När bloggen var på topp

Råkade springa över dessa bilder när jag kollade igenom lite bilder på min dator. Jag var lite mer engagerad, lite mer taggad och helt lyrisk av att få ha en alldeles egen foderhäst. Bodde på landet och hade kanske inte lika mycket att göra på fritiden som jag har idag. Lite roligt att den har gått så bra. Hade ca 50 läsare varje dag. Men de försvann nästa allihopa en efter en under året utan häst. Men den här bloggen är till för mig, att kunna gå tillbaka, kolla vad som hänt, hur jag och hästen utvecklats. Kunna gå tillbaka och se vardagen jag hade med Indie och Cinnamon. Kunna återuppleva varje dag genom inläggen är på bloggen. Riktigt kul.
 

Otrolig häst

Igår hände det nåt otroligt! Jag stallägaren och L red ut. Luuugn tur. Försökte få Filur att jobba och gå i form som alla tränare tjatar på mig om. Jag jobbade och jobbade och jobbade med honom och stundtals gick det bra. På hemvägen så travade vi och jag jobbade, jobbade och job
 
 
bade med honom, men sen, tillslut, så *poff*. Kände jag hur Filur gav med sig sänkte huvudet mer, tryckte ihop hela kroppen, höjde ryggen (ordentligt) samlade ihop traven, trampade under sig, blev jättemjuk i munnen och bara fjädrade sig framåt i den finaste trav jag någonsin ridit i. Det var helt galen förstaklassig dressyrtrav, till och med dressyrfolket från dressyrstallet hade blivit stolta och imponerade. Jag travade bredvid L och bara skrek kolla så fort jag kände vad som hände och hon sa OOOJ med en gång, vi kom lite efter de andra eftersom det var sån fin samlad trav och han fjädrade fram som på små moln. Skrek kolla till stallägaren och var helt lyrisk. Efter ett tag tänkte jag att jag var tvungen att prova att öka på traven lite även om han förmodligen skulle falla ur den underbara drömtraven. Men han ökade med en gång och behöll den fina traven, swunget och fina mjuka munnen. Kan säga att det killen satte guldkant på min torsdag även om det så bara var i 3-5 minuter. Var helt till mig och lyrisk i flera timmar efteråt. Har ALDRIG ens vart i närheten av något liknande, har heller aldrig sett honom gå i sån fin trav innan. Helt otroligt, måste lyckas få fram det här igen. Fiiiina Filur!

Sadelprovning!

Idag blir det äntligen av, dags för sadelprovning idag 15.00. Får hoppas att jag hittar något bra.

Markeradhoppning

Såå snygga blev jag och Filur i lördags på klubbens dag. Tyvärr kändes Filur väldigt seg och ovillig på att gå framåt på framridningen. Jag trodde att det kanske berodde på att F´s häst från stallet också var med. Då kan ju endel hästar bli lite anti och bara vill till dem hela tiden. Även F´s häst var loj. Jag försökte trycka på Filur då han kan vara seg i uppvärmningen men han ville verkligen inte.
 
När jag sen skulle hoppa 60 klassen så kände jag att nåt inte stod rätt till han ville inte ta galoppen med en gång. Han gick inte framåt så trodde det var därför. Hoppade i alla fall hela klassen och vi kom runt felfritt. Men det kändes inte alls bra. Nåt stämde inte. Han drogs mot F´s häst i ridhuset under rundan.
 
Funderade på att stryka mig i 80 klassen. Velade fram och tillbaka. F kom i en grupp innan mig och vi var inte i ridhuset samtidigt. Provade att trava Filur bakom ridhuset och då var han pigg och travade på som bara den, förmodligen för att han var ensam. Kändes helt okej igen och lyssnade bra och ökade på bra när jag bad honom. SÅ bestämde mig för att hoppa 80 ändå. Men sen när jag fick startsignal var det likadant igen, ville inte ta galoppen, var seg och ovillig. Hoppade klassen och kom runt men nåt stämde inte. Han gick inte 100% rent. Han haltade inte, men kändes som att nåt inte stämde. Stel eller liknande men så lite så att det inte märktes i nån gångart. "longerade" honom lite för hand men inget syntes.
 
Kollade alla ben hemma men inget syntes då heller. Släppte ut honom i hagen och han travade iväg. Men sen har han fått vila i 3 dagar. Longerade honom onsdags och då såg han bra ut i alla gångarter. Förmodligen. Hade han kanske sträckt någon muskel eller nåt. Men nu är han i alla fall bra igen. Får sån ångest när man efter inser att det faktiskt var nåt som inte stämde och inte han som var anti hjälperna. Som tur var är det ju rena leken för honom att ta sig över våra "tävlingshinder" och inte något ansträngande. Men nu är allt bra igen. Bestämde mig ändå att strunta i Pay and Jumpen i Visby nu på söndag. Känns dumt när allt inte stått 100% rätt till och han fick jobba ordentligt förra veckan med massor av träningar.
 
Så får se när nästa tävling blir istället.
 
 
 
Vi kom även 3a i maskeraden och F kom 2a.
 

Ja vi är inte som alla andra på en tävling...


Så snygga på maskeradhoppningen

Det räcker väl med att visa denna för att inse hur vackra vi var i helgen? Bättre bilder kommer.


Några skutt

Red och skuttade några skutt igår och Filur kändes såå fin. Får hoppas det håller i sig till idag..

Outfiten är klar och helt grym!! Men nu är det allt dags att sova. Godnatt. 

Fint väder...

Blåst, regn och kallt. Hu. Igår blev även sadelprovningen inställd pga av vädret. Men ny tid är redan bokad. Det blir nästa fredag och då har vi bokat upp Othem ridhus med en gång så att något dumt väder inte skall kunna förstöra.

Imorgon är det klubbens dag. Jag skall sy det sista på min och Filurs outfit idag. Vi skall ju då vara med i maskeradhoppningen. Det skulle ju även vara hästloppis med hästsaker så ALLA har packat ihop saker i stallet som är till salu. Jag har anmält mig att sälja, men det är jag som har minst grejer till salu. Haha hoppsan. Förstår inte hur jag skall få plats med allas saker! Jag drömde till och med i natt att jag glömde allas saker i stallet. För det skulle ju vara bakluckeloppis och jag hade hästsläp så jag kunde inte ha några grejer i skuffen. Jag med mina drömmar.

Sadelprovning!

Idag är det dags för sadelprovning. Vi åker hem till Josefin och sen blir det sadelprovning där med en legitimerad sadelutprovare. Får hoppas att vi hittar något som kan passa mig och Filur, vi skall prova både hopp och dressyrsadlar. Men det är hoppsadel som är viktigast.
Jag och Otto pratade även lite om sadlar när jag ridit för honom. Han tyckte inte att min sadel såg så stor ut... Men han trodde att jag skulle ha en 16,5" och den jag har nu är 18". Tror däremot att den jag har nu är en ganska liten 18".  Men själv tycker jag att jag drunknar i den och han förstod att jag ville ha en med lite stöd när jag hoppar.
Så det skall bli spännande att se om Zarah hittar en sadel åt oss eller inte.

Bra flyt

Tycker att jag och Filur är inne i ett sånt bra flyt just nu. Red ut själv idag, första gången sedan hur länge som helst. Red vägen där han alltid bråkar..och det gick hur bra som helst! Både i skritt, trav och galopp. Blev dock en lugn runda. Så mysigt. Då idag gick det hur bra som helst, samma sak igår, och i förrgår och i söndags. Ja allt flyter på nu.

Just nu




Art By Mikla

Kika gärna även in på min teckningsblogg där jag lägger upp bilder då och då. Här är den senaste väggmålningen jag gjort.
 

Ottoträning

När jag kom till ridhuset igår fick jag lite smått panik då det var helt mörkt i ridhuset och INGEN var där förutom vaktmästaren. Då hade jag lektion nr 2 för Otto, alltså det skulle vara en innan. 5 i tre gick jag in i ridhuset och började skritta Filur och jag hade lektion vid klockan tre. Men runt 15.00 så kom Otto, tydligen hade träningen innan blivit inställd...
 
Det började med att jag fick berätta lite om Filur medans han satte på honom gjord och tömmar. Sen tömkörde Otto honom  och "kände" lite på honom för att se hur han var, lyssnade, reagerade och hur han gick osv.
 
Han tyckte att Filur inte var segare eller trögare än någon annan häst. Man skulle bara säga till honom vad man vill och sen gör han det. Sen har jag låtit Filur gå på halvfart genom livet så är det inte så konstigt att han hellre väljer det än att få jobba på lite mer framåt. Han sa också att han tyckte att det var bättre att man fick rida en  häst framåt än att hela tiden få hålla tillbaka. Jag är lite tveksam på den fronten men det kanske ligger något i det.
 
Han sa även att det syntes att Filur fått gjort lite i sitt liv, han kunde gå i form, han förstod hjälper och han var utbildad. Han sa även som många andra att han tyckte att Filur verkade som en väldigt klok häst. Jag skulle även ta på honom nosremmen (som ännu inte åkt på efter tränsputsningen) samt göra fler hål i nosgrimman då den var för lös. För tydligen håller Filur på och mecklar med tungan och lägger den över bettet och blir ofokuserad genom att hålla på med munnen.
 
 
Efter 30 min tömkörning. Var det dags för 30 min ridning för mig. Fick rida lite på volter och 8or i skritt, trav och galopp. Medans han förklarade lite för mig vad jag skulle tänka på och hur jag skulle göra och vad jag skulle tänka på. Kom tillslut in i ett fint flyt där Filur var mjuk och fin i munnen och jag kunde vara lätt i handen samtidigt som han trampade på och gick framåt.
 
Jag är riktigt nöjd med träningen och tyckte den var givande. Känner att jag fått några pushande puffar framåt och är mer taggad än någonsin.
 
Otto sa även att han jag och Filur kommer ha roligt tillsammans och kommer att passa jättebra ihop speciellt när vi kommer in i det där fina flytet som vi stundtals gör just nu. Det kändes skönt att höra då det enda jag fått höra nu på sista tiden är att han är så stor och för stark för mig, och att jag är så liten och klen. Men nu känns det bra igen för det går faktiskt och vi fick till den där fina känslan stundtals som vi skall jobba fram mer och mer!
 

Hopplektion

Måste faktiskt säga att jag är riktigt nöjd med gårdagens hopplektion! Inte ofta jag säger det. Vi hade en lång diskussion förra lektionen om Filurs mat och hur jag skulle få honom lite piggare. Vi kom fram till att jag skulle prova att öka på havren och det har faktiskt hjälp lite.
 
Han var mycket mer framåt igår och mot slutet av lektionen höjdes hindrena rätt mycket jämfört med vad vi brukar ha och Filur blir mycket mer taggad då och "suger tag" i hindrena och hoppar bättre. Jag red riktigt bra vägar i första rondan på övningen och han hoppade bra. Andra omgången var inte lika bra men fortfarande godkänd. Bra övning och vi fick ett fint flyt.
 
Nu är jag taggad inför Ottoträningen idag. Skall bli spännande att se vad han gör och säger om Filur.
 
 

Tvättning av häst

Just nu ser Filur ut som en skäck. Så planen är att tvätta honom idag så att han är ren och fin till ikväll och imorgon när det blir träning för Otto. det blev ju inte bättre i lördags heller när vi var ute och fotade lite. Han var smutsig innan fotograferingen och när han var färdigfotad så släppte jag honom (vi var i sommarhagen och fotade) han travade runt lite och sprang sen bort för att äta lite gräs. När vi senare kände oss klara så var han inte så sugen på att komma när jag ropade. Så vi började gå mot utgången och tänkte att han kommer nog om vi börjar gå och ja, det gjorde han. I galopp. Det gick INTE så fort men när han sen skulle svänga i hagen så halkade han omkull! I slowmotion..det gick så sakta. Först såg det ganska roligt ut och jag knäppte en bild, men sen när han låg kvar blev jag orolig, Men sen reste han sig. Som tur var gick allting bra och han kändes som vanligt efter och även dagen efter. Men han blev nog så chockad själv när han drog omkull så han förstod inte riktigt själv vad som hände.
 
Jag tog ett kortare pass senare på ridbanan och han kändes så FIN och det gick riktigt, riktigt bra! Bara ett kortare pass men ändå. Så lördagen var en riktigt skön dag i stallet men fint väder, lite fotning, pyssel i stallet, ridning och fika såklart!
 
Här var när han halkat omkull...
 
Tur att han inte skadade eller sträckte sig!

Pixligt men det får gå

Ny höstig header är uppe! (tryck F5 för att se)
Den blev lite pixlig men orkade inte ändra den i Photoshop IGEN så det får gå.
 
Massa saker som hänt de senaste veckorna. B.la klubbhoppning, ramlat av 2 gånger, köpt ett sadelskåp och flyttade till Josefin i nästan en vecka. Men den kommande veckan är det ÄNNU mer på gång!
Såhär ser veckoschemat ut:
- Måndag: Hopplektion
- Tisdag: Tömkörning och ridning för Otto Sebek (skall bli spännande!)
- Onsdag: Lugn skrittur
- Torsdag: Sadelprovning av legitimerad sadelutprovare (hoppas, hoppas jag hittar något bra)
- Fredag: Lugn uteritt
- Lördag: Klubbens dag på Norragotlandsridklubb, jag och F från stallet skall vara med som tvåmannalag i klubbhoppning. Och sen blir den kanske en klubbtävling också. Skall även försöka sälja lite hästgrejer i bakluckeloppisen de skall ha med hästgrejer.
- Söndag: Lugn uteritt
 
Verkligen en fullspäckad vecka.

Still alive, men stressad

Mycket, mycket, mycket att göra nu. Dagarna går i 120 och jag är ungefär på tre platser samtidigt. Så lite att stå i om man säger som så. Stress och press överallt just nu. Men nästa vecka (förhoppningsvis) lugnar det ned sig till det normala igen.


RSS 2.0