Sova

Alltså jag förstår inte vad det är för fel på mig? Jag har på senaste tiden bara sovit och sovit. Idag gick jag upp vid 06.15 hjälpte stallägaren få iväg hennes barn till skolan, åt frukost och gick och la mig igen vid 08.00 och igen sov igen till 10.30. 

Nu skall jag ned och rida iallafall och det blir bråttom igen, som vanligt. Ganska irriterande.


Vart tog tiden vägen?

Gah, hann knappt rida idag då jag skulle iväg och jobbelijobba på eftermiddagen. Så jag tror att det blev ca en halvtimmes barbackaridning på ridbanan. Och my gosh vad härlig trav den hästen har alltså! Tror jag aldrig suttis så bra i trav barbacka som vi gjorde idag. Körde lite småövningar och serpentiner och sånt, så det blev väl rätt lagom.

Men imorgon får det allt bli sadel.

Har självklart MASSOR med bilder från Globen och stockholm internationell Horseshow. Men det får allt komme upp när jag hinner. Ni har säkert ändå sett massor av bilder på andra ställen. Men en lite untvärdering och sånt får komma under veckan.

Globen!

Idag blir det Globen och finlen ikväll! Skall bli spännande och se. Det var ju trots allt 7 år sedan jag  och Sandra var där sist! Och finalen har vi aldrig sett tidigare heller så det skall bli roligt att se. Sen skall även mässan självklart besökas. Frågan är bara om man hinner göra det innan showen börjar. För det lär bli riktigt tight, Annars hoppas jag att mässan stänger sent. Jag har ingen aning om hur det fungerar. Förmodligen lär det vara rätt urplockat men vi får väl se om jag kan hitta något :)

Mot Sthlm

Nu bär det av mot Stockholm och mot Sandra! Wihi, jättelänge sedan jag såg henne! Jag skall bryta mig in och bo hos henne ända till måndag sen bär det av hem mot Ön igen. Lär bli massor av prat, bio och söndag blir det Globen och Stockholm international Horseshow! Det blir finalen vi skall se och såklart besöka mässan.


Sandra och lilla Indie


Knäppa Indie och jag <3
















Lite update

Allt har väl gått på som vanligt. Ridit Cinnamon som vanligt osv. Igår var hovslagaren ute så att hon fick nya skor. Annars har det väl egentligen inte hänt så mycket. Bara det vanliga.


Mindre bra

Jag TROR att det kan vara som så att hovslagaren skall komma imorgon. Men jag vet inte då jag glömt min kalender på jobbet. Så jag får väl SMS´a henne imorgon och se hur det är. Så jäkla klantigt. Annars brukar jag också skriva upp när det är hovslagare i två kalendrar men såklart inte den här gången..

NU


Omhoppning


Igår

Lite om ridturen igår då. Det blev en lite längre ridtur med F,C och A. Vi red till en bygdegård där det var julmarknad ock några av oss gick in och tittade medans två av oss höll i alla hästar. Otroligt mycket folk var det där! Endel små söta ungar trodde det var ponnyridning medans deras föräldrar försökte få dem att förså att våra hästar var lite förstora för dem.

Vi lyckades också trots 3 travare och en pigg häst galoppera tillsammans utan att någon av hästarna stressade upp sig. Tyvärr var jag den som låg sist och fick alla härliga lerklumpar flygande på mig. Mindre mysigt.

Det var meningen att jag egentligen skulle rida med L och A idag men när jag vaknade mådde jag inge vidare. Så gick och la mig igen och nu känns det bättre. Får se om det blir någon ridning eller inte.

Crazzzy

Red ut med F idag! Jätteroligt då hon varit bortrest hur länge som hellst och nu kommit hem! Vi red den långa tråkiga asfalterade vägen för att komma upp i finskogen. Hon hade hittat någon ny ridväg där. Vilket innebar att man skulle hoppa med hästen över tre gigantiska diken. Som var svinläskiga så vi hoppade av och gick med dem istället för att få bättre kontroll. Annars så var vägen bra. Vi kom tillslut även ut på en "slätt" där det finns en stig som går runt. Så den red vi tre varv. Först båda två i trav sen fick man en och en galoppera den. Och jäklar vad pigg Cinnamon var! Skulle få ner henne til trav på ena sidan men det gick inte! Pigg häst.

Sen red vi lite skogsvägar och grej innan vi red hemåt. Och tror ni inte att vi möter en traktor då? Cinnamon som inte gillar stora fordon. Djupt dike på ena sidan och traktorn på den andra. Hon blev rädd när den kom för nära och kastade sig bakåt och började snurra runt. Så jag tog ut henne på åkern mittemot där hon blev en anings lugnare och traktorn kunde köra förbi.

Ganska konstigt då jag frågar Mr M hur hon är när han fyller på ensilage i hagen med traktorn och han sa att den hästen ABSOLUT INTE är rädd för traktorer. Hon har väl insett att den traktorn kommer med mat. Hon är lite FÖR smart för sitt eget bästa.

Imorgon blir det ridning med F igen så vi får se vad vi hittar på då.
Bild i från början när hon kommit till oss

Kniv i ryggen?

My god, vad jag har ont i ryggen idag! Vaknade flera gånger mitt i natten och kunde inte vända på mig. Jag sträckte tydligen någon muskel när vi skenade igår. Så kan typ inte böja mig, rätt läskigt. Men det är sånt man får ta. Hellre en sträckning i ryggen än brutna ben i diket eller dragit omkull på asfalten igår som det faktist kunde ha hänt, och var riktigt nära att hända...
   

Gjort något som jag aldrig tidigare gjort!

Idag har jag gjort något som jag aldrig tidigare gjort. Jag har knackat på hos en okänd person och skällt ut honom!

Jag är inte den som lätt blir arg, men idag blev jag skitförbannad! Och när jag blir riktigt riktigt arg, så får jag typ tårar i ögonen så det ser ut som att jag gråter. Fy vad förbannad jag var! (och ännu är lite).

Såhär gick det då till.

Jag red ut med Cinnamon, hon var stencool och härlig, skulle rida förbi "det läskiga huset" där hon började spänna sig och bli lite orolig pg.a. alla 1000 olika saker som hänt där tidigare. Jag hör någonting men får Cinnamon att gå ändå. Men rätt som det är kommer en HUND farade och skällande som en IDIOT och börjar jaga oss! Först är Cinnamon påväg ner mot det 3-4 meter djupa diket på ena kanten och jag tänket "F.A.N" Men hon stannar precis några cm framför det och hunden är bakom henne. Springer fram mot hennes bakben och skäller, försöker BITA henne i bakhasorna. Cinnamon DRAR som en DÅRE hemåt i full galopp som går både uppåt och framåt i gigantiska kliv. Jag tappade en stigbygel och hon skenar. Hunden fortsätter springa efter oss ett flertal 100meter och skäller som en dåre. Jag försöker få tag i stigbygeln, samtidigt som jag gör allt för att försöka hålla mig kvar i den väldigt konstiga galoppen. Hunden följer oss ända till en korsning där man svänger vänster för att sen ha 50m kvar till stallet. Jag försöker få Cinnamon att sakta av men det går inte...Hon tar en 90graders sväng på ASFALT och vi håller på att dra omkull båda två, men hon lyckas på nåtot sätt halka sig upp igen. Jag får tag i stigbygeln. Får ned henne till trav och travar in på stallplanen där hon stannar. Jag var SKITRÄDD och SVINFÖRBANNAD.

Jag tar in Cinnamon i stallet, slänger av henne alla grejer, GÅR hela vägen tillbaka till stället där hunden kom ifrån ropar på mannen som varit ute och räfsat löv med hunden och SKÄLLER ut honom. Eller hade en disskussion med honom när jag var skitförbannad och chockad och hade tårar i ögonen och han står där bara och låtsats som att han inte fattar någonting.

Han försöker skylla på CINNAMON?! Han sa att hästar som bor på landet borde vara vana med hundar, jag sa att hon ÄR van med hundar vi har hundar i stallet, men dom springer inte efter henne som en dåre och JAGAR en och skäller som en idiot. HUNDAR som bor på ladet borde också vara vana med HÄSTAR. Jag sa att jag ville kunna rida förbi huset på den allmänna vägen brevid utan att riskera att bryta benen av både mig och hästen!FÖrstår du inte att det är FARLIGT?!! Jag sa även att jag förstod att det kunde vara svårt att få hundar att vänja sig men att ha iallafall borde komma tillbaka om ni ropar på den. FÖR DET ÄR INTE DEN FÖRSTA GÅGEN DET HÄR HÄNDER HELLER. Det har hänt förut då ägaren varit med och SETT det och hunden har dragit ut på åkern och INTE lyssnat på sin ägare. Sen disskuterade vi lite och jag tänkte igenom allt och försökte förklara allt på ett moget sett. Ganska lyckat faktist. Jag avlöt med att jag bara tänkte säga att jag mår bra fast "det var SÅHÄR nära" att både jag och hästen först drog ned i diket och sen drog omkull på asfalten.

Han skyllde även på att hunden hade väldigt mycket energi och bla, bla. Har hunden mycket energi får ni se till att den motioneras mycket! Pucko.

Det sjuka var att trots jag stod där skitförbannad, gråtande och skakade av chock så lyfte han knappt ögonbrynet. Han ville först inte ens komma ut och prata med mig! Vuxna människor som beter sig som mesar.
_______________________________________________________________________________________

Gaaah, jag var så föbannad att jag struntade i att rida när jag kom hem till stallet igen. My god.

2

Dagens ridpass då. Jag började med en promenad med Cinnamon som lite uppvärmning.

Lite bilder från vår promenad idag:

   
 


Sen körde vi lite på ridbanan igen. La till lite fler bommar och körde lite bomövningar. Sen massor med övergånar och tempoväxlingar. Det enda som fungerade var galoppfattningarna som gick super. Annars så var jag och Cinnamon på två helt olika platser utan nån kommunikation alls. Ungefär så kändes det. Försökte avsluta när det gick någorlunda okej.

Som avslutning skrittade vi ut i nästan en halvtimme. Då tränade jag henne lite genom att gå fram och nosa på massor av olika saker. Hon förstår verkligen att det är det jag vänar på :) Här har vi lite grejer som hon fick nosa och peta på: 7 olika skopor till traktorer, en vagn med ved på, en jättestor grushög (som hon bl.a. var påväg uppför), massor av staplade plastbalar (vet ej vad det var i dom) med en pressening över och en stege på, en vägpinne, postlådor, ett traktordäck, en oljetunna,  och ensilagebalar. Vet inte om jag glömt något men hon tvekade inte på något av sakerna! 

 


Vårat eget Mullegäng

Eftersom jag aldrig klokt presenterat alla hästarna i stallet tänkte jag göra det nu, men en otroligt fin bild som jag illustrerade förra (?) sommaren som även hänger i vårt stall :)


Vi börjar från vänster och går åt höger:

SPEED
F´s häst, den svarta tokiga hästen som alltid har spring i benen, har sån fart att han oftast har hovarna i luften än på marken. Hans energi tar aldrig slut och är helt outtröttlig. Väl på marken är han en ängel. Har mod som ingen annan häst och går som en skogsröjare i skogen och plöjar ned allting i sin väg.

MINI
Den snygga gentlemannen. Otroligt propotionerlig häst fin guldskimmrande fuxfärg med bläs och fyra vita strumpor. Han är snygg och han vet om det. En snart 23årig herre men som ännu är mycket snyggare än våra hästar hur mycket vi än jobbar med dem. Har dock en tendens att se sur ut. Han har även en extra gångart vilket är tölt, som han gärna tar till istället för trav.

BLANKA
Stallägaren lilla lurviga ponny. Stressar sällan upp sig, och ÄLSKAR gräs. En liten westernponny som tidigare tävlat inom western. Hon är hästen som man alltid slänger upp en nybörjare på om någon skall med till stallet. En ängel mot nya personer men även hon kan ta till lite bus mot oss vana ryttare men både bockningar och bakut kickar när man rider. Annars brukar hon alltid vara den som hamnar 10 meter bakom när man rider, vilken takt vi än hållet. Trots det är hon en otrolig uthållighet! Stoppar man en morot framför näsan på henne kan man få henne att göra vad som hellst.

FERDINAND
Den stora hästen på 172 med ett lika stort hjärta. Men en anings mindre hjärna. Han är inte riktigt den klyftigaste hästen i skaran, men vad gör det när han är så snäll? Liknas ofta vid en älg när han kommer i trav med sina gigantiska kliv och brukar inte ha någon större koll på sina fötter. Även han kan man sätta en nybörjare på. Rätt blåst, men med ett hjärta av GULD! Är som en stor nallebjörn.

WINNIE
Stoet i stallet. En tjej men humörsvängningar varje dag! Nästan allt som tillhör damen är LILA, borstar, grimmor, spö och jag kan även tillägga att hon har ett lager på 14 stycken ENDAST LILA täcken. Hon har sagt till sin matte att lila är det enda hon tänker använda, och henne är det bäst att lyda. Kallas även ibland bitchen i stallet pga av hennes humörsvängningar och kan se otroligt sur ut. Ett litet nätt sto, som är väldigt feminint. Drottning i hagen men en liten kyckling utomhus. Har en otrolig kondition och blir ALDRIG fet hur mycket mat man än trycker i henne! Även hon är en liten westernhäst.

_____________________________________________________

Det var då hästarna i stallet och sen har vi då såklart Cinnamon som ni fått höra en hel del om här i bloggen, så henne behöver jag väl knappt presentera.. :)






Tävllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävlllllllllllling


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävllllllllllling


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävlllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävllllllllling


Är med i en tävling HÄR!


Tävlllllllling


Se till att synas i mörkret! Tävla om ett reflexset hos Yezzcorner.com innan den 20 november!


Nytt från Ullared

Här är lite nya saker från Ullared som L var snäll och köpte/bytte åt mig. Benskydden var dock nästan lite små men de var bara aningen smalare på bredden än hennes gamla.



Ullpadden var super!


Sjuk

Och så har jag blivit sjuk. Jag har känt mig nere och trött på sista tiden, förmodligen för att jag varit påväg att bli sjuk. Jaja, skönt att att det bryter ut så att det kan bli bättre snart.

Lyckades ändå ta mig till stallet och rida iallafall en 30 minuter idag, trots att jag var helt slut efter ryktningen ;) Passade även på att tvätta Cinnamons svans så att den blev lite frächare.

Red ett kortare pass på ridbanan och tog det rätt lungt och körde lite bomövningar. Fick till riktigt fina galoppfattningar idag! Wiihu :D

L hade varit i stallet och lämnat lite grejer som hon köpt åt mig på Ullared, en ullpad som hon köpt och ett par benskydd som hon bytte åt mig.

Cinnamon i nya benskydd och ullpad, hon såg lite ut som en juktomte med rött och vittt lurv och den gigantiska tomtemagen (vi jobbar på att få bort den men det går sådär)

Jaja, kanske lite ponnyvarning med röda benskydd men tyckte det var rätt coolt! :D
Tyckte faktist att paden till och med hjälpte till vid ridningen, galoppen kändes helt annorlunda då sadeln inte låg "direkt" på ryggen, eller så var det jag som inbillde mig..


Lite mer ikväll

Ikväll kommer det upp lite mer om transportgrejen jag var på igår. För er nyfikna som undrar ;)

Sämsta platsen?

Jag och Sandra skall iväg till Globen Horseshow och se finalen på söndagen. Men jag tror att våra platser inte lär vara några vidare, har jag fått för mig.
Kortsidan av alla sidor! Men vi får väl se hur det blir, har aldrig sett finalen tidigare så det skall bli spännande! Jag och Sandra var iväg 2005 och kollade på dressyren och Showen. Vi blev bjudna av de som äger det förra stallet vi brukade hjälpa till i. Så skall bli kul att se igen. Det är dessutom samma internationella shownummer med Lorenzo eller vad han nu hette. Har hans autograf ;) hih


Lastningsexpert råd

Idag skall jag till Indies ägare efter jobbet. Det kommer ut en kille som skall berätta, förklara, hjälpa och ge tips om lastning och lastningsproblem om jag förstått allt rätt. Så jag skall komma hem till henne och titta på och förhoppningsvis få lite tips och råd av honom Jag får väl se hur det kommer att bli helt enkelt!

Lastnings statestik med Cinnamon

 Här kommer då lite lastnings statestik med Cinnamon. Här är alltså hur lång tid det har tagit för mig varje gång att lasta på henne på transporten.

Med sällskap:

30 min

2 ½ Timme

35 min

15-20 min

10-15 min

Direkt

30-40  min (sen sällskap och gick på direkt)

Utan sällskap:

20-30 min

10 min (på och av 3ggr)

Direkt

Direkt (från ridhuset)

Direkt (sällskap och dirrekt hem, sällskap)

1,22 Timme

Direkt (sällskap)

30-40 min sällskap hem

2,28 Timme

Direkt

Direkt

Direkt (men blev rädd kastade sig av sen 10-15 min)

1,15 Timme (sällskap)

5-10 min

5 min

1,30 timme

30 min

20 min

2 ½ timme (gav upp hämtade ponnyn och kom därifrån efter 3 ½ timme)

_____________________________________________________________________________________________

Ganska bra att se hur allt fungerat och om man lyckats med något eller om något förändrats. Men det jobbiga är
att allt känns så slumpartat. Det finns liksom inget mönster.
_____________________________________________________________________________________________


Hoppträning 5

------Avramling och lastning------

Lastningen hemma 20 minuter.

Hopplektionen, super pigg häst! Swosch sa det typ när vi skulle hoppa, hon var supertaggad i början och jag hade svårt att rida ihop henne vilket gjorde att hon fick ännu mer fart. Men när det blev lite högre hinder så blev hon mer koncentrerad och jag kunde rida ihop henne mer. Sen har jag också för första gången ramlat av Cinnamon! Första hästen någonsin jag ramlar av förrutom Indie!

Här ser man vilka språng hon tar ibland, vilket oftast beror på mig och att jag gör fel.

Vi skulle hoppa en oxer, vi kom för långt ifrån, allt blev fel och hon hoppade av en bra bit innan oxern vi skulle över, vilket resulterade i väldens språng och jag hamnade snett i landningen fastande med foten och typ halvt slängde mig av. Ouch. Landade med en rätt rejäl duns på ryggen och det var ryggen och huvudet som fick värsta smällen och vänsterfoten som jag lyckades böja på något sätt. Så för varje steg jag tog sen knakade min fot! Men det gick över efter ett par timmar. Annars gick det rätt bra. Det sjuka är att dte knappt känns nåt i kroppen idag, kanske aning stel men det känns mer som träningsvärk. Haha så det var lugnt.


Jag när jag ramlat av! Jag ser så liten ut, sitter typ i chock, Cinnamon traskar lugnt iväg, och mit ena chaps gick sönder och jag tappade ena skon! Haha!

Sen var det bara att hoppa upp igen och hoppa samma hinder igen fast lite lägre och i trav.

Lastningen hem. Skall vi inte ens prata om. Lektionen slöt 20.15 klockan 23.45 åkte vi ifrån ridhuset. My god vad vi hööll på och försökte få på henne. Cinnamon var typ inne halvägs engång men så halkade hon till i transporten och kastade sig av. Efter att jag och A hållit på i typ två och en halv timme så kom mamma och jag och A åkte hem till stallet. Jag lämnade av A så att hon kunde åka hem och hämtade lilla ponnyn i transporten och hämtade upp pappa och sen åkte vi tillbaka till ridhuset för att försöka att få på Cinnamon. När hon fick syn på ponnyn vaknade hon ur sin lilla bubbla och gick på på första försöket.

Seriöst vet jag inte om jag kommer klara av det här, jag vet inte om jag kommer att få Cinnamon lättlastad. Ingen häst har någonsin "vunnit" över mig och fått sin vilja igenom. Men jag är tveksam. Jag tror inte jag kan reda ut det här. Jag förstår inte vad problemet är. Ibland går hon på direkt  och ibland står vi där i 2 1/2 timme...

Nej jag vet inte...Jag vet inte hur länge till jag orkar dra fram trabsporten varje dag och stå där och försöka få på henne utan att få några större resultat.


Hoppning ikväll!

Är lite halvt orolig ikväll. Älskar hoppträningarna, svinroligt är det. Men är såklart orolig för hur det skall gå med lastningen. Surt att det alltid skall vara något. Men, bara att fortsätta dra fram släpet varje dag till den envisa lilla hästen förstår att jag inte ger mig och det enklaste är att gå på transporten direkt.

Håll tummarna för oss att lastningen går bra för oss ikväll!

Bästa sadeln att rida ut i?

Jag och en tjej på jobbet hade en disskussion för ett par dagar sedan om vilken sadel som är bäst att rida ut i. Och då är det mellan hopp och dressyrsadel vi diskuterade om. Dressyrsadeln för att man sitter djupt och har ett bra stöd i den, eller en hoppsadel för att man får mer rörlighet i den. Men eftersom jag inte har något av de, eller har ridit ut i dressyrsadel så vet jag inte. Så ni som har erfarenhet inom området;

Vilken sadel är bäst att rida ut i om ni får välja?

Hoppsadel                                                  VS                                    Dressyrsadel
                                                                                   


Not so good

Lastningen idag tog 30 minuter, mindre bra. Lastade på henne 2 gånger varav A som hade stallkväll la på bommen bakom henne sen stängde vi även luckan bak och hon fick stå i transporten ett tag och äta lite foder och bara stå där. Väl inne i transporten är det inga problem. Då står hon lugnt och snällt still utan att bli uppstressad.

L är bortrest och pappa ville inte följa med på hoppträning imorgon. Jag är väl lite tveksam, känns sådär lagom kul när jag i stort sett är säker på att det kommer bli problem med lastningen både där och hemma. Det finns inga genvägar heller att få på henne när vi väl skall hem från ridhuset. Att ta på en te.x. Indies ägares häst är helt onödigt då Cinnamon inte brydde sig sist. Men, men. Stallägaren tyckte jag skulle iväg och kunde kanske ställa upp, men istället kom A och sa att hon jättegärna vile följa med då hon aldrigt varit i det nybyggda ridhuset i Othem tidigare. Såå, så får det bli och jag har sagt att hon får förbereda sig på en lååång kväll, för det kommer inte att fungera att att få på henne med en gång. Jaja, envisa häst. Snart måste hon väl inse att jag INTE ger mig och att hon INTE slipper undan hur mycket hon än håller på.


Jag vet inte

(Tidsinställt inlägg, skrevs igår)

I går vet jag faktist inte vad "felet" var. Cinnamon ville inte gå på transporten, trots att hon gjort det söndag och måndag utan större problem. Visst det var rätt mörkt, men hon har gått på fleeera gånger tidigare då det varit mörkt ute. Aaah, vad gör jag för fel? Börjar bli en anings trött på att koppla på transporten varje dag. Eller så känner jag så bara nu, då jag är sjukt trött, har inte sovit och skyfflat sand från 08.00-15.00 plus att jag fått nackspärr och stått och försökt fått på Cinnamon på transporten i en och en halv timme. POSITIV TJEJ x 100. Återkommer när jag är glad igen ;)




Attackerad

Haha, bloggen har precis blicit attackerad av massor av bloggtävlingar jag är med i. Tror fortfarande på att jag kommer att vina nångång, än ger jag inte upp ;)

Tävllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävlllllling


Jag är med i en bloggtävling HÄR!

Tävllllling


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävlllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävllling


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävlling



Jag är med i en tävling HÄR!


Tävling



Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävliing


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävliiing


Jag är med i en tävling som hålls HÄR!
Vill ni också vara med kan ni kommer ni till tävlingen genom att klicka HÄR!


Gaah

En timme och trettio minuter....

Wanties

När jag inte har något annat för mig brukar jag ibland pyssla ihop en bild på saker som jag vill ha. Så jag tänkte bjuda och visa er på den senaste listan:



Både lite hästrealterat och lite annat


Förmodligen ingen träningstävling

Den 19 var det egentligen tänkt att jag kanske, kanske skulle iväg på en träningstävling. Men förmodligen lär det inte bli så. Jag jobbar nämligen från klockan 14.00 och tävlingarna börjar klockan 10.00 och då är det två olika westerntävlingar, dressyrtävlingar och hopptävlingar som skall vara under dagen. Så jag lär ju inte hinna. Kanske, kanske om hoppningen är först men jag tror faktist inte det. Surt, det hade faktist varit riktigt kul att vara med..


Lösdrift funderingar

Ridningen: Fick bli lite på ridbanan, fick ett ryck och drog bort båda stigbyglarna och lädrena. Min skänkel flyger typ alltid fram och då trampar jag ned hälen ännu mer och då får jag ont i fotleden. Så jag red helt utan stigbyglar idag. Rätt skönt faktist.

Transportträningen: Ca 5-10 minuter och jag tog på och av henne tre gånger. Men som jag nämnt tidigare har hon börjar kasta sig av. Så imorgon skall jag fråga om någon kan lägga på bommen bakom henne när hon gått på så att hon förstår att hon inte kan eller får göra så.

Och sen har jag seriöst börjat fundera på det här med lödrift. eller mer egentligen fri tillgång till ensilage. Alla hästarna i stallet går ju på lödrift alltså fri tillgång till att gå in i vinskjul och halvt in i stallet och går ute dygnet runt. Än så länge fungerar det för Cinnamon, det har ju inte direkt blivit för kallt ännu så att man kan se hur hon klarar det. Dessutom går alla hästarna på fri tillgång till ensilage. I början gick det rätt bra, sen fick ju Cinnamon vila då hon "typ" var halt, då blev hon lite tjockis. Nu har jag satt igång henne igen men magen vill inte försvinna. Alltså hennes mage ser ut som en gigantisk pilatesboll. Mindre bra. Så skall prata lite med stallägaeren vad hon tycker och OM vi skall dela av hagen eller inte, eller hur jag skall göra. Eller så skall jag ge det lite mer tid och se om det blir bättre, men jag är tveksam. Cinnamon har blicit tjockis helt enkelt och det är mindre bra. Nej, får prata lite med stalläagern som sagt och fundera  ett litet tag till....Men funderar skarptpå att dela av hagen och ev ha henne inne på nätterna...

Ridning+ transporträning

Red ut med stallägaren idag. Tog det rätt lungt och försökte få Cinnamon jobba i bra form ute i traven vilket jagtycker är svinsvårt. Galoppade lite på en åker och det gick super! Fick en fin fattning från skritt och hon har ju inte gått ordenligt sedan i torsdags och var ändå lugn! Superfin var hon. Och superfin galopp.

Transporträningen gick bättre än väntat. Var helt säker på att jag minst skulle få hålla på i en halvtimme. Men det slöt faktist med att jag fått på och av henne två gånger inom 5-10 minuter någonting. Lastade henne nu smalt. Som jag alltid kommer göra nu framöver. Så är rätt nöjd med pållen idag.


Så jäkla Hemskt!

Klickade precis över till 1an på TV´n för att se lite hoppning. Och såg precis Eric Lamazes häst Hickstead dö! Mitt på banan efter de gått i mål. Så jäkla hemskt såg det ut!

Tävlingen avbröts sedan och de tror dödsorsaken han vara en hjärtattack. Usch.

R.I.P
Hickstead


Ackupressurtäcke

Det verkar bara komma fler och fler saker ochnyheter inom ridsporten. Här är då ett ackupressurtäcke som har ett "spikmatteliknande" inlägg i täcker för att ge hästen något som skall liknas vid vad spikmattorna gör för oss. Det skall även ge en sorts massage om jag förstått det rätt. Täcket är tydligen tänkt att det skall göra så att hästen slappnar av i  musklerna och öka blodcirkulationen.


Stalltäcken | Accuhorsemat
HÄR kan man köpa det. För 3999kr.

Vet inte riktigt var jag tycker om sån här saker, känns nästan som det är lite "too much" hästarna har klarat sig utan dem tidigare och har inte direkt plågats av att inte ha dem. Men visst, för vissa undantag utav hästar kan det säkert vara bra. Men tycker själv att det känns en anings överdrivet. Dessutom 4000 kr för ett täcke?Hmm.


Tadaa!

Såhär såg skkåpen ut innan jag målade dem fast ungefär dubbelt så hemska, då min grymma mobilkamera suddar ut allting så de inte såg så hemska ut här, dessutom har jag redan målat de vita en gång på bilden.



Såhär ser skåpen ut nu. Det jag gjort är:

-Satt in ett skåp till. Målat alla skåpen 2-3 ggr både det svarta och vita.
-Målat över de gamla namnen 5 gånger
-Målat nya namn den här gången i skrivstilsliknande stil (tyckte faktist den gamla var finare)
-Fyllt i de nya namnen 2 gånger.
- Sågat och målat och skruvat upp två nya griffeltavlor
- Skruvat upp den underbara haspen så att alla slipper få ryck på garderobsdörren som öppnar sig hela tiden
- Satt i magnetfästen i två av skåpen

Såhär blev det:
Nu skall jag bara fylla i ett namn en gång till sen är allt klart!


Som ni ser är skåpet längst åt höger redan smutsigt av alla aggressionsutbrott vi fått på dörren som envisas med att flyga upp hela tiden trots att vi tejpat fast den 156gånger. Men nu har vi iallafall den fantastiska HASPEN. Haha, alla svär över dörren men ingen har gjort något åt den ;)


<3

Det svarta är då griffeltavlorna där man kan skriva om det är något speciellt som man skall tänka på me just den hästen. Men nu har jag torkat av nästan alla, så att de är tomma.


Mitt skåp längst åt vänster (inne i hörnet)


Vi har hela stallet i det här svartvita temat, boxarna svarta och bjälkarna vita och även i sadelkammaren är det den svarta randen nere och vitt högre upp. Rätt fint faktist.


Skritt tur

Jag hade egentligen tänkt jobba Cinnamon lite på ridbanan idag, men när jag väl sadlat och allt hade jag verkligen ingen lust alls. Så, istället fick det bli en skrittrunda i närheten av stallet då jag inte kunde bestämma mig om jag skulle rid på banan eller inte. Red bla. hem till mig och vände och runt till olika ställen. Jag avlutade hemme på stallplanen med att rida fram till olika saker som Cinnamon skulle nosa på, såna saker som kunde vara läskiga. Vi red till baksidav av stallet där vi nyligen tagit hem 50st stora plastklädda enilagebalar, men de var inga farliga tyckte hon. Däremot var ett  vitt traktordäck som låg på marken lite halvläskigt, men efter ett tag vågade hon gå fram och nosa på det. Andra saker vi gick fram till var bl.a. en vagn (till hästen), hättransporten, en traktorvagn och typ en stengrill. Tror sånt här kkan vara ganska nyttigt för hästarna ibland.

      

Jag kom även fram till att Cinnamon var delvis ganska osäker nör vi var ute och red och kom då på att jag nästan aldrig rider ut själv! Så det får det bli ändring på, så att hon blir lite säkrare på sig själv när vi är ute och rider.

Fota+Rida

Mot stallet!

(väldigt nödvändigt inlägg)

Hopplektion 4

------Lektion 4------

Jahapp hopplektionen igår då. Lastningen gick väl så bra som den kunde gå när vi skulle lasta hemma, Cinnamon gick på direkt. Problemet var att när vi skulle flytta mellanväggen glömde stallägaren att lyfta den, så det lät som f*n och bakrädd som Cinnamon är så kastade hon sig av som en dåre, ungefär. Då bestämde vi oss för att lasta smalt, men nu var hon ju på tårna och faktist räd och ville inte gå på transporten och var dessutom stressad. Då tänkte vi att vi lastar brett stänge luckan och sen flyttar väggen och lägger på bommen. Mindre bra idé, gör aldrig så.  Hon blev ju såklart rädd när luckan smällde upp och kastade sig bakåt, och som TUR var stod stallägaren brevid luckan och transporten som dånade i backen. Och så var hela torsdagens hopplektion körd trodde jag. Cinnamon var nu riktigt stressad och RÄDD för transporten. Men trots allt gick hon tillslut på transporten iallafall och lastades smalt. Allt tog kanske sammanlagt 10-15 min.

Väl framme vid ridhuset var hon lugn och fin och pappa (!) vågade hålla i henne medans jag sadlade. Det ni ;) Det känns nästan som jag glömt vad som hände på själva lektionen för att det hände massor av saker innan och efter..Men Cinnamon var rätt fin igår stack inte i traven som hon gjorde sist. Mina största problem är att få henne jobba korrekt då jag ger henne för mycket tyglar och rider runt och "bär" på henne, ibland var hon riktigt tung i traven men studtalt riktigt fin. Jag har även svårt att få henne fatta galopp direkt då hon gärna försöker springa in i den, så det skall vi jobba på. Annars var hon rätt fin, vi hoppade lite högre hinder (70cm, är högt för mig) i slutet som låg runt 70cm och då koncentrerar hon sig bättre och känns lättare att rida på något sätt. Riktigt roligt och jag är inte allt för rädd för den höjden nu och jag känner nu timingen bättre när hon kommer att hoppa av.



Ser ni hennes tjockismage hon skaffat? ;)

Sen skall jag eventuellt kanske, kanske vara med på en träningstävling om två veckor! Oh my, jag är redan livrädd. Har aldrig någonsin varit i närheten av en tävling och speciellt inte i hoppning, jag har hoppat Cinnamon 4 gånger liksom...Jag vet inte heller om jag jobbar men vi får väl se min hopptränare tycker jag skall vara med och den kommer typ vara jätteliten (eller det är iallafall vad de säger ;) ). Men  vi får se. Hade ändå varit riktigt roliigt, men läskigt. Haha, japp jag är en tönt.




Fina hästen som lär mig MASSOR

Lastningen hem då,, gick INTE bra. Vilket jag anade innan. Men jag är 99,9% säker på att hade Cinnamon INTE blivit skrämd hemma hade hon gått på transporten direkt från ridlektionen. Men jag tror hon blev rätt rädd för transporten hemma så då var det ju kört. En tjej fick prova lasta henne och höll på ett tag (vet inte vem det var, men jättesnällt av henne att försöka iallafall!), men det gick väl mindre bra, såg på Cinnamon direkt att hon inte brydde sig och jag har lärt mig sett lite om det är nära på att hon tänker ge sig eller inte. Sen provade jag ett tag, hon totalignorerade till och med att jag petade henne med spöet. Jag brukar peta henne på vänster sida om hon skall flytta sig åt höger och hon har alltid lyssnat på det. Men igår flyttade hon sig åt fel håll, hela tiden, vad hände där liksom?

Snälla Marléne, Indies ägare var såklart snäll och ställde upp som alltid och vi skulle lasta hennes snälla häst som vi gjorde sist, men han fastnade ju och blev rädd sist han skulle gå av, så han var lite tveksam till att gå på. Men tillslut gjorde han det. Fina killen. Tyvärr struntade Cinnamon totalt i om han stod där eller inte, det spelade ingen roll. Jag blev riktigt irriterad då jag kände mig jobbig för att hela Marlénes gäng fick vänta på mig, och det kändes inte okej helt enkelt. Funderade på att åka hem och hämta ponnyn så att de kunde komma hem och vi med. Men jag höll på ett tag och tillslut gick hon på, efter 1timme och 15 minuter (pappa tog tid). Usch, jag bryr mig inte ett dugg om jag står där halva natten, men när andra blir påverkade av mig då är det inte okej.

Dessutom fick jag flaschback från lastningen hem från den hemska, hemska första hopplektionen när tjejen som ville hjälpa mig skulle lasta. Vill ALDRIG, ALDRIG ha en sån dag NÅGONSIN igen.

Haha och pappa börjar tro att han för otur med sig när han följer med på hopplektionerna, han var ju med den första gången.


Tomorrow

Mer om lektionen och allt kommer imorgon, bjuder på en bild så länge.


Tagga

Hoppträning snart då. Jag har förberett lite, Cinnamon hade såklart rullat sig så jag borstade henne lite och slängde på täcke så att hon inte skulle vara blöt och lerig till ikväll.

Har även målat mer skåp i stallet, sågat och målat tavlor och grejer som också skall vara till skåpen, nu börjar det verkligen närma sig slutresultatet med de där skåpen. Och nu menar jag det ;)

Nuuuu, skall jag ned och göra oss i ordning, fan vad roligt det skall bli! :D

Stallet

Transportträningen: Cinnamon gick på på första försöket idag igen! Backade på och av henne kanske 4 gånger. Dock vrålkastade hon sig av transporten varje gång. Mindre bra. Igår var hon ju jättedukig och gick försiktigt på och av transporten. Men, man kan ju inte få allt perfekt. Vi får hoppas att det går bättre imorgon, då är det ju hoppträning :D :D

Ridningen: Började med en promenad som uppvärmning sen ridbanan. Jobbade även idag med att försöka få henne hålla sig i form och inte dra iväg från skritten till traven. Det gick väl sådär hela passet, kunda ha gått bättre. Hade det tredelade bettet och hon lyssnade ändå rätt bra på det.

Annat: Var duktig och smörjde in lite träns och grimmor och sånt. Försökte mjuka upp den nya lädergrimman som jag köpt. (Kommer bild på den nångång) då hon ju drog sönder den förra. sen har jag även friserat Cinnamon lite. Klippte manen en aning kortare och jämnade till den.

Sen lyckades jag även med att fo loss hela stödhjulet på transporten?! Fråga mig inte hur men rätt som det var höl jag i ett handtag och hela stödhjulet låg i backan. Wups.
     


10 sek

Transportträningen idag:

Typ 10 sekunder tog den. Alltså Cinnamon gick på med en gång! Så jäkla nice! Från 2 och 1/2 timme till 10 sekunder på en dag. Helt klart godkänt. Jag backade henne och gick på med henne 3 ggr och hon gick på direkt alla gångerna. Riktigt skönt. Så idag han jag även med ridning ;)

Ridningen:
Blev lite ridning på ridbanan, sjukt länge sen käns det som. Jobbade henne mycket i trav och skritt. Jag har ju då låtit henne "tagit tag" i tyglarna som ridläraren typ sa. När jag har jobbat ihop henne och gått över i trav har hon hela tiden dragit lite hela tiden så att hon fått för mycket tyglar och ramlat ur formen och blivit framtung. Så nu försöker hon göra så hela tiden och dra så att jag skall släppa. Eftersom jag alltid gjort det förut. Så nu skall jag vänja av henne med det igen så att jag får henne i bra form i traven också.
        
        Cinnamon igår men sin tjockis mage, nu skall jag ju börja rida henne ordentligt igen, men det verkar som,                      förhoppningsvis att det fungerar bra att gå på fri tillgång till mat. 

Wiiiie 10 sekunder.

1 november


Första november idag, några fler än jag som har ångest över att vi har en hel vinter framför oss?


RSS 2.0