Stallet snart

Skall då snart till stallet och pyssla lite och hjälpa F. Vi får väl se om Indie ännu har på täcket. Det var riktigt bra att jag la på henne det eftersom det har varit jättekallt och blåsigt ute.

Kallt

Kom nästan precis hem nu. Det är riktigt kallt idag så efter jag har pluggat lite psykologi skall jag ner i stallet och lägga på Indie vintertäcket tror jag. Det är redan -7. Så nu blir det plugg sen blir det stallet.

Häst Önskelista

Tänktelägga upp en häst önskelista. Lite av grejerna kanske är onödiga men ändå nödvändiga. Jaja, ni kanske förstår.

1.Transportskydd, hellst svarta från hooks.se Strl full.
2. Hansebo reflexschabrak. Jättebra när det är lite halvskumt ute. Eller det blåser mycket och reflexländtäcket blåser och drar. Är även jättebra på vår/vinter/höst. Strl Full. Finns bland annat i granngården affärerna för ca 250- 300 Kr.

3. Boots. Skyddar mot att hon slår emot sig hela tiden.
Vet inte vilka som är bäst men något av de här paren:

4. Groomingväska att slänga i alla borstar och skydd när jag skall iväg på ridlektion. 75kr Hooks.se

Det är min lilla (lite onödiga kanske;) hästönskelista.

Har ni någon "hästönskelista"? I sådanafall hur ser den ut?

Första ridturen i snön

Så var det dax för första ridturen i snön. Det blev tillsammans med F. Båda hästarna var uppspelta men de lugnade ner sig efter ett tag. Det blev bara skritt eftersom det är så sjukt mycket snö och isigt och halt. Jag hatar is. Det är sjukt läskigt att ens gå på vägen med häst.

Hur gör ni på vintern, använder ni broddar, guldskor, snösulor eller inget??


Utrustningen

Jag har varit och provat alla grejerna jag köpt till Indie. Tråkigt dock att bilderna i stall och ridhus alltid blir så grå och får så konstig färg. Någon som har något tips till någon bra inställning på canon 1000D i ridhus och stall?

Täcket kostade bara 198:- Vilket jag tyckte var bra pris med tanke
på att det billigaste på Hööks kostade 169. Dock var det inga magjordar
med. Snacka om att jag blev paff! Så jag ringde och kollade med Dahrves
och det skulle vara med så jag får väl åka och hämta det någon dag

Indie provar om täcket är stretch i;)




Glöm inte...

...Globen horseshow på tv idag och imorgon. Eller så kan man kolla live på (svt.se) (tror jag? :/  )

Här kommer de

Här kommer grejerna jag köpte..finally:)




Globus skydd


Horse Guard fleecetäcke.


Tyvärr

Tyvärr allihopa kan jag inte lägga upp bilderna på min nyinköpta utrustning som planerat eftersom det verkar vara något fel på blogg.se just nu. Så vi får vänta till senare ikväll. Men förmodligen kommer det inte fungera förrän imorgon. Jag har i alla fall varit i stallet och pysslat med Indie och träffade även F. Många av hästarna hade fått svullna ben, vilket förmodligen beror på vädret. Så ush ush vi får hålla koll på det. Lovar att lägga upp bilderna så fort allting fungerar som vanligt igen.

Indie Hälsar

Är just nu i skolan men snart skall jag hem. Tror tyvärr inte att det blir någon ridtur ikväll eftersom det kommer vara sjukt mörkt när jag kommer hem och det är vatten på ridbanan ännu:(
Det kommer mer uppdateringer ikväll. Bland annat gårdagens inköp:) Nu är ni nyfikna va?:)

Indie säger hej. Haha!:D Ja det är lera på baken.
 Något med det possitiva med snö är att hästarna inte blir leriga (eller rullar sig i lera) alla hästägare med vita ben eller ljusa hästar kan äntligen få se en renare häst.


Så här kul hade jag en kväll.HAHA

I skolan

Sitter just nu i skolan och pluggar inte svenska. Funderar på att eventuellt ta en tidigare buss hem och rida lite, eftersom vi har eget arbete och att senare ikväll eller imorgon göra svenska istället. Men vi får väl se vad som händer. Men det lutar mot det. Indie skulle verkligen behöva ridas idag. Ni får reda på senare vad som händer.

Nyheter

Jag tänker avslöja en sak nu. Jag kommer inom snar framtis starta två nya saker på min blogg. Vilket är att en gång i månaden kommer jag slänga in en bild på bloggen jag målat. jag kommer publicera en månadens bok tips. Så det är bara att vänta  tills det dyker upp.

Tipp topp bild va?;)

Nu skall jag fortsätta att plugga lite Svenska C.

Snö

Idag har det för första gången på den här vintern snöat, och det är helt vitt ute. Ganska mysigt men ganska jobbigt när man har häst. Det blir halt och djupt osv osv. Men vi skall vara possitiva!:D
Nu får man en jul känsla och det är ju ganska härligt. När man kommer in i stallet och det lyser lite mysigt och luktar hö och hästarna tuggar på för fullt.

Jag mamma och pappa har iallafall varit på Dahrves idag och jag shoppade lite nödvändigheter. Eller inte. Bilder kommer i alla fall upp ikväll eller i morgon, så håll utkik:)

Horseshow hemma

Som de flesta vet är det ju snart dags för Globen Horse show.


Det här inlägget är dedikerat till alla oss som inte har turen att vara där.
Som ni förmodligen vet brukar det även visas på tv. Så här kommer följande datum och tider som de visas på tv. Så här ser tiderna och datumen ut.

Som ni kanske ser så har jag faktist varit på en Globen Horse show det var 2005 med min
bästa vän och kusin Sandra och stallägarna till det förra stallet jag var i och hjälpte
dom med hästarna. Tyvärr var det den här som blev den bästa bilden av allihopa jag
tog under helgen. Jag hade en ny digitalkamera vilken ocksåå var vår första digitalkamera
så ni vet hur otecknisk man var på den tiden;)

Lördag 27 november
SVT 2 kl 18.00: Internationell hoppning, Reining clinic med Anki van Grunsven.
SVT 24 kl 20.00: Världscuptävling i fyrspann, internationell hoppning.
Söndag 28 november
SVT 1 kl 11.00: Stockholm Grand Prix (hoppning)
SVT 1 kl 14.30: Världscuptävling i dressyr – kür
SVT 24 kl 21.30: Sammandrag från FEI World Cup Driving - Fyrspann och Stjärnornas hoppning.


Vi såg dressyren på fredagen, såhär bra blev alla bilderna...


och även showen/ hoppningen på lördagen

Kom ihåg, vi hemma har de bästa platserna;)

Bättre update

Jag har bestämt mig för att bli bättre på att blogga, vilket innebär;
Nya bilder oftare
Finare bilder
Ta itu med bloggdesignen så den blir FIN
Uppdatera bättre/oftare
Skriva om lite roligare saker än mina låånga tråkiga inlägg

Så till att börja med så tror jag att jag har lärt mig hur man gör tidsinställda inlägg. Så håll utkik för imorgon kanske det kommer upp några nya inlägg.


Mobiluppladdning- Fråga mig inte vad som hände med färgerna bara... 

Tack Pappa!

Då var det min dag i stallet idag. Vilket innebär att alla hästarna skall in och ha foder. Vatten skall fyllas på. De som har täcken skall bytas eller rättas till. Lösdriften skall mockas och blöta täcken skall rättas till. Sen är det dags för utsläpp igen och boxarna skall mockas och stallgången skall sopas. E var där när jag kom och hon hade varit ute och ridit i regnet, hon är duktig hon.

Tack pappa som jag fick den här pannlampan av. Nu kan jag rida även om de är mörkt ute. Vi får väl se vad Indie tycker om det bara.
 
Tack så jättemycket pappa!

Äntligen!:D

Äntligen, säger jag bara! RIDLEKTION hade jag idag trots massor av velande fram och tillbaka. Det är nämligen översvämmningar överallt här och det har regnat och regnar ännu som bara den. Men jag är verkligen jätteglad att jag bestämde mig för att åka iallafall.

Lastningen det gick jättebra! Tack vare mr M som vanligt!:D
Det var tre veckor sedan senaste ridlektionen om jag räknat rätt. Ridläraren sa att det verkligen hade blivit skillnad med att Indie lyssnar bättre på mig nu. Vi har verkligen tränat på det så det var jättekul att höra!

Duktig tjej som lyssnar på mig!:)

Vi gjorde lite övningar och övergångar mellan skritt och trav och sktitt och trav igen. Hon undrade även om det var något som jag skulle vilja utveckla och då sa jag min sits och få Indie att fatta galopp när man vill.
Sitsen sa hon att den var bra i skritt men att jag sjönk fram i traven (vilket hon trodde berodde på sadeln) Galoppen sa hon att Indie behövde att bli starkare för att klara men vi fick prova ändå. Och efter några varv i trav i ridhuset GICK DET!:D Jag blev så glad och stolt över lilla sötis Indie. Andra gången så galopperade vi ett helt varv i ridhuset och det gick jättebra. Visserligen behöver hon självklart bygga upp mer muskler och bli starkare i traven för att klara av att bära sig i långsammare och längre sträckor i galopp men jag är så glad att det fungerade så bra som det gjorde. Hon drog inte iväg i galen trav och sen fattade galopp uten det gick i lagom tempo.

Indie fick även beröm av att hon börjar "hitta balansen" på mindre volter nu. Däremot rekomenderade ridläraren att jag skulle skaffa bakstrykkappor eftersom hon stryker sig. Så jag får väl göra det. Kanske blir det den här veckan.

Sådana här blev jag rekommenderad, grejen är ju bara den att dem är ju till frambenen? :S Förvirrad

Fast det finns nog bara svarta eller vita här på gotland och vårt stora utbud;)

Duktig flicka jag är så stolt över dig idag!

Täckesvärlden

Som ni kanske märkt är jag mitt inne i täckesvärlden. Jag skall införskaffa ett vintertäcke och ett svett/fleece täcke. Frågan är att lyckas hitta ett bra och snyggt täcke. Om man skall ha två vintertäcken. Skall man då ha ett med 300gr och ett tynnre typ 280gram eller två i 300?
Nu har det även kommit lite nyheter på hööks.se

VS
300gram                                                                  280gram

Är riktigt sugen på det vänstra med tanke på          Ja, den här har ni sett förut;) Den ser lite tråkig ut gämfört
designen och den ser skön ut med högre hals.         med den nya till vänster. Men jag tror nästan jag kommer
Men den får ett - pga det är lite tveksamt att färgerna  ta och köra det säkra kortet. Alltså dethär täcket.
kommer passa på Indie (Fux) Tror att färgerna är
ganska klara och det är ganska stor risk att det kommer
att skära sig.


Har ni några andra förslag på vintertäcken?

Regnritt

Jag och F var faktist ute och red i regnet i ca 1 1/2 timme idag så hästarna fick lite motion. Vi var även duktiga och rensade ensilageplattan och körde in alla hinderbommar och stöd i stallet. Nu är det verkligen vinter. Dock är det ganska skönt att det ännu inte kommit någon snö. För hellre lera än snö och is, eller vad tycker ni? Jag sitter just nu med matteboken och försöker förstå något. Har matte C prov imorgon.

Om en timme är det dags för min heliga stund..GOSSIP GIRL. men först blir det lite matte...

I Lördags

Red igår på ridbanan medans F longerade sin häst också. Det har blivit vääldigt lite ridandet den här veckan pga plugg och skolan. Jag trodde Inde skulle vara jättepigg igår men det var hon faktist inte. Jag hoppade några småhinder i trav med henne. Sen skrittade jag av henne ute.

Nu skall jag snart iväg till stallet och rida i regnet men F. Slänger in ett inlägg till efter ridturen.


Mobiluppladdning

Fredagspyssel

Tillägg: Tydligen blev inte de här inlägget inte publicerad i fredags pga något fel. Men här kommer det.

När jag kommit hem efters skolan blev det som vanligt lite fredagspyssel med Indie. Tänkte att jag skulle lägga på regntäcket eftersom det verkar blåsa och regna inatt. Men när jag kom till stallet så var det redan någon som lagt på henne täcket! Så tack så jättemycket för det! Vem det nu än var, (tror det var C) Men jag fick ju ändå ta av täcket för att pyssla med henne.

Jag älskar verkligen att hon går genom lera och vattenpölar och kommer till mig när jag skall hämta henne:) Jag behöver bara stå och vänta.
Ikväll hade jag även tänkt att beställa från hööks. Men SÅKLART var täcket jag skulle ha slut i den storleken! Jag har gått runt och velat hela tiden och nu ångrar jag mig.


Täcket jag funderar på men tror att
passformen inte är den bästa och               Täcket som jag tänkte beställa men  
att spännet fram kan                                 som såklart var slut i rätt storlek.
vara ett -                                                 Tror att den har jättebra
                                                               passform.



Vintertäcket jag tänkte beställa...


Någon som har någon erfarenhet av dom här täckena eller vet hur de är i verkligheten? Så kommentera gärna:)

Värdens dåligaste dag?

Juhopp, ingen ridlektion idag heller, eller igår blir det egentligen;) Ridläraren har nu blivit sjuk. Men som det står ovanstående, det är är en blogg om motgångar också. Min affärsplan som jag gjort de senaste lektionerna går inte längre att öppna så nu har jag suttit och gjort om ALLTING. Egentligen hade jag lite tur i all otur, jag har nu suttit och skrivit en affärsplan som vi har till läxa för att kunna få starta vårat UF företag till imorrn. Så jag har suttit hela kvällen och NU, TROR jag att den är klar. Problemet är att jag ännu inte har duschat och jag skal gå upp om 5 1/2 timme och åka till skolan... SÅ får väl gå upp ännu tidigare då...
Stackars Indie har ännu inte blivit riden den här veckan. Jag kommer nog ha en pigg häst nästa gång.
En random Bild:)

Tisdagar-besvikelsernas dag

Vad är det som egentligen har hänt med tisdagar? Det verkar ha blivit besvikelsens dag. Som ni kanske listat ut...Ingen ridlektion idag heller! Ridläraren sa att det hade passat bättre med ridlektion imorgon eller fredag den här veckan så då fick det bli imorgon. Det som är irriterande är att man verkligen har planerat hela veckan både med läxor, ridschema och stallschema. Och nu kör allting ihop sig.
Så just nu pågår omplanering på hög nivå.
Längtar till en torr ridbana!

Förberedelser

Åkte med pappa i stallet ikväll för att förbereda inför ridlektionen imorgon. Tog fram sadel, träns, utrustning .m.m. Jag satt även upp ett veckoshema jag gjort till Indie den här veckan. Veckoshemat bestod ungefär av detta:

• Måndag: vilodag
• Tisdag: Ridlektion
• Onsdag: Logneringsträning + avskrittning ute.
• Torsdag:Uteritt i närheten av stallet ca 60 min
• Fredag: Lektionsövningar: Tempoväxlingar och ställningar (Banan) + uteritt.
• Lördag: Uteritt ca 1-2 timmar
• Söndag: Uteritt ca 60 min

Och tack jätte snälla mamma som kom hem med en lite överraskning till mig. En plastlåda med lock som jag kan ha i stallet i mitt skåp. Den är till alla reflexer jag har plus annat smått och gott. Så att de rackarns mössen inte gnagar på Indies saker. Jag har även bara en hylla i mitt stallskåp och den är lite full så en låda blev perfekt. Jag skrev även ut en namnskylt som jag tejpade fast på den.


Slänger in en gammal bild p.g.a att jag sitter med minidatorn:)


Ridbanan

Red på ridbanan idag, vi tränade lite övergångar och börjar verkligen lyssna jättebra på de nu. Jag ränade även med Indie att trava över cavaletti bommar och det gick jättebra! Allt fungerade fint förutom att hon blev rädd en gång och skuttade ett steg frammåt. Och jag som inte var beredd flög lite bakåt i sadeln, men jag satt kvar iallafall. Efter banan red jag ut och skrittade av henne och det tyckte hon var jättekul, hon älskar verkligen att ridas ut.
Bus Indie, vet inte vad hon skall ta sig till när hon inte når grannens mat...

Mellanvägg

Jag och pappa har idag varit och satt upp mellanväggen så att Mini,(Indies granne) kan få äta sin mat ifred under utfodringarna. Det spelar liksom ingen roll vilken häst man ställer brevid honom alla försöker äta hans mat. Har även varit och pysslat lite i stallet med Indie. Mys, mys. Imorgon blir det ridtur med E.

Den fina mellanväggen:)


Indie försöker ta Minis mat men hon når inte. HAHA!

Veterinären...

...var då som sagt i stallet igår och vaccinerade hästarna mot botolismen. Det gick bra för alla pållarna ingen som hittade på något bus. Det blev ingen ridning igår för jag missade den tidiga bussen hem igår. Jag var 4 meter bakom den och då kör den iväg!

Idag blir det lite stall pyssel och kanske lite banridning eller uteritt. Vi skall sätta upp en mellanvägg mellan två boxar så att Indie inte äter upp sin grannes mat. Mellanväggen blev iallafall jättefin så den skall upp! Sen vet jag inte mycket mer hur dagen kommer se ut. Plugg,plugg och plugg förmodligen...



På biblioteket

Sitter just nu på biblioteket i stan med J och försöker skriva två texter som vi håller på med på Svenska C. Det går lite sådär. Ikväll kommer veterinaärn ut och skall ge alla 6 hästar botolismen spruta. Indies tredje för i år så om två veckr kommer hon vara riskfri från botolismen. Inte helt förståss. Nej, blir jag med svenskan kan jag kasnke åka hem tidigare och rida en säng...I regnet...Vi får se vad som händer.

Blä...

...inte mycket mer att säga om dagens ridtur.

Longeringen...

...gick inget vidare. Men det kan väl inte gå bra de första gångerna. Det är en stor sjö på ridbanan så det kan ha bidragit lite. E longerade Indie medan jag red henne. Men det var E som gav kommandona, mot slutet förstod Indie att hon skulle lyssna på E. Så när E sa till henne att stanna gjorde hon det, likadant med att börja skritta igen. Duktig flicka:)


Stallet snart

Snart skall jag och E till stallet för att påbörja Indies longerutbildning. Alltså vi skall försöka att ta minst en gång i veckan och lära Indie longeras och Blanka att få mer framåtbjudning på volt. Vi får väl se om vi lyckas hålla vårt schema, det brukar ju alltid gå lite sådär med scheman...
Ciao så länge

Dagens Vill Ha

Ett vintertäcke från Hööks. Vintertäcke Outdoor Thermo Master®
Någon annan som har ett bättre förslag på ett snyggare/bättre täcke till i vinter?
Annars tror jag att jag kommer beställa det här täcket imorgon.:)

Besvikelse

Skulle ju egentligen på ridlektion idag, men pappa är sjuk och orkade inte köra. Mamma som lovade att köra ville inte pga av det regnat så himla mycket. Det är verkligen helt sjukt vad vatten det har kommit idag. HELA hagen är en sjö! Och jag menar det verkligen. Överallt är vatten! Ville inte riskera att någonting skulle hända så lektionen fick flyttas... Indie står ju kvar imorgon så det är bara att byta tid. Vi får väl se om det går och när det blir lektion. Men blev verkligen besviken...
Smutsig häst och smutsig skötare


Stallet+Matte

Jag har precis varit en sväng förbi stallet, A som egentligen skulle sköta stallsysslorna och alla hästarna idag var sjuk så då fick jag ta hennes stalldag istället. I stallet träffade jag också E som varit ute och ridit. Jag han precis ta in hästarna ge dom mat, ta på Indie regntäcket och släppa ut dom innan det började ösregrna. Det skall tydligen bli storm imorgon så vi får se hur det blir med ridlektionen i morgon. I morgon skall jag till stallet jättetidigt innan jag skall till skolan och ta av Indie täcket igen så 05.45 ringer klockan imorgon.

Tack så jättemycket E som hjälpte mig i stallet idag!

Fina Indie en dimmig morgon


Ett mattetal till sen blir det lite Top Model...

Bild jag målat

Tänkte bara slänga in en bild jag målat:)


Gonatt allihopa
//Mikaela

Låååångritt...

...eller nästan ialllafall. Jag M,F och E red ut och sen skulle jag och E fortsätta en längre sväng, men problemet var bara att rida rätt. Jag har ridit den vägen som vi skulle rida kanske två gånger och det var nästan ett år sedan. Så käre F skickade ett härligt sms till oss vart vi skulle rida och en del av smset löd typ såhär:
Rid längst vägen tills det kommer ett vitt hus på höger sida, sväng då till vänster och in på en gård. Rid förbi gården och över två gårdar sen kommer en åker ni skall gå i kanten tills det kommer ett till hus som är vitt. Men vi hittade ganska bra faktist. Vi red fel en gång bara.
 
Vi var lite vilse på vår lilla Ö

Indie däremot ville inte ens tränsas idag, det tog huuur lång tid som hälst. Vet inte vad hon har fått för sig, hon har aldrig gjort så förut. Intse så länge iallafall. Väl på ridturen var hon på tårna hela tiden, det var en ny väg för henne så det kanske var därför. Vi skulle prova med galopp men vi misslyckades. Bara att ämpa på nästa gång.
Nu skall jag försöka mig på lite Matte C :(:( Sen blir det Gossip Girl!:D
Gossip Girl Ikväll!:D

Hjälp! En häst!

Igårkväll åkte pappa och jag till stallet på kvällen och tog på Indie regntäcket så att hon inte skulle frysa i natt. Det var verkligen bra att vi gjorde det eftersom ikväll var det minusgradet fram till klockan tio i morse. Pappa var jättestolt igår han ledde Indie tre meter in i stallet medans jag höll bort de andra hästarna och stängde dörren till lösdriften. Och han var så STOLT! haha, han kan vara rolig han... Livrädd för hästar och hundar.

Imorse åkte jag och pappa till stallet igen och tog av henne täcket och skulle även ta en bild på Indies huvud, till ett hemligt projekt som en i stallet håller på att ordna. Jag har ingen aning vad det kan vara. Vi i stallet har bara fått order om att skicka in bilder på en själv och sin häst till henne. Så det skall bli spännande och se vad det kan vara:)
Det var jättekallt i morse och jag hade på mig två par raggsockar och fleecetröja under jackan, jag hatar vintern ibland, man känner sig som en michelingubbe. Hah.

Jag försökte hålla mig ut bilden och pappa skulle ta kort på Indies huvud,
men han missförstod nog lite grann...Och jag ser livrädd ut för henne, HAHA.

HISS eller DISS

Ja, hade då som sagt tänkt att starta HISS eller DISS som kommer dyka upp då och då. Skissade ihop en liten header till HISS eller DISS igår medans jag såg på TV ;) hihi inte toppenfin men tänkte att det kunde vara kul:)



Jag skulle verkligen vilja HISSA de nya siliconsnoddarna som nu går att köpa!
Dom är verligen superbra! Dom är mycket stretchigare och bredare än dom vanliga
vilket gör att det dom inte går sönder lika lätt. Så en riktigt HISS till dom.


Superhiss till de stretchbara siliconsnoddarna(P.S.Går att dra ut mera D.S.)


Hiss till siliconsnoddarna! (Som jag äntligen lyckats hitta i brunt.)

Gårdagens + Dagens pyssel

Igår åkte jag till stallet för att pyssla lite med Indie och se om hon frös, men det gjorde hon inte. Flätade hennes man och svans så hon skulle vara lite lockig idag. Fint, fint:D Man och svanssprayet var välbehövligt då!
Väääldigt användbar igår

Idag var det ridbanan som gällde, vi tränade på lite övningar som vi fick av ridläraren på lektionen förra söndagen och lite övergångar och tempoväxlingar. Indie skötte sig riktigt bra idag och var jätteduktig! Wiie vad glad man blir om det går bra!:D
Jag bytte även tillbaka till mina KWO stigbyglar och har besämt mig för att ha dom på och vänja mig med dom. Efter vi arbetat på banan så red vi ut och travade lite grann och skrittade av henne så att hon skulle bli lite mer possitiv och glad av att få komma ut. Härligt väder och ganska varmt var det också. Sedan när jag kom tillbaka kom M och F till stallet och skulle rida ut, vilket jag visste men tänkte att det var bra om jag och Indie gjorde lite övningar istället.

Dagens Tips

Igår möttes jag av denhär synen:

Svansen hänger liksom i stripor längst ner pga av höst regn och leriga hagar.

Dagens Tips: Klipp hästens svans en ordentligt bit kortare precis över lerstripora( Nästan en decimeter för bästa resultat). Svansen håller sig då bättre ren och fräsch även i de leriga hagarna.

Jag själv är väldigt anti för korta svansar, så det är ju en smaksak. Svansen hinner ändå växa ut tills våren/ sommaren och hagarna börjar bli torrare. Jag gjorde iallafall ett försök att klippa Indies svans ordentligt kortare igår eftersom den var väldigt lång.

Den blev inte så väldigt mycket kortare men jag försökte verkligen klippa mycket, men som jag sa, är ju lite anti kort svans.


Så här blev slutresultatet iallafall (Den blev kortare än vad som syns på kortet;)


Igår

... Blev det en ridtur med E och E och det gick bra. Jag hade även lite man och svans skötsel igår. Svansen blev några centimeter kortare och skall förhoppningsvis klara sig från all lera i hagen. Jag provade även min nyinköpta man och svans spray. Jag provade även dom omtalade siliconsnoddarna och dom var verkligen bra!
Idag blir det nog inget stall för mig. Jag skall eventuellt dit och kolla om Indie fryser eftersom hon gjorde det igår när jag skulle ta in henne. Vill egentligen inte ha täcke på henne ännu för jag vill att hon skall få tjock vinterpäls. Men fryser mycket och ofta får nog täcket åka på ändå. Eventuellt får hon vha regntäcke på nätterna.

Hur gör ni med täcken på era hästar?

 
Lite man skötsel:)

Hästaffären:)

Mamma och jag tog en tripp till hästaffären idag och det blev lite köp. Jag bara älskar att gå i hästaffärer det luktar så gott och finns så mycket man vill ha;) Mamma var väl inte alltför glad att jag gick och tittade omkring utan någon tidspress. Men det blev lite köp;

- Beiga helskodda Ridbyxor
- Man och svans utredare
- Siliconsnuddar

Jag är verkligen emot färgen beige och hatar den, men älskar modellen på ridbyxorna och det är dom enda ljusa i det märket. Jag ville ha ljusa ridbyxor till sommaren så att jag skulla slippa solen som brännde på mina mörka. Nu som först hade dom fått in dom så det vara bara att passa på. Bra att man fortfarande kan köpa ridbyxor på barnavdelningen, det blir betydligt billigare:D    


Min första ridlektion EVER!:)

Som sagt var på ridlektion igår, det största problemet var väl att komma dit. Indie hade bestämt sig för att inte gå på transporten. Så var det med det. Grejen är den att hon är inte rädd för den, bara rackarn envis! Jag tror det tog ca 30 min innan hon var på transporten, och när hon väl kommit på ställde hon sig och kliade sig mot bomen längst fram. Hon är lite söt hon, men envis. När vi väl kom fram var stackarn helt genomblöt av svett dels pga lastningen dels pga hon stressat upp sig. (Lastningen hem gick toppenbra! Hämtade en hink med foder och hon gick på efter 5e försöket)

Väl på ridlektionen fick jag beröm för att jag hade mjuk hand och Inde lyssnade bra och var känslig för hjälperna. Det blev en lugn lektion eftersom det var första gången hon var i ett ridhur och hon inte skulle bli uttråkad och så. Vi fick endel övningar att öva på och nästa tisdag är det iväg igen:) Jag tror det kommer bli bra det.


RSS 2.0