Katten Frans

Även om detta är en hästblogg måste jag ju presentera min nya familjemedlem. Katten Frans! Det fick bli en båttur och en alldeles för lång biltur till Norrköping för att köpa en alldeles för dyr liten kattunge. I Juli var vi och hämtade honom. Men redan nu börjar han bli stor.
 

Tävling

Jag är med i en tävling HÄR hos Dressyrmupparna.se

God Jul!




Det lönar sig att vara ärlig

För några dagar sedan hittade jag en bilnyckel på en parkering här i stan. Jag stannade och tänkte "Åh nej, måsta jag plocka upp dendär nu och ta ansvar för den" Lite typiskt mig. Men mest handlade det om att jag hittade den på lunchen. Så det fick bli en snabbluch och sen en sväng förbi polisen för att lämna den.

Idag ringde en man och tackade mig. Några timmar senare kom han och hans fru (som bilen tillhörde, som för övrigt var en väldigt fin bil) och tackade mig igen och jag fick en blomma och 200kr! Av en del av de 200 kronorna tänkte jag att Filur skulle få en liten julklapp för.

Jag avvaktar ännu med ridningen pga av rygg och tumme. Så idag fick det bli lite svanstvättning istället. Var helt klart på tiden!

Julmys med stallgänget

Varje år har vi i stallet (Källunge då) ett "julmys" ihop. Det betyder i stort sätt kakor i massor, varm vhoklad, te, kaffe, godis och en massa hästprat. Sen även en julkappslek då vi varje år väljer ett tema för julklapparna. Imorgon år det dags för årets julmys. I år hemma hos A som även precis rivit ned hela hennes kök plus en vägg + golv, tak ja allt och renoverat rubbet. I går blev allt klart så det skall bli riktigt spännande att se hur det ser ut hemma hos henne nu. I år slår vi även på stort med trerätters middag då det även är invigning av det nya köket och vi blir de första gästerna!
 
På menyn står det:
 
Fördrink: Varm äppelmust med julkryddor
Mat: Potatisgratäng, lövbiff och sallad.
Efterrätt: Saffrans kladdkaka
 
I år blev temat på julklapparna "Hus & Hem" vilket jag tolkar som i stort sett allt. För man kan ju faktiskt ta in vad som helst i sitt hus, vad det än är för sak man egentligen köper. Eller?
En liten bild från fjolårets julmys

Pepp inför julen

Hela den här veckan har varit värdelös. Börjar söndagen med vrålförkylning, feber halsont osv. Sjuk på måndag, tappar rösten på tisdagen. Sträckte ryggen på måndagen som ännu håller i sig?! Samt mosar tummen på fredagen... Man kan ju lugnt säga att jag längtar efter nästa vecka och att den förhoppningsvis blir bättre.
 
Är riktigt peppad på jul, lite julledigt iallafall, fest, god mat och mys i stallet.
Tyvärr blev det ju ingen luciaritt i år pga blåst, eller snarare storm. Men när snön kommer skall Filur att få på sig tomtedräkten och ut och bli fotad i den vita snön. 
 

Just nu suger allt

Åkte iväg till ridhuset ikväll för att rida lite och även ta några skutt över ett litet hinder. Väl där så gick det hyffsat. filur kändes pigg och alert. Vi satte till och med galoppombyten hyffsat bra! Något som tidigare alrig gått utan ett bock/spark mellan dem.



 
Väl hemma däremot...Klantade jag till det ordentligt. Jag skulle lasta ur Filur ut transporten och halvvägs stannar han och försöker backa, men det tar stopp. Inser då att jag glömt knäppa loss honom från grimskaftet som sitter i transporten (mitt jävla pucko) det börjar nu knaka rätt mycket i det elastiska korta grimskaftet som nu är utdraget genom hela transporten. På sidan som är fastsatt i grimmar sitter det en panikhake. Så jag öppnar den utan att riktigt tänka mig för. Den 35-40 cm korta grimskaftet är ju udraget till ca 2meter så den smäller givetvis tillbaka, och i farten tillbaka smäller den rakt över min tumme. Som ganska fort blev blåaktig och väldigt svullen. Fick stå där och andas lite och ev fälla en tår eller två, innan jag tog in Filur i stallet. 
 
Man kan väl säga såhär. Det har gått 1 1/2 timme om inte mer och jag kan ännu inte känna nåt i min tumme, jag kan inte böja den i den översta böjen men jag kan nu röra handen iallafall. Inte nog med det så verkar det ha blivit punktering på ett av däcken på transporten. 
 





Så hoppningen som jag nu sett fram emot som är imorgon är nu lite tveksam. Gissar på att jag inte kommer kunna rida med den tummen imorgon. Men man skall aldrig säga aldrig, jag jag är inte direkt allt för hoppfull (höhö). 
 
Bra timing...
 
Nu funderar man ju på om det bästa är elastiska grimskaft i transporten eller fasta..Hade det varit fasta hade lädergrimman gått sönder istället. Vilket den förmodligen även hade gjort tillslut om jag inte hade knäppt loss honom. Hmm..får klura vidare på det där.

Att hoppa, men inte för hoppandes skull

På lördag är det årets sista klubbtävling. Jag försöker att komma ut på så många klubbtävlingar, pay and jumps och cm hoppningar som möjligt. Dels för att få in hoppningen i mig, mina rörelser och hästens rörelser och få ett bra samspel. Jag som då alrigt gått på ridskola eller ridit ponny har ju missat allt känns det som. Min nivå  och kunskap ligger långt efter alla de andra i min ålder. Men, har man inte möjligheten när man är liten får man skapa den själv när man blivit 18år för sina egna pengar.
 
Men jag hoppar inte bara för hoppandes skull. Utan även att få träna på allt det andra. Dels framridningen som jag är totalkass på, då jag har så svårt att få Filur motiverad när det är massor med andra ekipage runt omkring mig som får mig på andra tankar. Men jag tror det blivit lite bättre nu den här hösten faktiskt. Sen även ett av mina stora andra problem. Banan. Alltså vägen och ridvägarna. Förstår inte grejen med att få se banskissen i 10 min innan man skall värma upp. Man borde få den skickad på posten två veckor i förväg så att man lär sig den. Hehe. Jag blir alltid så insnöad på att komma ihåg banan så att jag liksom glömmer att rida när det väl är min tur.
 
Så det är några av alla anledningar till att jag tar varje chans jag får att få komma ut på olika ställen och hoppa lite. Mycket av just lära sig banor-anledningen. Jag vill kunna koncentrera mig på allt det andra.
 
 
 

The very last

Är vädret okej på lördag så har jag planer på att hoppa årets sista cm-hoppning eller även s.k. klubbtävling i helgen. Förstår inte riktigt skillnaden mellan cm-hoppning eller klubbtävling eller cm-hoppning eller pay and jump. Vad är skillnaden liksom? 
 
Iallafall så brukar riklubben varira namnet mellan cm-hoppning och klubbtävling, så, det jag slutligen skulle komma fram till är att årets sista cm-hoppning är på lördag. Är det inte storm eller det hux flux dimpat ned en halmeter snö så blir det hoppning i Othem. Det hade faktiskt varit riktigt kul.
 
Jag flyttade som sagt Filur till Stenkumla i oktober(?) och har även sedan dess fram till och med förra torsdagen hoppat inför en ny tränare i ett nytt ridhus. Där jag tycker att jag kommit riktigt långt med Filur och utvecklats på endast dessa få lektioner. Men mer om det senare. Det jag vill lyckas med är att få honom gå lika bra i Othem som han nu gör i Traume. Vilket verkar vara aningens svårare. Så jag hoppas på en revanch sedan KM som var där i mitten av november där han kom in i de gamla lunk-rutinerna som jag låtit honom ha där under hopplektionerna och klubbtävlingarna. Nu har jag lärt mig annat och lunk-hoppandet skall få sig ett avslut.
 
Nu håller vi tummar för fint väder och fin häst. 
 

Fin Pålle

Oj, vad fin Filur var i söndags! Tur var väl det, för jag hade nog inte orkat med ifall vi hade bråkat hela ridturen. Hade en riktigt härlig känsla. I går fick han vila. Blåste och regnade massor och jag kände mig inte riktigt frisk.
 
Idag är det lite bättre med förkylningen, men har istället sträckt havla ryggen så att det gör ont vad man än gör, sitter, står, knyter skor eller ligger ned. Efter att ha plågat mig igenom 8h sittandes på jobbet så kände jag att det inte var någon idé att ens försöka rida. Fick dock en överraskning när jag kommit hem. Josefin skickade att Filur blir riden ändå. Så det känns riktigt bra att han får gå iallafall!
 
 
Ååååh, jag är så ridsugen.
 

Sjuk

När man har som minst tid med det så skall man såklart bli sjuk.. Jag tänker ignorera det och ge mig ut på en ridtur ändå. Får se hur det går när man varit helt slut efter att ha gått och hämtat ett glas med vatten ca 2 meter.

Filur står ju numera i Stenkumla, så snart bär det ut i skogarna där.

Topp 3 på Hööks

Här kommer mina topp tre favoriter hos Hööks just nu.
 
1. Tävlingstopp. Tycker att denna är riktigt snygg. Speciellt denna och i färgen marinblå. Tummen upp för denna!
.
2. Brunt skärp från JH-collektion. Fin både till ridbyxor och vardags.
3. Var riktigt nära på att köpa dessa och ha till vardags. Speciellt nu när de var nedsatta till 499kr samt 15% på de. Jag gillar egentligen INTE crocmänster men dessa var riktigt coola tycker jag.
 

Glad Lucia!



RSS 2.0