i storlek COB kunde han faktist ha den. Så på med den och ut igen. Tror ni han ville gå in i transporten igen då? Nej...Då ville jag bara klippa till mig själv med något hårt. Trodde såklart att f*ck. Då var det här kört. Speciellt eftersom vår transport är liten, mindre inbjudande och ingen häst gillar den. Kände att det var Cinnamon helt om igen. Stallägaren var där och en annan i stallet var också med och hjälpte till och jag fick inte på honom...
 
Tillslut sa stallägaren "Ge mig honom!" och sen kom lilla hon där på 150cm och tog Filur 168cm och gick rakt på. Lastade honom brett så det var bara att flytta mellanväggen och lägga på bommen. Vårt lilla "kaos" hade väl bara tagit några minuter men ändå. Sen var det bara in i bilen och iväg. Thank god för Jasom Mraz som lugnade mig i bilen, trodde verkligen att jag klantat till det ordentligt och att det typ aldrig skulle gå att lasta honom i vår transport igen.
 
Väl framme i ridhuset mötte min faster upp mig och hälsade på Filur och tittade på när vi red. Filur var lite tittig när vi kom fram men efter vi skrittat ett varv i ridhuset var det hur lugnt som helst. Förberedde mig på bockningar i galoppen och allt möjligt men han var hur lugn som helst! Själva ridpasset var väl kanske inte det bästa, men som sagt endast andra gången jag rider honom här hemma och jag har ännu inte lärt mig hur han fungerar, så det är bara att ge det till och lära kunna varandra.
 
Sen var jag lite smånervös för lastningen hem. funderade på att lasta honom smalt då det är det enklaste, men kan tillägga att det är väldigt smalt för honom då han är så stor. Första gången stannade han på rampen, andra gången gick han på direkt. Finaste hästen! Så jäkla skönt!
 
Så även om passet inte gick så bra så växte Filur otroligt mycket för mig idag! Så enkel att ha och göra med och så gosig. Stod och myste hur läänge som helst när vi kom hem. Och att gå in i en helt främmande liten ful blommig hästtransport och ett helt nytt ridhus var no problemo. Finaste hästen! 
 
 
Filur i Ridhuset!
 
Trött häst hemma igen (I Cinnamons bruna grimma ;) ) 

En lädergrimma senare..

..kom vi äntligen fram. Klantiga jag höll ju på att klanta till allt! Jag är så pucko, hu. 
 

R.I.P kära dyra lädergrimma

Det är ju docck just pga, den anledningen att de går sönder som man skall ha lädergrimma i transporten men lite småsurt att det var den dyra och inte den andra som gick sönder..Men, men hellre matriella ting som går sönder än hästen!

 

Inga kommentarer om släpet tack ;) tyckte det var en otroligt bra idé att måla stora rosa blommor på den när stallägarn fyllde 40. Nu några månader senare och när jag själv har en häst som får skämmas i den vackra transporten börjar jag ångra vårt fina impuls målande som vi tillbringade mitt i natten i en skog bland 1000 myggor...

 

Grön bil, rosablommigt släp, vit häst, bara knallrosa täcke som saknas nu då? ;)


Ridhus!

Om allt går enligt planera idag så skall jag och Filur på en liten roadtrip. Iväg till ridhuset, där min faster träffar oss och skall titta på när vi skall rida! Den Filur kan allt behöva få sträcka på sig lite ordentligt efter att ha stått så pass länge som han gjort nu. Dessutom eftersom han var då pigg i går känns det rätt bra att vara inför fyra väggar för han kommer nog dra till några bockningar tror jag. Och jag är inte van med att rida honom så vi får se hur det slutar ;)
 
Nu skall han allt sättas igång igen.

Besvikelsen som inträffar när...

Det står att det skall vara ridsport på Eurosport och så visar dom....tennis?!


Hell yeah

Nu är medlemsavgiften till NGR betald lika så även terminsavgiften. Ser fram emot att dela år 2013 med den här stora herrn.

Det nya året invigs med en premiärtur!

Idag blev det första ritten för mig på Filur hemma! Jag och stallägaren red ut en sväng. Låt oss säga att den stora vita hästen var PIGG och jag satt där och tänkte på mina kära säkerhetsstigbyglar som ligger hos Marlene. Så typiskt mig ;) Vi red en kort sväng och skrittade ett varv som går att rida runt på och sen travade vi ett. Trodde inte att Filur ens skulle hålla sig i skinnet men det blev bara ett skutt/halvbockning sen var det lugnt.

Så otroligt skönt att han är så cool också! Kommer till ett nytt ställe och har inga problem med att gå först eller blir rädd för saker. Visst fanns det några läskiga saker men efter att ha ryckt till lite så var det bara att traska på.

Har fjäskat för stallägarens man ikväll och snart är vinterdäcken på transporten. Nu återstår det bara att se om Filur får plats....

RSS 2.0