Gårdagen med Valter

Somnade när jag kom hem igår så när jag väl kom till stallet åkte alla därifrån, haha. Så typiskt. Meen, vi tog en tur i ridhuset och jag måste bara berömma honom!

I början för att mjuka upp honom tränade jag ridvägarna som vi lärde ut på ridlekiset i lördags hos Marléne, fast i trav då. Så att han blev ordentligt uppvärmd. Sen red jag igenom honom lite och efter det tränade jag honom mycket på att samla sig. Ha en fin samlad trav och en fin samlad galopp, och killen kan.

Vet inte om det är jag men jag har fått för mig att han orkar samla sig bättre nu än i början när jag red honom, han liksom orkade bära upp sig och klarade av det bra. Både i traven och galoppen. Jag fick inte honom gå i form hela tiden men tyckte ändå han jobbade på bra. Så gårdagens pass var riktigt roligt! :D

Så jag passade på att avsluta ridpasset när det gick som bäst.

True Words

Life is unfair and there is nothing you can do about it


Rött och svart

Ni har säkert inte missat att jag gillar svart och rött på hästen? Hittade det här bilder på detta träns på Gekåsbloggen. Jag tyckte det var ricktigt coolt, men jag skulle nog ha satt på enn svart vanligt läderpannband. Visst blingbling pannband i all ära men tror faktist att det blir lite för mycket. Det är ju nosgrimman som man skall lägga märke till. Tänk det här tränset på en riktigt mörk häst med ett rött schabrak till. Riktigt fint. Jag kan ju även tillägga att det är riktigt bra kvalité på tränsen därifrån.

F köpte ett träns därifrån för 3-4 år sedan och det ser inte ens slitet ut! Då kan ju även tillägga att det var riktigt billigt! Värre gick det för ett träns som hon köpte från Börjes, innan hon ens provat det såg hon att det var sprucket på 4(!) ställen.

Perfekt för de somm ha många hästar är ju att köpa träns därifrån, eller om man gillar att byta ofta, då kan man ju istället köpa flera billiga, om man hellre vill det.




Bildkälla

Sånt hade jag velat ha, om jag hade häst alltså ;)


Yesterday

Jag började med att åka till Marléne där jag kom mitt in i ridlekiset hon hade. Jag skulle precis hälsa på henne när en liten tjej frågade "Vet du hur man gör med sånt här" och höll upp ett träns. Så jag visade hur man tränsade och vips så var vi ute på ridbanan och jag hade blivit ledare för henne och skulle gå runt och leda hennes häst när hon red. Det var jätte roligt och barnen fick träna på olika ridvägar och lära sig vad vissa ridvägar heter som tex. volt, medellinje och fyrkanspåret osv.

Efter ridlekiset blev det lite fika oav, sen åkte vi ned till drssytävlingarna som hölls i Othem ridhus. Stallägaren från dressyrstallet var där med två hästar och skulle ju tävla, dessutom var min moster där och Marléne skulle sköta kiosken. Så vips blev jag hästskötare åt stallägaren som skulle tävla.

Det allra roligaste var ju att jag pratade med henne om att jag smsát den andra medryttaren som också hjälper till med Valter om att han borde vila idag. Stallägaren fattade ingeting och det visade sig att den andra tjejen som satt vid henne var Valters andra medryttare! Så vi satt typ 1 meter ifrån varandra utan att veta vem den andra var! Haha. Lite roligt att jag pratade om henne när hon liksom nästan satt brevid mig!

Jag kikade lite på dressyrtävlingen, jag ville ju egentligen se henne tävla, men istället hjälpte jag henne med sina hästar och jag och M, hängde vid hennes lastbil och hade koll på hästen som hon inte tävlade och var ute och gick med den osv.

Sen lyckades jag även träffa en av de jag skulle åka och provrida hos. Hade tänkt höra av mig till nästa vecka, nu när jag har fungerande mobil, men jag träffade henne där så jag passade på att fråga om provridning. Men, den hästen hade redan blivit såld...så typiskt.


Bild från igår, framridningsbanan

Efter tävlingen åkte jag och Marlene hem till henne igen då jag hade bilen där. Och så stod jag och pratade och tittade på medans hon mockade, snällt ;)


Beslutsångest

Vet inte hur jag skall göra idag. Antingen blir det titta på dressyrtävling (ägaren i dressyrstallet skall tävla med två av henns hästar) eller upp till Marléne, titta på när de har ridlekis och sääkert hjälpa till med något och sen ut och rida.

Hade ju hoppats att jag skulle hinna med båda men hon fick så sena starter att jag inte kommer hinna, dessutom är det  3 1/2 timme mellan starterna. Wohoo liksom. Såå what to do?

Tummen upp

Tummen upp för tre saker idag!


1. Min morbror har lagat min säkerhetsigbygel som jag lyckades böja när jag ramlade av Cinnamon, en stigbygen som inte skulle gå att laga enligt pappa, men min morbror lyckades, tummen upp för att slippa köpa ett par nya!


2. Jag har numera en fungerande och dessutom en ny mobil, wohoo, det går nu att ringa till mig! Sen är det ju inte direkt något negativt att det är en iphone heller.


3. Efter efter att ha betalat medlemsavgiften för NGR i två år har jag nu efter 8-9 månader som medlem fått min första häst och ryttare tidning som man skall få 1 gång i månaden. Sweet.


Tävllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄÄR!
Alltså hos http://www.showjumper.se


Tävlllllllllllllllllllling



Jag är med i en tävling HÄR!


Tävllllllllllllllllllllling



Jag är med i en tävlling HÄR!


Tävlllllllllllllllllllllling



Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävlllllllllllllllllllllllling


Jag är med i  en tävling HÄR! Sponsor till tävlingen är http://www.horze.se/ 


Tävllllllllllllllllllllllllling



Jag är med i en tävling HÄR! Alltså på denna bloggen http://montebloggen.se

Tävlllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


HV POLO

Här är några av de senaste HV polo schabraken, jäklar vad alla Hv polo saker är snygga! Men tyvärr har de förstått det själva och satt ett högt pris. Här är mina topp fyra favoriter av vår/sommar nyheterna. Den svarta gillar jag bäst.


Tävlllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävllllllllllllllllllllllllllllling


JAg är med i en tävling HÄR!


Ingen ridning blev det

Jag chansade och åkte till stallet när de andra skulle rida och där var det redan 6 tjejer och 5 hästar. Så det blev ingen ridning för mig. Alla hästar upptagna, det händer inte ofta men såklart när man är riktigt sugen på att rida och vädret är underbart. Jag hjälpte till lite med Blanka och stannade och pratade ett tag sen fick jag åka hem igen. Surt men så är det.

De andra sa att jag skulle ta på mitt "sad face" och gå hem och säga till mina föräldrar att jag inte fick följa med för att jag inte har någon häst, och att jag verkligen borde skaffa en. Och sen skulle de rida förbi och säga att det är SÅ SYND att Mikaela inte kunde följa med för det skulle ha varit SÅ ROLIGT om hon hade följt med. Haha ;)

Dygnsvändning

Då var sista nattskiftet avklarat för den här gången. Nu är det dags att försöka vända tillbaka dygnet igen. Har lite smått ångest att man sovit bort hela dagen eftersom det är så syperhärligt underbart väder ute.

Planerna för veckan som är kvar är ridning av Valter i morgon. Eventuellt dra mig mot othem ridhus på lördag och titta på när en i dressyrstallet tävlar dressyr där. Sen har jag inga fler uppbokade och färdigbestämda grejer men har lite på gång.

Wooh, såg att massor av folk i stallet skulle rida typ om 20 min. Får dra mig ditåt och hoppas på att det är en häst över åt mig.


Blaaanka

Valter

Hade en Valter dag idag. Kom till stallet och 2 andra var där så vi red i ridhuset tillsammans och ojojoj vad kass man känner sig när man rider med dem, de är så himla duktiga! Valter var väldigt loj och jag var inte så jättepigg heller. Stallägarens häst gick som en gud. Annars var allt lungt där. Fick en guidad tur i deras nya hästtransport, eller rättare sagt hästlastbil. Helt galet stor är den!

Tre hästar får plats, tre sängar varav en vånings säng, så det är ingen låg lastbil vi snackar om, toalett, micro och kokpplatta (?) sadelskåp för tre sadlar gick att lasta både bak och lasta av på ena långsidan. Man kan ta ut en häst utan att ta ut någon av de andra! Enorm stor och silvrig, liite skillnad mellan vår trälåda som det knappt får plats en häst i ;)

Nästan exakt såhär ser den ut! Fast bara två fönster bak, tror den här har 4 boxar deras har tre. Annars var den exakt likadan.


Söndag

Tänkte berätta lite om söndagen, var nämligen hos Marlene. Där var det fullt upp och lite till ;) Haha. Nej men det är så det skall vara älskar när det händer lite saker i stallet, och i det stallet är det verkligen fart! Först kom jag dit och blev överfallen av 4 hundar. Nästan haha. Det finns vissa hundar jag inte gillar men henns är verkligen coola. Sedan blev det stallet där jag då fick välja mellan hur många olika hästar som helst vilken jag ville rida. Jag hde ingen aning så det slöt med att jag valde en ny travare som de köpt. Han/hon (var helt förvirrad av alla hästar så hade ingen koll) men h*n var jättesnäll, trots att det bara var någon vecka sedan han kom. Jag och Sofia skrittade mest runt i näreheten av stallet och travade lite.


    
Senare kom en med sin unghäst till stallet och skulle ha lektion i tömkörning om jag förstod det rätt och även en ridlärare kom. Sen skulle även Marlene ha lektion på en av hästarna. Efter det så blev det fika.

Sen var det dags för mockning och vi tänkte att vi skulle fylla ut alla boxar med en stor rundbal med halm och herregud säger jag bara. Det var halm överallt och boxarna blev helt överfulla. Jag har aldrig varit med om att lägga in så mycket halm i boxar att man nästan tycker att det blev så mycket att man inte visste var man skulle göra av allt. Så kan ju verkligen säga att hästarna sov nog gott den natten ;) Mjukt och skönt.

Efter lite småfix och sånt gick vi in igen.

Nu när jag tänker över allt undrar jag vad det var som tog sån lång tid egentligen, det låter som att vi inte gjorde så mycket men jag var där i nästan 7 timmar! Roligt var det och massor av nya hästar hade dom. Är riktigt sugen på att prova rida fler av dem.

Skärpning?

Har fått några klagomål om att jag borde bättra mig i skrivningen här och, fine, jag erkänner jag läser aldrig igenom det jag skrivit innan jag publicerar dem. Tycker att det är så otroligt tråkigt och jag skriver egentligen endast för mig själv. Jag har inte världens mest välformulerade texter om jag inte engagerar mig. Samtidigt är det rätt skönt att inte sätta upp dem kraven på sig själv. Jag menar, jag har tillbringat 13 år i skolan och högstadiet och speciellt gymnasiet fick man ju jobba på som bara den med välformulerande texter, uppsatser, analyser och arbeten. Så det är rätt skönt att nu bara kunna rafsa ihop något och inte ha några krav, inte få det betygsatt. Svenskalärarna hade väl blivit tokiga om de kikat in på bloggen, det kan jag erkänna. Men för er skull skall jag nu föröka bättra mig. Ibland är man inte på humör så det får ni ha respekt för och det kommer förmodligen fortsätta komma en hel del ihopraffsade inlägg. Fast jag själv egentligen avskyr att läsa såna inlägg.

Karin Warnmark där har vi någon som skriver en genomtänkt och välformulerande blogg med genomtänkta texter, skall försöka ta mig åt det hållet och bättra mig. Iallafall lite ;)

Peace!
     

OJOJ

Vaknade och fick typ panik då jag såg att klockan var 15.15! Visserligen hade jag jobbat natt men brukar sova till max 14.00. Antagligen behövde jag verkligen sova ut men ändå! Hag hade dessutom fått två sms och mobilen låg på nattduksbordet och då kan jag även berätta att när min mobil är på ljudlös och man får ett sms, surrar den som om det vorde en jordbävning på gång. Förstår inte hur jag inte vaknat av det. Kommer igåg i skolan och den surrade, alla typ hoppade till då ;)

Uteritt

Har varit ute med Blanka på en ridtur. Hon kändes sådär faktist. Blev en lugnare runda med nästan alla i hemmastallet. Förutom stallägaren då eftersom jag hade hennes häst och F så det blev en häst som fick vara hemma själv. Riktigt skönt att komma ut lite tidigt på morgonen, men sjuukt kallt blev det när vi var påväg hem och det började dessutom blåsa som f*n.

Vi hittade även en grusgrop där vi badade fötterna på hästarna vilket dom tyckte var hur kul som helst att plaska.

Longering

Har varit och longerat Valter idag, UTE. Jag har ju aldrig varit där i stallet under dagen så jag har kunnat ridit ute. Men idag blev det äntligen av. Det var så otroligt vårigt ute, det luktade vår och var hur skönt som helst!

Så tog pessoan och efter en massa grejsande med den blev jag äntligen nöjd. (Har fått lära mig 2 olika sätt att spänna den och visste inte hur jag skulle göra) Jag blir så osäker när jag skall spänna den om den sitter för spännt, för löst, fel osv. Men tillslut blev jag nöjd iallafall.

Valter var överlycklig av att få vara ute och arbeta, gick superfint och prcis när hans gamla ägare kom ut så fullkomligt glänste han. Han stutsade/flög fram i traven (så som oinridna unghästar brukar flyga fram ungefär) men han samlade sig sammtidigt så det nästan blev passageaktigt. Skitfin var han och jag är nästan säker på att han trodde att han var en unghingst där. Det som gjorde det extra häftigt att se det var eftersom han är rätt stor och grov och tung häst så var det så jäkla lätt och luftigt och flygigt. Haha jättesvårt att förklara. Stallägaren (hans gamla ägare) sa att hon inte sett han så fin och fräch på länge och hon skrek efter en annan tjej i stallet så att hon skulle komma och se. Så det var ju skoj.

Han gjorde även ett par krumsprång och kastade sig så, TUR, att jag gick tillbaka till bilen för att hämta handskarna och ta på mig dom för annars hade jag nog haft några härliga brännsår i händerna. Nej longera med handskar lärde jag mig när jag hade Cinnamon och hon drog en gång.

Så det var ju härligt att se Valter så fräsh, undrar om det kan bero på Equiterapeuten som var ute i tisdags? 

Dagens skämt



Hittade det dhär kvittot i min plånbok, jag hade köpt en flaska flugspray och herregud, kvittot är ju hur långt som helst! Spara på miljön eller nåt!


Lite snabbt om de senaste dagarna

Equiterapeuten (Det var två från fastlandet som kommer ned ca var 6e vecka till Gotland, hade ingen aning om att det faktist fanns tillgång till det) vid Valter var väldigt intressant, det gav en endel saker att tänka på. Jag snappade upp endel saker som man kan tänka på när man skall köpa häst. Vad man skall titta på osv. Riktigt intressant. Han fick lite "laser"? behandling eller om det är bioligt eller vad det är för skillnad mellan dessa har jag inte koll på. 

Dagen efter red jag ut med stallägaren hemma. Jag tog "gammelmannen" som var helt tossig och tokpigg, han som annars alltid uppför sig soem en exemplarisk gentleman. Blev nästan lite rädd att något var fel. Tur att ha är så otroligt snäll att när han är pigg kan man ändå hålla honom otroligt löst även om han ligger på.

Två av hästarna hemma skall få lite foderändringar så vi får väl se om det ger skillnad. Hoppas på det!

Idag var jag hos Valter och red honom och hade kvällen. Red i ridhuset, glömde såklart bort att det var hundar ikväll. Blev ca 30 min. Valter var rätt loj, men kändes ändå fin och fräsh.

Rörigt inlägg men ändå ;)

Ridning

Nu skall jag stallägaren och evetuellt A ut och rida. Jag får välja mellan F´s, L´s och C´s häst. Tror jag tar den som är renast ;) Sen skall jag till min moster som har kanske 8-9 American Miniature horses och titta på fölisarna och se hur stora de har blivit nu. Sist var en bara några dagar och de andra ett par veckor.

Mellanlandar

HEm och iväg, fullspäckat schema idag, var hos Valter och kollade på när equiteraputen gick igenom honom och en annan häst. Intressant! Mer om det imorgon kanske? Var förbi en släkting för att säga grattis då han fyller år idag, han  var inte hemma men jag blev bjuden på mat. Sen nu hemförbi och mellanlanar lite innan jag alldeles straxt skall dra iväg mot jobbet.

Men morgondagen kommer bli nästan ännu mer fullspäckat. ojoj. Mitt liv börjar se ut som F´s, fullt upp plus lite till från morgon till kväll ;)


Förresten drömde jag om Cinnamon i natt!

Equiterapeut?

Kommer inte iihog just nu om det var just en equiterapeut eller inte, men något liknande skulle komma idag och känna igenom Valter. Så jag tänkte åka dit för att titta på. Sånt brukar vara rätt intressant! Jag har tidigare varit med hästar på massage och laserbehandlingar men aldrig euiterapeut, (om det nu var det) måste kolla. Förresten det kanske var en kiropraktor. Så var det nog?

Gubbar och Hundar

Sol, härligt väder och hundar som rymmer ut på vägen och börjar skälla och jaga ens häst och en gubbe efter som skäller ut mig och skriker att ens häst är en hästjävel och inte har där och göra, bara för att hans hund inte lyssnar på honom och kommer tillbaka. Dessutom är det en offentlig väg.

Vill bara skriva av mig

Det halvtråkiga med bloggar är att man inte riktigt kan skriva exakt vad man vill. Ibland hade det varit så otroligt skönt. Hade ju i början bloggen låst så att man var tvungen att ha lösenord för att kunna läsa och bara jag visste lösenordet. Det var rätt skönt, önskar ibland att jag fortfarande hade det så att man bara kunde skriva vad som hellst. Men samtidigt är det så mycket positivt med att inte ha den låst.

Vill bara skriva av mig men ibland funderar det inte. Just nu är det så mycket på gång i mitt liv känner jag. Inget dåligt, tråkigt, än men ändå är allting rätt jobbigt det är så mycket, så mycket nytt. Blöh, det är nu man egentligen drar till stallet och bara flätar sin hästs man eller nåt. En lördagkväll efter man varit sjuk och skall iväg och jobba imorgon.

So much.. kanske borde ta och rita en bild, det hjälpte alltid förut. Men även den lusten har varit borta ett tag nu. Det är rätt deprimerande..

Såhär kul kan man ha när man är hemma och är sjuk

Det här roade jag mig med igår när jag var sjuk, riktigt svårt var det att måla med vänster hand!





Tänkte bjuda er på lite bilder då det varit väldigt tomt här på bilder den senaste tiden. Det blir så när man inte är i stallet varje dag eller han en egen häst. :( Känns lite tomt.

Så här fick ni lite icke hästrelaterade bilder men bättre än inga alls va? :)


Nästa vecka smäller det!

Positivt eller negativt det får vi se...Längtar men ändå inte liksom..Vill veta men ändå inte. Men det är bara att vänta och hoppas på det bästa!

Mår liite bättre

Har ju varit sjuk, känner mig piggare idag och har faktist fått i mig två mackor! Nu får vi hoppas att det här går över. Men är ännu helt slut i kroppen. Vi får hoppas på att jag blir helt frisk snart.

Schabrak VS Schabrak

Nu när vi ändå är inne på Grand Prix Kollektionen så tänkte jag bara säga att det var väldigt synd att de inte säljer schabraket på Gina, eller så är det bra då jag varit tvungen att köpa det (och jag äger inte ens en häst ;) )

Tycker att schabraket är riktigt snyggt.
Älskar ju även Hv polos schabrak som efterliknar Ginas väldigt mycket, det är snyggare men är det verkligen 300kr snyggare? Nej. så Ginachabraket hade ju varit perfekt istället för ett HV polo, som jag förmodligen aldrig kommer att äga.

Vilken tycker ni är snyggast?


Tävlllllllllllllllllllllllllllllling

Okej bloggtävling nummer 102, varav 0 vinster, dags för en vinst snart va? Hoppas, hoppas, hoppas att jag vinner det här schabraket, ingen av er bloggläsare kan ju ha missat att jag inte är helt förälskad i det här schabraket, så som jag tjatat om det i 1.5 år nu ;) haha, börjar tycka synd om er som får stå ut med allt tjat. Men som sagt enligt statestiken borde jag ju vinna snart och hoppas till 110% att det blir den här tävlingen.



Jag är med och tävlar!tävla du med: http://bestriders.blogg.se/2012/january/blogg-tavling.html
Alltså klicka HÄR! för att vara med.

Det som jag var irriterad på i fredags

Ville inte skriva ut allt först eftersom jag ville ha tag i grejerna innan alla visste om att de fanns och okcså skulle beställa. Det jag då pratar om är Gina Tricot´s Grand Prix Kollektion.

   

Jag råkade klicka in på Ginas hemsida på fredagseftermiddagen, ganska kompiskt då jag typ aldrig brukar kolla den. Och vad ser jag om inte Grans Prix kollektionen som börjat säljas online?!

Ni som hängt med vet ju att jag redan i fjol ville ha delar av kollektionen. Endel minns även kanske att jag mailade dem i år, och de lurade mig en aning.

Såklart blev det krångel när jag skulle beställa det jag ville ha från kollektionen, det stod att varan inte var tillgänglig längre på nästan alla saker. Storlekar försvann på vissa varor bara sekunder efter jag sett att de fanns. Så jag skyndade mig iallafall beställa en piké + lite annat smått och gott.

Jag mailade dem med en gång i lördags morse och kollade även då om det gick att beställa, men då var mer än halva kollektionen borttagen! Min tur såklart tänkte jag.

Jag fick svar från Gina i måndags att det varit tekniskt fel med kollektionen som faktist kom upp i fredags eftemiddag! Hur stor chans att jag lyckades klicka in på deras hemsida just då? Jag hade även först mailat gina och bara skrivit positiv respons om att de börjat sälja kollektionen.

Ibland glömmer folk att ge positiv respoons, så varför inte maila och bara skriva att de gjorde en bra sak? Tror inte det är allt för ofta det får ett sånt mailo, oftast kontakar man ju endast liknande företag när det är något krångel. Sen fick jag återigen maila och skriva att det inte fungerade.

I måndags var kollektionen (hela) uppe igen. Men det gick fortfarande inte att beställa vissa saker. Återigen mailade jag (jobbig person jag är). Men på mitt mail fick jag possitiv respons, när kollektionen väl fungerade igen så kunde jag göra ytterligare en beställning, men de betalade frakten tack vare derast tekniska fel. Så jag behövde inte betala dubbel frakt. Så en hiss till Ginatricot.se för snabba svar och mycket hjälp!

Nu äntligen är allting påväg hit. Paket 1 har kommit men, kan inte hämta det än då jag är sjuk. Gissar på att paket 2 kommer imorgon. Så mycket krångel för ett par tröjor ;)

 


En ytterligare HISS för att de faktist säljs på ginatricot.se!

Tävllllllllllllllllllllllllllllllling



Jag är med i en tävling HÄR!


Tävlllllllllllllllllllllllllllllllling

Måste ju bara berätta att detta är den 100ande bloggtävlingen med hästsaker som jag är med i och av de 100 har jag inte vunnit en endaste tävling (dock är ju inte alla avslutade än). Kan även tillägga att det är den 100ade tävlingen sedan jag började räkna. Vi har säkert ett 30 tal innan jag började räkna också. Det är jag de, tjejen med tur. Eller inte. Får väl hoppas att jag vinner den här gången då, hade varit ganska kompiskt om jag vann på den 100ade tävlingen jag är med i ;)


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävlllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en bloggtävling HÄR!


Tävllllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Tävlllllllllllllllllllllllllllllllllllling


Jag är med i en tävling HÄR!


Trött

hujujuj, vad trött jag är idag. Nu skall jag vila lite sen åker jag mot dressyrstallet och Valter och rider lite

Stall x 4

Har varit duktig och besökt 4 stall idag!

Stall 1. Hemmastallet, red ut L´s pålle med F. HÄRLIG underbar morgontur i skogen.

Stall 2. Direkt vidare mot Dressyrstallet efter ridturen och ge hästarna där lunch, var superrädd att jag glömt göra något viktigt då jag aldrig tagit någon lunch tidigare, men tror allt blev bra.

Mellanlandning hemma då vi hade några gäster på middag, tack och lov att jag inte skulle laga maten. Hade jag aldrig hunnit. Jag hoppade över fikat och drog vidare mot stall nr 3.

Stall 3. Marlené, Indies ägare stall, hängde där ett tag, de höll på att fixa underlaget på ridbanan (sån stor ridbana vill jag också ha!), jag tittade lite på de nya hästarna innan vi åkte iväg mot nästa stall.

Stall 4. Stall nummer fyra var då stallet där Indie stod, finisen. Klappade lite på henne och hon fick lite morötter och var där ett tag. Hon såg ut att ha det bra, trots att hon var lägst i rang. Ingen Blanka att knuffa bort när någon av de andra hästarna trycker bort henne. Nej men det var jättekul att se henne igen!


Sen satt jag och Marlene och en till i bilen när vi kom hem igen och bara pratade, de är så himla härliga människor! Man blir så glad av att vara med dom :) Synd att deras stall ligger så långt borta bara. Kan man inte bara vara på 3 ställen samtidigt? Det hade varit mycket enkare då!

Sen åkte jag förbi ridhuset på hemvägen, där A var på sin första westernträning med sin häst (från hemmastallet, för att inte förvirra er med alla stall), kom tyvärr när det var slut så jag hjälpte henne lasta, hehe, det är jag skyldig henne kan man ju säga ;) Även Emma var där med sin häst! Har inte träffat henne på hur länge som hellst sen hiin flyttade sin häst, men han såg fin ut.


En glad Indie och en mindre glad Blanka som manades på av Indie ;)

Drottning över blanka syns i hållningen va? Hon delade hage med bara Blanka ett par veckor

Sen hem igen då, så full dag. Tack den nya medryttaren som hjälper till med Valter också, hade inte riktigt lyckats få in motion av honom också på dagens schema ;) Härligt att hon tog honom och mockade så att jag kunde hälsa på Indie m.m

Indie <3

Wihii, skall åka och hälsa på Indie idag!! Och hälsa på Indies ägare och titta på alla henns hästar, har nu hört rykten om att hon har 12, men det kommer från osäkra källor ;)

Morötter är införskaffade, såklart, senast jag såg henne var när vi åkte och lämnade henne ifjol i juli. Skall bli kul att hälsa på henne!









2 hästar ridna

En häst i varje stall har blivit riden idag. Först Blanka här hemma. Uteritt med lite lek i vatten och härlig galopp och en häst som nästan satte sig ner när vi mötte en sån här härlig grej mitt i vägen.

Bildkälla

Både F och L bara red på rakt emot den. Vi hade kanske en 50 cm i bredd sen var det blankis på vägen. Blanka var LIVRÄDD för den. Då menar jag verkligen rädd och dansade runt och ut på isen ich sen tillbaka och så höll hon på, samtidigt som de andra försvann och ropade att vi skulle komma. Lättare sagt än gjort. Tillslut halkade Blanka till såpass att hon nästan satte sig ner. Trots att både F och L stod mitt framför maskinen såg han inte dem. Det liksom bara ramlad stockar här och var om den. Så L kom och tog blanka och jag fick gå fram till maskinen, jag nådde inte upp till fönstret så jag knackade med pisken och han öppnade och jag bad honom hålla den still eller stänga av maskinen. Så han höll den still. Han hade bara inte sett oss. Kanske lite svårt med en massa stockar framför sig. Inte mindre pinsamt att jag typ kände honom, halvt. Vi har gått i samma skola. Menmen, vad gör man inte för hästarna ;)

Valter
Fick sig också ett pass idag i ridhuset, skon såg bättre ut då en bankat fast den lite. Men den är ännu sne. Som de brukar bli när hästarna sprungit runt i hagen racat runt lite. Men det gick iallafall att rida. Tog ett ganska lungt pass i ridhuset. Tog på musik (alltså i högtalarsystemet) vilket var riktigt bra då både jag och Valter blev lite mer avslappnade! Dörren som han brukar fjanta sig vid ibland var inga problem! Men i traven ett par varv höll han på men sen gick det över. Och lilla V (på 167cm eller nåt) hade lite power i sig idag! Men han ville verkligen sammarbeta och joobba idag! Jises. Nästan inga missförstånd mellan oss idag, tror vi vant oss lite mer med varandra nu.

Såhääääääär

Okej fick en mindre chock idag och blev såhäääääääääär överraskad och glad. Sen blev jag ungefär såhäääääääääääääääääär mycket besviken ikväll. Och just nu är jag såhäääääääääääääääääääääääääär förvirrad men hoppas på det bästa. Hmm.

Väldigt intelligent inlägg. Hoppas det ordnar sig, kan knappt vänta..eller? :/

Mindre rolig dag igår

Skulle iväg till dressyrstallet för att rida Valter meen när jag väl burit fram sadel och allt annat och borstat så kom det massor av hundar. De brukar komma till deras ridhus iblan och ha agilityträning. Såklart var det den dagen. Stod inget i stallkalendern som det brukar men borde ha lärt mig vid det här laget. Jag hade ju även jobbar dagtid så hade ändå inte kunnat komma tidigare.

DESSUTOM hade Valter halvt, nästan, typ en lös sko. Så jag hade nog ändå inte vågat ridit honom om hundarna inte varit där. Det var liksom ett par cm söm mellan hoven och skon som man kunde se. Annars satt skon stenhårt, men den var ju ändå loss? Haha, svårt att förklara. Får hoppas att det löste sig och "P" fick av skon på kvällen. Så att han inte trampar upp den mer och skadar sig.

Så det fick bli lite pyssel med valter istället och tidigare hemfärd än vad jag planerat.

RSS 2.0