Äntligen!:D

Äntligen, säger jag bara! RIDLEKTION hade jag idag trots massor av velande fram och tillbaka. Det är nämligen översvämmningar överallt här och det har regnat och regnar ännu som bara den. Men jag är verkligen jätteglad att jag bestämde mig för att åka iallafall.

Lastningen det gick jättebra! Tack vare mr M som vanligt!:D
Det var tre veckor sedan senaste ridlektionen om jag räknat rätt. Ridläraren sa att det verkligen hade blivit skillnad med att Indie lyssnar bättre på mig nu. Vi har verkligen tränat på det så det var jättekul att höra!

Duktig tjej som lyssnar på mig!:)

Vi gjorde lite övningar och övergångar mellan skritt och trav och sktitt och trav igen. Hon undrade även om det var något som jag skulle vilja utveckla och då sa jag min sits och få Indie att fatta galopp när man vill.
Sitsen sa hon att den var bra i skritt men att jag sjönk fram i traven (vilket hon trodde berodde på sadeln) Galoppen sa hon att Indie behövde att bli starkare för att klara men vi fick prova ändå. Och efter några varv i trav i ridhuset GICK DET!:D Jag blev så glad och stolt över lilla sötis Indie. Andra gången så galopperade vi ett helt varv i ridhuset och det gick jättebra. Visserligen behöver hon självklart bygga upp mer muskler och bli starkare i traven för att klara av att bära sig i långsammare och längre sträckor i galopp men jag är så glad att det fungerade så bra som det gjorde. Hon drog inte iväg i galen trav och sen fattade galopp uten det gick i lagom tempo.

Indie fick även beröm av att hon börjar "hitta balansen" på mindre volter nu. Däremot rekomenderade ridläraren att jag skulle skaffa bakstrykkappor eftersom hon stryker sig. Så jag får väl göra det. Kanske blir det den här veckan.

Sådana här blev jag rekommenderad, grejen är ju bara den att dem är ju till frambenen? :S Förvirrad

Fast det finns nog bara svarta eller vita här på gotland och vårt stora utbud;)

Duktig flicka jag är så stolt över dig idag!

Kommentarer
Postat av: Agnes - Hästskötare i Englands storstall

De "långa" är till för frambenen, de korta är till för bakbenen när det gäller strykkappor.



Dessa är tex bakstrykkappor :D

http://grand-prix.se/product_info.php/products_id/3420



Jag lindar dock hellre än använder strykkappor, skyddar mer och är snyggare, haha!

2010-11-24 @ 23:57:10
URL: http://nikonian.blogg.se/
Postat av: Mikaela

Jo, då har jag förstått rätt. De långa skall vara fram. Men det konstiga var att när jag var i hästaffären idag sa hon att man kunde ha dom bak också. Och man skulle köpa en större storlek. Blev helt förvirrad men eftersom min ridlärare också har såna långa bak så köpte jag dom, lite sådär motvilligt.



Lina är helt klart snyggt. Men strykkapporna skall hjälpa mot att hon stryker sig vilket är bättre än att linda, anser jag.

2010-11-25 @ 18:55:21
URL: http://wherethesidewalkcracks.blogg.se/
Postat av: josefine

Supersöt liten tjej! =)

2011-01-02 @ 19:14:21
URL: http://minfux.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0