Airbagsäkerhetsväst

Som de flesta vet om har det kommit två nya varianter på säkerhetsvästar. Men vad tror ni, är de bra? Det är då som sagt en platt tygliknande väst som när man ramlar av, (ett snöre utlöser den) blåser upp sig som en airbag kudde. Det possitiva är att det blir en stötdämpande effekt och det förmodligen bästa är att den skyddar nacke vilket ingen annan väst säkerhetsridväst gör. Men den har fötsåss en hel del nackdelar också.

Som jag förstått är den konstruerad för MC/speedway/cross förare som inte faller så långt ifrån marken. Så man kan ju undra vad som händer om man ramlar med den typ på något vasst, går det typ hål på den då? Det är dessutom meningen att man skall ha en vanlig säkerhetsväst under, vilket gör att den inte blir lika intressant längre. Men samtidigt är det den enda västen som skyddar nacken!

Ett annat problem är ju att den ligger väligt högt i pris, 5895 kr för den ena varianten på Hööks. Samtidigt är det viktigt att förebygga skador men hallå 6000 spänn för en uppblåsbar tygbit..Lite väl att ta i kanske?

Point Two Pro-Air 5895 kr på Hööks....

Men för de som absolut inte klarar av att rida med en vanlig säkerhetsridväst borde det här ju vara ett perfekt alternativ. Även om de rekommenderar att ha en vanlig väst under borde endast airbag västen vara bättre än inget.

Förhoppningsvis kommer det att räcka att rida i en sån tunn airbag liknande säkerhetsridväst inom snar framtid, det hade varit så otroligt härligt att slippa en hård klumpig och ovig säkerhetsväst!


Själv tror jag att det här faktist är en början till en bättre, förnyad, lättare och säkrare säkerhetsridväst och de kommer utveklas i rasande fart i framtiden. Snärt är den perfekta ridvästen här! ;)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0