Såå sugen!

Nej nu är hoppsuget stort. Tänk att det var ett år sedan jag precis kommit igång med hopplektionerna. Men men, nästa vecka skall jag förhoppningsvis iväg ochskutta lite med hästen jag nu varit och provridit 2 gånger.
Gillar ju egentligen inte hoppa med hästar man inte "kan" och lärt sig hur de rör sig och fungerar. Usch, känns så hemsk när man är på en provridning och inte "kan" hästen och skall hoppa den. Vill ju iinte direkt råka slita den i munnen. Jag är inte van med att hoppa olika sorters hästar, den erfarenheten och kunskapen har jag inte än. Men utan att prova och lära sig kan man inte heller få den.
 
Hoppade över ett litet dike med hästen jag provred sist och det gick så lungt, fint och var så enkelt. Trots att han är så pass stor ändå så kändes det så lätt. Skall bli spännande och se vad det blir av det här, känns som det kan bli helt perfekt faktist!
 
 
 

wow

Igår hade jag för första gången på typ ett år om inte mer! Noll besökare här. Inte så konstigt med tanke på att det inte händer något här. Det känns rätt onödigt att hålla igång den när jag bara gör det gamla vardagliga. Typ rider hemma i stallet på andras hästar, ingen träning, inga aktiviteter med dem, strävar inte efter något mål med dom. Utan bara luffsar runt i skogen med dom och resten av stallgänget.

Men förhoppningsvis blir det ändring på det snart! Skulle ha varit så kul om något "ordentligt" drog igång igen. En lite nytändning i hästlivet, och det verkar faktist som att det lutar mot att det bli så!

Var ute och red med F igår och red lilla Blanka med westernsadel som vanligt. Hittade ett litetträd som låg över halva stigen och ett litet skutt blev det över det. Att bara ett sånt litet skutt kan göra hela ridturen. Så roligt! Vi stannade även till på en åker och red "igenom" hästarna. Jag körde på lite lugnare med Blanka, lite skänkelvikningar och sånt, den lilla latisen blev så sur på mig att hon drog till med ett ordentligt bocksprång när jag skulle få henne på en stor volt i galopp. Haha. Att hon kan vara så snäll mot alla nybörjare och att personer med handikapp kan rida henne men honvet precis när hon kan raca på med mig och bocka och hålla på. Typsikt ponnysto!




ÅÅh vilken helg!

ÅÅh vilken otroligt rolig helg jag har haft! Igår blev det 5kamp till häst med stallgänget. Riktigt skoj tills F halvt hoppade över ett staket med sin pålle som fastnade med benen och drog med sig staketet. Tack och lov var det ruttet och han skadade sig inte! Sen blev det taco, drinkar och baljbadning och god efterätt med alla tjejerna, riktigt mysigt och skoj. Superhärlig kväll!

Riktigt roligt att vi gör såpass mycket utanför stallet också! Nu är det även bio på planering, såhär duktiga på att planera aktiviteter har vi inte varit på länge! Skitskoj! :D
 
En av grenarna, snygga kläder va?

Velar

ååh, kan inte riktigt bestämma mig. CA och A från stallet skall åka till Ullared eller gekås eller vad det nu heter och jag kan inte bestämma mig om jag skall följa med eller inte!

Skall ju egentligen inte ha något speciellt men, det är ju alltid kul att åka iväg en sväng och man brukar ju alltid hitta något att köpa där. Jag kommer ihåg resan ifjol, men då hade jag ju faktist en häst också och ungefär 90% av allt jag köpte var hästsaker, för det är ju det som är roligt att shoppa ;) Men, får väl fundera vidare och bestämma mig snart för redan denna vecka åker de iväg..

Här har nu min fina bild som jag hade som inköpningslista på hästavdelningen ifjol..blev ju lite till förrutom allt på bilden också ;)

Ni hittar två listor på vad jag köpte på Ullared ifjol HÄR och HÄR

Fång?

Skulle rida med F och L idag. Meen vi första anblicken av lilla Blanka bus såg hon inte pigg ut. Verkar vara lite fångsyndrom på G igen :( Tänkte prova ut och skritta men fick vända hem igen då det inte alls kändes bra. Min lilla racerponny jue! :( Har hört av mig till ägaren och kollade tempen innnan vi red ut men det var lungt. Så jag ställde henne på ridbanan med lite mat och vatten så får vi se vad hennes matte säger.

Hu, hoppas att det inte är fång på G igen..

Sjuk

Har legat däckad i förkylning och allt som hör där till sedan i måndags. Nu börjar jag känna mig bättre igen. Sååå..vad hände och hur gick det på provridningen i fredags då?

Det är faktist den första av de fyra? provridningar jag varit på nu under året som det faktist kan bli någonting av! Säger inte att det var den bästa provridningen jag varit på och inte heller den som jag ridit bäst på. Verkligen inte.

Nu när jag tänker efter så red jag faktist riktigt dåligt. Lite smått ovan att rida stor häst igen, den hade verkligen ett lugnare och annat tempo än jag är van vid och jag hade häng på mina underställsbyxor under ridbyxorna (inget jag rekommenderar) Men troligtvis så blir det en provridning till nästa vecka när jag piggnat till lite och.. vem vet.. Kanske vaknar denna bloggen till liv igen tillsammans med en ny häst?

Nu är det bestämt!

I morgon bitti bär det av mot provridning!

Kanske, Kanske

Har varit i kontakt med en som har en häst och, skall åka och provrida den eventuellt på denna vecka eller nästa. Hon är intresserad av att låna ut på en längre period och sedan eventuellt sälja sin häst. Vilket passar mig perfekt. Lagom storlek, bra meriter gått upp till 110. Riktigt bra häst att hoppa med om man vill lära sig mer, och allt verkar passa så otroligt bra!

Har fått sett några filmer och tror verkligen att det kan bli något bra av det här så det skallbli riktigt spännande att åka och titta och prova :) Så taggad!
 
        

RSS 2.0