4 hästar

Var hos Marléne efter jobbet idag och ridning blev det! Jag testade på 4 olika hästar. Tänkte lite snabbt beskriva hur de var och hur det gick :)

Häst nummer 1. Red henne först i skogen, det var en liten dam på 150 eller något. En travare som nyligen kommit "hem" från travet och skall åter igen bli ridhäst. Hon är verkligen travhästaktig i sättet hon beter sig på just nu. Hon har tydligen varit en riktigt fin ridhäst innan och nu skall de då börja om att rida och skola henne lite för att hon sen skall förbli ridhäst livet ut. Gick riktigt bra i början i skogen fick henne tillslut att kunna stanna och stå still på långa tyglar utan att försöka gå iväg. När vi sen skulle trava var hon lite överallt och lite till. Lite pass/skutt/trav/galopp dra fram huvudet osv, blev helt annourlunda än innan. Sadelgjorden jag hade var lite stor, så vi fick sluta efter ett tag. På hemvägen var hon också lite "Till sig" och höll på. Red henne sen på ridbanan fick upp henne i klok trav efter ett tag men hon vill inte heller böja kroppen utan skuter bog i svängarna och haltrippar och försöker galoppera lite när man skall svänga. Marlene sa en riktigt klok grej. Att det förmodligen är för att hon är van med att ha skaklarna på sulkin i sidan och då inte kan böja kroppen. Dessutom var hon superduper känslig för skänklarna.

Jag har en fundering på hur det kanske kan bli bättre och det är med longering, då måste hon gå på en volt och jobba lite igenom kroppen mer. Sen är det även bra för att få henne lära sig rätt gångarter på röstkommando så att det inte blir alla gångarter på en gång. Skall bli spännande att se hur det blir med longering. Lite längre fram skulle man även kunna lägga ut lite bommar för att få en bra takt och samling i traven. Men som sagt vi får väl se vad som kommer hända.

Häst Nr 2. En Welsh Cob (?) red henne lite på ridbanan, ootroligt sakta gick det, riktigt fin trav men verkligen inte min typ av häst, alls. Haha, nej där klickade det verkligen inte alls. Det är även en väldigt bred häst över ryggen, gillar verkligen inte det, tycker det är oskönt att rida. Men supersnygg och snäll är den hästen!

Häst Nr 3. Marlenes mans häst. Gillade alla gångarterna otroligt mycket! Den är mycket westernriden, vilket jag inte kan något om, men det gick faktist riktigt bra. Men det är en vääldigt pigg häst det där.

Häst Nr 4. En stor vit grabb, har inte en aning vad det är för ras, men det sägs att det är halvblod och ponny i honom. Även han en riktigt grov och bred kille. Väldigt snäll att rida på och perfekt för nybörjare. Kan trava jättesakta och är väldigt lättriden. Jättebussig när man sitter på ryggen på honom.


Den sista ridturen blev i världens snöväder vad det nu kom ifrån. Jäkligt kallt och blåsigt. Håller på att återhämtar mig från kylan nu ;)

Kommentarer
Postat av: Moa Kauppila

sv; Jodå, det har jag fått! Har skickat till cs nu så du får tränset snart ;)

2012-04-02 @ 06:47:58
URL: http://moakauppila.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0