Barbackatur

Hela stallets karavan var på vägen idag. Väldigt fint tåg. Först 2 stora galna hunar som snurrade och studsade omkring, sedan lilla stallägaren, sen hennes son, med barnvagn och lilla 2 åringen helt lycklig i den och sen jag barbacka på Filur.

Finns inte många ställen att rida på nu så det fick bli en barbackatur istället på 40 minuter. Väldigt mysigt och jag kom fram till att det är tur att Filur är så snäll. Den "nya" tvååriga hunden (en lejonberger) är halvt galen när man skall gå promenad så hon sprang omkring Filur och studsade och sprang iväg och sen full fart tillbaka och hoppade upp och skulle nosa på honom i ansiktet och han bara stannade varje gång hon kom kutande och bara "suck, jaha". Snäll häst.

På hemvägen däremot, hittade vi en åker som gick att trava på, och det gick ett litet tag sen skulle Filur busa, tur att han inte gör så farliga saker men jises vad han vaknade till ;) Fick nästa hoppa av så som han höll på. Men tillslut lugnade han ned sig lite.

Däremot så hade han lite hosta idag, tog febern på honom men det var lugnt, ingen feber. Så får hålla koll att det inte är något annat. Får ta det lugnt med ridningen ett par dagar och se om det försvinner. Annars var han pigg och glad och inte hängig eller något så får hoppas att det inte blir värre och att det försvinner snart.
Som avslutning blev det lite mys. Borstade och pysslade och friserade honom lite vid benen. Skönt att bara vara själv i stallet och ha lite ensamtid. Lite flashback när jag i stort sett bodde granne med stallet och kunde stå och pyssla med Indie och frisera småsaker i flera timmar. Så mysigt.

Kommentarer
Postat av: Josefin (matte)

jobbigt att han är hostig, han va lite hostig förra våren/försommaren men de va inget farligt och gick över av sej självt... om de inte ger sej så kan man ju ta ut en veterinär så man får lite slemlösande så ska de säkert ge me sej. De beror säkert på att de är lite svängningar i vädret nu och luftfuktigheten ändras och så..

Svar: Ja, det är ju ingen större hosta direkt, dock några gånger under ridturen. Cinnamon (hästen jag hade innan) hade mer hosta än honom och det gick över efter nån vecka. Ja, det kan nog vara så, dumma väder :(
Mikaela Lind

2013-02-10 @ 23:59:17

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0