Full upp


Det är helt otroligt, första dagen på sportlovet och jag har varit upptagen från morgon till kväll. Men det är skönt att ha blivit av med endel ärenden som behövdes göra.

Longering var inte ens att tänka på eftersom jag kom hem när det var mörkt. Så jag bad även A som hade stallet ikväll att känna igenom Indies framben extra noga och kolla om hon såg stel ut. Men jag fick inget svar av henne så när jag kom hem åkte jag iväg en snabbis till stallet. Det kändes ingen skillnad på benen varken ovanligt varma eller svullna. Däremot såg hon kanske en aning stel ut, men det var ganska svårt att avgöra. Ingenting större i sådanafall.

Självklart fick jag ett sms av A precis när jag kom hem att Indies ben var okej och att hon möjligtvis var lite stel men hon var inte säker. Det är så typiskt! Sånt händer bara  för att man precis varit iväg. Men det var mysigt att hälsa på hästarna även om det inte var så lång stund. Det är så härligt med hästar som uppskattar när man kommer. En del hästar lyfter knappt på huvudet när man ropar på dem... Det roliga är att när jag ropar på Indie kommer M´s häst som jag red och skötte förut, sedan kommer hela drösen efter dem. Men det uppskattar jag även om att det kanske inte är det mest optimala att stå i mitten av en hög med hästar som inte alltid är så glada på varandra...


Tävling


Jag är med i en tävling HÄR!
Sponsrar tävlingen gör : www.emmi.se


Tävlinng


Jag är med i en tävling HÄR!


Sportlov


Första dagen på sportlovet, jag skulle egentligen ha följt med A och kollat på hennes ridlektion, men hon mådde inte så bra så det blir inget av med det.

För Indie blir det lite longerträning idag då det är det enda jag hinner, men det är nyttigt för henne. Vi får se om det går lika bra idag som det gjorde sist. Hoppas kan man ju göra. Jag skall även kolla om hon är lika stel idag som hon var igår och se om hon har någon känning av hennes halkning igår.

Jag skall även höra av mig till min ridlärare och höra om hon har tid på torsdag. Så nu håller vi tummarna och inget mer snö och oväder innan torsdag. Det skulle verkligen vara jättekul om det äntligen blev av igen!


Statestik

Statestiken har gått lite extra uppåt de senaste dagarna men jag antar att mycket av det beror på publiciteten i Equipage. Men det har jag inget emot, ibland får man riktigt bra tips ifrån er läsare. :)
 

Ridpass

Jag bestämde mig tillslut för att det skulle bli en ridtur idag, inne i hagen igen, då jag ännu inte vet vart man kan rida. Men nu börjar snön smälta så snart så kanske de vanliga vägarna fungerar igen.

Gammal bild innan snön kom igen..

Allt flöt på i början idag, Indie reagerar inte längre när man skall tränsa henne så hennes tränsnings strejk än nu över. Däremot kände jag med en gång när jag hoppade upp på henne att hon kändes väldigt stel, speciellt bak. För att ta reda på vilken sida det var och mjuka upp henne körde jag en rejäl uppvärmning och även serpentiner. Det jag kom fram till var att det känndes mest i vänster bak. Men allt eftersom vi jobbade på i voltar osv så kändes hon mjukare och bättre. Halt var det såklart så vi tog det lite lungt speciellt i traven. Vi tränade på övergångar igen och få henne att lyssna och hon är jätte duktig på det nu. Dock tycker hon inte det är så jätteroligt att stå still i halten. Sammanfattningsvis är jag jättenöjd med henne idag och hon tog allt med lugn. Däremot hände det något i avskrittningen! Hon halkade och det kändes nästan som hon var på väg ned på knä men lyckades dra upp sig. Hon blev väl lite för avslappnad och okoncentrerad. Det hade även packats snö i skorna på henne så det kan också ha varit orsaken.Trots det gick det bra och hon höll koll på sina ben senare och tog det lite försiktigare.

Så imorgon får jag ned och kolla till henne för att se om hon blivit stel eller sträckt sig eller något liknande. Men det var inte så farligt som det låter så förhoppningsvis gick allt bra.


Kategorier

Som ni kanske märkt så har jag lagt till ytterligare en kategori som heter longeringsträning. Där kommer jag lägga alla inlägg om longering. Så att både jag och ni kan gå tillbaka och kolla om hur både jag och Indie utvecklats. Så nu kommer kanske några gamla longeträningarsinlägg publiceras, men det får ni stå ut med. :)

Senare idag skall jag ner till stallet igen för antingen lite ridnig eller longerträning och barbacka ridning. Så det återstår att se vad det blir.


Befinner mig inte i Gbg

Jag har gått min dagliga runda på internet och insett att i stort sett alla. är på Göteborg horseshow, förrutom jag. Så nu sitter jag och ångrar mig att jag inte åkte dit och tycker synd om mig själv... Det konstiga var att jag inte ens tänkt på att jag kunnat gjort det.. Nästa år får det bli ett måste att ta sig dit.

Grymt fina bilder som många av våra kära hästbloggare tagit. Så nu får jag väl titta på lite fler bilder och drömma mig bort ;)


Chock?

(Skulle egentligen blivit publicerad igår men av någon anledning blev det inte det)

Det har varit mycket i skolan nu den här veckan då vi gjort vårt slutliga arbete i Religion B kursen, så jag har inte haft så mycket tid över till att läsa så mycket annat. Så jag blev inte lite förvånad när jag öppnade årets första nummer av Equipage! För på insändarsidan var nämligen lilla jag! Visst, jag hade mailat till dom, med det var absoulut inte menat att det skulle bli publicerat! Inte för att det gör någonting, men jag blev bara så grymt förvånad. Efter min lilla chock klockan 06.00 på morgonen så började jag skämmas lite. Varför? För att jag verkligen inte var beredd på det och speciellt inte på att de skulle publicera min bloggadress, vilket inte heller var meningen. Jag hade inte ägnat mailet jag skickade till dom någon större tanke. Jag ville bara ge lite förslag på vad jag skulle vilja läsa om och tacka dom för den fina kommentaren som jag fick här i bloggen.



Dock publicerade de inte hela mitt mail, vilket jag förstår eftersom det var onödig fakta att ha i en insändare och lite för långt, så det gjorde också lite att texten är lite osammanhängande.

Jag är inte direkt tjejen som skiriker HEJ, HÄR ÄR JAG! Så att få "insändaren" eller vad vi nu skall kalla det publicerat känndes lite konstigt. Speciellt eftersom hela mitt namn stod med och folk som jag känner kan läsa det. Dessutom är jag perfektionist allt måste vara perfekt och det jag skrev var inte perfekt. OM jag hade skickat en insändare till en tidning skulle jag aldrig skriva ut hela mitt namn, för jag gillar inte att folk vet att det är just jag som skrivit eller gjort något. Jag har otroligt dåligt självförtroende och sätter alltid för mycket press på mig själv.

P.g.a mitt dåliga självförtroende ville jag förr inte ens visa mina bilder som jag målat för folk jag kände, många sa att bilderna var fina men jag skämmdes alltid över att visa dom. Att dom var fina känndes bara framtvingat att säga om man skulle visa som, det kändes helt enkelt inte bra att bara få possitiv feedback utan att kuna lägga över berömmet på någon annan. När jag gick i sjuan så insåg vår bildlärare min lilla talang och hon fick mig att växa både inom målningen och mitt självförtroende. Jag visade henne bilderna och gillade det eftersom hon gav mig både possitiv och negativ kritik. Där jag mest kunde ta åt mig det kritiska. Tillslut började jag visa tckningarna för några kompisar och nu har jag verkligen utvecklats som person med mitt självfötroende inom målningen. Jag har till och med ett UF (ungt företag) som går ut på att kunder kommer till mig med ett foto som jag målar av. Det är som ett sista bevis på att jag klarar av att tro på mig själv. Men det är samtidigt otroligt jobbigt. Nu kan NI till och med se några av mina bilder jag målat, HÄR.

Nu kom jag då ut på et sidospår som vanligt. Men det jag försöker komma fram till är att jag har dåligt självförtroende och har alltid haft det, vilket jag senast märkte...IDAG. Ett arbete skulle skickas in i Religionen B kursen igår och jag hade skrivit ett arbete på 2 1/2 A4 men jag funderade på att strunta i att skicka in det då jag tycket att det jag skrivit var bara fel, lät dumt och  var dåligt. Till slut skickade jag in det. (arbetet var om man satsade på VG i betyg) Idag fick jag reda på att det var helt klart ett VG på arbetet. Jag som inte ens tänkt skicka in det...

Från det ena till det andra något jag måste lära mig är att läsa igenom det jag skriver. Men jag hatar det, än så länge här i bloggen struntar jag i det då den inte är så stor och jag tycker inte det är värt att göra det då jag helt enkelt avskyr att läsa igenom det jag själv skrivit. Börjar jag läsa igenom mina inlägg skulle jag förmodligen radera hälften. Det är nästan samma sak med läxor, om jag väl skrivit ett arbete om hur Fundamentalismen påverkar samhället på ca 5 A4 sidor är det inte så jättekul att läsa igenom det, då jag, inte tycker ämnet är så intressant. Men hade det handlar om hästar så kanske ;) Självklart läser jag igenom mina arbeten men ibland är det verkligen jobbigt, trots att arbetet blir betydligt bättre när jag läst igenom det och ändrat lite.

Så nu vet ni också varför mina inlägg kanske är lite osammanhängande ibland..Eftersom jag inte läser igenom dem.

(Förresten är det ju superkul att "Equipage" gillar min blogg och vill lansera den på sin hemsida i framtiden, men skall jag vara ärlig så tänker jag så här; att de förmodligen inte kollat bloggen så noga, för då hade de ångrat sig, eller så kommer de att ångra sig. Då min blogg inte är bättre än många andras. Det är så jag tänker, "Tjejen utan självförtroende." vilket jag har fått höra av både Lärare, bilskolelärare, ridkamrater och grekiska killar.


Jobba

Nu skall jag iväg och jobba lite. Tjäna pengar är helt okej ;) Senare får det bli en kortare ridtur eller en uteritt med F då hon kommit hem! Äntligen :D Men det lär förmodligen bli en kort ridtur då jag kommer vara helt slut efter arbetet.

Tävlinnng


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävlinnnng


Jag är med i en bloggtävling HÄR


Sportlov

Hinner tyvärr inte rida idag, men vi ni vad jag gjort idag? :D Jag har köpt en videokamera, den är inte min utan pappas, men han har nog inget emot att jag lånar den och filmar när jag rider. Något måste jag väl få tillbaka om jag hjälper honom med både filmning och redigering? ;) Så pappa vill att jag skall lära mig den och filma honom ikväll när han spelar gitarr. Just nu sitter den på laddning men jag har faktist läst lite i instruktionsboken, vilket är ett under för att vara mig. Hoppas allt fungerar som det skall med den och att den inte är allt för komplicerad då jag aldrig användt en vidokamera förut. Hah. Så i framtiden kommer det kanske upp lite videos när jag rider! :)



Otur hade jag i skolan för jag kom på att A var ju ledig idag, hur blir det nu med horseball på sportlovet? :O

Jacka

Den här jackan blev jag inte lite kär i när jag såg den, synd att den inte var fodrad bara:( 

Horze Adelaide ridjacka, dam
Vad tycker ni?

?

Hur tänkte jag egentligen nu? Jag hinner ju såklart inte rida på förmiddagen innan jag skall till skolan! Vi får se hur dags jag kommer hem, hoppas jag hinner rida. Men på förmiddagen skall jag göra ett ärende som är väldigt kul. Ni får reda mer ikväll...

Trevligt trevlig

Imorgon avslutar vi vår religion B klass och vi skall bara ha betygsamtal och sedan slutar vi!:)


 Eftersom min tid inte är förrän vid 12.45 så tänkte jag försöka mig på lite mer longerträning eller ridning imorgon, vi får se vad det blir av helt enkelt!

En annan sak jag skall göra imorrn är att få tag i A i skolan och fråga hur det blir med Horseball, det har snöat i flera dagar och jag vill inte att riskera att åka så långt när det inte är något livsnödvändigt. Så anting om det blir någon horseball imorgon (vilket jag tvivlar på) så får jag på något sätt lyckas hitta en häst att låna lite närmare ridhuset, eller försöka övertala dom att flytta träningen ;)

Vi har ju sportlov nästa vecka så det hade varit perfekt att få igång träningen då och har vi tur så kanske lite snö och is har försvunnit ifrån vägarna!

Svart/brun Häst

Ytterligare en bild jag målat.

I know, den ser lite skumm ut men det var en av de första jag målade för ett par år sedan

Men vad säger ni, är ni intresserade av att se andra bilder än bara hästar som jag målas? Som tex lite skådespelare, människor och andra djur?

Andra bilder jag målat hittar ni HÄR


Ridpass

Har varit i stallet i två omgångar idag. Först när jag red sedan har jag haft kvällsfodringen.


Jag ignorerade de vita fallande sakerna som fått för sig att ramla ned ifrån himlen de senaste dagarna och red ett pass i hagen. Underlaget var lite sådär så jag vågade inte trava så mycket. Dessutom känndes Indie lite stel idag så det fick bli mycket uppvärming och mjukgörande arbete. Det vi tränade mest på var skänklarna, få henne att lyssna på dem mer och tillslut gick det nästan helt utan tyglar!

Vi tränade även mycket halt för att få henne mer uppmärksam, som hon ibland glömmer bort om man inte tränat på det ett tag. Så i slutet satt även det som en smäck.

Det blev även lite trav, jag trodde att hon skulle få lite fnatt och bli jättepigg och sparka bakut eller något liknande men det gick faktist jättebra. Hon fick ta det lite lungt utan nogon större press på att arbeta perfekt idag då hon som sagt var lite stel och inte jobbat så mycket på sistonde. Så jag är faktist riktigt nöjd med passet idag. Tyvärr fick hon för sig att inte gapa när bettet skulle ur munnen men fick ur det innan hon fick "panik" eller vad man nu skall kalla det.

Vill bara tillägga att Indie till och med sökte sig nedåt igår när jag longerade henne! :)

Kraft


Jag vill dissa krafts Hinkar som är helt omöjliga att få upp. Alltså att öppna, de sitter stenhårt och det blir inte direkt lättare när fingrarna är frusna och det enda man känner är plastkanten på hinken skära in i fingrarna utan att få upp locket. Jag höll på att bli galen på hinken idag! (Eller jag var väl galen) Och så är det lika dant varje gång...
      <--- Dum hink!

Fet DISS till hink/lock konstruktionen!

Förklädd unghäst?


När jag väl hade klätt på mig alla stallkläder, mössa thermobyxor och jackan och skulle gå ut för att köra till stallet märker jag att jag inte hade någon bil! Pappa hade tydligen glömt bort att jag var hemms så han hade tagit den. Så då var det bara att till stallet. Visserligen är det inte så långt men det är ändå kallt!

Som jag skrev tidigare skulle jag då ha lite longerträning med Indie igår, men vad möttes jag av när jag kom till stallet? Jo, Indie som hade fnatt (förmodligen vårkänslor pga solen) och hon betedde sig som en unghäst! Hon for hit och dit i haden skuttade och galopperade och sedan ner och rulla mitt i allting. Jag lyckades även filma lite på min mobil då hon höll på. Men filmkamera på mobilen= Dålig kvalité så det är förmodligen ingen idé att lägga upp det. Oj, var det första jag tänkte och började fundera på hur jag skulle få det energipaketet att att sammarbeta med mig. Dessutom förstår hon då ännu inte vad longering går ut på.

Den underbara gjorden som är guldvärd! Fast M´s har lite andra färger på sin.

Jag bestämde mig för att försöka ändå och lånade stallägarens longergjord för första gången. Det var helt sjukt vad bra det fungerade! Den är verkligen guld värd! Indie var väldigt sammarbetsvillig och pga gjorden förstod hon vad jag ville av henne! Oftast brukar det gå bra i vänster varv och sedan när det är dags att byta är det som att börja om igen. Men det fungerade toppen. Trots att vi var i andra änden i hagen där hennes kompisar stod en bit bort och åt. Jag är så otrolit stolt över det hon åstadkom igår. Jag ville inte gå för fort fram men vi provade att försiktigt öka och hon gick upp i långsam trav ett varv! Så otroligt stolt är jag över tösen.

Eftersom det gick så bra höll vi inte på så länge då jag inte villa förstöra det fina ögonblicket genom att hon skulle börja trötta eller något skulle gå fel. Även abettslingen om man kan kalla det så gick bra. Hon har ju haft något skummt för sig de senaste två gångerna som ni kan läsa om HÄR.

Är vi äntligen påväg ur vår svacka?


 

(mobiluppladdning) Mina och Indies spår efter longerträningen med longerlinan i mitten.


Återkommer...

..om longerträningen imorgon. Jag är helt slut just nu.

Longeringsträning

Är idag faktist hemma, eller vi har hemstudiedag så jag är hemma, men jag pluggar. Nu tänkte jag trots allt ta en paus från Religion B läxan och åka ned till sallet och ha en kort longerträning med Indie. För första gången skall jag prova longergjorden. Vi får se vad det resulterar i.
Tyvärr vaknade jag av det här i morse, det syns inte så jättebra på bilden men det snöade otroligt mycket. Så en hel del snö har dimpat ned från himlen.

Men det stoppar förhoppningsvis inte oss idag.

Secretariat

I helgen som var såg jag filmen Secretariat, helt klart en godkänd film.

Men det som jag tycker "gör" filmen är att den är baserad på en sann historia. Det är något som jag tycker är riktigt häftigt. Det mesta vi ser i filmen har hänt i verkligheten. Här kommer lite bilder på den "riktiga" Secretariat :
Secretariat
Kentucky Derby

Tävlinnnnng

Jag är med i en tävling hos Emma och Pegasus  HÄR! 


Tävlinnnnnng


Jag är med i Ponnysannings tävling HÄR!
De som sponsrar tävlingen är HÖÖKS

Mina tre favoritprodukter hos Hööks är:
     
Magiska vantar                            CRW Gaiters                 Kandar Tudor Clardige House 

(Bilderna är länkar)                 

Hmm...

Skulle då som jag planerat prata med A om horseballträning på fredag. Men jag fick inte tid i skolan förren vi slutat för dagen så vi hann inte prata så mycket. Och vad kom vi fram till? Ingen aning faktist! :D
Nej men ärligt så blev ingenting spikat då han inte bokat ridhuset, han skulle kolla det och jag skulle påminna honom på torsdag. Jag har även lyckats fått med Emelie! Så det skall bli superkul! Nu gäller det som sagt att det blir av också. Antingen skulle vi få in det på fredagen eller någon dag på sportlovet, men nu kom jag på att helgen egentligen vore det ultimata för alla andra också kanske..
Ja, det blir att fundera lite till och höra vad A kommit fram till på torsdag...
Såhär vill vi inte ha det!

Veckoschema

(Tidsinställt inlägg)

Tänkte visa er hur den här veckan förhoppningsvis kommer att se ut om allt går som planerat. (och när händer det liksom?) 
 Här kommer det som vi planerat, men vi har även en hel del arbeten som skall lämnas in i skolan denna vecka så vi får se hur pass bra jag klarar av att hålla schemat.

Som ni ser är det en del frågetecken, som jag faktist håller på att reda ut idag. Det är ju meningen att Horseballträningen skall dra igång på fredag, men man vet aldrig hur det blir med det så idag skall jag leta upp A i skolan och höra hur det blir. Förhoppningsvis blir det av. Jag är taggad! Frågan är ju om Indie är det ;) Hon har ju bara varit i ett ridhus 2-3 gånger i sitt liv(?) Och på fredag blir det nytt. Plus att hon kommer ha massor av överskotts energi och vara superpigg, om jag känner henne rätt ;)

Det kommer eventuellt också bli ridlektion i helgen, då ridläraren säger att helger passar henne bäst. Jag är bara glad att hon tar emot mig och jag får rida vid henne så det kommer jag självklart rätta mig efter. Om det blir lördagar eller söndagar har jag ingen aning om.

Vägarna är ganska okej nu så SNÄLLA ingen mer snö eller is nu!

Fux+Rött=?

Vad säger ni, kan man ha rött på en fux?
 



Jag red inte i schabraket idag men jag kunde ju inte låta bli att prova det. Det skall invigas vid ett speciellt tillfälle i den kommande veckan :)

Det disskuteras både hit och dit om att fuxar inte passar i rött, men vad tycker ni? Kan man ha röd utrustning på fuxar eller "skär" det sig som många säger?

Ta vara på möjligheterna

Något som jag avundas är er som har möjligheter, det finns så otroligt mycket möjligheter för er på fastlandet och jag hoppas verkligen att ni tar vara på dem. Att ta en tripp till Göteborg/ Sockholm är oftast ingen större grej för er. Men för oss är det en hel resa som skall planeras vi skall ta via båt till fastlandet, sedan åka buss eller pendel. Pendel som är en ganska stor grej för oss gotlänningar. Inte alla men endel. Jag kan erkänna att jag har verkligen ingen koll på pendeltågets system, jag förstår inte vilket jag skall på och åt vilket håll och hur många stationer jag skall åka. Det jag försöker komma fram till att att ni har möjligheter som ni borde ta vara på.

Ett exempel är Kyra Kyrklunds Clinic. Jag skulle verkligen vilja gå på den och den är till och med  gratis. Den håller hus på Täby Ryttarcentrum den 12 Mars.
Jag är verkligen ett "hästfreak" och skulle ta vara på varje möjlighet att lära sig mer som man får. Speciellt av framgångsrika och kunniga människor. Så jag tycker att ni borde tänka på vilka möjligheter ni har och jag hoppas att ni tar vara på dem för det hade jag gjort och jag önskar även att jag kunde det. Men det går nästan inte att bara åka till Täby över en dag och sedan hem igen. Det är mycket som behöver förberedas och bokas. Det skall vara boende och båt hur man tar sig dit via buss/pendel. Så ta vara på det ni har. Det finna mycket att lära sig och man kan hela tiden lära sig nya användbara saker som gör att man utvecklas som både ryttare och människa.


Ridning

Nu skall jag ned till stallet och så skall det bli lite ridning! Damen kommer vara vääldigt pigg idag så jag tänkte kolla om det fungerar att rida i en del av hagen då ridbanan borde ha ett mer passande namn som hockeybana. Så jag skall försöka se om det skulle fungera. Det hade varit toppen. Annars så får jag väl rida en väng på vägen istället, kanske inte det mest optimala men vad skall man göra?

Ikväll skall jag även planera ett ridschema för den kommande veckan. Det kommer bli en liten nystart om allt fungerar som det skall. Så nu blir det stallet.


Mindre bildbomb

Det är helt sjukt vilka grimascher Indie kan få till! Men här kommer de lite mer lyckade bilderna från i onsdags:





Viftar på ett öra :)

Firas

Varit lite halvtomt här idag men så kan det gå. Nu har jag bråttom, det skall firas ikväll. Nu bär det av in till sataden GRATTIIIIIIIS EMELIEEEEE!!

(bildbomb kommer ikväll!)


Hemma igen

Ja, då är jag hemma på ön igen vilket känns skönt. När jag kom hem låg det två paket som väntade på att bli öppnade. Studentklänningarna och schabraket. Jag har faktsit ännu inte öpnnat dem så det skall bli spännande! Det blev även lite shopping i Sthlm med, jag och Josefin som sagt att vårat mål med vår fria tid var att köpa varsin tidning och annars skule vi bara kolla runt. Ingen var sugen på att shoppa. Men hur slöt det? Varsi tre olika påsar, vem kan motstå en riktigt bra rea?

Så nu har jag massor av nya kläder vilket gillas! Nu är jag riktigt nervös för att klänningarna inte kommer passa och jag HOPPAS verkligen att de passar.
 

Snart skall jag även ner till Indie och hälsa på henne. Även stallägaren med familj har kommit hem villket känns skönt. Det känns tryggare när de är hemma och man vet att någon tittar till hästarna hela tiden. Det skall bri riktigt kul att se dem igen.

Nu blir det paketöppning!

Idé

Jag har en liten idé om ni skulle vara intresserade. Som ni vet så är det ju inte bara Indie i stallet utan även fem andra hästar. Så jag tänkte presentera dom för er om det är något ni skulle tycka vara intressant? Så kommentera om det är något ni kommer uppskatta eller inte. Jag kommer då berätta lite fakta om varje häst och var de har för personligheter osv.


Något som skulle vara intressant?


Täcke

DAGENS VILL HA!

Täcke från HV Polo, tycker att deras grejer är väldigt snygga utseendemäsigt och har även hört väldigt possitiva saker om deras utrustning. Priset ligger dock högre såklart. Deras märke känner man oftast igen genom att utrustningen ser väldigt sportig ut. Villket jag som gammal fotbollspelare (har spelat i 10 år) gillar!


Första intryck

Tänkte ge er liten förklaring på mitt första intryck av Hööks CRW® Classic Gaiters. Jag var väldigt rädd att de inte skulle passa då jag fortfarande brukar köpa hästsaker/kläder på barnavdelningen, trots att jag är 19. Men jag har inget emot det, man sparar mycet pengar! :D

CRW chapsen + mina ridbyxor
(köpta på barnavdelningen) ;)

Tur hade jag då chapsen sattförvånandsvärt bra faktist! Jag har väldigt korta ben och lång överkropp så jag var lite rädd att de skulle vara för långa men de satt perfekt. Det jobbiga med chapsen är att man skall dra ragkedjan nedifrån och upp och att dragkedjan sitter mitt bak. Det är faktist ganska krångligt och inte så smidigt. Min plan var att ha chapsen till mina mountain horse ridskor, men skorna var väldigt klumpiga till cchapsen utseendemässigt och de var nästan smala nere vid vristen till skorna. Man får liksom dra upp chapsen extra för att kunna dra upp dragkedjan.

Rekommenderar de här till chapsen                                     och inte de här.

Så jag rekommenderar att ni antingen köper riskorna som skall höra till chapsen, eller om ni har ett par andra smala riskor till som då det både fungerar bäst och set snyggast ut.

Något som jag märkte var att chapsen var typ inoljade, eller något liknande och de färgade av sig på mina ljusa ridbyxor, jag antar och hoppas att der går bort! Jag blev även svart om mina fingrar när jag tagit på mig chapsen, så jag rekommenderar även att ni låter dom hänga på "tork" och lufta dom några dagar utan plastpåsen. Det är vad jag skall göra med mina nu.

Kvalitén kan jag ju inte utala mig om då jag inte använt de ännu, men jag vet inte varför men jag har fått för mig att kvalitén kanske inte är toppen, men det återstår att se. Annars sammanfattningsvis tycker jag att de är väldigt snygga och ger lite "stövelintryck" och hoppas att kvalitén är bra. Tänk bara på att du måsta ha ett par nätta riskor till (alltå inte med stålhättor för bästa passform) Än så länge är jag nöjd med mitt inköp.

Ny utrustning

Bättre sent än aldrig. Här kommer mina grejer som jag beställde från Hööks.

Chaps CRW


Som ni ser så provade jag inte tillsammans med skor då skorna inte är så fräscha för tillfället ;)

Här kommer lite helbilder



Armband


Jag kan ju då inte öppna påsen med svansreflexen i då den kanske kommer bli en present, men annars får ni se den lite senare. Men jag hoppas att den ser ut som den gör på bilden. Nyckelringen var liten nätt och bra. Den ser också då ut som den på bilden på hemsidan.

Mot STHLM

Nu är det dags att bege sig till Stockholm, men jag har förberett en hel del förhoppningsvis bra inlägg under Torsdag-Fredan så ni kan kika in som vanligt. Vi har ett väldigt fullspäckat schema att följa men förhoppningsvis så får vi nogon timme att shoppa lite.

Sjukt

Jag  har precis varit med om värsta upplevelsen! Mitt paket från Ride With Style har kommit idag! De frågade vilken färg jag ville ha i måndags, det brukar ungefär minst ta 4 dagar innan man får det man beställt. Vet inte hur de lyckats men blev väldigt förvånad, det är nästan som ett once in a lifetime moment att få ett paket så fort när man bor på Gotland. Okej inte riktigt men nästan ;) Men som sagt har inte varit i stan idag och skall ju till Stockholm i mrgon så jag får vänta tills på lördag innan jag kan få mitt paket. Spännande, då har man någonting att se fram emot, förutom att få se Indie igen förståss.

Tävlinnnnnnng


Jag är med och tävlar HÄR!


Avsked

Som nästan varje onsdag har jag varit i stallet och ordnat kväll. Idag har jag också pysslat och ryktat Indie i några timmar och sagt hejdå till henne. Det är nämligen så att jag skall till huvudstaden imorgon! Inget större på gång utan vi skall iväg med religionsklassen och göra några studiebesök. Så jag har ängnat den mesta av tiden idag i stallet. Vi åker med båten tidigt imorgon och kommer hem fredag natt så jag kommer inte se Indie förrän på lördag! Vilket känns väldigt konstigt.
 

Sist jag var ifrån henne var 2 veckor efter det att vi varit och hämtat hem henne, elakt va? Jag var bortrest i en hel vecka och hon fick klara sig själv. Men jag hade ju ingen aning om att jag skulle ha en foderhäst när jag boade resan till Kreta tillsammans med Josefin och Sofie. Jag låg då verkligen vid poolen och läste en hästtidning och längtade hem, så när hemresan kom var jag den som var gladast!

Bjuder på en sjukt konstig bild på mig och Indie, där hon ser ut att ha världens kortaste rygg! 

Jag har tillochmed varit så duktig och städat stallet extra och vikt ihop alla framhängda täcken och hängt dem på respektive box.


Hektisk morgon

Vaknade i panik och såg att klockan var allt för mycket, kastade mig ur sängen och åkte direkt till stallet. Jag hade morgonpasset. Som tur är har vi inte fodring på morgonen, utan de skall ha vatten och täckesbytning och såklart se att alla mår bra. Allt verkade vara lungt förutom en katt som klättrat alltrör högt i takbjälkarna trots att han inte borde då han inte klarar av att hoppa då han har problem med ett ben (han är ganska gammal). De där katterna har verkligen snackat ihop sig för att göra allt krångligt för mig.

Han fick vara där uppe eftersom jag tänkte att kom han upp så kommer han ned. Men när jag var färdig i stallet kunde jag inte lämna honom där. Så jag hoppade upp på en stol och nådde precis honom. Men då klamrade han sig fast med klorna i takbjälken och jag nådde precis inte att lyfta honom. Så efter en kvart? Släppte han äntligen taget och jag släppte ned honom på golvet och han for iväg ut och började äta. Ja, tre gula katter kan göra livet lite intressantare. Idag kommer ägarna hem så då blir allt tillbaka till det vanliga igen!

Nu skall jag ned till stallet igen och pyssla och se om det går att rida lite.

Tävlinnnnnnnng


Jag är med i ytterligare en tävling HÄR!


Tävlinnnnnnnnng


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävlinnnnnnnnnng


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävlinnnnnnnnnnng


Jag är med i en tävling HÄR!


Fullt upp

Idag har jag verkligen varit fullt upp från början till slut. Men på ett bra sätt. M ringde för en stund sen och frågade om jag kunde ta stallet istället för henne, då hon inte klarar av det själv just nu och hennes pojkvän jobbade kväll. Så det gjorde jag såklart. Grymt kallt var det ute idag, men det är sånt man får ta.

Det är supermysigt när man väl kommit till stallet. Älskar verkligen hästar som tycker om att bli ompysslade och bara står och myser och uppskattar när man pysslar med dom. Det kändes magiskt på något sätt nar man stod ute under en stjärnklar himmel och står och gosar med ett sånt mäktigt djur som en häst. Jag uppskattar verkligen såna stunder. Helt underbart!


JW Schabrak

Ja, som ni kanske vet så vann jag tävlingen om John Whitaker schabraken. Blev kontaktad igår av företaget och skulle då välja färg. Jag tänker vägra inse att jag rider en fux och valde det röda! Tyckte det hade varit lite tråkigt med ett marinblått schabrak till då jag redan har två i ungefär samma färg och vitt var inte ens att tänka på. Så då fick det bli rött. Förmodligen kommer det skära sig men skall jag vara ärlig så bryr jag mig inte. Alla kan gärna få bli bländade av mitt röda JW schabrak ;) 
 



Vilken färg tycker ni är snyggast?

Hemkommen

Nu är jag tillbaka från ridlektionen. Det gick jättebra för A! Dock hade vi några mindre lastproblem då hon saknade sin kompis som egentligen skulle följa med. Men efter 3 minuter så gick hon på. Så det gick ju bra.

Det var kul att se ridhuset där jag kanske kommer vara med på horseball träningen. Något jag tycker är väldigt intressant är även att se hur olika ridlärare arbetar med ryttarna. För det är verkligen olika. Tyvärr var det sjukt halt på vägen så vi funderade faktist på om det var värt att åka iväg så långt för att rida 30 min. Men vi fortsatte men på stadiga 50 km/h.

Jag försökte även se hur de olika inställningarna fungerade på kameran i ridhuset. Det är verkligen oerhört svårt att få till något bra ljus i ett mörkt ridhus med mörkt underlag och dessutom mörk häst! Jag har faktist inte kollat på resultatet ännu. Förmodligen måste man redigera lite i photoshop för att få det i bra ljus, men det får bli en annan dag som jag fixar det. Något av det bästa med dagen var bilfärden till och från ridhuset. Jättemysigt att prata med A. Älskar att bara sitta och åka och prata om allt möjligt i en bil när det är mörkt ute.

När vi kom hem hälsade jag på Indie igen som var jättekelig, så hästarna fick lite hö och sen åkte jag hem.

Problemet när man är och tittar på ridlektioner är att man blir så sjukt ridsugen själv! Men varken jag eller pappa vågar riskera att bege oss ut med tranport och hästen nu i  halkan. För ett par dagar sedan krockade faktist en bil med hästransport med en annan bil, men som tur var visade det sig att det bara var hö i transporten. Vad jag vet så klarade förarna sig bra också. Men ändå läskigt, vart går egentligen gränsen mellan att det är okej att köra med transport och inte? Helt klart en svår fråga som det inte finns något svar på. Det är upp till en själv att avgöra.

Ridlektion

Tyvärr inte för mig. Men jag skall följa med A och titta när hon rider lektion. Jag tänkte passa på att prova min kameria i det skumma ridhusljuset, det brukar vara svårt. Så jag skall fota henne lite och förhoppningsvis hitta någon inställning som jag kan ställa in tills jag rider lektion och pappa fotar. Skall bli jättekul och se då jag bara sett henne rida lektion på utomhus banan och nu skall vi till ett ridhus där jag aldrig varit förr. Eventuellt kommer även horseball träningarna vara i det ridhuset också när vi börjar med det så det skall bli spännande!

Nu skall jag ladda upp med lite varm choklad att ta med mig och hitta alla kamera grejer.


Glad alla hjärtans dag!


Kastanj

Indie på bilderna som önskar en glad alla hjärtans dag (ignorera hovlurvet )

;) :D

Hoppas ni får en bra dag
                                    


12 saker jag önskar mig just nu

1. Att all snö skall försvinna.
2. Ett ridhus.
3. En större ridbana.
4. En dressyrsadel.
5. Att alla i stallet skall komma hem, jag känner mig ensaaam!
6. En garderob full med nya kläder.
7. Ett roligt jobb efter studenten!
8. Hela JW´s collektion.
9. Att ta studenten och vara klar med alla kurser/ämnen i skolan.
10. Bra sammarbete med Indie.
11. Att börja med ridlektionerna igen.
12. Att allt ovanstående händer :D


http://www.jumpinn.se/ridhus.jpg
Vem säger att man inte kan köpa lycka? :D

Videokamera=Komplicerat

Jag försöker just nu föra över en video från en videokamera till min dator. Men jag har aldrig gjort det förut och har ingen aning hur man gör. Eller vilka sladdar man skall ha/använda. Räcker det med endast en usb kabel?
Kan det inte bara vara så simpelt att man spelar in videon på ett minneskort och sedan slänger in det i datorn och det fungerar?

Tyvärr så har jag då ingen instruktionsbok eller något då jag lånat kameran, jag vet inte ens om jag har alla sladdar! 

Någon vänlig person som skulle kunna förklara hur man gör? (Ja, jag håller på att googlar till 1000)

Julgran

Hade stallet i morse så jag tillbringade några timmar där. Jag gav även hästarna min mormors julgran som dom kunde ha att tugga på. Det är bra sysselsättnig för dom och dessutom bra för deras tänder. Hästarna har redan fått två julgranar innan men de har blivit massakerade.


"Nya" julgranen

Det som är kvar av vår julgran




Tävlinnnnnnnnnnnng


Jag är med i en tävlin HÄR!


Tävlinnnnnnnnnnnnng


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävlinnnnnnnnnnnnnng


Jag är med i en tävling HÄR!


Inte för att det hör hit..

Inte för att det hör hit men jag måste bara säga att jag nu har beställt studentklänning och mösspåtagningsklänning och även mailat ett företag om balklänning. Det känns som att det är långt kvar till studenten men det kommer säkert gå snabbt i slutet och det känns otroligt skönt att två klänningar nu är beställda! Nu får vi bara hålla tummarna på att det passar.

Här är jag i min balklänning som jag sydde själv till balen i 9an. Något jag aldrig kommer
göra om 16 bitar till endst överdelen!

Stallkväll

Ja som kanske ni förstått, men inte jag, så hann jag inte rida idag :( Förmodligen hade det ändå inte gått men jag ville åtminstånde försöka. Så istället fick det bli lite mys och pyssel med Indie. Stod och ryktade lite och hon var verkligen jätte kelig ville bli kliad på halsen hela tiden.

Efter det tog jag in alla hästarna och ordnade kväll för dom. Vi skall ju även ta hand om de tre katterna nu när ägaren är bortrest och dom fortsätter att lura mig! Det kom två katter så jag gav dom mat. Sedan kom den tredje genom lösdriften så jag släppte in honom i stallet och sedan ut till maten. När jag någon minut senare skulle ge hästarna vatten kom det en (fjärde!) katt genom lösdriften. Men den satte sig på stallgovet och slickade sig om munnen. Tillslut lyckades jag förså att det bara varit två  katter som varit och ätit. Hur blåst kan man vara. Till och med katterna överlistar mig!

Alla tre ser typ ut så här:

Googlebild.

Ridstövlar/ Skor

I fjol så tänkte jag vara lite smart, vilket inte blev så lyckat. Jag hade turen att hitta ett par ridstövlar för 350kr som kostat över 1000kr från början. Men tyvärr var de för stora.

Stövlarna var lite i den grovare sorten och jag tänkte det var smart att ha dem under vintern med tjocka raggsockar i. Storleken var då som sagt 38 och jag har 35-37 oftast 36. Men jag tänkte då att om man påvintern har massa kläder på sig och tar ett par extra tjocka sockor så blir dom perfekt. Det var dom också.
<-- Här har vi bovarna

Problemet var bara när man skulle rida, då blev ju allting fel. Stövlarna var ju två storlekar för stora och när man då skulle placera foten rätt i stigbygeln så blev det ju helt fel. För satt man foten rätt enligt stöveln så hade man enligt foten tårna att hålla balansen på. (tårna slöt liksom där under den främre trampdynan om ni förstår vad jag menar). Skulle man då ha fotens placering rätt enligt ens fot så var ju halva stöveln igenom. Så det blev inte ett så lyckat köp som jag tänkt.
De här som jag todde var ett kap :)

Så om ni någon gång funderar på att köpa några storlekar större i riskorna/Stövlarna. Gör inte det! Inte om ni planerat att rida i dom. En storlek större kanske fungerar men inte två. Tänk på det.

Hemkommen och iväg

Nu är jag hemkommen från stan. Blev lite shopping. Vi skulle tydligen iväg till min kusin som fyller år idag (hehe, bra koll där) så ridningen får förflyttas lite längre fram mot kvällen. Tänkte ta det lite senare så kan jag ordna kväll för hästarna med en gång då det är min tur.

Så nu blir det snart att åka iväg igen. Vart tog min stallördag vägen liksom?

Uteritt

Idag så blir det lite uteritt på Indie, jag skall försöka hitta någon annan som vill följa med. Det är dags för ett försök igen att ta sig framnågonstans. Helt sjukt dåligt med ridvägar nu. Önskar ibland att man hade haft hästen inhyrd någonstanns där det finns ridhus. Det hade varit underbart. Så ni som har nära till ridhus, var lyckliga ;)

Först skall jag bege mig till stan och kanske shoppa lite kläder. Det var ett tag sen känns det som. Sen blir det stallet och Indie :)


Jag återkommer senare om hur ridturen gick :)

Mitt hemliga projekt

Jag höll på att försäga mig redan i rubriken. Ajdå. Men mitt hemliga projekt kan jag meddela att det inte kommer bli färdigt till helgen då det behövdes beställas hem lite grejer till det. Ni kan läsa lite mer om det hemliga projektet HÄR!

Så tyvärr får ni vänta lite längre på vad det kan vara för något. Hoppas grejerna kommer hem snart. Vill verkligen se slutresultatet.

Tävlinnnnnnnnnnnnnng


Jag är med i en tävling HÄR!


Jag VANN!

Heelt sjukt. Jag vann tävlingen om ett John Whitaker schabrak! Jag som aldrig vunnit en bloggtävling förut och så vinnet jag just ett John Whitaker schabrak. Ni som följt min blogg vet ju hur kär jag är i hans kollektion så det var oerhört passande. Tack till Johanna som annordnade tävlingen. Och såklart ett superstort tack till ride-with-style.se som sponsrade tävlingen.


Helt sjukt, av 299 personer var jag den som vann. Okej, nu skall jag lugna ned mig lite. Men det här gjorde verkligen min dag, eller vecka ;)

Samma nedtramp som John Whitaker

HAha. Jag har kommit fram till att jag har samma nedtramp med hälen som självaste John Whitaker! :D Hur mycket man kan ta ned hälen är beroende på personen och hur lång (sena?) den peronen har. Så det är olika från person till person.

Som tex en tjej i stallet kan inte ta ned hälen alls eftersom hon har så korta (om det nu är, senor).

Här kommer jag VS Englands egna John Whitaker ;)

      
John Whitaker   vs   Mikaela


          
John Whitaker  VS  Mikaela


             <-- Till och med i luften när jag hoppar!
John Whitaker   VS      Mikaela


Framifrån
                <-- Där slog jag dig allt Whitaker!
John Whitaker VS Mikaela

Men käre John, du vinner allt bästa plaseringen med foten i stigbygeln på varje bild. Grattis. :D

HAHA!

Kommer ett klockrent inlägg lite senare. Ofta jag tycker jag själv är rolig?! :O

Tävlinnnnnnnnnnnnnnng


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävlinnnnnnnnnnnnnnnng

Jag är med och tävlar om ett tävlingskit hos TopRiders!

http://www.nattstad.se/Topriders?id=1332615

Ja nu vet jag ju inte riktigt hur det kommer gå med den här tävlingen då topriders laggt ned. Men annars får ni se en Hööks outfit. Det skadar ju inte :)

Chaps


         
Något som jag verkligen skulle vilja hissa är Jacson chapsen! Jag har haft mina sedan jag var runt 9-10 och jag har fortfarande kvar dom och dom är användbara, fast väldigt slitna ;) Kvalitén har varit sjukt bra! Dragkedjen är superkvalité på. En nackdel är såklart  designen, men det är ju upp till var och en. Det kanske finns olika viarianter men jag har bara sett "min" sort. Om du vill ha ett par chaps med bra kvalité till lågt pris skall du satsa på de här:

Men som sagt, designen är ju ett minus. MEn skall man ha de hemma så kanske de duger. De är även lätta att ta på sig då dragkedjan sitter på sidan och inte bak som de flesta andra.Ett annat plus ar att dragkedjan dras uppifrån och ned gör det väldigt smidigt Väldigt prisvärda. Jag fick mina för 175 kr och de kan ännu användas. Men priset knaske berodde på att de var barnstorlek? Men rekommenderar kvalitén på dem. :)
                         
                Mina chaps framifrån :)

 

 


Senare

Som ni kanske märkte kom det ju aldrig upp bilder på chapsen och den andra utrustningen igår. Jag tog kort men jag hade kameran på självutlösare och det blev kort lite uppifrån så de blev inte så bra. Så bilder och lite bedömning på grejerna kommer lite senare under de närmsta dagarna kanske. Bilderna gjorde ingen rättvisa till hur de ser ut i verkligheten så det få bli ett nytt försök inom snart tid:)

Ja, det är mina sneda ben...

Dåliga rutiner

Hästarna har kommit in i dåliga rutiner. Man brukar bara kunna släppa in dom i några omgångar genom lösdriften så går dom in i sina boxar. Men inte nu längre. Nu spelar det ingen roll vilka man tar in för alla har fått för sig att gå in i fel box, och dom vet verkligen om att det är fel också.  När man skall flytta tillbaka dom så räcker det att man går in i boxen så förstår dom vad man vill och ser lita skamsna ut och skyndar sig in i sin egen box istället. Dom brukar få för sig så här ibland men nu är ju Indie i stallet också och hon stackarn vet ju inte vart hon skall ta vägen. Men, det brukar gå över efter ett tag. Bara en period de måste gå igenom...


Tänkte även berätta något roligt. Jag tror jag har hittat min balklänning, mösspåtagningsklänning och studentklänning! :) Tänk om allting passar och jag är nöjd, skönta att ha det ur världen då. Jag får väl snart ta och beställa hem det så att de inte tar slut.


Tävlinnnnnnnnnnnnnnnnng

Är med i en tävling HÄR!

Lite bilder

Här kommer lite bilder som jag tog idag. Jag insåg att det inte blev så många :O Men däremot blev jag jätte nöjd med två bilder på två av katterna, tänker tyvärr inte lägga upp dom då det inte är mina och ägaren är inte hemma just nu. Men i framtiden kanske de dyker upp :)


Jag kan ännu inte hantera kameran därav är endel lite suddiga, men jag jobbar på det.

Morgon

Var i stallet i morse och ordnade morgon för hästarna och katterna jag passade även på att fota då det var solsken. Men det blåser som bara den. Katterna lurade mig idag. De är tre stycken och alla är gula och dom kom och tiggde om mat hela tiden och det fick dom. Det visade sig bara att det varit två som kommit i omgångar och ville ha mer mat fast dom redan fått. Tjockisar.

Nu skall jag snart iväg till personen som hjälper mig med "det hemliga projektet" hoppas det går bra. Lite senare kanske ni även kan få se lite bilder som jag tog på hästarna idag.

Det passade

Jag blev supernöjd med det jag beställt och det passade perfekt! Men jag tvivlar lite på kvalitén men enligt priset borde det hålla ett bra tag. Men vi får väl se.
Det här var vad som var i mitt paket:

Det här vad var som var i mitt paket; chaps som var själva huvudgrejen och anledningen till att jag gjorde en beställning, mina gamla får tacka för sig helt och hållet och åka i sopåsen. Sen blev det även en svansreflex som jag eventuellt skall ge bort i present, eller använda själv, den borde kunna fungera lite som ett svanskydd i transporten kanske? Även nyckelringen då jag är expert på att slarva bort nycklar då vi har nycklarna på flera likadana nyckelringar så min plan är att ha en som är bara "min" tyckte den var lite rolig. Sen kunde jag bara inte låta bli armbandet. :)

Finally!

Idag kom det hem, mitt paket alltså :D Jag har ännu inte öppnat det men nu är det dax! Imorgon kan ni få se var det var, eller om ni har tur så får ni se redan ikväll. Hoppas, hoppas att det passar nu då. Annars blir det jobbigt. Men så kan det gå ibland.

Mitt paket :)

Säkerhetsridväst

Jag skulle verkligen vilja ha en sån här säkerhetsväst, de verkar vara så smidiga och rörliga. Men när jag provade en variant av dem så var den jätte tung. Men det kanske bara var just det märket? Något jag även läst är att de här västarna inte skall vara lika säkra som de med hel platta om di förstår vad jag menar, eftersom de fördelar trycket bättre vilket inte den här skall göra.

Någon som har en erfarenhet av denna väst? :)

Min ser då ut såhär, man är inte lika rörlig i den kan jag tänka mig, specielt om man skall hoppa. Vad tycker/vet ni, vilken är bäst?  

Jag och min väst :)

Hemligt projekt

Jag håller på med ett lite "hemligt" projekt, men får även hjälp av en annan person. Blir det som vi tänkt oss kommer det bli toppenbra! Tror att projektet kommer kunna vara avlutat till helgen om jag har tur. Det skall bli riktigt spännande tycker jag. Hoppas nu att allt blir som man föreställt sig.

Det är kanske ingen större grej det handlar om men jag uppskattar det väldig mycket!


What could it be? ;)


Paket?

Paketet, vaar är du? Nu får det faktist ta och komma och förhoppningsvis passar det också :)

Imorgon är det äntligen den sista engelska lektionen i C kursen. Riktigt skönt, men har ändå fått läxa till imorrn :O Så jag antar att jag får göra den nu..

Schabrak med fickor

Schabrak med fickor på båda sidorna...

Nej tack säger jag de får en diss, jag vet inte riktigt vad man skulle våga lägga där för fickorna kan ju inte vara så säkra? Jag förstår inte heller riktigt vad dom tänkt när de valde färgerna, de lär ju nästan bara passa till en svart häst eller möjligtvis en vit häst.


Mitt skåp

Pappa och jag var ju nere i stallet för att fixa mitt skåp och det blev verkligen bra. Skönt med en till hylla. Då kan man hålla det lite mer organiserat och fint. Jag har ju även låtit E som rider stallägarens häst att ha sina saker i mitt skåp så det är därför det lite dubbelt av endel saker. Nu har jag inte gjort i årdning skåpet helt färdigt och jag har inte alla mina saker där. Jag har ett shabrak till hemma och en extra hjälm utan ventilation hemma. Så här såg det ut innan vi satte in hyllan:
Före:
Efter:
Nu hann jag ju inte städa så jättemycket, men det var mest hyllan jag tänkte på. Om det fungerar skall jag även skaffa två galgar att hänga min och E´s säkerhetsväst på. Jag skall också sätta fast ett klokt snöre att hänga hjälmarna på iställer för min hjälmpåse :D

Header

Jag bestämde mig faktist att försöka göra en header till Dressyrmupparna, egentligen suger jag på Photoshop men jag gav det ett försök. De har ju så fina bilder på bloggen så hur kan man låta bli ?;) Ni kan få se headern jag gjorde senare någon gång :)

Ridning

A, C och jag var ute och skulle försöka rida idag utan någon större framgång. Det mesta gick fel idag. Det började i stallet då hästar gick in i fel box och det blev kaos. När vi skulle gå ut med hästarna från gården för att sitta upp så halkar A´s häst omkull och sätter sig! Som tur var gick det bra med henne. Ingen skada skedd, men man skall aldrig säga aldrig vi får se hur  benen ser ut imorgon.
Vi red iväg i blåsten (vilke inte precis gjorde hästarna lugnare) alla var pigga och det kom bilar hela tiden, såklart! När vi väl kommit dit vi skulle så märkte vi att det inte gick att rida där eftersom skaran var så hård och det var djupt. Vi försökte en bit för att se om det blev bättre längre fram, vilket det inte blev. C fick hoppa av och springa och kolla längst bort men där var det också dåligt underlag.
Sen på väg hem så blåste det pressengingar som var farligt ocg C kunde inte komma upp på sin höga häst.
När vi äntligen var hemma så skulle jag tränsa av Indie men då släppte hon inte bettet utan fick panik istället och hoppade bakåt och fick tillslut ur det ur munnen på henne. Gapa så man kan ta det liksom.
Inte nog med det, när vi sen skulle släppa ut hästarna blev det stopp alla stod ivägen i lösdriften och ingen ville gå ut så jag väntade med Indie i stallet, men hon vandrade runt i boxen och ville ut. När vi sen skulle släppa ut henne kom det istället en häst in.. KAOS säger jag bara, från början till slutet av dagen i stallet. Usch. Nu känner man sig inte direkt så motiverad när det inte ens går att rida någonstans! :(
Suck

Dear John


Många har hör talas om Dear John eller sett filmen. Jag har då läst boken, tyvärr finns den inte på svanska ännu men den lär väl komma. Det brukar ta ungefär 2 år för en halvkänd bok att översättas till svenska.
(enligt mina erfarenheter)

Jag brukar ganska ofta läsa böcker på engelska då de har fler att välja mellan och många som inte översatts till svenska. Den här boken skulle jag rekommendera till er som gillade filmen. Själv tyckte jag medans jag läste boken att den var ganska seg, det hände inte så mycket. Men jag gillade den ändå, det var en fin berättelse. Men när jag sedan såg filmen efteråt så gillade jag boken ännu mer.

Antal sidor: 335


Tycker inte alls att filmen är baserad på boken, det skulle kunna vara två helt olika berättelser. Det är så mycket som skiljser. Men när man läst boken förstår man mer vad som "sägs mellan raderna" i filmen. Det är mycket i filmen som inte förklaras varför dom gör som dom gör. Det var jag väldigt besviken på, jag ville bara berätta för alla som sett filmen varför dom gör som dom gör.

I boken får man följa Johns perspektiv och det är han som är huvudpersonen, man får även veta mer vad han tänker och känner inför saker, vilket man inte får i filmen.

Jag rekommenderar den här boken för de som gillar att läsa på engelska eller tänker börja prova det. Författaren Nicholas Sparks använer sig av ett enkels engelst språk och inte så mycket slang, vilkert gör det till en flytande bok som man lätt förstår. Åldersgränsen är från de som kan läsa engelska böcker och uppåt. Kanske runt 16 år och upppåt. Det beror helt på hur lätt man har för engelska.


Här kan ni läsa baksidan

Det här är ingen typisk tonårsbok utan kan även läsas av alla.

Jag ger boken en HISS då den var betydligt bättre än filmen och den har den "rätta" storyn. Ni som inte gillar att läsa böcker som ni redan sett på film, kan defenetivt läsa den här då det skiljer sig så mycket. Jag kan även avslöja att slutet är annorlund;) Mer tänker jag inte avslöja. Tänk på att boken kan bli lite seg så jag rekommenderar den inte till personer som tycker det är halvroligt all läsa. En läsvärd bok som jag rekommederar.

Dear John


Varit i stallet

Tydligen hade jag då kvällen idag:D Så jag kom precis hem. Indies ben var genomblöta, hehe konstigt eftersom de regnat. Så jag gnuggade som en dåre med en handduk för att få det torrt, jag vill inte att hon skall få mugg igen!
Snart kommer en bok hiss/miss :D

Gissa?

Alldeles straxt kommer det upp en ny bok hiss/miss. Någon som kan gissa vilken bok det är? Den har även filmatiserats och har för ett tag sen gått på bio :)
Någon som tror att ni vet vad det är för bok?

Förvånad

Jag skulle ha morgonen i stallet idag, så då åkte jag till stallet. Men när jag kom dit stod F´s bil där!? Hon var ju bortrest? Inte nog med det, sen öppnar hon stall dörren och säger hej,hej som om ingenting hade hänt och hon skulle ju ha åkt i tisdags! Men tydligen var det nästa tisdag hon skulle iväg. Väldigt förvirrande var det. Hon hade två häsar sadlade och väntade på en kompis som skulle ha med sina barn så skulle dom ha lite "ponnyridning" på stallets enda ponny och hennes egen häst. Jag tror jag ännu är förvirrad att hon ännu är hemma, har varit så inställd på att hon inte skulle vara det. Haha :D
Idag får min katt stå för bilden som tyckte jag var allmänt knäpp som låg på golvet och
fotade honom.
Pappa följde även med till stallet eftersom vi skulle mäta mitt skåp och se om vi kunde göra en hylla idet. Jag har bara en hylla och ingen klok botten, eftersom de är som ett sorts skoställ där nere. Tur som vi hade så passade hylla vi hade hemma. Så lite senare skall vi ner igen och jag skall äntligen få en till hylla. Wie! JAg tänkte ta lite före och efter bilder så att ni kan få se :)
Just nu ösregnar det ute så jag hoppas det slutar så det blir lite ridning senare. Stackars barnen som rider ponnyn nu!

Inget paket...

Tyvärr kom det inget paket till mig idag :/ Har jag riktigt, riktigt tur kanske det kommer imorgon. Annars lär det komma på måndag eller tisdag. Så kan det gå. Imorgon blir det lite ridning som vanligt och nu skall jag spendera min härlega fredagskväll genom att läsa igenom min 6 sidiga analys av en författare. På engelska. Sen skall den skickas in och efter det är jag äntligen fri!


Till Matilda och Furre

Jag var inne på en blogg och tittade på en film där Matilda hoppade sin häst Furre. Tyckte det var väldigt coolt när Furre verkligen flög högt över ett hinder som egentligen inte var så högt, så jag pysslade ihop en liten bild till henne i Photoshop bara för att jag gillade bilden så mycket.

Annars brukar jag egentligen måla av bilder som jag gillar men nu när jag äntligen börjar förstå lite photoshop ville jag prova något nytt :) Nu vet jag inte alls om Matilda är bättre än jag på PS men det är väl tanken som räknas? :D

Före                                                                      Efter



Dock märkte jag att jag stavat Matildas man fel men såklart hade jag inte sparat rätt så det gick inte att ändra... Så det här blev hur det slutade rättstavat:
 

Tyckte det var coolt att jag lyckades få bort den tråkiga vanliga gula färgen det oftast blir i ridhus. Det är ju även extra svårt att få någonting bra när bilden är tagen från en film. Så vad tycker ni? :)


:)

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/2237922/wherethesidewalkcracks?claim=ku36bctjq2n">Följ min blogg med bloglovin</a>

Blogglovin'

Som ni kanske märkt har jag nu fixat en blogglovin' knapp. Men tyvärr får jag inte den att fungera som jag vill. Jag återupptar problemet senare ikväll och skall då försöka lösa det. Jag tar gärna emot tips om hur man får den att fungera när man har en egen bild på knappen.


(Vill du följa oss på bloglovin' klicka då på bilden över)
                                                             

Men annars vad tycker ni om knappen? Det är faktist en teckning jag målat en gång i tiden :)

 


Hoppas!

Nu hoppas jag verkligen att jag har en sådan tur att jag får mitt paket från Hööks idag! Men det jag har lärt mig som gotlänning är att aldrig förvänta dig för mycket av post/leverans från fastlandet, det gör dig bara besviken. Jag beställde faktist grejerna i söndags, men det brukar inte hjälpa.
 Men man kan ju hoppas och det gör jag :)
Jag tror ni kan lista ut vad det är om ni kollar bland ädre inlägg, någon som vågar sig på en chansning? ;)
Jag kan avslöja att det inte kommer bli lika stort som sist.

Så vad tror ni, kommer jag få paketet idag?


Känner mig bara dumm

För ett tag sedan nu så läste jag ut den senaste Equipage tidningen, och vad ser jag i slutet om inte tips till att ha i ett eget stallapotek och även fakta om det och hur viktigt det är. Känns som att man kan tro att jag snott idén därifrån men det har jag verkligen inte. Utan jag kom på det i samband med M´s ponnys sår som ni kan läsa om i tidigare inlägg HÄR. Men ja, så kan det gå. :)
Var bara tvungen att kolla mina skills i Photoshop. Nu kan jag vattenstämpla också. Det går sakta framåt.


:/

Känner att jag är lite besviken på mig själv då jag inte publicerat så mycket de senaste dagarna. Speciellt eftersom jag fått många nya läsare på senaste tiden. Då känns det ju inte så toppenbra att knappt publicera någonting, fas jag egentligen brukar ligga i ganska bra.

Men jag struntar hellre i att publicera någåt halvdant än att lägga in kloka inlägg som är klokt berabetade. (*host* nästan iaf) ;)

Jag försöker hellre hålla kvalité på mina inlägg. Men när ni läser inlägget under kanske ni förlåter mig :D Jag är riktigt taggad på Horseball och hoppas verkligen det blir av!

Oj, hur kommer man upp igen liksom? Finns det något handtag? :)


Råd ifrån en riddare ;)

Ja alla folk, idag har jag fått lite råd ifrån en riddare ;) Och det är faktist sant :D Men vi tar allt ifrån början.
När jag gick i ettan på gymnasiet bestämde jag och två kompisar att vi ville prova på horseball, som man då kunde få göra.
Här kommer lite kort fakta om horseball för alla som är lite nyfikna:


Horseball
, eller hästboll och hästbasket som det även kallas, är en relativt ny ridbollsport som har sitt ursprung i den franska militärens ridträning i perioden mellan världskrigen. Sporten går till precis som vanlig basket, men deltagarna sitter till häst och bollen är försedd med handtag.

Horseball bollar


Lite om själva spelet:


Horseball är en lagsport som spelas på en rektangulär bana som är mellan 60-75 meter lång och 20-30 meter bred. Det mest använda måttet är dock 65x25 meter. Banan är även utrustad med linjer för straff och även ett säkerhetsområde, där avbytarna håller till. På båda kortsidor av planen finns det mål i form av en något basketliknande nätkorg cirka 3,5 meter upp i luften. Korgarna är ungefär 1 meter i omkrets. Både spelarna och domaren sitter till häst. Spelarna passar en boll med sex handtag i läder, som är något mindre än en traditionell basketboll, mellan sig inom laget och ska försöka göra mål i motståndarnas korg.

2° Tappa Campionato Italiano Horse Ball 2009

Google bild


Varje lag har sex spelare, men enbart fyra av dessa är ute på planen, medan två är avbytare. Det är även tillåtet att spela med enbart tre spelare om detta är nödvändigt. Spelarna får inte hålla bollen i mer än tio sekunder och måste ha passat minst tre gånger inom laget till tre olika spelare utan att tappa bollen innan de får göra försök till giltigt mål. Under hela speltiden får ryttarna aldrig sätta en fot i marken. Matcherna är tjugo minuter långa och är uppdelade i två halvlekar på 10 minuter med paus på tre minuter emellan.

Lite om hästarna:


Horseball är tufft och fartfyllt med tacklingar på galopperande hästar som måste kunna fortsätta springa rakt fram, trots att ryttarna ibland hänger på sned i sadeln. Detta är bland det tuffaste som finns för hästar då en ryttare även använder sin vikt för att styra hästarna och hästarna måste då veta skillnaden mellan en medveten vikthjälp eller när ryttaren försöker ta en passning. Hästarna måste även vara minst fyra år gamla och får enbart delta i en match per dag.

Vilken häst som helst är egentligen lämplig för horseball, men utövare av sporten brukar främst använda sig av fullblodshästar som är snabba och smidiga. Dock brukar de franska spelarna föredra inhemska franska, och lite mer robusta hästar än spelare på internationell nivå.

Källa:

(http://sv.wikipedia.org/wiki/Horseball) (den bästa källan man någonsin kan hitta, tycker ju alla lärare ;) :D )

 Varnar er för högt ljud på filmen!


Vad tycker ni skulle ni vilja pröva på Horseball?

Så jag och mina två kompisar bestämde oss för att vara med, dock blev det fördröjning av träningarna eftersom det var svårt att hitta en dag då alla kunde. När det var bestämt ett datum så var inte mina kompisar intresserade längre och de hade tackat nej. (Som jag fick reda på typ ett år senare) (Saara, Mariia! ;) )

 

Då var det även meningen att jag skulle få låna "riddarhästen" som kunskapens riddare äger och tävlar med. Hur coolt är inte det! Grymt tycker jag! :D

Den här hästen tror jag det då var som jag skulle få låna. Men som sagt det blev ju inte av. Men nu är det eventuellt på G igen. Men skall då få med F i stallet och ha Indie som häst! Haha, ja hur det slutar kan ju bli spännande. Men har jag tur kommer jag kanske få prova "riddarhästen" iallafall. Det är då hen som är "kunskapens riddare" som håller i evenemanget och han råkar även vara lärare i skolan som jag går i.


Jag tycker det skall bli riktigt spännande att prova på horseball och hoppas verkligen det blir av den här gången, det gäller ju att få ihop folk.


Men jag pratade då med "riddaren" som vi får kalla honom nu då idag och vi planerade lite och diskuterade om vilken dag och ridhus tider osv. Men Det kommer dra igång runt sportlovs tiden. Så håll gärna utkik här på bloggen för då kommer det förmodligen koma upp både bilder och information om hur det gick.


Det roligaste riddaren sa idag var att Det är väldigt bra träning för både hästarna och ryttarna, om ryttaren fokuserar på något annat än hur man sitter och allt skall vara perfekt så rider man oftast bättre omedvetet.


I mina öron låter det smart och tror till viss del det kan vara sant. Det roliga han sa var:

Det är även nyttigt för ryttaren och hästen att lära sig lita på varandra och hänga ned på sidan på hästen och tar en risk och man kanske ramlar av, men det är väldigt nyttigt.


Ungefär så sa han på ett annat sätt, vilket jag tyckte var lite roligt. det är bra att chansa och man kanske ramlar av. Hmm, jo, speciellt pigg på att ramla av är man nog inte, men det lär man förmodligen göra.


Sedan känns det inte direkt som att saken blir lättare då Indie är 164 i mankhöjd, hur tänkte jag där liksom? Jag skall nå marken... Det kommer nog bli toppen (om jag överlever) men jag har inte pratat med F om det här på senaste tiden uten hoppas att hon vill. Hon är inte den som velar över något nytt precis så det blir nog bara bra.

Riddarhäst  längst åt höger)                         VS                           Indie

Vem tror ni är bäst? ;)

(lägg märke till Indies lookalike på riddarbilden längst åt vänster!)


Ber så mycket om ursäkt för den väldigt konstiga uppbygqnaderna av mina stycken men det är bilderna som gör att de blir olika radavstånd, konstigt men sant...

Så om ni (någon här på Gotland) är sugen att pröva på horseball kan ni ju höra av er :)


StallStallStall

Nu har jag precis varit nere i stallet och klarat av kvällspasset, jag fick även ringa C´s man så att han fyllde på ensilagen som var slut i hagen. Nu har vi även fler pass att ta varje vecka eftersom två i stallet är bortresta och en är sjuk. Men det är sånt man får ta, jag tycker vi är ganska bortskämda som inte ens behöver åka till stallet varje dag om vi inte vill.

Jag är ju så otroligt smart också, jag tänkte åka till stallet lite tidigare för att ta lite fina kort på hästarna i solnedgången. Men när jag skulle starta kameran så kom jag på att batteriet var i laddaren hemma. Smart av mig. Så det blev inga foton på hästar i solnedgången...
Bild lånad från http://www.gronagardar.se/uppfodning/gras-och-orter/
Nu skall jag fortsätta med mitt roliga liv och fortsätta plugga engelska.

Filmer

Skall jag betätta något roligt? Snart så kommer jag även att kunna lägga upp film på bloggen, eftersom pappa skall köpa en filmkamera :D Så då kommer det bla bli filmer ifrån ridlektioner och när jag rider på banan och eventuellt något annat som ni önskar. Jag vet att det har varit lite glest på ridbilder senaste tiden men jag skall försöka börja om på nytt i nästa vecka. Då innebär det lite fler ridbilder och anda bildersåklar.

Men tillbaka till fimkameran, har ni några tips på en bra filmkamera som fungerar bra i halvskummt ljust som det brukar vara i ridhus? Här är några jag har kollat lite på:

Sony HDR-CX115
Sony HDR-CX115 VideokameraSamsung HMX-H200 Videokamera
Någon som har några andra förslag? Eller vet något om hur bra de här är när det är lite mörkare som i ett ridhus?

Tävlinnnnnnnnnnnnnnnnnng

Jag är med i en tävling här --> http://www.bloglovin.com/m/371448/172839574/a/0/aHR0cCUzQSUyRiUyRnNob3dqdW1wZXIuYmxvZ2cuc2UlMkYyMDExJTJGZmVicnVhcnklMkZ1dGxvdHRuaW5nLWF2LWN3ZC1jcmVhbS5odG1s

Tävlinnnnnnnnnnnnnnnnnnng

Jag är med i en tävling här --> http://ridahest.blogg.se/2011/february/var-med-och-vinn-ett-john-whitaker-schabrak.html
Priset kommer härifrån --> http://www.ride-with-style.se/
Här är minfavoritprodukt:
Benskydd i läder
http://www.ride-with-style.se/for-hasten/benskyddlindor/benskydd-i-lader
Stort JW fan som jag är, som ni redan visste ;)

Idag och framtiden

Skall snart börja plugga igen, jag vet tråkiga inlägg på senaste tiden men mitt liv är inte så mycket roligare just nu. ;) Josefin kommer snart hit och vi skall plugga lite tillsammans.
Jag sitter just nu och funderar på vad jag skall göra i framtiden. Jag tar ju studenten i år och skall inte plugga vidare direkt så jag skall försöka hitta ett jobb. Men vad vill jag jobba med? Ingen aning, jag har en väldigt liten plan på att jobba några månader utomlands som hästskötare men det är ju ett väldigt tungt jobb och jag är väldigt klen. Så problemet är att jag inte vet om jag klara av det styrkemässigt.
Vad jag vill utbilda mig som vet jag inte heller! Jag har faktist aldrig i mitt liv haft en dröm om ett framtidsyrke men det jag har fått som förslag av andra är: bildlärare, veterinär och journalist. Men jag har verkligen No idea...
Det bästa hade ju varit om man visste vad man vill bli och då kunnat praktisera på det jobbet när man tagit studenten men som sagt, ganska svårt när man inte vet vad man vill bli...

Dålig update

Den här dagen har haft den sämsta updaten på väldigt länge, så jag ber om ursäk för det. Som ni kanske lagt märke till så har jag suttit och fixat lite på designen. Jag har även försökt lära mig lite i Photoshop utan att lyckats. Men jag hittade faktist lite nya grejer jag aldrig sett förut. Haha så här kommer några bilder jag har kladdat på :D

Jag har inte försökt göra så det bra utan bara kladdat.




Jag förstår mig verkligen inte på Photoshop, suck..


Pluggeliplugg

Har nu hållit på att plugga ett bra tag, men förstås har jag även varit nere i stallet vid Indie. Var nere en sväng och bara hälsade på pållarna och gosade lite så nu blir det back to the pluggandet.
Indie

Rida?

Idag har vi hemstudiedag och jag har bestämt mig för att plugga som en galning och kanske bli klar (?) idag. Det hade varit toppen men lär nog tyvärr inte hända. Min plan är att jag skall bli klar med arbetet idag så att jag kan tillbringa heela dagen i stallet imorgon. Man kan väl få drömma? :) Annars blir det nog lite plugg idag och kortare ridtur, lite plugg i morgon och en kortare ridtur. Vi får väl se hur dagen utveklar sig.


RSS 2.0