Regn

Idag skulle jag och L ut och rida, och det regnade och regnade. Men Det struntade vi i och red ändå ;) Blöta? JA!

Indie var väl inte på sitt bästa humör idag, redan när jag tog in henne så började hon stressa runt. Hon var ju helt själv inne i stallet, och vem vet stallet kanske äter upp henne! Så hon stressade runt och höll på.

Ibland förstår jag mig verkligen inte på hur hon tänker. Tar jag in henne själv ofta är det helt okej att stå ensam i stallet. Hämtar jag henne från sommarhagen 800 meter bort och tar in henne i stallet är det lungt. Men INTE idag. Nepp. Jag orkade inte bråka idag, hade sjukt ont i huvudet och tyckte att den andra pållen kunde få komma in från regnet ett tag också. DÅ var det helt plötsligt okej att snällt stå still i boxen.

Vi mötte upp L som sadlat vid sommarhagen, (tydligen har vi flyttat hästarna till den stora sommarhagen nr 2) men Indie går hemma med ponnyn. Så, på väg att möta upp L gick allting bra, brydde sig inte ett dugg att hon fick gå i regnet sjäv. Men blev helt överlycklig när hon såg L och hennes pålle. Vi red faktist en rätt lång bit ändån i regnet. Allt flöt på hyfsat, L hade lite problem med sin häst. Indie tänkte galopp varje gång jag ville samla henne mer. Wupsi, har visst gjort henne till galopphäst. Hon envisades med har snedda med huvudet hela tiden, pga av regnet kanske?


Väääldigt konstig bild

SEN kom vi till monstret. Ett bevattningsrör som låg rakt över vår ridväg, ca 5cm i diameter. Det stod även en skylt brevid röret. Livsfarligt enligt våra hästar. Vi testade att få över dem, men det fungerade inte, de stressade bara upp varann. Så L fick vara den duktiga utav oss och hoppade av och skulle leda båda hästarna över. Efter lite tveksamhet så gick hennes häst över och Indie var halvt över sen hoppade hon, på något honstigt sätt. L´s häst blev helt paff och slängde sig åt sidan Indie framåt och hej och hå. Men det gick bra iallafall. Överreagerade? Jupp. Sen ville inte Indie slappna av igen vi travade en bit men gick inte att få henne avslappnad. Tänkte även där galopp hela tiden och fattade galopp när jag samlade henne. Hon kan verkligen fatta galopp från låångsam trav nu.

Som ni kanske förstått inte vår bästa dag idag, hjälpte ju inte hellet att jag mådde som jag mådde från början, men dåliga dagar skall ju också finnas :)

Kommentarer
Postat av: josefine m. ridtravaren Bellie

SV: ET står för Equiterapeut. Och dom är mer specialiserade på lite av varje. Dom kollar om hästen har spänningar, låsningar och sen använder dom sig av ultraljud, massage elr akupunktur. Iallafall min :) Hörde om en ET som inte ens kunde kolla låsningar men det måste vara MYCKET ovanligt.



Medans min massör (som samarbetar med min ET) är mer fördjupad i själva massagen och kan gå in längre där än vad ET kan.

2011-07-12 @ 09:24:58
URL: http://minfux.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0