Transporträning bokad ;)

Jag har nu bestämt med stallägaren att vi skall transporträna Cinnamon imorgon, tidigt då hon skulle iväg och jag jobbar kväll. Så målet är att jag skall lyckas komma iväg på hopplektionen på torsdag men vi får väl se hur dte blir med det.

Planen är att vi lördag och söndag åker en kort sväng med henne och lilla B. Så att Cinnamon inser att transporten INTE är farlig och blir lite van med den. Och sen att vi i veckan skall försöka lyckas få in henne i den själv och åka en kortis med henne själv. Så nu får vi hålla tummarna att vi lyckas!


Jag hade inte tackat nej till den här


Uteritt

Idag fick det bli en uteritt och det blåste som F*N. eller okej kanske lite överdrivet men det blåste iallafall MYCKET. Jag började med att jag typ blev sen till stallet. Men det löste sig tillslut. Red ut ensam till en klöveräng där jag och L var för nån dag sedan och nu var den klippt! Snacka om lyxigt, den var fin som en fotbollsplan nästan.

Väl där körde jag nästan bara massor med travövningar, massor av trav blev det. Hade pelhamet idag. Efter allt trav på ängen fortsatte jag där det är ett svindjupt dike på ena sidan och gigantiska majsväxter på andra sidan men även där var Cinnamon cool, fast majsgrejerna blåste runt och höll på. Riktigt duktig var hon för att vara första gången där och hon var ensam.

På vägen hem blev hon rädd tre gånger med det var helt okej, skötte sig fint även om hon blev rädd ;) En gån var det en pinne som låg på vägen, kanske 20 cm lång, och hon kastade sig i sista stunt in i massor av buskar. Vad är det med pinnar på vägar som är farliga liksom? Andra gångenvar det en fasan som flög upp ut en vägkant precis bakom henne, så definitivt förståeligt. Tredje gången var det en traktor, hon verkar inte gilla stora maskiner, men hon lär ju vänja sig i vinter då vi fylle påmat med trektorn. Så när vi startar traktorn springer alla hästar och ställer sig vid grinden och väntar på den, sådär lagom bra.

Men är riktigt nöjd med dagens pass med Cinnamon :D

Ja tack



Nu är det krig

Det fick bli ett morgonpass för Cinnamon idag då jag jobbar kväll ikväll. Nu är det dessutom krig ;) Typ. Cinnamon testar mig. Hon sprang ifrån mig när jag skulle hämta henne i hagen. Vände även rumpan mot mig. Men tillslut fick jag lov att ta henne. Hon har inte gjort så på jättelänge. Inne i stallet försökte honn smit ut ur sin box och lite så höll hon på i allt typ. Sen blev hon skitsur på mig när jag sa till henne och backade in henne i boxen i gen. Shit vad svidig hon kunde se ut!

Hade tänkt att rida ut men pga hennes härliga morgonhumör och att det blåste fick det bli banna igen. Köre på tre delat bett igen. Gick lite bättre idag, men ändå inte överdrivet bra. Körde lita cavalettibommar och tränade en hel del på på att jag skulle rida i hoppsits och stå i hoppsits som det egentligen var meningen att jag skulle göra på hopplektionen.

Mobiluppladdning 

Nån hade fixat ribanan igen så den var fin, dock var underlaget lite löst


Helt ok ridpass fick henne sådär superfin idag igen men bara i typ 5 min, så inget att skryta om ;) Sen avslöt vi med att skritta av ute.


Vad hände här?

Jag kom på att det hängde en jäkla massor av sadlar på min boxkant och jag äger ingen av dom! Så var har alla kommit ifrån? Det är faktist en som inget vet vems det är?!

Grym mobiluppladdning:


Sadeln längst till vänster är faktist den jag använder just nu. Men 5 sadlar liksom, vart kommer dom ifrån? Jag provade faktist allihopa på Cinnamon då jag inte hade något bättre för mig :) Hih.


Tävliiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!

Tävliiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiiing



Jag är med i en bloggtävling HÄR!

Tävliiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!
Tävlingen är sponsrad av: www.ryttargarden.com


De 10 minuterna

Det är ganska sjukt egentligen, hur dåligt det kan gå ibland när man rider och hur kass man känner sig. Idag var en sån dag. Jag kände mig som en som aldrig ridit och blivit uppsläng på en häst. Cinnamon var ofokuserad. Drog hela tiden speciellt på långsidorna på ridbanan och vid långsidan med träd och buskar kastade hon ut baken mot ridbanan. Allt gick blä.

Men sen är det även sjukt hur mycket man kan glömma när allt fungerar och allt känns bra. De 10 sista minuterna innan jag började skritta av Cinnamon var underbara! Helt sjukt fin häst! Det bara satt allting, fick henne fokuserad och riktigt arbeta. Jag tror jag börjar förstå hur Cinnamon fungerar nu och hur jag skall göra för att få henne jobba rätt. Så jag fick sluta när det gick som bäst ;) Så nu är jag riktigt taggat på att känna hur hon känns imorrn :D


Dessutom blev det tre delat bett idag och hon kändes inte framtung och de där 10 min kändes det super :D

Rida

Fryser sjukt mycket i dag. Har varit ledig idag och även varit duktig och skjutsat pappa. Nu skall jag till stallet och frysa ännu mer.
  
See ya

Today

Målat lite i stallet (ni får se resultatet när allt är klart).Tvättat magplattan på sadelgjorden, smörjt tränset och tvättat benskydden. Ridit en sväng på Cinnamon på ett stort fält. Supertaggad häst som bara ville dra fortare och fortare. Jag red och L gick med tillsammans med sin kompis hund som vi hästränar för att sen förhoppningsvis kunna ta med honom på någon ridtur då och då. På hemväg var Cinnamon superfin pch jobbade ordenligt och trampade under sig. Äntligen börjar jag hitta lite knappar på henne :).

Senare mot kvällen kom hovslagaren och Cinnamon fick nya skor och blev verkad. Så nu har hon fina tassar också. Nu så nu är det bara att köra. Transporträning på G förhoppningsvis skall vi komma iväg på hoppträning nästa torsdag. Nu kör vi!




Igår

Cinnamon fick vilodag, körde lite lydnadsövningar på ridbanan i 10 min sen stod jag och pysslade med henne och flätade i kanske lite mer än en timma medans hon stod och sov. Sjukt mysig häst när man skall pyssla om henne!
                               


Hopplektion 1

--------Hopplektion--------


Själva hopplektonen gick bra. Jag blev faktist själv så jag fick en privatlektion! Riktigt nice, verkligen det bästa man kan tänka sig första gången. Dock kom vi lite sent då vi inte kunde få på Cinnamon på transporten. Så jag hann inte byta till det tvådelade tränsbettet som jag hade med mig. Det andra var definitivt för starkt, men  eftersom det kunde ha varit massor av andra hästar och nytt ställe så visste jag inte hur hon skulle reagera och jag ville ha koll på henne. Men, men nu vet jag det.

Ja, hopplektionen då. Vågade inte ta tag i tyglarna helt då bettet var starkt, men det brukar ju vara det som min ridlärare tjatade om på mig när jag red Indie också. Jag måste ta tag i tyglarna mer så att de får stöd. Jag sa att jag ver helt grön i hoppning så att jag får ta allt från början.

Hon tyckte Cinnamon var riktigt fin i kroppen och såg trevlig ut och jag frågade även om sadeln hon sa att den såg ut att ligga bra och att den inte störde Cinnamon men sen när hon fick känna så såg hon att den var något tight framme precis som jag misstänkt, men hon sa att det inte var några problem att rida i den och att jag kan fortsätta med det. Men skall jag hoppa högre hinder kommer den inte fungera då jag kommer slå i framvalvet. Men som sagt jag skall ännu prova L´s kompis andra sadel.

Jag fick börja med att träna på hoppsitsen, jag skulle även stå i lätt hoppsits men det gick inte, hade sån galet träningsvärk i benen så det inte var klokt så det gick bara inte! Så det får vi ta nästa gång. Fick hoppa en del hinder och träna på at rama in henne och landa i rätt halopp då hon gärna landar i vänster. Fick även hoppa med galopp bom och en oxer.  För att vara första gången sa hon att jag var riktigt följsam i hoppen.








Till det mindre bra...Cinnamon totalvägrade gå in i transporten, låt oss säga så här. Lektionen slöt 20.15 vi kom där ifrån 22.35...slöt med att vi fick hämta lilla B hemms sen åka tillbaka och då troppade Cinnamon på på andra försöket..En av de värsta kvällarna i mitt liv..Jag vill aldrig vara med om en liknande kväll igen. Någonsin.


Lördag, Söndag

Lördag, jag var ännu riktigt sur på Cinnamon. Red en kortis med stallägaren, lät allt bara vara som det var galopperade runt lite på ett fält. På vägen hem så låg det en rot på vägen som var riktigt farlig tyckte Cinnamon så jag tänkte rida över den, precis när den är under henne så hoppar hon. ca 50 cm rakt upp i luften sa stallägaren och landade på alla fyra ben samtidigt i backen. Och jag hade tagit ur fötterna ur sigbyglarna, haha måste erkänna att det var lite roligt.

Söndag, red med F på dagen upp i stora skogen. Måste bara säga allt vi stötte på när vi red, för det var verkligen ALLT. Här kommer en fin lista på saker vi stötte på:

-Kalvar
-Andra hästar på vägen
-Gräsklippare
-Traktor med TRE vagnar
-Någon som tvättade bilen, precis typ där vi red
-Hundar som kom kutande och skällande emot oss vid ett staket
-Motorcross cyklar eller vad det nu heter ( I skogen)
-Lastbil+bil+galna hundar samtidigt..

Så hästarna fick lite psykisk träning på ljud ;)

:D

WIHI beger mig mot ridlektion nu. Inte lite nervös :)


Måndag,tisdag,onsdag

OKej eftersom jag är lat kommer nu en kort sammanfattning om de två senaste dagarna:

Måndag:
Red iväg själv till en  stubbåker, skrittade ett par varv, super spänd häst, sen stannade hon och tittade på några cyklister. Skulle då vända henne åt andra hållet och så stegrar hon. Verkligen ingen aning varför. Sen även när jag skulle sätta igång henne i trav. Jag bytte till sadeln jag fick med en dag innan och den liger inge vidare, så kanske kan det vara därför. Red iaf hem och red på banan men sjukt ofokuserad häst där med. Som även blev rädd för tråden när jag skulle stänga den bakom oss och hon drog tyglarna ur handen på mig och travade iväg i hagen. GUD vad rädd jag var att hon skulle skada sig eller nåt! Men som tur var gick det bra och jag kunde fånga in henne. Puls 180 säger jag bara.



Tisdag:
Värmde upp med en lång promenad, gick jättebra. Sen in på ridbanan för longering gick mindre bra. Vi hade flyttat alla de andra hästarna till den nyuppsatta hagen som hon kunde se från ridbanan och hon var fullt fokuserad och spänd på det. Sen fick hon fnatt och började bocka och galoppera och drog longerlinan ur händerna på mig. Jag hade inte handskar på mig. Vilket jag inte rekommenderar, sönderbrända händer är inte så skönt. Så för andra gången på två dagar fick jag typ panik av att hon nu hade en 15-20 (?) merterslina hängade med sig medans hon var överlycklig av att galoppera runt. Men fick tag i henne gick in och bytte till träns, då jag longerat i grimma då det gick så bra sist aldrig mer nu iaf. Sen skötte hon sig rätt bra men var ofokuserad pga de andra hästarna.

Idag:
Tänkte prova pelhamet idag då jag funderar på att ha det imorgon på hopplektionen så jag vet att jag har full koll på Cinnamon ifall hon skulle bli tossig av att vara själv eller nåt, har ju aldrrig varit iväg med henne förut så vet inte hur hon  reagerar. Så pelhamet på och my god säger jag bara. Jag behövde ju inte hålla i tyglarna! Hon gick nästav i superfin form och trampade under sig yberfint av sig självt! Helt galet. Red med L och F och jises vad fin hon var i traven också. Jag svävade verkligen runt på små puffiga rosa moln under hele ridturen. Så sjukt fin och jag behövde knappt hålla i tyglarna! Men jag kommer ändå att variera bett på henne och köra med både tre och två delade och pelhamet ibland. Skall satsa på att få henne jobba lika fint på de andra som på pelhamet. Vilken känsla säger jag bara. (är ännu på de rosa molnen ;) )

                                                       Mobiluppladdning
   
                                      Snygghästen i måndags
Imorgon:
Taggar hoppträning, kommer ta med pelhamet och de tvådelade och se vilket bett det blir, men förmodligen pelhamet. Så, får väl se hur mycket jag gör bort mig imorgon. Hoppas att jag sitter kvar på hästen iallafall ;)

Norra Gotlands Ridlubb


Nice, då var man medlem i Norra Gotlands Ridklubb nu då! :D


Plan A,B,C och D

Min plan A sprack ordentligt då jag inte kunde få skjuts av pappa att köra till hopplektionen. Blan B fungerade inte heller så F jobbade. Plan C var osäker (frågade stallägaren) plan D var att få skjuts av L men fick reda på idag att hon var upptagen.

Meeen, vem kommer då när man har slut på alla ideer och behöver hjälp. Japp, Mr M, stallägarens man. Han kunde skjutsa! :D så nu är jag lycklig igen. Så tagga hopplektion på torsdag:D

Jag går numera upp 05.45 varje dag och kommer hem och 17.00 direkt till stallet och rida. Sen är jag rätt död när jag kommer hem, dags att komma in i nya jobbet och nya vanor. Svinkul att ha fått ett jobb iaf. :D Men då vet ni att det är därför det kommer vara lite halvdålig uppdatering här nu i veckan innan jag kommer in i allt.
                          

Idag gäller det

sååklart kan jag inte få någon skjuts till ridlektionen på torsdag. Jag är inte  redo att köra själv. Jag har hört med F, hon kunde inte. Pappa jobbar över och mamma vill inte. Så jag får reda på om stallägaren hinner eller inte idag :( Sen är plan C att höra med L, hon är van att köra släp, men inte med häst i, så då lär jag passagerköra som jag typ alltid gör när vi har häst i släpet. Sitter och försöker bromsa själv och är en grym passagerarförare. HOPPAS, HOPPAS!


Pissig riddag

Allt gick bara blä. Usch, usch. Får berätta mer imorgon. :/

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!


Hoppat

Till att börja med har jag kört transport, igen idag. Det gick väl hyffsat, fick backa lite och greja. Vi tog ned en hage och skall imorgon sätta upp en ny, så vi lastade in alla grejer i hästtransporten. Cinnamon och B kommer fortsätta att gå kvar hemma, men alla de andra 4 hästarna skall få en ny hage att gå i ett tag.

Jag och stallägaren red tillsammans idag, jag försökte få henne att hoppa men hennes häst var verkligen otaggad på allt, bara lunkade runt. Så hon trodde inte hon skulle lyckas få över henne över hindret ;)

Vi värmde upp dem på ridbanan med en gång sen var det dags att hoppa. Snacka om att Cinnamon blev taggad, hon var typ överlycklig. Så fort man bara vände mot hindrena så ökade hon på och blev lite spänd. Sen när vi hoppade blev hon verkligen supertaggad. Jätteroligt!:D

Jag höjde hindret efter ett tag till kanske ca 50cm vilket jag tyckte var svinhögt, haha, höjdrädd? Men det gick jättebra, det var i stort sett bara att styra så fixade Cinnamon allt annat ;) Däremot behöver jag lära mig en hel del, bl.a. min hoppstil är inte direkt den bästa. Jag kör typ på håll-i-dig-så-hårt-du-kan stilen. Det är bl.a. därför jag skall börja på hopplektionerna nu då. Dessutom verkar jag vara lite höjdrädd kan vara för att jag alltid hoppat M´s häst förut, och han kan verkligen inte, det går bara inte.

Men det gick betydligt smidigare med Cinnamon, så nu skall jag bara lära mig hur hon rör sig när hon hoppar.

                       (inga kommentarer tack, jag bjuder på det här ;) )
  
Vad hände här liksom hindret var ju jättestort i verkligheten, jag skyller på Mr M, det var han som fotade, inte okej att vara  typ 190 och ta biler ovanifrån som gör att hindert ser ännu mindre ut ;)


höhö, eftergift ska de va (Y)
   
Rädd jag och taggad Cinnamon ;)





Projektet

Kommer ni ihåg att jag höll på och målade massor i förra veckan? Det var den nedersta hinderdelen jag målade och byggde ihop. Ganska fin va? det är ingen bräda utan en tunn plywood som en gång varit ett lock. Fint va? :D Bommarna gjorde jag förra eller förr förra sommaren.






Invigning får bli idag, men liite lägre hinder d ;)


Övningskört med transport

Jag och pappa har nu varit ute och "övningskört" med hästransporten. TOM. Det är egentligen ganska sjukt att det är tillåtet att köra häst i hästransport när man tagit körkort. För man behöver egentligen inte alls kunna köra hästransport. Det är tillåtet ändå. Snacka om att endel då kan vara en fara för andra trafikanter. Jag har aldug kört hästransport förut och jag har ju noll koll på hur bred transporten egentligen är...

Samtidigt är det ju väldigt bra att man slipper ta ett BE körkort om man bara skall köra en häst.

Men nu är planen att jag skall lära mig köra hästransport då, så att jag kan åka själv iväg på träningar osv. Så vi börjar då med en tom hästransport. Så vi körde runt lite och sen till en stor gårdsplan där jag kunde backa runt en hel del. Sen hem till mig och backa in på vår infart som ser ut som ett S, det var lite klurigt. Men det gick rätt bra. Sen tillbaka till stallet där Cinnamon kom springande och trodde att en ny häst skulle komma eller nåt, hon var jättenyfiken.

  
                   En sån här hade jag lätt kunnat tänka mig ha hemma ;)

Nytt träns


Först när jag såg det häär nya tränset från Dyón så tyckte jag att det var ganska fult, men efter ett tag blev det ganska coolt. Det borde ju vara behändigare och skönare för hästen med en såndär käkrem än de vanliga, den ser iallafall bekvämare ut. Så vad tycker ni?

Hiss eller diss?


Nyinköpt

Så, nu kommer bilder på allt jag köpte till mig och Cinnamon i Ullared.

Reflexschabrak

Tygelreflexer

Benreflexer

Det blev ett litet reflexset

Vinter ridvantar

Rengörningservetter till träns och sadel

Grimma

tyvärr var grimman för liten! Attans, jag och A hade världens diskussion innan om storlekarna på de här grimmorna då hon har en lila till sin häst i storlek cob, men som är för stor (trots att hon spänner på det spändaste) till hennes häst som annars har cob och Cinnamon har typ lika stort huvud som hennes pålle fast Cinnamons är nättare, så jag tittade på Cob, men de såg enorma ut. Så jag tog en ponny och tänkte att man kunde spänna ut på de största, då den gick att spänna upp på båda sidorna. Men den var för liten :/ Eller Cinnamon kan ha den men det ser bara konstigt ut.. Så den hade jag tänkt byta, har en kompis som skall upp dit snart :)

Hingstkedja

Regntäcke



Pelham

Tränsbett

TRANSPORTSKYDD!
 Äntligen, nu skall vi allt iväg på lektioner :D





Men jag var typ livrädd när jag skulle prova dem på Cinnamon idag då det var storlek PONNY/cob och hon skall ha cob eller liten full. Men nästa storlek var full/XFULL och de såg ENORMA ut så jag chansade på ponny/cob skydden.. Och det passade! Lättnad säger jag bara ;) Wiihu!


Hemma

Jag är hemma och fick med mig alla de hästsaker jag var ute efter, på ullared. Så jag får väl fota lite, hoppas på att allt passar och sen lägga upp llite bilder på hästgrejerna jag köpt. Men jag är liiite oroligt över att endel saker kommer vara för smått, så hoppas verkligen inte att de är det. Nu måste jag bege mig ner till stallet för att prova allt och såklart rida :D

Såklart har jag blivit sjuk igen :/


Planer, snart vardag!

Ojoj, nu är det snart dags. Har kollat, mailat och aldeles straxt betalt och grejat så att jag kan åka iväg och hoppträna Cinnamon en gång i veckan. Ny klubb, sprillans nytt ridhus (nästan) och underbart underlag(?). Kanske, kanske, kanskee kommer jag att åka redan nu på torsdag. Men tror nog inte att det blir av..Det kan vara ganska bra om man hoppat hästen klokt en gång innan man drar iväg på lektion..;) Dessutom kommer vi ju hem natten till torsdag så lär nog vara rätt trött. Det alla sista skall ännu fixas med medlemskap och så men sen är det dags. Är supertaggad! :D

Jag kommer förmodligen även slänga in någon privadlektion som jag körde med Indie, vilket är mer dressyrinriktat. Vi får vl se vart allt leder. Men jag är TAGGAD :D
Usch för kyla men hiss för lektioner :)


Mot ullared

Idag skall faktist jag och två av stalltjejerna bege oss mot ullared och gekås. Vi kommer gå i affären där imorgon. Jag har aldrig varit där förut, så vi får väl se hur det ser ut och vad som finns där. Jag brukar annars hellre gilla kvalité framför priset men får väl se vad som man hittar där :D Det här är iallafall vad jag planetar att köpa än så länge på ullared. Men får väl se vad som man hittar och hur sakerna känns.


  
Men det jag tänkt köpa är:
-Reflexshabrak, inte så fint men däremot väldigt nödvändigt nu i höst..Var ju på G att köpa hansboreflexshabraket ifjol men det får väl bli en budgetvariant isället om det finns.
- Transportskydd (har tydligen gett upp drömmen om mina älskade John Whitaker skydd, men BARA om det finns med lädernederdel och det känns okej.
-Regtäcke, eftersom mitt älskade amigoregntäcke var slut fast cheval sa att det fanns och de kollat? :/
-Tvådelat tränsbett
-Fleecegrimma, så att Cinnamons fula skavsår skall försvinna.
-Benreflexer, som man kan sätta utanpå benskydden.

Det är vad jag tänk att jag skulle köpa som är hästrelaterat, men jag får väl se vad som finns och om något annat åker med hem :)

Yesterday

Idag mot eftermiddagen började jag iaf känna mig betydligt bättre och ingen feber. Nice. Sen däckade jag två timmar och nu mår jag ännu bättre!

Så lite om igår. Mr M fixade underlaget på ridbanan! Definitivt något böand det bästa igår. L invigde ridbanan med en tur på eftermiddagen och sa att det var bra. Annars körde vi spån och fyllde boxarna, nu är de höst :/ Efter vi fixat allt bestämde jag mig för att rida lite ändå, fast jag var helt slut efter att bara rykta hästen (Y) Så jag och F red ut. Hon visste ett nytt ställe där man kunde bada med hästarna så dit skulle vi. Men vi kom aldrig dit. Vi råkade vist rida lite fel vägar då och då och fick vända ett par gångar. Cinnamon var riktigt fin trots att hon och jag aldig ridit på de ställena vi var igår.
     
Dessutom raggade F lite mer ridsällskap, bara hon skulle komma på något sånt. Det var något ungt par som flyttat ganska nära vårt stall som hade två hästar. Bl.a. en shettis som vi lånat en gång som sällskap till lilla B. Men det verkade som en trevlig tjej och vi erbjöd oss som ridsällskap om hon ville det. Får väl se vad som händer, F och jag skrämde säkert iväg henne;) Stackarn. 

BAra F skulle komma på något som: Det har flyttat hit någon som jag inte vet vem det är eller hur gammal de är eller om de ens rider. Meen, vi rider in på deras går och säger hej och erbjuder att vi kan rida med dom nån gång! 

Däremot var jag med om lite bockningar och sparkningar med Cinnamon igår! Det är nämligen så att F´s pålle fått en väldigt skum diagnos, som gör att han vill gå nära en och liksom banka nosen mot en + tusen andra tix, ungefär... (Tyvärr är det kanske så hemskt att hon måste ta bort honom :( )

Så när de red lite halft snett bakom oss och kom för nära kickade Cinnamon till honom, och träffade, men det verkade ha gått bra. Sen började hon att bocka och kicka i luftn. Men jag satt iallafall kvar. Annars gick allt bra.
Så efter ca lite mer än två timmar var vi hemma.

       

                Har aningens brist på bilder, måste fixa nya..

Jag bestämde mig för att köra på med höst tvättningen med Cinnamon och tvätta henne ordentligt. Med shampoo och allt. Det gick rätt bra i början ville hon inte stå helt stilla men sen gick det bättre. Då var det upp till bevis och schapoonera henne och se hur vit hon egentligen är;) Och eftersom hon varit så duktig under hela tiden när jag tvättat henne skulle jag bara hämta ett par morötter i stallet och när jag går ut ser jag att grimmskaftet precis lossnar från uppbindningsbommen ute och hon går iväg. Och jag efter "nej, nej, nej" och så går jag fortare och hon börjar småtrava ifrån mig. Upp mor stallägarens bil och hus, som tur var såg stallägaren son henne och hon gick mot henne och han kunde ta tag i grammskaftet. Så går det när man inte biinder fast henne klokt och skall hämta godis åt henne föt att hon varit duktig, så rymmer hon..

Sen fick hon stå i stallet och torka lite innan jag släppte ut henne. Enligt stallägaren hade hon brallat runt lite i hagen och skuttat runt. Så mycket för att ha ridit mer än två timmar ;)

Så jag han med en hel del igår.


ojoj

Till att böra med har förkylningen brutit ut ordentligt, igår när jag skulle skyffla spån och grej hade jag feber. Men jag höll på ändå, från 09.00 till 21.30. Hur orkade jag liksom? Men igårkväll och i natt hade jag sjukt mycket feber och grej. Drömde massor av flummiga feberdrömmar, det brukar jag nästan alltid göra när jag har hög feber. Usch vad jag hatar dem, såå konstiga och man mår verkligen inge vidare.

Brukar bl.a. drömma att jag är fast i en labyint och det är varmt och man kan knappt röra sig, eller att jag är fast i en svart/mörkgrå/mörkblå tornado som man flyger runt i och allt bara snurrar och det är så mörk. JAg hör röster men kan inte ropa och sen slutar det med att det stannar vid ett grekiskt café(?!) Jätteskumt, men har drömt det när jag haft feber sen jag var liten. Sjukt att man kan drömma samma drömmar flera gånger.

Brukar ni också drömma feberdrömmar?


Longering

Jag har blivit sjuk.. :( Så typiskt precis när det är som mest som är på gång. Men lite ipren och halstabletter, brukar lösa det mesta, ett tag iallafall. Så innan jag blir ännu sjukare passade jag på att motionera Cinnamon vid lunchtid idag. Det jobbiga är att man är så trött i kroppen när man är sjuk, var ju helt slut efter ryktningen.

Men eftersom jag inte orkade rida fick det bli longering istället. Det gick riktigt bra. Började promenera med henne för att värma upp henne lite. Sen blev det ridbanan och longering. Jag testade även att longera henne i repgrimma idag. Fungerade jättebra. Förutom att hon i början insåg att det var lätt att roffa åt sig gräs. Men sen skärpade hon till sig. Fick även upp henne i gallopp i båda varven. Bruker dock jobba med hästarna så mycket i galopp vid longering.

Efter longeringen skrittade jag av henne runt stallet och gjorde lite lydnandsövningar.   
       


Full fart

Just nu är det mycket på G med alla i stallet. vilket såklart är jätteroligt. Idag, måla lite mer i stallet. Plus inflyttningsfest hos en av tjejerna som flyttat.

Lördag kräftskiva med alla i stallet plus man, pojkvän, sambo osv. (Synd att jag inte tycker om kräftor men ändå) Jag hade även tänkt hinna hoppa Cinnamon på riktigt innan kräftskivan, och kolla om man kan sätta upp hinder i hagen då ridbanan knappt får plats med ett hinder. Men måste som sagt se att det inte blir för halt bara..

Söndag, spånkörning. Vilket brukar ta typ hela dagen eftersom vi skall ha in mycket, mycket spån till vinern plus att det alltid brukar vara någon som drar ned någon i den stora spånhögen när vi börjar få tråkigt. Hoppas bara att det inte blir jag i år!
 
Slänger in en bild på finhästen


Hopp

Red ut med F och L idag, låångt, till den fina skogen. Helt underbar skog. Väl där uppe finns det trädstammar som man kan hoppa över. F drog såklart iväg både hästen och hon är ju helt galna. De hoppade över ett träd som var halvt avbrutet och mitt bland buskar och snår. Själv samlade jag mod till att hoppa över en mindre stock som låg på marken på en öppen yta. Jag avskyr verkligen naturhinder inte min grej alls. Usch. Men efter att ha sett F hoppa den från båda hållen så bestämde jag mig för att skutta över den i trav. Första gången så höll Cinnamon på att nästan stanna, antagligen för det var så jag kände. ;) Men tillslut hoppade hon iaf, och inget litet skutt heller, jag höll på att flyga av men det gick bra. Sen hoppade jag hindret en gång till och då gick det betydligt bättre.

Förresten har jag även hopplektioner på G nu. Jätteroligt så att jag kan lära mig klokt. Visst har jag hoppat förut men inte så jätteseriöst utan några skutt då och då med travhäst och två andra halvblod, som var dressyrhästar.. Så max har jag kanske hoppat 70(?) eller 60. Ingen aning. Det var iallafall på en ponny.

Så nu får vi se hur det blir med hoppletionerna, jag är lätt på!:) får de om det fungerar med F´s rygg bara. :/

Målat

Jag har varit duktig och målat lite idag. Både i stallet och hemma.

Give the world some colour.



Vit färg (Y)


Orange

Jag har fått för mig att det det här schabraket är jättesnyggt! Och jag gillar inte ens orange, ha, vet inte vad som hänt!
Men det skall defenetivt införskaffas någon gång i framtiden, faast det beror självklart på vad hästen har för färg ;)

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiing




Jag är med i en tävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en bloggtävling HÄR!

WESTERNSHOWEN I VÄNGE

Var du med och showade eller tävlade på Vänges westernshow den 27 Juli 2011? Jag var där och fotade. Vill du ha bilder på dig och din häst är det bara att maila eller slänga in en kommentar här på bloggen så mailar jag bilerna till dig. Kom ihåg att beskriva hur du och din häst såg ut på just den tävlingen. Så skickar jag bilderna när jag får tid.
 


Ny design

Nu har jag även knåpat ihop en ny desig, inte riktigt nöjd, men den får duga ett tag iallafall. Här är min gamla. Som ni säkert kännder igen.

Kan alla se den nya designen? Blogg.se är ju inte världens snabbaste med uppdatering och sånt..

Kan ni inte se designen tryck F5


Övergångar

Har redan ridit idag! Hur ofta händer det att jag redan ridit och fixat all i stallet innan klockan 18.00 en vardag? Jag hade egentligen tänk att longera Cinnamon idag, men när jag var påväg till stallet såg jag att de typ höll på att harva(?) en stubbåker. Typ den näst sista i närheten av stallet. Så jag fick lite lätt panik att det snart inte skulle gå att rida någonstans i närheten av stallet på någon åker. Så istället fick det bli ett utepass på åkern mitt emot, defenetivt den ed bäst underlag, typ inga stubbar utan nåt ogräs som växer istället och är perfekt underblir fokuserade på annat eller att de är underlag.

Jag började med att gå med henne till åkern och göra lite gå övningar med henne, något jag blir irriterad över är hästar som bara klmpar över en när man går med den. Men , har redan tidigare gjort gåövningar med henne och efter 3 övningar första gången jag gjorde det med henne fattade hon direkt. Men det räcker att de bli r ensamna eller fokuserade på annat så har de noll koll när de går. Stannar jag så skall hästen stanna en bit bakom mig.

Själva ridpasset fick bli en hel del övergångar och lyssnaövningar. Så otroligt härligt när man kan arbeta i 20m voltar åt alla håll man vill. Hon var lite ofokuserad när man vände hemåt och mot traktorn på åkern mitteot, men sånt får man ta.

I slutet körde jag även ett par sitsövningar (behövs verkligen!) och det gick faktist rätt bra. Sen promenerade vi hem igen och körde på med lite fler gåövningar. Hemma svampade jag även av henne lite och sen fick stå och torka lite så att det inte skulle bli allt för mycket gegga när hon sen gick ut och rullade sig. ;)


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Jag är med i en tävling HÄR!

Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


JAg är med i en tävling HÄR!


Tävliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiing


Är med i en tävling HÄR!


Kvällstur

Idag blev det en kvällstur med stallägaren. Urmysigt. Vi stannade till på en åker där vi "red ordentligt". Cinnamon känndes faktist lite slö idag, men inte stel eller något. Kanske träninsvärk från igår? Men vi tog det ändå rätt lugnt igår. Men, men kanske har hon sprungit i hagen idag iallafall. Hon var riktigt fin i traven idag.

Nu skall hon bara bli lite mer fit for fight och sen blir de lektioner! Läängtar :D


Sommarhagen

Nu går förresten alla hästar tillsammans i sommarhagen noch det fungerar! Wiie, äntligen säger jag bara nu funkar det! Känns riktigt skönt. Men de skall förmodligen bara gå där tillsammans under dagen då vi håller på att tömma skitstacken och de kör då genom hemmahagen. Så nu går alla pållisarna i sommarhagen inklusive lilla B.

Det fungerade faktist riktigt bra att släppa ihop alla nu när Cinnamon nästan gått med alla i omgångar. Jag har varit nere och tittat till dem under dagen och det sser jättelugnt ut. Härligt! :D


Ridning

I fredags fick jag hoppa in och jobba extra och servera för att någon hade skaadat sig så när jag kom hem typ dog jag i soffan, så det blev ingen ridning. Men jag tog mig ändå till stallet och pysslade lite.

Igår däremot blev det ridning. En överpigg häst som nu skall sättas igång ordentligt igen. Jag red ut (för sörsta gången själva?) och red lite på en stubbåker. Cinnamon var så överpigg att allt fokus var typ på att få henne lyssna ordentlig och få springa av sig lite. Gjorde en hel del övergångar och voltövningar. I mitten av ridpasset kändes hon riktigt, riktigt fin.

Det är nu september och det märks, skall man rida ut på kvällarna nu är det reflexer som får åka på för när man är påväg hem igen är det nästan mörkt.

Såhär såg det ut i början av ridningen igår:


och såhär när det var dags att rida hemåt:

Jag red på en stubbåker utanför mitt hus hemma hos mig och passade även på att fot ett par bilder. Men kamera, reflexer och mörker går inte riktigt ihop så det var ingen ide att ens försöka få några kloka bilder..


och när vi ändå är inne på bett..

Och nu när vi ändå är inne på bett måste jag bara fråga en sak, vad är skillnaden mellan bridongbett och vanligt tränsbett? Dom ser ju likadana ut? :O



Bridongbett

Tränsbett


Världens smartaste sak?

HUR många gånger har vi ryttare inte veriet i jag-vet-att-min-häst-behöver-ett-annat-bett-men-vet-inte-vilket-jag-skall-lägga-pengarna-på-period? Nu har Sprenger äntligen kommpi på den suveräna idén att ha en "bettstation" där man i vissa hästbutiker kan låna hem olika bett och få TESTA dem. Till en viss hyres summa. Hur smart är inte det liksom. Alla har vi väl mågongång hållit på att testa alla möjliga bett man komit åt. Men hur skall man veta vilket bett ens häst går bäst på och köpa liksom? Det vet man ju inte förens efteråt man köpt det, och fungerar det inge videre går det inte direkt att lämna tillbaka det. Så stor HISS till SPRENGER och detas suveräna bettstation! Synd att vi inte har en sån på Gotlan bara och förmodligen kommer vi inte heller att få se en sån. Men grattis till er som har möjligheten att hya bett. Det är ju värsta drömmen!


Sprengers testcenter

Nu har jag ju inte full koll på hur mycket hyra de tar och hur många bett man får låna hem osv. men det jag läst om låter ju super!

No ridning

Jag och stallägaren skulle ut och rida ikväll, meeen precis när det är dax att bege sig mot stallet börjar det åska, och ös-regna. Så ingen ridning idag. Men det kan vara rätt bra för Cinnamon att komma igång igen lite försiktigt. Men imorrn blir det allt ett pass :D


RSS 2.0