Sommar på gång

Filur var riktigt duktig i skogen idag igen! Han är fortfarande lite tittig på småsaker men går på framåt bra ändå. Nu har även bilen och hästtransporten fått på sommardäck. Så nu vill vi ha vårväder!

Skogsridning

Eftersom det har varit så mycket jobb som nu så beslöt jag för några veckor sedan att stunta i allt vad tränande och lektioner heter med Filur. Jag hinner rida EN dag i veckan. Då är det en lördag eller en söndag, resterande jobbar jag. Att rida en dag för att sedan en-två dagar senare ge sig iväg på hopplektion kändes elakt och fel mot Filur då han för det första blir så otroligt glad aå han skall göra olika luftkonster i form av bockningar och studsande mellan och efter hindrena och har han bara gått en dag är jag rädd att han skall sträcka sig eller skada sig. Så inget lektionsridande har det blivit nu på ett tag. Efter påsk är det tillbaka till vanliga rutiner igen. Eller nästan iallafall. Blir ett jobbyte men det skall nog gå bra. Spännande och skönt att slippa all övertid och sena kvällar som varit nu. 
 
Så de senaste veckorna har jag och Filur bara luffat runt i skogen få gånger jag kunnat och igår var en såndär perfekt dag. Jag red ut själv, blåsigt men varmt, Filur var lite tittig men det gick bra ändå. Efter ett långt pass i trav som uppvärmning tog vi en lång galopp runt en damm och i slutet tryckte jag på honom lite extra. Han var såå duktig! Inget bock och ingen bus. Han vågar oftast inte göra sånt när vi rider ut själva. Det är som att då måste han hålla koll på att jag är med där uppe så att han inte blir ensam. 
 
Snart skall jag ut till honom och förhopptningsvis få en lika härlig ridtur idag igen!
 

RSS 2.0